![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
I co moje dziecko zrobiło??? Poszło spać. Wcale się nie dziwie jak się wstaje o tej godzinie.
Meme ja to nie wiem jak ty dajesz radę. Jak sobie przypomnę początek ciąży - koszmar. Szybko poszłam na L4, prawie nic nie robiłam w domu. A ty nie dość że pracujesz to masz jeszcze na głowie dom i Filipa. ![]() Idę dzisiaj do ciężarnej koleżanki z Julką. Niech dziewczyna zobaczy co ją czeka ![]()
#2252 |
Zakorzenienie
|
Alien, brzuszek to ja juz mam choc w ciaży nie jestem
![]() A u mnie to nie jest takie proste....musiałabym byc wiatropylna ![]() Dobra juz sie zamykam, ide pracowac ![]() A jakbym cos na oliwke próbowala narzekac to mozecie mi wszystkie witrualnie nakopac w wielkie dupsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedys wygladałam młodo a teraz to wyglądam jak typowa mamuśka po 30 chociaz jeszcze do 30 mi troche zostało ![]() ![]() Chciałam się zmobilizować, zacząc ćwiczyć ale sama to nie mam motywacji a nazajęcia się nie zapisze bo po pierwsze tam same laski chodzą wiec jak ja bede przy nich wyglądać a po drugie to i tak nie miałabym jak chodzic, bo z kim Wike zostawic. A opone na brzuchu to mam taką wielką, ze jakby sie koło od samochodu popsuło to byłoby juz zapasowe z mojego brzucha i to całkiem niezle napompowane ![]()
![]() |
#2254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Daj telefon do twojego męza, trzeba go podpuscić, to jak sie do ciebie dobierze to szybko Oliwka bedzie miała rodzeństwo ![]()
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
No to moje dziecko pospało sobie 10min. zdążyłam umyć włosy
![]() Meme ja myślałam, że Filipek jest grzeczny ![]() ![]() ![]() Mi też jęczeli o drugim dziecku, że dobrze mieć rok po roku, zwłaszcza teściowa ona tak ma dzieci, ale ja twardo mówię nie!!! nikt mi nie pomaga ![]() ![]() ![]() ![]() Matiego przetrzymać graniczy z cudem ![]() Mój okres też jest łagodniejszy, ale trwa nieraz nawet ponad tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
I u nas takie noce są codziennie
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tesciowa za to przyjdzie na dwie, trzy godzinki to przynajmniej widac, ze sie cieszy, ze widzi Wike i kilka razy kazała nam ją przywieźć na kilka godzin. Wiecej mi pomaga niz rodzina na miejscu. O wiele lepiej czuje się jak sama w domu zostaje i wszyscy idą do pracy, bo przynajmniej wtedy na mnie nikt krzywo nie patrzy. Mysle, ze o wiele lepiej by było gdybysmy mieszkali sami.
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Joasiu, Płatku, Meme ja wam zycze, zeby wasze dzieci nie poszły za niedlugi czas w ślady mojej Wiki, bo jak zaczną tak jak ona łazić wszedzie gdzie im nie wolno i brac to co im nie wolno to bedzie jeszcze wieksza jazda.
Moze powinnysmy zadzwonić po super nianie ![]() ![]() ![]()
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Wtajemniczenie
|
To jeszcze raz ja. Pewno macie mnie juz dość
![]() Chcialam jeszcze tylko napisac, ze ja bym Wice nieba przychylila, obchodze się z nią jak z jajkiem a ona co ? Moze faktycznie dziecku trzeba wiecej rygoru ale nawet jakbym chciała ją przeszkolic to rodzina mi sie zbiegnie i bedzie mowic, ze dziecko mecze a sama nie dam rady. Ale nasze dzieciaczki wyrosną to mam nadzieje, ze nam to wynagrodzą ![]()
#2262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Joasiu Julka już siedzi stabilnie
![]() Wiecie jak Mati zasuwa po podłodze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na Kasiulkę mówisz a sama narzekasz ![]()
![]() |
#2265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2266 |
Wtajemniczenie
|
Tak Julka siedzi stabilnie
![]() Nie ma co kupuje puzzle. 15 minut spokoju to zbawienie. ![]()
#2267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Joasiu a wierz mi, ze to zdjęcie jakoś tak wyszło dalekie od rzeczywistosci, gdybys mnie w realu zobaczyła to chybabyś uciekła. Wygladam jak stara maleńka.
![]() |
#2268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasiu żebyś wiedziała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Wtajemniczenie
|
No bo myslałam, ze pojde na miasto, Wike chciałam mamie zostawic bo deszcz pada a ona mi teraz, ze juz pozno i nie zostanie jednak z nią. Wiec na miasto nie poszłam to siedze i pisze tutaj, pewno was zanudzając.
#2272 |
Zakorzenienie
|
Dziewczny macie jakieś linki na joge, albo pilates? Może to mnie jakoś zmobilizuje do zlikwidowania słynnej oponki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zadomowienie
|
Dołączam się do Kasiulki, faktycznie ciężko macie biedulki
![]() ![]() Zyczę Wam ![]() ![]() Co do okresu to ja jeszcze nie mam ![]() ![]() Tak siedzę przed kompem i zastanawiam sie co mam Wam napisać, bo na prawdę nie mogę narzekać na swoje dziecko pod żadnym względem i też nie chcę ciągle pisać jaka to ona grzeczna, bo wiem jak wy sie borykacie ze swoimi pociechami ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Moja Oliwka jest dowodem na to ze sie moze odmienic na plus
![]() ![]() Ale mysle ze dużo winy jest w ząbkowaniu, bo Wasze maluchy juz ząbkują a Kostki i moje nie. Jak sie zacznie w koncu to dostaniemy obie po dupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale się rozpisałyście z rana
![]() ![]() ![]() Okres po porodzie to chyba wszystkie widze mamy bez bólu ale za to dłużej ja też teraz to 7 dni nie wyjęte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Wtajemniczenie
|
moge was pocieszyc ze jeszcze bedzie lepiej. z Wiktoria tez tak mialam, o byle co wstawala po kilka razy w nocy, a to wyplula smoczka,a to jesc. ale juz gorzej jak nic nie pomagalo i musialam ja wziasc do lozka i spala z nami. wszyscy wyspani oprocz mnie. pomoglo troche chodzenie wczesnie na spacery. jak tylko ziewnela lub widzialam ze jest juz senna to w w ozek i na okolo osiedla. zasypiala na godzine a swierze powietrze lepiej na jej organizm wplywalo. potem juz caly dzien bylo lepiej i szla wieczorem spac. i lepiej przesypiala nocki. dopiero niedawno tak na prawde przesypia cale nocki chociaz raz na jakis czas zdarza sie ze musze ja z nami polozyc spac bo inaczej nie chce spac w lozeczku. powiem szczerze ze wolalam kiedy wczesnie mi wstawala np o 7.00 rano bo wtedy juz o 21 spala na dobre. a teraz sie przestawila i o 9 rano wstaje a wieczorem problem z uspieniem. takze jeszcze kilka miesiecy przed wami zmian na lepsze i gorsze. da sie przezyc. przy malych dzieciach tak jest ze o zlych rzeczach sie zapomina a dobre pamieta na cale zycie.
a teraz watek optymistyczny. moje 18 miesieczne dziecko juz sie robi mala porzadnisia jesli chodzi o scielenie lozka. rano poscielilam lozko. mamy naroznik i mamy trzy poduszki. na rogu klade taka prostokatna a na koncach po jednej takie serduszko a na drugim słonce. dzisiaj zapomnialam ich przelozyc z fotela na lozko. siadlam do kompa i zaczelam czytac watek a Wiktoria ziela poduszki i ulozyla tak jak ja to robie. najpowazniejszy problem miala z ta prostokatna bo troszku ciezka. normalnie szok ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zadomowienie
|
Płatku Alien szkoda że rodzinka wam nie pomaga
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Wtajemniczenie
|
Kostko i Kasiulko nie zakładajecie, ze wasze pociechy bedą cięzko przechodzić ząbkowanie, bo nie kazde dziecko źle to przechodzi. Mojej kolezanki córka aniołek ma juz 3 ząbki i nawet nie wiadomo kiedy jej wyszły, byla grzeczna cały czas.
Ja juz zwątpilam, zeby w przypadku Wiki ona wygrzeczniała. A co do przespanych nocy to tak jak pisałam, za kilka lat się wyspie jak Wika do szkoły pojdzie i sama nie bedzie chciała wtedy rano wstawać. Tiaaro rosnie ci mała porządnisia ![]()
#2280 |
Zadomowienie
|
Kasiulko śmiałam się wczoraj z kupy Oliwki to dzisiaj mam za swoje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dołączam do klubu grubasek. Ja wyglądam jak kolumbryna (łysiejąca w dodatku) o brzuchu to już nawet nie wspominam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.