Mamy sierpniowe 2019 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-09, 16:57   #2221
siuxwawa
Raczkowanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Gratuluję udanych wizyt! Super ze na razie wszystko Ok z kazdym bobo

Ja bede sie nosic na obcislo jezeli nie przytyje za duzo. W pierwszej ciazy kupilam tylko 1 leginsy ciazowe w Lidlu, ktore mam do tej pory a tak chodzilam w swoich przedciazowych rzeczach. Mialam albo bawełniane obcisle sukienki, ktore fajnie podkreslaly brzuszek albo chodzilam w spodniach typu boyfriend z obcisla bluzka.

Pamietam ze dopiero po 38 tyg byli ciezko bo bylam juz po jednej wizycie w szpitalu ze skurczami i brzuch od tego czasu strzasznie napieral xD ale suma summarum i tak rodziłam w 41 tyg, mam nadzieje ze teraz nie bedzie dluzej
siuxwawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 17:13   #2222
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiz Pokaż wiadomość
To i ja dołączam przyda się towarzystwo w podobnej sytuacji

Ciąża pojedyncza (choć mąż ciągle ma nadzieje, że podwójna i po prostu mamy dziecko ninja), dziś 10t+2, a seruszko widziałam 3 tygodnie temu . jutro wizyta, nie mogę się doczekać
Witam i gratuluje
Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Ta, mój ostatnio był przeziebiony i mówi "widzisz, nawet podczas porodu nie będziesz sie czula tak zle jak ja teraz!"

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To jak moj. Ostatnio mi wyskoczyly wezly chlonne pod pacha, bol przeokropny. W nocy przy kazdym ruchu sie budzilam a ten katar, zatkany nos i stwierdzil, ze u mnie to tylko wezly a on oddychac przez nos nie moze.

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Super!
to tak jak dzisiaj u mnie na wizycie, też sobie skakał i machał rączkami
wyszło mi z usg że lekko starszy, 10+3, już kawał dzieciaka 3,7cm na co mój tz: nic dziwnego że już Ci brzuszek urósł, przecież to kawał dziecka

Prenatalne umówiłam na 24 stycznia, a dzisiaj od rana umieram z przeziębienia, cały dzień kicham i smarkam, wróciłam trochę szybciej z pracy i będę próbować się wygrzewać, macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie?
Inhalacje sola jesli masz inhalator a jak nie to miska z goraca woda, nasypac soli, zarzucic recznik na glowe i wdychac. Do tego syrop z cebuli i owoce zawierajace witamine C, tylko bron Boze zadnych suplementow witaminy c nie bierz bo w ciazy nie wolno. Tej z owocow nie przedawkujesz. Ananas dziala przeciwzapalnie i ogolnie jest wskazany przy przeziebieniu wiec jak lubisz, to sobie nie zaluj.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 17:15   #2223
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Witam i gratuluje

To jak moj. Ostatnio mi wyskoczyly wezly chlonne pod pacha, bol przeokropny. W nocy przy kazdym ruchu sie budzilam a ten katar, zatkany nos i stwierdzil, ze u mnie to tylko wezly a on oddychac przez nos nie moze.

Inhalacje sola jesli masz inhalator a jak nie to miska z goraca woda, nasypac soli, zarzucic recznik na glowe i wdychac. Do tego syrop z cebuli i owoce zawierajace witamine C, tylko bron Boze zadnych suplementow witaminy c nie bierz bo w ciazy nie wolno. Tej z owocow nie przedawkujesz. Ananas dziala przeciwzapalnie i ogolnie jest wskazany przy przeziebieniu wiec jak lubisz, to sobie nie zaluj.
A dlaczego nie wolno witaminy c? Mi lekarka zalecała łykać w ciąży na poprawienie ph moczu i żeby żelazo się lepiej przyswajało.

Stary 2019-01-09, 17:28   #2224
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez intense2103 Pokaż wiadomość
A dlaczego nie wolno witaminy c? Mi lekarka zalecała łykać w ciąży na poprawienie ph moczu i żeby żelazo się lepiej przyswajało.

Sa podejrzenia, ze wieksze dawki zle wplywaja na dziecko a nawet moga doprowadzic do przedwczesnego porodu. Ja wole nie ryzykowac i innym tez zawsze odradzam.
Generalnie mam staly kontakt z hematologiem wiec nikt lepiej sie na "krwiowych" sprawach nie zna i nawet nie bedac w ciazy jak musialam brac zelazo, to nigdy mi nie kazala brac syntetycznej witaminy c tylko zawsze mowila, zeby przed tabletka wypic szklanke soku pomaranczowego i to wystarcza.
Mocz dobrze zakwasza zurawina. Z reszta sama witamina c, ktora pochodzi z owocow i warzyw nie jest szkodliwa bo ciezko w taki sposob przedawkowac.
Biore spore dawki witaminy c przy przeziebieniach albo przed miesiaczka zeby zmniejszyc krwawienie, ale nigdy w ciazy.
Stary 2019-01-09, 17:41   #2225
majeczka0123
Zakorzenienie

Hej.

Gratuluje udanych wizyt.

Nie mam dzis siły... poza tym boli mnie albo spojenie łonowe albo moze pęcherz skoro wyszly mi bakterie w moczu i krysztaly. Tak sie boje o dzidzie
majeczka0123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 17:56   #2226
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny
Jestem w ciąży!!!! Już oficjalnie, ciąża pojedyncza, serce bije rozmiar z usg odpowiada temu z om także 7t1d.

Super l! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Limonkaaa88 Pokaż wiadomość
Ja tez jak czasami sobie myślę czy poradzę sobie z kąpielą takiego malucha. bo jeśli chodzi o przebieranie i przewijanie to problemu nie mam bo mam już chrześniaka i chrześnice i jeszcze dwójkę z rodzinki dzieciaczków nie chrześniaków i zawsze się plątałam zresztą w pobliżu dzieci. Mój chrześniak jest tak przeze mnie rozpieszczony jak od małego z nim, jak miał dwa dni pamiętam zasnął mi na ramieniu to było takie słodkie że moja bratowa podobno do mojej mamy powiedziała że jak mi się dziecko urodzi to jej synek będzie pokrzywdzony ;> uważam że nie prawda, dalej będę go kochała i rozpieszczała jak mogę tylko pewnie rzadziej, bo jednak mając już swoje nie będę zabierała go w różne miejsca jak do tej pory...

Jestem po wizycie !! wszystko jest super widziałam rączki i nóżki i tak słodko skakał na usg mój tż to w szoku był i pytał czy on na prawdę tak się rusza w tym brzuchu ? ja to się tak śmiałam że dla lekarza ekran znikał z dzieckiem bo mi się tak brzuch trząsł hehehe słuchałam bicia serduszka iiii podobno narazie będzie chłopiec widzieliśmy dwie rozszerzone nogi, pępowine i dzyndzla !! lekarz sam był w szoku że tak wczesnie coś zobaczył, zapisał w karcie chłopak ze znakiem zapytania, no i zobaczymy czy tak zostanie mam nawet zdjęcie usg z rostawionymi nogami i sterczącym dzyndzlem hehehe śmiesznie zobaczymy czy tak bedzie dalej bo wiadomo jeszcze wcześnie na 100% potwierdzenia prenatalne mam 19.01 w sobotę także półtorej tygodnia do wizyty a potem 6 lutego wizyta kolejna żeby wypisać zwolnienie bo lekarz ma potem urlop i żebym nie została z niczym to mam przyjść trochę szybciej do niego niż co 4 tygodnie. Karta ciąży założona. Hmmm no ogólnie to jestem w szoku i mogłabym co chwilę gadać o tym jak on słodko skakał chodzę i się uśmiecham do siebie a jak siadałam na krzesło dzisiaj do doktorka to myślałam czy wszystko będzie dobrze.. bo ja jestem z tych co to nie mają żadnych objawów ogólnie poza tym że spać się chce, żadnego brzucha, a tu już skrzat ma 3,4 cm także gdzie on sie tam mieści

Gratulacje

Cytat:
To i ja dołączam przyda się towarzystwo w podobnej sytuacji

Ciąża pojedyncza (choć mąż ciągle ma nadzieje, że podwójna i po prostu mamy dziecko ninja), dziś 10t+2, a seruszko widziałam 3 tygodnie temu . jutro wizyta, nie mogę się doczekać

Hej

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Hej

Wiecie co, z mojego męża to też jest czasem kawał drania

Wczoraj tak siedzę, rozmyślam i mówię:

- wiesz co... to jeszcze daleko, ale chyba się trochę boję porodu

Na co mój mąż błyskotliwie:

- no nie dziwię Ci się, też bym się bał

To się nazywa wsparcie!

To samo mi mój ciagle mówi 🤦🏻☠♀️

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Ta, mój ostatnio był przeziebiony i mówi "widzisz, nawet podczas porodu nie będziesz sie czula tak zle jak ja teraz!"

Nieee hahaha te chłopy!

Cytat:
Napisane przez majeczka0123 Pokaż wiadomość
Hej.

Gratuluje udanych wizyt.

Nie mam dzis siły... poza tym boli mnie albo spojenie łonowe albo moze pęcherz skoro wyszly mi bakterie w moczu i krysztaly. Tak sie boje o dzidzie

Będzie dobrze biegnij do lekarza, ja mam co chwile infekcje

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 18:02   #2227
biedronka19
Rozeznanie

Ja tylko szybko napiszę że pierwszą wizytę z ginekologiem mam dopiero w marcu. Do tego czasu tylko lekarz rodzinny

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 18:06   #2228
majeczka0123
Zakorzenienie

Ja mam w piatek wizyte
Stary 2019-01-09, 18:06   #2229
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majeczka0123 Pokaż wiadomość
Hej.

Gratuluje udanych wizyt.

Mozesz sie poratowac zurawina i oczywiscie lekarz tak szybko, jak sie da.
Stary 2019-01-09, 18:49   #2230
majeczka0123
Zakorzenienie

Ogolnie problemow z oddawaniem moczu nie mam bo nic mnie nie boli i sie wyprózniam wiec sama nie wiem czy to pecherz boli.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Tz oczywiscie mnie wysyła na ip jutro jak bedzie dalej bolało no ale bez przesady... w piatek juz wizyta
Stary 2019-01-09, 19:24   #2231
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Witam i gratuluje

Dziękuję za wszystkie wskazówki
będę próbować, a teraz wracam do umierania..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-09, 20:30   #2232
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Ja tylko szybko napiszę że pierwszą wizytę z ginekologiem mam dopiero w marcu. Do tego czasu tylko lekarz rodzinny

ojej, mają bardzo „luźne” podejście w Kanadzie do ciężarnych.

Cytat:
Dziękuję za wszystkie wskazówki
będę próbować, a teraz wracam do umierania..

☹️

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 20:47   #2233
intense2103
Rozeznanie

Cytat:
Super!
to tak jak dzisiaj u mnie na wizycie, też sobie skakał i machał rączkami
wyszło mi z usg że lekko starszy, 10+3, już kawał dzieciaka 3,7cm na co mój tz: nic dziwnego że już Ci brzuszek urósł, przecież to kawał dziecka

Prenatalne umówiłam na 24 stycznia, a dzisiaj od rana umieram z przeziębienia, cały dzień kicham i smarkam, wróciłam trochę szybciej z pracy i będę próbować się wygrzewać, macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie?

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Witamy

Ja ostatnio miałam okropny katar, nie działały na mnie żadne domowe sposoby - nie mogłam oddychać i przez to nie zmrużyłam oka przez 2 noce. Moja gin powiedziała, że w takiej sytuacji można wziąć krople dla dzieci, typu nasivin (ale te o stężeniu 0,025, nie mocniejsze). Jeżeli używa się nie dłużej niż 3-4 dni raz na dobę to nie zaszkodzą. Piszę to, bo może Ci się przyda (albo innej chorej mamusce tu). Ja bałam się wziąć, wyczytałam cuda w necie, a wyszło, że niepotrzebnie się męczyłam.

Stary 2019-01-10, 06:17   #2234
mirabelka3690
Zakorzenienie

Dzień dobry, ja już w drodze do pracy
Co do przeziębienia polecam tabletki na gardlo i syrop Pronalen (jakos tak )
A z domowych sposobów to sok malinowy zalany wrzatkiem + duzo imbiru + plaster cytryny + 2 łyżeczki miodu. Super smakuje i dziala
Jeszcze syrop z cebuli
I na noc mleko z czosnkiem i miodem

Stary 2019-01-10, 06:23   #2235
majeczka0123
Zakorzenienie

Hej

Ja na przeziebienie juz w ciązy piłam wode lub herbate z cytryna i imbirem. A na katar masc majerankowa. Mi to pomogło i wiecej nic nie brałam . Ale pilam po kilka razy dziennie

Dzis moze sobie w końcu kupie kurtke na zime i moze jakies inne ciuszki zobaczymy
Stary 2019-01-10, 07:51   #2236
Marianna48
Zadomowienie

Hej dziewczyny co do przeziębienia to mi w poprzedniej ciąży pomógł prenalen.

Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-10, 07:59   #2237
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny co do przeziębienia to mi w poprzedniej ciąży pomógł prenalen.

Świetny jest, ja chyba i po ciąży będę go brała na przeziebienie

Stary 2019-01-10, 08:46   #2238
Paulina 87
Wtajemniczenie

dzień dobry w ten śnieżny dzień..
Od wczoraj boli mnie gardło. Juz dzis troche lepiej, tez stosuje te tabletki prenalen dobre są.. zjadłam grejfruta.. płukanki wodą utlenioną .. i jestem na siebie wkurzona, że nie ide na L4.. ale jutro wizyta u gina dopiero. Az sie boje co to będzie czy wszystko ok.. bo szczerze to w ogole nie czuje sie jak w ciązy.

Dostane jakies zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy i moze w przyszłym tygodniu sie ujawnie. A od 11 lutego (to będzie 14+0) z początkiem ferii pojde na L4 (Bo i tak w szkole jest 2 tyg wolnego a ja pracuje w szkole). Jeśli nie dostane kolejnej umowy we wrzesniu to przynajmniej wypłacą mi wiecej kasy za ekwiwalent urlopowy. Co byście zrobiły na moim miejscu?
Stary 2019-01-10, 08:55   #2239
Marianna48
Zadomowienie

Paulina ciężko coś doradzić. Powiem Ci z mojego doświadczenia, w poprzedniej ciąży pracowałam do połowy 8 mc, aż gin powiedział że koniec i co i nikt w firmie tego nie docenił i tak były pretensje o l4. Także w tej ciąży nie mam zamiaru być nadgorliwa, zresztą kiepsko się coś czuje, za 2 tygodnie wizyta i zobaczymy co gin powie. Paulina myśl o sobie i dziecku, reszta nie jest wazna

Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-10, 09:37   #2240
czerwiec2017
Zadomowienie

Ja chciałam pracować długo, ale też doszłam do wniosku, że nie będę nadgorliwa bo i tak nikt tego nie doceni... tym bardziej, że nie będę już wracać do tej firmy
Na tę chwilę myślę, że popracuje do końca marca. Czyli w 20/21 tygodniu pójdę na l4.

czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-10, 09:52   #2241
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Ja chciałam pracować długo, ale też doszłam do wniosku, że nie będę nadgorliwa bo i tak nikt tego nie doceni... tym bardziej, że nie będę już wracać do tej firmy
Na tę chwilę myślę, że popracuje do końca marca. Czyli w 20/21 tygodniu pójdę na l4.

Ja tak mysle, do konca lutego lub marca. Zależy jak bede sie czula I tez nie zamierzam tam wracac

Stary 2019-01-10, 13:26   #2242
Paulina 87
Wtajemniczenie

Hmm ja bym wolała w sumie już zostać póki co tu gdzie jestem no ale zobaczymy.. mam nadzieje, ze najpóźniej od marca będę mieć decyzje co ze mną. Wychodze z założenia, że jak dyr zależy na mnie to mi przedłuży albo da przynajmniej gwarancje że po rocznym zasiłku wracam. Tyle, ze wtedy te pół roku awansu ktory zaczęłam mi przepadnie.. trudno..

A z dobrych wiadomości to mam inf z przychodni, że naprawili w koncu sprzęt usg więc jutro zobaczymy dokładnie naszego bobaska
Stary 2019-01-10, 14:23   #2243
Panna Migotka 86
Zadomowienie

cześć dziewczyny
pisałam w wątku trochę na początku, potem przepadła. Dużo pracy w pracy, w domu, potem świeta itd.
ale teraz mniej więcej nadrobiłam i mam nadzieje, że będe na bieżąco
u mnie dziś 11+0, zaczynam 12sty tydzień <3 niestety jestem od tygodnia na l4, lekarz zabronił mi pracować, bo na usg ujawnił się krwiak. Muszę leżeć, odpoczywać, brać końskie dawki leków, nie przemeczac się i nie stresować, więc na razie o pracy nie może być mowy... ale mam nadzieję, że wrócę chociaż na miesiąc dwa i pozałatwiam ostatnie swoje sprawy
za tydzień w środę mam wizytę, a w czwartek prenatalne.
Mam nadzieję, ze będzie już ok...
Gratuluję bliźniaków i witam wszystkie nowe mamusie
widze, że niezależnie czy to pierwsza czy kolejna ciąża - obawy i niepewność są takie same
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-10, 18:07   #2244
Shiz
Zadomowienie

omg... co za cudowny dzień bobasek rośnie jak bozia przykazała (10+4; 3,7cm), wszystkie wyniki w porządku. i możliwe, że to chłopiec

pierwszy raz czuję się uspokojona. do tej pory co chwile panikowałam i się stresowałam, bo pół roku temu poroniłam w 7 tyg. Ale teraz jest ok.

Też Wam życzę takiego stanu umysłu
Stary 2019-01-10, 18:08   #2245
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
omg... co za cudowny dzień bobasek rośnie jak bozia przykazała (10+4; 3,7cm), wszystkie wyniki w porządku. i możliwe, że to chłopiec

pierwszy raz czuję się uspokojona. do tej pory co chwile panikowałam i się stresowałam, bo pół roku temu poroniłam w 7 tyg. Ale teraz jest ok.

Super niech rośnie zdrowo

Stary 2019-01-10, 18:13   #2246
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Hej ja dziś zaczęłam 11t! Jeszcze tylko 30
A od wczoraj boli mnie gardło i katar mam

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-10, 19:40   #2247
AmnesiaB
Raczkowanie

Ja dziś kończę 8 tydzien i zaczynam 9. Jutro wizyta . Troche sie stresuje. I wogole jakos spac mi sie chce. Zrobie jakies zakupy ugotuje obiad i musze iść na drzemke. Wogole juz troche mnie nad wzgórkiem łonowym wybałuszylo. Najlepiej to widac rano po przebudzeniu ,tu taki w miare plaski brzuch a na dole taka kulka xD
Witam nową mame i zaginioną
Gratuluje wszystkich udanych wizyt !
AmnesiaB jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-10, 20:36   #2248
Limonkaaa88
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt!! rosną te nasze maluszki jak na Drożdżach

Jestem czytaczocholik !
Limonkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-10, 22:50   #2249
martynka89
Zakorzenienie

Rowniez gratuluje udanych wizyt

Od jakiegos czasu meczy mnie bezsennosc w nocy a rano kolo 9-10 dopada sennosc. Juz mam tego dosc
W ogole nie wiem jak moj organizm normalnie funkcjonuje przy braku dluzszego snu. Mdlosci od wczoraj znow sie nasilily.
Stary 2019-01-11, 05:28   #2250
majeczka0123
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Znowu miałam dziś sen. Śniło mi się że lekarki robiły mi dwa razy usg bo najpierw nie wiedziały czy przypadkiem nie ma tam drugiej dzidzi a przy okazji wykryły że chyba jakąś wadę ma , później to nakręciły i dały do tv i tym sposobem wszyscy się dowiedzieli że jestem w ciąży

Jak dobrze że dziś wizyta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości