![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Kinga - pani diabetolog powiedziała, że mam bardzo ładne cukry. I jak takie będą dalej (a stwierdziła, że na pewno będą), to po ciąży o cukrzycy mogę zapomnieć. Powiedziała, że jednorazowe odstępstwa, tzn. wyniki w okolicach 120-130 to norma u każdego, dlatego nie należy się tym przejmować (ostatnio jeden z moich wyników to był 125). Zdziwiła się, jak jej powiedziałam, że to efekt zjedzenia 6 zamiast 4 placków ziemniaczanych. Była w szoku, że po takiej ilości miałam tylko 125 (ale moje placki są pieczone, a nie smażone). Powiedziała, że wynik cholesterolu jest w normie. Powtórzona hemoglobina glikowana znów dała wynik 4,4, więc podobno bardzo dobrze.
U ginekologa wszystko ok. Mała waży 2500 g. Nie szykuję się do wcześniejszego porodu, chociaż lekarz stwierdził, że mam nieco dużo wód płodowych (22,3 - a norma jest do 25) i ewentualnie to może przyspieszyć poród. Dostałam kolejne zdjęcia małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Candy same dobre wieści tylko gratulowac. Mała duża dziewczynka już. A wody skoro w normie to jak za dużo, niech nie straszy.
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- No i tych placków zazdroszczę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Rozeznanie
|
A więc pojechał do lekarza chirurga bo to niby rodzinny nie może wystawić l4. Przepisał mu Ketonal tabletki i żel, a i l4 dostał do 8 grudnia i na kontrolę we wtorek. Jedyny minus że musi na kontrolę jechać też do miejscowości rodzinnej bo jeszcze nie przeniósł papierów a w trakcie leczenia przenieść nie może. Jestem spokojna już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Candy swietne wiesci przynosisz.
Placki ziemniaczane chyba tz dzisiaj bedzie tarl ziemniaki ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
kinga plus, że chociaż się czujesz wyspana
![]() candy duża córa już, super ![]() Dziewczyny jak jest z dokumentami wszystkimi? Kiedy się wypełnia papierki o macierzyński itd.? I jak to jest jeśli powiedzmy l4 mam do tego i tego dnia, a w między czasie urodzę? Czyli zazębi się l4 już z macierzyńskim, jak się rozwiązuje tą kwestię? |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
|
Miał jechać piątek-sobota za granice żeby zarobić lepsze pieniądze. A w piątek mamy 5 rocznice, los chyba chciał zrobić wszystko żeby jednak nie jechał i żebyśmy spędzili ją razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | ||||
Rozeznanie
|
Witam się w ten deszczowy poranek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() koktajlowa Co z mężem? Szkoda, że nie zostawili go na obserwacji, po takich wypadkach urazy lubią wychodzić po opadnięciu emocji ![]() ![]() baby Nie rozumiem podejścia mamy ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwonilam ostatnio do ZUSu iii mily pan mnie poinformowal, ze po porodzie mam 14 dni na dostarczenie dokumentow (akt urodzenie, wniosek) o przyznanie UM. Wtedy tez sie deklarujesz czy chcesz caly rok miec 80% czy przez pol roku 100% a pozniej 60% Jesli sie spoznisz z dokumentami, to automatycznie przyznaja Ci 100%+60% ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Aaa i nie trzeba osobiscie tych dokumentow dostarczac. Jeszcze nie napisalam gdzie trzeba je dostarczyc. Skladasz w zakladzie pracy lub w ZUSie, tam gdzie mieszkasz ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
A czy któraś z Was idzie może na wcześniejszy macierzyński?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak on się czuje, fizycznie i psychicznie po takiej sytuacji, jak oczy jeszcze zaczerwienione? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Koktajlowa, dobrze, że okazało że ostatecznie że jest ok i jakiś lekarz się tym zajął. U mnie noc spoko, tylko koło 6 zaczęło mnie boleć lekko jak na okres, potem przeszło i za chwilę znowu - patrzę na zegarek a te bóle skubane co 7 minut dokładnie przychodzą ![]() ![]() No i dospałam potem do 8:00. Ale taki lekki stresik jest, czy dotrwam do mojego cc...
#2203 | ||||
Zakorzenienie
|
Ufff, nadrobiłam Was. Witam się w ten słoneczny poranek
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Można majtki na majtki. super ![]() Super zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koktajlowa to miałaś atrakcje ![]() ![]() Gratuluję skończonych miesięcy i tygodni ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Baby - super brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
ja tam nadal nie wiem co mi się należy, a co nie.
![]()
#2207 |
Zakorzenienie
|
Uaoo zadzwoń sobie na infolinię ZUSu, mnie się nie chciało czekać i prosiłam, żeby do mnie oddzwonili. Zadzwonili jeszcze tego samego dnia. Pan mi wytłumaczył wszystko co mi było potrzebne, informacja z pierwszej ręki i teraz mam przynajmniej pewność co do jej wiarygodności
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy też tak macie, jak myślicie np o wyprawie, remoncie itd to myślicie względem siebie. Ja zawsze najpierw pomyślę że przecież to nie ma czasu no bo to juz zaraz. , tylko, że ja termin z początku a i za 2 tygodnie już może być różnie. I dopiero za chwile pomyślę no tak przecież ona ma z końcówki stycznia to zawsze te kilka tygodni dłużej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U milutkiej -10% ![]()
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej zadzwonić i dopytać. Tylko dlaczego ja wcześniej o tym nie pomyślałam
![]() U milutkiej bardziej się opłaca kupić przez allegro niż przez jej stronę.
#2213 | |
Zakorzenienie
|
koktajlowa dobrze, że jest lepiej.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Baby super masz brzusio
![]() A za to, że wytrzymujesz tą sytuację z mamą to Cię powinni ozłocić. Masakra jakaś ![]() ![]() ![]() Gratki nowych tygodni dziewczęta ![]() Ja dzisiaj nawet pospałam. Mam nadzieję, że to nie jednorazowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
witamy się z rana
![]() 86ewula wiadomo, że w Kazarze za taką cenę to jakość mogłaby być lepsza, ale z drugiej strony fajnie, że nie robią problemów z reklamacjami ![]() ja poprzednią miałam taką z klapką, teraz mam taka jak w załączniku. Cytat:
Bardzo chcę SN, ale w życiu bym się na taki krok nie zdecydowała ![]() ![]() Choć wczoraj z TŻ wyczailiśmy, że wykonał jakby pół obrót, ale przez noc znów wrócił główką do góry ![]() kasia ale masz już dużego synka! no i ta ostatnia wizyta, ale brzmi poważnie ![]() A przypomnisz czemu masz skierowanie na CC? iola14 na moim planie porodu jest jeszcze bardziej hardkorowy zapis - "chciałabym podczas porodu DOTKNĄĆ główki mojego rodzącego się dziecka" ![]() koktajlowa, ale mąż Ci napędził stracha! dobrze, że udało się z tym L4 odpoczynek na pewno mu się przyda ![]() candy, ale to chyba lepiej miec więcej wód (choć wciąż mieścisz się w normie) niż za mało ![]() 2500 - zacna waga ![]() czarnula to jest jakoś tak, że po porodzie automatycznie L4 jest przerywane i zastępowane macierzyńskim ![]()
![]() |
#2216 | ||||
Rozeznanie
|
super wózek
![]() Cytat:
koktajlowa7 dobrze ze Z mężem wszystko dobrze się skończyło Cytat:
![]() Wszystkie brzuszki piękne co wstawilyscie dziewczyny ![]() Cytat:
![]() mam dokładnie takie same myśli a dzisiaj zaczynam 35 tydzień I panikuj, ale chcę mieć już małą przy sobie ![]() Cytat:
![]() Czarnula, Malwi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]()
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | ||
Rozeznanie
|
baby montana kto jak kto ale mama powinna najlepiej zrozumiec swoje dziecko, ze Ci ciężko itd ja to bym chyba jej powiedziała ze ma oddac kase za bilet,sorry za bilety bo nie zapraszałas jej na darmowe wakacje tylko oczekiwalas wsparcia i pomocy
![]() koktajlowa co za historia z mężem. oby wszystko dobrze się skończyło Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
mojakaren, malwi dziękuje za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.