|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2017
U nas nawet fajny dzień.
Rano jechaliśmy wszyscy do laryngologa ze starszym do kontroli po tej operacji co miał. Wszystko wróciło do normy, słuch też już ok (a przed operacją miał niedosłuch) Później pojechaliśmy do galerii trochę pochodzić za jakimiś ciuchami na wyjazd nad morze Obejrzeliśmy też kilka fotelików. Po powrocie z wakacji już chyba kupimy mu większy bo w tym nosidełku maxi cosi już ma ciasno. Po powrocie mały wypił mleko, spał 2 godziny a potem też trochę posiedział sam w leżaczku, więc w sumie wszystko fajnie dziś poszło. Duszno i parno, że nawet popołudniu nie wychodzilismy na zewnątrz. A teraz już grzmi, więc może będzie czym oddychać. Oby tylko gradu nie było, bo ostatnio nieźle dawało po okolicy ale nas na szczęście ominęło. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Aha. I widziałam w Smyku te Wasze torby podróbki nawet fajne ale mnie nie trzeba
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas ta akcja niedzielna z jedzeniem nie była jednorazowa. Wczoraj znowu 2 razy nie chciała
A i na siłe próbuję się przewrócić z pleców na brzuszek. Wczoraj już prawie jej się udało. Niestety nie ma jeszcze tyle siły i się wścieka strasznie o to, leży na boku, wygina się aż się czerwona robi i płacze ze złości
|
|
|
|
#2253 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Dołączam do ekipy Mam bobasa z 3 marca, Kinga, moje drugie bejbi (pierwsza maj 2015). Nie mam z kim konsultować swoich wątpliwości, kogoś, kto jest na tym samym etapie A niestety nowy bobas nowe zasady heh pomimo, że jestem na świeżo
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiunia witaj
![]() U nas ostatnio poszedł nawet pierwszy obrót z brzucha na plecy,ale taki na nieświadomce ;D przeciążyło ją ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
Interewcia już 2 fotelik? W tych od 9 kg to już chyba pozycja siedząca.
Asia u nas to samo. Właśnie ja karmię. Wypiła pół butli i wrzask. Tyle że teraz śpiąca i jedzenie przeszkadza jej w spaniu. Ach ż tymi dziećmi.. . Gosiunia witaj. Gratulacje dla Igi za obrót. Moja wczoraj "zeszła" z maty i to nie przez obrot. Tak sie odpycha tymi nogami jak leży na plecach. W związku z tym moim pierwszym zakupem na ali będzie duża mata z której robi się worek na zabawki. Chce ja też żeby mieć na wyjazd wakacyjny. Czy Wasze maluchy też "spiewaja" sobie jak są Śpiące? Moja coraz częściej mruczy sobie kołysanki. Słodkie to jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2256 |
|
Rozeznanie
|
Sonia są takie z regulacją, które można odchylać. 3 lub 4 pozycje. One są z taką podstawą plastikową.
Mój czasem coś sobie śpiewa. Wczoraj w sklepie śmiał się na głos jak go przekładaliśmy z fotelika do fotelika Czasem też mniej je. Właśnie jak jest bardzo ciepło. Czasem próbujemy kilka razy dać butle ale jest płacz. A za którymś razem zacznie pić i wypije 160ml. Różnie to bywa. I witamy nową mamusie
|
|
|
|
#2257 |
|
Przyczajenie
|
witch_18
![]() Moja K sie wlasnie już turla :O Pierwsza a tym etapie też dopiero zaczynała ogarniać obroty. Dziewczyny a jak wasze dzieci w dzień spią? K drezmki po 20 min :/ |
|
|
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5866394404
Pierwszy lepszy z allegro fotelik z regulacją Ten caretero scope widziałam. Fajny był bo od 0-25kg. Fajną mały miał w nim pozycje ale nie znam tej firmy. Musze dopiero poczytać ale chyba czegoś lepszego musze poszukać. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6844125801 Edytowane przez interewcia Czas edycji: 2017-07-11 o 08:52 |
|
|
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
Też przy synu miałam taki odchylany, do spania mu odchylałam. Ale on niezbyt dużo się dał położyć, może teraz są z większym zakresem odchylenia oparcia. Ja myślę że zmienimy fotelik pod koniec roku jeśli oczywiście ten nie okaże się wcześniej za mały.
Gosiunia moja śpi różnie od 20 min do 3h. Ale zwykle chociaż jedną drzemkę ma dłuższą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Witch i niezlosci sie o te nieświadome obroty? U nas pamietam takie nieświadome ze ja przeciazylo z brzuszka na plecy miala juz z 1,5 msc temu i wtedy strasznie plakala i chyba przez to nie lubila na brzuszku lezec. Teraz z lezeniem juz lepiej a obroty cwiczy bardziej z plecow na brzuch niz odwrotnie.
Gosiunia witaj ![]() Sonia mi Ania tez wczoraj tak sie wiercila na macie ze zeszla na dywan. I kreci sie w kolko jak wskazowka zegara trzeba chyba szybciej pomyslec o macie piankowej. wczoraj tez pierwszy raz sie zasmiala na glos A w ogole to udalo mi sie sprzedać juz komplet z chrztu, bedzie akurat kasa np na torebke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
A ma może któraś z Was w tym momencie fotelik Cybex Anton 4?
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas leżenie na brzuchu już dużo lepiej. Wogole z tą matą Skip Hopa to się śmiejemy z mężem,że sobie dobrze zrobiliśmy bo dużo wygodniej się siedzi niż na samej podłodze jeszcze my w salonie mamy same płytki, zero dywanu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
A mój jakoś nie jest skóry do obracania się. Czasem się obroci, ale tak bez celu... Nic czekam ;-)
Witam nowa mamę! Interewcia ale ulga że wszystko dobrze ze starszym, co? Asia nie wiem co poradzić z jedzeniem... Może przejdź się do lekarza? U nas noc i dzień dzisiaj trochę lepiej
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Pantera, ulga wielka. Ogólnie boje się to mówić głośno, ale ostatnio wszystko idzie w dobrą stronę.
Po tych wszystkich naszych problemach z dziećmi, widać poprawę. Dziś byliśmy z Igorkiem u okulisty na to ostatnie badanie i wszystko jest w porządku. Troszkę mu zęby dokuczają, ale po tym mleku bez laktozy jest dużo spokojniejszy i ciągle się śmieje. Ma też gorsze chwile, ale bez porównania z tym co było jeszcze miesiąc temu. |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Interewcia miło się czyta, że po takich ciężkich chwilach wychodzicie na prostą
Ej zamuliłam, wiecie że są marcowki 2018 już... Matko jak to leci :'(
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Marcówki 2018 już? Matko ja dopiero 18 czy 19go lipca robiłam pierwsze beta HCG
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Pantera ja z tych raczej unikających lekarzy
dzisiaj jadła ładnie, przybiera więc może jest przebodźcowana albo skok. Za tydzień szczepimy na pneumo to zobaczymy jak waga.Rany marcówki, faktycznie ! za 5 dni będzie rok jak robiłam test, przedostatniego dnia urlopu w Chorwacji |
|
|
|
#2268 |
|
Rozeznanie
|
U nas nadal dziecko marzenie, wracamy właśnie z przedluzonego weekendu u rodzicow i teściów, maly grzecznie spi w foteliku (a za nami kolejna już noc gdzie bylo 9h spania bez przerwy
) W sumie przewinęło sie mnooostwo osob i Szymek kazdemu dal sie poznac od radosnej strony, usmiechy rozdawal na prawo i lewo. A od wczoraj rana taaak sie rozgadal, ze caly czas nie mozemy przestac sie smiac. Monologi puszcza, raz wyzej, raz nizej plus zaczyna piszczec z radosci )Sonia, u nas jak jest zmeczony to gaaada i gadaa tak juz od 1tyg, ale to raczej sa takie żale. Trudno mi sie powstrzymać od usmiechu, gdy go nosze i usypiam a on tak biadoli i wyje do ksiezyca ![]() Z brzuszkiem za to troche gorzej. Nie chce zadzierac glowy wysoko, tylko lezy i slini swoje rece. Czasem zainteresuje go lusterko czy jakas zabawka i potrzyma glowke wyżej, ale za mało tych razow. Musze go pilnować i codziennie mozolnie cwiczyc. U nas jutro pierwsze szczepienie 5w1 (przesunelo sie z racji zeszlomiesiecznego pobytu w szpitalu). Wszystkie szczepicie pneumo w pierwszym półroczu? Bo ja myslalam zeby sie wstrzymac i zaszczepić po 6mż. I platna czy bezplatna? Buziaki dla Kingi zdjecie poprosimy ![]() Interewcia, super, ze wychodzicie na prostą ))Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2269 |
|
Rozeznanie
|
1499795173361.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Almat super ze u Was w koncu lepiej! Co do lezenia na brzuszku to u nas poprawa przyszla dosłownie z dnia na dzien jakies 1,5 tyg temu. Wcześnie bardzo nie lubila na brzuszku i raczej zachowywala sie jak Szymek. Teraz wytrzymuje znacznie dłużej, zadziera główkę, smieje sie w tej pozycji i probuje chwytac zabawki. Także pewnie i u Was tak będzie.
My szczepimy platnym prevenarem i szczerze mówiąc myslalam ze trzeba zaszczepić w 1 polroczu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Almat super że Szymek taki radosny. Omeczykiscie się wcześniej więc teraz czas na samo dobre. I u Was też Interewcia.
My szczepimy jak Asia prevenarem. Nie czekałam na 2 półrocze bo mam szkolne dziecko w domu więc wolałam ja wcześniej zaszczepić. Jedyne co to szczepimy osobno 5w1 a osobno pneunokoki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
No ja test robiłam 8.07 😍
Nie mogę uwierzyć, że tak wszystko szybko poszło, Robuś jest z nami i coraz bardziej świata poza nim nie widzę, nawet w trudne dni. Asia w sumie ja też unikam :-D Almat dla Szymka. U nas też piszczenie i również Mały na brzuszku miał taki okres, że zamiast trzymać główkę to ciumkał ręce. A Szymuś przystojniak!!Ja szczepilam na pneumo na NFZ
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
A ja już 24.06 wiedziałam, że jestem w ciąży Chrzciny nam się udały. Zuzka była grzeczna, ale tak zmęczona podczas imprezy, że szok. Bałam się nocki, czy nie będzie odreagowywać bodźców, ale było ok. Nadal jednak kiepsko śpi w dzień ![]() Asia, szybko udało Ci się opchnąć komplet ![]() Interewcia, Almat, miło czytać, że u Was się tak dobrze układa. Pneumokoki są obowiązkowe. Pierwsza dawka powinna być między 6-8 tyg., druga po 8 tygodniach, a trzecia jest po ukończeniu roku. Gosiunia, hej! ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Szymonek |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Szymon jaki przystojniak, piękne oczy ma !
Kajusia super, że impreza udana ! Pokaż Zuzkę w chrzcinowej kreacji
|
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
W Biedrze znowu promocja na Dady, tym razem Premium. Dwa opakowania (w takim kartonie) kosztują 43,98 zł. Jest tam 120 szt. rozm. 3 i można kupić jednorazowo 2 opakowania kartonowe. Jeśli ktoś jeszcze używa dwójek od 3-6 kg to są po 21,99 zł/opak., ale to są te zwykłe, nie Premium. Akcja do 16 lipca.
Edytowane przez 83kajusia Czas edycji: 2017-07-11 o 22:39 |
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
Nie polecam takiej sukienki. Zuzka była cała upocona i przebierałam ją zaraz po kościele. Jednak darowanemu koniowi... więc nie będę narzekać.
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, nie było mnie tu sto last, bo u Was lepiej, a u nas .... KAcper był dziecko ANioł do 4 miesiąca, EMilka skonczyła 4 miesiące i zrobiła sie absorbująca mega....Zaczeła sie przewracać z pleców na brzych i jak kładłam ja w łózeczku i wieszałam pranie, robiłąm obiad, a ona gapiła się na karuzele w ciszy;p to teraz co ja połoze to przewrót na brzuch i rycie nosem w burty od łóżeczka, nogi między szczebelkami, albo reka została pokonana nielekkim ciałem;p i wrzaski, piski i odgłosy papugi
Jedziemy w poniedziałek w góry na urlop, oby faza: "Masz byc ze mną ti u teraz, cały czas i nie odchodź nawet na chwile, a najlepiej nos mnie na rączkach" przeszła...
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna och zazdroszczę urlopu w górach
i trzymam kciuki oby się udał wyjazd ![]() U nas zaklepane miejsce na chrzciny na 27.08. Oby tylko mojej Mamie udało się znowu przylecieć. Zacznę tez chyba kreacji dla Igi szukać, może coś na olx wygrzebie. Wczoraj zrobiłam Skalpel, po raz pierwszy weszła cała partia na brzuch w międzyczasie mąż bawił się z Małą i powiedział,że ze 2 razy zrobiła na macie obróć plecy-brzuch i spowrotem chyba się zmęczyła na tej macie niemniej niż ja,bo padła o 20 spac i obudziła się o 4:30 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Kajusia piękna Zuzka ! Wam się chyba udał upał na chrzciny nie? U nas było przyjemnie chłodno, koło 20 stopni.
U nas kiepska noc więc znowu kołysanie, co prawda krótko bo usnęła w 5 minut no ale i tak padam. Do tego w nocy padła bateria w szumisiu więc nad ranem też musiałam kombinować z uruchamianiem apki w telefonie z odgłosem odkurzacza. Tak mi się wydaje, że jej gorąco...mamy straszną parówę na mieszkaniu, a kurcze to okno jak jest uchylone w sypialni to jednak ciągnie chłodem po głowach Klementyna udanego urlopu ! |
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajusia no właśnie też się boję że mała w poliestrowej sukience się ugotuje dlatego szukałam czegoś z przyjemniejszych materiałów.
Zuzia oczywiście ślicznie się prezentowała. Klementyna u nas podobnie do 3 miesiąca dziecko anioł a teraz... Ja cały czas liczę że to ten długi skok i zaraz minie. U nas też noc słaba. Mała budziły pruty więc ja wzięłam do siebie. Jak się uspokoiła to ja nie mogłam zasnąć a jak ja usypialam to ona się wzbudzała i tak w kółko. Ja sukienki na chrzciny mam w 2 rozmiarach z Reserved. U mnie nie było więc siostra mi u siebie kupiła a nie wiedziała jaki rozmiar będzie ok. Jeszcze nie widziałam na żywo tej sukienki i ciekawa jestem czy będzie dobra bo jak nie to muszę na szybko coś innego szukać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.

dzisiaj jadła ładnie, przybiera więc może jest przebodźcowana albo skok. Za tydzień szczepimy na pneumo to zobaczymy jak waga.

dla Szymka. U nas też piszczenie i również Mały na brzuszku miał taki okres, że zamiast trzymać główkę to ciumkał ręce. A Szymuś przystojniak!!
chyba się zmęczyła na tej macie niemniej niż ja,bo padła o 20 spac i obudziła się o 4:30