Żony 2011 :) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 08:07   #2221
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

my w tym roku chcemy na kilka dni na działkę siostry męża skoczyć.
o właśnie nam zostaje zawsze opcja bo rodzice mają domek nad jeziorem
także tragedii nie będzie, jest gdzie wyskoczyć

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość

ale Wam dobrze! Ja tez chce juz na swoje

dowiedzialam sie, ze od wrzesnia bede miala znowu prace, więc się ciesze... choć znowu decyzja o dziecku będzie musiałabyć odłożona.. a chcielibyśmy już być rodzicami!
a teraz gdzie mieszkacie?

za pracę
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 09:14   #2222
megamag
BAN stały

Jak ja bym chciała gdzieś pojechać. W podróży poślubnej nie byliśmy. A za granicę to na razie mąż sam jeździ.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 09:25   #2223
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała gdzieś pojechać. W podróży poślubnej nie byliśmy. A za granicę to na razie mąż sam jeździ.
A nie ma szans na urlop męża?
Ja też się tak cieszę na wakacje a później okaże się, że mąż nie da rady nigdzie pojechać i wtedy dopiero się rozczaruję
Stary 2012-04-20, 11:42   #2224
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
tzn zostajemy w naszym mieście
ale od ślubu wynajmowaliśmy a teraz kupiliśmy po prostu mieszkanie
Super Mieszkanie nowe czy z drugiej reki? bedziecie je remontowac?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

ale fajnie

my w tym roku chcemy na kilka dni na działkę siostry męża skoczyć.
Dzialka gdzies nad jeziorkiem moze?

Cytat:
super, my też mamy zaleglą podróż w sierpniu

ale Wam dobrze! Ja tez chce juz na swoje

Ja ciagle zalatana, wlasnie skonczylam malowac zamek na apel i padam ze zmeczenia, jutro jadę do szkoly i weekend zawalony z pozytywnych rzeczy, to dowiedzialam sie, ze od wrzesnia bede miala znowu prace, więc się ciesze... choć znowu decyzja o dziecku będzie musiałabyć odłożona.. a chcielibyśmy już być rodzicami!
Gdzie sie wybieracie w podroz?

No i gratuluje pracy Mysle, ze to dobra kolejnosc-majac prace bedziesz miala macierzynski, wiec to chyba nawet lepiej
Stary 2012-04-20, 11:48   #2225
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

od kogoś
mieszkanie jest po generalnym remoncie - wszystkie podłogi, gładzie na ścianach, nowe okna, nowe grzejniki, nowa elektryka także tylko będziemy je malować
Stary 2012-04-20, 13:18   #2226
niunia32
Zakorzenienie

działka w górach jest.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 13:24   #2227
dorka24
Rozeznanie

my z kolei mamy ciocie i wujka którzy wybudowali sobie domek nad jeziorem, a raczej dom bo jest w pełni wyposażony wujek poszedł na wcześniejszą emeryturę i praktycznie tam mieszka. Właśnie ostatnio nas odwiedzili i jednocześnie zaprosili do siebie, więc jedziemy na część majówki do nich do jeziorka jest trochę bo mają działkę praktycznie poza "centrum" miejscowości, za nimi już tylko lasy i pola, cisza, spokój i grillowanie

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 15:37   #2228
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Zazdroszczę domków letniskowych My jedynie możemu liczyć na znajomych i ich zaproszenie do Istebnej Byliśmy 3 razy i było bosko

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 18:36   #2229
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Zazdroszczę domków letniskowych My jedynie możemu liczyć na znajomych i ich zaproszenie do Istebnej Byliśmy 3 razy i było bosko
Zawsze to coś, my na nikogo nie możemy liczyć w tej sprawie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-20, 19:41   #2230
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
o właśnie nam zostaje zawsze opcja bo rodzice mają domek nad jeziorem
także tragedii nie będzie, jest gdzie wyskoczyć

a teraz gdzie mieszkacie?

za pracę
u moich rodziców, ale po pół roku mamy już dość!

Cytat:

Dzialka gdzies nad jeziorkiem moze?

Gdzie sie wybieracie w podroz?

No i gratuluje pracy Mysle, ze to dobra kolejnosc-majac prace bedziesz miala macierzynski, wiec to chyba nawet lepiej
Do Egiptu, wycieczka zarezerwowana w lutym, więc teraz czas odliczać. Wiem, że lepiej... ale jakos za duzo sie naczytalam o problemach z zajsciem, a wiadomo, że zegar nam tyka...
Stary 2012-04-20, 20:04   #2231
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Do Egiptu, wycieczka zarezerwowana w lutym, więc teraz czas odliczać. Wiem, że lepiej... ale jakos za duzo sie naczytalam o problemach z zajsciem, a wiadomo, że zegar nam tyka...
w sumie to chyba lepiej jak masz przedłużoną umowę, bo właśnie wtedy możesz zajść w ciążę i będziesz miała pieniądze przez cały macierzyński i wychowawczy pewnie też, a jak Ci wypowiedzą umowę nie będziesz miała ani grosza, no chyba że zasiłek z UP

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-21, 10:44   #2232
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam
a nie macie możliwości wynajmować na początek czy coś?
my tak właśnie zaczęliśmy przed ślubem
Stary 2012-04-23, 09:00   #2233
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
A nie ma szans na urlop męża?
Ja też się tak cieszę na wakacje a później okaże się, że mąż nie da rady nigdzie pojechać i wtedy dopiero się rozczaruję
No właśnie u niego jest ciężko, o tyle że nawet kiedy ma zaplanowane jakieś wolne, to się może okazać, że akurat nie ma nikogo innego, kto mógłby w tym terminie jechać i on musi. Trochę kiepsko, żeby wykupić wycieczkę. A i u mnie o urlop niełatwo. W zasadzie to żaden mi nie przysługuje, pracuję na umowę o dzieło i to, czy dostanę jakieś wolne, czy nie to czyste widzimisię szefa.

Cytat:
Pewnie, że lepiej. Zegar może i tyka, ale tak bez pieniędzy dziecko mieć? Na macierzyńskim to chociaż wiadomo, że na pieluchy wystarczy. Ja to wolę na razie nie myśleć nawet o dziecku, bo co? Zajdę w ciążę to automatycznie nie mam pracy i pieniędzy. To wynajęte mieszkanie tanie nie jest, z jednej pensji trochę ciężko, zwłaszcza że przy dziecku od razu są większe wydatki. Może to i materializm, ale przecież ścian nie będziemy gryźli.
Stary 2012-04-23, 11:50   #2234
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

od kogoś
mieszkanie jest po generalnym remoncie - wszystkie podłogi, gładzie na ścianach, nowe okna, nowe grzejniki, nowa elektryka także tylko będziemy je malować
Super. Dlugo Wam to nie zajmie. Jakies specjalne kolorki malujecie?

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
my z kolei mamy ciocie i wujka którzy wybudowali sobie domek nad jeziorem, a raczej dom bo jest w pełni wyposażony wujek poszedł na wcześniejszą emeryturę i praktycznie tam mieszka. Właśnie ostatnio nas odwiedzili i jednocześnie zaprosili do siebie, więc jedziemy na część majówki do nich do jeziorka jest trochę bo mają działkę praktycznie poza "centrum" miejscowości, za nimi już tylko lasy i pola, cisza, spokój i grillowanie
ehh marzy mi sie grillowanie A tu pogody ani widu

Cytat:

Bedziesz miala prace, a w miedzyczasie bedziecie sie 'starac'. Bedzie co ma byc, ale chociaz staly dochod zapewniony Nie stresuj sie juz na wstepie-fakt, duzo sie teraz slyszy o problemach z zajsciem w ciaze, ale przeciez nie znaczy to, ze tak bedzie w Twoim przypadku. Powodzenia

Cytat:
No właśnie u niego jest ciężko, o tyle że nawet kiedy ma zaplanowane jakieś wolne, to się może okazać, że akurat nie ma nikogo innego, kto mógłby w tym terminie jechać i on musi. Trochę kiepsko, żeby wykupić wycieczkę. A i u mnie o urlop niełatwo. W zasadzie to żaden mi nie przysługuje, pracuję na umowę o dzieło i to, czy dostanę jakieś wolne, czy nie to czyste widzimisię szefa.

Pewnie, że lepiej. Zegar może i tyka, ale tak bez pieniędzy dziecko mieć? Na macierzyńskim to chociaż wiadomo, że na pieluchy wystarczy. Ja to wolę na razie nie myśleć nawet o dziecku, bo co? Zajdę w ciążę to automatycznie nie mam pracy i pieniędzy. To wynajęte mieszkanie tanie nie jest, z jednej pensji trochę ciężko, zwłaszcza że przy dziecku od razu są większe wydatki. Może to i materializm, ale przecież ścian nie będziemy gryźli.
To nie materializm, tylko smutna rzeczywistosc
Wiecznie trzeba sie o cos martwic, planujac dzieci - a to praca, a to pieniadze, a to opieka nad dzieckiem w razie koniecznosci powrotu do pracy, albo za male mieszkanie itd.
Stary 2012-04-23, 11:57   #2235
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
też tak sądzę
kolorki jeszcze nie wybrane aczkolwiek ja raczej lubię jasne
Stary 2012-04-23, 12:15   #2236
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

To masz podobną sytuacje z urlopem jak u nas. Mąż też nie wie kiedy będzie mieć wolne, więc ja nastawiam się na szybkie pakowanie i wyjazd na wakacje w ciemno albo jakieś last minute.

To nie jest materializm, jeżeli chcesz dostarczyć dziecku w miarę spokojne życie to trzeba mieć pracę i pieniądze. Chociaż nie wiadomo czy tą pracę się utrzyma po urodzeniu dziecka ale w trakcie macierzyńskiego zawsze to dodatkowe pieniądze.
Stary 2012-04-23, 17:27   #2237
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
To nie jest materializm, jeżeli chcesz dostarczyć dziecku w miarę spokojne życie to trzeba mieć pracę i pieniądze. Chociaż nie wiadomo czy tą pracę się utrzyma po urodzeniu dziecka ale w trakcie macierzyńskiego zawsze to dodatkowe pieniądze.
Ano właśnie, teraz żadna praca i żadna umowa nie daje gwarancji. Siostra mojego męża jest nauczycielką, ma umowę na czas nieokreślony i dziś dowiedziała się, że w przyszłym roku będzie miała "aż" 5 godzin lekcyjnych Naprawdę coraz gorzej się dzieje...

Dominika

Alicja
Stary 2012-04-23, 18:19   #2238
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
podziwiam
a nie macie możliwości wynajmować na początek czy coś?
my tak właśnie zaczęliśmy przed ślubem
Mieszkamy w malym miasteczku, gdzie niestety nie mielismy do wyboru zadnego mieszkania do wynajecia. Interesowala nas kawalerka, bo wieksze narazie niepotrzebne, a jedyne ktore znalezlismy to 3 pokojowe i to za taka kwote, ze jedna wypłata poszlaby na mieszkanie. Nie bylibysmy w stanie opłacić dwóch szkół, wyjazdów na studia i zycia
Ja w tym roku koncze mgr, wiec jedna szkola odpadnie, chyba zaczniemy myslec o kredycie..
Cytat:

Cytat:

ehh marzy mi sie grillowanie A tu pogody ani widu

Bedziesz miala prace, a w miedzyczasie bedziecie sie 'starac'. Bedzie co ma byc, ale chociaz staly dochod zapewniony Nie stresuj sie juz na wstepie-fakt, duzo sie teraz slyszy o problemach z zajsciem w ciaze, ale przeciez nie znaczy to, ze tak bedzie w Twoim przypadku. Powodzenia

To nie materializm, tylko smutna rzeczywistosc
Wiecznie trzeba sie o cos martwic, planujac dzieci - a to praca, a to pieniadze, a to opieka nad dzieckiem w razie koniecznosci powrotu do pracy, albo za male mieszkanie itd.

Dziewczynki ja was doskonale rozumiem i sama tak samo mysle, ze chcialabym zapewnic dziecku dobry byt, miec mieszkanie a nie siedziec katem u rodziców! tylko równolegle bardzo odzywa sie juz we mnie instynkt macierzynskim, a w tz tacierzynski. Kocham dzieci, pracuje z dziećmi i to chyba jeszcze podkręca cala ta atmosfere. Z tym, ze zadna praca nie jest pewna, ja dostane znowu umowe na rok, wiec odkladając tak bedę caly czas myslała, jeszcze rok, jeszcze dwa... Chciałabym, żeby to Bóg zadecydował za nas..
Stary 2012-04-24, 10:09   #2239
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ano właśnie, teraz żadna praca i żadna umowa nie daje gwarancji. Siostra mojego męża jest nauczycielką, ma umowę na czas nieokreślony i dziś dowiedziała się, że w przyszłym roku będzie miała "aż" 5 godzin lekcyjnych Naprawdę coraz gorzej się dzieje...
Nie wiem, gdzie uczy siostra Twojego męża, ale w szkołach ogólnokształcących wchodzi od tego roku taka reforma programowa, zgodnie z którą tylko w pierwszej klasie będą wszystkie te dodatkowe przedmioty jak biologia, chemia, fizyka, historia czy geografia, ale tylko po 1 godzinie tygodniowo, a nie po dwie, jak do tej pory. A w drugiej i trzeciej klasie uczniowie będą sobie wybierać przedmioty. Będą mieli podstawowe dla wszystkich (polski, matematyka, wf, religia) a resztę będą sobie wybierać pod kątem matury. Moja mama nauczycielka mówi, że to po to, żeby pozwalniać z połowę nauczycieli. Ministerstwo uważa, że nauczyciele za dużo kosztują, ale tak po prostu zwolnić ich nie można, bo karta nauczyciela, ale jak nie będzie godzin to już trudno.

Cytat:
Chciałabym, żeby to Bóg zadecydował za nas..
Macie pełne warunki, żeby tak się stało.
Stary 2012-04-24, 10:24   #2240
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki ja was doskonale rozumiem i sama tak samo mysle, ze chcialabym zapewnic dziecku dobry byt, miec mieszkanie a nie siedziec katem u rodziców! tylko równolegle bardzo odzywa sie juz we mnie instynkt macierzynskim, a w tz tacierzynski. Kocham dzieci, pracuje z dziećmi i to chyba jeszcze podkręca cala ta atmosfere. Z tym, ze zadna praca nie jest pewna, ja dostane znowu umowe na rok, wiec odkladając tak bedę caly czas myslała, jeszcze rok, jeszcze dwa... Chciałabym, żeby to Bóg zadecydował za nas..
Widzę, że nie tylko ja bym chciała aby ciąża w naszym przypadku była przypadkiem. Ja miałam umowę na 2lata, teraz już został mi rok, pewnie później znowu przedłużą mi umowę na czas określony i decyzja o dziecku się przesunie a z doświadczenia znajomych widzę, że coraz ciężej o dziecko. Boję się, że jak wkońcu się zdecydujemy na brzdąca to będą problemy i będę siebie obwiniać, że czekałam z tą decyzją tak długo. Z drugiej strony jak utrzymać rodzinę żyjąc tylko z wypłaty męża
Stary 2012-04-24, 10:30   #2241
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkamy w malym miasteczku, gdzie niestety nie mielismy do wyboru zadnego mieszkania do wynajecia. Interesowala nas kawalerka, bo wieksze narazie niepotrzebne, a jedyne ktore znalezlismy to 3 pokojowe i to za taka kwote, ze jedna wypłata poszlaby na mieszkanie. Nie bylibysmy w stanie opłacić dwóch szkół, wyjazdów na studia i zycia
Ja w tym roku koncze mgr, wiec jedna szkola odpadnie, chyba zaczniemy myslec o kredycie..
a to faktycznie ciężko
u mnie można wynająć za 1000zł mieszkanie 3-pokojowe
a szkoła to spory wydatek - my między innymi dlatego nie myśleliśmy wcześniej o ślubie tylko chcieliśmy studia skończyć
Stary 2012-04-24, 18:22   #2242
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, gdzie uczy siostra Twojego męża, ale w szkołach ogólnokształcących wchodzi od tego roku taka reforma programowa, zgodnie z którą tylko w pierwszej klasie będą wszystkie te dodatkowe przedmioty jak biologia, chemia, fizyka, historia czy geografia, ale tylko po 1 godzinie tygodniowo, a nie po dwie, jak do tej pory. A w drugiej i trzeciej klasie uczniowie będą sobie wybierać przedmioty. Będą mieli podstawowe dla wszystkich (polski, matematyka, wf, religia) a resztę będą sobie wybierać pod kątem matury. Moja mama nauczycielka mówi, że to po to, żeby pozwalniać z połowę nauczycieli. Ministerstwo uważa, że nauczyciele za dużo kosztują, ale tak po prostu zwolnić ich nie można, bo karta nauczyciela, ale jak nie będzie godzin to już trudno.
Uczy niemieckiego chyba w technikum. Ale z tego co mówiła wczoraj wiele osób dostało podobną wiadomość. A kiedyś zawód nauczyciela to był zaszczyt i solidna praca

Dominika

Alicja
Stary 2012-04-25, 09:05   #2243
megamag
BAN stały

Cytat:
Uczy niemieckiego chyba w technikum. Ale z tego co mówiła wczoraj wiele osób dostało podobną wiadomość. A kiedyś zawód nauczyciela to był zaszczyt i solidna praca
Bo ja wiem, czy solidna. Moja mama po 20 latach pracy nie zarabia nawet 2 tys. Taka trochę do bani bym powiedziała. A młodych to w ogóle zatrudniają na części etatów za jakieś śmieszne pieniądze. 700 zł na przykład. Mojej koleżance anglistce kiedyś zaproponowali część etatu w podstawówce za uwaga 470 zł do ręki.
Stary 2012-04-26, 08:08   #2244
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo ja wiem, czy solidna. Moja mama po 20 latach pracy nie zarabia nawet 2 tys. Taka trochę do bani bym powiedziała. A młodych to w ogóle zatrudniają na części etatów za jakieś śmieszne pieniądze. 700 zł na przykład. Mojej koleżance anglistce kiedyś zaproponowali część etatu w podstawówce za uwaga 470 zł do ręki.
A jaki ma stopień awansu zawodowego?
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 09:39   #2245
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Z pracą co się porobiło to masakra jakaś - a dziecko to wydatek - a to szczepienia, a to pieluchy i inne gadżety, mleko
My w zeszłym tygodniu z Kubą trafiliśmy do szpitala bo nam wymiotował Niech szlag trafi tą służbę zdrowia - normalnie tak traktują małych pacjentów jak nie wiem kogo I jeszcze nam lekarka powiedziała, że mielismy pecha, bo trafilismy na weekend, ale póki co jest ok i musimy go dokarmiać sztucznym mlekiem, bo nie przybiera na wadze, ale najważniejsze, żeby rósł

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 15:57   #2246
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Troche dziwne, bo przeciez stawki sa takie same, ew. mozna miec dodatki jeszcze pracujac na wsi, czy za lata.
Co do zatrudnienia mlodych jestem zgodna, nigdzie nie ma pracy. Kurcze, a ci starsi nauczyciele siedzą i nic nie robią.... czasem im się nie dziwie, jak pomyślę, że w wieku 67 lat mam skakać z dziećmi!
Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
A jaki ma stopień awansu zawodowego?
no wlasnie. Ja jestem na najnizszym, bo dopiero zaczelam stazystę.
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Z pracą co się porobiło to masakra jakaś - a dziecko to wydatek - a to szczepienia, a to pieluchy i inne gadżety, mleko
My w zeszłym tygodniu z Kubą trafiliśmy do szpitala bo nam wymiotował Niech szlag trafi tą służbę zdrowia - normalnie tak traktują małych pacjentów jak nie wiem kogo I jeszcze nam lekarka powiedziała, że mielismy pecha, bo trafilismy na weekend, ale póki co jest ok i musimy go dokarmiać sztucznym mlekiem, bo nie przybiera na wadze, ale najważniejsze, żeby rósł

Tak to jest z nasza sluzba zdrowia. Kazdy oglada sie, zeby mu wlozyc jakąs koperte do kieszeni, wtedy zaczna traktowac nas powaznie... choc nie powiem sami ich do tego przyzwyczailiśmy. Jak synuś? pokaż nam go
Stary 2012-04-26, 16:34   #2247
Ewik86
Zakorzenienie

megamag dla niektórych nauczycieli była i jest solidna. Na przykład na pewnej wsi pracuje pewien nauczyciel w-f. Jest ok. 50. Jest jedynym nauczycielem wf, ma ok 24 godzin. I mimo, że nic nie robi z dziećmi - dzieciaki nawet nie wiedzą co to jest rozgrzewka, nie muszą się przebierać, po prostu daje im piłkę na zasadzie "mata i grajta", a sam gada z dziewczynami albo siedzi w sklepiku - nic mu nikt nie zrobi. Dyrektor to jego kumpel i będzie tak sobie siedział do końca. To tylko przykład skrajnego lenistwa i niekompetencji Ale kiedyś zawód nauczyciela, przynajmniej mi, kojarzył się z prestiżem. Bycie nauczycielem to bycie kimś Teraz wiele się zmieniło na gorsze.

Cytat:
Tak to jest z nasza sluzba zdrowia. Kazdy oglada sie, zeby mu wlozyc jakąs koperte do kieszeni, wtedy zaczna traktowac nas powaznie... choc nie powiem sami ich do tego przyzwyczailiśmy. Jak synuś? pokaż nam go
Z pracą beznadzieja, ze służbą zdrowia beznadzieja. Co dobrego jest w naszym kraju?

Dominika

Alicja
Stary 2012-04-26, 17:22   #2248
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ivonka zdrówka dla Kubusia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 19:48   #2249
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
megamag dla niektórych nauczycieli była i jest solidna. Na przykład na pewnej wsi pracuje pewien nauczyciel w-f. Jest ok. 50. Jest jedynym nauczycielem wf, ma ok 24 godzin. I mimo, że nic nie robi z dziećmi - dzieciaki nawet nie wiedzą co to jest rozgrzewka, nie muszą się przebierać, po prostu daje im piłkę na zasadzie "mata i grajta", a sam gada z dziewczynami albo siedzi w sklepiku - nic mu nikt nie zrobi. Dyrektor to jego kumpel i będzie tak sobie siedział do końca. To tylko przykład skrajnego lenistwa i niekompetencji Ale kiedyś zawód nauczyciela, przynajmniej mi, kojarzył się z prestiżem. Bycie nauczycielem to bycie kimś Teraz wiele się zmieniło na gorsze.

Z pracą beznadzieja, ze służbą zdrowia beznadzieja. Co dobrego jest w naszym kraju?
Niestey ale masz racje. Dlatego dla mnie powinno byc 20 lat maksymalnej pracy i ustapienie miejsca mlodym!
Kurde dziewczyny, ja dzisiaj dostalam tyle laurek od moich dzieciaków, ze nie mogę sie napatrzeć. Ale są kochane chce już swoje
Stary 2012-04-26, 20:09   #2250
201610281624
Konto usunięte

Pamiętacie, jak kiedyś napisałam, że nie jestem za tym, aby malutkim dzieciom przebijać uszka, zakładać urocze bransoletki itp.
Zobaczcie, co znalazłam : http://www.youtube.com/watch?v=avMwy...eature=related
To, co się teraz wyprawia, to jakaś paranoja jest, no ludzie!!!Takich filmików w necie jest mnóstwo...czy to starsze, czy młodsze dziewczyny.
Ja po prostu tego nie rozumiem.
Sorki za off top.Miłego wieczoru.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości