![]() |
#2251 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III
Cytat:
niestety ostatnie tygodnie z tego co pamiętam niezwykle się ciągną, po prostu ślimacze tempo, człowiek czuje się jak wieloryb i nie może doczekać się porodu. Ale oczywiście pewnie niektóre kobietki czują się wyśmienicie do końca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję "okablowania" ale wierzę że dasz radę, pewnie będziesz niewyspana, ale mam nadzieję że to tylko 1 noc? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny przyglądałam się Waszym zakupom, cudowności, śliczności ![]() ![]() no i jeszcze wiem o czym Wam miałam napisać - te sny w ciąży są upierdliwe, normalnie jakbym co noc przeżywała jakieś przygody, dziś np śniło mi się że mam życie takie jak teraz, mąż, syn, jestem w ciąży, ale ojcem dziecka jest mój dawny kolega z gimnazjum ![]() ![]() i jeszcze miałam Wam napisać w kwestii rożka dla dzidzi - mój pierwszy synek strasznie nie lubił w nim leżeć, rączki musiał mieć wolne, także wszelkie otulacze też odpadały. każde dziecko inne, ale teraz nie kupujemy rożka, jeśli dziecko będzie lubiło otulanie, to można też kocykiem ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
Melka a jak tam Twoja kicia?
Duszności można pomylic u kota z bólem brzucha. Kot siedzi z podkurczonymi łapkami przednimi ale klatka piersiowa jest lekko nad podłogą. Jak duszności się robią już częste to dochodzi do ataków kaszlu. A atak kaszlu z kolei jest podobny do wymiotów ale różni się tym, że kot odkasłuje wydzielinę i ją połyka. Czasami w tej pozycji jak na duszności kot siedzi tak po prostu sobie. Ale my już rozpoznajemy kiedy to "to", bo inaczej też chodzi wtedy oddech, jest taki płytki i częstszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Melka - rozwaliłaś mnie, haha
![]() ![]() Moja szyjka chyba ok. Długości nigdy mi nie podał, ale ostatnio powiedział, że jest długa i zamknięta. Tylko on mi to bada na fotelu, palpacyjnie. Tobie też? Spina mi się dziś macica. Nie lubię tego uczucia... Jakby nagle ołowianą kulę mi ktoś wsadził. |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mohnka ja tez tak sobie myśle ze dobrze by było gdybys poszła do innego lekarza jeszcze. To aż dziwne ze położy Cie od niedzieli skoro szyjka się skraca i otwiera, innych lekarzy w szpitalu nie ma żeby mieli na Ciebie oko? Dostałaś chociaż luteinę? Sama z nospa bym nie kombinowała bo ten lek przenika przez łożysko, mnie lekarz ostrzegał ze nospa tylko w ostateczności. Nie wiem czy skracajaca sie szyjka jest do tego wskazaniem ale ten lek bałabym sie sama dawkować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melka, tak, na szczęście jedna noc. Mohnka sorry ale Twoj lekarz chyba nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Masz byc caly weekend na nospie? Szukaj innego lekarza i to pędem.. sory ze tak piszę ale rozwarcie w tak wczesnym tygodniu to nie przelewki! Trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
W sumie mogę pójść jutro, nic nie stoi na przeszkodzie. Mówił że gdybym miała częste skurcze, a mam.. To jechać wcześniej.
Zapomniałam dodać, mam luteine, trzy razy 2 tabletki i nospa trzy razy po jednej. Luteinę to wyżebrałam, że tak powiem. Tempo ekspresowe. Dwa tygodnie i centymetr różnicy i lejek wyraźny. W szoku jestem. 😓😨 Ale on nie ma krążka dopiero go zamówi.. Boję się, żeby nie było za późno 😥 panikuję bardzo. 😢 ale czytałam inne forum i miały po 1cm i rozwarcie i dopiero im zakładano... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Tak patrzę po Waszych zakupach to ja zaczęłam od dupy strony, bo od kosmetyków a kocykow, rożków itp jeszcze nie mam xd ale chce to zamówić w lutym odrazu po wypłacie, jeden sprzedawca ma wszystko wiec kupie tez u niego wanienkę i wkład do wanienki. Szukam tylko gdzies fajnego organizera i ochraniacza zeby wzór miały podobne i cieżko cos znaleźć.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#2259 |
Rozeznanie
|
Talusiax super łowy.
Martirybka gratki powizytowe ☺ Milutek też ubolewam nad zapłatą oc 😭 Cudne zakupy Fartuch współczuję w tym spać. Raz mialam przyjemność 😝 Melka i u Ciebie dobre wieści. Synuś rośnie 😊 Mohnka ja myślę podobnie jak dziewczyny. Luteinę powinnaś dostać no i dziwne że nie ma działań od dziś do niedzieli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
Milutek fajnie że zajrzałaś i napisałaś co u Ciebie
![]() Oj narobiłaś mi ochoty na te pączusie hehe a mi się właśnie kurcze trochę ostatnio dłuży czas... może dlatego że teraz mam taką długą przerwe jak na mojego lekarza, do wizyty, prawie półtora miesiąca. Decorail ja tez tylko palpacyjnie miałam zawsze robione badanie szyjki i mój lekarz tylko robi wtedy wiele mówiące miny które mówią że jest ok ![]() Sobie założyłam że w przyszły piątek wprost się zapytam ile ma ta moja szyja :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi też ginekolog nigdy nie mierzyła szyjki na usg, tylko palpacyjnie i to dosłownie, wciska mi palce w pochwę i mówi, szyjka długa na 1,2,3,4 palce, bez rozwarcia. Przepraszam za dosłowność ale nieco mnie to irytuje i za każdym razem się zastanawiam czy tak to się właśnie robi?? ![]() i te twardnienie brzucha, masakra, czasem jak już naprawde za dużo mi razy twardnieje pod rząd to biorę no-spę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie nie wiedziałam o co chodzi z tym spinaniem macicy, to teraz chyba mi się rozjaśniło,bo czasem czuje podobnie, jakby mi ktoś tam taka duża kulkę włożył. To chyba to to?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wszystkie ubranka i wyposażenie śliczne 😍 przepiękne maskotki - dobrze mieć takie mamy 😉
Felliciti - piękny brzuszek ❤ Efffpe - śliczny zestaw... możesz podać link gdzie kupiłaś? Aniu - przykro mi z powodu Twojej sytuacji rodzinnej... Ja postanawiam że nigdy się nie będę tak zachowywać! Ja laktator kupię po porodzie... raczej elektryczny, a może w ogóle nie będzie potrzeby więc po co kupować na zapas... Decorail - my chcemy kupić taki śpiworek zapinany na zamek... bałabym się że maluch się udusi pod kołdrą... Będę czytać Wasze wywody i dopisywać komentarze 🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, pytam, bo Malwina mi tak czasem kasze jakby.. przez nos ? Meli też się czasem zdarza. Nie wiem, czy to u zdrowych kotów tez czasem się pojawia czy to choroba? Cytat:
![]() Mnie własnie też tylko ręcznie. Ale już od pierwszej wizyty mówi, że jest skrócona i będzie o tym ględził. No i faktycznie, co wizyta, że skrócona i ten sam symbol. Jak tu czytam o dziewczynach to mam ochotę sie wrócić, żeby zmierzył mi przez usg.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz rade! Ja spalam normalnie, ani razu sie nie obudzilam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2266 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z tym OC to powinniśmy z mężem się wcześniej przygotować, a jakoś dziwnym trafem co roku o tej samej porze w styczniu nas zaskakuje, już od kilku lat ![]() Cytat:
![]() kochana, jedz pączusie, na zdrowie i smacznego ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Bambi - mój strzela miny jak robi usg - krzywi się, wytrzeszcza oczy itp. Komedia
![]() ![]() Martirybka - o to, to - dokładnie ![]() Milutek - z dwojga złego lepiej popuścić tą dziurką - sorry za prymitywny dowcip, ale wolę to wszystko na wesoło przyjąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja też miałam dziś wizytę, ale u mnie nic nowego. Mała waży 510g, ma 29cm, jest nogami do dołu i trochę mi się obniżylo łożysko. Błagam, niech się obróci i niech łożysko się podniesie, nie chcę cięcia. 😥
Jutro mam randkę z mężem. 😍 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ten w gwiazdeczki ? Dziewczyna szyje w UK takie komplety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku jak lekceważąco podchodzą niektórzy lekarze do tematu. Ja chodzę na nfz do ginki i zawsze mam badanie na fotelu a potem na usg mierzoną szyjkę. Nigdy lekarzowi nie da się dokladnie ocenić długości i stanu szyjki, na usg widać wszystko. Tym bardziej że jeżeli lekarz na fotelu ocenia ze szyjka skrócona to czemu nie zmierzy jej rzeczywistej długości na usg!!? Przecież jak będzie za krótka to jest to tykająca bomba... Patrząc na sytuacje u Mohnki, szyjka może się skracać w zastraszającym tempie.
Mohnka a czemu nie chciał dać luteiny? A dał Ci refundowaną chociaż? I jaką masz wielkość tabletki? Bo dawkę to Ci porządną dowalił... Ja mam teraz 2 razy po 1 tabletce 100mg, w szpitalu miałam dwa razy więcej. Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#2271 |
Zadomowienie
|
Melka
O to kotka ma na imię Melka ![]() ![]() a to kasłanie przez nos to nie takie bardziej kichanie? Czasami koty kichają i może to być oznaka przeziębienia ale może też je coś po prostu zaswędzieć w nosku ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- wpisz tak Melka, cat asthma attack |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zadomowienie
|
Milutek u mnie ginka zawsze najpierw mnie bada na fotelu, mowi, ze szyjka dluga, zamknieta i twarda a potem sprawdza jej dlugosc na usg
![]()
#2273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() miłej randki z mężem ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- byłabym spokojniejsza, gdyby moja też tak robiła... pewnie po badaniu na fotelu uznaje, że wszystko ok i nie sprawdza dalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na fb jest konto mamaginekolog, tam dziewczyna (ta ginekolog) pisała jakiś czas temu o szyjce macicy. Wejdź tam może i poczytaj, jeśli nie masz fb, to wklejam tutaj fragment: "Szyjka macicy powinna w okresie połowy ciąży mieć powyżej 25mm – wtedy kobieta ma bardzo niskie ryzyko porodu przedwczesnego – ok.1 %. Jeżeli ma szyjkę 15-25mm – to zgadnijcie jakie ma ryzyko- 4 %!! To znaczy że 96 procent kobiet, które mają taką szyjkę macicy będzie przekonane że są w grupie olbrzymiego ryzyka- a w rzeczywistości mają 24 krotnie większe szanse, że NIE urodzą przedwcześnie. Natomiast jeżeli szyjka będzie krótsza niż 15mm to ryzyko jest 25% czyli już bardzo duże- ale wciąż nie jest powiedziane, że tak się stanie. Bardzo ważne jest, żeby pomiar był wykonany przy pomocy przezpochwowego USG- nie USG przez brzuch nie badanie ginekologiczne jako miara szyjki- tylko i wyłącznie przy pomocy USG przezpochwowego można miarodajnie określić długość szyjki. Szyjka ma dwie części- tą którą da się zbadać palpacyjnie ginekologicznie i może mieć np.1cm i tą której nie da się wybadać- i wtedy okazuje się, że jest 30mm." |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |||||
Zakorzenienie
|
Jak na drożdżach
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to to. Jak byłam na ip ostatnio to lekarz badając szyjkę na usg powiedział do drugiej doktor "wyglądało to wiele gorzej na ręcznym badaniu" a na usg wyszla mi szyjka ponad 3cm ![]() ![]()
![]() |
#2277 |
Zadomowienie
|
Mnie zawsze bada lekarz na fotelu A potem.mierzy szyjke.na usg i jeszcze zdjęcie drukuje.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
Tak się boję tego nacinania itp że wole o tym nie myśleć...
Gornek - fajna chmurka ☁ Megan - dobrze że pojechałaś... Czy lepiej się już czujesz? Robiłam posiew na początku ciąży - potrzeby jest sterylny pojemnik. Miałam dzisiaj takie coś jak Ty - cały dzień uczucie spiętego brzucha 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Melka kiedy masz wizytę? Nie panikuj
![]() ![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#2280 |
Wtajemniczenie
ski
|
Mohnka, polecam leżenie na płasko z nogami uniesionymi troche wyżej. Zalecenie mojego lekarza i mnie pomogło + luteina 100mg
Dziewczyny gratuluje wizyt ![]() Ja się smaruje masłem kokosowym i jestem zadowolona. Zapach to już w ogóle obłęd ;-) Od jutra w pepco jest promocja na biustonosze sportowe jakby któraś potrzebowała za 14.99zł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.