|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37
Cytat:
A jakis model kawiarki polecasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Konto usunięte
|
Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"
Cytat:
No jest trochę zachodu ![]() Dlatego zapytałam Cię na początku jaki masz rodzaj astygmatyzmu, cylindry do tego dochodzą, poza tym z wiekiem wady lubią się powiększać, zmieniać. Zobaczysz co Ci lekarz powie i doradzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Czy można mrozić surową kapustę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Naczelny Hipster
|
Ja bym nie szla do VE, o zadnej sieciowce nie slyszalam tyle negatywnych opinii. No i nie zalezy im na idealnym dobraniu soczewek tylko na opchnieciu swoich produktow. I w ogole smiech na sali na wstepie masz kupowac paczke soczewek za 130zl? A co jak sie okaza jednak zle dobrane?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2257 |
Wtajemniczenie
|
[1=1273bc5d9eab8ca69e607ab 4a8d65503c2bb7223;6969382 6]Dziewczyny, dwa pytania z kategorii sprzątanie:
1) Mam w łazience kabinę prysznicową, ze szkła. Zauważyłam ostatnio, że po myciu kabina błyszczy, ale jak ją "osuszę' to pod światło widać jakby zacieki - jak się przyjrzeć z bardzo bliska to też widać takie wyschnięte krople. Chyba to jakiś osad z wody czy ze środków do kąpieli. Próbowałam to doszorować, ale pancernie się trzyma. Środek, którym zazwyczaj myję łazienkę nie dał rady, próbowałam też wody z octem i niestety brak efektu - macie może jakieś domowe sposoby albo sprawdzone środki żeby zlikwidować coś takiego? Czy to się może wżarło jakoś w to szkło i już jest nie do uratowania? 2) Potrzebuje nowy mop: chcę kupić taki z wiaderkiem co to niby samo ma 'odwirowywać' wkład myjący. Pytanie jaki będzie lepszy: taki 'okrągły' z frędzlami, czy taki klasyczny, płaski prostokątny?[/QUOTE] do kabiny proponuje nabłyszczacz do zmywarek. spryskaj zostaw na chwile i spłukaj woda. |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
Kupiłam sobie fajny żel do włosów i zauważyłam, że niestety elektryzują mi się po nim włosy. Czy jest jakiś sposób na ten problem, jeśli nadal chciałabym używać żelu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mi też się elektryzuja włosy i nie wiem co robić
2017 ![]() picie H2O czytanie książek ubieranie się kobieco nie przejmowanie się głupotami regularnie spisywanie wydatków angielski: fce + filmy i seriale głosowanie na lp 3 patenty żeglarskie V i VI nauka pływania c.d. Zakochana od 12.11.2015 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Pytanie z
![]() Ile miesięcznie udaje Wam się odłożyć "na czarną godzinę"? Utrzymuję się sama, wynajmuję mieszkanie, w razie utraty pracy/braku kasy mogę wrócić do domu rodzinnego ale na pewno nikt mnie nie będzie utrzymywał. Z jakim zapasem na koncie czujecie się komfortowo psychicznie? Mam wrażenie że im więcej mam tym bardziej się martwię "co jeśli teraz stracę pracę/będę miała wypadek?/jak sobie poradzę?" Szczerze zazdroszczę jak widzę że znajomi każdą kasę wydają na podróże, imprezy czy alkohol i żyją w zasadzie dniem dzisiejszym, a oszczędności mają max na najbliższy miesiąc. Czasami łapię się na tym że czegoś sobie odmawiam (wyjście do restauracji czy jakiejś rozrywki) bo wtedy więcej zostanie mi na koncie ![]() Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2017-01-15 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Zazwyczaj starałam się odkładać 10% pensji, w dobrych miesiącach 20%, ale odkąd prowadzę własną działalność, to nie mam pojęcia co się dzieje z moimi finansami ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzeniona
|
Mam sporo ciuchów, które kupiłam na wyprzedażach bardzo tanio, już nie chodzę, ale nadal są w bardzo dobrym stanie. Sprzedawanie tego po sztuce w necie za 10-15 zł to jednak sporo roboty (zdjęcia, wymiary itp.), ale jednak wywalić szkoda. Czy jakieś ciucholandy przyjmują paki ciuchów? I czy ktokolwiek wie, ile można zyskać? Płacą od wagi czy od sztuki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak to dzieciaczkom się robi np paka ubrań dla 2-latki ![]() Wiesz, ktoś może szybko schudł albo przytył i na gwałt potrzebuje większych/mniejszych ciuchów... albo np w paczce lepiej się opłaca kupić 5 sukienek niż każdą oddzielnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Jesli wczesniej nie nosilas soczewek to pierwsze wkladanie nie bedzie przyjemne. W dodatku mierzenie roznych modeli. No i co innego zalozyc w salonie, a co innego nosic przez miesiac - moze sie okazac ze jednak sa dla ciebie za miekkie/za twarde, przepuszczaja za malo powietrza. Zupełnie poważnie, nie rozumiem dlaczego tak bardzo chcesz isc do najbardziej odradzanej sieciowki. Na wizażu jest wątek o soczewkach kontaktowych, niestety z telefonu nie mogę wkleić linka. Zapytaj, nikt ci tam VE tez nie poleci ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2271 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapisz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
1. Płacę wszystkie zobowiązania 2. "Odkładam" a właściwie zostawiam na koncie tyle ile potrzebuję na jedzenie i ogólne codzienne wydatki typu szampon czy tam proszek do prania i staram się za to żyć (mniej więcej wiem już ile mi na to idzie). 3. Resztę przelewam na oszczędnościowe. W razie W. wydaję z oszczędnościowego na te wypady, kino, jeziorko, łyżwy itd. (chociaż zazwyczaj wtedy wpada wesele i trzeba się pozbyć większej kwoty ![]() ![]() Mimo wszystko odkładam tyle ile mi zostaje po odliczeniu życia codziennego (raczej półki życiowej nie podnoszę ze względu na większe zarobki). No chyba, że bym nagle zaczęła zarabiać z 1000zł więcej to odrobinę bym sobie półkę życiową podniosła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dodam, że ze szkłami z VE nie miałam żadnych problemów, a w okularach, które mam teraz, zakupionych u innego optyka, mam rysę, która powstała nie wiadomo jak, nie wiadomo kiedy Nie reklamuję VE, mówię tylko, że jestem zadowolona z ich usług. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2017-01-15 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie licz na nic, chyba, że masz naprawdę szałowe sztuki dobrych marek - to może przy dobrych wiatrach zejść na allegro. Ale musisz zrobić dobre fotki. Reszta nie ma szans. Wiem bo też miałam problem z prawie/jak nowymi ciuchami. Kiedyś się sprzedawało, teraz raczej słabo. I już nawet nie myślałam, żeby odzyskać choć 20% ceny wyjściowej ale żeby po prostu nie wywalić na śmietnik. Niestety większość oddałam za free a resztę wystawiłam obok śmietnika.
![]() |
#2277 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Dobry jest pomysł z tą paką ubrań, muszę spróbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do ciuchów, jako osoba nienawidząca biegania po sklepach, przymierzania itd. i w dodatku mało zarabiająca chętnie kupiłabym pakę ubrań. Wystawianie jest mega czasochłonne i średni adekwatne do wartości ubrań (żeby zdjęcie zachęcało, to nie wystarczy niestety cyknąc fotki). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Konto usunięte
|
Ja tak kupowałam właśnie bardzo dużo dziecięcych ubrań, nie chciało mi się bawić w pojedyncze aukcje, tylko od razu paka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezpiecznie czuję się z 10000 PLN. Żeby w razie czarnej godziny móc się utrzymać. Miałam mniej zgromadzone, ale blisko powyższej sumy i musiałam ruszyć zapasy, bo ta czarna godzina wybiła. Wszystkie oszczędności poszły, nie wyobrażam sobie, co by było, gdybym ich nie miała. Teraz odbudowuję moją "poduszkę bezpieczeństwa" od początku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.