Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-11, 17:48   #2251
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

Cytat:
Napisane przez Lovelly44 Pokaż wiadomość
Ech...nie ma chwili spokoju, dziś znowu mała nas nastraszyla, tętno na ktg spadło do 60 lekarz szybko skonsultował, lezalam kolejną godzinę i już wszystko było ok, potem kolejne ktg i kolejne i jest dobrze, mam kategorycznie leżeć na lewym boku, myślą że mała bawiła się pepowiną i ją zacisnęła...staram się myśleć że tak było, ale wierzcie mi że łatwo nie jest

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Ojeju faktycznie mala Was nastraszyla, ale najwazniejsze, ze jest wszystko dobrze.

Ja dzis bylam u gina i tez mnie postraszyl, ze ze wzgledu na wysokie cisnienie i cukrzyce ciazowa lada chwila bedzie mnie chciala wyslac na patologie ciazy. Pytam jak to lada chwila? A ona, ze moze nie taka lada ale pod koniec marca chcialaby juz mnie na patologii i na pewno nie beda czekali do 25 kwietnia i zaraz z patologii na porodowke. Ale mnie dzis strach oblecial, ze jak to, miesiac jeszcze? Yyyy? Sprawdzila mi szyjke i ponoc ladnie trzyma ciaze. Polozna posluchala serduszka malego i tez ok. Za tydzien mam usg i zobaczymy ile ten moj gagatek juz wazy A dzis cale 2 godzinne czekanie na wizyte poczynal sobie rowno w brzuszku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 17:54   #2252
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
A będziecie mieć sesję w studio czy w plenerze?

Dlatego my wybierzemy opcje pleneru z naszymi foto...niespełna 17 zł za zdjęcie, a nie 50zł za zdjęcie z sukniami itd

wow jaka duża ! Ty będziesz mieć drugą CC? Bo tak na lajcie o tej główce w górze piszesz

Dziewczyny help!!!!!!

1. Czy jak dostałam 2 buteleczki 60ml Avent, jest sens zamawiać 125ml?

2. Wanienka - jaki rozmiar? 86cm czy 102cm ?

Dziewczyny, które kupowałyście fotelik MAXI-COSI PEBBLE PLUS ile płaciłyście za niego? (Dziś w 8gwiazdek w Krk 10% rabatu, nie chce mi się dziś tam jechać wybierać )
Hehe a ja sie wyłamie i powiem ze mała wanienka starczy - ja mam ta mała z Ikea i nie potrzebna była większa , ale ile ona ma cm to nie wiem w sumie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem...mam chęć na naturalny poród ale im bliżej tym bardziej się boję bo to jednak nie takie łatwe chyba na razie mam opcje taką- jak zacznę sama rodzic i wszystko bedzie ok to chce naturalnie ale jeśli lekarz powie mi, że jest jakieś "ale" lub jeśli mam leżeć tydzień w szpitalu, będą wywoływać na siłę mimo że moje ciało nie będzie przygotowane to chyba nie chcę.... trudna sprawa.
Nastepna wizyta za 4 tyg czyli będzie 36+2 i wtedy sie wszystko okaże

Co do pytań:
1. Ja bym nie kupowała, na poczatek w razie co masz a chyba i tak planujesz kp. Jakby co to dokupisz
2. Ja kupuję większą od razu
Ja jestem w tej samej sytuacji i mi powiedzieli (i tak tez czytałam ) ze zeby mieć vbac to poród musi zacząć sie sam nie można mieć wywoływanego porodu po cc, wiec jeżeli zdecydujesz sie na naturalny ale sam sie nie zacznie to i tak będziesz mieć cc. Pogadaj z lekarzem ale u mnie tak wlasnie jest. Wiec tez nie wiem co robić czy czekać i sie stresować czy zaplanować cc??!!

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Dorka, niezły koksik super

Cocci, lepiej wziąć większą. Koleżanka ma prysznic z niskim brodzikiem i do dziś kąpie swojego rocznego malucha w wanience.

Ja melduję, że jutro wychodzę. Nie ma zakrzepicy! 😀😀😀 Dostanę jedynie większa dawkę heparyny do czasu porodu.
Super wieści!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 18:10   #2253
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Cocci, lepiej wziąć większą. Koleżanka ma prysznic z niskim brodzikiem i do dziś kąpie swojego rocznego malucha w wanience.

Ja melduję, że jutro wychodzę. Nie ma zakrzepicy! Dostanę jedynie większa dawkę heparyny do czasu porodu.
Jupi super!
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dorka - jaka fajna już waga.
Pestka - super.

A ja dziś mam doła. Jestem przybita jakaś sama nie wiem dlaczego.
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja podobnie, może nie jakiegoś doła, ale tak trochę nie ogarniam życia i też przybita jestem. Czytam na bieżąco, ale jakoś nie jestem w humorze pisać za wiele.
Hormonki...

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Mnie ciekawi jak młoda przykoksiła, jutro mam lekarza A to 32tc ale ja czuje, że jest ciężka

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ooo no ciekawe ☺
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Ojeju faktycznie mala Was nastraszyla, ale najwazniejsze, ze jest wszystko dobrze.

Ja dzis bylam u gina i tez mnie postraszyl, ze ze wzgledu na wysokie cisnienie i cukrzyce ciazowa lada chwila bedzie mnie chciala wyslac na patologie ciazy. Pytam jak to lada chwila? A ona, ze moze nie taka lada ale pod koniec marca chcialaby juz mnie na patologii i na pewno nie beda czekali do 25 kwietnia i zaraz z patologii na porodowke. Ale mnie dzis strach oblecial, ze jak to, miesiac jeszcze? Yyyy? Sprawdzila mi szyjke i ponoc ladnie trzyma ciaze. Polozna posluchala serduszka malego i tez ok. Za tydzien mam usg i zobaczymy ile ten moj gagatek juz wazy A dzis cale 2 godzinne czekanie na wizyte poczynal sobie rowno w brzuszku

Że jak to to od 1 marca i punkt 38 tc będą Ci wywoływać poród czy jak??
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Hehe a ja sie wyłamie i powiem ze mała wanienka starczy - ja mam ta mała z Ikea i nie potrzebna była większa , ale ile ona ma cm to nie wiem w sumie

Ja jestem w tej samej sytuacji i mi powiedzieli (i tak tez czytałam ) ze zeby mieć vbac to poród musi zacząć sie sam nie można mieć wywoływanego porodu po cc, wiec jeżeli zdecydujesz sie na naturalny ale sam sie nie zacznie to i tak będziesz mieć cc. Pogadaj z lekarzem ale u mnie tak wlasnie jest. Wiec tez nie wiem co robić czy czekać i sie stresować czy zaplanować cc??!!

Super wieści!
Dostaliśmy używke tą ikeowską. Dla mnie jest bez sensu tzn fajny ksztalt, jest stabilna, ale ja chcę wanienke ze stojakiem - jesteśmy z tz wysocy, więc wygoda przede wszystkim i mamy dużą łazienkę także miejsce jest ☺ ta z ikei ma 70cm

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 18:17   #2254
NibyNic
Zakorzenienie

Ja mam i dużą i małą wanienkę - duzą uzywalidmy w domu a małą kupiłam do rodziców bo wtedy często u nich nocowaliśmy. Większa była lepsza ale może dlatego, że syn od początku uwielbia kąpiele

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 18:32   #2255
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Jupi super! Hormonki...

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Ooo no ciekawe Że jak to to od 1 marca i punkt 38 tc będą Ci wywoływać poród czy jak??Dostaliśmy używke tą ikeowską. Dla mnie jest bez sensu tzn fajny ksztalt, jest stabilna, ale ja chcę wanienke ze stojakiem - jesteśmy z tz wysocy, więc wygoda przede wszystkim i mamy dużą łazienkę także miejsce jest  ta z ikei ma 70cm

My stawialiśmy na przewijaku, juz nie chciałam kolejnego mebla. Ale wygoda przede wszystkim

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Ja mam i dużą i małą wanienkę - duzą uzywalidmy w domu a małą kupiłam do rodziców bo wtedy często u nich nocowaliśmy. Większa była lepsza ale może dlatego, że syn od początku uwielbia kąpiele
Moja tez uwielbia. Moja córka ma prawie 4 lata i jesCze nie ma 100 cm a wanienki juz dawno nie używa także te wanienki wydają mi sie olbrzymie hehe
Stary 2019-02-11, 19:30   #2256
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dziękuję za pomoc jesteście nieocenione
Większa wanienka i nie zamawiać butli ;-)

Do mniejszej mniej wody się wlewa, taki plus. My nosilismy wanienke i na przewijak kładliśmy więc mniejsza była praktyczniejsza. Ale na krótki, kilka miesięcy i zamieniliśmy na dużą i kąpiemy w łazience na ziemi.

Też mam 60stki aventa i nic nie kupuje więcej

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Ja już po wizycie, mała waży 2130 g w 32+2 tc... chyba przykoksowała rana po cc jest ok ale narazie i tak jest głową do góry- co czuje przy czkawce i wypinaniu dupki. KTG dobre, szyjka długa i zamknięta.

Listopadowa a jak u Ciebie?
Gratuluję! duża już u nas wszystko w porzadku. Waga nie taka powalająca jak u was bo 1800 ale niby nie ma się czym martwić. Trochę się cieszę że nie jest taka duża no i jednak jest główka w dół więc te ruchy i moje odczucia całkiem zbieżne z tym co jest. Musi nieźle się rozpychac że czują ja na boczkach. Dzisiaj ładnie było widać twarz na 3d i jest taka podobna do siostry trzymała rączkę przy buzi. Na nastepnej wizycie dostanę skierowania na jakieś ostatnie badania, nie mam pojęcia na jakie no i na pewno na gbs.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:

Ja melduję, że jutro wychodzę. Nie ma zakrzepicy! Dostanę jedynie większa dawkę heparyny do czasu porodu.
Ooo dobre wieści! Super!

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:

Super wieści!
My też mieliśmy ta z ikei i nam pasowała. Malo wody i hop na przewijak od ikei który idealnie pasuje z wanienka. Przy niemowlaki było wygodnie tak kąpać. Teraz też będziemy jej uzywac.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2019-02-11 o 19:32
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 19:33   #2257
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
My stawialiśmy na przewijaku, juz nie chciałam kolejnego mebla. Ale wygoda przede wszystkim

Moja tez uwielbia. Moja córka ma prawie 4 lata i jesCze nie ma 100 cm a wanienki juz dawno nie używa także te wanienki wydają mi sie olbrzymie hehe
To ja bym musiała przenosić przewijak bez kółek do łazienki wiadomo, że każdy kąpie tam gdzie ma miejsce i kupuje co wygodniejsze. U nas nie wchodzi opcja bez stojaka, więc dzieki Waszej pomocy wiem, że kupować większą
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Do mniejszej mniej wody się wlewa, taki plus. My nosilismy wanienke i na przewijak kładliśmy więc mniejsza była praktyczniejsza. Ale na krótki, kilka miesięcy i zamieniliśmy na dużą i kąpiemy w łazience na ziemi.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Gratuluję! duża już u nas wszystko w porzadku. Waga nie taka powalająca jak u was bo 1800 ale niby nie ma się czym martwić. Trochę się cieszę że nie jest taka duża no i jednak jest główka w dół więc te ruchy i moje odczucia całkiem zbieżne z tym co jest. Musi nieźle się rozpychac że czują ja na boczkach. Dzisiaj ładnie było widać twarz na 3d i jest taka podobna do siostry trzymała rączkę przy buzi. Na na twojej wizycie dostanę skierowania na jakieś ostatnie badania, nie mam pojęcia na jakie no i na pewno na gbs.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Ooo dobre wieści! Super!

To już rozwiałyście moje wątpliwości totalnie ;-)

My po paru miesiącach wanienke wlozymy do wanny i tam bedziemy kąpać ;-) przenieść też nie problem bo ojciec będzie dźwigał ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-11, 19:36   #2258
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
To ja bym musiała przenosić przewijak bez kółek do łazienki wiadomo, że każdy kąpie tam gdzie ma miejsce i kupuje co wygodniejsze. U nas nie wchodzi opcja bez stojaka, więc dzieki Waszej pomocy wiem, że kupować większą To już rozwiałyście moje wątpliwości totalnie ;-)

My po paru miesiącach wanienke wlozymy do wanny i tam bedziemy kąpać ;-) przenieść też nie problem bo ojciec będzie dźwigał ;-)

Jak macie wannę to pewnie szybko przeniesiecie się na głęboką wodę my nie mamy niestety. Szkoda bo córka uwielbia kąpiele.

Stary 2019-02-11, 19:41   #2259
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Jak macie wannę to pewnie szybko przeniesiecie się na głęboką wodę my nie mamy niestety. Szkoda bo córka uwielbia kąpiele.

Ojjj nie wiem czy bym wytrzymala bez wanny...chyba bym się kąpała w tej wanieneczce z maluchem

Szczerze to i tak czekam aż dorwiemy się kiedyś do generalnego remontu (nie my budowaliśmy/urzadzalismy dom w ktorym mieszkamy) i wrzucimy wiekszą wannę do tej łazienki np. narożna by była ekstra bo ta, którą mamy i tak jest mała w porównaniu do tak dużej łazienki.

Stary 2019-02-11, 20:05   #2260
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj nie wiem czy bym wytrzymala bez wanny...chyba bym się kąpała w tej wanieneczce z maluchem

Szczerze to i tak czekam aż dorwiemy się kiedyś do generalnego remontu (nie my budowaliśmy/urzadzalismy dom w ktorym mieszkamy) i wrzucimy wiekszą wannę do tej łazienki np. narożna by była ekstra bo ta, którą mamy i tak jest mała w porównaniu do tak dużej łazienki.

U nas jakby była wanna to tylko pod skosem ale nie mielibyśmy tyle szafek. Ja jestem fanką prysznica. U rodziców przez 4 lata wzięłam raz kąpiel w wannie. Mogliśmy wziąć kabine z głębokim bro dzikiem ale jakoś to do nas nie przemawialo.

Stary 2019-02-11, 20:16   #2261
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Przygotujcie się na szok - moja za-miesiąc-trzylatka po dziś dzień korzysta z tej najmniejszej ikeowskiej wanienki Tzn na co dzień woli prysznic, ale jak ją nachodzi na kąpiel to tam wsadzam.
U nas od samego początku ta wanienka stała w wannie. Młoda tak chlapie przy kąpieli, że i tak mam podłogę dookoła tej wanny do wycierania, gdybym postawiła na przewijaku to chyba cały dom by zalała… Przewijak też w łazience i od razu po kąpieli tam ubieram.

Gratuluję dobrych wiadomości Ja się łączę z tymi co mają doła. Dzisiaj się poryczałam jak położyłam córkę spać, nic jej nie lepiej, męczy się z tym katarem strasznie, ciężko na to patrzeć. Głupi katar a tak mnie złamało. Ale to się już tyle ciągnie. U mnie też gil praktycznie od listopada ciągiem, smarkam i pluję jak stary palacz. Cholerne wirusy, cholerny Kraków. Mam temp 35,3 i ciśnienie 90/60 przez to osłabienie, martwię się że szkodzę Małej ale nie wiem co z tym zrobić
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-11, 20:16   #2262
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Dzieki!
Na razie ma ciezko. Nie wstal jeszcze odkad go przywiezli o 11 bo jeszcze malo czuje. Nie wiedzialam, ze znieczulenie w kregoslup tak dlugo dziala. Kolano boli ale lekarz dopiero o 20 przyjdzie na wizyte.

A mąż miał znieczulenie nóg tzn od pasa w doł tak?
Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość

A ciśnienie jakie masz??? szczerze mówiąc to pierwsze słyszę by trzeba było zgłosić się do szpitala 4 tyg wcześniej przy cc czy nadciśnieniu. Zawsze jest mowa że w dzień tp lub pare dni wcześniej trzeba już się stawić a mówiła kiedy będą wywoływać gdyby nic się nie działo?
Cytat:

Super wieści!
Nic dziś nie mówił o wywoływaniu. Czytałam na grupie vbac że różne szpitale różnie preferują poczekam 4 tyg do nastepnej wizyty, zobaczymy jak mała leże, ile waży, jak wyniki bo miałam wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego itd i wtedy lekarz powie co i jak.

Cytat:

Gratuluję! duża już u nas wszystko w porzadku. Waga nie taka powalająca jak u was bo 1800 ale niby nie ma się czym martwić. Trochę się cieszę że nie jest taka duża no i jednak jest główka w dół więc te ruchy i moje odczucia całkiem zbieżne z tym co jest. Musi nieźle się rozpychac że czują ja na boczkach. Dzisiaj ładnie było widać twarz na 3d i jest taka podobna do siostry trzymała rączkę przy buzi. Na nastepnej wizycie dostanę skierowania na jakieś ostatnie badania, nie mam pojęcia na jakie no i na pewno na gbs.

Ooo dobre wieści! Super!

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

My też mieliśmy ta z ikei i nam pasowała. Malo wody i hop na przewijak od ikei który idealnie pasuje z wanienka. Przy niemowlaki było wygodnie tak kąpać. Teraz też będziemy jej uzywac.

1800 gram też myślałam, że moja podobnej wagi ale przykoksowała cosik przez te 4 tyg kiedy nastepna wizyta? a wiesz, że gbs też mi nie pobierał? a nie pamiętam kiedy to się robi...
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 20:27   #2263
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
A będziecie mieć sesję w studio czy w plenerze?

Dlatego my wybierzemy opcje pleneru z naszymi foto...niespełna 17 zł za zdjęcie, a nie 50zł za zdjęcie z sukniami itd

wow jaka duża ! Ty będziesz mieć drugą CC? Bo tak na lajcie o tej główce w górze piszesz

Dziewczyny help!!!!!!

1. Czy jak dostałam 2 buteleczki 60ml Avent, jest sens zamawiać 125ml?

2. Wanienka - jaki rozmiar? 86cm czy 102cm ?

Dziewczyny, które kupowałyście fotelik MAXI-COSI PEBBLE PLUS ile płaciłyście za niego? (Dziś w 8gwiazdek w Krk 10% rabatu, nie chce mi się dziś tam jechać wybierać )
Sesja w studio sesje z synkiem też tam miałam i byłam zachwycona, i fotograf miała swoje sukienki więc jej musiałam kombinować w co się ubrać

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 20:32   #2264
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:

A ciśnienie jakie masz??? szczerze mówiąc to pierwsze słyszę by trzeba było zgłosić się do szpitala 4 tyg wcześniej przy cc czy nadciśnieniu. Zawsze jest mowa że w dzień tp lub pare dni wcześniej trzeba już się stawić a mówiła kiedy będą wywoływać gdyby nic się nie działo?

Nic dziś nie mówił o wywoływaniu. Czytałam na grupie vbac że różne szpitale różnie preferują poczekam 4 tyg do nastepnej wizyty, zobaczymy jak mała leże, ile waży, jak wyniki bo miałam wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego itd i wtedy lekarz powie co i jak.

1800 gram też myślałam, że moja podobnej wagi ale przykoksowała cosik przez te 4 tyg kiedy nastepna wizyta? a wiesz, że gbs też mi nie pobierał? a nie pamiętam kiedy to się robi...
Tak, mial od pasa w dol. Takie chyba przy cc tez jest?

Jealibtak to jak dlugo schodzilo u Ciebie?

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 20:38   #2265
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Gin powiedział że gbs po 33 tc. Wydaje mi się że im bliżej tp to chyba lepiej. Następna wizyta za 4 tygodnie. Pytał czy na NFZ chcem robić ten gbs. Nie do pytałam go czy już mam przyjść do przuchodni ale chyba pójdę na NFZ na następna wizytę skoro tak zasugerował. Ciekawe ile taki gbs kosztuje prywatnie.

Stary 2019-02-11, 20:40   #2266
myszka_11
Zadomowienie

Ja też muszę zrobić jakieś 4 badania które podobno od niedawna są obowiązkowe. Gbs chyba w okolicach 36 tc. Wypytalam ostatnio moja gin o ta kobiete co zmarła razem z dzieckiem w moim szpitalu. Okazało się że była po cc i koniecznie chciała rodzić naturalnie. 2 inne szpitale ja odeslaly a moj szpital się zgodził i skończyło się tragedia. Dlatego mi póki co pasuje cc, tym bardziej że maluszek kim tak od dłuższego czasu główka w górę

Stary 2019-02-11, 21:04   #2267
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Ja też muszę zrobić jakieś 4 badania które podobno od niedawna są obowiązkowe. Gbs chyba w okolicach 36 tc. Wypytalam ostatnio moja gin o ta kobiete co zmarła razem z dzieckiem w moim szpitalu. Okazało się że była po cc i koniecznie chciała rodzić naturalnie. 2 inne szpitale ja odeslaly a moj szpital się zgodził i skończyło się tragedia. Dlatego mi póki co pasuje cc, tym bardziej że maluszek kim tak od dłuższego czasu główka w górę

A nie orientujesz się jakie to badania?

Stary 2019-02-11, 21:18   #2268
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
A nie orientujesz się jakie to badania?

HCV, HBS-Ag, HIV i WR

Stary 2019-02-11, 21:22   #2269
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki!
Na razie ma ciezko. Nie wstal jeszcze odkad go przywiezli o 11 bo jeszcze malo czuje. Nie wiedzialam, ze znieczulenie w kregoslup tak dlugo dziala. Kolano boli ale lekarz dopiero o 20 przyjdzie na wizyte.

Cytat:

Mój tż miał operację kolana z takim znieczuleniem, ale jego pionizowali dopiero po 24h, a po cc pionizują chyba po 12, więc to też różnie jest z dawkami itp., zalezy dokładnie od zabiegu. On miał do południa jakoś operację a dłuuuugo nie miał czucia, wieczorem jeszcze problem był nawet z siku bo interesu nie czuł a pęcherz pełny miał
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-11, 21:25   #2270
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
HCV, HBS-Ag, HIV i WR

One były robione w I trymestrze, bynajmniej część kojarze. Teraz wszedł Obowiązek powotorki?

Stary 2019-02-11, 21:42   #2271
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak, przy cc też jest od pasa w dół ale puszcza szybko...po 2 godzinach juz nogi miałam swoje po 12 godzinach pionizacja, tylko do niej nie można podnosić głowy. Ale faktycznie może być kwestia dawki...
Cytat:
Gin powiedział że gbs po 33 tc. Wydaje mi się że im bliżej tp to chyba lepiej. Następna wizyta za 4 tygodnie. Pytał czy na NFZ chcem robić ten gbs. Nie do pytałam go czy już mam przyjść do przuchodni ale chyba pójdę na NFZ na następna wizytę skoro tak zasugerował. Ciekawe ile taki gbs kosztuje prywatnie.

Aaa nie wiem, ja chyba w ramach wizyty mam bo te 4 lata temu nic nie dopłacałam czyli będziesz miała tak jak ja wizytę a już myslałam, że mój gin zapomniał o tym GBS a tu jeszcze czas
Cytat:
One były robione w I trymestrze, bynajmniej część kojarze. Teraz wszedł Obowiązek powotorki?

Chyba od zawsze jest obowiązek powtórki, tzn tylko wtedy jeśli nie ma się przeciwciał. Jak sie już chorowało to nie trzeba powtarzac

Stary 2019-02-11, 21:43   #2272
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:

Hmm ja ich nie miałam w 1 trymestrze, z tego co zrozumiałam miałam ich nie robić bo nie były obowiązkowe a teraz trzeba, ale u mnie mały odstęp między ciazami o może tamte badania były ważne. Cytologia teraz też chyba pół roku tylko wazna

Stary 2019-02-11, 21:44   #2273
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

Ajjjj takie historie nie zachęcają

Stary 2019-02-11, 21:45   #2274
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Ajjjj takie historie nie zachęcają
Ale tym się nie sugeruj bo wg mnie ta kobieta była niepoważna. Co innego jak lekarz sam proponuje że można próbować naturalnie a co innego jak każdy mówi że się nie da a ta się uparla

Stary 2019-02-11, 21:58   #2275
agassek
Zakorzenienie

Hahaha, Lisku, moja też się w tej wanience jeszcze kąpie mamy tylko prysznic, przez jakiś czas próbowałam ją tam myć, ale coś nam lepiej w wanience wychodzi ale noworodzia będziemy kąpać w tummy tub

Gbs sobie lekarz zaznaczył, że ma pobrać na następnej wizycie (to będzie 33 tc), HIV nie robiłam w ogole, nie wiem czy teraz mi zaleci

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 22:00   #2276
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
w sumie 2 msc do TP to prawie jak wylot mój brat wczoraj do mnie :ale Ty masz ten brzuch odstajacy... No Wow, od kilku miesięcy hahaha bęben zadziwia każdego dnia. Zaraz się Wam pochwalę moimi koszulami, bo nie wytrzymam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Moja gin mnie dzisiaj uświadomiła że 37tc to już donoszona ciąża. Czyli za 5 tygodni

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Jak Ty to robisz przy dziecku, no jak??? Też mam straszną chęć na porządki (trochę syndrom wicia gniazda, trochę wiosna), ale przy mojej się nie da Nie ma, że dam jej np. jedną szufladę w której może “sprzątać” po swojemu, musi grzebać dokładnie w tej, w której w danej chwili sprzątam ja, a jaki tego efekt, to wiadomo

Haha Chyba nie chcą Ci sprzedawać więcej koszul

Do mnie właśnie tesco przyjechało Wzięłam pampersy i te ichnie fred&flo, a nuż przypasują.

Dzień dobry. Nie wiem jak to możliwe że dziecko od 5 na nogach nie wykazuje najmniejszych oznak zmęczenia, bo ja już jadę na oparach. Ale spałam może ze 4x po pół godziny bo resztę smarkałam.
Może albo to dlatego że polowałam na rozmiar, może nie było jednak i trzeba było ją wykombinować skądś
Kompletnie zapomniałam że Tesco dowozi. Kiedyś się bardzo zniechęciłam bo owoce i warzywa były paskudne, a nabiał z krótkim terminem ważności Ja byłam dzisiaj w drodze powrotnej od tapicera w Tesco i wzięłam wlasnie te Fred&Flo Premium bo w jakimś rankingu wyczytałam że przyzwoite są.
To mam już te, Bambiboo i Dadę - będziemy testować

Cytat:

Ja melduję, że jutro wychodzę. Nie ma zakrzepicy! 😀😀😀 Dostanę jedynie większa dawkę heparyny do czasu porodu.
Super

My dzisiaj mieliśmy wizytę - Mały waży około 1840g, moja waga od miesiąca stoi w miejscu, ale gin mówi że się nie czepia bo dziecko ładnie przybiera
Główkę miał na dole, standardowo buzię zasłaniał rączkami, tułów z prawej strony a nogi u góry. Teraz wieczorem czuję Go na dole lewego boku Jakieś szalone wędrówki odprawia ostatnio...
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, będziemy potem pobierać wymaz na to GBS. I mam przed zrobić właśnie HBsAg, HIV, antyHCV, kiłę i grupę krwi powtórzyć (w tym samym miejscu gdzie robiłam na początku ciąży)

Już nie miałam wczoraj siły pisać o tym, ale mnie gin wysłała wczoraj na izbę przyjęć z tymi słabymi ruchami. Zrobili USG i KTG, okazało się że Mały ułożył się jakoś poprzecznie, więc nie miałam prawa czuć prawie w ogóle ruchów Na KTG mi podpięli to po prawej stronie brzucha i wtedy zaczęłam delikatnie czuć ruchy, potem zadzwonił mi telefon to czułam, że Mały się uruchomił i nagle urządzenie zaczęło piszczeć że nie ma tętna. Przyszła położna i się okazało że zwiał na drugą stronę brzucha O ile położna na KTG była bardzo fajna, tak lekarka która mi robiła USG miała chyba gorszy dzień (delikatnie mówiąc). Najpierw mnie ochrzaniła, że tak późno się zgłosiłam, potem że powinnam 2h leżeć po ciemku i liczyć ruchy (a niby czym się zajmowałam pół soboty... ale nie zdążyłam jej powiedzieć) i czy mam zamiar teraz co chwilę przed porodem do szpitala przychodzić. Tak mnie zestresowała tą gadką, że jak mi kazała na fotel przejść to mi się wszystkie mięśnie spięły a ona do mnie czy nie miałam nigdy badania na fotelu że tak zaciskam mięśnie i nogi za słabo rozkładam do badania. Jak się okazało po USG że wszystko ok to kazała iść na korytarz czekać na wypis. Na 12 mieliśmy umówioną szkołę rodzenia, więc jak już czekałam ponad półtorej godziny (od siedzenia mnie już strasznie plecy zaczęły boleć) i było już po 11 to poszłam zapytać czy mogę odebrać ten wypis po południu. Babeczka spojrzała na te badania i widzi, że wszystko ok to powiedziała żebym się wypisała na życzenie i tak zrobiłam. Ta wizyta mnie jeszcze bardziej zniechęciła do tego szpitala. I podobno panuje u nich na oddziale teraz grypa, nawet mi dzisiaj moja gin powiedziała to (pracuje w tym szpitalu)
Stary 2019-02-11, 22:17   #2277
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Wam, że jestem ostatnio przewrażliwiona i muszę się mocno powstrzymywać, żeby się nie rozbeczeć. Dzisiaj np. Prawie sie rozbeczałam czytając jakas gazetke ciążową z kalendarzem ciąży. Wiec czytam co tam w 8 miesiącu, co będzie w 9. I tak wróciłam do 7 miesiąca wzruszając się paskudnie jaki dzidzius był mały i że tak szybko rośnie. Masakra jakaś.
Ja też sobie popłakuję często. Delikatnie mówiąc popłakuje. Dzisiaj też, a tż za.mną łaził i pytał co się stało? A skąd ja mam wiedzieć? Jak mi się chce to ryczę
Cytat:
HCV, HBS-Ag, HIV i WR

O nieeeee, znowu wydatki...
Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Moja gin mnie dzisiaj uświadomiła że 37tc to już donoszona ciąża. Czyli za 5 tygodni

Może albo to dlatego że polowałam na rozmiar, może nie było jednak i trzeba było ją wykombinować skądś
Kompletnie zapomniałam że Tesco dowozi. Kiedyś się bardzo zniechęciłam bo owoce i warzywa były paskudne, a nabiał z krótkim terminem ważności Ja byłam dzisiaj w drodze powrotnej od tapicera w Tesco i wzięłam wlasnie te Fred&Flo Premium bo w jakimś rankingu wyczytałam że przyzwoite są.

Super

My dzisiaj mieliśmy wizytę - Mały waży około 1840g, moja waga od miesiąca stoi w miejscu, ale gin mówi że się nie czepia bo dziecko ładnie przybiera
Główkę miał na dole, standardowo buzię zasłaniał rączkami, tułów z prawej strony a nogi u góry. Teraz wieczorem czuję Go na dole lewego boku Jakieś szalone wędrówki odprawia ostatnio...
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, będziemy potem pobierać wymaz na to GBS. I mam przed zrobić właśnie HBsAg, HIV, antyHCV, kiłę i grupę krwi powtórzyć (w tym samym miejscu gdzie robiłam na początku ciąży)

Już nie miałam wczoraj siły pisać o tym, ale mnie gin wysłała wczoraj na izbę przyjęć z tymi słabymi ruchami. Zrobili USG i KTG, okazało się że Mały ułożył się jakoś poprzecznie, więc nie miałam prawa czuć prawie w ogóle ruchów Na KTG mi podpięli to po prawej stronie brzucha i wtedy zaczęłam delikatnie czuć ruchy, potem zadzwonił mi telefon to czułam, że Mały się uruchomił i nagle urządzenie zaczęło piszczeć że nie ma tętna. Przyszła położna i się okazało że zwiał na drugą stronę brzucha O ile położna na KTG była bardzo fajna, tak lekarka która mi robiła USG miała chyba gorszy dzień (delikatnie mówiąc). Najpierw mnie ochrzaniła, że tak późno się zgłosiłam, potem że powinnam 2h leżeć po ciemku i liczyć ruchy (a niby czym się zajmowałam pół soboty... ale nie zdążyłam jej powiedzieć) i czy mam zamiar teraz co chwilę przed porodem do szpitala przychodzić. Tak mnie zestresowała tą gadką, że jak mi kazała na fotel przejść to mi się wszystkie mięśnie spięły a ona do mnie czy nie miałam nigdy badania na fotelu że tak zaciskam mięśnie i nogi za słabo rozkładam do badania. Jak się okazało po USG że wszystko ok to kazała iść na korytarz czekać na wypis. Na 12 mieliśmy umówioną szkołę rodzenia, więc jak już czekałam ponad półtorej godziny (od siedzenia mnie już strasznie plecy zaczęły boleć) i było już po 11 to poszłam zapytać czy mogę odebrać ten wypis po południu. Babeczka spojrzała na te badania i widzi, że wszystko ok to powiedziała żebym się wypisała na życzenie i tak zrobiłam. Ta wizyta mnie jeszcze bardziej zniechęciła do tego szpitala. I podobno panuje u nich na oddziale teraz grypa, nawet mi dzisiaj moja gin powiedziała to (pracuje w tym szpitalu)
Też mam te bambiboo i się zastanawiam jakie jeszcze kupić. Pewnie pampersy. Nie wiem, kupie 3 paczki różnych i zobaczymy.

A ci lekarze, to za karę pracują? Sama sobie babsko wybrała zawód i zero empatii Współczuję Ci dodatkowego stresu, ale najważniejsze że z Małym ok ☺

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-11, 22:27   #2278
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Tak, przy cc też jest od pasa w dół ale puszcza szybko...po 2 godzinach juz nogi miałam swoje po 12 godzinach pionizacja, tylko do niej nie można podnosić głowy. Ale faktycznie może być kwestia dawki...

Aaa nie wiem, ja chyba w ramach wizyty mam bo te 4 lata temu nic nie dopłacałam czyli będziesz miała tak jak ja wizytę a już myslałam, że mój gin zapomniał o tym GBS a tu jeszcze czas

Chyba od zawsze jest obowiązek powtórki, tzn tylko wtedy jeśli nie ma się przeciwciał. Jak sie już chorowało to nie trzeba powtarzac
Nie mogłaś podnosić głowy czyli co leżałaś na płasko po cc ? Pytam bo ja znowu nie mogłam sie położyć tylko na pol siedząco musiałam . Dziwne to ... co szpital to inaczej ?!
Stary 2019-02-11, 22:28   #2279
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość

Super

Co za baba - pitwierdza teorię że mężczyźni są bardziej wyrozumiali jako ginekolodzy.

Ja jeszcze nie mam pieluch jednorazowych ani chusteczek

Naprawdę trzeba powtarzać Hiv i kiłę?

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-11, 22:31   #2280
agassek
Zakorzenienie

NuFCia, o matko, co za wredne babsko też miałam wątpliwa przyjemność być na IP w pierwszej ciąży i też taka wstrętna lekarka mnie badała najważniejsze, że wszystko ok.
Po co powtarzać grupę krwi? Mnie lekarz powiedział, że może być z pierwszej ciąży, jeżeli mam oryginał

Pestko, super, że jesteś zdrowa i że wychodzicie!

Mamaszkrabka, zdrowia dla męża!

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości