|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
Ja dzis bylam u gina i tez mnie postraszyl, ze ze wzgledu na wysokie cisnienie i cukrzyce ciazowa lada chwila bedzie mnie chciala wyslac na patologie ciazy. Pytam jak to lada chwila? A ona, ze moze nie taka lada ale pod koniec marca chcialaby juz mnie na patologii i na pewno nie beda czekali do 25 kwietnia i zaraz z patologii na porodowke. Ale mnie dzis strach oblecial, ze jak to, miesiac jeszcze? Yyyy? Sprawdzila mi szyjke i ponoc ladnie trzyma ciaze. Polozna posluchala serduszka malego i tez ok. Za tydzien mam usg i zobaczymy ile ten moj gagatek juz wazy A dzis cale 2 godzinne czekanie na wizyte poczynal sobie rowno w brzuszku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2252 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super wieści! |
||
|
|
|
#2253 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam i dużą i małą wanienkę - duzą uzywalidmy w domu a małą kupiłam do rodziców bo wtedy często u nich nocowaliśmy. Większa była lepsza ale może dlatego, że syn od początku uwielbia kąpiele
|
#2255 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
także te wanienki wydają mi sie olbrzymie hehe
|
||
|
|
|
#2256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam 60stki aventa i nic nie kupuje więcej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
duża już u nas wszystko w porzadku. Waga nie taka powalająca jak u was bo 1800 ale niby nie ma się czym martwić. Trochę się cieszę że nie jest taka duża no i jednak jest główka w dół więc te ruchy i moje odczucia całkiem zbieżne z tym co jest. Musi nieźle się rozpychac że czują ja na boczkach. Dzisiaj ładnie było widać twarz na 3d i jest taka podobna do siostry trzymała rączkę przy buzi. Na nastepnej wizycie dostanę skierowania na jakieś ostatnie badania, nie mam pojęcia na jakie no i na pewno na gbs. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-02-11 o 19:32 |
||||
|
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że każdy kąpie tam gdzie ma miejsce i kupuje co wygodniejsze. U nas nie wchodzi opcja bez stojaka, więc dzieki Waszej pomocy wiem, że kupować większą ![]() Cytat:
My po paru miesiącach wanienke wlozymy do wanny i tam bedziemy kąpać ;-) przenieść też nie problem bo ojciec będzie dźwigał ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nie mamy niestety. Szkoda bo córka uwielbia kąpiele. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to i tak czekam aż dorwiemy się kiedyś do generalnego remontu (nie my budowaliśmy/urzadzalismy dom w ktorym mieszkamy) i wrzucimy wiekszą wannę do tej łazienki np. narożna by była ekstra bo ta, którą mamy i tak jest mała w porównaniu do tak dużej łazienki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
Przygotujcie się na szok - moja za-miesiąc-trzylatka po dziś dzień korzysta z tej najmniejszej ikeowskiej wanienki
Tzn na co dzień woli prysznic, ale jak ją nachodzi na kąpiel to tam wsadzam. U nas od samego początku ta wanienka stała w wannie. Młoda tak chlapie przy kąpieli, że i tak mam podłogę dookoła tej wanny do wycierania, gdybym postawiła na przewijaku to chyba cały dom by zalała… Przewijak też w łazience i od razu po kąpieli tam ubieram. Gratuluję dobrych wiadomości Ja się łączę z tymi co mają doła. Dzisiaj się poryczałam jak położyłam córkę spać, nic jej nie lepiej, męczy się z tym katarem strasznie, ciężko na to patrzeć. Głupi katar a tak mnie złamało. Ale to się już tyle ciągnie. U mnie też gil praktycznie od listopada ciągiem, smarkam i pluję jak stary palacz. Cholerne wirusy, cholerny Kraków. Mam temp 35,3 i ciśnienie 90/60 przez to osłabienie, martwię się że szkodzę Małej ale nie wiem co z tym zrobić
|
|
|
|
#2262 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a mówiła kiedy będą wywoływać gdyby nic się nie działo?Cytat:
poczekam 4 tyg do nastepnej wizyty, zobaczymy jak mała leże, ile waży, jak wyniki bo miałam wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego itd i wtedy lekarz powie co i jak. Cytat:
1800 gram
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sesje z synkiem też tam miałam i byłam zachwycona, i fotograf miała swoje sukienki więc jej musiałam kombinować w co się ubrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jealibtak to jak dlugo schodzilo u Ciebie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Ja też muszę zrobić jakieś 4 badania które podobno od niedawna są obowiązkowe. Gbs chyba w okolicach 36 tc. Wypytalam ostatnio moja gin o ta kobiete co zmarła razem z dzieckiem w moim szpitalu. Okazało się że była po cc i koniecznie chciała rodzić naturalnie. 2 inne szpitale ja odeslaly a moj szpital się zgodził i skończyło się tragedia. Dlatego mi póki co pasuje cc, tym bardziej że maluszek kim tak od dłuższego czasu główka w górę
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2271 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po 12 godzinach pionizacja, tylko do niej nie można podnosić głowy. Ale faktycznie może być kwestia dawki... Cytat:
czyli będziesz miała tak jak ja wizytę a już myslałam, że mój gin zapomniał o tym GBS a tu jeszcze czasCytat:
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
Ale tym się nie sugeruj bo wg mnie ta kobieta była niepoważna. Co innego jak lekarz sam proponuje że można próbować naturalnie a co innego jak każdy mówi że się nie da a ta się uparla
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, Lisku, moja też się w tej wanience jeszcze kąpie
![]() mamy tylko prysznic, przez jakiś czas próbowałam ją tam myć, ale coś nam lepiej w wanience wychodzi ale noworodzia będziemy kąpać w tummy tub Gbs sobie lekarz zaznaczył, że ma pobrać na następnej wizycie (to będzie 33 tc), HIV nie robiłam w ogole, nie wiem czy teraz mi zaleci ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2276 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
albo to dlatego że polowałam na rozmiar, może nie było jednak i trzeba było ją wykombinować skądś ![]() Kompletnie zapomniałam że Tesco dowozi. Kiedyś się bardzo zniechęciłam bo owoce i warzywa były paskudne, a nabiał z krótkim terminem ważności Ja byłam dzisiaj w drodze powrotnej od tapicera w Tesco i wzięłam wlasnie te Fred&Flo Premium bo w jakimś rankingu wyczytałam że przyzwoite są.To mam już te, Bambiboo i Dadę - będziemy testować Cytat:
![]() My dzisiaj mieliśmy wizytę - Mały waży około 1840g, moja waga od miesiąca stoi w miejscu, ale gin mówi że się nie czepia bo dziecko ładnie przybiera ![]() Główkę miał na dole, standardowo buzię zasłaniał rączkami, tułów z prawej strony a nogi u góry. Teraz wieczorem czuję Go na dole lewego boku Jakieś szalone wędrówki odprawia ostatnio...Kolejna wizyta za 2 tygodnie, będziemy potem pobierać wymaz na to GBS. I mam przed zrobić właśnie HBsAg, HIV, antyHCV, kiłę i grupę krwi powtórzyć (w tym samym miejscu gdzie robiłam na początku ciąży) Już nie miałam wczoraj siły pisać o tym, ale mnie gin wysłała wczoraj na izbę przyjęć z tymi słabymi ruchami. Zrobili USG i KTG, okazało się że Mały ułożył się jakoś poprzecznie, więc nie miałam prawa czuć prawie w ogóle ruchów Na KTG mi podpięli to po prawej stronie brzucha i wtedy zaczęłam delikatnie czuć ruchy, potem zadzwonił mi telefon to czułam, że Mały się uruchomił i nagle urządzenie zaczęło piszczeć że nie ma tętna. Przyszła położna i się okazało że zwiał na drugą stronę brzucha O ile położna na KTG była bardzo fajna, tak lekarka która mi robiła USG miała chyba gorszy dzień (delikatnie mówiąc). Najpierw mnie ochrzaniła, że tak późno się zgłosiłam, potem że powinnam 2h leżeć po ciemku i liczyć ruchy (a niby czym się zajmowałam pół soboty... ale nie zdążyłam jej powiedzieć) i czy mam zamiar teraz co chwilę przed porodem do szpitala przychodzić. Tak mnie zestresowała tą gadką, że jak mi kazała na fotel przejść to mi się wszystkie mięśnie spięły a ona do mnie czy nie miałam nigdy badania na fotelu że tak zaciskam mięśnie i nogi za słabo rozkładam do badania. Jak się okazało po USG że wszystko ok to kazała iść na korytarz czekać na wypis. Na 12 mieliśmy umówioną szkołę rodzenia, więc jak już czekałam ponad półtorej godziny (od siedzenia mnie już strasznie plecy zaczęły boleć) i było już po 11 to poszłam zapytać czy mogę odebrać ten wypis po południu. Babeczka spojrzała na te badania i widzi, że wszystko ok to powiedziała żebym się wypisała na życzenie i tak zrobiłam. Ta wizyta mnie jeszcze bardziej zniechęciła do tego szpitala. I podobno panuje u nich na oddziale teraz grypa, nawet mi dzisiaj moja gin powiedziała to (pracuje w tym szpitalu)
|
|
#2277 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ci lekarze, to za karę pracują? Sama sobie babsko wybrała zawód i zero empatii Współczuję Ci dodatkowego stresu, ale najważniejsze że z Małym ok ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- pitwierdza teorię że mężczyźni są bardziej wyrozumiali jako ginekolodzy.Ja jeszcze nie mam pieluch jednorazowych ani chusteczek Naprawdę trzeba powtarzać Hiv i kiłę?
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
NuFCia, o matko, co za wredne babsko
też miałam wątpliwa przyjemność być na IP w pierwszej ciąży i też taka wstrętna lekarka mnie badała najważniejsze, że wszystko ok. Po co powtarzać grupę krwi? Mnie lekarz powiedział, że może być z pierwszej ciąży, jeżeli mam oryginał Pestko, super, że jesteś zdrowa i że wychodzicie! Mamaszkrabka, zdrowia dla męża! Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

lekarz szybko skonsultował, lezalam kolejną godzinę i już wszystko było ok, potem kolejne ktg i kolejne i jest dobrze, mam kategorycznie leżeć na lewym boku, myślą że mała bawiła się pepowiną i ją zacisnęła...staram się myśleć że tak było, ale wierzcie mi że łatwo nie jest 
A dzis cale 2 godzinne czekanie na wizyte poczynal sobie rowno w brzuszku 

)
chyba na razie mam opcje taką- jak zacznę sama rodzic i wszystko bedzie ok to chce naturalnie ale jeśli lekarz powie mi, że jest jakieś "ale" lub jeśli mam leżeć tydzień w szpitalu, będą wywoływać na siłę mimo że moje ciało nie będzie przygotowane to chyba nie chcę.... trudna sprawa.

duża już
u nas wszystko w porzadku. Waga nie taka powalająca jak u was bo 1800 ale niby nie ma się czym martwić. Trochę się cieszę że nie jest taka duża
wiadomo, że każdy kąpie tam gdzie ma miejsce i kupuje co wygodniejsze. U nas nie wchodzi opcja bez stojaka, więc dzieki Waszej pomocy wiem, że kupować większą 

poczekam 4 tyg do nastepnej wizyty, zobaczymy jak mała leże, ile waży, jak wyniki bo miałam wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego itd i wtedy lekarz powie co i jak.
1800 gram
czyli będziesz miała tak jak ja wizytę 
ale noworodzia będziemy kąpać w tummy tub 

Współczuję Ci dodatkowego stresu, ale najważniejsze że z Małym ok ☺
- pitwierdza teorię że mężczyźni są bardziej wyrozumiali jako ginekolodzy.
też miałam wątpliwa przyjemność być na IP w pierwszej ciąży i też taka wstrętna lekarka mnie badała
najważniejsze, że wszystko ok.