|
|
#2221 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozłąka z ukochanym - 2012
Gabriela super pomysł na ten filmik miał Twój TŻ
Mój może by i pomysł taki miał, ale z niego to takie beztalencie komputerowo/elektorniczne, że w życiu nie umiałby tego zmontować, obrobić i wrzucić do internetu ![]() Carveza szkoda, że kuzynka ze względu na innych ludzi skończyła znajomość... Ja sobie tego nie wyobrażam. A co do stereotypów, w sumie się nie wypowiadam, wiadomo nie można skreślać człowieka ze względu na kolor skóry czy pochodzenie , ale w drugą stronę też nie będę za bardzo szła, bo imo istnieją pewne grupy cech, które posiada sporo osób z konkretnej nacji. O moim wybranku i różnicach kulturowych wolałabym się wypowiedzieć po 30 latach ślubu PS. Jak mogę dołączyć do tego klubu ?
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważam, że Polacy za granicą robią sobie dużo większy wstyd tym, jak się zachowują, a nie jak wyglądają. To nie jest stereotyp.
|
|
|
#2223 |
|
Konto usunięte
|
magdish dostałaś zaproszenie do klubu :P
Cerveza_ Polacy za granicą to po prostu często koszmar... A to jak traktują swoje rodaczki to horror. Rumuni czy Marokańczycy, których poznałam w Hiszpanii mają dużo więcej szacunku do kobiet niż Polacy... Edytowane przez 201610170910 Czas edycji: 2013-01-13 o 17:10 |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh.. niestety to prawda, ludzie mają małą wiedzę, jak również w telewizji, internecie podawane są zawsze złe informacje i na tym budują sobie opinie.
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Polacy wyjeżdżają do innego kraju i czują się tam panami, a w Polsce za przeproszeniem byli robolami. Żadna praca nie hańbi, ale nie lubię wywyższania się.
|
|
#2226 |
|
Konto usunięte
|
Oglądam właśnie moje zdjęcia z Hiszpanii... Ehh jak mi się tęskni, w domu nikt nie potrafi zrozumieć tej mojej tęsknoty (nie tylko za TŻ, ale też właśnie za Hiszpanią). Nie mam z kim o tym porozmawiać, a mi tu jest po prostu źle. Sama nie wiem dlaczego, bo przecież to moja ojczyzna, a tam byłam tylko 4 miesiace.
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Baby pozapraszałam was na fb
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie mam z kim o tym porozmawiać. Teraz całkowicie skupiam się na obronie ale jak to się skończy to znowu będę myśleć i myśleć. Co najdziwniejsze jego przyjaciele i rodzina, wszyscy Go wspierają i w to wierzą. A tutaj, zupełnie odwrotnie.
|
|
|
#2229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem po jakimś czasie tęsknie znowu do rodzinki, szczególnie np jak za granicą kłócę się z TŻ, wydaje mi się wtedy że jestem sama na świecie Są plusy i minusy takich wyjazdów
|
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
Ja przez te 4 miesiace tam w sumie nawet nie tęskniłam zbytnio za domem, za rodziną, najbardziej chyba tęskniłam za Zuzią (moja psinka)
Ale to prawda, nikt mnie tam nie krytykował, robiłam co chciałam, jadłam co chciałam, po prostu żyłam jak chciałam Najbardziej dobijają mnie tutaj moje studia, straciłam chęci do tego, zmuszam się do nauki, do pójścia do biblioteki. W sumie zmuszam się do wszystkiego co związane ze studiami ...
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
Polacy za granicą to czasami taką wiochę robią że wstyd. Ja taki zobaczyłam na lotnisku, zbierali butelki. Nie żebym coś do tego miała, ale gadka jednej pani z zachlanym kolesiem przerosła wszystko. Plus biegali oni do wszystkich którzy wyciągnęli jakieś picie w butelce i pytani o butelkę. Ludzie nie raz wypili wszystko i im dali. Jak do mnie podeszli to odpowiedziałam im po angielsku bo aż mi wstyd było, że takie pijaczki z Polski są i robią nam "ładną" opinię za granicą...
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A najgorsze przedmioty dopiero przede mną. Teraz siedzę jak na szpilkach i czekam na wyniki od wykładowcy. Mamy się dzisiaj dowiedzieć, czy możemy pisać egzamin (
|
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Raczkowanie
|
Frumoasa Domnisoara ja też przez pierwsze miesiące w ogóle nie tęskniłam, bo to dla mnie było coś zupełnie innego, usamodzielnianie się, na dodatek zapoznawanie się z TŻ. Ale po paru latach takich wyjazdów docenisz i uroki spotkań z rodzinką i znajomymi w Polsce
Tym bardziej że ja czasami chciałabym normalnie po polsku sie komuś wygadać, a zazwyczaj pracowałam z niezbyt ciekawymi Polakami, którzy jak im się zwierzysz zaraz Ci tyłek obrobią A domu jednak wśród samych swoich Pamietam że zawsze jak zbliżał się mój urlop do Polski już miesiąc wcześniej kupowałam dla wszystkich prezenty 'z zagranicy' Na szczęście teraz będę miała neta, to może jakaś ta rozłąka z Polską będzie do przebrnięcia. Ufffff. Podobno w domu będziemy mieć też basen! Normalnie istne luksusy mnie tam czekają
|
|
#2235 |
|
Konto usunięte
|
Z firmy, w której pracowałam odbierali owoce między innymi Polacy, czekali nie raz w swoich tirach 2 - 3 dni na załadunek. Cały czas pili. Jak miałysmy przerwy i wychodziłysmy z firmy na zewnątrz to przychodzili porozmawiać. Mieli się za jakieś bóstwa, uważali, że skoro są Polakami to każda z nas powinna na nich lecieć... Ciągle nas zaczepiali: a na dyskoteki chodzicie? a gdzie tu się można zabawić? my tu zostajemy 2 dni, moze sie umówimy? a faceta to wam nie brakuje? itp. Po prostu żal... Faceci po 30, 40 i więcej lat prężyli przed nami swoje klaty (a tak naprawdę to wielkie piwne brzuchole) i czekali, która pierwsza na nich poleci... Dla mnie to było żałosne.
Widzę, że nie jestem osamotniona w mojej niechęci do dalszego studiowania ![]() magdish zapewne masz rację Ale chcę tego wszystkiego spróbować, poznać to na własnej skórze Zacząć żyć własnym życiem przede wszystkim, bo juz czas odciąć pępowinę i wynieść się z domu
Edytowane przez 201610170910 Czas edycji: 2013-01-13 o 17:50 |
|
|
|
|
#2236 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hej dziewczyny, to tak jak mój, też w Holandii, a w której części są?Cytat:
http://rodeo.net/tattoologist/Cytat:
![]() Strasznie naprodukowałyście. Dopiero nadrobiłam tutaj a teraz przenoszę się nadrabiać klub
|
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
A tu co taka cisza?
|
|
#2238 |
|
Konto usunięte
|
nerla ja chcę na nadgarstku i tak jak pisałam albo "Te iubesc" albo "Sufletul Pereche", chociaż chyba bardziej mi się podoba "Te iubesc", może wreszcie się odważę
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cisza, bo juz teraz nie wiadomo gdzie pisać, tam czy tutaj
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że w klubie należałoby pisać o intymnych sprawach, a tu o pierdołkach
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2240 |
|
Raczkowanie
|
Generalnie wracajmy tu. W sumie zaczęłyśmy pisać tam dość zwyczajne rzeczy, które tu mogłyśmy przedyskutować
Nic ide spać dziewczynki, albo nieeee, zrobie sobie wyrko, kakao, wpakuję się pod kołdrę i włączę 'Wyznania zakupoholiczki', bo jak zobaczyłam godz temu fragment w tv olśniło mnie że nigdy tego nie widziam. Myślę o TŻ, zastanawiam się co mu siedzi w głowie, chciałbym mieć jakąś magiczną kulę czy coś ![]() Dobranoc
|
|
#2241 |
|
Konto usunięte
|
magdish miłego seansu, oglądałam ten film, lekki i przyjemny
Dobranoc ![]() I myślę, że to dobry pomysł aby tu pisać o pierdołkach, a w klubie to już naprawdę jak nie chcemy żeby ktoś niepowołany to zobaczył
Edytowane przez 201610170910 Czas edycji: 2013-01-13 o 22:59 |
|
|
|
|
#2242 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jakoś tutaj przytulniej...
Jej, ale mam dzisiaj zboczone myśli, haha
|
|
#2244 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
Cerveza_ oj, ja też często takie miewam, wtedy brakuje mi mojego TŻ podwójnie
![]() booombelek mi mojego nigdy nie byłoby szkoda budzić zresztą to on mi nie dawał spać czasami
Edytowane przez 201610170910 Czas edycji: 2013-01-13 o 23:11 |
|
|
|
|
#2246 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() PS Dziewczyny co to za klub, jak się tam dostać i w ogóle, o co chodzi? Przegapiłam dyskusję i nie mogę znaleźć
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-01-13 o 23:14 |
||
|
|
|
|
#2247 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
może dlatego, bo tak słodko śpi |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomina mi się czas, kiedy tak po 3-4 razy dziennie...rozmawialiśmy
![]() Haha, tęsknię podwójnie, mimo że tak mnie wkurza, to nie mogę Mu w tej kwestii niczego zarzucić
|
|
#2249 |
|
Konto usunięte
|
mary_poppins ja chcę mały tatuaż z tego co czytałam to nie będzie drogi w wykonaniu, kwestia podjęcia decyzji po prostu
![]() Cerveza_ haha, mój potrafi... rozmawiać godzinami też mu nic nie mogę zarzucić
|
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zadomowienie
|
Napisałam w klubie jeszcze jeden post.
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj trochę nawaliłam, bo poszłam na te urodziny, trochę wypiliśmy i z 3 osobami przenieslismy sie o 03.00 do mnie i gadalismy az do 6.30 rano, masakra, potem spałam pół dnia dzisiaj a Tż się okropnie wkurzył. Pierwsze myślał że z kimś "byłam" całą noc ale potem się uspokoił na szczęście. I wiecie co? Takie przypadkowe "olanie go" bo nie miałam wcale tego na myśli, sprawiło że mieliśmy dzisiaj wsaniala 4 godzinna sesję na skype
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Mój może by i pomysł taki miał, ale z niego to takie beztalencie komputerowo/elektorniczne, że w życiu nie umiałby tego zmontować, obrobić i wrzucić do internetu 

Uważam, że Polacy za granicą robią sobie dużo większy wstyd tym, jak się zachowują, a nie jak wyglądają. To nie jest stereotyp.

Są plusy i minusy takich wyjazdów 

Hej dziewczyny, to tak jak mój, też w Holandii, a w której części są?