|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
I co moje dziecko zrobiło??? Poszło spać. Wcale się nie dziwie jak się wstaje o tej godzinie.
Meme ja to nie wiem jak ty dajesz radę. Jak sobie przypomnę początek ciąży - koszmar. Szybko poszłam na L4, prawie nic nie robiłam w domu. A ty nie dość że pracujesz to masz jeszcze na głowie dom i Filipa. mnie to by nerwica zżarła. Jestem chyba zbyt słaba psychicznie i w stresujących sytuacjach dostaje furii. Jeśli do tego dochodzi zmęczenie to już wogóle porażka.Idę dzisiaj do ciężarnej koleżanki z Julką. Niech dziewczyna zobaczy co ją czeka
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Alien, brzuszek to ja juz mam choc w ciaży nie jestem
.....A u mnie to nie jest takie proste....musiałabym byc wiatropylna Dobra juz sie zamykam, ide pracowac ![]() A jakbym cos na oliwke próbowala narzekac to mozecie mi wszystkie witrualnie nakopac w wielkie dupsko
|
|
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedys wygladałam młodo a teraz to wyglądam jak typowa mamuśka po 30 chociaz jeszcze do 30 mi troche zostało Chciałam się zmobilizować, zacząc ćwiczyć ale sama to nie mam motywacji a nazajęcia się nie zapisze bo po pierwsze tam same laski chodzą wiec jak ja bede przy nich wyglądać a po drugie to i tak nie miałabym jak chodzic, bo z kim Wike zostawic. A opone na brzuchu to mam taką wielką, ze jakby sie koło od samochodu popsuło to byłoby juz zapasowe z mojego brzucha i to całkiem niezle napompowane
|
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak na powaznie to należą ci się kolejne Daj telefon do twojego męza, trzeba go podpuscić, to jak sie do ciebie dobierze to szybko Oliwka bedzie miała rodzeństwo
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
No to moje dziecko pospało sobie 10min. zdążyłam umyć włosy
Meme ja myślałam, że Filipek jest grzeczny , ale masz ciężko współczuje Ci oj ciężko masz. Mi też jęczeli o drugim dziecku, że dobrze mieć rok po roku, zwłaszcza teściowa ona tak ma dzieci, ale ja twardo mówię nie!!! nikt mi nie pomaga Matiego przetrzymać graniczy z cudem ryk, szał niemiłosierny podobnie jak Joasia jestem już tak wieczorem zmęczona, że nawet nie mam sił znosić jego fochów. Idzie spać szybko bo ok. 20.00 i wstaje też przyzwoicie bo tak koło 7.00 rano czasami nawet po, ale w nocy ciągle się budzi. Mój okres też jest łagodniejszy, ale trwa nieraz nawet ponad tydzień .
|
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
I u nas takie noce są codziennie
Zaczynam być już zmęczona, w dzień chodzę rozdrażniona, wszystko mnie wkurza Nie wiem co zrobić aby Muszek nie wstawał w nocy. Wczoraj o 19.00 dostał jabłuszko, o 20.00 cyc a już o 22.30 obudził się z wrzaskiem i nijak go nie mogę uspokoić tylko cycem Kolejna pobudka parę minut po 24.00, potem parę minut po 3.00 potem jeszcze dwa razy cycanie. Oczywiście podczas każdej pobudki daję cyca bo inaczej jest ryk ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tesciowa za to przyjdzie na dwie, trzy godzinki to przynajmniej widac, ze sie cieszy, ze widzi Wike i kilka razy kazała nam ją przywieźć na kilka godzin. Wiecej mi pomaga niz rodzina na miejscu. O wiele lepiej czuje się jak sama w domu zostaje i wszyscy idą do pracy, bo przynajmniej wtedy na mnie nikt krzywo nie patrzy. Mysle, ze o wiele lepiej by było gdybysmy mieszkali sami.
|
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
Joasiu, Płatku, Meme ja wam zycze, zeby wasze dzieci nie poszły za niedlugi czas w ślady mojej Wiki, bo jak zaczną tak jak ona łazić wszedzie gdzie im nie wolno i brac to co im nie wolno to bedzie jeszcze wieksza jazda.
Moze powinnysmy zadzwonić po super nianie ![]()
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
To jeszcze raz ja. Pewno macie mnie juz dość
narzekam i narzekam tylko jak to mowi moj TZ.Chcialam jeszcze tylko napisac, ze ja bym Wice nieba przychylila, obchodze się z nią jak z jajkiem a ona co ? Moze faktycznie dziecku trzeba wiecej rygoru ale nawet jakbym chciała ją przeszkolic to rodzina mi sie zbiegnie i bedzie mowic, ze dziecko mecze a sama nie dam rady. Ale nasze dzieciaczki wyrosną to mam nadzieje, ze nam to wynagrodzą
|
#2262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu Julka już siedzi stabilnie
czy mi się wydaje? Wiecie jak Mati zasuwa po podłodze teraz jest na puzzlach a za chwile znowu bedzie metr dalej dzięki temu ma zajęcie, a ja mogę popisać .
|
|
|
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na Kasiulkę mówisz a sama narzekasz
|
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2266 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Julka siedzi stabilnie
Nie ma co kupuje puzzle. 15 minut spokoju to zbawienie.
|
#2267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kilka lat jak Wika podrosnie i bedzie szła do szkoły na 8 rano a ja nie bede mogła jej dobudzić bo potem jak zacznie chodzic na dyskoteki to pewno dalej spać po nocach nie bede mogla martwiąc się o nią.Joasiu a wierz mi, ze to zdjęcie jakoś tak wyszło dalekie od rzeczywistosci, gdybys mnie w realu zobaczyła to chybabyś uciekła. Wygladam jak stara maleńka.
|
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joasiu żebyś wiedziała |
|
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
No bo myslałam, ze pojde na miasto, Wike chciałam mamie zostawic bo deszcz pada a ona mi teraz, ze juz pozno i nie zostanie jednak z nią. Wiec na miasto nie poszłam to siedze i pisze tutaj, pewno was zanudzając.
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczny macie jakieś linki na joge, albo pilates? Może to mnie jakoś zmobilizuje do zlikwidowania słynnej oponki
.
|
|
|
|
#2273 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam się do Kasiulki, faktycznie ciężko macie biedulki
.Zyczę Wam .Co do okresu to ja jeszcze nie mam , mam nadzieję, że jak dostanę to nie będe gorzej przechodziła niż przed ciążą .Tak siedzę przed kompem i zastanawiam sie co mam Wam napisać, bo na prawdę nie mogę narzekać na swoje dziecko pod żadnym względem i też nie chcę ciągle pisać jaka to ona grzeczna, bo wiem jak wy sie borykacie ze swoimi pociechami .
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Oliwka jest dowodem na to ze sie moze odmienic na plus
Ale mysle ze dużo winy jest w ząbkowaniu, bo Wasze maluchy juz ząbkują a Kostki i moje nie. Jak sie zacznie w koncu to dostaniemy obie po dupie
|
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale się rozpisałyście z rana
co do nocki to u nas identycznie Pati chodzi spać o 20 nie ma szans żeby ją przetrzymać dłużej około 23 już jest płacz i oczywiście cycuś potem już spi z nami to nawet nie wiem ile razy ją nieraz karmie bo robie to jak ałtomat płacz i cycuś ale za to śpi do 7 choć ostatnio jest coraz lepiej bo potrafi jeszć tylko raz w nocy Okres po porodzie to chyba wszystkie widze mamy bez bólu ale za to dłużej ja też teraz to 7 dni nie wyjęte
|
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
moge was pocieszyc ze jeszcze bedzie lepiej. z Wiktoria tez tak mialam, o byle co wstawala po kilka razy w nocy, a to wyplula smoczka,a to jesc. ale juz gorzej jak nic nie pomagalo i musialam ja wziasc do lozka i spala z nami. wszyscy wyspani oprocz mnie. pomoglo troche chodzenie wczesnie na spacery. jak tylko ziewnela lub widzialam ze jest juz senna to w w ozek i na okolo osiedla. zasypiala na godzine a swierze powietrze lepiej na jej organizm wplywalo. potem juz caly dzien bylo lepiej i szla wieczorem spac. i lepiej przesypiala nocki. dopiero niedawno tak na prawde przesypia cale nocki chociaz raz na jakis czas zdarza sie ze musze ja z nami polozyc spac bo inaczej nie chce spac w lozeczku. powiem szczerze ze wolalam kiedy wczesnie mi wstawala np o 7.00 rano bo wtedy juz o 21 spala na dobre. a teraz sie przestawila i o 9 rano wstaje a wieczorem problem z uspieniem. takze jeszcze kilka miesiecy przed wami zmian na lepsze i gorsze. da sie przezyc. przy malych dzieciach tak jest ze o zlych rzeczach sie zapomina a dobre pamieta na cale zycie.
a teraz watek optymistyczny. moje 18 miesieczne dziecko juz sie robi mala porzadnisia jesli chodzi o scielenie lozka. rano poscielilam lozko. mamy naroznik i mamy trzy poduszki. na rogu klade taka prostokatna a na koncach po jednej takie serduszko a na drugim słonce. dzisiaj zapomnialam ich przelozyc z fotela na lozko. siadlam do kompa i zaczelam czytac watek a Wiktoria ziela poduszki i ulozyla tak jak ja to robie. najpowazniejszy problem miala z ta prostokatna bo troszku ciezka. normalnie szok . jak sprzatam to ona obowiazkowo misi miec wlasna sciereczke i najlepiej jak ma plyn w sprykiwaczu. spryskiwacz pod pacha a sciereczka w reku. ostatnio mojej mamie myla okno balkonowe. oczywiscie nadawalo sie do lekkij poprawki ale licza sie checi.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
Płatku Alien szkoda że rodzinka wam nie pomaga
|
|
|
|
#2279 |
|
Wtajemniczenie
|
Kostko i Kasiulko nie zakładajecie, ze wasze pociechy bedą cięzko przechodzić ząbkowanie, bo nie kazde dziecko źle to przechodzi. Mojej kolezanki córka aniołek ma juz 3 ząbki i nawet nie wiadomo kiedy jej wyszły, byla grzeczna cały czas.
Ja juz zwątpilam, zeby w przypadku Wiki ona wygrzeczniała. A co do przespanych nocy to tak jak pisałam, za kilka lat się wyspie jak Wika do szkoły pojdzie i sama nie bedzie chciała wtedy rano wstawać. Tiaaro rosnie ci mała porządnisia nauczyła się od mamy.
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulko śmiałam się wczoraj z kupy Oliwki to dzisiaj mam za swoje
Rano przebrałam Alicję w czyste ubranka i za kilkanaśce minut miałam bombę Kupa nie zmiesciła sie w pampersie, wypłynęla i sięgała dosłownie aż po szyję a przy rozbieraniu jeszcze łokcie sobie ubabrała Dołączam do klubu grubasek. Ja wyglądam jak kolumbryna (łysiejąca w dodatku) o brzuchu to już nawet nie wspominam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

mnie to by nerwica zżarła. Jestem chyba zbyt słaba psychicznie i w stresujących sytuacjach dostaje furii. Jeśli do tego dochodzi zmęczenie to już wogóle porażka.
.....

oj ciężko masz. 

czy mi się wydaje?
.
Rano przebrałam Alicję w czyste ubranka i za kilkanaśce minut miałam bombę