Trądzik - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-23, 20:13   #2251
Sebek91
Raczkowanie

Dot.: Trądzik

Hehe a ja sobie siedzę i rozmawiam z włóczykijką na gadu :P jutro nie idę do szkoły i idę kupić Cepan mam nadzieję, że usunie moje przebarwienia :P

√ıק
Sebek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 20:15   #2252
włoczykijka
Zadomowienie

sweet właśnie jak w pracy?kurde jak mówicie że macie mało czasu dla siebie...ja bym chciala być jeszcze w zerówce!tam mi się podobał taki Bartek,bo on miał podbite oko i stałe zęby, a ja miałam jeszcze mleczakito mnie w nim pociągało. u mnie narazie ok,też nie zapeszam,ale ramiona sie troche goją.a ja mialam tez niedawno białą kropke pod lewym okiemmila podobno effeclar jest dobry.a ja sie zastanwiam czy po brewoxylu nie wziasc sie za a)differin, b)avene, c)lysanel?
Stary 2007-09-23, 20:39   #2253
emigracja
Rozeznanie

Czesc wszystkim! Zapracowana jestem i nie mam keidy pisac:P A chcialabym lepiej Was poznac i wogole, bo z wami lepiej sie walczy
Ja juz bylam na drugiej kontroli u derm, powiedziala ze jest neico lepiej. Ja sie boje ze ta poprawa za wolno przychodzi jakos...
I mam do was takie wazne pytanie. Derm mi powiedziala zebym nawilzala twarz kremem Pharmaceris. Tylko ze jakos tak wyszlo ze zapomnialam zapytac kiedy mam to robic. Bo tak:
Rano po umyciu dalacin t i fluid:/
Wieczorem co 2 dni differin i co wiezor taka masc robiona w aptece. No i nie wiem gdzie wisnac ten krem? o tydzien chodze na basen wtedy wiadomo ze najbardziej sie przesuszam i wtedy juz nie nakladam nizego na twarz wie mozna by krem ale zy raz w tygodniu wystarzy?

No i jeszze takie os do was, wiekszos z was utzrymuje ze ma starszny tradzik. A wklejaie zdjeia na ktoryh maie wprost idealne ery.. jak to mozliwe.... Prosze nie wklejajie jakies na ktoryh wida wasz tradzik. Bo ja jeszze sie bardziej doluej, bo mysle ze tylko ja jestem taka najgorsza
emigracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 20:41   #2254
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość
Sweet Gdzieś Ty się podziewała?

Ja przez ten isotrexin mam w miejscach gdzie miałam krostki jakieś strupki czy coś takiego, ogólnie dziwnie to wszystko wygląda Nie jestem zadowolona z tego leku

Ano i zrobiłam tak jak mówiłaś Ty i Cash- godzinę po myciu dopiero nakładam go i jest duuuuuuzo lepiej

A jak w pracy? Jesteś zadowolona?

EDIT: też mam dwie jakieś kropy okropne pod łokiem, a pod którym masz
Ano właśnie, nawet na wizaż nie mam czasu Nawet na spojrzenie w lustro nie mam zbyt wiele okazji Ale to może i dobrze
W pracy ogólnie nieźle, ważne, że już pierwsze zakupy zaliczone

Mila to dobrze, ze nie nakładasz tego isotrexinu od razu po umyciu, bo jeszcze byś miała taką katastrofę jak ja
A pod którym łokiem?
Hm..poczekaj... pod prawym no nie wiem, jakieś kropki takie, swędzą i zaczerwienione mam.Jedna już zbladła ale z tą drugą to tak wyglądam jakby mi ktoś z półobrotu przywalił
Nie będę już dzisiaj męczyć na noc żadną maścią, może samo jakoś przyschnie
Dobrze, że mi się @ kończy.

Cytat:
Napisane przez włoczykijka Pokaż wiadomość
sweet właśnie jak w pracy?kurde jak mówicie że macie mało czasu dla siebie...ja bym chciala być jeszcze w zerówce!tam mi się podobał taki Bartek,bo on miał podbite oko i stałe zęby, a ja miałam jeszcze mleczakito mnie w nim pociągało. u mnie narazie ok,też nie zapeszam,ale ramiona sie troche goją.a ja mialam tez niedawno białą kropke pod lewym okiemmila podobno effeclar jest dobry.a ja sie zastanwiam czy po brewoxylu nie wziasc sie za a)differin, b)avene, c)lysanel?

Ja z Ciebie nie mogę
DObrze, że ramionka się goją

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 20:51   #2255
Sebek91
Raczkowanie

właśnie sobie liczyłem, że na same leki w sumie już wydałem 324 zł ... -.-

√ıק
Stary 2007-09-23, 20:56   #2256
AaniaA
Zakorzenienie

ja tam nie licze ile kasy wydalam na leki, bo bym oszalala i jeszcze gorzej sie zalamala.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 21:35   #2257
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17

Moja cera wyglada teraz tak .......I w sobote ide na wesele ...Myslicie ze te plamy dadza rade zejsc do soboty? Prosze o szczere opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg blee.JPG (35,4 KB, 106 załadowań)
Stary 2007-09-23, 21:48   #2258
pink69
Zakorzenienie

ręce mi opadają
Zmieniam dietę.
Pomóżcie dziewczyny.Czego nie jeść na bank,co odrzucić na zawsze?
Nic mi już nie pomaga

Prowokacjo do soboty na bank Ci zejdzie.
Smaruj na noc bardzo grubo Acnefanem.
Rozjaśnia rewelacyjnie i spłaszcza wszystko.
Oprócz większego pryszcza na policzku jest bardzo ładnie.,
Odrobinka podkładu i korektora da radę.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 21:52   #2259
adulka.p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prowokacja17 Pokaż wiadomość
Moja cera wyglada teraz tak .......I w sobote ide na wesele ...Myslicie ze te plamy dadza rade zejsc do soboty? Prosze o szczere opinie
sadze ze troszke zjasnieja ale do konca nie zejda raczej ale nalozysz podklad i bedzie ok

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 21:56   #2260
Sebek91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
ręce mi opadają
Zmieniam dietę.
Pomóżcie dziewczyny.Czego nie jeść na bank,co odrzucić na zawsze?
Nic mi już nie pomaga

Prowokacjo do soboty na bank Ci zejdzie.
Smaruj na noc bardzo grubo Acnefanem.
Rozjaśnia rewelacyjnie i spłaszcza wszystko.
Oprócz większego pryszcza na policzku jest bardzo ładnie.,
Odrobinka podkładu i korektora da radę.

Widze że używasz/łaś Acnofanu :P sprawdza się ;> ??

√ıק
Stary 2007-09-23, 21:57   #2261
gwendolyn
Rozeznanie

Emigracja - ja mam podifferinowy wysyp i aktualnie mam 6 bolących ropniaków na twarzy z żółtymi czubkami (nie moge ich ruszyc bo jutro mam rozmowę o pracę, poza tym jak rusze te paskudy robi mi sie rana i następny ropniak obok), oprócz tego 3 zasuszone gule, zaskórników mnóstwo, strupki na brodzie po wyciskaniu, łuszczącą się skorę po differinie, przebarwienia i blizny. Zdjęcia nie zrobię bo sama nie mam ochoty go oglądać.
gwendolyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 22:05   #2262
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sebek91 Pokaż wiadomość
Widze że używasz/łaś Acnofanu :P sprawdza się ;> ??
tak,jest ok.daję grubą warstwe cop noc.I spłaszcza i rozjaśnia troszkę.

Stary 2007-09-23, 22:12   #2263
tissae
Raczkowanie

Prowokacjo, masz śliczne włoski - takie gęste, zdrowe i błyszczące! Pozazdrościć!

tissae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-23, 22:16   #2264
Sebek91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
tak,jest ok.daję grubą warstwe cop noc.I spłaszcza i rozjaśnia troszkę.

Znaczy się rozjaśnia blizny ;>?

√ıק
Stary 2007-09-23, 22:21   #2265
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy się rozjaśnia blizny ;>?
Zaczerwienienia Przebarwienia.

Stary 2007-09-23, 22:27   #2266
Pollyanna21
Raczkowanie

pink ja pije duzo wody i myśle że to pomaga. co do diety to nie raz nie dwa miałam takie plany ale nie byłam konsekwentna. nie potrafiłam odmowic sobie słodyczy zwłaszca czekolady( która ponoc szkodzi), bo tak szczerze mówiac to czy ją jadłam czy nie to i tak nie widziałam jakiejs diametralnej poprawy sanu mojej cery.
słyszałam tez o ostrych przyprawach, a pare stron wczesniej dziewczyny pisały cos o nabiale ( mleku i jogurtach ) oraz o mięsie.
Pollyanna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 09:04   #2267
LauraS.
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Trądzik

Dziewczyny od kilku lat mam tradzik.Od 2 tygodni łykam tetralysal.Nowe pryszcze raczej sie nie pojawiaja ale stare goja sie bardzo bardzo powoli..czy mozna jakos przyspieszyc gojenie bo chodze wiecznei ze strupkami na twarzy albo takimi przyschnietymi pryszczami..ehh a co z nabialem przy tradziku i braniu tetralysalu?czy 1 serek wiejski czy zupa mleczna moga mi zaszkodzic?i czy chodzi tu o to ze beda wychodzily pryscze czy jakies skutki zdrowotne?teraz zachorowala-katar kaszel goraczka itd i nei wiem czym sie leczyc bo przeciez antybiotyk juz biore..wczoraj i przedwczoraj łyklam jakies leki antygrypowe a wczoraj strasznie bolal mnei brzuch bylo mi niedobrze i słabo -czy to moze byz zwiazane z braniem tetralysalu?bardzo prosze o pomoc bo czuje sie strasznie ;( a nie ma kto mi pomoc ;( w czwartek mam rozpoczecie roku akademickiego ;( i nie wiem jak to bedzie az sie boje
LauraS. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 10:08   #2268
tissae
Raczkowanie

Lauro, nabiału nie możesz jesć wtedy, gdy akurat chcesz zazyć tabletkę Tetralysalu, np. bierzesz ją wieczorem, więc na kolację nie mozesz jeść serka ani pić mleka. Co do szybszego gojenia, to moze smaruj sobie krostki Tormentiolem. On łagodzi i trochę zalecza. Sądzę, ze leki, które bierzesz, mogą wchodzić w interakcję z twoim antybiotykiem i dlatego jest ci niedobrze. Radzę ci iść jak najszybciej do lekarza, bo obiawy, o których wspomniałaś, są niepokojące.

Stary 2007-09-24, 10:39   #2269
Ewuska_90
Raczkowanie

AA to ja myslałam ze cały czas nie moge jesc nabiału i tak sobie po ciuchutki czasem dawałam poł plasterka sera na grzanke :P
to mnie pocieszyłyscie bo wlasnie zastanawiałam sie czy jest cos co moge zjesc na sniadanie...
w ogole...laski poratujcie..STRASZNIE wypadają mi włosy po tym Tetralysalu.
Dołuje mnie to wszytsko juz.
TWarz nie jest idalna bo ejst pełno zaskórników i plam(mnóstwo,u mnie jest tak ze kazdy drobny wągier zostawia slad i wygladam jakbym była cała w czerwonych "piegach") No ale nie jest jakso tragicznie,bo przeciez biore antybiotyk.Biore juz 2 miesiace. Ale kurde,włosy do tej pory były jednym z moich niewielu atutów a teraz nawet je ma stracic?!!! no powiedzcie jest chociaz troche sprawiedliwosc na tym swiecie?!! i co,pozniej przestane łykac teteralysal i bede z pryszczami i bez włosów.
Dodam ze juz straciłam ok.połowe moich gestych włósów.To nie ejst tak ze podczas mycia wypadnie mi kilka. Jak przejade reka podczas mycia to mam w garsci ciemny pęk włosów nie wiem co robic aaa!!!!!!!
Ewuska_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 10:48   #2270
tissae
Raczkowanie

Jejku, to, co piszesz, jest przerażające! Ja też brałam przez parę miesiecy Tetralysal i nic takiego sie nie działo...Sądzę, ze powinnaś zmienić antybiotyk (słyszałam, ze np. Unidox jest lepiej tolerowany), bo rzeczywiście nie warto stracić połowy włosów dla 2 miesięcy ładniejszej cery.

Stary 2007-09-24, 11:26   #2271
lili88
Raczkowanie

Ewciu, nie chce Cie dołowac, ale ja leczylam sie tetralysalem ok. 4 miesiace i kiedy go odstawiłam zaczal sie koszmar z wypadaniem włosów. Było to rok temu a włosy nadal nadmiernie wypadaja. Robiłam kilkanascie badan- na wszystko (na tarczyce, jakies wirusy, hormony) i nic złego nie wykazały. Dermatolog stwierdzil jednoznacznie ze to od antybiotyków! Całe szczescie dobrałam sobie odpowiednia kuracje (droga bo droga) i powolutku włosy wracaja do normy i mam nadzieje ze niebawem odzyskam swoja dawna fryzure. Jedno wiem napewno- jesli nie bede tego koniecznie potrzebowac nie wezme do ust antybiotyków. A juz napewno nie na tradzik bo i tak nic mi to nie pomogło.
Stary 2007-09-24, 11:28   #2272
tissae
Raczkowanie

Lili, a jaki jest teraz stan twojej cery? Czym się leczysz?

Stary 2007-09-24, 11:47   #2273
lili88
Raczkowanie

od ok pół roku robie regularnie (co miesiac) oczyszczanie twarzy w klinice dermatologicznej i dzieki temu moj stan znaczaco sie poprawił. Niestety teraz wydaje mi sie ze moj tradzik juz sie do tego przyzwyczaił i zaczal sie buntowac. Ostatnie oczyszczanie mialam dwa tyg temu i nie dało juz takich efektów jak na poczatku. Za tydzien mam wizayte u dermatologa i ma mi przepisac jakas nowa kuracje lekami i zapewne oczyszczanie zamieni mi na mikrodermabrazje. a z leków ostatnio brałam zineryt ale nie zbyt pomagał. Ogolnie stan mojej cery jest teraz na 3+, mam tylko kilka malutkich ropniaczków, ale niestety bardzo duzo zaskórniakow na czole gdyz tego miejsca kosmetyczka mi ostatnio nie oczysciła bo skóra juz stwardniała.
Stary 2007-09-24, 12:50   #2274
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

nio i po weselu ...tyle gadania strachu , a tak szybko mineło ..miałam zrobić fotki , ale nie zdązyłam w sobotę bo oczywiście chłopak nie powiedział mi paru szczegółów np, że mam być juz maxymalnie gotowa bo jedziemy pod kościół odrazu , no to się ubieraŁAM i malowałam u niego ... ogólnie wygladałam łasnie znaczy TZ był zadowolony ale wesele było beznadziejne jedzenie nie dobre , wódka nie dobra zespół bez sensu piosenki grał , ale i tak się wybawiłam , poznałam rodzinki troszkę TŻ (śmiechowi są teraz wszyscy mnie zapraszają , żebyśmy ich odwiedzili ) kłóciłam się z TZ;/ ( no ale na szczęscie to było tylko krótkotrwałe ) no i najważniejsze:d ZŁAPAŁAM WELON <lol> normalnie z tego najbardziej nie mogę mój tz zaraz do chrzestnej, żeby już kasę odkładała no i jeszcze dodatkowo jakaś panna nadepła mi szpilą na nogę i mam całą siną i spuchniętą ...grrr a twarzyczka w sumie dobrze wyglądała pózniej tylko gdzie miałam zimno skóra mi płatami schodziła , ale to już po weselu , wczoraj byłam tak masakrycznie zmęczona że spałam 13 godzin , dopiero co wstałam

nie pamietam już która dodawała ostatnio zdjęcie ...ale masz śliczne włoski a krostki coś zejdą a jak nie to resztę zakryjesz korektorem i bedzie gites

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 15:21   #2275
Sebek91
Raczkowanie

A ja sobie kupiłem dziś Cepan... Śmierdzi niemiłosiernie, ale myślę, że ta maść mi pomoże

√ıק
Stary 2007-09-24, 15:42   #2276
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
A ja sobie kupiłem dziś Cepan... Śmierdzi niemiłosiernie, ale myślę, że ta maść mi pomoże
daj znac czy coś zdziałał

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 17:25   #2277
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

a ja mialam zepsutego kompa
no i teraz po formacie nadrabiam zaleglosci... naprodukowaliscie 3 strony! albo i 4!
Stary 2007-09-24, 17:31   #2278
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

magda nie martw sie, moja kolezanka miala takiego okropnego ogromniastego bliznowca na lapie, nie smarowala niczym (lenistwo) i zszedl po jakims czasie, tzn splaszczyl sie wiec Tobie tez na pewno sie ladnie zagoi, tylko (podobno) trzeba to delikatnie masowac, zeby sie nie zrobilo wlasnie takie twarde

in the shadows zel effaclar to jest moj KWC wiecp olecam z czystym sumieniem
Stary 2007-09-24, 17:34   #2279
mila17
Zakorzenienie

Zuziku a probeczki juz dotarły?
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 17:36   #2280
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

nie bylam na poczcie dzisiaj jeszcze kochana
chyba sie dopiero w srode wybiore, bo jutro tez mam dlugo lekcje

elektrodo i polly~ moje piekne, niektorym hormony pomagaja, innym nie, a wg mnie zloty srodek to napierw sprawdzic (krew) czy ma sens je brac zanim zacznie sie leczenie
bo to jest droga rzecz, moze miec duze skutki uboczne, a szkoda sie na nie narazac, no a po odstawieniu bywa wysyp... ale szkoda rezygnowac z czegos co jest szansa ze cie wyleczy, ale nie zapominajmy ze to nie sa cukierki i lepiej najpierw sprawdzic czy ma sens je brac

apropo otrzesin hrhrhr nasze koty mialy w tym roku konkurencje typu "plywanie zabka lezac na lawce" "jedzenie zyta z musztarda" no i klasyczne robienie zdjec w sliniaczkach, mazanie po twarzach markerami itp no byl ubaw po prostu

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości