![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Hej Emmi
![]() Dzień dobry. Piję kawkę i przyglądam się smakołykom na tacce ![]() Wczoraj wieczorem myślałam, że będziemy mieli burzę 100-lecia rozeszło się, nic nie kapnęło. Horror przeżyłam, akurat wracałam autem z pobliskiej miejscowości, strasznie się niepokoiłam na widok tych chmur. Burza mnie nie złapała, za to auto raptem zgasło, zatrzymało się i to na głównej drodze w moim mieście... Udało się sturlać w drugą uliczkę. Mili panowie przepchali auto w bezpieczne miejsce. Sytuacja pokazała jaką straszną panikarą jestem ![]() Do domu miałam jakieś 500 m. Wyjęłam kluczyk ze stacyjki i siedziałam w aucie rozważając, iść? czy posiedzieć? Posiedziałam jakąś chwilę myśląc, co się stało? Spróbowałam jeszcze raz odpalić autko i jakby nigdy nic, odpaliło i ruszyłam ![]() Dzisiaj bez problemu, tak jakby nic się nie stało. Ale sama nie pojechałam do Kotełkowa, bałam się, Emek ze mną pojechał. |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Emmi, kawka zrobiona Twoją ręką pachnie nieziemsko. Zasiadam, popijam, dziękuję. ===== Cyfereczko, ależ autko zrobiło Ci psikusa. Może i ono stanęło, bo również przestraszyło się tej groźnej chmury...?? A tak na poważnie mówiąc, to wspaniali ludzie znaleźli się. Nie przeszli obojętnie. Pomogli, przepchnęli. Brawo dla nich! ![]() ===== Tak, film oglądałam. Bardzo dobry, wstrząsający, na długo w pamięci zostaje. A ja wczoraj wieczorem na N. oglądałam "Ofelię". Pięknie zrobiony, gorąco Ci polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Zerknę na Ofelię, dzięki. A ja dla Ciebie mam "Krucjata" mega! Coraz lepsze polskie produkcje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
"Krucjata". Dzięki. Już sobie notuję, żeby czasem nie umknęło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
Adusia Ofelia kostiumowy film, super!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
kostiumowy. Piękny. Opowiada (współczesnym językiem) historię księcia Hamleta widzianą oczami Ofelii. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Dopijam kaweczkę i najwyższa pora zabrać się za sobotnie sprzątanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2228 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
No, spokojnie mogę powiedzieć, że chata (łącznie z balkonem) już lśni.
Kaweczkę? Przedmeczową kaweczkę? A może jednak herbatkę? 🫖☕️ 🫖🍵 |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
MM-ek od kilku dni mówi mi, żebym koniecznie oglądała świetny serial z Szycem. Dzisiaj zapytałam czy zna "Krucjatę"? Okazuje się że to jest właśnie TEN serial. Skoro tak, to wieczorem popatrzę. 😎 ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Emmi, tak, tak o 15:00 Masz ochotę na herbatkę...?? Zapraszam...!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
4 pory roku i ja piąta
|
Czekam na bób. A herbatkę popijam cały dzień. Nosi mnie dzisiaj, a okazało się, że lecę na jednej parówce ze śniadania.
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Podjadam też owoce. Więc niby jem... ale coś słabo to wychodzi. Żadnego konkretu energetycznego. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-08 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Brawo Iga......!!!
Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-06-08 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Brawo Iga, Królowo Paryża......!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Och ten MM-ek, pomylił filmy.
Okazuje się, że Szyc gra w serialu " Forst". A ja na "Krucjatę" patrzę. Jestem w połowie drugiego odcinka. Bardzo dobry. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witajcie na niedzielnej kawce. Ja tylko z pozdrowieniami i uciekam Dzień z rodziną. Pa, cudownej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() U mnie też mocno zaplanowany dzień. Ściskam Was ![]() Imuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Kawusia pachnie. W nocy padało mocno, teraz już nie. Wyniki wyborów cieszą. Nasz kandydat został europosłem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() Mnie nie cieszą, wygrał kryminalista ułaskawiony ![]() nie ma nic wspólnego z naszym regionem, ech, obrzydliwa jest polityka. Uciekam od nie jak najdalej. ------------- Adusia deszcz zbliża się do nas. Wczoraj pięknie, słonecznie i ciepło. Starsze dzieci przyjechały, pobyliśmy razem w Kotełkowie. Melek i Dzidek szczęśliwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
Cyferko. Ja to takie coś widziałam i to wielokrotnie, w konkretnym miejscu. Co jakiś czas coś się psulo na tym zakręcie. To kilka takch sytuacji obserwowałam. No i pewnego razu komarek tak stanąl. Facet próbuje go odpalić i nic, i tak własnie pomyslałam, że tu coś jest nie tak i mówię do faceta zeby podjechał dalej, przeprowadził go za zakret i spróbował odpalić. I on się mnie posłuachał, co rzadko mi się zdarza, aby ktoś słuchał co mówię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
Przykro mi, że w Partamencie Europejskim będzie taka osoba. Masz rację, polityka bywa paskudna. ===== U nas w nocy intensywnie padało, a ja nie sprzątnęłam z balkonu poduszek, hamak też tam został. Niby nie zmokły, ale wilgotne na bank są. Teraz słonko świeci, więc niech sobie to wszystko doschnie. Oboje z MM-kiem siedzimy w dużym pokoju, mam więc nadzieję, że ewentualny deszcz szybko zauważymy i na czas tekstylia z balkonu zabierzemy. ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cześć Lenifko !! ![]() Śmieszna sytuacja. Super, że pan dobrej rady posłuchał. ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Aaa... jeszcze o wyborach... Poseł B. (ten od niechlubnej sytuacji z gaśnicą) też się ponoć niestety dostał. Aż strach, bo ten człowiek to dopiero może nam w Parlamencie Europejskim wstydu narobić............. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Hej Lenifko
![]() ![]() Mój Ignisik od zdarzenia zachowuje się poprawnie. Tylko w mojej głowie musi się uspokoić. Emek przebadał go całego, mówi, że wszystko jest ok. Dał mi inny, zapasowy kluczyk, może w tym tkwiła przyczyna? Albo zanieczyszczone paliwo, jak sugerowała Emmi. ----------- A jak Ty się masz Lenifko? ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Adusia masz rację. ----- Opady, nawałnica jest na krawędzi mojego miasta. U mnie delikatnie popadało. ------------ Smutna wiadomość o Marzena Kipiel-Sztuka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Mam się jak Wieńczysław Nieszczególny
![]() Kiedyś się interesowalam takimi różnościami niewytłumaczalnymi, ale teraz się tym nie zajmuję. Za mało danych ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-06-10 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
O, Lenifko, współczuję.
Nie będę porównywała moich dolegliwości z twoimi, ale wspomnę ![]() pomaga mi ciepła woda pita małymi łyczkami. Mocno rozluźnia. Ada kiedyś wspomniała i nim sięgnę po jakikolwiek lek (sporadycznie) to woda mi pomaga. Lenifko, może i wystarczy tyle zmysłów ile mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Tak na pewno wystarcza do tego co jest. Chociaż nawet jeżeli chodzi o dane nam zmysły, nie wszyscy wszystkie mają. Są ludzie którzy musza się poruszać w świecie ograniczonym mimo wszystko i wiedzą tyle co mogą sobie wyobrazić od innych. Takie najbardziej wyobrażalne i znane, istnieją ludzie od urodzenia niewidzący lub niesłyszący. Nie wpuszczaj mnie cyferko w ten temat
![]() I tak własnie wczoraj zrobiłam z tą wodą. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-06-10 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Lenifko, no tak, można się rozgadać
![]() Ja tam lubię Ciebie czytać, zawsze o czymś ciekawym się dowiem. Może nie zawsze rozumiem jak Ci się filozofia włączy ![]() na cito trzeba kupić komputer do warsztatu, padł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak Cyferko. Lubię sobie zgłebiac jakieś tam "filozofije" I tak osobiście dla mnie to jest fajne, ale na zewnatrz już bardzo trudne. I ja tak w realu bardzo mało albo wcale o tym nie mówię, a na necie zdarza mi się coś tam napisać, ale powiedzmy raczej nie chcę. Jak już to jak coś mnie w danym momencie tak zafacynuje, że mnie rozsadzają emocje i się chcę podzielić. Ale nie zawsze jest to możliwe. Każdy z ludzi siedzi w jakimś punkcie w danym momencie co może być krańcowo różne od tego co nas zajmuje. Lubię szydełko np. i cos tam potrafię na nim zrobić, ale są ludzie którzy potrafią na nim cuda. No to każdy ma takie cuś w czym siedzi i się zajmuje, i nie każdy musi to lubić. Ale ja lubie sobie pooglądac te cuda na szydełku.
Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-06-10 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Moje miasto obchodziło w ten weekend swoje święto.
Zorganizowany był między innymi piknik pod nazwą Szydełko ![]() Kilkugodzinne warsztaty szydełkowania dla początkujących. Pocieszający był widok młodych uczestników ![]() ![]() -------------- Moja teściowa jest bardzo zdolna jeśli chodzi o szydełkowanie. Wszystkie firanki w dużym domu zrobiła na szydełku, córce suknię ślubną, serwety, garsonki, sukienki itp. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Kupiłam komputer. Poleasingowy, do warsztatu będzie dobry ![]() Synowie mi pomogli w wyborze, majster zaakceptował no i już zamówiłam. ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.