![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
Ja tez ruszam na spacer- 7 stopni o słońce- może być.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Ja z doskoku.. młody spał 4h na zewnątrz wniosłam go do domu a on dalej śpi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Moja spała 2h,ale musiałam ją dobujać,potem godzinkę. Za to rano zrobiła aferę,pojechaliśmy do mojej szkoły,zostawiłam ją z mężem,to tak krzyczała,nie mógł jej uspokoić,wróciłam dalej krzyk,w foteliku wrzask i jechałam z nią na rękach,wiem,że nie powinnam,ale nie dało się inaczej. Normalnie nie da się z nią wyjść,fotelik nie,wózek nie. Wrodziła się do teściowej,która tylko w domu siedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane !
Karolinka R spi w tej kolysce z kinderkrafta i jest w tym samym.pokoju co ja ![]() Summer, a kiedy idziecie na konsultacje z Prezesem odnosnie tych wygibasow ? Emma wspolczuje wypadania włosów, ja juz noe woem czym sie ratować... kupilam biotebal, ale podobno trzeba to po prostu przeczekać, bo to sprawa hormonów. Bym smy dzis na kontroli bioderek i wszystko dobrze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nocą się nie martw ![]() My już wróciliśmy ze spaceru ❤️ 10 stopni, a w słońcu jeszcze więcej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawaj wyniki- pewnie jakieś nieistotne parametry ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Pola no pièknie- krew teściowej- jak ty dasz radę? Z trzymaniem na rękach w aucie- tez raz mi się zdarzyło- jak był malutki, nieodkladalny, wrzeszczący- droga tylko przez las kilka km ale i tak miałam stracha ze jakieś nagle hamowanie, ale było, minęło. Teraz jezdzi ok- pod warunkiem ze nie trafi się na jego przeklęta godzinę czyli ok 17. Dziś go wzięłam na spacer przed chwila myślałam ze przetrwamy, ale gdzie tam- ryk- wiec wzięłam do domu i drzemie przy piersi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Szymciu śpi różnie- w kołysce, na kanapie, na Ewki łóżku, w leżaczku, w wózku, no wszędzie gdzie się da. Nic nie zasłaniam, nawet za bardzo cicho nie ma, bo Ewka jest dosyć głośna. Wiem jednak o czym mówicie z problemami przy zasypianiu dzieci, bo przerabiałam to z Ewką. Cytat:
Najbardziej mnie chyba boli, że Ewka tak do niego ciągnie, a on ma ją gdzieś, weekendy poza domem, w tygodniu po pracy hrabia zbyt zmęczony na zabawy z dziećmi. Jeszcze pół roku temu codziennie chociaż z pół godziny się z nią bawił ale tak w 100%, a teraz tylko da tel z włączonym jutubem i tyle ![]() ![]() Niby kolejny weekend ma być w domu ale zobaczymy czy nagle nie zmienią mu się plany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie moczu. Spróbuję zatem zrobić jeszcze posiew.
Iga zwykle śpi w wózku, niemal zawsze w hałasie, ale staram się by wózek stał w sypialni, gdzie nie przebywamy w czasie jej drzemki, żeby chociaż trochę odpoczęła od dźwięków, których u nas bardzo dużo z uwagi na Matiego. Rolet nie zasłaniam, przy Mateuszu to robiłam, w sumie nie wiem dlaczego. A niedawno wyczytałam, że światło dzienne, zwłaszcza to przed południem, kiedy słońce świeci najmocniej, jest bardzo istotne do wytwarzania melatoniny, która z kolei jest potrzebna do spania nocnego. Emma, masz super plany rekreacyjne ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka Edit. oczywiście plany prokreacyjne ![]()
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-10-22 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Zadomowienie
|
U Nas kierownik śpi w dzień zwykle na rękąch, czasem ma odkładalne dni to na narożniku w salonie odgrodzony poduszkami i raczej go nie zostawiam samego. Plus na spacerze w wózku po ululaniu. W nocy w łóżeczku już śpi.
U mnie pogoda do d.... Pochmurno, mrzy i ok. 5 stopni było. Jak się poprawi to małego wezmę na pewno na spacerek. Ja przeziębiona dalej, lepiej się czuje chodź jestem rozbita. Dzis miałam wsparcie w dzień, jutro do 15 sama liczę, że kierownik będzie łaskawy. Szczepienie mamy przełożyć min. Tydzień. I tak problem bo na hurtowni nie ma szczepionek hexa, będą albo w połowie listopada albo pod koniec. Nie wiem o ile można przełożyć druga dawkę orientuje się ktoś??? W przychodni kazały rozmawiać z dr, ale poki jesteśmy i tak przeziębienie to stwierdził, że teraz nie ma sensu i nas nie połączyła. Myślimy o zmianie przychodni bo z tymi w Rejestracji coś ustalić to masakra jakas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
Odpukać ale moje dziecko wraca chyba do wcześniejszych przyzwyczajeń i rytmu. Dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do udanych, nie było dziwnego płaczu, marudzenia. Drzemki były trzy 2x1,5 godziny i 1x2,5 godziny więc nie jest źle.
U mnie też od początku nie było zasłaniania rolet, w dzień zasypia albo w łóżeczku albo w sypialni na dużym łóżku lub wózek jeżeli idziemy na spacer (w domu nie mam na niego miejsca więc jego dolna część jest w piwnicy lub w aucie) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Teraz tak mi się przypomniało, że na Ewkę w pierwszym roku życia pełnia tragicznie wpływała na humor i spanie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
P.s. właśnie miałam cię wywoływać. Fajnie, że do nas wróciłaś. Co u Anielci? Dawno jej nie pokazywałaś. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trudno coś na to poradzić, szkoda, że jeszcze dzieci na tym cierpią. Może kiedyś się ogarnie. My po spacerze dzisiaj, było zimno, ale słonecznie. Z kolei od jutra aż do piątku ma być deszczowo. Ja się załamię. Spacery to mój czas wolny - Prezes jest ultragrzeczny, przeważnie śpi i budzi go dopiero głód. A teraz cały dzień w domu ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
Zadomowienie
|
U nas wieczór był całkiem fajny- do czasu. Ale o tym za chwile. Tymek zasnął mi przy piersi i spał od 18 godzinę, potem obudził się całkiem z dobrym nastrojem, zabawa, heheszki z kuzynka- to jest szok jak na nawet takie małe dzieci ciągną do dzieci. Kąpiel ok. Potem usypianie przy piersi w salonie, ja zerkałam na „ na wspólnej”, T zasnął. I wtedy nastąpiła kulminacja wieczoru- otóż ujrzałam w salonie mysz. Koszmar. Nienawidzę myszy. Nie będę się rozpisywać, ale było dramatycznie. W każdym bądź razie Tż pobiegł na dół do mojej mamy pożyczył kota i wspólnymi siłami złapali mysz. No i jeszcze salon mam posprzątany gruntownie bo było nawet odsuwanie. Mebli. A już miałam wizje ze jutro cały dzień spędzę na zewnątrz, a tu deszcz zapowiadają. A z innej beczki, zarezerwowaliśmy wstepnie lokal na chrzciny. 1 lub 8 grudzień- jeszcze z rodzina musimy dograć. Dziewczyny jakie są u Was tak mniej więcej ceny? Powiedzmy obiad, kolacja no i cała reszta? I chyba w sb zaryzykujmy i pojedziemy do rodziny tz, to prawie 200 km. W odwiedziny i zaprosić na chrzciny. Miałyście zaproszenia czy ustnie tylko?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja płaciłam 100zl od osoby. W tym był obiad: standartowo rosół, 3 rodzaje mięs, kluski, ziemniaki, kapusta na ciepło i zimne sałatki, zimna płyta m.in. sałatki, mini tortille, ryby, galaretki, deska serów, wędliny nawet ciepłe bułeczki i inne pierdoły, drugie ciepłe danie to pieczone ziemniaczki i zawijana pierś kurczaka z warzywami w środku, otoczona chyba w sezamie, do tego brałam u nich ciasto i tort ( który na szczęście wszystkim smakował) no i oczywiście napoje niegazowane soki, woda kawa i herbata bez limitu. Ja donosiłam tylko napoje gazowane i alkohol. Ja sobie zamówiłam na allegro zaproszenia bo miałam ładne zdjęcia z sesji noworodkowej to je wykorzystałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, a raczej dobry wieczór!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie mamy niani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie też denerwuje jak babcie całują K. po rączkach, które później pcha do buzi. Swoim rodzicom zwracam uwagę, by tego nie robili, a teściów zostawiam Tż. Swoją drogą dziś miałam wizytę teściów i na koniec dostałam komentarz teściowej odnośnie mojego brzucha ![]() ![]() Cytat:
U nas średnie ceny to około 100zł/os. My zapraszaliśmy ustnie, ale robiliśmy kameralną uroczystość (dziadkowie, rodzeństwo, prababcie, chrzestni). O ile dzisiejszy ranek był bardzo przyjemny (wylegiwaliśmy się z K. w łóżku aż do 11.00), o tyle popołudnie było pod znakiem marudzenia i krzyku, gdy tylko nie był na rękach. W ruch poszła chusta - wyszłam z K. na pocztę i spacer dookoła bloku i po 20 minutach już zaczęłam czuć zmęczenie pleców ![]() ![]() ![]() W ogóle dziewczyny, podziwiam Wam za noszenie maluchów przez 2-3 godziny! Mój kręgosłup odmówiłby posłuszeństwa ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Rozeznanie
|
Jak juz dzisiaj nie daje rady. Idę dzisiaj do lekarza i mamy szczepienia. Zapytam czy podanie na noc mm może mu pomóc w spaniu. Przecież tak się nie da funkcjonować, ja całe dnie walczę z bólem głowy z nie wyspana. Czemu na początku spał lepiej? Były 2 pobudki i wstawanie o 5 ale jakoś dawalismy radę a teraz? Je o 22 pobudka pierwsza jeszcze przed północą, kolejna 1.20 i 2.40 i póki co od tego czasu nie śpię, bo placze z bezsilności, budzi się choć nie jest głodny sam niewie czego chce. I choć w dzień śpi jako tako tak noce to jakiś koszmar! No ile można. Skutecznie Bażant mi zmienił plany na przyszłość, rodzeństwa się nie doczeka, bo psychicznie tego nie zniosę. Ja wiem, że małe dziecko wymaga dużo uwagi i miłości ale moje dziecko to już naprawdę przesadza. Przecież mnie się nie opłaca kłaść spać przy takim spaniu, bo zanim zasnę to już jest ryk.. Jak lekarka powie, że mamy spróbować z mm to bez żadnych wyrzutów sumienia podam je na noc, bo ja juz naprawdę nie wyrabiam. W dzień wytrzyma i 4 godziny bez jedzenia a w nocy nie da rady nawet 2h.. Nawet nie macie pojęcia jak Wam zazdroszczę przespanych nocek. Marzę choć o jednej nocy żeby mały obudzil się 2 razy tak jak to robił jak był młodszy.
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Wtajemniczenie
|
Anima rano podesle Ci wyniki, to pewnie nic istotnego jak mowisz
![]() Ovejita, za komentarz tesciowej o brzuszku to należą sie baty ![]() Sandam , bardzo Ci wspolczuje tycj nocek, serio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-10-23 o 06:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas wczoraj podobnie z drzemkami ![]() Staszek zasnął o 19:00 i przebudził się ok 5:00 dopiero ![]() ![]() Mnie obudził Tż jak wychodził do pracy, więc mogę się napajać widokiem małego szkraba ❤️ A w dzień już od długiego czasu je też nie za często: ok 8, 12, 15 i 18 i tu nie zawsze będzie chętny, bo zasypia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Sandam, dorka pamiętajcie, że to się może odmienić jeszcze 500 razy. Może to chwilowe kryzysy.
U nas też nie jest kolorowo, co prawda noce dobre ale z jedzeniem średnio. Ja się zawsze obawiam, że te płacze przy piersi to efekt jakiś problemów zdrowotnych, nietolerancji. Ale wtedy chyba dziecko powinno więcej płakać gdyby chodziło o ból brzuszka. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2280 |
Wtajemniczenie
|
Bry!
U nas ostatnio też coraz częściej pobudki w nocy. Dziś to było o 23.00, potem 1.00, 3.00 i 6.00. W większości przypadków possie 2-3 minuty i odpada. Szczerze mówiąc nie doskwiera mi to aż tak bardzo, bo Mały leży w łóżku koło mnie, więc tylko podsuwam mu bufet pod noc i go karmię na śpiocha. Na pewno ciężej byłoby, gdybym musiała wstawać i wyciągać go z łóżeczka - oboje byśmy się rozbudzali. Emma, 3-4 karmienia w ciągu doby to malutko... dużo Staszek je jednorazowo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.