|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
dzięki dziewczyny
![]() u mnie pediatra ni wyraża zgody na szczepienie przy katarze bo katar jest infekcyjny i nie wiadomo czy się coś nie rozkręci, tak samo odradza jak ktoś w domu jest chory. stąd my dalej nie mamy szczepienia z 6 tygodnia choć teraz po ospie i tak nie możemy.Cytat:
![]() ale wieczorami jak zasną to z mężem seriale oglądamy i sobie robię w tym czasie (jak to moja córka mówi "włóczę" <od włóczki> )
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2018-07-26 o 13:35 |
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2
|
|
|
|
#2253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Skorzystałam z prawie 3 godzinnej drzemki Niny i posprzątałam w szafce na buty i właśnie się piecze ciasto Uśmiech Teściowej kochane te moje dziecko ciekawa jestem kiedy da mi popalić bo jako księgowa wiem, że bilans musi wyjść na zero haha. Teraz czytam o tej biotynie i pisze, że można przy Kp już zgłupieć można od tych sprzecznych informacji. |
|
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Na szybko napiszę że wiadomo że nic nie wiadomo, może wirus może coś innego. Jak jutro też będzie gorączka i wymioty to pobieramy siuśki i robimy dokładniejsze badania.
Niech mnie ktoś dobije |
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Księgowa, ile bierzesz w sumie witaminy D?
Toja zdrówkaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robiłam badania wit D3 i mam bardzo niskie zresztą pewnie przez to, że nie suplementowałam w ciąży to Nina miała duże ciemię. Biorę ok 4000 j czasem 6000. |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
U nas Filip spi w body na krotki rekaw i przykryty po szyje otulaczem. Wczesniej mu przykrywalam tylko nozki, ale mam wrazenie, ze lepiej spi jak jest przykry bardziej. Little mega ten kocyk ![]() Ajtra nie szczepiłabym Toja trzymam kciuki, zeby sie poprawilo! Zdrowia dla malutkiej! Boje sie napisac, ale moje dziecko drugi dzien wakacji i spi pieknie. Nocki 21-8 rano z czterema pobudkami ekspresowo wcina cycka i spi dalej. W ciagu dnia 3-4 drzemki nawet po 2h jedna. Oby tak do konca urlopu spal to wypoczniemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Ksiegowa nie wiem skąd masz taką informację, ale biotynę można zażywać przy kp. http://www.e-lactancia.org/breastfee...iotin/product/
edit ja też już doczytałam że Ty doczytałaś po prostu na tej str wszystko można spr jak mam wątpliwości
Edytowane przez nikopoia Czas edycji: 2018-07-26 o 17:23 |
|
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
Chyba coś musiałam pomylić z tą biotyną . Ale ze mnie blondynka tyle się okombinowałam by kupić Vitapil Mama - drożej a zwykły Vitapil ma pewnie ten sam skład. Ale w aptece twierdziły, że jest lepszy przy KP.
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Dziękuję za stronę przyda się |
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą podają w jakich dawkach jest bezpieczna biotyna, w tym preparacie jest jej dużo więcej. Może paniom chodziło właśnie o to ile tej biotyny tam jest? Chociaż jeśli się nie ma niedoboru biotyny to jest niepotrzebny taki suplement. One pomagają tylko jeśli kondycja skóry, włosów i paznokci jest kiepska właśnie z powodu jej braku. Nie sądzisz że dosyć sporo bierzesz tych suplementów? Zdrowa i różnorodna dieta byłaby lepsza myślę😊 |
|
|
|
|
#2262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez ksiegowa10 Czas edycji: 2018-07-26 o 18:26 Powód: Muszę wprowadzić chia bo pamiętam, że raz jadłam to Panie w puncie Krwiodastwa były w szoku, że taką mam łądną hemoglobinę |
|
|
|
|
#2263 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas też okropnie gorąco... Przed chwilą z tego gorąca zrobiła się okropna ulewa z burzą - akurat wracaliśmy parkiem ze sklepu i nie było się gdzie schować. Dawno już mnie taki deszcz nie złapał. Miałam mokre wszystko, w wózku zrobiła się nam kałuża, mała się strasznie zdenerwowała - dobrze, że miałam chustę. Co prawda mokrą, ale na pewno było cieplej. Z książeczki normalnie nam woda płynęła, zresztą z wszystkiego co mieliśmy za sobą. Maskara. Teraz się grzejemy z cycem ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
FlexiLyn rano wysłałam na maila info o zwrocie przesyłki i oddaniu pieniędzy. Po godzinie byla odp. ze już załatwił kuriera i jutro będą puzzle i odbierze ta pomylkowa
![]() Toja zdrówka Nikopoia fajnie z tym basenem. U nas syn ma domek na tarasie w najszerszym miejscu, więc basen w tym roku odpada. Nie ogarniam swojego dziecko. Wczoraj 5 kup bez problemu. A dziś nogi i poslady zaciskala. Dostała w końcu czopka, i za przeproszeniem, aż się z niej polalo. A i tak przy karmieniu się wiercila. W poniedziałek mamy szczepienie. W koncu wrocila nasza pediatra, więc bez problemu da nam skierowania na badania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Księgowa chia można w ograniczonych ilościach, jakoś ok. pół łyżeczki na raz jako dodatek. Ja z kolei zajadałam się pasztetem, parówkami i buraczkami i hemoglobinę miałam 14😊 lepszą niż po tardyferonie.
O wypadaniu włosów po ciąży, biotebalu i biotynie pisał pan tabletka http://pantabletka.pl/co-z-apteki-na-wlosy-blog/ Zori współczuję Ci, od razu przypomniała mi się sytuacja jak kupiliśmy krzesełko do karmienia. Ogólnie nic fajnego jak sprzedawca zawala... Szkoda że na basen juz się nie udało znaleźć miejsca w tym roku. Może w następne lato 😊 Z tymi kupami to dziwna sprawa hmm. Oby już było dobrze Basen na balkonie to jest coś😁 mamy spory balkon 3x2m, a basen zajmuje połowę. Ale Gabryś szaleje w wodzie, szok!!😃 Jakby chciał ją zniszczyć 😄 Flexi ojej biedne, ale Was złapało! Takie oberwanie chmury czy akurat nie miałaś folii na wózek? Ja już nauczona jestem, żeby zawsze mieć tą folię na dole w wózku. Grzejcie się😊 |
|
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
Ja chcę chia sama jeść bo lubię tylko o nim zapomniałam
O Pan tabletka poczytam.Dziękuję ja bym chętnie Nine brała raz w tygodniu na basen ale zburzyli most i korki są okropne.Ostatnio jak byłam to w korku chwilę karmiłam a za mną sznur aut ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Notabene Pan Tabletka z tego co wiem jest z Nowego Sącza czyli koło mnie.Chyba że się mylę Byłam ostatnio na forum Mam i On był ale nie pomyślałam że jest z moich okolic. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Weszłam na bloga Pantabletka i się okazuje że 25 sierpnia są warsztaty z Hafija w Nowym Sączu. |
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
FlexiLyn ale Was dopadło. Gdybym była bez dziecka to pewnie bym się trochę ucieszyła, ze się schlodzilam. Że mnie ostatnio pod ciurkiem leci, a do tego mam straszne migreny.
No i rozdrazniona jestem , płakać mi się po prostu chce i mam wszystkiego dość. Na pocieszenie kupiłam poszewka na pościel, nawet fajne promocje są w zara home. Jutro jedziemy do teściów to jak mi to najmłodsze da to wyskacze się na trampolinie. A w sobote ustawilam nas ze znajomymi na grila. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
źle znoszę upały, więc pogoda mnie jeszcze dobija. Trochę u nas popadało, więc wzięłam pod wieczór Twixy na spacer. Wróciłam po 20 minutach, bo ledwo szłam tak było duszno. A ma być jeszcze ciepłej ![]() ![]() i też mamy w sobotę grilla Jutro idę do gina. Twixy pierwszy raz zostaną na dłużej z dziadkami, bo mąż do pracy idzie. Mam stresa właśnie wiszę na laktatorze, bo na bank będą cwaniaki kręcić aferę, że głodni, jak tylko zamknę za sobą drzwi jak dobrze, że lubią pić z bidonów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Amparo i wypiją Ci mleko z bidonu ? Bo moja niestety nie chce mimo, że wodę pije.
Mnie tez dobijają te upały, na nic nie mam siły, w domu siedzieć źle i wyjść na pole źle. Marzy mi sie wyjazd do term i hotelu Bania, ale skubańce nie chcą mi oferty last minute zrobić a szkoda mi 1300zl dac za dwie noceWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2270 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, trochę mnie nie było i tyle do nadrobienia
![]() ![]() nie wiem czy znajdę czas, żeby wszystko przeczytać ![]() Klusek coraz lepiej brzuszkuje, rehabilitacja działa, chociaż jest chłopak charakterny i jak nie ma chęci ćwiczyć, to zrobi wszystko żeby postawić na swoim. Także nie ma opcji go zmusić, bo będzie histeria poziom hard. Ale jak ma chęć to i godzinę się potrafi kulac i bawić. No i właśnie z uwielbieniem kula się ciągle po podłodze, przewrotu z brzucha na plecy to dla niego pestka ![]() Rozszerzanie diety idzie dobrze, jadl już rybkę i tez mu posmakowala. Lubi pomidora, jadl miąższ z chleba maczany w oliwie i tez się cieszył. Zjada arbuza, melona i inne owoce - jakoś się przekonał. Stale posiłki nadal mamy 2, czyli obiad i kaszka z owocami (ale kaszke daje ci 2 dzień, bo zauważyłam że trochę mu potem ciężko z kupa). Owoce ma ze sloiczka lub skrobie te normalne. Nocki, odpukać, idealne, bo jak zaśnie to śpi jednym ciągiem do 6/7 rano. Chociaż przestawil sobie porę spania. Tak jak zawsze szedł o 19:30 tak teraz po ok 20 minutach się budzi i dalej baraszkuje do 21. Może i lepiej, bo jest chłodniej, więc można jeszcze dobrze pokój przewietexyc i jest już ciemniej, więc potem od razu zasypia. 2 ząb na dole na razie lekko się przebił i tak sobie stoi w miejscu. Ale kupilam mu inna pastę - Jack'n'Jill malinowa i tym mu myje. Ma swoją mała szczoteczkę do zębów i uwielbia ja! Nie wiem co jeszcze mimo temperatury to młody śpi w body z długim i śpiworku (mam na lato 1tog) lub w pajacyku. W domu cała noc są okna na oścież pootwierane, tak że w nocy robi się dość chłodno. A nie ma szansy, żeby mały spał pod kocykiem/pieluszka, bo nom stol by się w to owijal i zaciągal na twarz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
U nas też gorąco. Ciężko wytrzymać, leje się że mnie... Mały śpi tylko w body na krótki rękaw, niczym nie przykrywam. Dziś rano mąż przyszedł do nas do łóżka i maly zaczął mówić tata, tata, fajnie mu wychodzilo😍😍, a wcześniej mówił często baba i to jak zaczął, to powtarzał baba przez godzinę hihi. Teraz czekam na "mama". Coraz częściej leżąc na brzuszku robi zamach i przekręca się na plecy. On jest maniakiem leżenia na brzuchu- w tej pozycji się bawi i śpi. Druga noc próbuje go nauczyć spać w swoim lozeczku, bo od 2 miesięcy śpi że mną, a przez to ja mam płytki sen, a raczej tryb czuwania i chodze zmęczona...tak więc po kąpieli, jak wczoraj zasnął na cycu, to odlozylam go do łóżeczka.spał do 1.30,przebudzil się na cyca, nakarmilam, spał dalej i odłożyłam go znów do łóżeczka. Spał do 4.30,obudzil się na cyca i już się wybudzil, bo zauważył, że śpi w lozeczku. Przełożyłam go do wózka, zasnął o 5 i pospalam do 6.30.ale powiem wam, że jak nie spałam dziś z nim, tylko osobno, to całkiem inna jakość snu. Spałam twardo i budziłam się tylko,jak on się budził na karmienie i czuję się wreszcie wyspana. Także dalej będę go przyzwyczajać do Łóżeczka i oby w nim spał. Toja zdrówka!!! |
|
|
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
[;pMieszkasz w Sączu? To moje rodzinne miasto
Faktycznie 1300 to trochę spora kwota... Ale z drugiej strony u nas są takie upały, że chyba bym nie dała rady jeszcze się kąpać w termach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Obecnie mieszkam w Łososinie Dolnej ale pracuję w Nowym Sączu to jak będziesz gdzieś w okolicy to zapraszam do siebie na grzyby mam las własny haha tz Tz. My o 8 mieliśmy szczepienie 4 wkłócia nawet super to Nina zniosła. Zapłakała przy ostatnim i patrzyła błagalnym wzrokiem na pielęgniarkę ale na rękach się uspokoiła. Teraz dam jej trochę kaszki mam niby borówki ale się boję dać, gdyż może przy szczepieniu się gorzej czuć. dam z jabłuszkiem. Jeżeli chodzi o Termy Bania to ja bardziej polecam Gorący Potok taniej i wszystko na zewnątrz. Zobacz jak tam cenowo a może wynająć jakiś nocleg w pobliżu i robić wypady do term i do Zakopanego. Popatrz też na Grouponie bo są fajne oferty. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- [QUOTE=cooos_ik;85100081]Amparo i wypiją Ci mleko z bidonu ? Bo moja niestety nie chce mimo, że wodę pije. Mnie tez dobijają te upały, na nic nie mam siły, w domu siedzieć źle i wyjść na pole źle. Marzy mi sie wyjazd do term i hotelu Bania, ale skubańce nie chcą mi oferty last minute zrobić a szkoda mi 1300zl dac za dwie nocePopatrzyłam na Gruponie i może coś takiego http://https://www.groupon.pl/deals/...t-novobilski-8 |
|
|
|
#2274 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rozmawialiśmy z mężem, zobaczę jeszcze co sądzi pediatra, ale jednak się chyba skłaniam za szczepieniem, bo mnie praktycznie całkiem przeszło. W sumie nie napisałam dokładnie, ale ten mój katar, to bardziej cieknący nos niż katar z prawdziwego zdarzenia. No a tak naprawdę to załatwiłam się z własnej głupoty (więc nie jakiś wirus czy coś), już drugi raz w ten sposób, taka stara, a nic się nie uczę na swoich błędach ![]() Cytat:
ale ona się obróciła i zasnęła przykryta tym kocykiem, a ja trochę schizy w tym temacie mam, bo kuzynka jak miała ze trzy lata, to się prawie udusiła w nocy przez przytulankę, także ja mojej jak zaśnie zabieram misia no i nie akceptuję wszelakich "zakrywek"/zabawek na twarzy w trakcie spania, gdy jej nie obserwuję (w dzień pozwalam łaskawie spać z misiem ), więc no ![]() Cytat:
ksiegowa10, że tak zapytam strasznie ciekawsko a nie masz problemów z zaparciami przez to żelazo? Bo ja nawet Prenatal Classic muszę brać naprzemiennie z Vitapilem Mama ale w sumie nigdy nie miałam problemów z żelazem, a z zaparciami to w sumie odkąd pamiętam ![]() A i nie wiem, ale albo mamy lęki separacyjne, albo córę coś męczy pod wieczór, bo wczoraj dwie godziny ją usypialiśmy (dobrze, że był akurat mąż, bo ja trochę zmęczona byłam, więc się chwilę wymieniliśmy), a zazwyczaj zasypia sama w ciągu pół godziny. Na szczęście nocka w miarę, budziła się, ale i pospała ciągiem 4 godziny, a wstałyśmy przed 10-tą, także całkiem wyspana jestem
|
|||
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Toja zdrówka!!!
Ja też nienawidzę upałów. Nie wiem kiedy wychodzić z małym na spacer, w dzień się nie da, po 15 minutach jestem tak umęczona, że marzę tylko o prysznicu i kanapie rano nie bardzo jest jak, póki się obrobimy z ranną toaletą, przebieraniem, jedzeniem kaszki, sprzątaniem sajgonu po jedzeniu kaszki, piciem mleka itp. itd. to młody już idzie spać. Tylko wieczór zostaje na ewentualny spacer, ale rano jest przyjemniej, wieczorem jest niewiele lżej niż w dzień.
|
#2276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i już było gorąco. Zrobiłam szybką rundkę i schowaliśmy się w cieniu w ogrodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Zori trzymaj się, ściskam mocno ![]() Amparo Tobie też dużo siły ![]() Ajtra każde przeziębienie to wirus Dzisiaj poszłam z tą nieszczęsną wysypką do naszej pediatry, znowu pójdziemy do dermatolog. I przy okazji dostałam opierdziel za brak szczepień więc dziś dostał przeciw żółtaczce, na pneumo na raz się nie zgodziłam. Za tydzien 5w1 i za dwa pneumo. Gab waży 9,08kg ![]() Dostalismy wczoraj całą torbę ładnych ciuszków ze smyka i h&m dla Gabrysia od szefowej mojej siostry. Nie widziałam kobiety nigdy na oczy, a że siostra chwali się swoim chrześniakiem w pracy to przyniosła jej po swoim synku ciuchy. Fajnie😁 Też się topimy w upały, dlatego wychodzę wieczorami na spacer. A potem siup do wody😊 |
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
ksiegowa10, że tak zapytam strasznie ciekawsko
a nie masz problemów z zaparciami przez to żelazo? Bo ja nawet Prenatal Classic muszę brać naprzemiennie z Vitapilem Mama ale w sumie nigdy nie miałam problemów z żelazem, a z zaparciami to w sumie odkąd pamiętam ![]() Powiem Ci, że nie mam problemu. Jedynie jak pod koniec ciąży brałam Tandeferon to był kłopot ale teraz jest spoko. |
|
|
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mogłam wytrzymać podczas tych upałów w bloku i mąż zawiózł mnie do rodziców na wieś. Będę tu trochę bo on ma w następnym tygodniu delegację. Tutaj nie ma takich upałów, wczoraj to było nawet chłodno, a dziś tylko 26 stopni
|
|
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Późne dzień dobry.
Niestety dzień zaczął się u nas o 4 rano z wymiotami. Krew pobrana, siuśki łapałam ale za mało i jutro jak się nie poprawi to musimy powtórzyć. Generalnie dupa dupa dupa. Jak ktoś mi powie, że dzieci karmione piersią nie chorują to zabiję śmiechem. Ledwo chodzę już ze zmęczenia, jak wracałam ze szpitala to kawałek szłam z zamkniętymi oczami. Dziś teściowa na chwilę wpadła pomóc, zaraz będzie moja mama bo już nie daję rady sama... Już nie marudzę, oby jutrzejszy dzień był lepszy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

choć teraz po ospie i tak nie możemy.

)

zdrówka

po prostu na tej str wszystko można spr jak mam wątpliwości

nie wiem czy to ten upał czy co. Zapowiada się długa noc.
help! 

tak też skończyła się przygoda z kocykiem
źle znoszę upały, więc pogoda mnie jeszcze dobija. Trochę u nas popadało, więc wzięłam pod wieczór Twixy na spacer. Wróciłam po 20 minutach, bo ledwo szłam tak było duszno. A ma być jeszcze ciepłej 
właśnie wiszę na laktatorze, bo na bank będą cwaniaki kręcić aferę, że głodni, jak tylko zamknę za sobą drzwi
jak dobrze, że lubią pić z bidonów 
lepszą niż po tardyferonie. 

mąż i żona
a nawet jeśli to potrafi ściągnąć z buzi gdy coś jej przeszkadza.