|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
kolejna już po bożemu - po 3 godzinach
![]() już czuć, że się upał szykuje, znowu uciekamy do rodziców... |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co z tymi cholernymi brzuchami! Iwonia moja tez wczoraj sapała przy jedzeniu, polykała lapczywie, powietrza nabierała. I tez bylam rozdrazniona.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-25 o 05:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zadomowienie
|
A ja nie śpię bo jestem tak rozżalona na męża od wczoraj że spać nie mogę. Zuzia śpi w najlepsze a ja siedzę w kuchni i wyć mi się chce.
#2195 |
Moderatorka z pazurem
|
Dzień dobry, u nas tez sporo pobudek. O 1 i o 2 i o 3...az w koncu wzielam ja do naszego lozka, karmilam na lezaco i zasnelam z bufetem na wierzchu. Nie wiem ile razy w miedzyczasie gadzina sie dokarmiala w tym samoobslugowym lokalu, ale dala mi pospac az do teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Zakorzenienie
|
Wielka dolewka
![]() U nas nocka w miarę, pobudki o 2:30 i 5:30 no i teraz. Ale teraz jeść nie chce o dziwo, ale leżeć też nie. Od razu zasypia na rękach. Mój mąż też mnie irytuje, robi sobie owsiankę, zapytał mnie już o wszystko "ile płatków" "ile wody" "ile wody" "ile gotować" "co do niej wrzucić" "dlaczego taka zupa wyszła" "o ku... Przypaliło się" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Po kilku probach dziecko znow spi na mnie.smierdze przeokrutnie,taki upał a ja wczoraj bez prysznica.
W dodatku dziś mamy gości-babcia (to od zmarlego niedawno dziadka),wujek i ciotka,pewnie kuzynka z kuzynem tez. Fajnie chce mi sie odwiedzin,ale na matercu z dzieckiem na sobie spotkanie moze być troche utrudnione. Bona co ten Twój wymyślił? ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-25 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
Bona, nie smutaj
![]() U nas od 22 do 6 dwie pobudki ale spała bardzo bardzo niespokojnie. Teraz juz lezakuje na golaska ale też niespokojna...oby do poniedziałku ![]()
#2201 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry moje dziecko dzis przespalo ciagiem 6godz ! A matka zamiast spac z dziecina buszowala na zakupach do polnocy i juz myslala ze nocka zarwana a tu prosze corcia wyrozumiala wstala o 4 i o 7
![]() Rose wy jeszcze nie w drodze? Bona u Was tez po burzy oczysci sie powietrze zobaczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Moderatorka z pazurem
|
Zabcia, odloz dziecko i idz pod prysznic. Nawet jak bedzie plakac. Wiecej szkody zrobisz malej kiszac ja we wlasnym pocie, brudzie i smrodzie. Nie kleicie sie jeszcze obie?
No do jasnej anielki!!! &#@¥#&!!! ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- I w zasadzie czemu masz przyjmowac gosci lezac na materacu? Wstan i sie ogarnij!!! Dzis ja cie przywoluje do porządku !!! Mia, wlasnie ruszamy. Czekam az tatus zniesie wszystkie klamoty. My juz z mala w garazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
Masakra pobudki srednio co 1,5 h. Zoooombie.
![]() Za ktoryms razem gdy zasypialam z malym na rekach prawie spiacego oddalam go tacie a ten to zmarnował. Nie cisiał mu, inaczej kołysal i mały sie rozbudził a ten wkurzony na niego ze nie zasnal w minute. No sorry zobacz jak to jest. Zwykle nie prosze go w nocy o pomoc bo wstaje do pracy ale dzisiaj sama wymiekłam... ![]() Poszedl z nim na przewijak w sprawie pampera maly juz zdrowo wrzeszczy a ten słowem sie nawet do niego nie odzywa nie uspokaja. Az mi serce sciskało przeciez i tak nie zasne gdy tak płacze i slysze mowi do niego wrzeszcz az ci sie znudzi. Noz kur...przeciez to nie 3latek on nie wrzeszczy celowo dla wymuszenia czegos. Czemu on nie rozumie tyle razy mu tłumaczyłam ze spokojem wiecej ugra. No coz z takim podejsciem to widze nigdy nie nauczy sie go usypiac. Tylko pewnie dziecko sie zwyje i padnie ze zmeczenia ![]() Szkoda ale bede sie bala go zostawiac z wlasnym ojcem. Taki tam wywód o 8.30. Pewnie trza wstawac... Czy sie kłasc? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Ps. Jedźcie ratujcie sie kto może. Udanego weekendu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-07-04 o 11:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Wtajemniczenie
|
Kochane jaka wit d i k podajecie? U mojej ewidentnie bole sa po witaminach
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Konto usunięte
|
My wczoraj planowalismy ogladac film ;D no i wlaczylismy.. i obudzilismy sie o 2 na kanapie bo mlody obok nas wiercil sie na jedzenie ;D tyle zogladania bylo
![]() u mnie deszczowo to moze i do was przywieje chmury ![]() Iwonia, u mnie Artur tak glosno je ze az polozna sie smiala, normalnie dzwieki odkurzacza polaczone odglosami hieny ;D Zabcia, sprobuj mala przekladac ze swojego brzucha na materac. ona nie pokapuje ze nie jest na twoim brzuchu i bedzie dalej spac ;p no i od razu ja przykryj bo jest rozgrzana od twoego ciala wiec nie moze byc roznica temperatur (wtedy sie rozbudza). jak cos poloz obok niej twoj tshirt zeby czula ze mama blisko i.. idz sie wykap! czlowiek normalnie musi sie myc a co dopiero kobieta w pologu! nasz pot to jedno wielkie zbiorowisko bakterii i lada moment mozesz sobie tylko zaszkodzic ;p malej tez |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
To szybko się przetransportowujecie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
150 - ja tez zauważyłam ze jak mi sie zapomni to jest mniej placzkow. Ale co zrobic dawać trzeba mi i doktor i polozna kazali dawac ta dawke. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
O, pospałyśmy jeszcze do teraz
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
To jeszcze 100 i wyladowalabys u nas na kawie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bylam, wykapalam baaa wymalowałam. Roses mnie zmotywowala. Ale chyba tylko dlatego, ze chwile pospała. Ja to czuje sie jak wyrodna matka jak zostawiam ją płacząca. I Ona dobrze kapuje, ze to nie moj brzuch. Czesto odrazu, czasem po 5-10min. Przykrywam,klade pieluche ktora lezala na nas. Ale sprobuje jeszcze z tym t-shirtem. Chyba espumisan to nie to. Czerwone w okól ust miala po nim. Moze za duza dawka? Moze nie podchodzi jej. Hmm i badz tu czlowieku madry. Szkoda, ze nie moze powiedziec o co jej chodzi.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-25 o 09:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zabcia, posluchaj Nas. Twoje dziecię chce mieć pachnącą mamcie- mleczkiem a nie kefirem ![]() Połóż Małą do łóżeczka i biegusiem pod prysznic. Ty się poczujesz lepiej=dziecko będzie szczęśliwsze. Nasze dzieci też płaczą- to naturalne. Kochasz Ją, a jak poleży 5 minut sama, to świat się nie skończy. Małymi kroczkami, zaufaj sobie, swojej córce i naturze ![]() Nooo ruszaj do boju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Mad_lenka dzieki za odpowiedz na moje bolączki
![]()
![]() |
#2216 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
Bylam ! Lezymy teraz i walczymy ze skretami no i karmimy sie.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-25 o 09:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |||||
Zakorzenienie
|
Mojej Ali chyba upały specjalnie nie ruszają bo w nocy wstawała tak jak zawsze. Spała w rampersie, w nocy była przyjemnie chłodna, tzn ani gorąca ani zimna. Ale już nad ranem kiedy słońce ładowało nam się w okna to była zgrzana. Więc rozebrałam ją do samego pampersa i tak sobie leżała szczęśliwa.
Dziś przeniosłyśmy się do rodziców na parter bo mają znacznie chłodniej. Leżymy sobie bezwstydnie półnagie bo Ala w samym bodziaku a ja w topie i czilujemy, tutaj upał jakoś znacznie lżejszy niż na poddaszu. Może uda się przetrwać ten dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż czasem tęskni mi się za brzuszkiem jak widzę jakąś kobietę w ciąży Ale w taką pogodę szczerze współczuję wszystkim ciężarówkom i po raz kolejny dziękuję że dane mi było rodzić wiosną ![]() Cytat:
Żadnych dolegliwości brzuszkowych nie zauważyłam ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() Makijaż też jest ponad moje siły bo już widzę jak po sekundzie wszystko by ze mnie spływało. Włosy związuję w koczek na czubku głowy i to byłoby na tyle z mojego ogarniania się |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
4ty prysznic dziś juz zaliczyłam, koszmar jakiś, no ale podłogi się same nie chciały odkurzyc i umyć. Źle je wychowałam, drugi raz nie popełnie tego błędu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.