|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trądzik
sweet właśnie jak w pracy?kurde jak mówicie że macie mało czasu dla siebie...ja bym chciala być jeszcze w zerówce!tam mi się podobał taki Bartek,bo on miał podbite oko i stałe zęby, a ja miałam jeszcze mleczaki
to mnie w nim pociągało. u mnie narazie ok,też nie zapeszam,ale ramiona sie troche goją.a ja mialam tez niedawno białą kropke pod lewym okiem mila podobno effeclar jest dobry.a ja sie zastanwiam czy po brewoxylu nie wziasc sie za a)differin, b)avene, c)lysanel?
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
Czesc wszystkim! Zapracowana jestem i nie mam keidy pisac:P A chcialabym lepiej Was poznac i wogole, bo z wami lepiej sie walczy
![]() Ja juz bylam na drugiej kontroli u derm, powiedziala ze jest neico lepiej. Ja sie boje ze ta poprawa za wolno przychodzi jakos... I mam do was takie wazne pytanie. Derm mi powiedziala zebym nawilzala twarz kremem Pharmaceris. Tylko ze jakos tak wyszlo ze zapomnialam zapytac kiedy mam to robic. Bo tak: Rano po umyciu dalacin t i fluid:/ Wieczorem co 2 dni differin i co wiezor taka masc robiona w aptece. No i nie wiem gdzie wisnac ten krem? o tydzien chodze na basen wtedy wiadomo ze najbardziej sie przesuszam i wtedy juz nie nakladam nizego na twarz wie mozna by krem ale zy raz w tygodniu wystarzy?No i jeszze takie os do was, wiekszos z was utzrymuje ze ma starszny tradzik. A wklejaie zdjeia na ktoryh maie wprost idealne ery.. jak to mozliwe.... Prosze nie wklejajie jakies na ktoryh wida wasz tradzik. Bo ja jeszze sie bardziej doluej, bo mysle ze tylko ja jestem taka najgorsza |
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet na spojrzenie w lustro nie mam zbyt wiele okazji Ale to może i dobrze![]() W pracy ogólnie nieźle, ważne, że już pierwsze zakupy zaliczone ![]() Mila to dobrze, ze nie nakładasz tego isotrexinu od razu po umyciu, bo jeszcze byś miała taką katastrofę jak ja ![]() A pod którym łokiem ? Hm..poczekaj... pod prawym no nie wiem, jakieś kropki takie, swędzą i zaczerwienione mam.Jedna już zbladła ale z tą drugą to tak wyglądam jakby mi ktoś z półobrotu przywalił![]() Nie będę już dzisiaj męczyć na noc żadną maścią, może samo jakoś przyschnie ![]() Dobrze, że mi się @ kończy. ![]() Cytat:
Ja z Ciebie nie mogę ![]() DObrze, że ramionka się goją
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie licze ile kasy wydalam na leki, bo bym oszalala i jeszcze gorzej sie zalamala.
|
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
Moja cera wyglada teraz tak .......I w sobote ide na wesele ...Myslicie ze te plamy dadza rade zejsc do soboty? Prosze o szczere opinie
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
ręce mi opadają
![]() Zmieniam dietę. Pomóżcie dziewczyny.Czego nie jeść na bank,co odrzucić na zawsze? Nic mi już nie pomaga ![]() Prowokacjo do soboty na bank Ci zejdzie. Smaruj na noc bardzo grubo Acnefanem. Rozjaśnia rewelacyjnie i spłaszcza wszystko. Oprócz większego pryszcza na policzku jest bardzo ładnie., Odrobinka podkładu i korektora da radę.
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do konca nie zejda raczej
|
|
#2260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze że używasz/łaś Acnofanu :P sprawdza się ;> ??
|
|
#2261 |
|
Rozeznanie
|
Emigracja - ja mam podifferinowy wysyp i aktualnie mam 6 bolących ropniaków na twarzy z żółtymi czubkami (nie moge ich ruszyc bo jutro mam rozmowę o pracę, poza tym jak rusze te paskudy robi mi sie rana i następny ropniak obok), oprócz tego 3 zasuszone gule, zaskórników mnóstwo, strupki na brodzie po wyciskaniu, łuszczącą się skorę po differinie, przebarwienia i blizny. Zdjęcia nie zrobię bo sama nie mam ochoty go oglądać.
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
tak,jest ok.daję grubą warstwe cop noc.I spłaszcza i rozjaśnia troszkę.
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
Prowokacjo, masz śliczne włoski - takie gęste, zdrowe i błyszczące! Pozazdrościć!
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
pink ja pije duzo wody i myśle że to pomaga. co do diety to nie raz nie dwa miałam takie plany ale nie byłam konsekwentna. nie potrafiłam odmowic sobie słodyczy zwłaszca czekolady( która ponoc szkodzi), bo tak szczerze mówiac to czy ją jadłam czy nie to i tak nie widziałam jakiejs diametralnej poprawy sanu mojej cery.
słyszałam tez o ostrych przyprawach, a pare stron wczesniej dziewczyny pisały cos o nabiale ( mleku i jogurtach ) oraz o mięsie.
|
|
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny od kilku lat mam tradzik.Od 2 tygodni łykam tetralysal.Nowe pryszcze raczej sie nie pojawiaja ale stare goja sie bardzo bardzo powoli..czy mozna jakos przyspieszyc gojenie bo chodze wiecznei ze strupkami na twarzy albo takimi przyschnietymi pryszczami..ehh a co z nabialem przy tradziku i braniu tetralysalu?czy 1 serek wiejski czy zupa mleczna moga mi zaszkodzic?i czy chodzi tu o to ze beda wychodzily pryscze czy jakies skutki zdrowotne?teraz zachorowala-katar kaszel goraczka itd i nei wiem czym sie leczyc bo przeciez antybiotyk juz biore..wczoraj i przedwczoraj łyklam jakies leki antygrypowe a wczoraj strasznie bolal mnei brzuch bylo mi niedobrze i słabo -czy to moze byz zwiazane z braniem tetralysalu?bardzo prosze o pomoc bo czuje sie strasznie ;( a nie ma kto mi pomoc ;( w czwartek mam rozpoczecie roku akademickiego ;( i nie wiem jak to bedzie az sie boje
|
|
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
Lauro, nabiału nie możesz jesć wtedy, gdy akurat chcesz zazyć tabletkę Tetralysalu, np. bierzesz ją wieczorem, więc na kolację nie mozesz jeść serka ani pić mleka. Co do szybszego gojenia, to moze smaruj sobie krostki Tormentiolem. On łagodzi i trochę zalecza.
Sądzę, ze leki, które bierzesz, mogą wchodzić w interakcję z twoim antybiotykiem i dlatego jest ci niedobrze. Radzę ci iść jak najszybciej do lekarza, bo obiawy, o których wspomniałaś, są niepokojące.
|
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
AA to ja myslałam ze cały czas nie moge jesc nabiału
i tak sobie po ciuchutki czasem dawałam poł plasterka sera na grzanke :Pto mnie pocieszyłyscie bo wlasnie zastanawiałam sie czy jest cos co moge zjesc na sniadanie... w ogole...laski poratujcie..STRASZNIE wypadają mi włosy po tym Tetralysalu. Dołuje mnie to wszytsko juz. TWarz nie jest idalna bo ejst pełno zaskórników i plam(mnóstwo,u mnie jest tak ze kazdy drobny wągier zostawia slad i wygladam jakbym była cała w czerwonych "piegach") No ale nie jest jakso tragicznie,bo przeciez biore antybiotyk.Biore juz 2 miesiace. Ale kurde,włosy do tej pory były jednym z moich niewielu atutów a teraz nawet je ma stracic?!!! no powiedzcie jest chociaz troche sprawiedliwosc na tym swiecie?!! i co,pozniej przestane łykac teteralysal i bede z pryszczami i bez włosów. Dodam ze juz straciłam ok.połowe moich gestych włósów.To nie ejst tak ze podczas mycia wypadnie mi kilka. Jak przejade reka podczas mycia to mam w garsci ciemny pęk włosów nie wiem co robic aaa!!!!!!!
|
|
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, to, co piszesz, jest przerażające!
Ja też brałam przez parę miesiecy Tetralysal i nic takiego sie nie działo...Sądzę, ze powinnaś zmienić antybiotyk (słyszałam, ze np. Unidox jest lepiej tolerowany), bo rzeczywiście nie warto stracić połowy włosów dla 2 miesięcy ładniejszej cery.
|
|
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
Ewciu, nie chce Cie dołowac, ale ja leczylam sie tetralysalem ok. 4 miesiace i kiedy go odstawiłam zaczal sie koszmar z wypadaniem włosów. Było to rok temu a włosy nadal nadmiernie wypadaja. Robiłam kilkanascie badan- na wszystko (na tarczyce, jakies wirusy, hormony) i nic złego nie wykazały. Dermatolog stwierdzil jednoznacznie ze to od antybiotyków! Całe szczescie dobrałam sobie odpowiednia kuracje (droga bo droga) i powolutku włosy wracaja do normy i mam nadzieje ze niebawem odzyskam swoja dawna fryzure. Jedno wiem napewno- jesli nie bede tego koniecznie potrzebowac nie wezme do ust antybiotyków. A juz napewno nie na tradzik bo i tak nic mi to nie pomogło.
|
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
Lili, a jaki jest teraz stan twojej cery? Czym się leczysz?
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
od ok pół roku robie regularnie (co miesiac) oczyszczanie twarzy w klinice dermatologicznej i dzieki temu moj stan znaczaco sie poprawił. Niestety teraz wydaje mi sie ze moj tradzik juz sie do tego przyzwyczaił i zaczal sie buntowac. Ostatnie oczyszczanie mialam dwa tyg temu i nie dało juz takich efektów jak na poczatku. Za tydzien mam wizayte u dermatologa i ma mi przepisac jakas nowa kuracje lekami i zapewne oczyszczanie zamieni mi na mikrodermabrazje. a z leków ostatnio brałam zineryt ale nie zbyt pomagał. Ogolnie stan mojej cery jest teraz na 3+, mam tylko kilka malutkich ropniaczków, ale niestety bardzo duzo zaskórniakow na czole gdyz tego miejsca kosmetyczka mi ostatnio nie oczysciła bo skóra juz stwardniała.
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
nio i po weselu ...tyle gadania strachu , a tak szybko mineło ..miałam zrobić fotki , ale nie zdązyłam w sobotę bo oczywiście chłopak nie powiedział mi paru szczegółów np, że mam być juz maxymalnie gotowa bo jedziemy pod kościół odrazu , no to się ubieraŁAM i malowałam u niego ... ogólnie wygladałam łasnie
znaczy TZ był zadowolony ale wesele było beznadziejne jedzenie nie dobre , wódka nie dobra zespół bez sensu piosenki grał , ale i tak się wybawiłam , poznałam rodzinki troszkę TŻ (śmiechowi są teraz wszyscy mnie zapraszają , żebyśmy ich odwiedzili ) kłóciłam się z TZ;/ ( no ale na szczęscie to było tylko krótkotrwałe ) no i najważniejsze:d ZŁAPAŁAM WELON <lol> normalnie z tego najbardziej nie mogę mój tz zaraz do chrzestnej, żeby już kasę odkładała no i jeszcze dodatkowo jakaś panna nadepła mi szpilą na nogę i mam całą siną i spuchniętą ...grrr a twarzyczka w sumie dobrze wyglądała pózniej tylko gdzie miałam zimno skóra mi płatami schodziła , ale to już po weselu , wczoraj byłam tak masakrycznie zmęczona że spałam 13 godzin , dopiero co wstałam nie pamietam już która dodawała ostatnio zdjęcie ...ale masz śliczne włoski a krostki coś zejdą a jak nie to resztę zakryjesz korektorem i bedzie gites
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
a ja mialam zepsutego kompa
![]() no i teraz po formacie nadrabiam zaleglosci... naprodukowaliscie 3 strony! albo i 4!
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
magda nie martw sie, moja kolezanka miala takiego okropnego ogromniastego bliznowca na lapie, nie smarowala niczym (lenistwo) i zszedl po jakims czasie, tzn splaszczyl sie
wiec Tobie tez na pewno sie ladnie zagoi, tylko (podobno) trzeba to delikatnie masowac, zeby sie nie zrobilo wlasnie takie twarde ![]() in the shadows zel effaclar to jest moj KWC wiecp olecam z czystym sumieniem
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziku a probeczki juz dotarły?
|
|
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
nie bylam na poczcie dzisiaj jeszcze kochana
![]() chyba sie dopiero w srode wybiore, bo jutro tez mam dlugo lekcje ![]() elektrodo i polly~ moje piekne, niektorym hormony pomagaja, innym nie, a wg mnie zloty srodek to napierw sprawdzic (krew) czy ma sens je brac zanim zacznie sie leczenie ![]() bo to jest droga rzecz, moze miec duze skutki uboczne, a szkoda sie na nie narazac, no a po odstawieniu bywa wysyp... ale szkoda rezygnowac z czegos co jest szansa ze cie wyleczy, ale nie zapominajmy ze to nie sa cukierki i lepiej najpierw sprawdzic czy ma sens je brac ![]() apropo otrzesin hrhrhr nasze koty mialy w tym roku konkurencje typu "plywanie zabka lezac na lawce" "jedzenie zyta z musztarda" no i klasyczne robienie zdjec w sliniaczkach, mazanie po twarzach markerami itp no byl ubaw po prostu
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

to mnie w nim pociągało. u mnie narazie ok,też nie zapeszam,ale ramiona sie troche goją.a ja mialam tez niedawno białą kropke pod lewym okiem
mila podobno effeclar jest dobry.a ja sie zastanwiam czy po brewoxylu nie wziasc sie za a)differin, b)avene, c)lysanel?

Nawet na spojrzenie w lustro nie mam zbyt wiele okazji
Ale to może i dobrze

no nie wiem, jakieś kropki takie, swędzą i zaczerwienione mam.Jedna już zbladła ale z tą drugą to tak wyglądam jakby mi ktoś z półobrotu przywalił

Ja też brałam przez parę miesiecy Tetralysal i nic takiego sie nie działo...Sądzę, ze powinnaś zmienić antybiotyk (słyszałam, ze np. Unidox jest lepiej tolerowany), bo rzeczywiście nie warto stracić połowy włosów dla 2 miesięcy ładniejszej cery.