|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
![]() ![]() Czas otworzyć piccolo! Ale szczęśliwy dzień
|
|
#2192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Po to, zeby sobie pipkę wycierac jednorazowym. Lub ranę po cc. Taki normalny ręcznik jest niewskazany.
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
A na wyjscie nie lepiej by bylo ubrac jakas sukienke/spodnice?? Przewiewnie
|
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Emocje sa, nie spie od 1:30... o 12:00 mam pionizacje. Po 11:00 przyjedzie maz, wiec do poludnia nie zasne....
Ale naprawde mi lekarka przesunela termin cc na 27.04. Stwierdzila, ze skoro jakims cudem wytrwalam do wizyty to pewnie z tymi 5mm wytrwam jeszcze tydzien. A ile bylo smiechy na wizycie, ze balam sie o szyjke a ona nadal jest. Zapytalam jakie sa moje obowiazki przed cc i powiedziala- robic wszystkonaby akcja porodowa nie a nie xaczela sie wczesniej. A juz szczegolnie nie w nocy bo w nocy percepcja lekarzy jest innai ze lepiej miec cc w dzien. Mial wczotaj stycznosc z dwiema poloznymi i jedna mnie przyjmoewalana ip a druga jest teraz na oddzi ale . C.d.n |
|
|
|
#2198 | ||||
|
Moderatorka z pazurem
|
Zmieniło się, zmieniło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze mamuśka, przesyłam ci osiem ton pozytywnych fluidów i kelnera, prosto na porodówkę. Zakładaj czerwone szpilki, szampan już jedzie A u Ciebie nadal nic? Skurcze ustąpiły? Cytat:
![]() do wycierania Grażki, zwykły ręcznik raczej się tu nie sprawdzi ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt, jak będzie ciepło to zostawię przygotowaną jakąś zwiewną sukienkę. Cytat:
Materac mi już przyszedł
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to muszę dopakować torbę do szpitala bo nie nastawiałam się na dłuższy poród ani tym bardziej na leżenie na oddziale przed porodem No i książki jakieś muszę ściągnąć na czytnik Polecacie coś fajnego, odstresowującego?Tak przed południem? Ale w sumie to gdzieś na świecie jest już po 17 ![]() Polewaj trunek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle... czekamy na ciąg dalszy bo to na prawde niesamowita historia... ️
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
A mi się śniło że moim dzieckiem był KOT :/ miałam mu podać pierś przed wyjściem do pracy, rany jak ja się bałam bo to był taki duży kot z zębiskami i jak chwycił się piersi to myślałam że mi ją odgryzie :/
Ale popier..olone sny mam ostatnio :/
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
OMG ! Termin porodu na 3 maja a na 15 maja mam chrzciny w mieście oddalonego 50 km od mojego i do tego jestem chrzesną
|
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na szybko bez nadrabiania:
konsternacja gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! ! czekamy na focie daj znać jak się czujesz po cc ![]() kaylla 3mamy kciuki!!!! czekamy z niecierpliwością na relacje!!!
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2208 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#2209 | |||
|
Konto usunięte
|
Ja wróciłam właśnie z ktg, a że dopadł mnie tam skurcz który wbijał w leżankę to i podwozie mi zbadano. Jak bolał na 70% to ja nie chce porodu.. ja kategorycznie odmawiam bóli na 100%
Szyjka się skróciła na 1,6 no i będzie się skracać dalej "chyba że Pani umie stać na głowie hueheue" A no i powiedział, że dziś zaczęłam 37 tc. więc mogę spokojnie rodzić bo dzidziuś jest bezpieczny uff.. Za to dostałam omeprazol na zgage Ale kefirki i tak kupiłam, aż trzy ;D jednego se walnęłam pod sklepem.. ale penera ze mnie To teraz wy piccolo a ja się z wami trzasnę kolejnym kefirkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do grilla, mąż zamówił i dziś ma dotrzeć paczka. Obiecał mi rozpoczęcie sezonu w weekend ![]()
|
|||
|
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś zawierał rtęć, ale ze 3 lata temu jego skład uległ zmianie. Szpitale mogły jeszcze szczepić dopóki miały zapasy, ale starych partii. Przy czym po takim czasie już wszędzie stosują raczej nowe serie bez rtęci. |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze co chwile musze siadac bo mi cos sie robi jak stoje i stoje przy tych ruskich. Chyba krew mi splywa w dol hehe w takim tempie to do nocy będę w kuchni zalepiona
![]() My z mezem i Igorem umówiliśmy sie wczoraj ze rodzimy najwczesniej od maja. Wczesniej nie dostanie wolnego a od majowki da radę juz cos wykombinować. Także mam nadzieje ze nas Igor nie wystawi. Umowa to umowa.
|
|
|
|
#2212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle śniło mi się że urodziłaś strzeż się ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() Źle mi się nawet dzisiaj siedzi, wszystko boli
|
|||
|
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy moje bioderka kiedykolwiek jeszcze zmieszczą się w obcisłe spodnie sprzed ciąży ![]() A my już grillowy sezon otworzyliśmy w ostatni weekend. Czy może to ten wcześniejszy weekend był? Nie wiem, ten czas tak zapierdziela, że straciłam rachubę Co do snów - miałam nad ranem koszmar, że jestem w supermarkecie i ktoś zaczął jakąś masakryczną rozróbę... Spadały na mnie (na brzuch oczywiście) ciężkie kartony z żarciem. Udało mi się uciec do wyjścia, ale z jakiegoś dziwnego powodu musiałam zostać w środku.
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2016-04-21 o 10:34 |
|
|
|
|
#2214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My w weekend dostaliśmy zaproszenia na dwa wesela - 11 i 18 czerwca Oba odpuszczamy bo nie mam pojęcia jak będę się czuła no i nie będę miała serca zostawiać z kimś miesięcznej Aluni ani też brać ją ze sobą w takie skupisko ludzi i hałasu Cytat:
|
|||
|
|
|
#2215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
FABLOUS - nie może mnie nie być na chrzcinach jeśli mam być chrzesną :P bo się chrzciny nie odbędą co innego jakaś komunia, wesele itd :P
Edytowane przez aciddisco Czas edycji: 2016-04-21 o 10:32 |
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nieskromnie powiem, że chodzę w leginsach z wygody (bez ciąży też je uwielbiałam), ale na "wyjścia" zakładam bez problemu każde moje spodnie rozmiaru xs lub s
Oczywiście te z niskim stanem.Bluzki też te same, tylko szukam tych dłuższych.
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Maz mnie odebral z przychodni i mowi, ze 5 mm to malo. A ja do niego, ze nie bo lekarka twierdzi, ze wytrzymam do cc.
Wrocilismy do domu, zjadlam kolacje, kolacje nocna i o 23 poszlam spac. Obudzilam sie raz bo chcialo mi sie pic ale len zwyciezyl, nie chcialo mi sie wstawac. Pozniej obudzilo mnie COS. takie jakby dziwne kopniecie czy cos i po tym sie mal nie ruszala. Poczekalam chwilke. Mialam pod tylkiem dwie male poduszeczki, zeby biodro nie bolalo. Poczulam, ze ogromnie chce mi sue siku. Siadlam i mysle- no ladnie popuscilam:/... ale jakos tego za duzo. Mowie do meza - chyba odeszly mi wody. Ii wtedy sie ze mnie polalo. Mowie- tak, zdecydowanie odeszly mi wody. Poduszka pod tylkiem cala przesiakla a ja nie wiem czy chce mi sie siku czy nie... wstalam, poszlam do wc zostawiajac za soba ogromniasty slad wodnisty. W lazience tez ze mnie lecialo ale mialam wrazenie, ze jakby mniej. To bylo mylne wrazenie bo zqraz polalo sie znowu. Maz pobiegl po torbe, ja sie ubralam i w droge. W aucie zaczely sie skurcze co 10 min. Ale takie do zniesienia. Kilka tylko bolalo. Zastanawialam sie czy mnie nie idesla z tej Zelaznej. Przyjechalismy jako pierwsi, po nas dwie kolejne panie na cc i dwie na sn. Mialam farta. C.d.n bo neta trace... |
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Byłyście osttanio na jakimś chrzcie, jesteście chrzesnymi ? Ja ostatni raz byłam 6 lat temu.
Teraz w maju będę chrzestną dla 7 miesiecznej dziewczynki i nie wiem co kupić, ile dać. Powiem, że akurat większość ciuszków i różne gażdżety mam od nich więc w ramach prezentu chciałabym się odwdzięczyć "za pomoc" ![]() Myślałam o złotych kolczykach i kasie. Albo dać samą kasę 500 zł ? Jaki fajny prezent można kupic ? |
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Konsternacja czytam z przejęciem te Twoje opowieści
![]() Postanowiłam, chce zwykła sesje, normalnie ubrana, nie jakieś jednorożce,cukier, kwiotki i tęczę-nie mój styl. Dziś mnie namówił, bo ładna pogoda. Idę szukać ciuchów
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

ale zobaczymy jak to będzie

będzie dobrze mamuśka, przesyłam ci osiem ton pozytywnych fluidów i kelnera, prosto na porodówkę. Zakładaj czerwone szpilki, szampan już jedzie

czekamy na ciąg dalszy bo to na prawde niesamowita historia...
️
TEN dzień: 09.08.2014