|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
jak Twoje baloniki na to reaguja?
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
andziot a może Wasze problemy z UU wynikają troszkę z tego, że Gaba czuje Twoje rozterki? Twoje nastawienie? Że sama nie wiesz, czy karmić, czy nie karmić???
|
|
#2223 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i ciągle narzekam dziewczyny uciekam, dzieć spi prasowanko, przepis na życie i odciąganie do jutra spokojnych nocek Mamusie
|
|
|
#2224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o 11 - dałam obiadek (cyca prawie wcale) o 14 - dałam deserek o 15 - dałam cyca ale prawie nie chciała o 18 - kaszka o 18:30 - cyc, ale w sumie jeden bo najedzona była ... ja rozumiem że po innym posiłku nie będzie jadła, ale mam wrażenie, że mało jest posiłków mlecznych czysto, ale nie mam gdzie ich wcisnąć ![]() nawet jakbym butlą karmiła to i tak mało mleka by miała .... bo w sumie 3x/dobę, a powinna 4-5 porcji mieć a cyce - ok, już mniej produkują, choć twarde się robią Cytat:
ale ja jakoś źle się nie nastawiam, dopóki karmię to karmię i nie czuję niechęci jakiejś wielkiej ... |
|||
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Andziot ja powiem jak jest u nas i co o tym myślę chociaż Twoja dzidzia starsza i nie wiem czy to u Ciebie ma zastosowanie.
Martwi mnie to że Franek od kilku (3 dni) rzadziej niż zwykle je i maksymalnie po 3 minuty potem się pręży i nie chce jeść. Ostatnio jak tak było to wydłużyły mu się przerwy między karmieniami. W nocy je często co ok. 2 h począwszy od północy, potem ok. 6 rano a następnie 10 ta, 13, 16, 19 i zawsze z jednej UU i maks do 5 minut ale zazwyczaj 3 minuty. Dziś miałam pisać aby mamy 4 m-czniaków napisały jak to u nich wygląda. Dodam że nie podaje mu nic poza cycem. On nie wygląda na nienajedzonego więc albo pokarm jest treściwszy i te 3 minuty go najadają i jest ok albo nie wiem co????????????? Bo pamiętacie jak mi się budził tak często w nocy co mówiłam że chyba dopasowuje sobie pokarm no i może tak jest. Eve, Lolka, Mangoo a jak u Was??
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Ola śpi
zjadla ładnie 190ml mm bez zagęszczania, ona ma jakieś fazy na kaszki, raz chce raz nie chce ![]() nawet nie poczułam, że córkę usypiam, wypiła mleko, obróciła się na bok i zasnęła ![]() bez drapania!!!!!! bez oliwki na główce!!!!!!!!! jak nie będzie się drapać całą noc, to mnie trzymajcie, bo chyba orła wywinę ze złości, że uparcie tą główkę smarowałam ![]() a teraz idę poprasować
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja chyba zaczne organizowac wczasy odchudzajace u siebie w domu
bo ja jem jem i jem, a kilogramy leca w dół wiecie czyja to zasluga? chujka ![]() bede wam wynajmowac pokój, on was bedzie wkurzał i nawet nie bedziecie wiedziec kiedy schudniecie ![]() tylko zróbcie jakas liste bo mamy tylko jeden pokoj
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dziś tego glutenu już nie dostał... To co? Dać mu jutro? Za tydzień wizyta u lekarza i już sama nie wiem, czy dawać czy nie No ja tylko tak rzuciłam, bo jak nam o karmieniu piszesz, to raczej nie z wielkim entuzjazmem i pomyślałam, że może ona to jakoś odbiera... Sama nie wiem. Może Eda też czuł, że mi to karmienie nie do końca pasuje? ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Może jakiś późniejszy turnus
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem jak bedzie z drapaniem. andziotka faktycznie mało mleczka je. no ale skoro sie nie dopomina dziwne ze nawet w nocy nie nadrabia.seba tez nie chce jesc teraz co 3 h. tylko rzadziej. ale ja mu daje bardzo mało kaszki, czasem w ogole i nie daje codziennie deserku albo zupy. do 6 miesiaca to jeszcze nie bede chyba na stałe wprowadzać tych słoiczków, ale później zaczne. tylko dziwne mi sie to wydaje bo jest deserek obiadek kaszka i jeszcze 3-4 posiłki mleczne... troche duzo jak sie dziecko w nocy nie budzi... choc w sumie kaszka to jest mleczny posiłek. jezu jestem jakdziecko we mgle. mamoopt ja moze odpisze na Twoje pytanie choc seba niemal 5 miesiecy ma, ale generalnie niewiele poza uu je wiec pierwszy posiłek to mniej wiecej koło 6 potem 9 potem koło 12-13 potem koło 15, zawsze o 18i po kąpieli czyli mniej wiecej 19 30. potem sie ze dwa razy budzi w nocy czyli na dzien wychodzi ...7 karmień, ale nieraz jest 6. a nieraz 8.
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
nie meldowalam sie po szczepieniu, bo tak jakos dzien zlecial, TZ wrocil wczesnie z pracy i jakos poszlo a wieczorem mala zaczela ofkors goraczkowac po szczepieniu wiec po kapieli dalam jej czopek bo miala juz 38.0 na czole mierzone Szczepienie ok, nawet bardzo nie plakala szczesliwie i potem nei byla marudna, ale jesc nie chciala... andziot moja Zoska tez sie na UU kompletnie wypiela, wyje jak tylko chce ja przystawiac, na sile probowalam, ale boje sie ze jej krzywde zrobie, zreszta wycie jest okrutne, sloiczki owszem, kaszke tez, ale UU nie.... co prawda Zoska w nocy je, ale rano malutko , w dzien to moze o 10-tej troche pociumka, po obiadku nie chce, wode dzisiaj pila, po owockach tez nie, w tzn miedzyczasie uda mi sie jej wcisnac troche z placzem i po kapieli pociumkala wiecej. wiec tak naprawde tylko rano troche je wieczorem i w nocy... a dziecko musi chyba wiecej mleka jesc co???? a w odpowiedzi na twoje sloiczkowe pytanie. Zoska je pol duzego sloiczka z mieskiem i caly z owockami, codziennie ![]() delicadeza ja tez widze roznice w wielkosci moich UU dziekuje za kciuki szczepienne.lolus widze, ze i ty dzisiaj szczepienie przetrwalas, jak ci Anton sie trzyma po szczepieniu? marudzi? goraczka? gusia wspolczuje ze Nadia tak sie budzi i spac w dzien nei chce ![]() Cytat:
mamaoptymistko no wlasnie , moj TZ ostatnio tez okdryl, ze Zosia jest absorbujaca i ze faktycznie ciezko mi robic portfolio, obiad, posprzatac i jeszcze odpoczac![]() moria sankii!!!!!!! przypomnialas miiiii juz szukamy z TZtem jejjuuu a u nas kraina sniegiem i lodem plynaca wiec bedziemy pewnie do kwietnia na tych sankach z Zoska zaiwaniac![]() no to lece pod prysznic dalam jej jeden czopek eferalganu 80 mg.. nie za duzo? ale wystarczy? |
|
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin kocham Sebka
l: Swietnie wyglada kombinujac Mamaoptymistka ja tez ztanelam z waga i nic nie chce isc w do, a mam jeszcze 15 do zrzucenia ![]() ![]() ![]() Andziot calkiem niezle zjadla... wiadomo, ze nie jest to mega duzo, ale malo tez chyba nie. Mowisz, ze mlecznych posilkow powinno byc 3? Moze zmien troszke system... my jestesmy na mm, ale jak w tych miejscach powstawiasz UU to moze jakos to wyjdzie... 10:00 mm 12:00 obiadek 15:00 mm 17:00 deserek 19:00 mm Antek je o 10:00, bo on tez budzi sie w nocy na mleko i rano jka wstanie to nie chce. Moze przez perwsze ranne godziny podawaj UU. np. o 8:00 i 10:30. Ja wlasnie sie zastanawiam czy nie wyeliminowac butli miedzy obiadkiem, a deserkiem... ile razy dziennie nasze maluchy powinny dostawac mleko? Matall oby to nie byla reakcja na gluten Dziewczyny promocja na pampersy w realu. Jumbo Pack zielonych 45,99 chusteczki pampers 4 opakowania 19,99
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz czymprędzej skorzystać z jego odchudzających właściwości:P
|
|
#2233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Franek nadrabia też w nocy, więc ja na Twoim miejscu w ogóle bym się nie przejmowała Cytat:
też chyba chudnę ... choć jem wszystko Cytat:
chciałam żeby miała jakoś posiłki uregulowane, ale tu strasznie mało mleka się zrobiło ... chyba powinnam się w końcu zdecydować konkretnie, bo tak niby po mału, po troszeczku, już zaraz, niedługo odstawiam, a ciągle tego cyca wyciągam
|
|||
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej wiecie co to miłe pismo z uczelni które mialo byc jakimś czekiem za wybitne osiągi było pismem informującym o SKREŚLENIU Z LISTY STUDENTÓW ![]() bo pracy nie złozyłam ale sie kurna pytałam! i mam na to jeszcze rok tzn na obrone bo pracy nie mam wiec co do cholery!? mam 14 dni na odwołanie:/
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
taaaaaaaaaaaaaa grazin waga w dól ale gratis ch/wujek zapewnia siwe włosy i zmarchy
ja dziękuję już nie mówię o nerwicy leiej już będę okrągłą kluską niż patykowatą wiedźmą andziotku lofciam Cie bardzo i nigdy Ci nie zapomnę jak miałam trochę doła i mało byłam na poczekalni to zawsze mnie zauważałaś i pisałaś Grazin jutro tam leć i to załatwiaj
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-18 o 20:58 |
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall tak latam po forach i czytam na temat tego glutenu. Ogolnie przyswajam tez wiedze i z tego co wyczytalam to na Twoim miejscu jeszcze bym nie rezygnowala z glutenu. Poki co kontynuuj chyba, ze dostanie kolki, biegunki i bedzie duzo sluzu w kupce... z reszta z tego co pamietam to po samym mleku tez czasem zdarzala sie zielona kupka... Poza tym jak za pasem wizyta u lekarza to nie zamartwiaj sie tak bardzo
|
#2237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy częstych pobudkach w nocy i takim praktycznie nonstop karmieniu co 2/1,5 godz. rano Anti w ogóle nie chciał jeść.. był okres paru dni, że wypadało mi 3,4 karmienia w ciągu dnia, bo właśnie rano nie chciał i ewidentnie był pełny po nocy. Teraz od trzech dni u nas nocki lepsze i karmienie w dzień normalnie co 3,5 godz., Antuś je zawsze jak podam i rano też bez problemu. Cytat:
![]() W sprawie czopka nie pomogę mimo iż bym chciala, ja póki co żadnych lekarsytw jeszcze Antkowi nie podawałam, więc jestem zielona!
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-18 o 21:03 |
||
|
|
|
#2238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
no nerwice trzeba wliczyc w koszty:P
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
no wiem
sama jestem ciekawapoki co spi jak aniol w lozeczku pod pierzynką a co do skreślenia z listy, lec na uczelnie i sie dowiaduj ATENCJON czym sprać marchewkęę????????? wanish nie pomaga, a niestety ciuszki nie były zaprane zaraz po ubrudzenia da sie uratować ?
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
Andziotku a mi coś się wydaje, że Ty już chciałbys skończyć z cycem już teraz, ale się boisz.. tylko czego?
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
agus z marchewką kiepsko moze byc
u nas niczym nie schodzi
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Grazina matko!! A kogo się pytałaś? Nie składałas pisma?? Na gębę nic się nie załatwia kobito
![]() Zadzwoń do sekretariartu jutro i dowiedz się dokładnie do kogo masz pismo wystosować, złóż długie wyjaśnienie, że masz małe dziekco i do tego problemy rodzinne itd. Powinni przyjąć, ale posmaruj jesczez, że ukończenie uczelni to dla Ciebie piorytet, bo pragniesz zdobyć tytuł i takie tam.. żeby serio Cię potraktowali.. że na serio myślisz o obronie w przyszłym roku. Na pewno pomoże ![]() Aaa! I zadzwoń się dowiedzieć do kogo ma być pismo zatytułowane, ale jak już napiszesz to wyślij pocztą.. oczywista polecony, żeby musieli podpisać.. Więc najlepiej dowiedz się przez tel. na jaki adres masz wysłać dokłanie, do jakiego pokoju i najlepiej jabyś też się dopytała o nazwisko osoby, która będzie ten list odbierać, i wtedy dopisz to nazwisko pod adresem na kopercie.. wiesz, żeby doręczyli do konkretnej osoby.. Nom, tyle mogę Ci doradzić w tej działce.. Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-10-18 o 21:15 |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
grazin wspolczuje skreslenia, napewno jakos to wyjasnisz
![]() lolus zazdroszcze ze Antos tak bezproblemowo przechodzi szczepienie... a Zoska juz miala pierwsza pobudke z placzem, musialam wyciagnac z lozeczka, przytulic, dac smoka... ide spac bo zapowiada sie ciezka nocka... NIENAWIDZE SZCZEPIEN! |
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze po prostu sie obronie póxniej.i pisąłam do mojego promotora. i tez mi napisał ze mam rok na obrone to do cholery jasnej co mialam złozyc zeby mnie nie skreslisli jak nie miałam pracy skonczonej? bezsens jutro dzownie i sie dowiem zreszta nie jestem jedna wiec jeszcze do kolezanki zadzownie co robio z tym
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Lolka dzięki
U nas dziś dzień parzącego łóżeczka i leżaczka zresztą jak od kilku dni. Dziś sobie z Franka żarty robiliśmy tzw. test łóżeczkowy zbliżamy się z zadowolonym Frankiem do łóżeczka, układamy na rękach w pozycji do położenia na pleckach i od razu podkówka i płacz.
|
#2247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boję się - 1. problemów z kupami 2. skazy - bo mała ma jakieś zmiany suche na skórze, nie są jakieś wielkie i duże, ale jednak nie chcą zejść ... nie wiem czy jak jej nie dowalę pełnej dawki mm to jej się nic nie rozhula ![]() 3. jednak mm to koszty dodatkowe a kasy brak ![]() ot moje wywody ![]() ale chcieć chcę ! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
jutro będzie lepiej |
|||
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
nie moge Was nadrobic
nie umiem się "wbić" w wasze rozmowy ![]() i mam jakiś taki podły humor.... |
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
mamopotymistko u nas od kilku dni w dzien jest parzace lozeczko, normalnie napreza sie i nic, nie bedzie tam lezec i koniec, bawic sie ok, ale spac NIET
![]() andziotku rozumiem cie bo i ja mam takie dylematy, niby bym juz chciala ale chyba tez lenistwo zwycieza, wygodnie jednak z tym UU plus mimo wszystko jak sie czasami tak przyssa maly ssak i tak sie patrzy tymi swoimi oczami to sie rozplywam... nie no ide spac bo boje sie powtorki z poprzedniegi szczepienia... |
|
|
|
#2250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Qrde to może u was na uczelni rzeczywiście inaczej to wygląda.. Ale kochana jestem, że chciałam pomóc, co nie? ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

SAŁATA 

dziwne ze nawet w nocy nie nadrabia.
l: Swietnie wyglada kombinujac 

sama jestem ciekawa