|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Raczej ze śmiechu. No bo jak z 11 metrów tak można hm przestrzelic 😅. Myslam już że do rana będą tak kopać 😉
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po pierwszym pudle Wlochow myslalam, ze juz wygralismy a tu jeszcze padlo kilka pudel ![]() (stres, presja, zmeczenie, i pewnie wiele innych jeszcze czynnikow) przynajmniej bylo na co patrzec ja siedzialam wbita w fotel - i krzyczalam o faaak! ![]() Wam na FB tez pojawia sie tyle postow o przegranej Polski w EM? O powtorkach meczu, ze niby bramkarz "ruszyl za wczesnie palcami"? ![]() Polska grala bardzo dobrze, mecz byl tez pelen wrazen - ale dlaczego polscy fani nie potrafia przyjac na klate porazki?
|
|
|
|
|
|
#2193 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poważnie - też mialabym gula w gardle. Cytat:
![]() Ja zasnęłam na dogrywce, słaby był ten mecz, tak sobie byle jak kopali. Cytat:
Niestety karne to loteria. Byłam na meczu w knajpie, po ostatnim karnym cisza jak makiem zasiał, przez jakieś 3 minuty nikt się nie odzywał. Wszyscy byli przekonani, że PL da radę. Mamy teraz naprawdę świetną drużynę. Moderna, nie, na Mazury nie mamy czasu (może końcówka sierpnia-początek września, teraz wszystkie weekendy zajęte) - planuję długi urlop we Włoszech ![]() Aaa, i rozmowa z Wo o mózgach: Wo: A psy maja mózg? Ja: Tak, mają. Wo: A mrówki? Ja: Tak, maja, malutki jak one same. Wo: A węże? Ja: Też. Wo: A zaskrońce? Ja: Też. Wo: A budyń?
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-07-05 o 08:50 |
|||
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktory region we Wloszech? ![]() cudny dialog! znam powiedzenie, budyn zamiast mozgu |
|
|
|
|
|
#2195 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
we wszystkim. nie chce sam jeść, ubierać się, nie chce sam rysować etc. szybko się zniechęca, jęczy, że nie potrafi. przestał trzymać prawidłowo kredki/pisaki i jak proszę, żeby poprawił to jest wrzask i rzucanie przyborami. Do teraz podziwiałam jego wyobraźnię, że potrafi się bawić niczym (przewody, rurociągi ze wzystkiego co jest choć troszkę dłuższe niż szersze), ale zaczynam tracić cierpliwość, że nie chce/nie potrafi bawić się zabawkami zgodnie z ich przeznaczeniem - chociażby wspomniane kredki - nie rysuje, ale układa je w jakieś taśmociągi. Moje zachęty do wspólnej zabawy (już ocierające się o szantaż Czuję się bezsilna i jest mi cholernie przykro ![]() współczuję i chorób i choroby w rodzinie. a wieś uczyń spokojną jeśli takowa nie jest!!! super! no i przygoda z autokarem ![]() myślę, że i gul i wkurz i ignor :P Mimo, że teraz Fi zachowuje się źle (i łapy też pcha do buzi - całe!!!- ale to akurat pikuś) to nie chciałabym, żeby ktoś go pouczał. Chociaż jeśli nadal będzie taki krnąbrny to może będę chciała, żeby niebawem obcy go doprowadzali do pionu jeśli moje prośby już nie skutkują. Ciekawe co sobie wtedy dziecko myśli kiedy nie tylko rodzic, ale i obca osoba zwraca uwagę... dzięks. siedzę u mamy i ... nuda jak ja nie znoszę gry Niemców. Brzydko, bez finezji, a z Włochami dopisało im szczęście. No jak Boga noga nie znoszę futbolu niemieckiego Inna sprawa, że zawsze sercem jestem za Italią i moim Gianluigim ![]() Cytat:
![]() i co? ma mózg? buahaha My sobie wegetujemy u mojej mamy (szkoda, że w mieście:P). Spędzam wieczory na telefeonie z tż wybierając płytki... Wakacje w tym roku budżetowe - za 2 tyg jedziemy do domku letniskowego naszego przyjaciela do Węgierskiej Górki. Trochę pospacerujemy, powycieczkujemy - akurat przerwa technologiczna w budowie będzie (wylewki muszą wyschnąć). Ah, zamieniłam Zosince jeden posiłek cycowy na "zwykły" i dostałam okres Nie ma sprawiedliwości na świecie :P---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Praktycznie wszystko co napisałaś właśnie tak mi zabrzmiało
|
|
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Hej
CR uśmiałam się z tego budyniu ![]() Demeter super, ze dostaniecie pieniądze za dwójkę Klementyna wspolczuje sytuacji z autobusem i dolacze do pytania, jakim prawem kierowca wyprzedzal straż? Pakerek dzielny ![]() Pani jak Michas przeszedl bostonke? Jakie miał objawy? Ola nie złapała? Spokojnego wypoczynku na wsi Sorce Tobie tez ( choc w mieście) K. jednego dnia zachowuje sie ok, drugiego okropniscie ale ogólnie nie wiem juz co robić a chłop zamiast pomagać, tylko przeszkadza swoim brakiem konsekwencji Moderna o widzisz, a ja zwalalam wkładanie rąk do buzi (czasem w całości) na zapatrzenie sie na Zuzie. U nas juz przeszlo, tak samo jak i obgryzanie paznokci. Na szczęście! Jesli chodzi o zwracanie uwagi przez obcych to zalezy od sposobu w jaki to ta osoba zrobi i od mojego humoru. Czasami jest to przydatne. Co do odpadniecia Polski z Euro, jeszcze nie spotkalam sie z nikim, kto by uważał to za porażkę. Raczej wszyscy są zdania, że i tak zaszlismy daleko a jedynie szkoda, bo chlopaki na prawdę dobrze grali i sie starali a zadecydowala loteria. Byou Malpka znalazlas jakąś miejscowke nad morzem? Monika czym Ty sie przejmujesz? Karol tez chodzi do żłobka. Będzie miał wolne ostatnie 2 tyg lipca i moze 2 tyg sierpnia. Drugą połowę sierpnia na pewno będzie chodził, bo chcę żeby sie zdążył znowu wdrożyć zanim we wrześniu dojdą nowe placzace dzieciW niedzielę robiliśmy urodzinowego grila chłopa i Zuzi. Oczywiście w sobotę bylo gorąco a całą niedzielę musiało padać. No ale posiedzielismy w domu i tez ok. Mała dostała kolczyki ale poczekają jeszcze pewnie z 6 lat zanim Z. je zalozy Wczoraj po południu pojechałam z dzieciakami do mamy i gadka szmatka a mama mowi, ze moi bracia pytali jej sie czy jestem w ciąży mam dołka z tego powodu, bo serio po ciazach jak tylko cos zjem, od razu wywala mi brzuch jak w połowie ciąży nogi mam w miarę chude, dupe szeroką ale nic z tym nie zrobię, bo szeroka miednica ale wszystko idzie w ten wstrętny brzuch
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj M. pyta sie wtedy mnie, co pani powiedziala i dlaczego on chyba nie do konca rejestruje, o co innym chodzi ![]() jak kazdy inaczej postrzega ten sam mecz (raczej Wlosi mieli szczescie, ze strzelali gola z karnego )ufff to dobrze, tego spamu widze pelno ![]() odpoczywaj! u mamy najlepiej ![]() uuu, ale i tak mialas troche laby z okresem ![]() a dla mnie takie zdania brzmia demotywujaco i oceniajaco - nie lubie! ![]() _____________ maz od weekendu bedzie mial 3 tygodnie urlopu - a my jeszcze nic nie zaplanowalismy ![]() moze zaryzykujemy znowu wyjazd nad polskie morze? chociaz troche sie boje, zeby znowu nie trafic na "brudasow" ![]() sa portale polskie, gdzie mozna online sprawdzac dostepnosc wolnych pokojow? |
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Sorce zgadzam sie z Tobą, ze część ludzi robi to z troski a nie złośliwie.
Kiedyś byłam świadkiem jak jedna babka zjechała od góry do dołu drugą, bo nie życzy sobie, żeby ktoś się odzywal do jej dziecka... ja nie chcę być taką matką, bo potem dzieciak myśli, że jest nietykalny. Czasem takie zwrocenie uwagi przez obcą osobę pomaga, choć zazwyczaj wkurza ale to wszystko zależy od tego jak ta osoba to robi, bo jakby mi ktoś zaczął się drzec na K. to bym chyba nie zdzierzyla.
|
|
#2199 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Widać kiedy są lepszą drużyną, ale piłka jaką prezentują nijak mi się nie podoba (efektywna, ale nie efektowna). Włosi dla mnie od zawsze drużyną do kochania - ze starej ekipy z Del Piero został mi się tylko Buffon Cytat:
Swego czasu korzystałam z tego serwisu: http://ogloszenia.meteor24.pl/ ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Sorce o to to! Dlatego ja np uwagą o bosych stopach w ogóle bym się nie przejęła. Odpowiedzialabym z uśmiechem, że on tak lubi albo że tak jest zdrowo i tyle. Gorzej zniosła bym właśnie takie "uprzejme" uwagi skierowane niby do dziecka a ewidentnie mające mi dokopać, że jestem złą matką ale póki co jeszcze nie trafiłam na taką osobę
|
|
#2201 |
|
MBZ♥
|
Moderna mi przykro, że przegrali akurat w karnych, akurat ze ślizgaczami z Portugalii :/ ale jestem dumna, że widać Ich zgranie, Ich walkę, doświadczenie. W MŚ pokażą więcej
![]() Mnie denerwuje jak ktoś kto bez pytania /ostrzeżenia dotyka włosów Roszpunki i Ona zareaguje głośnym:nie i słyszę od dorosłej osoby ojej jaki dzikusek, przecież pani nic ci nie robi. Wtedy mówię stanowczo żeby nie dotykala mojego dziecka. Moi znajomi są teraz Rewalu w pensjonacie Paweł, bardzo sobie chwalą. Pensjonat świeżo po liftingu ![]() Sorce, może taki etap, oby minął ![]() Bo wiesz ze masz mega kreatywne dziecko ![]() Agnjeska myślę, że karne to loteria, trochę szczęścia, dochodzi stres, wielkie oczekiwania i bum:/ nam łatwo oceniać, często krzywdzące niestety:/ Kwiatuszku ehhh te chłopy, za grosz taktu ![]() Roszpunka jeździ załapała odpychanie, z każdym wyjściem jest lepiej
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Może dlatego, że dużo czasu spędzamy na swoim podwórku ale np K. ciagle chodzi na bosaka a starsi sąsiedzi jeszcze nic nie gadali
![]() Swoją drogą niedługo chyba zaczną się chować przed K. Sąsiad- dziadek myl swój samochód a K. zadreczal go pytaniami przez płot -Panu! Co lobis? -Myje samochód - a dlacego? - bo był brudny - a cym? - błotem sie ubrudzil i kurzem - a gdzie? - na różnych drogach - a jakich? Itd dobrze, że sąsiad z poczuciem humoru i sie śmieje jak Karol z nim w dyskusje wchodzi
|
|
#2203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Marcel od kilku tygodni bawi sie, ze jest malym bobasem i ja mam go rodzic, wyrzucac z brzuszka, wtedy tez pomrukuje tylko jak bobas - skad mus sie to wzielo, to nie wiem - o mojej ciazy nic nie wiedzial )gdyby to bylo zasadne zwrocenie uwagi, to tak (chociaz wydaje mi sie, ze bardziej bylabym zadowolona, gdyby ta uwage zwrocono mnie) - ale pouczanie malego dziecka jest nietaktowne, zreszta wkadanie palcow do buzi jest nieszkodliwe dla spoleczenstwa ![]() sorce juz wyjasnila, ze to wirus jakis - ufff ![]() widzialam zdjecia na insta - wszystkiego NAJ dla Zuzi i brzuszek sie kiedys schowa (ja zeby swoj tuszowac, zakladam bluzki z bawelny, ktore nie przylegaja do ciala, wkladam je luzno w spodnie brzuszka nie widac ![]() Cytat:
Czasami zdarza mi sie, ze odpowiem - dziekuje za troske, ale ja wierze w swoje dziecko, wiem, ze potrafi, zdecydowalam, ze moze biegac bez butow - ale najczesciej nic nie mowie, tylko ignoruje. Cytat:
brrrsprawdze ten portal, dzieki mi chodzi glownie o komentarze pouczajace, o tych palcach w buzi - reszte napisalam, jako przyklady, ze komentujacych jest wiecej ![]() niech beda i z troski, ale po co? ![]() glownie ignoruje, ale za kazdym razem mam w glowie WTF ![]()
|
|||
|
|
|
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moj M. teraz to niemal wszedzie chodzi na bosaka, wiec sie oslucham ![]() Cytat:
dobrze, ze Zosia potrafi tez zareagowac, jak sie jej cos nie podoba sprawdze, ale Rewal to juz dalej od granicy.. widzialam, jak Zosia jezdzi! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2206 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
eee, nie generalizujmy.
Cytat:
budynio-mózg - ja lubię. nawet bardzo lubię. ale nie na Euro 2016 ![]() zazdroszczę nudy i wegetacji ![]() Cytat:
i co dałaś na pierwszy ogień? smakoszka? Cytat:
co nie zmienia faktu, że tego nie znoszę ![]() (konia z rzędem dla tego, kto włoży mojej córce czapkę na głowę) Jak Olka miała wypadek od wszystkich słyszałam dobre słowa. masę pocieszajek itp. oprócz mojej idealnej sąsiadki ona i niania jej dzieci (dzieci dwójka: chłopczyk przedszkolny, córeczka młodsza o pół roku od O.) nie mogły przeżyć, że plaster, że krew, że nie byłam w Prokocimiu, że "tylko" 3 lekarzy widziało ranę po wypadku itp.kilka dni temu ich Starszak spadł z krzesła i przebił sobie brodę. na wylot. do żadnego lekarza nie poszli, bo to wypadek był i już nie krwawi ![]() takie historie lubię. ave hipokryzja ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
w końcu konkubent kazał mu otworzyć szeroko paszczę, a tam armagedon. strasznie to wyglądało. nie miał gorączki, nie miał bąbli na rękach i stopach. że to bostonka lekarka stwierdziła, bo: - pobojowisko w buzi - delikatne krostki na pupie i w pachwinach (ale ja myślałam, że to przez upały i nocny wypadek z sikaniem) - jedna krosta na brzuchu - dużo przypadków u nas na osiedlu Olka, póki co, nic. a w najgorszym momencie podzielił się z nią swoim żłobowym ciastem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tam uwielbiam, jak Młody kreatywnie się bawi. uwielbiam (teraz balkon to okręt, Michał jest portugalskim żeglarzem, Olka majtkiem lub sternikiem, balustrada ma takie... kwiatki? to ster(y) , kawałek sznurka od bielizny to cuma, zegarek z klapką to kompas/busola, itp... i płyną, płyną, płyną, choć wciąż atakują ich kałamarnice, rekiny i piraci )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-07-05 o 11:55 |
|||||||||
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Mozg i budyń
Pani jaka kreatywna zabawa i jaka wiedza na temat wyposażenia statku woowsorce Paker w ogóle nie chce rysować, kredki od początku nie da sobie dobrze ustawić w łapce a malować to tylko farbami i to tez ostatnio zapał zanikł... |
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on juz dluzej sie skarzyl na bol "zeba"? sa jakies leki na ta bostonke? ucaluj Michasia i oby Ola nie zlapala! hehe.. w punkt! ![]() hehe.. ja Marcela stop nie daje rady juz odmoczyc mam nadzieje, ze za duzo na bosaka jednak nie jest szkodliwe
|
|
|
|
|
|
#2209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak serio to współczuję - mnie nic nie brzydzi tak bardzo jak brudne łózko, pościel, materac. Fle... jak jestem u t. to też mam jakieś obiekcje do spania na kanapie Pierwszy ogień był już z miesiąc temu, jakoś tak przed skończonym 6 jednak (w sumie Zoś ma już 6.5 mcy- ale zaiwania czas!!!). Ale to na zasadzie małej ilości składników i poprawiane było cycem (a ja się dziwię, że mi córka jak sumoczka wygląda). Teraz już pełnowielkościowy jeden posiłek. Je wszystko co daję. Gładkie, grudkowate... Cytat:
Fi dzisiaj marudny strasznie, taki smutny coś. Język ma zabielony, w pachwinach też mu się zrobiły jakieś krostki. Temp brak. hehe, do pełni geniuszostwa ![]() Też uwielbiam jak się bawi kreatywnie, ale byłabym spokojniejsza (jak Ty:P) gdyby miał opanowanę również "podstawę programową" (jak Michał :P). No i ileż można układać rury, przewody, studzienki, kratki... eee, to ja jednak tiki-takę może dlatego, że za juniorstwa w co drugim piłkarzu byłam zakochana i liczyły się te popisy, a nie nudne umiejętności
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
ale cos innego pewnie robi. zapał wszak pojawia się i znika.
coś przywiozła z Litwy??? Cytat:
![]() nie ma leków na bostonkę. smaruje się fioletem, do buzi psykanko, no i paracetamol. eee, na co jak dla mnie bosaczki są idealne gdyby nie ten brud na stałe, pszczoły i kamloty ![]()
|
|
|
|
#2211 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, ja najczęściej korzystam z booking.com, fajna jest opcja rezerwacji z bezpłatnym odwołaniem.
I ekstra jest airbnb - to mieszkania do wynajęcia, w Rzymie własnie z tego portalu mamy mieszkanie. Podaj mi maila na priv, to wyślę Ci zaproszenie, będziesz miała zniżkę. Sorce, zazdroszczę lenistwa i nicnierobienia. Ciesz się kreatywnością dziecka, ja uwielbniam takie zabawy. Ostatnio robiliśmy z poduszek ognisko, a z piłeczek ryby do pieczenia na ognisku, parasol był namiotem. Od jakiegoś czasu bardzo rzadko bawię się z Wo zabawkami, tylko on wymyśla właśnie tego typu zabawy ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Wo to samo.
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() córka sąsiadki idealnej jest małą sumoczkę. a ile było komentarzy na temat wagi mojego T. nie wierzę w małych sumo. no nie wierzę. Pakerek przykładem. ma pulchny etap. szybko minie Cytat:
Cytat:
są dla amatorów a mnie nudzi gra Barcelony. ale dziwnie mi bez Hiszpanów w rozgrywkach ![]() Córka, do kiedy zaciskamy kciuki?
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-07-05 o 14:10 |
||
|
|
|
|
#2213 |
|
Wtajemniczenie
|
"magia" Internetów :P Bo mnie to sumo nie przeszkadza, śmieję się z niego, ale i dumnam ze śmietany (36%)
Zocha jak się urodziła mimo swoich 3kg i 50cm miała pucusie i "kawał" udka A teraz na każde smutki idzie w ruch cycuś malutki Schemat przewiduje chyba 3-4 posiłki mleczne, Zoś ma ok.8 i bardziej mnie to cieszy niż budzi niepokój Chyba też trochę nadrabiam stracone kp z Filipciem.Syn mój stwierdził, że w domu będziemy mieli psa i akwar! ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Aha, Kwiatku jaki Ty masz wózek, ze tak długo Zuzię w gondoli woziłaś? Mi się Pchła ledwo mieści. Zmierzyłam długość użytkową i jest 71cm tylko
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani, mam nadzieję, że w połowie lipca sie wyjaśni. Trzymajcie mocno!
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to na bank Olka o tym nie wie ona do teraz ma raczej 8 niż 4 kp ![]() niech Pchła je ile wlezie! z całych sił!
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem ja byłam wściekła 😅a podobno piłka łączy 😅
|
|
|
#2217 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Kwiatku, długo czekaliśmy na pismo z Krk. W koncu zlozylismy 27 czerwca (na ostatnią chwile) i okazało się, że TZ ma niewazny dowód Na szczescie udało się to wprowadzić i dostaniemy wyrównanie od kwietnia Ja w tym roku nie mam urlopu ale 3 dni wolnego i chcemy jechać do Karpacza, Szklarskiej i Term Cieplickich. |
|
|
|
|
#2218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(juz o szutrowej drodze nie wspomnę) Cytat:
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czy facet ma prawo wymagac od zony, by ta prala jego rzeczy z wieksza rozwaga? (pranie i prasowanie specjalne). Narzeka, ze jego rzeczy sa sprane i traca kolory, ze powinnam je prac w specjalnych plynach i nie prasowac na wysokiej temperaturze. Kolega z pracy ma stare rzeczy, a wygladaja duzo lepiej (skad on to wie, skoro nie pytal? ) Nie dosc, ze piore codziennie pelna pralke lub dwie, to jeszcze mam sorotwac jego rzeczy na prania specjalne? ![]() Zaproponowalam, ze niech sobie w takim razie sam sortuje swoje rzeczy, pierze, prasuje i uklada w szafie Wydaje mi sie, ze jak jakas rzecz ma juz 1-2-3 lata i jest prana co tydzien to ma prawo tracic kolory, czy tak wcale nie jest? Taka ze mnie ch.p.d.? |
|
|
|
|
#2220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jednak opuścimy morze w tym roku. Wojtek raczkuje, wstaje i chodzi przy czym się da więc wątpie że utrzymam go na kocu gdzie obok będzie woda i piasek, umęczymy się pewnie oboje może jakieś Bieszczady lub roztocze jednak a za rok na morze ![]() Cytat:
Cytat:
Sorce bo mi nie zacytowało, Karol też miał etap "nie umiem sam", pojawiło się jakiś miesiąc po urodzeniu Wojtka. Zazdrości w nim nie widać ale podejrzewam że miało to coś w spólnego z małym dzieckiem w domu. Nawet panie w przedszkolu sie śmiały bo we wrześniu umiał wszystko a kiedyś miał 1 tydzień taki że podchodził do pani i mówił że nie umie sam . Mija już powoli, czasami jeszcze powie że nie umie sam butów zdjąć jak wejdziemy do domu, ale mówie mu "ty zdejmij buty a ja naszykuje ci mleko" i to działa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

mam dołka z tego powodu, bo serio po ciazach jak tylko cos zjem, od razu wywala mi brzuch jak w połowie ciąży 

05.07.2008