![]() |
#2191 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
A mnie się wydaje, że to właśnie osoby z cerą tłustą (tak jak ja) mają więcej wyprysków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny a co myślicie o tym ?
http://www.allegro.pl/item614049239_...a_otylosc.html wiem że w tytule pisze że jest na rozstępy itd. ale niżej jest opis działania: Działanie dermatologiczne i kosmetyczne kąpieli z dodatkiem morszczynu: koji łojotok i inne problemy skóry tłustej dzięki cynkowi działa przeciwzapalnie i bakteriobójczo zawartość peptydów i witamin aktywnych sprzyja uelastycznieniu skóry poprawia ukrwienie skóry dzięki kwasowi alginowemu zwęża naczyńka i leczy rumień |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2193 | |
BAN stały
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
Ja zastanowiłabym się nad tym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2194 |
Raczkowanie
|
jak ktos ma tlusta cera to ja polecam tonik ktory sobie nie dawno kupilam .. przed tem to mi sie okropnie skora swiecila a teraz too jes super ..
![]() Edytowane przez misia15 Czas edycji: 2009-05-05 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2195 |
Przyczajenie
|
Ja mecze sie z tradzikiem od okolo 2 lat. Nie mam go duzo bo tylko na czole i brodzie, ale przyznam szczerze, ze to ruszam.. dusze z przezwyczajenia;p i pozniej jest tylko gorzej. ale wiadomo jak to przed okresem wysypuje najbardziej... wiec ja stosuje krem z witamina a co bardzo polecam jest swietny! no i oczywiscie hebratka z bratka, sudocrem, masc z cynkniem, i tego nie dotykac!!
To jest moj sposob ktory mi pomaga ![]() Ale mam problem z rekoma... bo mam wlasnie cos w stylu "krostek" i nie wiem jak sie tego pozbyc...;/ moze ktos pomoze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2196 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam wszystkie toniki i kremy z żelami z serii Tin Tin, Ziaja i mi nie pomaga. To nie jest tak, że jak Tobie pomaga to na wszystkich działa. Każdy jest inny i ma inną skóre. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Heh, a mogę prosić jaśniej ? Tzn bardziej szczegółowo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2197 |
Raczkowanie
|
moze tobie nie ale innym moze pomoc ale jeszcze polecam kem z soraji care & control antybakteryjny na blizny i zmiany potradzikowe i usuwa wypryski i zaskorniki ... tez sobie poczytajcie na stronce
http://www.soray a.pl/products.php?group=face&c ategoryId=133 tuu pisze o dzialaniu roznych maseczek i kremow a takze zelow wiec poczytajcie bo mi tez to pomaga i zauwazylam ze ostatnio mi sie cera poprawila ![]() Edytowane przez misia15 Czas edycji: 2009-05-06 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2198 |
Raczkowanie
|
![]()
Jeszcze nie próbowałam, ale myślę że będzie dobra.
Maseczka do skóry suchej z żółtka kurzego:
Tonik do cery tłustej:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 |
Raczkowanie
|
ja za tym tonikiem to nie za bardzo przepadam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
Dobry wątek
![]() Podczytuję sobie i wprowadzam niektóre z podanych tutaj rad w życie (no dobra, od dziś mam zamiar je wprowadzić ![]() Oto moje domowe sposoby na walkę z utrapieńcami (jak określono pryszcze w jednej ze starodawnych poradników urody): - punktowe smarowanie kilka razy w ciągu dnia oraz na noc wyprysków szarym, zwykłym mydłym (można spróbować mocniejszych, np. siarkowego, ale nie wiem jak zadziała) - wysusza, znacznie zmniejsza stan zapalny, krostka maleje - przemywanie twarzy (zwłaszcza dotkniętych miejsc) naparem z rumianku. Po kilku tygodniach takiej kuracji syfy wyniosły się w te pędy, niestety zachęcona efektem zupełnie rumianku zaprzestałam i... wróciły ![]() - na nawilżenie skóry przesuszonej zabiegami - Olay Hydrogel, zero grama tłuszczu, fajna galaretka bez zbędnych składników obciążających skórę - zapomnienie o wszelkich czekoladowych produktach ![]() Sama od dziś zaczęłam kurację bratkiem (tabletki, bo naparu nie chce mi się przyrządzać) oraz poleconym mi Brevoxylem. Jak zobaczę poprawę, doniosę!
![]() |
![]() |
#2201 |
Raczkowanie
|
do przemywania naparem z rumianku czy parzenia bratka rzeczywiście trzeba się przyłożyć, bo trochę czasu zajmuje, ale efekty są na pewno lepsze niż po tabletkach
![]() na pryszcze dobry jest benzacne, jest w żelu więc lepiej sie wchłania i substancja aktywna zaczyna szybciej działać, mi bardzo pomaga, teraz już rzadko, bo prawie pryszczy nie mam ale kiedyś to był dla mnie jedyny ratunek ![]() no i przestałam myć twarz wodą z kranu... albo myję przegotowaną/mineralną albo tylko tonikiem zmywam, dużo to daje, naprawdę |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Raczkowanie
|
A to mycie sie woda z kranu jest zakazane przy tradziku??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2203 |
Przyczajenie
|
![]()
hej
![]() mam dla was dobry sposob zeby cera byla mieciutka slicznie nawilzone i bardzo przyjemna : maslanka!!! od kilku dni smaruje cala twarz maslanka przebarwienia znacznie bledna a do tego twarz jest miekka jak po drozdzach! do tego pije codziennie te przeklete drozdze juz od dluzszego czasu (troche drozdzy, wzatek, zatkany nos i cos na zagryzienie i nie jest zle), a poprawa cery naprawde znaczaca! jest swietnie nawilzona dzieki maslance(trzymam na twarzy jakas godzine ![]() polecam bo to naprawde pomaga !! tylko ostrzegam ze maslanka moze wybielic opalenizne, albo niechcianego buraka na twarza, np po opalaniu ![]() no to takie moje domowe sposoby pozdrawiam i powodzenia;D ( Ja "walcze" od jakis 3 lat i tak dobrze jeszcze nie bylo, chyba ze jak bylam mlodsza i jeszcze tak naprawde nic nie mialam oprocz wstretnych paluchow, dzieki ktorym w pozniejszym czasie bylo tylko gorzej ![]() pozdrawiam i jeszcze raz polecam;*;*;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Benzacne też jest dobre, polecam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
Raczkowanie
|
nie, nie jest zakazane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 |
Przyczajenie
|
Kosmetyczka mi poleciła, żeby wycierać twarz ręcznikiem papierowym, bo zwykły recznik, którym wycieramy rece maja duzo bakterii. Niby niezauważalne, ale jednak pomaga. Ja sie do tego stosuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2207 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!
mialam juz dawno napisac ale zawsze jakos nie mam czasu. postanowilam wam zdradzic moj sposob na walke z tymi okropnymi krostami. A wiec tak ja codziennie nakladam na twarz maslanke i pije drozdze i mi to pomaga. przyznam szczerze ze probowalam juz toniku z cytryny, maseczki z cynamonu, przecierania twarzy cebula ale jakos tak wyszlo ze zaprzestalam. to co wam moge powiedzec to pewnie to co juz slyszalyscie wiele razy regularnosc jest bardzo wazna! a poniewaz ja mam z tym problemy to wybralam taka metode pielegnacji cery, ktora nie wymaga tego za bardzo. to co musze robic regularnie to pic drozdze a takze na poczatku czyli przez jakis pierwszy tydzien, moze dwa codziennie smaruje twarz maslanka. maslanka idealnie natluszcza moja twarz (nie mam zadnych wypryskow) i wybiela blizny ![]() tak wiec zycze powodzenia i piszcie czy pomoglo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
-" punktowe smarowanie kilka razy w ciągu dnia oraz na noc wyprysków szarym, zwykłym mydłym (można spróbować mocniejszych, np. siarkowego, ale nie wiem jak zadziała) - wysusza, znacznie zmniejsza stan zapalny, krostka maleje"
co do tej wypowiedzi to jak to nakladasz. rozcienczasz to mydlo z czyms czy jak? czy samoo ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- mialam takiego pryszcza na policzku no i go wygniotlam i przemylam spirytusem .. i mialam takiego strupa ktory juz mi zszedl ale zostala taka plama duza i mecze sie z nia tyle czasu i nie wiem czym ja zwalczyc pomozcie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2209 |
Wtajemniczenie
|
Wyczytałam dzisiaj, że dobrym sposobem jest pomieszanie jakiegoś antybiotyku z maścią ichtiolową. Spróbuję na noc i napiszę jak efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
[quote=misia15;12303062] -" punktowe smarowanie kilka razy w ciągu dnia oraz na noc wyprysków szarym, zwykłym mydłym (można spróbować mocniejszych, np. siarkowego, ale nie wiem jak zadziała) - wysusza, znacznie zmniejsza stan zapalny, krostka maleje"
co do tej wypowiedzi to jak to nakladasz. rozcienczasz to mydlo z czyms czy jak? czy samoo quote] Nabierz trochę mydła na palec (pomaziaj nim po prostu po lekko wilgotnym mydełku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
na wielu produktach sie spotykam ktrore kupuje np zele pisze ze na zaskorniki a inny np na wagry .. too wkoncu czym sie roznia wsgry od zaskornikow ... a i zauwazylam u siebie ze mam zaskorniki zamkniete i nie weim jak je usunac ...
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- a i ma jeszcze jednoo pytankoo .. sorki ze tak pytam ale jestem przewrazliwona na punkcie tradziku bo prawie wszystkie dziewczyny maja taka sliczna cera a ja :/ szkoda mowic .. wiec czy trzeba miec na swojej poleczce z kosmetykami krem nawilzajacy czy wystarczy pic 2l-3l wody dziennie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kup sobie Hydrogel do cery mieszanej i tłustej firmy Olay, jak dla mnie idealny do problemowej cery bo ma zero procent tłuszczu a nawilża ![]() ![]() No i pij rumianek, łykaj bratek, omijaj czekoladę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2213 |
Raczkowanie
|
to bez kremu sie nie obejdzie jak sie bedzie pis wody duzo ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2214 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2216 |
Przyczajenie
|
hmm, nie wiem czy akurat ta recepta jest na trądzik, wiem jedno ze jest skuteczna w przypadku czarnych zaskórników....wystarczy aspiryna rozpuszczona i dodać do tego miód lub żel z aloesu(konsystencja jest podobna do miodu tyle ze troszkę ciemniejsza), nałożyć na twarz i po 15 minutach zmyć woda. Tę maseczkę bardzo upodobały sobie azjatyckie dziewczyny i wg tamtejszych opinii jest bardzo dobra na oczyszczanie twarzy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2217 |
Raczkowanie
|
czym sie rozni zaskornik od wagra ? i jak wyglada por otwary a jak zamkniety?
Edytowane przez misia15 Czas edycji: 2009-05-23 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2218 |
Raczkowanie
|
???????????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
Zaskórkiki i wągry to w zasadzie pojęcia uzywane naprzemiennie. W obu przypadkach chodzi o rozszerzone pory wypełnione substancja tłuszczow0- rogową. Niektórzy stosuja rozóznienie nazywając wągrami otwarte pory skóry. te wyglądają jak małe, czarne kropeczki, równe z powierzchnią skóry. sa one raczej twarde i stosunkowo łatwe do usunięcia. Zaskórnukami zwykło się nazywać pory zamknięte- małe krosteczki o białym kolorze, zazwyczaj miękkie. Substancje, którymi wypełniony jest zaskórki nie mają kontaktu z powietrzem, w przypadku wągrów wprost przeciwnie.
![]() |
#2220 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.