Lipcówki 2017 ❤ - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-06, 09:06   #2251
Serenely
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Na BBF mam w opisie swojego tygodnia coś takiego:

"Gęsty śluz szyjkowy zaczyna gromadzić się w szyjce macicy tworząc coś w rodzaju czopa zamykającego i zabezpieczającego macicę w czasie trwania ciąży. Między innymi chroni on dziecko przed infekcjami. Zostanie on wydalony przez Twoje ciało dopiero przed porodem."

Czy dla mnie będzie to w jakichś sposób zauważalne? W sensie śluzu. Wczoraj na wieczór miałam pierwszy raz typowo niepłodny śluz, bardzo zbity, nierozciągliwy. Aż się przeraziłam na chwilę. I do tego żółty. Nie, to nie jest żadna infekcja, kobiety! Potrafię takie rzeczy rozpoznać.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 09:16   #2252
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
W moim poprzednim wątku mam na wizażu była kobieta, która zrobiła usg przezierności karkowej ora test pappa i oba badania wyszły fatalnie. Postanowiła zrobić badanie z krwi, które daje 100% pewności i kosztuje ok 3 tys. Wyszło, że będzie zdrowa dziewczynka

Oby szło ku lepszemu
Moja koleżanka też robiła

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam i ja sama nie wiem, w którym jestem tygodniu ciąży :-P ostatni okres 10.10. Test 11.11 nie wykazał drugiej kreski, dopiero zrobiony kilka dni później ją pokazał. Wizyta u gina 21.11 pokazała pęcherzyk Beta z 21.11 to 2709,92, Beta z 23.11 to 5745. Na kolejnej wizycie u gina 1.12 zobaczyłam na USG pulsujące serduszko Jednak lekarz powiedział, że wszystko mi się przesunęło o kilka dni o czym też świadczy fakt, że 11.11 nie było kreski, kiedy normalnie powinna już się w dniu spodziewanego okresu pokazać. Mam cykl około 30dni. Więc licząc od okresu powinien to być 8 tydzień na dzień dzisiejszy. A gin w kartę 1.12 wpisał 6 tydzień :-P Beta z 22.11 wskazywała na 5-6tydzień, a z 23 na 6-7 tydzień
Więc wydaje mi się, że to 7 tydzień ale namotałam w każdym razie witam

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

ja używam na twarz kremu bambino z cynkiem, a punktowo maść cynkową i póki co mi się to sprawdza

a co Cię konkretnie boli? mnie głównie bolały jajniki teraz coraz mniej. Jeżeli przy tym nie masz gorączki i nie pojawia się krew to wszystko powinno być w porządku. Rozmawiałam o tym z lekarzem, ciało przygotowuje się do nowej sytuacji, wszystko się rozciąga
Cześć, gratuluję

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Śpicie? :-P szykuje się do pracy i tak mi niedobrze :-( na myśl o zjedzeniu czegoś bleee :/ ostatnio jem tylko zupy, jogurty i owoce czyli to co mokre, a na śniadanie owsiankę, ale dzisiaj mnie brzydzi ;/ Inka mi śmierdzi dzisiaj ;/ piłam dużo kawy, a teraz postanowiłam pić w pracy jedną z ekspresu bo i tak jak wypiję rano i pójdę do pracy to zawsze po 2-3h chciało mi się spać więc uznałam, że pierwsza i ostatnia będzie w pracy
Ja wstaję do pracy 5:15.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
A ja nie mogę w nocy spać... tzn zasypiam ladnie, ale po nocnej toalecie juz nie zasnę... chyba reraz sie zdrzemnę bo padne w pracy. Co do kawy to tez nie mam ochoty wczoraj wypiłam dwa lyki bo traciłam przytomność i źle mi zrobiła :/
W ogóle nanic nie mam ochoty... jem bo jem.

Poprostu Witaj moja ostatnia @ była 8.10, test wyszedl dopiero dzien po, cien cienia... 1 wizytę mialam 23.11 i był tylko pecherzyk, a 2 też mialam 1.12 i widzialam serduszko... moj dzidziuś tez jest ok 5-6 dni mniejszy niż wynikało by to z terminu @. Więc mamy bardzo podobną sytuacje.

Karolinuuusia super, ze choc przez chwilę czujesz sie dobrze no i nowe smaki

Dziewczyny może wy wiecie... jak to jest z tymi testami pappa i krwi i prenatalnymi... co w sytuacji kiedy wyjda fatalne...?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wtedy robisz testy za 3 tyś., albo decydujesz na podstawie samej pappy i usg co dalej.
Generalnie zawsze są punkty ujemne za wiek, jak ktoś ma skończone 35 lat.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 09:42   #2253
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
A ja nie mogę w nocy spać... tzn zasypiam ladnie, ale po nocnej toalecie juz nie zasnę... chyba reraz sie zdrzemnę bo padne w pracy. Co do kawy to tez nie mam ochoty wczoraj wypiłam dwa lyki bo traciłam przytomność i źle mi zrobiła :/
W ogóle nanic nie mam ochoty... jem bo jem.

Poprostu Witaj moja ostatnia @ była 8.10, test wyszedl dopiero dzien po, cien cienia... 1 wizytę mialam 23.11 i był tylko pecherzyk, a 2 też mialam 1.12 i widzialam serduszko... moj dzidziuś tez jest ok 5-6 dni mniejszy niż wynikało by to z terminu @. Więc mamy bardzo podobną sytuacje.

Karolinuuusia super, ze choc przez chwilę czujesz sie dobrze no i nowe smaki

Dziewczyny może wy wiecie... jak to jest z tymi testami pappa i krwi i prenatalnymi... co w sytuacji kiedy wyjda fatalne...?

Wszytsko żalezy od stopnia wad. Wtedy kierują najprawdopodobniej na amniopunkcję, na wyniki czekasz około 3-4 tygodni. Można tez we własnym zakresie zrobić badania typu NIFTY, FISH, jest ich kilka na polskim rynku. Tu jednak sytuacja jest o tyle skomplikowana ze gdyby ktoś decydował sie na wcześniejsze zakończenie ciąży to wynik tych testów nie jest honorowany w Polsce, trzeba robić amnio tak czy tak.

To sa ciężkie tematy polecam obejrzeć nagranie na profilu fb mamyginekolog z niedzieli, jest poruszony temat badań penatalnych oraz kilka dni wczesniej tez opisywała szeroko temat.

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 09:45   #2254
morelle_
Zakorzenienie

Co to jest amnio ?

edit. widzę amniopunkcja.
Stary 2016-12-06, 10:03   #2255
Mała!
Zakorzenienie

No.tak mi chodzi o to co gdy faktycznie wszystko wskaxuje na wady? Jakie mamy prawne i medyczne możliwości?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 10:05   #2256
myszowata1313
Rozeznanie

Hej Wam
Zaczynam 9tydzien. Czuje sie bardzo dobrze i juz wiem dlaczego. Na poczatku jeszcze sobie popalalam a teraz juz rzucilam calkowicie (o ile mozna tak nazwac 3 dni bez palenia) i fakt jest taki ze to przez papierosy bylo mi niedobrze.
Witam nowe dziewczyny i gratuluje

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 11:05   #2257
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
No.tak mi chodzi o to co gdy faktycznie wszystko wskaxuje na wady? Jakie mamy prawne i medyczne możliwości?

Mała no to ja napisałam ci z grubsza. Poza tym nie wiem po co juz o tym myśleć. do prenatalnych jeszcze chwila, trzeba byc myśli ze wszytsko bedzie okej i nie bedzie żadna z nas w takiej sytuacji. Poza tym ginekolog prowadzący powinien wtedy kierować co i jak.

Stary 2016-12-06, 11:50   #2258
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Na BBF mam w opisie swojego tygodnia coś takiego:

"Gęsty śluz szyjkowy zaczyna gromadzić się w szyjce macicy tworząc coś w rodzaju czopa zamykającego i zabezpieczającego macicę w czasie trwania ciąży. Między innymi chroni on dziecko przed infekcjami. Zostanie on wydalony przez Twoje ciało dopiero przed porodem."

Czy dla mnie będzie to w jakichś sposób zauważalne? W sensie śluzu. Wczoraj na wieczór miałam pierwszy raz typowo niepłodny śluz, bardzo zbity, nierozciągliwy. Aż się przeraziłam na chwilę. I do tego żółty. Nie, to nie jest żadna infekcja, kobiety! Potrafię takie rzeczy rozpoznać.
Ja od początku ciąży mam biały gęsty śluz. Nie codziennie go zauważam ale bardzo często

Witam się w 9t0d na razie bez zmian spotykam się rano z toaletą ale na szczęście nie mam nic w żołądku i są to tylko odruchy wymiotne. A w ciągu dnia zależy co zjem

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 11:51   #2259
morelle_
Zakorzenienie

Ja dziś jadłam barszcz czerwony i coś mi w nim nie pasowało. Chyba ocet wyczułam.
Stary 2016-12-06, 11:52   #2260
Serenely
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj w natarciu afrykańska śpiączka. Spałam do 10 i zaraz znowu zasnę.

Stary 2016-12-06, 11:54   #2261
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj w natarciu afrykańska śpiączka. Spałam do 10 i zaraz znowu zasnę.

Ja spałam do 12. Mam tak od 3 dni

Alicja

Stary 2016-12-06, 11:56   #2262
Serenely
Zakorzenienie

Ja też bym mogła spać i spać. Kładę się z mężem o 23, a śpię właśnie do 10/11.

Stary 2016-12-06, 11:58   #2263
nonie_
Zadomowienie

Zazdroszczę wam dziewczyny ze chociaż możecie spobie spokojnie odespać. Mi niestety córa nie daje, dziś balowała od 2 do 5 i o 7 pobudka na zabawę

Stary 2016-12-06, 12:02   #2264
morelle_
Zakorzenienie

Mnie nic w nocy nie budzi. Co z tego, jak wstaję 5:15.
Stary 2016-12-06, 12:29   #2265
nulkaa3
Rozeznanie

A u mnie dzisiaj kryzys. 10t0d, samopoczucie bliskie 0, ogólnie na zmianę mi zimno - ciepło. Dopiero z łóżka wstałam, ogarnalam się. Dobrze że mój mąż ma miesiąc urlopu teraz, to przy ciężkich dniach dużo mi pomaga 😍
Wczoraj byłam nianią dla 2,5 letniego chłopca, wybawilam się z nim pół dnia aż nie chciał iść ze swoją mamą do domu, tylko ze mną, wzruszenie na maxa ☺ co prawda wieczorem mnie złapał dość silny ból (w sumie to jakby macica, bo nawet ciężko mi było usiąść).
U mnie badanie prenatalne kosztuje 150 zl, do tego test pappa 120-150. Robię cały komplet, mój nawet stwierdził że nawet gdyby ten pakiet miał kosztować 3tys to i tak taką kwotę by przeznaczył.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 12:30   #2266
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja dzisiejszej nocy nie mogłam spać, ciągle się wiercilam, wszystko mi przeszkadzało, nawet Maz

Alicja

Stary 2016-12-06, 12:37   #2267
Serenely
Zakorzenienie

Ja też mam uczucie mega zimna dziś. Leżę w ocieplanych skarpetach pod kocem polarowym i kołdrą i mi zimno. I jeszcze tak mnie mdli, że nie mogę zasnąć. ;/

Stary 2016-12-06, 12:45   #2268
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dziś to chyba możemy trochę na pogodę zrzucić. Zimno i spiaco. Na dodatek nie ma nic w telewizji

Alicja

Stary 2016-12-06, 12:47   #2269
Serenely
Zakorzenienie

Ja sobie katuję Netflixa, oglądam serial o królowej Elżbiecie. Całkiem niezły.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Zaliczyłam kibelek właśnie i zrobiło mi się trochę lepiej na żołądku. To jest straszne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 12:51   #2270
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja 3 tygodnie już wymiotuje :/

Alicja

Stary 2016-12-06, 13:05   #2271
Serenely
Zakorzenienie

Ja też. -,- W tym tempie to ja nie wiem czy wrócę do pracy. Chciałam na tydzień świąteczny już być, ale ja się wcale nie czuję lepiej. O tyle dobrze, że męczę się we własnym domu, nikt mnie nie ogląda.

Stary 2016-12-06, 13:13   #2272
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja już nie wracam do pracy bo nie ma warunków dla kobiet w ciąży. Nie ukladali już mi grafiku na grudzień. Chciałabym lepiej się poczuć i normalnie funkcjonować. Mieszkanie na święta będzie nie posprzatane

Alicja

Stary 2016-12-06, 13:22   #2273
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj kryzys. 10t0d, samopoczucie bliskie 0, ogólnie na zmianę mi zimno - ciepło. Dopiero z łóżka wstałam, ogarnalam się. Dobrze że mój mąż ma miesiąc urlopu teraz, to przy ciężkich dniach dużo mi pomaga 😍
Wczoraj byłam nianią dla 2,5 letniego chłopca, wybawilam się z nim pół dnia aż nie chciał iść ze swoją mamą do domu, tylko ze mną, wzruszenie na maxa ☺ co prawda wieczorem mnie złapał dość silny ból (w sumie to jakby macica, bo nawet ciężko mi było usiąść).
U mnie badanie prenatalne kosztuje 150 zl, do tego test pappa 120-150. Robię cały komplet, mój nawet stwierdził że nawet gdyby ten pakiet miał kosztować 3tys to i tak taką kwotę by przeznaczył.
Nulka fajna cena! U mnie średnio 550 zł :/
Stary 2016-12-06, 13:28   #2274
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja już nie wracam do pracy bo nie ma warunków dla kobiet w ciąży. Nie ukladali już mi grafiku na grudzień. Chciałabym lepiej się poczuć i normalnie funkcjonować. Mieszkanie na święta będzie nie posprzatane

Ja obiecałam, że będę zdalnie pracować w przyszłym tygodniu, uhm. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam wrażenie, jakby mój mózg się skurczył.

Stary 2016-12-06, 13:30   #2275
karolinuuusia
Zakorzenienie

Nie kurczy się osłabiona jesteś strasznie tym samopoczuciem

Alicja

Stary 2016-12-06, 13:51   #2276
Adriannaa88
Raczkowanie

Dziewczyny nie wiem czy tylko ja czy może któraś z Was także tak ma ale dręczą mnie sny!
Sny są dziwne czasami straszne. Nigdy tak nie miałam 😕

Stary 2016-12-06, 13:57   #2277
morelle_
Zakorzenienie

Jestem ewidentnie w ciąży… poszłam do sklepu bo na coś mam ochotę ...
Kupilam sobie bułkę słodką z jabłkiem
Monte
Czekoladę z orzachami
I banana, którego nie lubię :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 14:13   #2278
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam dziewczyny ze chociaż możecie spobie spokojnie odespać. Mi niestety córa nie daje, dziś balowała od 2 do 5 i o 7 pobudka na zabawę

Współczuję nocnej zabawy. Moja się budzi bo chce żebym do niej przyszła i wola mnie a jak przyjdę do zasypia. I tak kraze w nocy od pokoju do npokoju.

Wiem że był temat wózków. Do mam które mają już dzieci. Kupujecie dostawki do wózków? ?
Ja wypatrzyłam wozek z dostawka i chyba się skusze

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-06, 14:17   #2279
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy tylko ja czy może któraś z Was także tak ma ale dręczą mnie sny!
Sny są dziwne czasami straszne. Nigdy tak nie miałam 😕

Mnie więcej koszmarów męczy, do tego pamiętam większość snów aż nazbyt wyraźnie.

Stary 2016-12-06, 16:12   #2280
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
ysłane z aplikacji Forum Wizaz
siemka faktycznie bardzo podobnie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Hej Wam
Zaczynam 9tydzien. Czuje sie bardzo dobrze i juz wiem dlaczego. Na poczatku jeszcze sobie popalalam a teraz juz rzucilam calkowicie (o ile mozna tak nazwac 3 dni bez palenia) i fakt jest taki ze to przez papierosy bylo mi niedobrze.
Witam nowe dziewczyny i gratuluje
Ja nie paliłam dużo, ale popalałam od kilku lat. Jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży i zapaliłam to mi się zaczęło w głowie kręcić i było mi niedobrze. A teraz tak mnie brzydzą papierosy, że nie rozumiem jak w ogóle mogłam palić i tak mi się już jakieś 2 tygodnie utrzymuje

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja od początku ciąży mam biały gęsty śluz. Nie codziennie go zauważam ale bardzo często
aplikacji Forum Wizaz
Też mam taki śluz nie codziennie ale się pojawia i też nie jest to jakaś zmiana chorobowa

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Mnie nic w nocy nie budzi. Co z tego, jak wstaję 5:15.
Ja zależy skąd jadę do pracy bo aktualnie pojawiam się w dwóch mieszkaniach i wstaję 5:45 lub 5:15 tak samo mam uczucie senności i znużenia no ale co zrobić

Za to mnie męczą różne zapachy. Najgorzej jak mój facet był u dentysty i śmierdział dla mnie szpitalem i lekami jak coś mówił to ja prawie wymiotowałam

Dziewczyny jak to jest z farbowaniem włosów, można zwykłą farbą, czy jak? chciałabym włosy zafarbować bo będę miała w pn w pracy zdjęcia u fotografa na stronę i wypadałoby jakiś ogarnięty wygląd mieć, a nie wyskoczyć z odrostami
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości