![]() |
#2221 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- jaki polecacie lokal na chrzciny? widziałam że pisałyście o antresoli-dzwoniłam tam i powiedzieli mi 100 zł od osoby... Macie jakieś inne propozycje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() I też tak jak dziewczyny miałabym kilka pytań. Termin mam na 4.12 i tez mam rodzic na Kościuszki. Położną mam opłaconą, ale dobrze poradzić sie dziewczyn które przechodziły to samo ![]() Miałaś jakieś znieczulenie podawane, bardzo chciałabym osobiście zzo, ale położna mi mówiła aby raczej się nie nastawiać bo jeżeli nawet w danej chwili anestazjolog jest to niechętnie przychodzi, a usługa i tak płatna. Czy dzieciątko od samego urodzenia było z Tobą? Czy na sali wszystkie kobiety mają swoje dzieciaczki przy sobie, przy łóżkach? Długo trzymali Cię po porodzie w szpitalu? Super mieć taki szybki poród jak pisałaś w 3 godz. Trafiłaś ze skurczami do szpitala przed terminem, czy byłaś na oddziale, i ile maluszek ważył jak mogłabym zapytać. Strasznie mam pietra i z dnia na dzień chyba jest coraz gorzej. Przez ten tydz. to chyba jeszcze zwariuję Edytowane przez zosia0 Czas edycji: 2013-11-25 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli wszystko jest w porządku to dziecko jest cały czas przy matce, w razie kłopotu z karmieniem pomagają i dokarmiają. Po trzech dobach wypuszczają do domu jeśli z dzieckiem jest ok. Ja w obu przypadkach wychodziłam w piątej dobie (bo dzieci miały problemy zdrowotne) Co do znieczulenia to teraz chyba trzeba składać o to wniosek stronie internetowej szpitala,(no chyba że ma się swoją położną) ale i tak położne odradzają bo spowalnia poród i lekarz nie zawsze jest dostępny. Więc niby jest a jakby co to nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Zakupowy odwyk :)
|
Cześć dziewczyny,mam pytanie odnośnie becikowego. Czy dokumenty mam złożyć w swoim urzędzie tam gdzie jestem zameldowana czy w Kielcach? Wiem,że muszę mieć zaświadczenie lekarskie,akt urodzenia dziecka i dokument potweirdzający,że wcześniej nie pobierałam becikowego. Coś jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Jak się czujesz??? bo ja mam termin na 12.12 i tak mnie kosc lonowa boli ze hej.....pozatym juz corazzzzz ciężej mi się chodzi.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jej, jak piszecie o tych kwotach za chrzciny, to się słabo robi... Ceny jak na weselach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- poród rodzinny teoretycznie jest za darmo (zresztą już w każdym szpitalu tak jest, zgodnie z nowelizacją Karty Praw Pacjenta) ALE!!! Sala do porodu rodzinnego jest 1 i pierwszeństwo do niej zawsze ma para, która ma ukończona szkołę rodzenia. Szkoła Rodzenia trwa przez 5 tygodni (5zajęć) więc już dla Ciebie za późno, żeby się zapisać, ukończyć i mieć certyfikat. Jeśli będziesz miała szczęście i sala do porodu rodzinnego będzie wolna, to pewnie jak się uprzesz będziesz mogła tam rodzić z mężem nie mając ukończonej szkoły rodzenia. Jeśli jest sytuacja, że ja mam ukończona szkołę rodzenia, ale sala do porodu rodzinnego jest zajęta to niestety, ale kasy nie zwracają za to. No i po ukończeniu SR masz też możliwość porodu w wodzie, (teoretycznie, bo w praktyce nie wiem jak to jest) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tego, że dajmy na to Tobie nie zwrócą za SR jeśli nie skorzystasz(bo SR liczy się na wszystkie porody),a ja jakbym miała za każdy płacić 400zł i bym nie skorzystała z sali to chyba trochę takie nie fair.Ale coż ktoś zasady wymyśla.... ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2229 |
Zadomowienie
|
Hej już trochę się ogarnęliśmy. Właściwie, to myślałam, że całkiem inaczej będzie to wyglądać
![]() ![]() ![]() Co do samego porodu na Kościuszki, bo widzę, że sporo dziewczyn zainteresowanych, to ja miałam cholerne szczęście. Ukończyłam sr i skorzystałam ze wszystkiego co mi się należało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2231 |
Zadomowienie
|
Koszmarnie też było momentami, żeby nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj bylismy z kubą na spacerze i wytrzymalam tylko godzinę tak mi bylo zimno najgorzej mi rece zmarzły oczywiscie mialam rekawiczki ale chyba na kolejny spacer wezme drugie a wy dziewczyny dlugo spacerujecie w talie chlodniejsze dni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2233 |
Raczkowanie
|
Becik ja z Kacprem chodzę tak ponad godzinę.. zakupiłam sobie grube puchowe rękawiczki z jednym palcem i chodzę
![]() Babku ja na początku też miałam dużo czasu na sprzątanie i gotowanie bo młody dużo spał w dzień teraz jest odwrotnie dziecko wymaga uwagi... Co do chrzcin tylko spytalam się u mnie na ulicy w Monte Carlo i koszt około 40 złotych za obiad dwudaniowy z deserem...wódki trzeba wziąść dwie z baru a resztę można swoje
24.06.2013 r- Kacperek ![]() Edytowane przez wiewi Czas edycji: 2013-11-26 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() my chrzciny bedziemy robić w antresoli bo mamy najblizej a ceny od 70 zł tylko tak piszecie ze obiad i deser a to nie za mało? bo myslalm pozniej o jakis przystawkach salatkach itp. oczywiscie deser tez w postaci tortu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2235 | |
Zadomowienie
|
babku,to tylko tak na początku jest masa wolnego czasu
![]() ![]() becik_4, my jeszcze dochodzimy do siebie po szpitalu, ale tak normalnie, to około godzinkę dziennie wypadałoby pochodzić po świeżym powietrzu ![]() Twój syn jest chyba tydzien starszy od mojego, więc się wypowiem - my od miesiąca jeździmy w spacerówce (oparcie rozłożone całkowicie), właśnie dlatego, że jak się zaczeło zimniej robić i ubrań przybyło, to młody nie dal rady nóg wyprostować, a i ze zgiętymi mu było ciasno na długość. Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia, że to nie jest impreza, na której wszyscy się mają, przepraszam, nażreć. Chrzciny, potem kulturalnie zupa, drugie danie, kawa z ciastem i do domu. Dzieci mamy małe i też nie ma sensu ich męczyć nie wiadomo jak długo. My chrzciny mamy po mszy o 12, więc zanim dotrzemy do lokalu, to będzie prawie 14. Zjemy, chwilkę posiedzimy i do domu. 3h w lokalu to będzie max. Ja się nauczyłam, że niemowlę musi być w domu max o 17, by zdołało się uspokoić przed snem. Inaczej są problemy z zasypianiem, albo snem przez całą noc - dziecko przeżywa wszystko co się stało za dnia. Poza tym my nie spraszamy calej rodziny, tylko najbliższych - naszych rodziców i rodzeństwo (w tym chrzestni). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny przypomnijcie mi gdzie i jak umawiałyście się na usg bioderek? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 |
Raczkowanie
|
Babku pediatra na pierwszym spotkaniu dała Kacperkowi skierowanie na usg bioderek tak profilaktycznie i ja miałam u siebie w przychodni wystarczyło zadzwonić i zarezerwować termin...
Potem jak mały będzie aktywny to nie raz zapragniesz spokoju ![]()
![]() |
#2238 |
Zadomowienie
|
Wiewi dziękuję za odpowiedz. Tylko na wypisie mam, żeby w ciągu miesiąca zrobić to usg. A pierwsza wizyta wypada nam po sylwestrze. Może wybiorę się wcześniej na jakieś wazenie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wlasnie sie tak zastanawiam z tymi chrzcinami bo u nas jest taka sytuacja ze cala rodzina jets przyjezdna nikogo nie ma z kielc dlatego sie tak zastanawiam jak dlugo ma to trwac nie chce zeby ktos sie poczul urazony ze jechal a tu tylko obiad i do domu musze to przemyslec ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- macie jakies pomysly na prezent dla dzieciaczków pod choinkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam starsz dziewczynkę ale u nas jak sie pytai to beda sanki takie wypasione, i samochód taki jezdzik. za dwa miesiace bedzie jak znalazł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2241 |
|
becik_4 jak się ma Twój przystojniak
![]() ![]() Ile będzie miał Kubuś kiedy będziecie robili chrzciny? My z tż nie możemy się zmobilizować ![]() trooskava hello,jak się macie? Co robi Matyldka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a propos chrzcin matylda miala 4 msc jak robilismy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
|
trooskava my się jeszcze nie zabieraliśmy za chrzest,w styczniu ślub więc może jakoś na wiosnę się uda.
To biedactwo malutkie,ukochaj ją od ciotki i Nataszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o usg bioderek, to na wypisie małego (szpital Czarnówg) jest napisane, że usg bioderek należy wykonać do 3-go miesiąca życia. Nie wiem, czy po wyjściu ze szpitala, na NFZ udałoby nam się dostać, bo szczerze powiem, że w czerwcu albo lipcu mój mąż, będąc na Zagnańskiej na rehabilitacji, trafił na jakiś dzień, gdzie było mnóstwo niemowlaczków, chyba właśnie na usg, zapisał maluszka na termin i my idziemy 18 grudnia. Paranoja jakaś - tzn chora służba zdrowia.
Moja koleżanka po takim usg dostała skierowanie na rehabilitację i na zabiegi czekała ponad miesiąc ;/ Dobrze jest rezerwować terminy, kiedy dziecka jeszcze nie ma nawet na świecie.
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
Dlatego chyba pójdziemy prywatnie. Mam namiar do doktor Jopkiewicz. Podobno warta polecenia. Skoro na Nfz takie terminy, to bez sensu czekać. Swoją drogą ciekawe dlaczego u mnie na wypisie taki krótki czas na zrobienie tego usg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
Ja tez bylam na Mickiewicza, bardzo sprawnie idzie. Na nfz czekalo sie ok 3 tyg tak ze znosnie. Ja mialam na skierowaniu zeby zrobic to badanie przed ukonczeniem przez dziecko 8 tyg chyba albo 6 tyg (nie pamietam dokladnie), nie jest bardzo istotne czy to bedzie tydzien wczesniej czy pozniej, wiadomo ze im wczesniej tym lepiej ale spokojnie
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- trooskava dzieki za info o pieluszkach do plywania. My mielismy to samo z zabkowaniem... teraz sie dopiero uspokaja jak wyszly mlodej gorne jedynki, ale zaraz przed byla masakra... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Może spróbuję tam na Mickiewicza. A myślicie, że mogę zadzwonić umówić się już teraz, jak nie mam skierowania jeszcze?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.