![]() |
#2221 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2019
Gratuluję udanych wizyt! Super ze na razie wszystko Ok z kazdym bobo
![]() Ja bede sie nosic na obcislo jezeli nie przytyje za duzo. W pierwszej ciazy kupilam tylko 1 leginsy ciazowe w Lidlu, ktore mam do tej pory a tak chodzilam w swoich przedciazowych rzeczach. Mialam albo bawełniane obcisle sukienki, ktore fajnie podkreslaly brzuszek albo chodzilam w spodniach typu boyfriend z obcisla bluzka. Pamietam ze dopiero po 38 tyg byli ciezko bo bylam juz po jednej wizycie w szpitalu ze skurczami i brzuch od tego czasu strzasznie napieral xD ale suma summarum i tak rodziłam w 41 tyg, mam nadzieje ze teraz nie bedzie dluzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie mam staly kontakt z hematologiem wiec nikt lepiej sie na "krwiowych" sprawach nie zna i nawet nie bedac w ciazy jak musialam brac zelazo, to nigdy mi nie kazala brac syntetycznej witaminy c tylko zawsze mowila, zeby przed tabletka wypic szklanke soku pomaranczowego i to wystarcza. Mocz dobrze zakwasza zurawina. Z reszta sama witamina c, ktora pochodzi z owocow i warzyw nie jest szkodliwa bo ciezko w taki sposob przedawkowac. Biore spore dawki witaminy c przy przeziebieniach albo przed miesiaczka zeby zmniejszyc krwawienie, ale nigdy w ciazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Gratuluje udanych wizyt. Nie mam dzis siły... poza tym boli mnie albo spojenie łonowe albo moze pęcherz skoro wyszly mi bakterie w moczu i krysztaly. Tak sie boje o dzidzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super l! Gratulacje ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
Hej ![]() Cytat:
To samo mi mój ciagle mówi 🤦🏻☠♀️ Cytat:
Nieee ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Będzie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2227 |
Rozeznanie
|
Ja tylko szybko napiszę że pierwszą wizytę z ginekologiem mam dopiero w marcu. Do tego czasu tylko lekarz rodzinny
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w piatek wizyte
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
Mozesz sie poratowac zurawina i oczywiscie lekarz tak szybko, jak sie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie problemow z oddawaniem moczu nie mam bo nic mnie nie boli i sie wyprózniam wiec sama nie wiem czy to pecherz boli.
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Tz oczywiscie mnie wysyła na ip jutro jak bedzie dalej bolało no ale bez przesady... w piatek juz wizyta |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() będę próbować, a teraz wracam do umierania.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
☹️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ja już w drodze do pracy
![]() Co do przeziębienia polecam tabletki na gardlo i syrop Pronalen (jakos tak ![]() A z domowych sposobów to sok malinowy zalany wrzatkiem + duzo imbiru + plaster cytryny + 2 łyżeczki miodu. Super smakuje i dziala ![]() Jeszcze syrop z cebuli I na noc mleko z czosnkiem i miodem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2235 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja na przeziebienie juz w ciązy piłam wode lub herbate z cytryna i imbirem. A na katar masc majerankowa. Mi to pomogło i wiecej nic nie brałam . Ale pilam po kilka razy dziennie Dzis moze sobie w końcu kupie kurtke na zime ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2238 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry w ten śnieżny dzień..
Od wczoraj boli mnie gardło. ![]() ![]() Dostane jakies zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy i moze w przyszłym tygodniu sie ujawnie. A od 11 lutego (to będzie 14+0) z początkiem ferii pojde na L4 (Bo i tak w szkole jest 2 tyg wolnego a ja pracuje w szkole). Jeśli nie dostane kolejnej umowy we wrzesniu to przynajmniej wypłacą mi wiecej kasy za ekwiwalent urlopowy. Co byście zrobiły na moim miejscu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zadomowienie
|
Paulina ciężko coś doradzić. Powiem Ci z mojego doświadczenia, w poprzedniej ciąży pracowałam do połowy 8 mc, aż gin powiedział że koniec i co i nikt w firmie tego nie docenił i tak były pretensje o l4. Także w tej ciąży nie mam zamiaru być nadgorliwa, zresztą kiepsko się coś czuje, za 2 tygodnie wizyta i zobaczymy co gin powie. Paulina myśl o sobie i dziecku, reszta nie jest wazna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
Ja chciałam pracować długo, ale też doszłam do wniosku, że nie będę nadgorliwa bo i tak nikt tego nie doceni... tym bardziej, że nie będę już wracać do tej firmy
![]() Na tę chwilę myślę, że popracuje do końca marca. Czyli w 20/21 tygodniu pójdę na l4. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ja bym wolała w sumie już zostać póki co tu gdzie jestem no ale zobaczymy.. mam nadzieje, ze najpóźniej od marca będę mieć decyzje co ze mną. Wychodze z założenia, że jak dyr zależy na mnie to mi przedłuży albo da przynajmniej gwarancje że po rocznym zasiłku wracam. Tyle, ze wtedy te pół roku awansu ktory zaczęłam mi przepadnie.. trudno..
A z dobrych wiadomości to mam inf z przychodni, że naprawili w koncu sprzęt usg więc jutro zobaczymy dokładnie naszego bobaska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() pisałam w wątku trochę na początku, potem przepadła. Dużo pracy w pracy, w domu, potem świeta itd. ale teraz mniej więcej nadrobiłam i mam nadzieje, że będe na bieżąco ![]() u mnie dziś 11+0, zaczynam 12sty tydzień <3 niestety jestem od tygodnia na l4, lekarz zabronił mi pracować, bo na usg ujawnił się krwiak. Muszę leżeć, odpoczywać, brać końskie dawki leków, nie przemeczac się i nie stresować, więc na razie o pracy nie może być mowy... ale mam nadzieję, że wrócę chociaż na miesiąc dwa i pozałatwiam ostatnie swoje sprawy ![]() za tydzień w środę mam wizytę, a w czwartek prenatalne. Mam nadzieję, ze będzie już ok... Gratuluję bliźniaków i witam wszystkie nowe mamusie ![]() widze, że niezależnie czy to pierwsza czy kolejna ciąża - obawy i niepewność są takie same ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zadomowienie
|
omg... co za cudowny dzień
![]() ![]() pierwszy raz czuję się uspokojona. do tej pory co chwile panikowałam i się stresowałam, bo pół roku temu poroniłam w 7 tyg. Ale teraz jest ok. Też Wam życzę takiego stanu umysłu ![]()
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2246 | |
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() A od wczoraj boli mnie gardło i katar mam ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Raczkowanie
|
Ja dziś kończę 8 tydzien i zaczynam 9. Jutro wizyta . Troche sie stresuje. I wogole jakos spac mi sie chce. Zrobie jakies zakupy ugotuje obiad i musze iść na drzemke. Wogole juz troche mnie nad wzgórkiem łonowym wybałuszylo. Najlepiej to widac rano po przebudzeniu ,tu taki w miare plaski brzuch a na dole taka kulka xD
Witam nową mame i zaginioną ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt ! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt!!
![]() ![]()
#2249 |
Zakorzenienie
|
Rowniez gratuluje udanych wizyt
![]() Od jakiegos czasu meczy mnie bezsennosc w nocy a rano kolo 9-10 dopada sennosc. Juz mam tego dosc ![]() W ogole nie wiem jak moj organizm normalnie funkcjonuje przy braku dluzszego snu. Mdlosci od wczoraj znow sie nasilily. |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Znowu miałam dziś sen. Śniło mi się że lekarki robiły mi dwa razy usg bo najpierw nie wiedziały czy przypadkiem nie ma tam drugiej dzidzi a przy okazji wykryły że chyba jakąś wadę ma , później to nakręciły i dały do tv i tym sposobem wszyscy się dowiedzieli że jestem w ciąży Jak dobrze że dziś wizyta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.