Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-05, 08:01   #2251
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

I co moje dziecko zrobiło??? Poszło spać. Wcale się nie dziwie jak się wstaje o tej godzinie.
Meme ja to nie wiem jak ty dajesz radę. Jak sobie przypomnę początek ciąży - koszmar. Szybko poszłam na L4, prawie nic nie robiłam w domu. A ty nie dość że pracujesz to masz jeszcze na głowie dom i Filipa. mnie to by nerwica zżarła. Jestem chyba zbyt słaba psychicznie i w stresujących sytuacjach dostaje furii. Jeśli do tego dochodzi zmęczenie to już wogóle porażka.
Idę dzisiaj do ciężarnej koleżanki z Julką. Niech dziewczyna zobaczy co ją czeka

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 08:01   #2252
kasiulka
Zakorzenienie

Alien, brzuszek to ja juz mam choc w ciaży nie jestem .....
A u mnie to nie jest takie proste....musiałabym byc wiatropylna

Dobra juz sie zamykam, ide pracowac

A jakbym cos na oliwke próbowala narzekac to mozecie mi wszystkie witrualnie nakopac w wielkie dupsko

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 08:01   #2253
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
no pewnie Meme, fajnie ze mlodo wyglądasz ... bo jak patrze na babki z wózkami to wiekszosc to własnie typowe "mamuśki" - faldy na brzuchu, 2 brody, trwala ondulacja - ja nie chce byc mamuśką ...
Kurcze Kasiulko to jakbym o sobie czytała, ja to jeszcze dojśc do siebie nie moge po ciązy i porodzie
Kiedys wygladałam młodo a teraz to wyglądam jak typowa mamuśka po 30 chociaz jeszcze do 30 mi troche zostało ale juz chyba nie jest za dobrze skoro ludzie w moim wieku mi mówią dzien dobry

Chciałam się zmobilizować, zacząc ćwiczyć ale sama to nie mam motywacji a nazajęcia się nie zapisze bo po pierwsze tam same laski chodzą wiec jak ja bede przy nich wyglądać a po drugie to i tak nie miałabym jak chodzic, bo z kim Wike zostawic.

A opone na brzuchu to mam taką wielką, ze jakby sie koło od samochodu popsuło to byłoby juz zapasowe z mojego brzucha i to całkiem niezle napompowane

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 08:04   #2254
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Wika tez wszelkim zasadą, radą nie podlega. Robi wszystko po swojemu i już. Przetrzymać ją ? nie ma szans bo jak się rozbeczy to dopiero robi koncert az mi się rodzina zlatuje i narzeka to dopiero dołuje człowieka. Zamiast pomóc to jeszcze mają jakieś pretensje.
Mam dokładnie tak samo - przychodzą i pytają dlaczego Julka tak płacze Ostatnio mama stwierdziła że sama ją ubierze bo jak ja to robię to dziecko płacze.

Stary 2006-10-05, 08:07   #2255
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Alien, brzuszek to ja juz mam choc w ciaży nie jestem .....
A u mnie to nie jest takie proste....musiałabym byc wiatropylna

Dobra juz sie zamykam, ide pracowac

A jakbym cos na oliwke próbowala narzekac to mozecie mi wszystkie witrualnie nakopac w wielkie dupsko
Kasiulko skoro piszesz, ze brzuszek masz to równie dobrze mozesz w ciązy być, wiele się nie zmieni A tak na powaznie to należą ci się kolejne widac na zdj eciach jaka z ciebie ładna laska i jak młodo wygladasz a ty jeszcze narzekasz !?!

Daj telefon do twojego męza, trzeba go podpuscić, to jak sie do ciebie dobierze to szybko Oliwka bedzie miała rodzeństwo

Stary 2006-10-05, 08:08   #2256
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

No to moje dziecko pospało sobie 10min. zdążyłam umyć włosy .

Meme ja myślałam, że Filipek jest grzeczny , ale masz ciężko współczuje Ci dziecko, praca i jeszcze ciąża oj ciężko masz.
Mi też jęczeli o drugim dziecku, że dobrze mieć rok po roku, zwłaszcza teściowa ona tak ma dzieci, ale ja twardo mówię nie!!! nikt mi nie pomaga żadnego wsparcia ze strony rodziny mojej i tż, jestesmy tu sami i wiem, że nie dałabym rade , ale ona tego nie rozumie no bo fajnie mieć wnuki na odległość, przyjadą raz na jakiś czas, szybko odjadą, ale nie widać tego jak mam ciężko i nie przyjdzie nikomu do głowy pomóc . Niegrzeczne mamy dzieci nie ma co .
Matiego przetrzymać graniczy z cudem ryk, szał niemiłosierny podobnie jak Joasia jestem już tak wieczorem zmęczona, że nawet nie mam sił znosić jego fochów. Idzie spać szybko bo ok. 20.00 i wstaje też przyzwoicie bo tak koło 7.00 rano czasami nawet po, ale w nocy ciągle się budzi.

Mój okres też jest łagodniejszy, ale trwa nieraz nawet ponad tydzień .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 08:11   #2257
ch_aga
Zadomowienie

I u nas takie noce są codziennie Zaczynam być już zmęczona, w dzień chodzę rozdrażniona, wszystko mnie wkurza Nie wiem co zrobić aby Muszek nie wstawał w nocy. Wczoraj o 19.00 dostał jabłuszko, o 20.00 cyc a już o 22.30 obudził się z wrzaskiem i nijak go nie mogę uspokoić tylko cycem Kolejna pobudka parę minut po 24.00, potem parę minut po 3.00 potem jeszcze dwa razy cycanie. Oczywiście podczas każdej pobudki daję cyca bo inaczej jest ryk
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 08:16   #2258
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
No to moje dziecko pospało sobie 10min. zdążyłam umyć włosy .

Meme ja myślałam, że Filipek jest grzeczny , ale masz ciężko współczuje Ci dziecko, praca i jeszcze ciąża oj ciężko masz.
Mi też jęczeli o drugim dziecku, że dobrze mieć rok po roku, zwłaszcza teściowa ona tak ma dzieci, ale ja twardo mówię nie!!! nikt mi nie pomaga żadnego wsparcia ze strony rodziny mojej i tż, jestesmy tu sami i wiem, że nie dałabym rade , ale ona tego nie rozumie no bo fajnie mieć wnuki na odległość, przyjadą raz na jakiś czas, szybko odjadą, ale nie widać tego jak mam ciężko i nie przyjdzie nikomu do głowy pomóc . Niegrzeczne mamy dzieci nie ma co .
Matiego przetrzymać graniczy z cudem ryk, szał niemiłosierny podobnie jak Joasia jestem już tak wieczorem zmęczona, że nawet nie mam sił znosić jego fochów. Idzie spać szybko bo ok. 20.00 i wstaje też przyzwoicie bo tak koło 7.00 rano czasami nawet po, ale w nocy ciągle się budzi.

Mój okres też jest łagodniejszy, ale trwa nieraz nawet ponad tydzień .
Płatku a ja mam rodzine pod nosem, bo mieszkamy jescze u nich w domu i myslisz, ze jest lepiej ?? Zbiegają się po to, zeby powiedziec, ze cos robie zle i ze cos im nie pasuje a jak trzeba zając się dzieckiem to nie ma kto. Wczoraj rano wiało i prawie padało a ja musialam Wike do wózka zapakować i jechac do Urzedu Pracy do którego mam piechotą prawie 45 minut w jedną stronę. Moja mama była wtedy w domu ale z Wiką nie została.
Tesciowa za to przyjdzie na dwie, trzy godzinki to przynajmniej widac, ze sie cieszy, ze widzi Wike i kilka razy kazała nam ją przywieźć na kilka godzin. Wiecej mi pomaga niz rodzina na miejscu.
O wiele lepiej czuje się jak sama w domu zostaje i wszyscy idą do pracy, bo przynajmniej wtedy na mnie nikt krzywo nie patrzy.
Mysle, ze o wiele lepiej by było gdybysmy mieszkali sami.

Stary 2006-10-05, 08:21   #2259
Alien
Wtajemniczenie

Joasiu, Płatku, Meme ja wam zycze, zeby wasze dzieci nie poszły za niedlugi czas w ślady mojej Wiki, bo jak zaczną tak jak ona łazić wszedzie gdzie im nie wolno i brac to co im nie wolno to bedzie jeszcze wieksza jazda.

Moze powinnysmy zadzwonić po super nianie tylko jak ja się pokaze w tv taka "stara mamuska z oponą jak do samochodu i to nawet tira, i dodatkowo co ją mozna przez plecy zarzucać" to dopiero bedzie kupa śmiechu ze mnie no i ja nie mam takiego ładnego domu jak tam pokazują, chyba ze to oni taki dają na chwile.

Stary 2006-10-05, 08:30   #2260
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Joasiu, Płatku, Meme ja wam zycze, zeby wasze dzieci nie poszły za niedlugi czas w ślady mojej Wiki, bo jak zaczną tak jak ona łazić wszedzie gdzie im nie wolno i brac to co im nie wolno to bedzie jeszcze wieksza jazda.

Moze powinnysmy zadzwonić po super nianie tylko jak ja się pokaze w tv taka "stara mamuska z oponą jak do samochodu i to nawet tira, i dodatkowo co ją mozna przez plecy zarzucać" to dopiero bedzie kupa śmiechu ze mnie no i ja nie mam takiego ładnego domu jak tam pokazują, chyba ze to oni taki dają na chwile.
Alien to musimy już ustawić się w kolejce do super niani bo jak tak dalej pójdzie i nasze szkraby porosną to i super niania wymięknie przy naszych aniołkach .
Stary 2006-10-05, 08:31   #2261
Alien
Wtajemniczenie

To jeszcze raz ja. Pewno macie mnie juz dość narzekam i narzekam tylko jak to mowi moj TZ.
Chcialam jeszcze tylko napisac, ze ja bym Wice nieba przychylila, obchodze się z nią jak z jajkiem a ona co ? Moze faktycznie dziecku trzeba wiecej rygoru ale nawet jakbym chciała ją przeszkolic to rodzina mi sie zbiegnie i bedzie mowic, ze dziecko mecze a sama nie dam rady.
Ale nasze dzieciaczki wyrosną to mam nadzieje, ze nam to wynagrodzą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-05, 08:33   #2262
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Alien to musimy już ustawić się w kolejce do super niani bo jak tak dalej pójdzie i nasze szkraby porosną to i super niania wymięknie przy naszych aniołkach .
To by dopiero była wtedy oglądalność

Stary 2006-10-05, 08:33   #2263
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu Julka już siedzi stabilnie czy mi się wydaje?

Wiecie jak Mati zasuwa po podłodze teraz jest na puzzlach a za chwile znowu bedzie metr dalej dzięki temu ma zajęcie, a ja mogę popisać .
Stary 2006-10-05, 08:33   #2264
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Alien ty mnie nie strasz błagam ciągle mam nadzieje że jednak będzie lepiej

Na Kasiulkę mówisz a sama narzekasz nie zapominaj że twoje zdjęcia też widziałyśmy

Stary 2006-10-05, 08:35   #2265
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Joasiu Julka już siedzi stabilnie czy mi się wydaje?

Wiecie jak Mati zasuwa po podłodze teraz jest na puzzlach a za chwile znowu bedzie metr dalej dzięki temu ma zajęcie, a ja mogę popisać .
Ja pisze jednym okiem patrząc na komputer a drugie podąza za Wiką. Potem biegne po nią bo gdzies zalazła i pisze dalej. No przynajmniej sie szybko pisac i czytac na kompie nauczyłam

Stary 2006-10-05, 08:37   #2266
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Tak Julka siedzi stabilnie nawet zdarzy jej się samodzielnie usiąść
Nie ma co kupuje puzzle. 15 minut spokoju to zbawienie.

Stary 2006-10-05, 08:38   #2267
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Alien ty mnie nie strasz błagam ciągle mam nadzieje że jednak będzie lepiej

Na Kasiulkę mówisz a sama narzekasz nie zapominaj że twoje zdjęcia też widziałyśmy
Ja mam nadzieje, ze bedzie lepiej za kilka lat jak Wika podrosnie i bedzie szła do szkoły na 8 rano a ja nie bede mogła jej dobudzić bo potem jak zacznie chodzic na dyskoteki to pewno dalej spać po nocach nie bede mogla martwiąc się o nią.

Joasiu a wierz mi, ze to zdjęcie jakoś tak wyszło dalekie od rzeczywistosci, gdybys mnie w realu zobaczyła to chybabyś uciekła. Wygladam jak stara maleńka.

Stary 2006-10-05, 08:39   #2268
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Ja pisze jednym okiem patrząc na komputer a drugie podąza za Wiką. Potem biegne po nią bo gdzies zalazła i pisze dalej. No przynajmniej sie szybko pisac i czytac na kompie nauczyłam
A ja jedną ręką poje Julke a drugą pisze. Nawet już potrafie jedną ręką pisać z polskimi znakami normalnie joga - dłonią

Stary 2006-10-05, 08:41   #2269
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Joasiu a wierz mi, ze to zdjęcie jakoś tak wyszło dalekie od rzeczywistosci, gdybys mnie w realu zobaczyła to chybabyś uciekła. Wygladam jak stara maleńka.
Ja jestem upierdliwa ale ty mnie bijesz na głowę

Stary 2006-10-05, 08:41   #2270
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Tak Julka siedzi stabilnie nawet zdarzy jej się samodzielnie usiąść
Nie ma co kupuje puzzle. 15 minut spokoju to zbawienie.

Joasiu żebyś wiedziała ja jestem bardzo z nich zadowolona Mati choć trochę się na nich bawi, a te pare minut spokoju to dla mnie normalnie luksus.
Stary 2006-10-05, 08:44   #2271
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem upierdliwa ale ty mnie bijesz na głowę
No bo myslałam, ze pojde na miasto, Wike chciałam mamie zostawic bo deszcz pada a ona mi teraz, ze juz pozno i nie zostanie jednak z nią. Wiec na miasto nie poszłam to siedze i pisze tutaj, pewno was zanudzając.

Stary 2006-10-05, 08:53   #2272
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczny macie jakieś linki na joge, albo pilates? Może to mnie jakoś zmobilizuje do zlikwidowania słynnej oponki .
Stary 2006-10-05, 08:59   #2273
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dołączam się do Kasiulki, faktycznie ciężko macie biedulki . Ja nie wiem co to znaczy wstawać w nocy do dziecka, czasem się zdarzało, że Natalka się przebudziła, to dałam jej smoczka i spała dalej. Dziś znów przespała całą noc. Wczoraj połozyłam ją o 20:30 i spała do 7:50. W sam raz obudziła się na śniadanko .
Zyczę Wam , żby Wasze dzieciaczki zaczęły w końcu sypiać w nocy....przecież wiecznie to nie bedzie trwało .

Co do okresu to ja jeszcze nie mam , mam nadzieję, że jak dostanę to nie będe gorzej przechodziła niż przed ciążą .

Tak siedzę przed kompem i zastanawiam sie co mam Wam napisać, bo na prawdę nie mogę narzekać na swoje dziecko pod żadnym względem i też nie chcę ciągle pisać jaka to ona grzeczna, bo wiem jak wy sie borykacie ze swoimi pociechami . Podejrzewam, że Natalka da mi jeszcze popalić przy zębach. Na razie zębów ani widu, ani słychu, więc jeszcze mam spokój .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-05, 09:05   #2274
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kostka.kr Pokaż wiadomość
Dołączam się do Kasiulki, faktycznie ciężko macie biedulki . Ja nie wiem co to znaczy wstawać w nocy do dziecka, czasem się zdarzało, że Natalka się przebudziła, to dałam jej smoczka i spała dalej. Dziś znów przespała całą noc. Wczoraj połozyłam ją o 20:30 i spała do 7:50. W sam raz obudziła się na śniadanko .
Zyczę Wam , żby Wasze dzieciaczki zaczęły w końcu sypiać w nocy....przecież wiecznie to nie bedzie trwało .

Co do okresu to ja jeszcze nie mam , mam nadzieję, że jak dostanę to nie będe gorzej przechodziła niż przed ciążą .

Tak siedzę przed kompem i zastanawiam sie co mam Wam napisać, bo na prawdę nie mogę narzekać na swoje dziecko pod żadnym względem i też nie chcę ciągle pisać jaka to ona grzeczna, bo wiem jak wy sie borykacie ze swoimi pociechami . Podejrzewam, że Natalka da mi jeszcze popalić przy zębach. Na razie zębów ani widu, ani słychu, więc jeszcze mam spokój .
Kostko i życze Ci aby Natalka się nie zmieniła i zawsze była taka grzeczniutka . Ja też mam nadzieje, że to się odmieni i wrócą spokojne i przespane noce jak za czasów ciąży .
Stary 2006-10-05, 09:11   #2275
kasiulka
Zakorzenienie

Moja Oliwka jest dowodem na to ze sie moze odmienic na plus .... pamietacie jaka niegrzeczna była ? Myslałam chwilami ze sobie wyrwe wszystkie kudły z nerwów. Wygrzeczniała z dnia na dzien czego i Waszym niuniom i Wam życzę. .
Ale mysle ze dużo winy jest w ząbkowaniu, bo Wasze maluchy juz ząbkują a Kostki i moje nie. Jak sie zacznie w koncu to dostaniemy obie po dupie

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 09:20   #2276
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Dziewczyny ale się rozpisałyście z rana co do nocki to u nas identycznie Pati chodzi spać o 20 nie ma szans żeby ją przetrzymać dłużej około 23 już jest płacz i oczywiście cycuś potem już spi z nami to nawet nie wiem ile razy ją nieraz karmie bo robie to jak ałtomat płacz i cycuś ale za to śpi do 7 choć ostatnio jest coraz lepiej bo potrafi jeszć tylko raz w nocy
Okres po porodzie to chyba wszystkie widze mamy bez bólu ale za to dłużej ja też teraz to 7 dni nie wyjęte
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 09:29   #2277
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

moge was pocieszyc ze jeszcze bedzie lepiej. z Wiktoria tez tak mialam, o byle co wstawala po kilka razy w nocy, a to wyplula smoczka,a to jesc. ale juz gorzej jak nic nie pomagalo i musialam ja wziasc do lozka i spala z nami. wszyscy wyspani oprocz mnie. pomoglo troche chodzenie wczesnie na spacery. jak tylko ziewnela lub widzialam ze jest juz senna to w w ozek i na okolo osiedla. zasypiala na godzine a swierze powietrze lepiej na jej organizm wplywalo. potem juz caly dzien bylo lepiej i szla wieczorem spac. i lepiej przesypiala nocki. dopiero niedawno tak na prawde przesypia cale nocki chociaz raz na jakis czas zdarza sie ze musze ja z nami polozyc spac bo inaczej nie chce spac w lozeczku. powiem szczerze ze wolalam kiedy wczesnie mi wstawala np o 7.00 rano bo wtedy juz o 21 spala na dobre. a teraz sie przestawila i o 9 rano wstaje a wieczorem problem z uspieniem. takze jeszcze kilka miesiecy przed wami zmian na lepsze i gorsze. da sie przezyc. przy malych dzieciach tak jest ze o zlych rzeczach sie zapomina a dobre pamieta na cale zycie.

a teraz watek optymistyczny. moje 18 miesieczne dziecko juz sie robi mala porzadnisia jesli chodzi o scielenie lozka. rano poscielilam lozko. mamy naroznik i mamy trzy poduszki. na rogu klade taka prostokatna a na koncach po jednej takie serduszko a na drugim słonce. dzisiaj zapomnialam ich przelozyc z fotela na lozko. siadlam do kompa i zaczelam czytac watek a Wiktoria ziela poduszki i ulozyla tak jak ja to robie. najpowazniejszy problem miala z ta prostokatna bo troszku ciezka. normalnie szok . jak sprzatam to ona obowiazkowo misi miec wlasna sciereczke i najlepiej jak ma plyn w sprykiwaczu. spryskiwacz pod pacha a sciereczka w reku. ostatnio mojej mamie myla okno balkonowe. oczywiscie nadawalo sie do lekkij poprawki ale licza sie checi.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 09:33   #2278
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Płatku Alien szkoda że rodzinka wam nie pomaga u nas chociaż z tym nie ma problemu obie babcie bardzo chętnie zostają z Patrycją . Teściowa jest na miejscu więc to ona częściej zostaje i nigdy nie robi problemu a jak jest brzydko i mamy gdzieś jechać to nawet nie pozwala zabierać Pati.A mojej mamie też jak zawozimy mała to jest zachwycona
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 09:35   #2279
Alien
Wtajemniczenie

Kostko i Kasiulko nie zakładajecie, ze wasze pociechy bedą cięzko przechodzić ząbkowanie, bo nie kazde dziecko źle to przechodzi. Mojej kolezanki córka aniołek ma juz 3 ząbki i nawet nie wiadomo kiedy jej wyszły, byla grzeczna cały czas.

Ja juz zwątpilam, zeby w przypadku Wiki ona wygrzeczniała. A co do przespanych nocy to tak jak pisałam, za kilka lat się wyspie jak Wika do szkoły pojdzie i sama nie bedzie chciała wtedy rano wstawać.

Tiaaro rosnie ci mała porządnisia nauczyła się od mamy.

Stary 2006-10-05, 09:38   #2280
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Kasiulko śmiałam się wczoraj z kupy Oliwki to dzisiaj mam za swoje Rano przebrałam Alicję w czyste ubranka i za kilkanaśce minut miałam bombę Kupa nie zmiesciła sie w pampersie, wypłynęla i sięgała dosłownie aż po szyję a przy rozbieraniu jeszcze łokcie sobie ubabrała Mogła mała spryciara powiedzieć, że nie podoba jej się ubranie które jej nałożyłam, ale nie lepiej od razu wszystko zasrać
Dołączam do klubu grubasek. Ja wyglądam jak kolumbryna (łysiejąca w dodatku) o brzuchu to już nawet nie wspominam
Anchela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości