Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 17:54   #2251
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
My też nie mamy tego wydatku, bo to auto mojej cioci jedyne co to pare kwiatków musze kupić i tiul reszte dodatków moja ciocia ma w domu My kupowaliśmy auto w lutym tamtego roku i tylko na takie było nas stać. Najpierw kupimy jakieś autko do 20000, a potem będziemy szukać mieszkanka do wynajęcia
masz juz w glowie wystrojone autko czy to jeszcze do obmyslenia?
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 18:00   #2252
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
masz juz w glowie wystrojone autko czy to jeszcze do obmyslenia?
Moja ciocia wymyśliła jak je wystroi Z tyłu żeby zakryć to koło będzie z niego zrobiona taka głowa PM. No i powiedziała mi co musze dokupić, bo niektóre akcesoria ona ma w domu
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 18:03   #2253
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Moja ciocia wymyśliła jak je wystroi Z tyłu żeby zakryć to koło będzie z niego zrobiona taka głowa PM. No i powiedziała mi co musze dokupić, bo niektóre akcesoria ona ma w domu
No to super ciocia juz o wszystkim pomyslala) Ehhh a ja musze wszystko sama cale wesele
No coz ale potem nie bede mial do nikogo pretensji
Ja tez juz wiem jak bedzie wyglkadal nasz samochodzik.Jedyne co mi zostalo to butydzis bylam na zakupkach ale niestety nic mi sie nie podobaloChyba zamowie sandalki z netu i bedzie po klopocie ale jeszcze troszke zaczekam a noz widelec mi sie cos spodoba
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-19, 18:08   #2254
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
No to super ciocia juz o wszystkim pomyslala) Ehhh a ja musze wszystko sama cale wesele
Ja tez juz wiem jak bedzie wyglkadal nasz samochodzik.Jedyne co mi zostalo to butydzis bylam na zakupkach ale niestety nic mi sie nie podobaloChyba zamowie sandalki z netu i bedzie po klopocie ale jeszcze troszke zaczekam a noz widelec mi sie cos spodoba
Ja niestety nie mam głowy do takich rzeczy, a moja ciocia jest w tym fantastyczna Dlatego pozostawiam jej wolną rękę ona na pewno pięknie przystroi to autko A co do bucików to ja też niedawno kupiłam, bo znalazłam takie jak mi się podobają Ty masz jeszcze troszke czasu zaczyna się okres letni więc może jeszcze coś dowiozą
Stary 2009-05-19, 18:32   #2255
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
a nie boisz się tak z internetu?? bez mierzenia??

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 22:22   #2256
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
a nie boisz się tak z internetu?? bez mierzenia??
no wlasnie sie troche boje ale nim je zakupie to napewno wystosuje do nich meila z mnostwem pytanJa zawsze wole zmierzyc ale jak nic nie znajde to tylko to mi zostanie.Pozatym tam wysyla sie swoje wyniary stopy wiec moze uda sie kupic swietnie dospasowane
A to sa te sandalki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0008183.jpg (75,9 KB, 16 załadowań)
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-19, 23:26   #2257
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Dziewczyny dzięki za pochwalenie sali i za zainteresowanie moimi kurantami

Co do piosenki na 1 taniec to nie mam zielonego pojęcia. Na razie wiem, że będzie to polska piosenka i tyle

Kwiatuszek fajnie Ci się udało z tym autkiem, a no i samochód pierwsza klasa

AniaLaura bardzo ładne butki, tylko żeby pasowały na nogę i w rzeczywistości też były takie ładne.

Kitek Ty się pytałaś o księdza na obiedzie. To u nas jest tak: mój TŻ ma 2 księży w rodzinie (jeden w Argentynie więc nie przyjedzie, a drugi to chyba jeszcze nic nie wie o naszych zamiarach). Zapraszamy tego z Polski, no ale czy przyjedzie, ale w ogóle to nie chcemy żeby dawał nam ślub, bo w sumie ja go 2x widziałam, a chcemy, żeby nam ślub dał ksiądz z którym jesteśmy jakoś zżyci i wszystko o nas wie. Padło na farorza,obiecał, że jak nigdzie nie wyjedzie to nam da, a póxniej go zapraszmay na obiad. Ale ostatnio dowiedziałam się, że jest wycieczka do Ziemi Świętej 2-10 październik i nie wiadomo czy pojedzie na nią. Jakby co to poprosimy byłego naszego wikarego, bo z nim utrzymujemy kontakt, albo naszego znajomego księdza. W sumie to bym ich 3 musiała na to wesele zaprosić, ale się zastanawiam czy się nie będą nudzić. A oni może zjedzą obiad i pojadą, a przecież będzie za nich zapłacone z góry całość. No nic na pewno jakiś ksiądz bedzie, tylko nie wiem czy dawać im zaproszenie jak innym gościom czy tylko powiedzieć, żeby przyszli na ślub a później im powiem, że zapraszam na obiad

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 05:36   #2258
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Kitek Ty się pytałaś o księdza na obiedzie. To u nas jest tak: mój TŻ ma 2 księży w rodzinie (jeden w Argentynie więc nie przyjedzie, a drugi to chyba jeszcze nic nie wie o naszych zamiarach). Zapraszamy tego z Polski, no ale czy przyjedzie, ale w ogóle to nie chcemy żeby dawał nam ślub, bo w sumie ja go 2x widziałam, a chcemy, żeby nam ślub dał ksiądz z którym jesteśmy jakoś zżyci i wszystko o nas wie. Padło na farorza,obiecał, że jak nigdzie nie wyjedzie to nam da, a póxniej go zapraszmay na obiad. Ale ostatnio dowiedziałam się, że jest wycieczka do Ziemi Świętej 2-10 październik i nie wiadomo czy pojedzie na nią. Jakby co to poprosimy byłego naszego wikarego, bo z nim utrzymujemy kontakt, albo naszego znajomego księdza. W sumie to bym ich 3 musiała na to wesele zaprosić, ale się zastanawiam czy się nie będą nudzić. A oni może zjedzą obiad i pojadą, a przecież będzie za nich zapłacone z góry całość. No nic na pewno jakiś ksiądz bedzie, tylko nie wiem czy dawać im zaproszenie jak innym gościom czy tylko powiedzieć, żeby przyszli na ślub a później im powiem, że zapraszam na obiad
dopytałam się u szefa i u niego było tak:
na ślubie jednej córki był ksiądz który udzielał ślubu, ale to był jej kolega ze szkoły. zaprosili go po ślubie, jak im składał życzenia. zapytali go czy ma transport bo w razie czego kierowca po niego podjedzie [ale pojechał własnym autem]. ostatecznie był na obiedzie, kawie i ciastku

Stary 2009-05-20, 07:24   #2259
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziewczyny cieszę się, że podoba Wam się moje autko do ślubu anialaura przepiękne buciki
Stary 2009-05-20, 07:51   #2260
kitek_fm
Rozeznanie

Cytat:
My zastanawiamy się nad tym, czy wziąć księdza na obiad, czy nie. W restauracji policzą nam za sam obiad (a ksiądz i tak dłużej nie będzie siedział, bo potem ma mszę). Raczej nie będziemy go jakoś oficjalnie zapraszać, jak pójdziemy ustalać szczegóły ślubu to mu powiemy, że chcieliśmy go zaprosić na obiad.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 08:25   #2261
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

SSR mysle ze zaproszenie slowne powinno wystarczyc
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 09:11   #2262
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kobitki uff udalo sie zrobić zaproszenia wyszły super poza wiązaniem kokardek nie mam do nich cierpliwosci.... każda wychodzi inna, sposób na drukarke obmyśliłam i sie udrukło, popołudniu bede u mojego to wrzuce wam zdjecia na szczescie żadnych błędów nie ma (znaczy sie nie widze) nazwiska wysztskie poprawne teraz tylko rozwozić znaczy jeszcze pdopisac koperty ale to już mojego zadanie ma na szczeście piekne pismo bo ja to bazgrze jak kura pazurem
byłam wczoraj po butki no i oczywiście bo jak by inaczej 34 za małe 35 za duże no i 34 to z odkrytymi palcami bo produzent nie ma kopyta to 34 zeby pełne zrobić ale włożyłam wkladki do tych pełnych 35 i bedzie chyba ok mam nadzieje ze nie spadną maja je przysłać za tydzień

no i moj wybral na pierwszy taniec kasię wilk - pierwszy raz szybka bedzie wiec chyba bedzie trza isc na kurs

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 12:16   #2263
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
kobitki uff udalo sie zrobić zaproszenia wyszły super poza wiązaniem kokardek nie mam do nich cierpliwosci.... każda wychodzi inna, sposób na drukarke obmyśliłam i sie udrukło, popołudniu bede u mojego to wrzuce wam zdjecia na szczescie żadnych błędów nie ma (znaczy sie nie widze) nazwiska wysztskie poprawne teraz tylko rozwozić znaczy jeszcze pdopisac koperty ale to już mojego zadanie ma na szczeście piekne pismo bo ja to bazgrze jak kura pazurem
byłam wczoraj po butki no i oczywiście bo jak by inaczej 34 za małe 35 za duże no i 34 to z odkrytymi palcami bo produzent nie ma kopyta to 34 zeby pełne zrobić ale włożyłam wkladki do tych pełnych 35 i bedzie chyba ok mam nadzieje ze nie spadną maja je przysłać za tydzień

no i moj wybral na pierwszy taniec kasię wilk - pierwszy raz szybka bedzie wiec chyba bedzie trza isc na kurs
to czekamy na fotki a te butki to brałaś takie otwarte ?? [bez paska do zapięcia]

Stary 2009-05-20, 12:54   #2264
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
to czekamy na fotki a te butki to brałaś takie otwarte ?? [bez paska do zapięcia]

Tak takie bez paska jakos mi takie buty nei podchodzą zazwyczaj z pakiem sa takie szpicoki jak to je nazywam i wcale mi sie one nie podobają a te są sliczne zaokrąglone

Stary 2009-05-20, 12:59   #2265
moniqa84
Rozeznanie

a ja mam problem z belizna no bo tak suknie jest biala no i powiedzmy ze buty tez beda biale, suknia bez ramiaczek usztywniana wiec przydala by sie bardodtka plus pas wyszczuplajacy z nogawaki krotkimi lub takie body z wszystm staniekiem bez ramiaczek wyszczuplajace i to w kolorze bialym czy cielistym?? potem pas do ponczoch plus ponczochy i tez wlasnie ieiwem czy biale czy cieliste.. myslalam ze wszystko moze biale?? ale juz niewiem i wogole to gdzie dostac taki fajne body z bardotka bez ramiaczek wyszczuplajace.. zeby ladnie trzymalo i choc troche ciało jest wtedy jedrne bo ostatnio znowu mi sie dieta sypie bo niema czasu a tu zostalu tylko nieco ponad dwa miesiace a obiecalam sobie kiedys ze do slubu do 36 bede miec i nici z planu..i to grube nici hehe
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 13:11   #2266
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Tak takie bez paska jakos mi takie buty nei podchodzą zazwyczaj z pakiem sa takie szpicoki jak to je nazywam i wcale mi sie one nie podobają a te są sliczne zaokrąglone
hehe niekoniecznie bez problemu można znależć butki z paskiem i okrągłym lub takim normalnym przodem

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
a ja mam problem z belizna no bo tak suknie jest biala no i powiedzmy ze buty tez beda biale, suknia bez ramiaczek usztywniana wiec przydala by sie bardodtka plus pas wyszczuplajacy z nogawaki krotkimi lub takie body z wszystm staniekiem bez ramiaczek wyszczuplajace i to w kolorze bialym czy cielistym?? potem pas do ponczoch plus ponczochy i tez wlasnie ieiwem czy biale czy cieliste.. myslalam ze wszystko moze biale?? ale juz niewiem i wogole to gdzie dostac taki fajne body z bardotka bez ramiaczek wyszczuplajace.. zeby ladnie trzymalo i choc troche ciało jest wtedy jedrne bo ostatnio znowu mi sie dieta sypie bo niema czasu a tu zostalu tylko nieco ponad dwa miesiace a obiecalam sobie kiedys ze do slubu do 36 bede miec i nici z planu..i to grube nici hehe
oj ja to się chyba jeszcze nie spotkałam z body ściągającym, żeby miał górę odkrytą... takie ciuchy to zwykle są całe zabudowane jak dla babć
może lepszym wyjściem jest półgorset / gorset, [jak poniżej]
pończochy ja mam białe [samonośne żeby uniknąć pasa do pończoch], jak zresztą całą bieliznę

poprawka... z tej samej firmy jest też body bardotkowate
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 634301081.jpg (15,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 637186800.jpg (13,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 634308886_1.jpg (26,8 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2009-05-20 o 13:15
Stary 2009-05-20, 13:53   #2267
daisydee
Raczkowanie

Dziewczyny czy macie jakąś sprawdzoną makijażystkę z okolic Chorzowa lub Katowic, która jest w stanie zrobić "niezniszczalny makijaz"
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 14:16   #2268
kitek_fm
Rozeznanie

LadySith
Ja właśnie takiego body szukam. Dzięki za namiary.
Tylko trochę boję się tak bieliznę kupować przez internet.
Ja mam 75D i ostatnio w sklepie mierzyłam taki rozmiar, przy mierzeniu to ogólnie body było za duże a miseczki za małe (wyglądały jak na B). Ale widzę, że ta akurat firma nie ma 75D.

Pól gorset nie jest dobrym rozwiązaniem, bo nie modeluje ładnie sylwetki, i brzydko odznacza się pod ubraniem.

Poszukam jeszcze na allegro potem, bo teraz muszę do kosmetyczki pędzić. W niedzielę jadę na poszukiwania bielizny, jak niczego w sklepie nie kupię to zostaje allegro.

Stary 2009-05-20, 14:41   #2269
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
Pisalam wczesniej o diecie Kopenhadzkiej trwa chyba 13 dni i mozna stracic od 6kg ale trzeba sie jej ostro trzymac.Znajdziesz wiecej w necie bo ja sie dietami nie interesuje a te diete stosowalky laski z innego forum

Ja kupilam bielizne z firmy Matt w sumie mam 2 i jedna jest rozmiaru 70C a druga 75B wiec nie ma reguly.Nigdy bym sie nie odwazyla kupic bielizny przez neta.Naleze do tych co musza przymierzyc i pomacac Upal 30st i gorset o ludzie Panna Mloda zalana potem bleeee
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12

Edytowane przez anialaura
Czas edycji: 2009-05-20 o 14:44
Stary 2009-05-20, 14:53   #2270
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
LadySith
Ja właśnie takiego body szukam. Dzięki za namiary.
Tylko trochę boję się tak bieliznę kupować przez internet.
Ja mam 75D i ostatnio w sklepie mierzyłam taki rozmiar, przy mierzeniu to ogólnie body było za duże a miseczki za małe (wyglądały jak na B). Ale widzę, że ta akurat firma nie ma 75D.

Pól gorset nie jest dobrym rozwiązaniem, bo nie modeluje ładnie sylwetki, i brzydko odznacza się pod ubraniem.

Poszukam jeszcze na allegro potem, bo teraz muszę do kosmetyczki pędzić. W niedzielę jadę na poszukiwania bielizny, jak niczego w sklepie nie kupię to zostaje allegro.
Cytat:

Ja kupilam bielizne z firmy Matt w sumie mam 2 i jedna jest rozmiaru 70C a druga 75B wiec nie ma reguly.Nigdy bym sie nie odwazyla kupic bielizny przez neta.Naleze do tych co musza przymierzyc i pomacac Upal 30st i gorset o ludzie Panna Mloda zalana potem bleeee
ja też nie kupowałam na allegro, ale zawsze można np poszukać w sklepie dany model, przymierzyć, a potem ten sam rozmiar kupic na alle [zawsze taniec bedzie ;p ]. w razie czego to jest firma Lilly, w TG w sklepie na hali targowej np widzialam te produkty

ja chcialam na początku polgorset kupic (bo jestem niska, w dodatku boczki mam, wiec czasem jest problem zeby je wcisnac w gorset, ale jak przymierzylam jeden model to byl dramat, góre obcisnął a dół się "wylał" więc różnica rozmiarów była jeszcze bardziej widoczna niż w zwykłym staniku )
co do sklepów to moge polecić Abra w Zabrzu [duży wybór, teoretycznie tytlko sprzedaż internetowa, ale mozna sie umowic na mierzenie na miejscu], za to zawiodłam się na sklepie MIG Bielizna i Ja, Katowice, bardzo mały wybór ślubnej bielizny... :/

anialaura ja mam pazdziernik, wiec upał mi nie grozi

Stary 2009-05-20, 15:42   #2271
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
hehe niekoniecznie bez problemu można znależć butki z paskiem i okrągłym lub takim normalnym przodem

oj ja to się chyba jeszcze nie spotkałam z body ściągającym, żeby miał górę odkrytą... takie ciuchy to zwykle są całe zabudowane jak dla babć
może lepszym wyjściem jest półgorset / gorset, [jak poniżej]
pończochy ja mam białe [samonośne żeby uniknąć pasa do pończoch], jak zresztą całą bieliznę

poprawka... z tej samej firmy jest też body bardotkowate
chodzi mi dokladnie o taki jak ten ostatni ew z krotkimi nogawkami gdzies juz taki widzialam na necie ale tez wole pomierzyc pomacac, tez chyba sie zdecycuje na wszystko biale bo jednak cieliste jakos boje sie ze bedzie jednak widac a biale zleje sie z suknia a polgorset popieram ze nie jest dla dziewczyn z boczkami bo sie wylewaja na dole zalezy jeszcze jaka sie ma suknie slubna - ja jak widac boczkow nie moge wycisnac bo bedzie widac w sukni musze miec calosc od biustu do bioder zeby ladnie potem suknie dopasowac jedynie niewazne sa nogi hehe a co do diety to kopenhaskiej wzyciu bym nie polecala wedlug mnie jest drakonska i niezdrowa ja mam swoja sprawdzona bialkowa w ktorej je sie wszystkiego tyle ile trzeba a najwiecej budulca czyli bialka z ograniczeniem wegli jednak ostatnio wiadomo jak jest zapiern.. to ciezko z przygotowywyaniem posilkow itp latwiej zjesc kanapke i takie tam ale jeszcze mam nadzieje na zrzucenie tych kilku kg szczegolnie ramiona pocwiczyc bo w sukni je widac najbardziej dopiero na weselu sie najem no chyba ze ze wzgledu na fiszbiny nie da rady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cesmopea.jpg (15,7 KB, 21 załadowań)
Stary 2009-05-20, 16:31   #2272
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

ja mialam kumpele ktora stosowala diete kopenhaska, masakra, twarda była, ale na 7 dzien skapitulowala...

z gorsetów jeszcze ten wygląda zachęcająco
http://www.abrabielizna.pl/product_i...oducts_id=1068

ale z braku body to w ostateczności można zwykłą bardotkę i do tego takie spodenki modelujące... albo sam pas [choć ten to się może chyba odznaczać pod suknią... :/ ]
inne modele:
http://www.allegro.pl/item631650372_...rozm_85_c.html
http://www.allegro.pl/item633473667_..._1588_85c.html <= podobno model ślubny
http://www.allegro.pl/item628292736_..._body_80b.html
http://www.allegro.pl/item635669888_...0_c_1_178.html

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2009-05-20 o 16:36
Stary 2009-05-20, 18:03   #2273
kitek_fm
Rozeznanie

Ja w lato często ubieram bieliznę korygującą i jakoś się w niej nie gotuję, ani aż tak bardzo nie pocę. Teraz te materiały, z których robią taką bieliznę są lepszej jakości niż parę lat temu. Poza tym to zależy z jakiej firmy się kupuje, bo jak targowe made in china to wiadomo, nawet w zimę w tym jest gorąco, ale jak porządna firma i porządny materiał to nie ma szans, żeby w tym było jakoś gorąco.
W klimacie śródziemnomorskim (w Grecji, Chorwacji, Tunezji) dałam radę w gorsecie chodzic (nie codziennie, ale się zdażało) gdzie temp 40+ A klimat polski jest o wiele zimniejszy, nawet jak jest 40C.
Niech ktoś spróbuje najpierw założyć porządny gorset w 40-sto stopniowy upał, a potem niech się wypowiada czy jest w tym gorąco i człowiek się poci czy nie.
Ja spróbowałam i wiem, że się w tym aż tak nie poci i nie ma aż tak gorąco jakby się mogło wydawać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 20:18   #2274
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
ja też nie kupowałam na allegro, ale zawsze można np poszukać w sklepie dany model, przymierzyć, a potem ten sam rozmiar kupic na alle [zawsze taniec bedzie ;p ]. w razie czego to jest firma Lilly, w TG w sklepie na hali targowej np widzialam te produkty

ja chcialam na początku polgorset kupic (bo jestem niska, w dodatku boczki mam, wiec czasem jest problem zeby je wcisnac w gorset, ale jak przymierzylam jeden model to byl dramat, góre obcisnął a dół się "wylał" więc różnica rozmiarów była jeszcze bardziej widoczna niż w zwykłym staniku )
co do sklepów to moge polecić Abra w Zabrzu [duży wybór, teoretycznie tytlko sprzedaż internetowa, ale mozna sie umowic na mierzenie na miejscu], za to zawiodłam się na sklepie MIG Bielizna i Ja, Katowice, bardzo mały wybór ślubnej bielizny... :/

szczesciara przemyslala sprawe pogodowa i wybrala pazdziernik
Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Ja w lato często ubieram bieliznę korygującą i jakoś się w niej nie gotuję, ani aż tak bardzo nie pocę. Teraz te materiały, z których robią taką bieliznę są lepszej jakości niż parę lat temu. Poza tym to zależy z jakiej firmy się kupuje, bo jak targowe made in china to wiadomo, nawet w zimę w tym jest gorąco, ale jak porządna firma i porządny materiał to nie ma szans, żeby w tym było jakoś gorąco.
W klimacie śródziemnomorskim (w Grecji, Chorwacji, Tunezji) dałam radę w gorsecie chodzic (nie codziennie, ale się zdażało) gdzie temp 40+ A klimat polski jest o wiele zimniejszy, nawet jak jest 40C.
Niech ktoś spróbuje najpierw założyć porządny gorset w 40-sto stopniowy upał, a potem niech się wypowiada czy jest w tym gorąco i człowiek się poci czy nie.
Ja spróbowałam i wiem, że się w tym aż tak nie poci i nie ma aż tak gorąco jakby się mogło wydawać.
Ubrac bielizne korygujaca czy gorset w 30st to nie problem ale obawiam sie ze bedziesz gwiazda dnia i nocy wiec jeszcze bedziesz tanczyla i raczej nie daja Ci posiedziec
Gorset mi nie potrzebny bo mam swietna figure ale w lato jak jest 30st chodzilabym w samym bikini ewentualnie zwiewna sukieneczka
Cytat:
ja mialam kumpele ktora stosowala diete kopenhaska, masakra, twarda była, ale na 7 dzien skapitulowala...

ale z braku body to w ostateczności można zwykłą bardotkę i do tego takie spodenki modelujące... albo sam pas [choć ten to się może chyba odznaczać pod suknią... :/ ]
inne modele:
no to kolezanka zaszalala ja znam 4 osoby ktore ja przeszly
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12

Czas edycji: 2009-05-20 o 20:21
Stary 2009-05-20, 21:06   #2275
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kobitki połaziłam dzis za bielizną i bida z nędzą w gliwicach byłam tez w zabrzu w m1 i tez nic - w forum znalazłam dwa biustonosze w ktorych sie zakochałam ale i tu pojawia sie ale firma selmark dość sobie liczy za swoja nbielizne ale trzeba przyznac wykonany swietnie prawie wcale go nei czułam i miałam taaaaaki biust ze szok chyba odżałuje i sobie chociaz stanik od nich kupie a reszte jakas zwykła znaczy pas i figi

Stary 2009-05-20, 21:16   #2276
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:

Lady gdzie na hali, wskaż drogę
Ja też, ja też mam październik oczywiście
Cytat:

inne modele:
Lady ale fajne modele tych gorsetów wyszukałaś Nigdy nie myślałam, aby mieć gorset, ale on chyba lepiej zakryje jakieś krągłości i niedoskonałości. A o noc poślubną się nie martwię, mgę być nawet w worku jutowym, bo i tak go na sobie długo mieć nie będę
Cytat:

Jeju muszę poczytać coś o tej diecie, bo z tego co piszecie to jest straszna. Może warto spróbować hmmmmm

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 21:52   #2277
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
szczesciara przemyslala sprawe pogodowa i wybrala pazdziernik

Ubrac bielizne korygujaca czy gorset w 30st to nie problem ale obawiam sie ze bedziesz gwiazda dnia i nocy wiec jeszcze bedziesz tanczyla i raczej nie daja Ci posiedziec
Gorset mi nie potrzebny bo mam swietna figure ale w lato jak jest 30st chodzilabym w samym bikini ewentualnie zwiewna sukieneczka

szkoda ze ja nie mam swietnej figury wiecznie czuje sie nieatraekcyjna i gruba chociaz kiedys schudlam ponad 17kg dalej sie tak czulam teraz mam taka srednia wage z tych wszystkich lat odchudzania ale do slubu chcialam byc "szczuplutka" wiadomo nie wieszak ale.. no i nawal obowiazkow powoduje ze nie jest jak sobie wymarzylam i zostaje mi bielizna hehe
chociaz schudlam ok 5 kilko wiec i tak niezle ale.. za malo jeszcze kolejne tyle by sie przydalo i wiem ze wystarczy miesiac porzadnie sie wziasc za siebie i tak jakos leci i lipa ehh
a co do kopenhaskiej to gdybym ja wypila na pusty zoladek kawe z moimi dolegliwosciami zgaga itp to bym w szpitalu wyladowala i z tego co wiem to moi znajomi dietetycy zdecydowanie odradzaja bo nie je sie sniadan no i wogole malo sie je a wtedy jest malo sily itp z mojego doswiadczenia jak mowila dobra jest bialkowa bo dostarcza wszystkich skladnikow zreszta jest o niej duzo na wizazu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 21:54   #2278
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

SSR racja nawet worek za dlugo nie polezy na NasNa drugi dzien i tak nie zpamietaja w co bylysmy ubrane
Moj i tak najbardziej lubi mnie naga wiec chyba zaloze tylko klapeczki z puszkiem zeby nie bylo ze calkiem naga

Moniqa jak by kazda z nas byla szczuplutka to swiat bylby nudny.Ja chudzinka jestem ale moj do szczuplkych nie nalzey i za to go Kocham ) Wiadomo ze kada chce byc piekna ale przeciez my i tak jestesmy piekne dla naszych TZ.Nie musimy zakladac cudow zeby ich do siebie przekonac Oni juz Nas zaakceptowali wiec chyba o to chodzi )
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12

Czas edycji: 2009-05-20 o 22:03
Stary 2009-05-20, 23:49   #2279
Ironiaaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
Ja na wizażu nowa i mam pytanko czy któraś z dziewczyn jest z Rybnika.
Pytam przede wszystkim dlatego, że dzisiaj poszłam umówić się z fryzjerką która zawsze czesała i cieła mnie w konkretnym salonie i okazało się, że zwolniła się kilka miesięcy temu ( w czasie jak przebywałam w Szkocji), a żadna z dziewczyn z salonu nie chce mi do niej dać numeru. Więc zostałam ze ślubem za kilka miesięcy ( 26 wrzesień), a bez fryzjerki.
Pytanie jest konkretne nie zna któraś z dziewczyn mieszkających w Rybniku lub okolicy, fryzjerki która ładnie cesze i tnie, i może czesać w domu?

Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 05:40   #2280
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
kobitki połaziłam dzis za bielizną i bida z nędzą w gliwicach byłam tez w zabrzu w m1 i tez nic - w forum znalazłam dwa biustonosze w ktorych sie zakochałam ale i tu pojawia sie ale firma selmark dość sobie liczy za swoja nbielizne ale trzeba przyznac wykonany swietnie prawie wcale go nei czułam i miałam taaaaaki biust ze szok chyba odżałuje i sobie chociaz stanik od nich kupie a reszte jakas zwykła znaczy pas i figi
ja miałam tak w Katowicach, łaziłam łaziłam nic nie kupiła, w końcu koło empiku był taki malutki sklepik, i tam mierzyłam chyba z 4 modele,w końcu wybrałam najdroższy ;P
może się wybierz do tej Abry, chyba że jesteś już zdecydowana na ten selmark... ale jak patrzyłam na necie, to faktycznie ceny mają niezłe :P

Cytat:
Lady gdzie na hali, wskaż drogę
wchodzisz tymi schodami od ryb, na górze przed sobą masz ten wąski przesmyk, wchodzisz w niego, i są 2 stoiska z bielizną, pierwszy na rogu to nie, i ten drugi po lewej [na zewnątrz wiszą zawsze wywieszone rózne kompleciki]

Cytat:
Lady ale fajne modele tych gorsetów wyszukałaś Nigdy nie myślałam, aby mieć gorset, ale on chyba lepiej zakryje jakieś krągłości i niedoskonałości. A o noc poślubną się nie martwię, mgę być nawet w worku jutowym, bo i tak go na sobie długo mieć nie będę
ja to włąsnie kombinuję, żeby sobie na noc poślubną coś fajnego kupić, podobają mi się kompleiciki z obsessive ale troszka drogie :/
dorwałam tez na allegro ten nasz tarnogórski sexshop i pooglądałam co mają w ofercie, i spodobała mi się ta pokojówka... więc na chwilę obecną to chyba sobie takie przebranko sprawie ;P
Cytat:
SSR racja nawet worek za dlugo nie polezy na NasNa drugi dzien i tak nie zpamietaja w co bylysmy ubrane
Moj i tak najbardziej lubi mnie naga wiec chyba zaloze tylko klapeczki z puszkiem zeby nie bylo ze calkiem naga
taa i ewentualnie kroplę perfum albo kajdanki
Cytat:
Jeju muszę poczytać coś o tej diecie, bo z tego co piszecie to jest straszna. Może warto spróbować hmmmmm
ja znowu wróciłam do biegania, może coś z tego wyniknie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości