PM 2017, cz. 34 :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-22, 08:21   #2251
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988
Dot.: PM 2017, cz. 34 :)

Ja czekam na pociąg. Mam dziś jakieś szkolenie w szpitalu, potem ogarnę 2 sprawy i do labo na 16 do 20 idę

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:21   #2252
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Trochę bardziej nawiązywał do tego co napisała missi i co się potem dalej działo Szanuję ludzi, ale do tej pory zdarzyło mi się pomagać tylko zwierzętom i na tym się chyba ograniczę, bo całego świata nie zbawię, a to jest bliższe mojemu sercu
Wiesz ta dziewczyna nie miała żadnego szacunku do człowieka, kiedyś zrobiła taka awanturę na ulicy bo któż szedł nie tak jak jej sie podobało, że prawie przez nia w zęby dostałam. Niespecjalnie się przejęła bardziej sie przejęła bezdomnym kotem.

A takie rozmowy zawsze źle sie kończą bo osoby które nie jedzą mięsa zawsze ale to zawsze próbują udowodnić osobom które je jedzą że źle myślą i po co? Jak ktoś bedzie chcial to zmienić to to zrobi, a takie gadanie tylko irytuje i wcale mnie to nie dziwi

I tak Eunice owszem zjem kurczaka ale królika już nie. Kota tez nie. Ich mi szkoda a kurczaków nie. Jestem taka niesprawiedliwa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:22   #2253
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Dostałam dziś odpowiedz z cukierni. Cena słodkiego stołu to ok 1200 zł, cena tortu takiego z bajerami dla 100 osób to ok 10 zł za porcje. Czy to nie za drogo? Przy 100 osobach łatwo policzyć jaki będzie koszt.

Załącznik 6754991

A jaki chcesz tort?
Ogólnie wydaje mi się ze drogo. Ja chce się zamknąć w 500zl na słodki stół i 500zl na tort. Muszę pojechać do cukierni i się dowiedzieć jaki będzie u mnie koszt...

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:23   #2254
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Chwale sie!!! Zamowilismy obraczki!!!! Maja byc do odebrania 19 grudnia
śliczne są
Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Dostałam dziś odpowiedz z cukierni. Cena słodkiego stołu to ok 1200 zł, cena tortu takiego z bajerami dla 100 osób to ok 10 zł za porcje. Czy to nie za drogo? Przy 100 osobach łatwo policzyć jaki będzie koszt.

Załącznik 6754991

Z ta ceną tortu to chyba trochę przegięli, 10 zł za kawałek tortu ? % zł to jest taka opcjonalna cena ale i też wysoka. Kupując tort na wesele będe szukać ceny do 50 zł za kilo.

Dobrze, że wczoraj mnie nie było i nie uczestniczyłam w wymianie zdań na temat mięsa Ja jestem wszystkożerna i mi to pasuje
Mówicie, że już wyszedł nowy odcinek Belfra, musze zmolestować tż i może dziś sobie oglądniemy

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:27   #2255
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
śliczne są

Z ta ceną tortu to chyba trochę przegięli, 10 zł za kawałek tortu ? % zł to jest taka opcjonalna cena ale i też wysoka. Kupując tort na wesele będe szukać ceny do 50 zł za kilo.
Moja babka od tortu za taki z masą cukrową też liczy 10 zł porcja. My wybieramy taki bez masy i wychodzi chyba 40zł/kg.
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:28   #2256
oljaa
Zakorzenienie

Cześć!
Idę dzisiaj do gina . Śniło mi się, że spotkałam Czekoladowo na targach mieszkaniowych w Lublinie, obie kupiłyśmy mieszkania (Czekoladowo na osiedlu Człuczłułki , w samym centrum, bo miałaś niedaleko do pracy), zgodnie też stwierdziłyśmy, że nie będziemy się tym chwalić na wizażu
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:28   #2257
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Ja się trochę nie dziwię, bo kawa z mlekiem sojowym jest według mnie ohydna, próbowałam też z owsianym, kokosowym, i nic się nie równa ze zwykłym No ale nie powinna w takim razie uważać się za wegankę.
Ja bym nie potrafiła zrezygnować jednak z nabiału, tak jak wy z mięsa. Czego strasznie żałuję
Co do pogrubionego - czym jest lepszy koń od świnki? Jedzenie konia jest straszne a świnki czy krówki nie?

No właśnie widzę
kazdy gdzie indziej stawia sobie granice. ja kocham konie, kilka lat jezdzilam konno i dla mnie jest zbrodnia ich jedzenie, tak samo nie zjem psa kota czy papugi. ale np. takiego kurczaka zjem ze smakiem swinie czy krowe tez bym zjadla no ale nie jem bo mi nie smakuja. takie mam podejscie i tyle
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 08:29   #2258
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam mięso, jemy coraz częściej cos innego niż tylko kurczaka i jakoś mnie nie rusza taki widok a dużo widziałam. Jedyne, czego nie znoszę to dźwięk jaki wydają w chwili zabijania, nawet nie wiem jak go nazwać mam nadzieję, że tego na wycieczce Eunice nie zafundują. Straszne to jest...
Za to kurczaki - od małego musiałam pomagać przy ich zabijaniu, 20 kurczaków dziennie to max, więcej nie dawaliśmy rady bo to ciężka praca. Opowiedziałabym śmieszną historię, ale są tu obrońcy zwierząt więc sobie daruję.
Miłego dnia
Chciałabym nie jeść mięsa i lepiej się czuję gdy go nie jem, ale za bardzo kocham fast foody nocą

Cytat:
Ja się trochę nie dziwię, bo kawa z mlekiem sojowym jest według mnie ohydna, próbowałam też z owsianym, kokosowym, i nic się nie równa ze zwykłym No ale nie powinna w takim razie uważać się za wegankę.
Ja bym nie potrafiła zrezygnować jednak z nabiału, tak jak wy z mięsa. Czego strasznie żałuję
Co do pogrubionego - czym jest lepszy koń od świnki? Jedzenie konia jest straszne a świnki czy krówki nie?
No właśnie widzę
Pamiętam jak się prawie popłakałam patrząc na świnki u dziadka tż Jakbym miała to wszystko oprawiać to na pewno bym nie jadła. Byłabym w stanie zabić zwierzę tylko wtedy gdybym przymierała głodem i nie miała innej alternatywy.

Teraz jestem trochę rozdarta, bo najlepiej psychicznie i fizycznie czuję się gdy nie jem mięsa, ale czasem mam słabą wolę i rzucę się na kfc Zawsze mam po tym podwójne wyrzuty sumienia...

Co do tych rozmów...kolega tż z którym prawie zawsze wychodzimy na miasto miał dziewczynę wegetariankę. O matko jakie to były kłótnie My słuchaliśmy, on przeszedł na wege, a znajomi się z nią sprzeczali. Cyrk
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:31   #2259
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
A takie rozmowy zawsze źle sie kończą bo osoby które nie jedzą mięsa zawsze ale to zawsze próbują udowodnić osobom które je jedzą że źle myślą i po co? Jak ktoś bedzie chcial to zmienić to to zrobi, a takie gadanie tylko irytuje i wcale mnie to nie dziwi

I tak Eunice owszem zjem kurczaka ale królika już nie. Kota tez nie. Ich mi szkoda a kurczaków nie. Jestem taka niesprawiedliwa
Czy ja napisałam coś w stylu: źle myślicie, powinniście przestać jeść mięso bo zabijacie zwierzątka? Nie. Napisałam, że to wybór każdego człowieka i według mnie, tak jak według was, każdy może wybierać co je. Jedyne, co próbowałam udowodnić, to błędy w myśleniu typu że człowiek jest niby mięsożerny albo że kły świadczą o tym że jest drapieżnikiem.

A co do tego drugiego, to pytanie nie było retoryczne, tylko serio chciałabym się dowiedzieć dlaczego tak jest, w jaki sposób myślicie, dlaczego według was koń jest lepszy od świni itp. (bo kurczak i kot to dwa zupełnie różne zwierzęta, więc to jeszcze rozumiem)
Stary 2016-11-22, 08:34   #2260
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Chciałabym nie jeść mięsa i lepiej się czuję gdy go nie jem, ale za bardzo kocham fast foody nocą

Pamiętam jak się prawie popłakałam patrząc na świnki u dziadka tż Jakbym miała to wszystko oprawiać to na pewno bym nie jadła. Byłabym w stanie zabić zwierzę tylko wtedy gdybym przymierała głodem i nie miała innej alternatywy.

Teraz jestem trochę rozdarta, bo najlepiej psychicznie i fizycznie czuję się gdy nie jem mięsa, ale czasem mam słabą wolę i rzucę się na kfc Zawsze mam po tym podwójne wyrzuty sumienia...

Co do tych rozmów...kolega tż z którym prawie zawsze wychodzimy na miasto miał dziewczynę wegetariankę. O matko jakie to były kłótnie My słuchaliśmy, on przeszedł na wege, a znajomi się z nią sprzeczali. Cyrk
ja tam akurat bez miesa bym pewnie bardzo utyla, bo bym jadla same pierogi i nalesniki
Stary 2016-11-22, 08:35   #2261
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja napisałam coś w stylu: źle myślicie, powinniście przestać jeść mięso bo zabijacie zwierzątka? Nie. Napisałam, że to wybór każdego człowieka i według mnie, tak jak według was, każdy może wybierać co je. Jedyne, co próbowałam udowodnić, to błędy w myśleniu typu że człowiek jest niby mięsożerny albo że kły świadczą o tym że jest drapieżnikiem.

A co do tego drugiego, to pytanie nie było retoryczne, tylko serio chciałabym się dowiedzieć dlaczego tak jest, w jaki sposób myślicie, dlaczego według was koń jest lepszy od świni itp. (bo kurczak i kot to dwa zupełnie różne zwierzęta, więc to jeszcze rozumiem)
Tak ale niektóre Twoje posty można odebrać właśnie w taki sposób, przynajmniej ja to tak odbieram ale może po prostu mam dosyc słuchania w kolko o tym jak złe jest jedzenie miesa

I tym ten temat z mojej strony kończę ide sie szykowac do pracy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 08:36   #2262
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:

a swinia i kon to nie sa 2 rozne zwierzeta, bo moze o czyms nie wiem ? a czemu tak mysle wytlumaczylam w poscie powyzej
Stary 2016-11-22, 08:36   #2263
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
ja tam akurat bez miesa bym pewnie bardzo utyla, bo bym jadla same pierogi i nalesniki
i makarony ;P mam tak samo...a tak kurczaczek i sałatka wystarczą
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:41   #2264
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Moja babka od tortu za taki z masą cukrową też liczy 10 zł porcja. My wybieramy taki bez masy i wychodzi chyba 40zł/kg.
Też chcę bez masy Więc myślę, że nie zbankrutuje na torcie
Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Cześć!
Idę dzisiaj do gina . Śniło mi się, że spotkałam Czekoladowo na targach mieszkaniowych w Lublinie, obie kupiłyśmy mieszkania (Czekoladowo na osiedlu Człuczłułki , w samym centrum, bo miałaś niedaleko do pracy), zgodnie też stwierdziłyśmy, że nie będziemy się tym chwalić na wizażu
No i wygadalaś się :P

Nie pędzcie tak bo jadę niedługo do teściowej i nie będę miała tyle czasu Was nadrabiać

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:43   #2265
oljaa
Zakorzenienie

O matko! ja jestem wszystkożercą, ciężko mi się czymś najeść kiedy nie ma w tym mięsa (chociaż czasami mam ochotę na coś lekkiego, bezmięsnego ). Może wynika to z tego, że część życia spędziłam na wsi, ale widok biegającego kurczaka bez głowy czy bicie świni nie robi na mnie większego wrażenia. Nigdy bezpośrednio nie uczestniczyłam w takim uboju, ale co nie co słyszałam i widziałam (tak jestem straszna!). I nie, nie oddaje pieniędzy na psy lub koty, oddaje na dzieciaki i osoby chore (jestem z nimi bardziej związana, bo niestety moją rodzinę nie omijały choroby i każdy wiedział jak są ważne pieniądze w tym momencie).
Stary 2016-11-22, 08:45   #2266
luna_laula
catwoman

Cytat:
a po tym to zapadam w śpiączkę, więc na wege bym schudła
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:46   #2267
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
sprzedałaś mnie!

Stary 2016-11-22, 08:49   #2268
Edithh_21
Zakorzenienie

Hej
Co to za mięsne spory

Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:51   #2269
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
sprzedałaś mnie!
Upssss, na Człuczłułki?
Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Hej
Co to za mięsne spory
Takie tam rzucanie mięsem
Zapisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 08:54   #2270
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Upssss, na Człuczłułki?

Takie tam rzucanie mięsem
Zapisz
Mięsny jeż, mięsny jeż...

Stary 2016-11-22, 08:58   #2271
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Juz nic nie mów

Cytat:
Upssss, na Człuczłułki?

Moja ciocia mieszka na czubach, zawsze mnie to śmieszy

krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 08:59   #2272
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Mięsny jeż, mięsny jeż...

znalam kiedys kolesia ktory pracowal przy produkcji "pamietnikow z wakacji" jak i rowniez "trudnych spraw" (wszystkie odcinki ts byly krecone w moim miescie ) to kiedys mowil ze wymyslili miesnego jeza jak byli naprawde mocno napruci
Stary 2016-11-22, 09:00   #2273
Dorotti666
❤ bee happy ❤

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;67788231]Ja widziałam i szczerze może jestem jakaś bezuczuciowa, bo na mnie to większego wrażenia nie zrobiło. Uważam, że najpierw powinniśmy zacząć od szanowania i pomagania innym ludziom, tym skrzywdzonym przez los, a potem zająć się zwierzętami. Bo często widzi się cierpienie zwierząt i pomaga się właśnie im, zapominając, żeby pomagać drugiemu człowiekowi i zauważyć jego cierpienie. Ludzie na świecie głodują, nie mają warunków do życia a my czasami bardziej troszczymy się o świnki w rzeźni, a nie zauważamy co dzieje się z drugim człowiekiem.[/QUOTE]

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;67788751]Zgadzam się Ja jestem ze wsi to i kurczaki bez głów leżące w wiadrze widziałam, a i świnię przepołowioną. No ale nie każdy musi to oglądać. Wegan mało interesuje jak rośnie ich jedzenie na polu, albo jak zrywa się banany to po co każdy mięsożerca musi oglądać jak zabija się zwierzęta w rzeźni.[/QUOTE]

Zgadzam się z Tobą Misi w całej rozciągłości

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Swietny serial! Nie moge sie doczekac
Ja tak samo
Jeszcze Westworld mnie zaszokowało swoim zwrotem akcji i jestem ciekawa co dalej

Cytat:

Boże, ja kiedyś jadłam królika (i nawet smaczny był ) a teraz chcę sobie kupić takiego domowego Tak samo z kaczkami, kocham te zwierzątka, ale ich mięso też. Jestem straszną hipokrytką pod tym względem
Stary 2016-11-22, 09:01   #2274
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
znalam kiedys kolesia ktory pracowal przy produkcji "pamietnikow z wakacji" jak i rowniez "trudnych spraw" (wszystkie odcinki ts byly krecone w moim miescie ) to kiedys mowil ze wymyslili miesnego jeza jak byli naprawde mocno napruci
Nie dziwie się, bo chyba nikt normalny by tego nie wymyślił

Stary 2016-11-22, 09:01   #2275
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
:Hahaha:

Cytat:
kazdy gdzie indziej stawia sobie granice. ja kocham konie, kilka lat jezdzilam konno i dla mnie jest zbrodnia ich jedzenie, tak samo nie zjem psa kota czy papugi. ale np. takiego kurczaka zjem ze smakiem swinie czy krowe tez bym zjadla no ale nie jem bo mi nie smakuja. takie mam podejscie i tyle
Wydaje mi się ze chodzi o podział zwierząt na domowe i gospodarcze. Gospodarcze się hoduje na mieso. Niektórzy konie uważają za zwierzęta domowe.
Nie dziwie się, tez jeździłam konno i miałam końskich przyjaciela (malachit... piękne imię ) i nie wyobrażam sobie jeść koniny. Pewnie jakbym mieszkała na wsi to bym i innych jeść nie mogła, ale ze miałam na codzień styczność tylko z końmi a świniami, kurami, owcami, kozaki i krowami raz na pare miesięcy u rodziny na wsi i nie nawiązałam z nimi żadnych relacji to dla mnie to zwierzęta gospodarcze.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 09:01   #2276
motylek825
Zakorzenienie

Dzien dobry nadrobiłam troche ale więcej nie dam rady wczoraj dopiero o 22 wrocilam do domu, dzisiaj na rano i po pracy od razu siłownia. Jestem wyssana z energii zwłaszcza, że @ nadchodzi.

Wyszło mi jakies uczulenie na plecach od sztangi czym to smarować? Swędzi niemiłosiernie

Przyszedł mi nowy telefon

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Chwale sie!!! Zamowilismy obraczki!!!! Maja byc do odebrania 19 grudnia
Super!!! Obrączki nie w moim stylu ale czekam na foty z reala

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;67781791]Dzień dobry
Nie mam znów czasu na wizaż, ale mam na uczelni do oddania projekt na jutro, dzisiaj miałam koło, etc...

Ale mam pytanie: czy miała któraś z Was ekspres do kawy z Tassimo?[/QUOTE]

My mamy taki ekspres jest ok ale wolę zwykłą kawę ze swiezomielonych ziaren niz z kapsułek

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 09:03   #2277
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość

Ja tak samo
Jeszcze Westworld mnie zaszokowało swoim zwrotem akcji i jestem ciekawa co dalej

Boże, ja kiedyś jadłam królika (i nawet smaczny był ) a teraz chcę sobie kupić takiego domowego Tak samo z kaczkami, kocham te zwierzątka, ale ich mięso też. Jestem straszną hipokrytką pod tym względem
Pasztet z królika dobry jest
Taka nasza natura i kultura, ostatnio widziałam w tv jak Geslerowa pokazywała jak jedzą gdzieś świnki morskie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-22, 09:03   #2278
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Chciałabym tak... kiedyś tak miałam. Teraz z TZ nie ma dnia bez TV. Codziennie rano "wstajesz i łżesz" musi być włączone

My mamy telewizor ale bez telewizji, fajna opcja

Cytat:
dziwi mnie ze po prostu nie kupuje mleka sojowego skoro ma sie za weganke
ja tam bym nie mogla zrezygnowac z miesa wiekszosc moich dan polega wlasnie na miesie. ale jadam tylko i wylacznie drób, a wieprzowiny czy wolowiny nie jadlam pare dobrych lat, bo po prostu mi nie smakuje. nigdy tez nie mialam w ustach koniny bo kocham konie i dla mnie straszne jest ze ludzie jedza te zwierzeta

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

czlowiek jest wszytstkozerny dlatego jest przystosowany zarowno do odzywiania sie miesem jak i innymi rzeczami. a dlugie kly jak u zwierzat nie wyksztalcily sie czlowiekowi bo po postu nigdy nie byly mu potrzebne bo ludzie byli od zawsze na tyle sprytni ze do polowania wykorzystywali inne rzeczy

Np do latte większość mlek roślinnych się nie nadaje, bo się nie ubija a przejść obok przepysznej, kremowej latte nie da się przejść obojętnie

Cytat:
Trochę bardziej nawiązywał do tego co napisała missi i co się potem dalej działo Szanuję ludzi, ale do tej pory zdarzyło mi się pomagać tylko zwierzętom i na tym się chyba ograniczę, bo całego świata nie zbawię, a to jest bliższe mojemu sercu

Ja widzę jak traktuje się zwierzęta a jak ludzi. Milion akcji w stylu 'adoptuj zwierzaka' a nigdy nie widziałam akcji 'adoptuj dziecko'. Do tego gnojenie ludzi i przechodzenie obojętnie obok a cierpienie zwierząt zawsze zostaje zauważone. Nie będę mówić o czyjejś moralności, ale ja wolę pomoc drugiemu człowiekowi niż zwierzętom w rzeźni.
I zastanawia mnie jedno - krówki, pieski i świnki cacy, a komary, węże można już zabić. Dlaczego te które mogą zrobić nam krzywdę czy są po prostu szkodnikami nie mają juz prawa do życia jak te słodkie futrzaki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-22, 09:06   #2279
Edithh_21
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;67798991]My mamy telewizor ale bez telewizji, fajna opcja

Np do latte większość mlek roślinnych się nie nadaje, bo się nie ubija a przejść obok przepysznej, kremowej latte nie da się przejść obojętnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Ubijaja się, jest mniejsza krema jak od zwierzęcego mleka, ale to kwestia dobrego spieniacza i techniki

Stary 2016-11-22, 09:07   #2280
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość

Ja tak samo

ja tam jadam czasem pasztet z krolika bo jest dobry, ale do nich nie mam az takiego sentymentu jak do innych zwierzat ktore wymienilam. no i inna spawa ze te rozkoszne kroliczki ktore trzma sie w domach to nie sa te same jak te ktore ida na mieso bo to wogole inna rasa i tamte sa wielkie kilkunastokilowe kroliki a nikt nie da na pasztet np malego krolika baranka.

a kaczek mi wogole nie zal ale nie jem bo mi nie smakuja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości