![]() |
#2221 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
Cytat:
I refleksja-po co nam to było?Czy naprawdę o taką chodziło Polskę ?
![]() |
#2222 |
Zadomowienie
|
Witajcie.U mnie znów słonko świeci od rana-ciekawe,czy tak będzie cały dzień.Wpadłam tu na chwilę i zabieram sie za sprzątanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wracaj do sił, dobre fluidy płynące z tego watku na pewno dotra do Ciebie i wzmocnią
![]() |
#2224 |
Zadomowienie
|
Mysle,ze jakos tak jest,ze czasem ,jezeli czlowiek nie ma naprawde silnego,niezlomnego charakteru,moze sie skrzywic,alebo woda sodowa uderzy do glowy.przykre to,ale ludzkie,wielu znakomitym ludziom sie to przytrafilo.Niemniej pamietamy tworczosc,i niech ona,wraz z czasami w ktorych i dla ktorych powstawala,zostanie w naszych sercach.Kto wie,jak na ich miejscu zachowywalybysmy sie same,czy zdalybysmy probe czasu,trudno to z naszej perspketywy ocenic.Fakt,jezeli oczekiwalam pewnyych norm,jakiejs konsekwencji,a przede mna staje slaby,trywialny czlowiek,czuje sie rozczarowana,i pytam sama siebie-to jak to jest wiec?Kim byl ten czlowiek kiedys,dlaczego stal sie takim,jaki jest dzis?I moze pozostac niesmak.
Czytalam dzis wywiad w nowym "Stylu",z prof.Bartoszewskim,i bardzo podziwiam to,jakom jest,jakom byl.Ale kto wie,czy jako czlowiek spotkany normalnie,w szarej rzeczywistosci,bylby dla mnie tym samym,o ktorym czytalam,ktorego podziwialam.Bo wtedy do tych wielu pieknych zalet dochodza jeszcze zwykle,codzienne zachowania i gesty,ktore dla mnie bylyby moze irytujace,denerwujace,nie zgodne jakos z caloksztaltem. Moze odpuscmy tym tworcom zwykla rzeczywistosc,tak naprawde dotyczyla ona tylko ich i im najblizszych,dla nas stworzyli cos,co zostalo niezapomniane,swoja codziennosc,prywatnosc niech mieja dla siebie. Jakakolwiek by ona nie byla.
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam kilku artystów. Są różni, zrównoważeni, punktualni i godni zaufania albo tacy bardziej rozwichrzeni. Są najróżniejsi. Bardzo trudne i dominujące nad ich życiem, często wykańczające jest uzależnienie od innych- od odbioru publiczności- czy spodobają się czy nie. Odzielam to co robią od tego, jacy są. Dziewczyny, gdzie jesteście? Ja dzisiaj pieleszuję - przed południem byłam na kursie (czego Jasiu sie nie nauczy, to Jan niestety musi nadrabiać...chociaż lubię coś robić-zawsze przy powiększaniu zasobu wiedzy wzrasta mi optymizm ![]() Lubię tak popieleszować, nie spiesząc się, bo tak co dzień- zwłaszcza ranem- może nie spieszę się szaleńczo, ale wszystkie czynności wykonuję jak po sznurku, jak zombi, przemieszczając się automatycznie wzdłuż tych samych porannych tras- najpierw- po wstaniu- z oczami jeszcze półzamkniętymi- do termometru za oknem ![]() Przypomina mi się- gdy o tym myślę- stary, stareńki francuski film z Fernandelem ( czy ktoś jeszcze go pamięta), nie pamiętam tytułu. Fernandel miał strasznie mocną wadę wzroku i jego poranne czynności wygladały tak, że po wstaniu rano szedł z nosem utkwionym w szerokim pasie namalowanym na ścianach, który prowadził go do wszystkich strategicznych punktów- łazienki itd. w końcu pas doprowadzał go do położonych także w odpowiednim punkcie okularów... U mnie ranek właśnie tak wygląda. Jak zombi. Prosto do rutynowych celów, jakieś skręcenie z trasy kończy się zawsze małą katastrofą. Toteż cenię taki czas, kiedy nic nie muszę i robie wszystko w swoim tempie, albo i nie robię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Rozeznanie
|
Nie ogladałam tego filmu , szkoda -stare filmy mają w sobie jakąs magię , czar /czasem rozbawiaja do lez / ,ale tez sporo zyciowej prawdy . Fernandela troche kojarze , słynął chyba troche z brzydoty / nie typ amanta filmowego /i chyba grał w jakims horrorze .
Nie w tym rzecz jednak , mysle ,ze nam wszystkim brakuje czasu na prywatnosc, czasu wyłacznie dla siebie .Ja zazwyczaj lubię wczesniej wstawać ,aby spokojnie wypic poranna kawe .Jest to juz rodzaj porannego rytuału , takie krótkie chwile wyłacznie na przemyslenie spraw -lub po prostu czysty spokój .
#2227 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, Sonato, że masz rano taką chwilę, mi jej niestety właśnie rano brakuje, ale w trakcie dnia kombinuję i coś zawsze uda mi sie wykroić jakiś moment dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Rozeznanie
|
Kota - nic prostszego , nastaw budzik 15 min wczesniej
![]()
#2229 |
Zakorzenienie
|
Nie, Sonato, litości, wstać wcześniej - czyli o 5.15 to jednak niemożliwe....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sonatko,Ty chyba szczęściaro ![]() Strasznie współczuję wszystkim,które muszą sie rano zrywać i pędzić do pracy.Na pocieszenie mogę tylko powiedzieć,że też tak kiedyś miałam ,a teraz leżę sobie w cieplutkim łóżeczku do godziny ósmej ![]() ![]() ![]() ![]() Johanno ,jak się czujesz? Życzę Ci,żeby jutro już nic nie bolało.Aby cierpienie się skończyło. ![]() Rozterko ,wreszcie. ![]() Ponieważ pora odpowiednia powtórzę trawestując Starszych Panów;"...dobranoc,dobran oc kobieto, złoż glowe na miękką poduszkę....już czas na sen..." ![]()
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-04-22 o 00:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dobranoc, dobranoc niewiasto Skłoń główkę na miękką poduszkę Dobranoc, nad wieś i nad miasto jak rączym rumakiem wzleć łóżkiem ... ... już czas na sen dziś miałam dobry dzień, pierwszy od daaaawna ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dlaczego pierwszy dobry dzień od dawna? ![]()
![]() |
#2233 | ||
Zakorzenienie
|
Witam was z rana z mega bólem głowy ale bez uprzedniego spożycia znacznych ilości alkoholu
![]()
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Witam, Szpiegu, współczuję mega bólu głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj Szpiegu rozmasować ten ból.A w przyszłości zastanów się-jak już ma boleć to niech chociaż przyczyna będzie przyjemna. Całuję leciutko,by nie urazić ![]()
![]() |
#2236 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko Ci minie. ![]()
![]() |
#2237 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Sąsiadeczkom!
Wpadłam na chwilkę pozdrowić Was i zaraz zmykam bo w każdej chwili/ przez ciągle szalejący wiatr/ mogą odłączyć mi internet. Wczoraj napisałam do Was post i zanim zdążyłam wysłać łącze internetowe zostało przerwane. Życzę miłego niedzielnego popołudnia! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Gdyby to jeszcze skronie. Ale to czołooo... myslalam ze zatoki, ale zdecydowanie inny bol. Dretwiejacy jakby. "ciagnie" przez cala glowe az do miejsca gdzie czaszka laczy sie z kregoslupem.
Sabbath, po spozyciu przeszloby mi po soku pomaraczowym i zupie pomidorowej. Wiec moglabym sie wyleczyć, a tak, ani etopiryna, ani ibuprom, ani apap... Chyba musze mefacitu poszukać :-S Starsza Pani, rozmasować moglabym gdyby każda inna część glowy bolala. Nienawidze bólu glowy... NIENAWIDZE! Ide zmierze cisnienie... może to przez to?
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
Mnie nic nie boli
![]() ![]() ![]()
#2240 |
Raczkowanie
|
Jak obiecałam, tak zrobiłam ;D Babcia już się zarejestrowała, zaraz powinna się odezwać ;D
PeeS: Proszę o nie uczenie mojej babci, jak wyszukiwać starsze posty (np. moje) ![]()
![]() |
#2241 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Chyba zawyżam granicę wieku na tej stronie hihi Są tu moje równolatki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Przyczajenie
|
ojej
chyba coś źle zrobiłam. Dlaczego nad moim postem jest taka ramka z wypowiedzią wnuczki? Proszę o odpowiedź, bo niestety nie wiem o co chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kliknęłaś na ten malutki prostokąt obok mojej wypowiedzi- "cytat" i dlatego zrobiła się taka ramka :P A co do Twoich równolatek, to pewnie za chwilke ktoś odpisze ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pierwszym poście jest ramka z wypowiedzią Sentenciss, bo została naciśnięta funkcja 'cytuj'. Mam troche mniej lat, ale z chęcią korzystam z gościnnych progów tego wątku, tutaj sa też Pani rówieśniczki, myslę, że ucieszone odezwą się. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Witam serdecznie, bardzo się cieszę, że dała się Pani sprowadzić wnuczce na "złą drogę". Teraz już tylko krok dzieli Panią od "wsiąknięcia" w wizażową społeczność, co jest uzależnieniem o tyle nieuleczalnym, co i nieszkodliwym i baaaardzo przyjemnym. ![]() Znaczenia wieku proszę nie przeceniać, bo takie grupki jak ta dowodzą wyraźnie, że to nie podobny wiek zbliża ludzi do siebie, ale podobny stosunek do świata. Często bywa tak, że te metrykalnie najstarsze z nas okazują się najmłodsze duchem, najbardziej otwarte i pogodne. Jeszcze raz witam i życzę dobrej zabawy.
![]() |
#2246 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Gosinko.
Więc czekam, obiecałaś, że tutaj znajdę rówieśników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczęta za miłe powitanie
![]() Mam nadzieję, że znajdziemy wiele wspólnych tematów ![]() A teraz kolejne pytanie- dlaczego w moich postach pojawiają się takie małe rysunki? Taki buźki? Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Może je Pani przestudiować klikając "cytuj' pod jakimkolwiek postem - pojawią się wówczas po prawej stronie. Więcej można zobaczyć klikają "więcej" poniżej tych emotek. Kiedy najedzie Pani kursorem myszki na któryś obrazek i zatrzyma kursor w bezruchu, pojawi się sekwencja znaków "wywołująca" dany obrazek. Łatwiej jednak używać ich klikając na nie bezpośrednio. Pojawią się w tekście w miejscu, w którym zatrzymał się kursor.
![]() |
#2249 |
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie nową wizazankę Panią Cecylię
![]() Teraz mykam,ale postaram odezwać się później.Wybaczcie kochane,ale mąż mnie już woła....ach ci męższczyźni ...zawsze niecierpliwi i w gorącej wodzie kąpani. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na pytanie z drugiego postu już pewnie odpowiedziała Pani świetna Wnuczka Sentenciss.Jeśli nie będzie to dla Pani pewną barierą proszę powiedzieć nam ![]() Witamy w Klubie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.