|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Czy Wam też się chce tak cały czas pić?
Nie dość,że mam całą gębę śliny non stop, to jeszcze pije 3-3,5l wody dziennie. Przez to pół dnia spędzam w szpitalnym kibelku(całe szczęście mam go na sali) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie zaliczyłam pierwsze rzyganko a jestem w 12 tyg. ciąży
chociaż nie wiem czy to z powodu ciąży czy dlatego, że trochę się zdenerwowałam niskim poziomem białka pappa...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie możemy się doczekać zdjęć ![]() Cytat:
na tym etapie to jeśli dokładnie nie widać, to takie trochę strzelanie z płcią. Myślę, że na połówkowym już większość z nas pozna płeć
|
||
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn pic mi sie chce, ale herbatki. Od wody robi mi sie niedobrze :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
Piąteczka Misiol
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to jednorazowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Mialam dzis w nocy dziwna sytuację, juz drugi raz. Zbudzilam sie z mega odruchem wymiotnym, slinotokiem. Pobiegłam do łazienki, ale nic nie chciało wyjsc brzydko mowiac. Musialam sie uspokoic i te konwulsje zoladkowe minęły. A w ogole nie bylo mi niedobrze. Tylko skad ten odruch?
Za pierwszym razem mialam chyba jakis obrzydliwy sen. Wczoraj cos mi sie snilo średnio miłego, ale nie obrzydliwego. Ani razu w tej ciazy, ani poprzedniej nie wymiotowalam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 l dziennie minimum ale ponoć tyle trzeba w ciąży pić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Ja tak mam jak jestem głodna ![]() Aa i to że godzinę temu jadlam to nic nie znaczy. Mój organizm lepiej wie, że jestem głodna chociaż jadlam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam jak Ty, zwłaszcza wieczorami, juz mnie meczy to jedzenie co chwile plus bezpośrednio przed snem, bo inaczej sie klade i zaraz mnie zasysa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem owoc w nocy niewskazany ale nie chce mi się w nocy kanapek robić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
Agnessssa strasznie się cieszę!
![]() Pajęczyna gratulacje UG Pracą się nie przejmuj. Ja chodziłam jak wymiotowałam nawet po parę razy dziennie i dałam radę. Ani razu nie zwymiotowałam w pracy. U mnie najgorzej było rano i w ciągu dnia po zejściu z kanapy.
|
|
|
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i chyba dzisiaj czeka mnie wieczór z muszlą kolejne rzyganko zaliczone. Myślałam, że skoro do tej pory mnie to ominęło to, że już się nie przydarzy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez pacia91 Czas edycji: 2017-12-05 o 20:51 |
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak glowa bedzie zajęta to pewnie lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja od wczoraj kiepsko bardzo sie czuję, mdłości momentami przychodzą z zdwojoną siłą i właśnie bałam się tego ze będę wymiotować, ale sobie wmawialam ze jak do tej pory nic to mało prawdopodobne zeby teraz zacząć, a na Twoim przykładzie widać ze się myle i być moze to przede mną ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Też się tego teraz zaczęłam obawiać. A śniło się, że uciekam sprzed ołtarza na rzyganko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak już zostało.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2269 |
|
Rozeznanie
|
Pacia, Guerka nie chcę Was martwić ale wczoraj przeczytałam, że niektórym dziewczynom dopiero w 2 trymestrze zaczynają się mdłości. To było na tej stronie:
https://mamotoja.pl/tydzien-14,ciaza-kalendarz,r6.html |
|
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2274 |
|
Konto usunięte
|
Agnessa cieszę się ogromnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2275 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny
jak nie urok to sraczka. Coś młody złe stanal i teraz kuleje na nogę, znaczy biega, ale się łapie coraz za nią. Tata nawet spanikował i dzisiaj ortopedę zaliczyli, ale orto mówi że jest w porządku, a dziecko pamięta i może po prostu boi się o nóżkę. A jutro malutkiego mi pokują, tatuś dzielnie z synem jedzie do labatorium, aż mnie ściska jak on płakać będzie, nie na moje nerwy. Dobrze, że ja widzieć nie bede, ale przeżywam okropnie. Ogólnie synek ma traumę po piątkowym incyndencie i strasznie się boi wszystkiego teraz, chce ciągle z kimś być i się tulić, tak bym się przytuliła do niego, a tak muszę być w szpitalu. Nie wiedzialam, że taka rozłąka będzie trudna i dla mnie i dla niego. Ogólnie ciągle mnie wola, serce mi się kroi, ale muszę wytrzymać. Czas szybko leci i mam nadzieję, że będę go niedługo tulić przy mnie.
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Agnessa jeszcze chwilka i będziesz z synkiem
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
Dobre wieści tu dzisiaj, gratuluję wszystkim
![]() Wczoraj zadzwoniła do mnie ginka, żebym przyszła dziś na USG. Można więc powiedzieć, że ostatecznie UG już odhaczone. Maluch dziś nie był skory do współpracy, tradycyjnie więc USG dopochwowo, a i tak chwilę zajęło żeby wyłapać wszystko co było jeszcze do wyłapania. Na szczęście wszystko w porządku Wizyta przełożona z 7.12. na 14.12 (jeśli można to proszę o zmianę daty na 1 stronie). Nie za dobrze się czuję ostatnio. Kończymy 13. tydzień, a mdłości nadal nie chcą mnie opuścić. Wręcz przeciwnie - znów jest gorzej. Do tego głowa co chwilę mnie boli, ale to chyba wina zatok - zawsze na jesień/zimę dają mi do wiwatu. Może macie jakieś sposoby na ból zatok? Smaruję czasem czoło Amolem (podobno można), ale to z reguły przynosi tylko chwilową ulgę, a tabletek wiadomo - łykać nie chcę. |
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
Marmoladka ja całkiem odwrotnie, nie mogę wypić w ciągu dnia nawet pół litra czasem, kiedy pijałam po 2-3l przed ciąża
![]() Agugus rośniecie ![]() ![]() Pacia nie strasz! Wyniki oceni lekarz, nie rób tego na własną rękę ![]() ![]() Agnessssa kamień z serca my tu wszystkie jak na szpilkach ![]() Synek w dobrych rękach będzie dobrze i pewnie lekarz ma rację, że Młody pamięta wszystko dla jego dobra Pajęczyna gratuluje UG super wieści! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez jem co popadnie noca i na wieczór, byleby nie czuc tego glodu od którego robi sie nie dobrze i spac sie nie da. Chociaż jeszcze mi sie nie zdarzyło obudzic z glodu, raczej zanim się poloze, jakis wilczy glod sie wlacza ![]() Kurcze, mialam katar, bol gardla a teraz dopada mnie kaszel. Wszystkie objawy zaniosę, ale nie kaszel zwykle dusi mnie tygodniami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
To ja, gdy przebudzam się w nocy, to podjadam chrupki kukurydziane, leżą przy łóżku ![]() Dzisiaj przebudzilam się po trzeciej, miałam realistyczny koszmar, że między dzisiejszą druga a trzecią lekcją zaslablam na korytarzu i usiadłam na środku, bo nie dałam rady dojść nawet do pokoju nauczycielskiego. Nie ukrywam stresik jest, bo dziś czeka mnie najdłuższy dzień w pracy w ciąży. Od 7.10 do 13.30 lekcje, lecę na obiad do maca, bo jeszcze mi nie zaszkodzil, wracam się na 15 i do 18.30 obowiązkowe szkolenie i ponownie nie zdążę wrócić do domu, bo na 20 ginekolog. To będzie pierwsze spotkanie TZ z dzieckiem na żywo ![]() Bylyscie grzeczne i Mikołaj Was odwiedził? Dostałam kalendarz adwentowy i jestem przeszczesliwa Jak już zamieszkamy osobno, to TZ będzie musiał pamiętać, że nie ma Mikołajek bez kalendarza!A wczoraj kupiłam mate edukacyjna z Fisher price w Carrefour za 99 zł, do dziś jest promocja, także powoli zaczynamy zakupy siostra na insta zrobiła ankietę, kto będzie z niej korzystać: siostrzeniec (czemu nie siostrzenica) czy kotka. Druga opcja wygrała ![]() Udanego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

chociaż nie wiem czy to z powodu ciąży czy dlatego, że trochę się zdenerwowałam niskim poziomem białka pappa...
Muszę się dopisać na fejsie do grupy, bo jestem do tyłu :-(

takze juz zupelnie nie wiemy, bo ostatnio mial byc chlopiec

3 l dziennie minimum 

ja od wczoraj kiepsko bardzo sie czuję, mdłości momentami przychodzą z zdwojoną siłą i właśnie bałam się tego ze będę wymiotować, ale sobie wmawialam ze jak do tej pory nic to mało prawdopodobne zeby teraz zacząć, a na Twoim przykładzie widać ze się myle i być moze to przede mną 

oby tak już zostało.

zwykle dusi mnie tygodniami