Mamy majowe cz. VI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-09, 07:43   #2251
emi_lka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cześć Dziewczęta!
MałaSylwia - przepiękny pokój!

U mnie wciąż nie ma kącika nawet - jeszcze łóżeczko niezamówione...
Eh. Poza tym raczej wszystko wyklikane, jeszcze brakuje skarpetek małych

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja juz czasami mam przeblyski zolzowatosci, jak np. dzisiaj . Zawsze im udostepnialam sypialnie, a dzisiaj stwierdzilam, ze moj komfort wazniejszy.
Chociaz gdzies tam w tyle glowy mam wyrzuty sumienia, bo oni z dwojka dzieci..
To nawet chyba nie chodzi o zołzowatość z sypialnią - tylko o świadomość swoich potrzeb, takie w nich ugruntowanie. Nie będzie gościom dużo mniej wygodnie.

My raczej też nie udostępniamy naszej sypialni, chyba, że naprawdę nie da się inaczej (raz się zdarzyło), bo było tak dużo nocujących i potrzebna była taktowna konfiguracja ludzi śpiących ze sobą w jednym pomieszczeniu

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Melka - sweterków? Hmmm mam jeden taki zapinany, ale dostałam jako prezent - myślisz, że się przydadzą? Spanikowałam

Vikunia - no w życiu im nie dawaj sypialni - ja w swoim łóżku kiepsko śpię, a co dopiero w jakimś innym

Pytanko - kłuje Was czasem coś jakby w cewce moczowej? Nie mam innych objawów zapalenia, ale idę w poniedziałek badać mocz Może to szyjka?
Ja nie mam żadnego sweterka i nie planuję kupować.

Mnie czasem kłuje gdzieś w tamtych rejonach, jakby cewka albo ujście pochwy - dziwne i myślę, że to może być właśnie szyjka.

Wczoraj ogarnęliśmy kawał roboty w domu - walka o przestrzeń trwa.
Zrobiliśmy czystkę w piwnicy, w której spędziliśmy kilka godzin - wyszło z 6 dużych kartonowych pudeł.

W domu walczę z papierami (mam trochę takie domowe biuro) - ostatnio wyszło 8 segregatorów, wczoraj do wyjścia przygotowałam kolejne i to nie koniec. Mam mega determinację, żeby wreszcie te papierzyska solidnie przejrzeć - wyrzucić śmieci (np. po wczorajszym 1,5 godz. przeglądzie - 3 reklamówki śmieci), dobrze opisać to, co będzie przechowywane w piwnicy i dobrze zorganizowane to, co zostaje. Jeszcze sporo pracy przede mną.

Nie zrobiłam prasowania ciuszków, ale myślę, że jutro się tym zajmę. Mam już wolne komody.

Jeśli macie ochotę, to wrzućcie zdjęcia szuflad/szaf z ubrankami i akcesoriami - szukam inspiracji.

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2017-04-09 o 07:46
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 07:47   #2252
anita7
Rozeznanie

Kiwaczka przeżyłaś ☺ a jak było?

Ja kupiłam na początku tetre w pepco ale szajs.

Vikunia jednak porwałaś się na przygotowania kulinarne.
A w życiu bym swojego łóżka nie oddała. Przecież sypialnia to tak prywatne miejsce ze ja bym w czyjejś nawet spać nie chciała...

Melka 100% popieram. Żeby mi ktoś właził pod moją kołdre.
Żadnych wyrzutów sumienia nie miej. To i tak dużo że gotować jeszcze zamierzasz.

Ja sweterków mam raczej mało może z 4 szt. Ale mam polarkowe pajace.

Decorail mnie ostatnio ciągle gdzieś kłuje (mocz mam ok.) 😲

Mohnka plamienie mi się uspokoiło, brzuch się chwilami stawia (nigdy gdy mam ktg)
Dziś na ktg swoją drogą widziałam kilka skurczy w poziomie 60 brzuch mnie od czasu do czasu pobolewa okresowo.

Liście malin szukałabym w zielarskim.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I crp mi wróciło do normy 😀

Edytowane przez anita7
Czas edycji: 2017-04-09 o 07:50
anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 07:49   #2253
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Dzien dobry Msakra jak mnie biodra bola.

Co do udostepniania sypialni, nigdy tego nie robilam, nikomu. To jedno z najbardziej prywatnych miejsc moje i mojego meza. U nas nawet tesciowie spali w salonie jak przyjezdzali, a co dopidro rodzenstwo czy znajomi.

Zapomnialam Wam napisac, ze pytalam wczoraj i gina i polozna o te wspomagacze przed porodem. Wszystko juz moge brac, liscie malin dwa razy dzkennie, w wiesiolka nie wierza, ale moge brac, nie zaszkodzi i polozna polecila mi do masazu, albo przynajmniej do smarowania masc nagietkowa, ponoc dziala cuda.

Milej niedzieli wszystkim, ja jade na dzialeczke

Do smarowania krocza ta maść?
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Melka - sweterków? Hmmm mam jeden taki zapinany, ale dostałam jako prezent - myślisz, że się przydadzą? Spanikowałam

Vikunia - no w życiu im nie dawaj sypialni - ja w swoim łóżku kiepsko śpię, a co dopiero w jakimś innym

Pytanko - kłuje Was czasem coś jakby w cewce moczowej? Nie mam innych objawów zapalenia, ale idę w poniedziałek badać mocz Może to szyjka?
Mnie czasem kluje właśnie tak jak mówisz jak za dużo na nogach byłam.
Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Do jutra muszę wytrzymać. Dziś 36+6 😊 😘 więc według lekarzy 36. 😝
Jak tam sytuacja u Ciebie?

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Byłam w toalecie no i wkładka w plamki a czop mi dalej odchodzi 😝 rodzice chcą dziś do mnie przyjechać a ja w stresie, że mogę przy nich rodzić. Nie chciałabym..
No ale mieć przyjadą. 😖💗

Niech przyjadą, może coś dobrego podrzuca ?
I nie urodziłam, chyba miałaś racje że to raczej kwestia dni będzie.
Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
a najlepsze jest to, ze jak juz zostalam sama z nowonarodzonym synkiem to tez z wrazenia nie moglam zasnac ale w koncu po poludniu mi sie udalo
Haha no tak to jest

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 07:53   #2254
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Do smarowania krocza ta maść?

Mnie czasem kluje właśnie tak jak mówisz jak za dużo na nogach byłam.

Niech przyjadą, może coś dobrego podrzuca ?
I nie urodziłam, chyba miałaś racje że to raczej kwestia dni będzie.

Haha no tak to jest

Pewnie dni.. A jak skurcze? Plamienia jakieś?

Ja mam nadzieję, że nie urodze dziś przy rodzicach i że jak zacznę rodzić, to mały wyjdzie po 24 jak już będzie 10.04 i 37+0 😂 dużego stresa mam, że przy rodzicach coś się będzie działo. Ciągle pobolewa mnie brzuch.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Kiwaczka przeżyłaś ☺ a jak było?

Ja kupiłam na początku tetre w pepco ale szajs.

Vikunia jednak porwałaś się na przygotowania kulinarne.
A w życiu bym swojego łóżka nie oddała. Przecież sypialnia to tak prywatne miejsce ze ja bym w czyjejś nawet spać nie chciała...

Melka 100% popieram. Żeby mi ktoś właził pod moją kołdre.
Żadnych wyrzutów sumienia nie miej. To i tak dużo że gotować jeszcze zamierzasz.

Ja sweterków mam raczej mało może z 4 szt. Ale mam polarkowe pajace.

Decorail mnie ostatnio ciągle gdzieś kłuje (mocz mam ok.) 😲

Mohnka plamienie mi się uspokoiło, brzuch się chwilami stawia (nigdy gdy mam ktg)
Dziś na ktg swoją drogą widziałam kilka skurczy w poziomie 60 brzuch mnie od czasu do czasu pobolewa okresowo.

Liście malin szukałabym w zielarskim.

I crp mi wróciło do normy 😀
Macica ćwiczy.. 😊😀 nieźle. Wytrzymasz jeszcze tydzień, dwa spokojnie 😘😘

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 07:54   #2255
decorail
Zakorzenienie

Emilka - współczuję ogarniania papierów - ja nie lubię i nie umiem tego robić - zawsze zostawiam dużo niepotrzebnych rzeczy - do tej pory mam notatki ze studiów

Ania - super, że już lepiej

To może faktycznie szyjka - wczoraj mi przed snem mocno dokuczała.
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 07:54   #2256
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta!
MałaSylwia - przepiękny pokój!

U mnie wciąż nie ma kącika nawet - jeszcze łóżeczko niezamówione...
Eh. Poza tym raczej wszystko wyklikane, jeszcze brakuje skarpetek małych

To nawet chyba nie chodzi o zołzowatość z sypialnią - tylko o świadomość swoich potrzeb, takie w nich ugruntowanie. Nie będzie gościom dużo mniej wygodnie.

My raczej też nie udostępniamy naszej sypialni, chyba, że naprawdę nie da się inaczej (raz się zdarzyło), bo było tak dużo nocujących i potrzebna była taktowna konfiguracja ludzi śpiących ze sobą w jednym pomieszczeniu

Ja nie mam żadnego sweterka i nie planuję kupować.

Mnie czasem kłuje gdzieś w tamtych rejonach, jakby cewka albo ujście pochwy - dziwne i myślę, że to może być właśnie szyjka.

Wczoraj ogarnęliśmy kawał roboty w domu - walka o przestrzeń trwa.
Zrobiliśmy czystkę w piwnicy, w której spędziliśmy kilka godzin - wyszło z 6 dużych kartonowych pudeł.

W domu walczę z papierami (mam trochę takie domowe biuro) - ostatnio wyszło 8 segregatorów, wczoraj do wyjścia przygotowałam kolejne i to nie koniec. Mam mega determinację, żeby wreszcie te papierzyska solidnie przejrzeć - wyrzucić śmieci (np. po wczorajszym 1,5 godz. przeglądzie - 3 reklamówki śmieci), dobrze opisać to, co będzie przechowywane w piwnicy i dobrze zorganizowane to, co zostaje. Jeszcze sporo pracy przede mną.

Nie zrobiłam prasowania ciuszków, ale myślę, że jutro się tym zajmę. Mam już wolne komody.

Jeśli macie ochotę, to wrzućcie zdjęcia szuflad/szaf z ubrankami i akcesoriami - szukam inspiracji.
Mnie tak kuło (kłuło?! Zawsze mam problem z tym słowem..) w środku to właśnie się szyjka skracała.i robiło rozwarcie..

Stary 2017-04-09, 07:56   #2257
IncognitoNick
Zadomowienie

Hej!
Mohnka 36+5 to całkiem fajny termin. W zasadzie ciąża już donoszona a liczyliby chyba jak wcześniejszą, czyli miałabyś refundowane niektóre szczepienia i może zrobiliby dziecku więcej badań po porodzie

IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:01   #2258
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie dni.. A jak skurcze? Plamienia jakieś?

Ja mam nadzieję, że nie urodze dziś przy rodzicach i że jak zacznę rodzić, to mały wyjdzie po 24 jak już będzie 10.04 i 37+0 😂 dużego stresa mam, że przy rodzicach coś się będzie działo. Ciągle pobolewa mnie brzuch.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Macica ćwiczy.. 😊😀 nieźle. Wytrzymasz jeszcze tydzień, dwa spokojnie 😘😘

Minęły skurcze ale zauważyłam że macica jest bardziej wrażliwa teraz np jak smarkam to łapie lekkie skurcz, podbrzusze w miarę ok dziś.

Nie mam żadnych plamien i nie wzięłam luteiny od wczoraj.
Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Hej!
Mohnka 36+5 to całkiem fajny termin. W zasadzie ciąża już donoszona a liczyliby chyba jak wcześniejszą, czyli miałabyś refundowane niektóre szczepienia i może zrobiliby dziecku więcej badań po porodzie

O właśnie, wcześniej chyba były pneumokoki i 5w1 refundowane. Teraz te pierwsze są w standardzie ale może 5w1 fundują. A 37+0 nie jest już wczesniakiem?

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:11   #2259
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Hej!

36+6. Nie potrzebuje tych badań i tego właśnie chcę uniknąć .. Żeby szukali Bóg wie czego.. I wymyślali.
Cytat:
Minęły skurcze ale zauważyłam że macica jest bardziej wrażliwa teraz np jak smarkam to łapie lekkie skurcz, podbrzusze w miarę ok dziś.

O właśnie, wcześniej chyba były pneumokoki i 5w1 refundowane. Teraz te pierwsze są w standardzie ale może 5w1 fundują. A 37+0 nie jest już wczesniakiem?

37+0 to już ciąża donoszona, bo skończony ten 37. kiedyś był inny zakres 38-42 a teraz słyszę od lekarzy 37-41.

A to, że się brzuch napina przy smarkaniu to u mnie od samego początku ciąży tak reagowało 😞 nigdy nie był to spokojny, miękki brzuch. Ciągle słyszałam "patologiczny". Ale ten patologiczny brzuch wyhodował już sporego Dzidziusia 😍

Stary 2017-04-09, 08:13   #2260
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:

Nie, od 37+0 chyba jest już dziecko donoszona. Tak mi się wydaje.

5w1 było refundowane na pewno 2 lata temu dla wcześniaków. A pneumokoki: nie wiem, czy wcześniakom nie należy się ta lepsza szczepionka...

Stary 2017-04-09, 08:19   #2261
bunnybe
Zadomowienie

Dzien dobry

Bambi to mnie zmartwilas, nasza polozna twierdzila ze w Raszei kapia w musteli, widac ma przestarzale info dzieki za cynk, wezme cos swojego w takim razie a co do kapieli to akurat dobrze ze nie kapia od razu bo ta maz w ktore dziecko przychodzi ma swiat jest bardzo cenna
Melka ja nie kupilam zadnego, dostalam 2 cienkie rozpinane na 62 i te mysle ze akurat wykorzystam ale mam tez kilka grubszych przez glowe i nie sadze by sie przydaly, wygoda malucha przede wszystkim, szczegolnie ze roz. 62 bedzie nosil najprawdopodobniej latem
Vikunia no i dobrze, ja tez uwazam ze sypialnia to nas azyl, oaza intymnosci i nikomu jej nie udostepniam do spania, nie uwazam ze to wredne to po prostu zdroworozsadkowy egoizm
Ania ale jestes optymistka z tym wstawaniem 2x w ciagu nocy do dziecka oczywiscie zycze Ci zeby tak bylo ale sama jestem przekonana ze to będzie jednak czesciej
Ok pora wstac, wypic kawe, zjesc śniadanie

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 08:19   #2262
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
36+6. Nie potrzebuje tych badań i tego właśnie chcę uniknąć .. Żeby szukali Bóg wie czego.. I wymyślali.

37+0 to już ciąża donoszona, bo skończony ten 37. kiedyś był inny zakres 38-42 a teraz słyszę od lekarzy 37-41.

A to, że się brzuch napina przy smarkaniu to u mnie od samego początku ciąży tak reagowało 😞 nigdy nie był to spokojny, miękki brzuch. Ciągle słyszałam "patologiczny". Ale ten patologiczny brzuch wyhodował już sporego Dzidziusia 😍

ciaze za donoszona chyba uznaje sie od 2 tyg przed terminem. Jednak moge sie mylic. Za to 37+0 to nie jest skonczony, a zaczety 37-my tydzien. Kurcze jakie to wszystko zagmatwane.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:21   #2263
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

7 RAZY wstawałam w nocy!!! Jak do dziecka będę musiała wstać dwa to będę kochała stan "nie w ciąży"

Ciągle mam zatkane zatoki, oddycham przez buzie, mam suche usta niech to sie skończy Na szczęście po sobie czuje sie już lepiej. Parę dni i będę miała siłę rodzić

Wysłane za pomocą mTalk
Ojej, współczuję! Ja teraz wstaję 3-4 razy, ale żałuję, że nie budzę się wcześniej, bo budzi mnie dopiero pęcherz tak pełny, że aż boli.

I też czuję to kłucie w szyjce, ale na szczęście rzadko.

Ja też nie mam za bardzo sweterków, mam jedną bluzę na 62 i tyle pamiętam. Muszę jeszcze przejrzeć dokładnie, ale w razie czego najwyżej dokupię.
Ktoś prosił o zdjęcia szuflad, to moje na 56 i 62, ale jeszcze nie skończone. Teraz jest tego trochę więcej i pooposywane, ale nadal w trakcie realizacji
1491722440829.jpg1491722453909.jpg

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:25   #2264
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
ciaze za donoszona chyba uznaje sie od 2 tyg przed terminem. Jednak moge sie mylic. Za to 37+0 to nie jest skonczony, a zaczety 37-my tydzien. Kurcze jakie to wszystko zagmatwane.
Też mi się to myliło, ale Mohnka ma rację, 37+0 to rozpoczęty 38 tydzień i donoszona ciąża mi gin wyliczyła, kiedy mam donoszoną i tak właśnie wychodzi

Stary 2017-04-09, 08:26   #2265
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
E nie, 37+0 to raczej skończony 37 tc i zaczęty 38. Po nim jest 37+1 czyli skończonych 37 tygodni plus dodatkowo jeden dzień.

Bestbellyfriend podaje 37+0 za donoszona. Mi tydzień temu, gdy byłam na wizycie w 36+0 gin mówił, że jeszcze tydzień.

Stary 2017-04-09, 08:26   #2266
anita7
Rozeznanie

Ukrajinka mnie się wydaje ze 37+0 to jednak skończony 37 tc (pierwsza liczba mówi o skończonym tygodniu a druga ilości dni rozpoczętego kolejnego tygodnia)

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:26   #2267
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Niestety się mylisz. omawiany był ten temat na wątku już.

Stary 2017-04-09, 08:30   #2268
bunnybe
Zadomowienie

Ukrajinka ja mam termin na 21 maj a ginka na ostatniej wizycie powiedziala ze ciaze bede miala donoszona ostatniego kwietnia wiec wychodzi ze 3 tygodnie przed
Stary 2017-04-09, 08:31   #2269
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
O ludzie, nie widziałam tego posta!
Chyba zaczne melise pić na uspokojenie

Nienawidze Cie, takie pychoty a ja nie mogę lodów

Właśnie sobie chciałam zjeść taka pyszna bułeczke maślana i od razu pies przyszedł zebrać

Polezalam jeden dzień i boli mnie kręgosłup

Dzięki :p

Znowu nie mogłam zasnąć :/ ide robić jajecznice i lecę do poloznej

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:34   #2270
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7270614 1]Dzięki
Znowu nie mogłam zasnąć :/ ide robić jajecznice i lecę do poloznej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Wbij dwa jajka więcej dla mnie 😍😀 to moje marzenie. Zjeść jajecznice.. Jak wrócę to będę jeść codziennie 😂

Stary 2017-04-09, 08:35   #2271
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Anita, przeżyłam jakoś ale od razu padłam spać 😉

Z rana obudziłam się z majtkami mokrymi. Już myślałam że to to ale je powąchałam i był to raczej mocz. Wkładkę ubrałam. I co chwilę czuje mokro ale to nie to. Dzidzia musi mi na pęcherz napierać a dodatkowo mam antybiotyki zaaplikowane i się rozpuszczają. Byłam w dwóch aptekach pytać o papierki lakmusowe ale nigdzie ich nie ma..

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Z resztą z tego co czytałam yo by mi wyszedł zafałszowany wynik z powodu infekcji

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:38   #2272
bunnybe
Zadomowienie

Kiwaczka wkladka to dobra opcja, wody plodowe sa przezroczyste a mocz ma zawsze chociaz lekko zolte zabarwienie, ja tez tak sprawdzalam jak bylam chora i zdarzaly mi sie incydenty z popuszczaniem
Stary 2017-04-09, 08:38   #2273
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Kurde nie wiem czy jechać na ip czy nie.. czuje że zaczynam wariować od tych mokrych wkładek

Edytowane przez Kiwaczka
Czas edycji: 2017-04-09 o 08:39
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:44   #2274
happiness__
Rozeznanie

Kiwaczka, jak masz się denerwować to pewnie, że jedź, dla świętego spokoju

Stary 2017-04-09, 08:45   #2275
Melka88
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi, dziewczyny! Pytalam, bo mam dwa sweterki zapinane - jeden grubszy, drugi taki lzejszy. Potem znalazlam jeszcze taki grubszy kaftanik w rzeczach po chrzesniakach meza i nie wiem, czy tego grubszego nie sprzedac. Z drugej strony to nie wiadomo, kiedy wyjdzie, a pogody nie przewidze. Brzydsze dni tez sie zdarzaja..

Ale mi rece dretwieja 😱 ratunku!!!

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2017-04-09 o 08:47
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:47   #2276
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Kurde nie wiem czy jechać na ip czy nie.. czuje że zaczynam wariować od tych mokrych wkładek

Jedź koniecznie. Niech sprawdzą czy to wody. Trzymam kciuki

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 08:52   #2277
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tak kuło (kłuło?! Zawsze mam problem z tym słowem..) w środku to właśnie się szyjka skracała.i robiło rozwarcie..

Mnie też coś tam ciągnie w środku, ale u mnie to akurat nie szyjka - chyba zatem nie ma zasady, bo moja szyjka długa i pancerna póki co... A czasem mnie mocno zaboli, zwłaszcza jak muszę coś gdzieś zanieść cięższego.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 08:55   #2278
happiness__
Rozeznanie

Ja czuję, że moja szyjka to mnie w konia robi i będzie robić do samego końca od grudnia mam objawy, które mogłyby świadczyć o jej skracaniu, jest krótka od początku, ale pozamykana na wszystkie spusty zobaczymy na następnej wizycie, ale jakoś mam wrażenie, że moja to żartownisia taka

Stary 2017-04-09, 08:57   #2279
decorail
Zakorzenienie

Kiwaczka - ja też co budzę się w nocy to mam mokro... przez wkładkę mi na wylot przemaka dosłownie...

Jestem wściekła na Tż - nie chcę już wchodzić w szczegóły, ale o sprzątanie poszło. Wyszedł obrażony do pracy, ja się popłakałam. Mam go serdecznie dość.
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 09:00   #2280
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mnie tam na ten moment cieszy fakt, że szyjka jest mocna, bo nie chcę urodzić przed ostatnim weekendem kwietnia... Tak bardzo się boję, że mój mąż nie zdąży dojechać. Ale starszą córkę przenosiłam o 3 dni, to mam nadzieję, że młodsza nie będzie chciała wyjść przed terminem, ehhh...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości