Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-23, 05:08   #2191
moonunit
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
W drodze powrotnej w foteliku Junior byl mega zgrzany, choc nie byl grubo ubrany, a praktycznie caly mokry. Nie wiem jak mu ulzyc przy nastepnej podrozy. Poki co klumatyzacji nie wlaczamy, bo jest przed czyszczeniem. Potwornie maluch sie nagrzewa w foteliku.
U nas to samo, zawsze jest spocony Jak jest klima to trochę mniej ale i tak maluch się poci bo pod tym materiałem jest styropian i grzeje niemiłosiernie :-(
Tak jak pisze Emma Spróbujcie lekko uchylonego okna
Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Nina śpi, ale ja już jednak nie zasnę.:P idę sobie kawę zrobić i będę czekać na TŻ, ktory pewnie przyjedzie gdzieś o 9.
Kiedyś też bym tak zrobiła ale teraz zdążyłabym trzy razy zasnąć w tym czasie ;-) każda chwila snu jest na wagę złota ;-)
Mały sie przebudzil i właśnie usypia na mnie Mam nadzieje ze transfer będzie udany ;-)
Stary 2016-05-23, 05:10   #2192
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Polly no co Ty. Weź śpij! :P
U nas dzisiaj drugie karmienie właśnie i to Jureczek tak cichutko sobie leżał i czekał aż wstanę, moje kochane dziecko zbudziła mnie idąca kupa jest progres bo nie płakał (zawsze o 6 rano jest kupa poprzedzona płaczem)
Słuchajcie, zwłaszcza mamy kp bo po mm kupa inna, zdarzają się waszym maluchom takie kupy jednolitej konsystencji, bez grudek, jasno brązowe? Bo najbardziej kolor mnie zastanawia. Kiedyś były jasno żółte a teraz są trochę ciemniejsze, chociaż jak wycieram tylek to żółte schodzi...
Stary 2016-05-23, 05:13   #2193
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Kiedyś też bym tak zrobiła ale teraz zdążyłabym trzy razy zasnąć w tym czasie ;-) każda chwila snu jest na wagę złota ;-)
Mały sie przebudzil i właśnie usypia na mnie Mam nadzieje ze transfer będzie udany ;-)
Godzinę próbowałam zasnąć. Już jestem po śniadaniu i delektuje się jedyną ciepłą kawa w ciągu dnia. A później sobie drzemkę urządze, a TŻ się zajmie młodą.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 06:28   #2194
moooniaaaa
Zakorzenienie

U nas fotelik wrognr1. Jak wkladam to jest straszny ryk. Jak juz sie uspokoi to ok, grzecznie jedzie, czesto przysypia. Ale sam moment wkladania to spazmy i z 10minut ja uspokajam. Najgorzej jak same jedziemy bo ruszyc nie moge.

U nas karmienie nr 2 i jednoczesnie pobudka za godzine wraca tż, a my jedziemy do mojej mamy, zeby sie wyspal. I mam nadzieje upolowac na targu na osiedlu szparagi do tarty na obiad

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-05-23 o 06:30
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 06:52   #2195
misia880
Zakorzenienie

U nas sa spazmy przy zapinaniu pasow ale 2 min i po ryku

My bylismy wczoraj na grilu, i nawet moja 28 letnia kuzynka patrzyla na mnie jak na debila ze maly bez czapki
Jej 2 letnia corka biegala w czapce takiej na uszy

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 06:58   #2196
_polly_
Zakorzenienie

Nina na szczęście grzeczna przy wkladaniu do fotelika.
i właśnie młodą zarejestrowałam na jutro na szczepienie. Święto lasu, bo za pierwszym razem się dodzwoniłam.

Stary 2016-05-23, 06:59   #2197
misia880
Zakorzenienie

Ja zaraz sie bede dzwonila umowic do pediatry

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Chce zeby mi dala na badanie kału i na pasozyty u igora

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 07:10   #2198
moooniaaaa
Zakorzenienie

Polly
u nas kiedys tak nie bylo, od jakichs 3 tygodni sa takie spazmy :/

Najgorzej, ze ona tak ryczy, ze ma oczy zamkniete, wiec na nic nie reaguje, zadne brrr, zabawki, no nic co normalnie ja ciekawi.

U nas dzisiaj znowu skwar, mlodej wkladam bawelniany kombinezon i opaske, dla lansu

Musze dokupic body z krotkim rekawem bo mam tylko 2 sztuki. Na 74 mam duzo, ale jeszcze za duze. Wczoraj mierzylam moją pannicę - 66cm
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 07:24   #2199
_polly_
Zakorzenienie

Też mam mało, dlatego skusiłam się na zakupy w h&m online:P najbardziej nie mogę się doczekać kompletu z heloł kiti.

Stary 2016-05-23, 07:28   #2200
malinka9191
Zakorzenienie

dzien obry.
Ale Wam zazdroszczę pogody. U nas deszcz od wczoraj :/
Niunia wczoraj miała kiepski dzień, chyba trochę pogody wina.
Prawie nie spała i była marudna. Jak już usnęła to się ze strachem budziła po chwili. Po południu przyszli sąsiedzi na zapoznawczą kawę i się zasiedzieli. Efekt był taki, że Mała 7 godzin była u mnie na rękach noszona przez 85% czasu A ja co chwilę słyszałam, żeby jej nie nosić i nie huptać, bo się przyzwyczai. Ale jak jej nie nosić jak usnąć nie mogła i marudziła? Nie chciałam nic mówić, że to moje dziecko i wiem co robić i się nie przyzwyczai, bo raz, że pierwszy raz ich widziałam, a dwa, że poza tym byli w porządku.
/w nocy też się kokosiła, ale to akurat chyba wina tego, że wczoraj kupy nie było. Pierwszy raz od kiedy z nią jestem. I nie wiem co poradzić. Niby nie widać, zeby ja brzuszek bolał, ale daje jej inna wodę do mm + chyba czopek jej dam popołudniu jak kupy nie będzie, bo widzę jak przy bączkach sie męczy.

Jutro idziemy na wizytę (ważenie, mierzenie i ogólnie rozwój) , a dziś przenosiny do łóżeczka i ja już przeżywam. Chyba gorzej od niej to zniosę tak czuję
Stary 2016-05-23, 07:55   #2201
_polly_
Zakorzenienie

Nina jeszcze śpi. :P tak może być codziennie.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Już się obudziła. Pięknie.

Stary 2016-05-23, 08:00   #2202
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja juz nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem.. Tyle miejsca w łóżku dla siebie :-D
Malinka - oby wszystko poszło bez problemów
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:08   #2203
eeyesblue
Zadomowienie

dzień dobry
i u nas dziś zawitalo słońce (jak na razie) mala ładnie spała w nocy, dwie pobudki ale już nie chciała z nami dospac więc wstajemy czeka mnie dziś pranie, prasowanie, pomalu szykujemy się na wyjazd do pl
u nas bodow z krótkim cala masa także nie kupuje z długim to nie miałam nic a tu z długim wyrwać graniczy z cudem :/
i czekamy na kupe, bo wczoraj nie było ale baki idą tylko mała się wścieka przy nich jak przy karmieniu puszcza
Stary 2016-05-23, 08:09   #2204
eweokr
Raczkowanie

Mam pytanko mamy mm dopajacie swoje dzieci? Są 2 różne szkoły i człowiek głupi. Jak mojej chce dać przed karmieniem trochę wody albo herbatki to płacze. Czyli chyba nie jest spragniona? Hmmm?
Stary 2016-05-23, 08:37   #2205
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweokr Pokaż wiadomość
Mam pytanko mamy mm dopajacie swoje dzieci? Są 2 różne szkoły i człowiek głupi. Jak mojej chce dać przed karmieniem trochę wody albo herbatki to płacze. Czyli chyba nie jest spragniona? Hmmm?
Ja probuje dopajac codziennie ze wzgledu na jej dosc zbite kupki. Ale Maya nie jest fanka ani wody ani herbatki. Zdarza sie owszem ze pociagnie nawet 20ml wody ale to sa sporadyczne przypadki. Pewnie jak faktycznie chce jej sie pic albo glodna. A przewaznie wypluwa.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
dzień dobry
i u nas dziś zawitalo słońce (jak na razie) mala ładnie spała w nocy, dwie pobudki ale już nie chciała z nami dospac więc wstajemy czeka mnie dziś pranie, prasowanie, pomalu szykujemy się na wyjazd do pl
u nas bodow z krótkim cala masa także nie kupuje z długim to nie miałam nic a tu z długim wyrwać graniczy z cudem :/
i czekamy na kupe, bo wczoraj nie było ale baki idą tylko mała się wścieka przy nich jak przy karmieniu puszcza
Wow ale wam fajnie..juz do pl? My dopiero w polowie lipca po drugim szczepieniu. A juz nie moge sie doczekac.
Moja poki co tylko w body z dl rekawem chodzi. Krotki rekaw albo ramiaczka tylko pod pizamke. U nas w domu jakos chlodno jest poki co. Jak ja rozbieram do wietrzenia pupki to musze grzejnik dodatkowy wlaczac. Zreszta pogoda tez nas nie rozpieszcza. Bylo kilka ladnych cieplych dni ale jeszcze nie na krotki rekaw. Przynajmniej u mojej.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
dzien obry.
Prawie nie spała i była marudna. Jak już usnęła to się ze strachem budziła po chwili. Po południu przyszli sąsiedzi na zapoznawczą kawę i się zasiedzieli. Efekt był taki, że Mała 7 godzin była u mnie na rękach noszona przez 85% czasu A ja co chwilę słyszałam, żeby jej nie nosić i nie huptać, bo się przyzwyczai. Ale jak jej nie nosić jak usnąć nie mogła i marudziła? Nie chciałam nic mówić, że to moje dziecko i wiem co robić i się nie przyzwyczai, bo raz, że pierwszy raz ich widziałam, a dwa, że poza tym byli w porządku.
/w nocy też się kokosiła, ale to akurat chyba wina tego, że wczoraj kupy nie było. Pierwszy raz od kiedy z nią jestem. I nie wiem co poradzić. Niby nie widać, zeby ja brzuszek bolał, ale daje jej inna wodę do mm + chyba czopek jej dam popołudniu jak kupy nie będzie, bo widzę jak przy bączkach sie męczy.

Jutro idziemy na wizytę (ważenie, mierzenie i ogólnie rozwój) , a dziś przenosiny do łóżeczka i ja już przeżywam. Chyba gorzej od niej to zniosę tak czuję
U mnie w nocy byla masakra..nie wiem co jej bylo. Zawsze sie kreci i wierci ale dzisiaj przeszla sama siebie. Cala noc wiercenie z zamknietymi oczami i w dodatku jakby poplakiwala albo cos. Fakt ze wczoraj duzo spala w dzien chyba przez ta pogode wlasnie. I tez marudna taka byla. Lezec nie, na rece nie, na lezaczku po chwili tez nie. Myslalam ze sie wykoncze.
W srode idziemy do lekarza to musze mu powiedziec o tym jej spaniu bo to wyglada tak jakby wiekszosc nocy byla na czuwaniu.

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:45   #2206
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Ja probuje dopajac codziennie ze wzgledu na jej dosc zbite kupki. Ale Maya nie jest fanka ani wody ani herbatki. Zdarza sie owszem ze pociagnie nawet 20ml wody ale to sa sporadyczne przypadki. Pewnie jak faktycznie chce jej sie pic albo glodna. A przewaznie wypluwa.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Wow ale wam fajnie..juz do pl? My dopiero w polowie lipca po drugim szczepieniu. A juz nie moge sie doczekac.
Moja poki co tylko w body z dl rekawem chodzi. Krotki rekaw albo ramiaczka tylko pod pizamke. U nas w domu jakos chlodno jest poki co. Jak ja rozbieram do wietrzenia pupki to musze grzejnik dodatkowy wlaczac. Zreszta pogoda tez nas nie rozpieszcza. Bylo kilka ladnych cieplych dni ale jeszcze nie na krotki rekaw. Przynajmniej u mojej.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

U mnie w nocy byla masakra..nie wiem co jej bylo. Zawsze sie kreci i wierci ale dzisiaj przeszla sama siebie. Cala noc wiercenie z zamknietymi oczami i w dodatku jakby poplakiwala albo cos. Fakt ze wczoraj duzo spala w dzien chyba przez ta pogode wlasnie. I tez marudna taka byla. Lezec nie, na rece nie, na lezaczku po chwili tez nie. Myslalam ze sie wykoncze.
W srode idziemy do lekarza to musze mu powiedziec o tym jej spaniu bo to wyglada tak jakby wiekszosc nocy byla na czuwaniu.

A jak często próbujesz? Przed każdym karmieniem?
Stary 2016-05-23, 08:46   #2207
monicca1989
Zakorzenienie

Siedzę w przychodni po wypiciu glukozy. Powiem Wam, ze nie w ciąży lepiej wchodzi :-D

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Mi jakoś najlepiej podeszly ciuszki ze Smyka i Reserved.
Te body z h&m mam wrażenie są bardzo ciasne w nóżkach, a z pepco ubranka tak się rozciagnely po dwoch praniach, ze nigdy więcej tam nic nie kupie.

Ale naprawdę polecam Wam dział dziecięcy w Reserved.
Też lubię ciuchy z Reserved raz mieli rabaz z fb 40% taniej 😃 mogli by to powtórzyć.

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Załamałam się
Pogoda piękna ale co z tego jak we wszystkim wyglądam jak ciele i wstyd wyjść?! Biodra rozlezione, brzuch wisi, ogromne udziska płakać mi się chce, humor zepsuty i siedzimy w domu..
Wczoraj miałam to samo. Z przed ciąży ciuchy w rozm xs lub s i teraz albo się nie dopne albo coś wyłazi ;-/

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Widzialyscie nową warke? Mohito i tylko 2%
Pilam ale nie posmakowala mi.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 08:48   #2208
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ja juz nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem.. Tyle miejsca w łóżku dla siebie :-D
Malinka - oby wszystko poszło bez problemów
ja póki co niewyobrażam sobie spać bez niej
Cytat:
ja tylko jak jest gorąco daje jej wodę/herbatkę ale pociągnie kilka łyków i nie chce więcej
Cytat:
dzień dobry
Ja za miesiąc do Polski i już doczekać się nie mogę

Moja głównie w krótkim rękawku chodzi tzn pod bluzeczki/pajace.

Ja mam całą masę takich na teraz bodziaków z długim rękawem właśnie z UK

Cytat:

Moja raz tutaj leżała w samym pampersie takie gorąco było, ale to miała z 1,5 miesiąca jak jeszcze ogrzewanie chodziło a na polu wtedy z 27 stopni było.

To widzę, że nie tylko moja taka marudna była. Z tym, że moja nie spała. Wiec mozę to faktycznie pogoda.

Też musze powiedzieć o spaniu lekarzowi, bo moja się wybudza ze strachem, rączki ją budzą, niespokojnie śpi. Ale to jak pójdę 13 czerwca do rodzinnego, bo w PMI znając życie mnie oleją.
Jutro tylko o rozszerzanie diety popytam

Tak w ogóle to tydzień przed wyjazdem podaję wszystkie taboły do PL żeby na luźno lecieć z Niunią (okazało się, że znajoma leci z synkiem z nami, więc Niunia będzie miała kawalera ) w tym fotelik, bo jadę z chustą. I właśnie sobie uzmysłowiłam, że będę mieć problem jak się okaże, że szwagierka leci wcześniej, bo 2 razy fotelik będę potrzebowała, na początku tygodnia i końcu. No ale coś wymyślimy, chociaż liczę, że ona poleci później

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
A jak często próbujesz? Przed każdym karmieniem?
Pytanie nie do mnie, ale ja jak daję to między karmieniami
Stary 2016-05-23, 08:51   #2209
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Jeny coraz bardziej mnie to karmienie piersią wkurza! Juro cały czas mnie tłucze ręką i się wierci przy karmieniu Grrrr...
Zaraz chyba idziemy na spacer, bo później będzie nie do wytrzymania...
Stary 2016-05-23, 08:57   #2210
mira81
Zadomowienie

Mam dwa pytanka mamusie..
1. Czy u ktorejs z was jest problem z kciukiem? Tzn u waszych dzieciaczkow? Czy ktores ssie kciuka? I co sadzicie o oduczaniu juz teraz? Jakies sposoby?
U mnie niestety jest problem od jakis 3 tyg. Maya najpierw zaczela wkladac cale raczki do buzi a potem jak chwycila kciuka to amen w pacierzu. Smoczka nigdy specjalnie nie potrzebowala i nie chciala. A kcuka ssie z taka namietnoscia ze az ja w drugim pokoju slychac. Smoczek niestety nie jest zadna konkurencja bo nigdy specjalnie go nie lubila. Probuje jej czasem naciagnac rekaw na raczke to i tak albo znajdzie sposob zeby kciuka wystawic albo ssie przez rekaw i sie zlosci.
Czytalam na necie i opinie sa podzielone. Niektorzy pisza ze oduczac juz teraz bo potem katastrofa a inni z kolei pisza ze oduczanie na sile u takich malutkich dzieci jest niedorzeczne bo maluszki maja silna potrzebe ssania i to niepotrzebny stres ktory jeszcze bardziej nasili problem.

Maya to teraz moja kopia..ja robilam to samo podobno..kciuk w buzie a druga raczka mizialam sie po wlosach i tak usypialam albo odpoczywalam. I niestety kciuka ciagnelam przez jakies 2 lata...
I teraz nie wiem co robic ...

2 pytanko:
Ile wasze dzieci czuwaja w ciagu dnia? Chodzi mi o to ile czasu mniej wiecej zajmuje im zabawa itp. Tak jednym ciagiem miedzy drzemkami.

Stary 2016-05-23, 09:02   #2211
Darkanddark
Zakorzenienie

32 - łącze się w bólu :-( to kp to jakaś męczarnia!
Ale ja mam inne powody - wiem, nauka nauką, mądre teksty, badania, mądrzy ludzie i tekst, że mleko matki jest podpasowane pod potrzeby dziecka... Tez w to wierzyłam! Ze nie ma czegoś takiego jak "słabe" mleko.. Bo ciągle mi tak tesciowa powtarzała, że mam jeść zdrowo itd itd.. Zawsze wtedy w myślach kazałam jej się puknąc w czoło.. Teraz jak mam taki problem to "słabe" mleko to jedyne wytłumaczenie.. :-/
Ciągle chce jeść, krzyczy jak poparzona :-( dostanie butle i inne dziecko....
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-23, 09:20   #2212
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dark, a po Twoim odciągniętym jak jest? Bo moja więcej je z butelki i też dłużej wytrzymuje, ale to dlatego, że mimo tych super butelek i smoczków to i tak jest łatwiej niż z piersi a jak z butli pociągnie 130ml to śpi 7h. I mm nie ma tu nic do rzeczy.

Ja zbieram się powoli do lekarza, mam na 12:20, ale pewnie standardowo będzie godzina opóźnienia Dzisiaj babcia pierwszy raz zostanie z Małą u nas 30 stopni ma być. Już czuć, że jest gorąco.
Stary 2016-05-23, 09:21   #2213
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Mój też mam wrażenie ze się nie najada... nie wiem o co chodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-23, 09:27   #2214
mira81
Zadomowienie

Cytat:
ja póki co niewyobrażam sobie spać bez niej

ja tylko jak jest gorąco daje jej wodę/herbatkę ale pociągnie kilka łyków i nie chce więcej
Ja za miesiąc do Polski i już doczekać się nie mogę

Moja głównie w krótkim rękawku chodzi tzn pod bluzeczki/pajace.

Ja mam całą masę takich na teraz bodziaków z długim rękawem właśnie z UK

Moja raz tutaj leżała w samym pampersie takie gorąco było, ale to miała z 1,5 miesiąca jak jeszcze ogrzewanie chodziło a na polu wtedy z 27 stopni było.

To widzę, że nie tylko moja taka marudna była. Z tym, że moja nie spała. Wiec mozę to faktycznie pogoda.

Też musze powiedzieć o spaniu lekarzowi, bo moja się wybudza ze strachem, rączki ją budzą, niespokojnie śpi. Ale to jak pójdę 13 czerwca do rodzinnego, bo w PMI znając życie mnie oleją.
Jutro tylko o rozszerzanie diety popytam

Tak w ogóle to tydzień przed wyjazdem podaję wszystkie taboły do PL żeby na luźno lecieć z Niunią (okazało się, że znajoma leci z synkiem z nami, więc Niunia będzie miała kawalera ) w tym fotelik, bo jadę z chustą. I właśnie sobie uzmysłowiłam, że będę mieć problem jak się okaże, że szwagierka leci wcześniej, bo 2 razy fotelik będę potrzebowała, na początku tygodnia i końcu. No ale coś wymyślimy, chociaż liczę, że ona poleci później

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Pytanie nie do mnie, ale ja jak daję to między karmieniami
Kurcze wlasnie mi uswiadomilas ze nie moge fotelika podac do pl wczesniej...chyba wiec zostaje opcja zabrania ze soba. Czuje ze bede miala przerabane. Ja sama z maya, tobolkiem i wozkiem. K..mac. Ciekawe jak wyrobie przy odprawie ze skladaniem wszystkiego i dzieckiem na rece

Stary 2016-05-23, 09:36   #2215
malinka9191
Zakorzenienie

mira moja ciągnie piąstki, ale ja jej nie zabraniam póki co. Nie wiem co bym zrobiła jakby kciuka ssała. Chyba bym smoka próbowała mimo wszystko dawać

Co do czuwania, to moja więcej w dzień czuwa niż nie czuwa. Przerwy ma średnio 2h między drzemkami, a często dłużej. Zazwyczaj wstaje z godzinkę porozrabia, jest czas na mleko, a po nim rozrabia jeszcze godzinę albo i dłużej.

Mój TŻ wczoraj stwierdził, że mam Małej balony zabrać z wiatraka, bo po co ją tak uczyć. I dziś biedna od rana szuka tych balonów, więc jej zawiesiłam od nowa, niech spada i sam sobie schowa najlepszą zabawkę o

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Kurcze wlasnie mi uswiadomilas ze nie moge fotelika podac do pl wczesniej...chyba wiec zostaje opcja zabrania ze soba. Czuje ze bede miala przerabane. Ja sama z maya, tobolkiem i wozkiem. K..mac. Ciekawe jak wyrobie przy odprawie ze skladaniem wszystkiego i dzieckiem na rece

ja sobie sama to dopiero wczoraj uswiadomilam

Wlasnie ta odprawa najgorsza

Ja się chyba do Ciebie zgłoszę na pożyczki fotelika jak nie bede miala skad wziac
Stary 2016-05-23, 09:40   #2216
mira81
Zadomowienie

Cytat:
mira moja ciągnie piąstki, ale ja jej nie zabraniam póki co. Nie wiem co bym zrobiła jakby kciuka ssała. Chyba bym smoka próbowała mimo wszystko dawać

Co do czuwania, to moja więcej w dzień czuwa niż nie czuwa. Przerwy ma średnio 2h między drzemkami, a często dłużej. Zazwyczaj wstaje z godzinkę porozrabia, jest czas na mleko, a po nim rozrabia jeszcze godzinę albo i dłużej.

Mój TŻ wczoraj stwierdził, że mam Małej balony zabrać z wiatraka, bo po co ją tak uczyć. I dziś biedna od rana szuka tych balonów, więc jej zawiesiłam od nowa, niech spada i sam sobie schowa najlepszą zabawkę o

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

ja sobie sama to dopiero wczoraj uswiadomilam

Wlasnie ta odprawa najgorsza

Ja się chyba do Ciebie zgłoszę na pożyczki fotelika jak nie bede miala skad wziac
Zaden problem. Pozyczymy

U mnie smoczek niestety nie wchodzi w gre. Musialabym chyba go wlozyc jej do buzi i zakleic tasma klejaca probowalam nawet zamoczyc go troche w glukozie zeby zachecic ja do ssania. Glukoze zlizala i smoczek wyplula

A czemu wg tz nie moze sie przyzwyczaic do balonow? Przeciez to zabawka jak kazda inna..

Stary 2016-05-23, 09:41   #2217
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Też mam mało, dlatego skusiłam się na zakupy w h&m online:P najbardziej nie mogę się doczekać kompletu z heloł kiti.
Bede czekać na fotke
Cytat:
dzien obry.

Oby dzis było lepiej i kciuki za przeprowadzkę
Cytat:
dzień dobry
Ja też mam wiecej na kr rekaw
Przy tej pogodzie to maly chodzi tylko na takim body i ew cienkie skarpetki Na dwor cienka czapka póki co bawełniana bo czekam na te zamówione na all i przykrywam otulaczem tetrowym bo u nas zawsze wieje Masakra jakaś z tym wiatrem jak nie wieje to święto lasu normalnie ;-)
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Też lubię ciuchy z Reserved raz mieli rabaz z fb 40% taniej 😃 mogli by to powtórzyć.
Oj mogli by jak będziesz cos wiedziała to daj nam znać

Bylam z malym w lidlu i obkupilam M w ciuchy I znowu kupa kasy poszla fiuuuu

Dark Ja sobie zalozylam 5 miesięcy kp i ani dnia dłużej Już prawie dwa za mną jeszcze tylko trzy Tak się pocieszam ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-23, 09:44   #2218
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
U nas fotelik wrognr1. Jak wkladam to jest straszny ryk. Jak juz sie uspokoi to ok, grzecznie jedzie, czesto przysypia. Ale sam moment wkladania to spazmy i z 10minut ja uspokajam. Najgorzej jak same jedziemy bo ruszyc nie moge.

U nas karmienie nr 2 i jednoczesnie pobudka za godzine wraca tż, a my jedziemy do mojej mamy, zeby sie wyspal. I mam nadzieje upolowac na targu na osiedlu szparagi do tarty na obiad
U nas z fotelikiem jest dokładnie to samo. Wróg nr 1, fotelik i jeszcze czapka.

Szparagi w Lidlu zawsze są w razie czego.

Mira a może kup jej inny smoczek ? Mój syn ma smoczek, który lubi (choć nie jest jakimś wielkim fanem smoka ogólnie) a ma też taki, ktorego nie chce, wypluwa go.
Pediatra mi powiedział, żebym dawala smoka, bo dziecko będzie ssalo co popadnie. Tylko żeby tak max do 18-go miesiaca i oduczac, bo 2-,3-latkowie ssacy smoka mają później wady zgryzu.
Stary 2016-05-23, 09:44   #2219
eeyesblue
Zadomowienie

mira
tak, my już w sobotę wyjeżdżamy trochę się stresuję podróżą jak mała ja zniesie, ale mam nadzieję, że będzie dobrze i będzie spać dużo ona lubi jeździć autem
co do kciuka moja nie ciągnie, ale piastke owszem..najczęściej po jedzeniu, więc nie z głodu chyba? mama mi mówiła, że dzieci tez biorą tak piastki jak np je coś boli, mają problem z kupa, bo to pomaga im, tak jak podanie piersi przy płaczu np, no ale Twoja tak do spania robi tylko tak?
moja śpi różnie, ale staram się żeby te 3 godz pospala w dzień, jak nie śpi to grzecznie leży, guga, zabawkami się nie bawi ale patrzy na nie, śpiewamy itd mniej więcej co 2-3godz jest senna jakos tak, ale wiadomo czasem przy cycku kima, naladuje baterie trochę i dalej nr śpi
Stary 2016-05-23, 09:49   #2220
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Zaden problem. Pozyczymy

U mnie smoczek niestety nie wchodzi w gre. Musialabym chyba go wlozyc jej do buzi i zakleic tasma klejaca probowalam nawet zamoczyc go troche w glukozie zeby zachecic ja do ssania. Glukoze zlizala i smoczek wyplula

A czemu wg tz nie moze sie przyzwyczaic do balonow? Przeciez to zabawka jak kazda inna..

Dziękuję

Cwana bestyjka z Mayi To nie mam pomysłu, jedynie chyba tyle, żeby jej pozwolić a jak się nie oduczy, to potem smarować paluszek czymś gorzkim

A kij go wie. Mówiłam mu, że zabawka jak inne i nic nie zrobie, że Mała je lubi. Moze super to nie wyglada ale dziecko ma radosc i dla 'mnie to najazniejsze. A TZ kazal sciagnac mysle ze nietyle zeby Mala sie nie przyzwyczaila' tylko przez to, że goscie mieli byc i co sobie pomysla bo on tak ma, że musi być nikiel jak ktos prychodzi. A mnie to rybka szczerze mowiac jesli dziecku sie podoba. Moje mieszkanie i moge miec przy wiatraku co chce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości