Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-02, 07:36   #2191
candyyfloss
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Kinga - pani diabetolog powiedziała, że mam bardzo ładne cukry. I jak takie będą dalej (a stwierdziła, że na pewno będą), to po ciąży o cukrzycy mogę zapomnieć. Powiedziała, że jednorazowe odstępstwa, tzn. wyniki w okolicach 120-130 to norma u każdego, dlatego nie należy się tym przejmować (ostatnio jeden z moich wyników to był 125). Zdziwiła się, jak jej powiedziałam, że to efekt zjedzenia 6 zamiast 4 placków ziemniaczanych. Była w szoku, że po takiej ilości miałam tylko 125 (ale moje placki są pieczone, a nie smażone). Powiedziała, że wynik cholesterolu jest w normie. Powtórzona hemoglobina glikowana znów dała wynik 4,4, więc podobno bardzo dobrze.

U ginekologa wszystko ok. Mała waży 2500 g. Nie szykuję się do wcześniejszego porodu, chociaż lekarz stwierdził, że mam nieco dużo wód płodowych (22,3 - a norma jest do 25) i ewentualnie to może przyspieszyć poród. Dostałam kolejne zdjęcia małej Aż sam nie mógł się napatrzeć. Kolejna wizyta dopiero 29 grudnia, ale ja chyba pójdę jeszcze przed świętami dla spokojnej głowy.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 07:42   #2192
kinga1701
Zakorzenienie

Candy same dobre wieści tylko gratulowac. Mała duża dziewczynka już. A wody skoro w normie to jak za dużo, niech nie straszy.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

No i tych placków zazdroszczę.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 07:48   #2193
koktajlowa7
Rozeznanie

A więc pojechał do lekarza chirurga bo to niby rodzinny nie może wystawić l4. Przepisał mu Ketonal tabletki i żel, a i l4 dostał do 8 grudnia i na kontrolę we wtorek. Jedyny minus że musi na kontrolę jechać też do miejscowości rodzinnej bo jeszcze nie przeniósł papierów a w trakcie leczenia przenieść nie może. Jestem spokojna już
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 07:49   #2194
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Candy same dobre wieści tylko gratulowac. Mała duża dziewczynka już. A wody skoro w normie to jak za dużo, niech nie straszy.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

No i tych placków zazdroszczę.
No że mogłoby być ich nieco mniej
Stary 2015-12-02, 07:49   #2195
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Candy swietne wiesci przynosisz.

Placki ziemniaczane chyba tz dzisiaj bedzie tarl ziemniaki

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 07:49   #2196
czarnulax
Zakorzenienie

kinga plus, że chociaż się czujesz wyspana
candy duża córa już, super

Dziewczyny jak jest z dokumentami wszystkimi? Kiedy się wypełnia papierki o macierzyński itd.? I jak to jest jeśli powiedzmy l4 mam do tego i tego dnia, a w między czasie urodzę? Czyli zazębi się l4 już z macierzyńskim, jak się rozwiązuje tą kwestię?
Stary 2015-12-02, 07:50   #2197
koktajlowa7
Rozeznanie

Miał jechać piątek-sobota za granice żeby zarobić lepsze pieniądze. A w piątek mamy 5 rocznice, los chyba chciał zrobić wszystko żeby jednak nie jechał i żebyśmy spędzili ją razem
Stary 2015-12-02, 07:51   #2198
iola14
Rozeznanie

Witam się w ten deszczowy poranek Gratuluję kolejnych tygodni Ciągle nie dowierzam, że to tak szybko leci, dopiero na porodówce z synem byłam a tu już się nam córeczka będzie rodzić

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Btw. ta książka wydana przez Biedronkę "Szary domek" jest przesłodka :3 Przeczytałam całą, baaardzo fajna, no i te ilustracje Jak ktoś kompletuje biblioteczkę maluchowi to polecam
Spojrzę za nią

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ooo masakra, chociaz nie wiem co gorsze. Jak tz pojechal do pracy, to zaczely mi sie snic takie wielkie, giganty pajaki. Ja sie ich piekielnie boje, a obok tych wielkich, to nawet w zoologu nie przejde, tak wiem glupie, sa za szklem, ale mam tak psyche zmasakrowana i tak sie ich boje. :-(
Też się panicznie boję, jak mi jakiś wyjdzie to nie wejdę do pomieszczenia póki mąż nie zrobi porządku

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Wczoraj świętowaliśmy 12 rocznicę więc tak wyrywkowo zaglądałam. KOKTAJLoWA, masakra, na Twoim miejscu napisalabym skargę do dyrektora. A następnym razem się nie czaj tylko zawsze jako karty przetargowej użyj prokuratury (nie sądu, bo tego się nie boją)-czy weźmie taka pełna odpowiedzialność, jeśli się w domu pogorszy ?
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Kinga - pani diabetolog powiedziała, że mam bardzo ładne cukry. I jak takie będą dalej (a stwierdziła, że na pewno będą), to po ciąży o cukrzycy mogę zapomnieć. Powiedziała, że jednorazowe odstępstwa, tzn. wyniki w okolicach 120-130 to norma u każdego, dlatego nie należy się tym przejmować (ostatnio jeden z moich wyników to był 125). Zdziwiła się, jak jej powiedziałam, że to efekt zjedzenia 6 zamiast 4 placków ziemniaczanych. Była w szoku, że po takiej ilości miałam tylko 125 (ale moje placki są pieczone, a nie smażone). Powiedziała, że wynik cholesterolu jest w normie. Powtórzona hemoglobina glikowana znów dała wynik 4,4, więc podobno bardzo dobrze.

U ginekologa wszystko ok. Mała waży 2500 g. Nie szykuję się do wcześniejszego porodu, chociaż lekarz stwierdził, że mam nieco dużo wód płodowych (22,3 - a norma jest do 25) i ewentualnie to może przyspieszyć poród. Dostałam kolejne zdjęcia małej Aż sam nie mógł się napatrzeć. Kolejna wizyta dopiero 29 grudnia, ale ja chyba pójdę jeszcze przed świętami dla spokojnej głowy.
Nic tylko gratulować

koktajlowa Co z mężem? Szkoda, że nie zostawili go na obserwacji, po takich wypadkach urazy lubią wychodzić po opadnięciu emocji No co za lekarz

baby Nie rozumiem podejścia mamy Podziwiam za cierpliwość
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 07:54   #2199
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kinga plus, że chociaż się czujesz wyspana
candy duża córa już, super

Dziewczyny jak jest z dokumentami wszystkimi? Kiedy się wypełnia papierki o macierzyński itd.? I jak to jest jeśli powiedzmy l4 mam do tego i tego dnia, a w między czasie urodzę? Czyli zazębi się l4 już z macierzyńskim, jak się rozwiązuje tą kwestię?
L4 szpitalne jest wazniejsze od lekarza.
Dzwonilam ostatnio do ZUSu iii mily pan mnie poinformowal, ze po porodzie mam 14 dni na dostarczenie dokumentow (akt urodzenie, wniosek) o przyznanie UM. Wtedy tez sie deklarujesz czy chcesz caly rok miec 80% czy przez pol roku 100% a pozniej 60%
Jesli sie spoznisz z dokumentami, to automatycznie przyznaja Ci 100%+60%

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Aaa i nie trzeba osobiscie tych dokumentow dostarczac. Jeszcze nie napisalam gdzie trzeba je dostarczyc. Skladasz w zakladzie pracy lub w ZUSie, tam gdzie mieszkasz

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-12-02, 07:55   #2200
candyyfloss
Zadomowienie

A czy któraś z Was idzie może na wcześniejszy macierzyński?
Stary 2015-12-02, 08:00   #2201
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Miał jechać piątek-sobota za granice żeby zarobić lepsze pieniądze. A w piątek mamy 5 rocznice, los chyba chciał zrobić wszystko żeby jednak nie jechał i żebyśmy spędzili ją razem
Ale ja za granicę teraz już prawie na końcówce?
A jak on się czuje, fizycznie i psychicznie po takiej sytuacji, jak oczy jeszcze zaczerwienione?
Stary 2015-12-02, 08:03   #2202
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Hej,

Koktajlowa, dobrze, że okazało że ostatecznie że jest ok i jakiś lekarz się tym zajął.

U mnie noc spoko, tylko koło 6 zaczęło mnie boleć lekko jak na okres, potem przeszło i za chwilę znowu - patrzę na zegarek a te bóle skubane co 7 minut dokładnie przychodzą Ale po 4 razach i nospie jakoś przeszły. Inna rzecz, że nawet mnie specjalnie nie przestraszyły, bo słabe bardzo były - to sobie myślę, e tam, to nie to
No i dospałam potem do 8:00.
Ale taki lekki stresik jest, czy dotrwam do mojego cc...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 08:07   #2203
uaoo
Zakorzenienie

Ufff, nadrobiłam Was. Witam się w ten słoneczny poranek Tak mówiłyście o tym miodzie, że dzisiaj na śniadanko zrobiłam sobie bułeczkę z miodem.. naszym weselnym

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
No powiem Wam,ze czapki z glow dla meza,bardzo mi sie podoba ten przewijak
Plus przywiozl mi mikolaja w czekoladzie. Pytam z jakiej okazji,a mezu "Z okazji 1 grudnia i mojej milosci" myslalam,ze padne ze smiechu
aleee kochany mój nigdy nic nie powie mi miłego.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
majtek przecież i tak się nie mierzy
Można majtki na majtki.

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Tak nam wyszło, co myślicie?
super

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A macie
Super zdjęcia

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
uaoo a jak będziesz je robić? ja robię cekinami ale to na prawdę wymaga cierpliwości...
Z dwóch powstanie drzewko świąteczne (kupiłam duże bombki), jedna z kaszy, druga albo chyba z szyszek ale nie jestem jeszcze pewna, bo myślałam też nad makaronem i ryżem. Cekin nie mam ale pewnie też bym o tym pomyślała

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
aaa i dzielę się moim brzuchem, ostatnie dwa tygodnie urósł chyba z 5 razy, czuję się jak wieloryb 31t5d
Ładny, lecz ciągle malutki

Cytat:
Dzisiaj, znaczy wczoraj ok 1.12 urodziła kolejna mamusia grudniowe,jest juz ich 8.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 08:08   #2204
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ale ja za granicę teraz już prawie na końcówce?
A jak on się czuje, fizycznie i psychicznie po takiej sytuacji, jak oczy jeszcze zaczerwienione?
no jeszcze nie rodzę to miał być ostatni wyjazd. Ciężko mu się podnieść bo te żebra go bolą, oczy jeszcze czerwone ale jest lepiej a ciśnienie wczoraj 140/90 mimo że nie było po nim widać, to musiał być zestresowany.
Stary 2015-12-02, 08:09   #2205
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
ja zjadłam jednak jabłko i przycisnęłam mandarynką lepiej się czujesz?
troszkę, ale to jeszcze nie to

Koktajlowa to miałaś atrakcje Dobrze ze już wszystko ok

Gratuluję skończonych miesięcy i tygodni 2 tygodnie do porodu Kiedy to zleciało

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Baby - super brzuszek A mama...
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 08:10   #2206
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
A czy któraś z Was idzie może na wcześniejszy macierzyński?
ja tam nadal nie wiem co mi się należy, a co nie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-02, 08:14   #2207
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
ja tam nadal nie wiem co mi się należy, a co nie.
Uaoo zadzwoń sobie na infolinię ZUSu, mnie się nie chciało czekać i prosiłam, żeby do mnie oddzwonili. Zadzwonili jeszcze tego samego dnia. Pan mi wytłumaczył wszystko co mi było potrzebne, informacja z pierwszej ręki i teraz mam przynajmniej pewność co do jej wiarygodności

Stary 2015-12-02, 08:17   #2208
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uaoo zadzwoń sobie na infolinię ZUSu, mnie się nie chciało czekać i prosiłam, żeby do mnie oddzwonili. Zadzwonili jeszcze tego samego dnia. Pan mi wytłumaczył wszystko co mi było potrzebne, informacja z pierwszej ręki i teraz mam przynajmniej pewność co do jej wiarygodności
masz rację

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-02, 08:22   #2209
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
no jeszcze nie rodzę to miał być ostatni wyjazd. Ciężko mu się podnieść bo te żebra go bolą, oczy jeszcze czerwone ale jest lepiej a ciśnienie wczoraj 140/90 mimo że nie było po nim widać, to musiał być zestresowany.
Spojrzałam na termin, że masz na 20 to jeszcze chwilkę masz. No na pewno się zestresowal, kurcze takie sytuacje nie powinny się zdarzać.

Wy też tak macie, jak myślicie np o wyprawie, remoncie itd to myślicie względem siebie. Ja zawsze najpierw pomyślę że przecież to nie ma czasu no bo to juz zaraz. , tylko, że ja termin z początku a i za 2 tygodnie już może być różnie. I dopiero za chwile pomyślę no tak przecież ona ma z końcówki stycznia to zawsze te kilka tygodni dłużej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 08:24   #2210
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wy też tak macie, jak myślicie np o wyprawie, remoncie itd to myślicie względem siebie. Ja zawsze najpierw pomyślę że przecież to nie ma czasu no bo to juz zaraz. , tylko, że ja termin z początku a i za 2 tygodnie już może być różnie. I dopiero za chwile pomyślę no tak przecież ona ma z końcówki stycznia to zawsze te kilka tygodni dłużej.

U milutkiej -10% przepraszam, jeśli już ktoś pisał.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-02, 08:27   #2211
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ja tak musze zrobić, musze zadzwonić do ambasady, bo każdy mówi inaczej w internecie inaczej. Zadzwonię to może mi tam pomogą. Ja nawet nie wiem jak tu się dziecko do końca melduje. Niby się nie melduje, że to automatycznie ale warto sprawdzić. I czy faktycznie muszą być oboje rodziców i dziecko do wyrobienia dowodu w ambasadzie i ile na to czasu, jak zgłosić do ubezpieczenia itd, tyle nie wiadomych.
Stary 2015-12-02, 08:30   #2212
uaoo
Zakorzenienie

Najlepiej zadzwonić i dopytać. Tylko dlaczego ja wcześniej o tym nie pomyślałam
U milutkiej bardziej się opłaca kupić przez allegro niż przez jej stronę.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-12-02, 08:38   #2213
czarnulax
Zakorzenienie

koktajlowa dobrze, że jest lepiej.

Cytat:
L4 szpitalne jest wazniejsze od lekarza.
Dzwonilam ostatnio do ZUSu iii mily pan mnie poinformowal, ze po porodzie mam 14 dni na dostarczenie dokumentow (akt urodzenie, wniosek) o przyznanie UM. Wtedy tez sie deklarujesz czy chcesz caly rok miec 80% czy przez pol roku 100% a pozniej 60%
Jesli sie spoznisz z dokumentami, to automatycznie przyznaja Ci 100%+60%

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Aaa i nie trzeba osobiscie tych dokumentow dostarczac. Jeszcze nie napisalam gdzie trzeba je dostarczyc. Skladasz w zakladzie pracy lub w ZUSie, tam gdzie mieszkasz
dziękuję za info nie rozumiem tylko tej pierwszej kwestii, jest ważniejsze, czyli jak trafię na porodówkę to l4 od lekarza się jakby anuluje, tak? I po porodzie automatycznie na macierzyński po prostu wchodzę?
Stary 2015-12-02, 08:39   #2214
niepozorna
Zakorzenienie

Baby super masz brzusio
A za to, że wytrzymujesz tą sytuację z mamą to Cię powinni ozłocić. Masakra jakaś I wcale sobie nic nie zarzucaj! To Ty jesteś super, a inni mają Ciebie i Twoje dziecko gdzieś Brak słów

Gratki nowych tygodni dziewczęta Już tak blisko...
Ja dzisiaj nawet pospałam. Mam nadzieję, że to nie jednorazowe

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 08:39   #2215
mojakaren
Zakorzenienie

witamy się z rana

86ewula wiadomo, że w Kazarze za taką cenę to jakość mogłaby być lepsza, ale z drugiej strony fajnie, że nie robią problemów z reklamacjami

ja poprzednią miałam taką z klapką, teraz mam taka jak w załączniku.

Cytat:
Wlasnie czytam,ze Kim Kardashian zdecydowala sie na obrot dziecka (ten przez brzuch) i ze jej maly jest teraz w pozycji glowkowej.. Nie no, az takiego parcia nie mam,zeby stosowac tak niebezpieczna dla zdrowia dziecka i matki procedure..
masakra.. czytałam trochę o tym na necie i gin mi wspominał, ale na zasadzie, że to jest ryzykowne i w ogóle bezsensowne.
Bardzo chcę SN, ale w życiu bym się na taki krok nie zdecydowała To jest własnie taki obrót dziecka z zewnątrz czyli mega ugniatanie brzucha brr... Uważam, że Mlody sam wie co dla niego dobre, jak się nie przekręci to widocznie ma jakiś powód

Choć wczoraj z TŻ wyczailiśmy, że wykonał jakby pół obrót, ale przez noc znów wrócił główką do góry

kasia ale masz już dużego synka! no i ta ostatnia wizyta, ale brzmi poważnie
A przypomnisz czemu masz skierowanie na CC?

iola14 na moim planie porodu jest jeszcze bardziej hardkorowy zapis - "chciałabym podczas porodu DOTKNĄĆ główki mojego rodzącego się dziecka"

koktajlowa, ale mąż Ci napędził stracha! dobrze, że udało się z tym L4 odpoczynek na pewno mu się przyda

candy, ale to chyba lepiej miec więcej wód (choć wciąż mieścisz się w normie) niż za mało
2500 - zacna waga

czarnula to jest jakoś tak, że po porodzie automatycznie L4 jest przerywane i zastępowane macierzyńskim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gallery4_49e5cc2fc6449bf10cb744e777699cea.jpg (89,5 KB, 12 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 08:40   #2216
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
A to mój wózek
super wózek

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Hmmm prześcieradła ok, ale podkład na materac do łóżeczka inaczej sobie wyobrażałam, mogę Ci jutro foty pstryknąć
No powiem Ci, że dobrze że tylko tak się to skończyło co do l4 to jest lenistwo i ewidentna niechęć lekarzyn z SORu, już Ci piszę dlaczego na swoim przypadku. W styczniu tego roku grałam ze znajomymi w unihokeja i kolega przyfasolił mi tak w rękę, że rozerwał mi torebkę stawową w palcu. Pojechałam na SOR, lekarz stwierdził, że nie jest złamany i mam iść po L4 do internisty, myślę ok, wzięłam tą kartę wypisową i na drugi dzień maszerowałam do lekarza. jak się okazało jest ustawa z któregoś tam roku, że l4 powinien wypisać lekarz na sorze, bo on przyjmował przypadek i on ma pełną dokumentację (RTG, rezonans itp), a nie pacjent dla lekarza internisty.... dzwoniłam do NFZ i rzeczywiście jest to prawdą. Pojechałam z powrotem na sor i tam wszystko oparło się o rzecznika szpitala i dyrekcję. Generalnie wszystko wygląda tak, że internista może wypisać zwolnienie ale nie musi jeśli trzymałby się ustawy. Życzę szczęścia i szybkiego powrotu do zdrowia dla męża
ja mam kilku znajomych lekarzy i powiem Wam co oni mówią. Oczywiście ze powinni wypisać l4 ale nie robią tego bo później wszyscy przychodzą nie po pomoc tylko po l4 na sor a oni mają kupę roboty a po co sobie dokladać. Dopiero jak się ktoś awanturuje to dostanie u nich zwolnienie.
koktajlowa7 dobrze ze Z mężem wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
aaa i dzielę się moim brzuchem, ostatnie dwa tygodnie urósł chyba z 5 razy, czuję się jak wieloryb 31t5d

i w Lidlu naszym od soboty będą maszyny do szycia, mąż powiedział że kupi
Piękny brzuszek, ale zazdroszczę pogody
Wszystkie brzuszki piękne co wstawilyscie dziewczyny

Cytat:
Witam sie pozytywnie od rana, bo dostalam wlasnie smsa: "Miedzy 9 a 11 kurier Bartlomiej sprouje dostarczyc paczke. Pozdrawiamy dpd" lozeczko, dziewczyny, lozeczko

Ja w piatek mam dokladnie 36t0d :strach: coraz bardziej sie boje i porodu i..ogromnej zyciowej zmiany. Jak to bedzie i czy damy sobie rade.. Jeszcze tydzien i 3 dni i ciaza donoszona!

Gratuluje wszystkim tygodni
ja mam dzisiaj 2 paczki w tym wózek
mam dokładnie takie same myśli a dzisiaj zaczynam 35 tydzień I panikuj, ale chcę mieć już małą przy sobie
Cytat:

U ginekologa wszystko ok. Mała waży 2500 g. Nie szykuję się do wcześniejszego porodu, chociaż lekarz stwierdził, że mam nieco dużo wód płodowych (22,3 - a norma jest do 25) i ewentualnie to może przyspieszyć poród. Dostałam kolejne zdjęcia małej Aż sam nie mógł się napatrzeć. Kolejna wizyta dopiero 29 grudnia, ale ja chyba pójdę jeszcze przed świętami dla spokojnej głowy
gratki za wizytę

Czarnula, Malwi za Nowe tygodnie.
Stary 2015-12-02, 08:48   #2217
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
koktajlowa dobrze, że jest lepiej.

dziękuję za info nie rozumiem tylko tej pierwszej kwestii, jest ważniejsze, czyli jak trafię na porodówkę to l4 od lekarza się jakby anuluje, tak? I po porodzie automatycznie na macierzyński po prostu wchodzę?
Tak
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość

ja mam kilku znajomych lekarzy i powiem Wam co oni mówią. Oczywiście ze powinni wypisać l4 ale nie robią tego bo później wszyscy przychodzą nie po pomoc tylko po l4 na sor a oni mają kupę roboty a po co sobie dokladać. Dopiero jak się ktoś awanturuje to dostanie u nich zwolnienie.
koktajlowa7 dobrze ze Z mężem wszystko dobrze się skończyło

Czarnula, Malwi za Nowe tygodnie.
kurde ale po to oni są, żeby pomagac, bo jak widzą chłopaka, który mowi, że został przysypany ziemią i odkopywali go 40 minut, to nie ogarniam lekkomyślności lekarza, że nawet mu się recepty nie chciało wypisać (tak zrozumiałam z tymi lekami przeciwbólowymi). Co w sytuacji jak po raz kolejny lekarz okazałoby się, że popełnił błąd w sztuce, ślicznie to określają. Jakoś tak ostatnio jestem agresywnie nastawiona na konowałstwo lekarzy.

Dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-02, 08:54   #2218
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Spojrzałam na termin, że masz na 20 to jeszcze chwilkę masz. No na pewno się zestresowal, kurcze takie sytuacje nie powinny się zdarzać.

no wg OM mam 8 stycznia a wg ostatniego usg 7.01 ale to się nie liczy. Ponoć najwiarygodniejszy jest ten z pierwszych usg czyli 20.01. Ale intuicja mówi mi, że będzie chciała wyjść początkiem stycznia
Stary 2015-12-02, 09:02   #2219
MallaMi
Rozeznanie

baby montana kto jak kto ale mama powinna najlepiej zrozumiec swoje dziecko, ze Ci ciężko itd ja to bym chyba jej powiedziała ze ma oddac kase za bilet,sorry za bilety bo nie zapraszałas jej na darmowe wakacje tylko oczekiwalas wsparcia i pomocy

koktajlowa co za historia z mężem. oby wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Aaa i dzisiaj asystent ciazowy mi wyskoczyl, ze mam 36t0d i moze juz mi sie skracac szyjka. Ciekawe co jutro powie lekarz. Ile mi tej szyjki zostalo i w ogole czy cos powie na temat porodu czy oleje system jak to on
Cytat:
My dziś zaczynamy 36 tydzień i 9 miesiąc
gratuluje nowych tyg dziewczyny

Cytat:
super że po wizycie wszystko ok
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 09:03   #2220
czarnulax
Zakorzenienie

mojakaren, malwi dziękuje za informacje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości