Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-30, 14:22   #2251
lava_cake
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Jestem w szoku, tyle było na forum stękania na najpopularniejszą aptekę internetową, a tu po 2 dniach od złożenia zamówienia mam już paczkę.

Z leków itd. dla młodej (ewentualnie dla nas, gdyby coś jej nie podeszło :P) mam to, co na zdjęciu: witamina D, paracetamol w kroplach i w czopkach, DHA, sól fizjologiczna, probiotyk, laktaza. Coś jeszcze polecacie dokupić czy styka?
A jeżeli chodzi o Gemini to ja czekam juz od piątku i nawet mojej paczki nie nadali. Także jak do wieczora nic sie nie zmieni to zadzwonę tam.
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 14:45   #2252
arya09
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez Mylukier Pokaż wiadomość
Tak dziś się zaczelam zastanawiać nad tym co spakować do torby do szpitala... Ile zamierzacie zabrać pieluch tetrowych i jak ubierać dziecko? Myślicie że sam pajacyk i rożek wystarczą?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nam mówiła położna, żeby mieć 5 sztuk body i półspiochy/śpiochy, 3 pajace, 2 czapeczki, 2 pary skarpet, rożek/kocyk.
U nas chcą 10 pieluch tetrowych bo 5 wykorzystują na sali porodowej do kangurowania (tata ma ogrzać pieluszki pod swoją koszulką na końcówce porodu i potem przykryć nimi dziecko ) a drugie 5 do użytku przy przewijaniu czy żeby podłożyć do rożka jakby się ulało czy coś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Gemini miała z miesiąc temu problem ze zbyt dużą ilością zamówień i szły tydzień lub dłużej

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Jestem w szoku, tyle było na forum stękania na najpopularniejszą aptekę internetową, a tu po 2 dniach od złożenia zamówienia mam już paczkę.

Z leków itd. dla młodej (ewentualnie dla nas, gdyby coś jej nie podeszło :P) mam to, co na zdjęciu: witamina D, paracetamol w kroplach i w czopkach, DHA, sól fizjologiczna, probiotyk, laktaza. Coś jeszcze polecacie dokupić czy styka?

Kurde, chyba też pójdę na polowanie. I tak będę zdychać.

Ad towarzystwa, będę czwartą laską w naszej klatce, która urodzi w tym roku dziecko. Jeszcze jedna sąsiadka jest w ciąży z terminem na maj. Osiedle-inkubator, same wózkary i ciężarówki dookoła.

Do czego jest laktaza? Nigdy o tym nie słyszałam ja mam BioGaie, Pedicetamol, wit. D i z leków tyle.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Ivi ja całe internetu przekopałam, żeby znaleźć ta mój jedną jedyną A ty wiesz, ze jk ci twoja nie odpowiada, to zawsze możesz zdeklarować sobie inna? Mnie w pierwszej ciąży mocno zmotywowało do tego uświadomienie sobie, ze ona mnie będzie TAM dotykać po porodzie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jak pamietam takie stwierdzenia z SR ale to dotyczyło małej torby stricte do porodu no i potwierdzam - ja podczas porodu torby nie dotknęłam o to TZ na bieżąco coś z niej wyciągał i wqr.wiał mnie tylko pytaniami

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Położna sama baaardzo długo szukałam. Do samego porodu kwalifikuje cię polozna, bo to ona bierze odpowiedzialność za jego przebieg. Oczywiście robi to m.in. na podstawie dokumentacji medycznej. Czasem wiem, ze może sama poprosić jeszcze o jakieś dodatkowe badania. Gin nie musi o tym wiedzieć nawet.
Jak trzeba jechać do szpitala to oczywiście kwesti tego, jak poród jest zaawansowany, ale w znakomitej większości przypadków spokojnie zdąży się dojechać autem. Takie położne przyjmujące pd są mocno wyczulone na wszelkie patologie i potrafią dużo wcześniej wiele rzeczy przewidzieć i odpowiednio szybko zareagować.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Powaznie! Za 2 tyg jesteś donoszona

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Są czyli ty od razu przechodzisz teraz na macierzyński? W kwestiach okołociążowych własna działalność jednak średnio fajna

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Arya jest tyle fajnych zajęć i spotkań, które są organizowane na mieście dla mam z małymi dziećmi, ze jak ktoś chce, to może przestać wyrabiać na zakrętach z zajęciami poza domem w towarzystwie dorosłych. W Wawie nie powinnaś mieć z tym problemu. Zobaczysz, czego ty tak na prawdę będziesz wtedy potrzebować

Mam nadzieje, że jak się ogarnę to będzie lepiej i niedługo mi przejdzie takie nastawienie

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 14:50   #2253
nillka88
Zakorzenienie

ale się cieszę, kupiłam dzisiaj w ciucholandzie koszulę do porodu za całe 6zł, aż mi jej szkoda na poród ona jest z ETAM i nowa na stronie kosztuje za 129zł a ta moja kompletnie niezniszczona nic a nic, przyjemny materiał bo to wiskoza a ja jeszcze niska jestem to mi prawie przed kolano i materiał rozciagliwy to brzuch spokojnie moze rosnąć
i za 6zł kupiłam tez legginsy ciążowe tez kompletnie nie zniszczone a byłam na kupnie bo moje "wyjściowe" kupione za 50zł po 1 miesiącu wyglądają jak szmata do podłogi
cóż za udany dzień
Stary 2019-10-30, 14:53   #2254
misiaq002
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość
Nidgy nie zapomnę jak znana influencerka Anna Skura zamieściła zdjęcie z sali porodowej ozdobionej balonikami, pieknymi kołderkami, ona w pełnym makijażu i z włosami ułożonymi w piekne fale. Ja oczywiście rozumiem, że taki "zawód" wymaga pewnej kreacji, ale jak napisałam to w komentarzu to zaczął się pojazd instamatek (instamadek??)
To foto to jeszcze nie był jej największy "grzech". Jak wrócili do Polski ta mała miała chyba 5 tygodni. A ona poleciała na 3 (chyba) dniowy wyjazd na Bali Nooo ja ją obserwuje już kilka lat ale po tym musiałam na chwilę odkliknąć zanim mi przeszło Ja wiem, że miała tatę ale to jednak drugi koniec świata Ale później mi przeszło i w sumie.. Niech sobie robi co chce

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 14:56   #2255
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:

Kurde, chyba też pójdę na polowanie. I tak będę zdychać.

Ad towarzystwa, będę czwartą laską w naszej klatce, która urodzi w tym roku dziecko. Jeszcze jedna sąsiadka jest w ciąży z terminem na maj. Osiedle-inkubator, same wózkary i ciężarówki dookoła.

Bo już szybciej ogarniają niż wcześniej, ja drugie zamówienie wczoraj dostałam i takiego maila
IMG_3548.JPG

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 15:00   #2256
lava_cake
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
To foto to jeszcze nie był jej największy "grzech". Jak wrócili do Polski ta mała miała chyba 5 tygodni. A ona poleciała na 3 (chyba) dniowy wyjazd na Bali Nooo ja ją obserwuje już kilka lat ale po tym musiałam na chwilę odkliknąć zanim mi przeszło Ja wiem, że miała tatę ale to jednak drugi koniec świata Ale później mi przeszło i w sumie.. Niech sobie robi co chce

pamiętam tę aferkę też
Też sobie pomyślałam, że za wcześnie, ale z drugiej strony jej dziecko i jej sprawa. Dla mnie jednak jej największy grzech to wyprawa do Arabii Saudyjskiej na zaproszenie tego księcia czy szejka, co zlecił zabójstwo dziennikarza.
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 15:04   #2257
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
ale się cieszę, kupiłam dzisiaj w ciucholandzie koszulę do porodu za całe 6zł, aż mi jej szkoda na poród ona jest z ETAM i nowa na stronie kosztuje za 129zł a ta moja kompletnie niezniszczona nic a nic, przyjemny materiał bo to wiskoza a ja jeszcze niska jestem to mi prawie przed kolano i materiał rozciagliwy to brzuch spokojnie moze rosnąć
i za 6zł kupiłam tez legginsy ciążowe tez kompletnie nie zniszczone a byłam na kupnie bo moje "wyjściowe" kupione za 50zł po 1 miesiącu wyglądają jak szmata do podłogi
cóż za udany dzień
Super, że ci się udało. Dlatego ja lubię lumpku, zawsze się cieszę jak uda mi się coś super upolować. Leginsy mam z Lidla, te same od początku ciąży i są w ogóle niezniszczone, a chodzę w nich non stop. Jestem z nich mega zadowolona

A ja zaczynam się denerwować. Strasznie boli mnie brzuch, normalnie takie silne bóle jakbym lada chwila miała dostać okres. Wzięłam większą dawkę magnezu i odpoczywam, zaraz jeszcze chyba wezmę nospe. Rozważam nawet ściągnięcie TŻ i pojechanie na IP jak nie przejdzie

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-10-30, 15:16   #2258
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość
pamiętam tę aferkę też
Też sobie pomyślałam, że za wcześnie, ale z drugiej strony jej dziecko i jej sprawa. Dla mnie jednak jej największy grzech to wyprawa do Arabii Saudyjskiej na zaproszenie tego księcia czy szejka, co zlecił zabójstwo dziennikarza.
dla mnie też ta wyprawa do arabii to jej największy grzech, co do bali ja bym nie pojechała tak szybko ale ja mam inne życie także nie oceniam, dziecko samo nie zostało, ma ojca przecież mnie te idealne obrazki z insta z jednej strony irytują bo faktycznie mogą doprowadzić niekiedy do depresji jak ktoś zbyt mocno w to wierzy ale z drugiej strony często mnie to motywuje żeby ruszyć dupke i może nie żeby ogarniać aż tak idealnie jak tam to jest pokazane ale jednak się zainspirować do działania

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Super, że ci się udało. Dlatego ja lubię lumpku, zawsze się cieszę jak uda mi się coś super upolować. Leginsy mam z Lidla, te same od początku ciąży i są w ogóle niezniszczone, a chodzę w nich non stop. Jestem z nich mega zadowolona

A ja zaczynam się denerwować. Strasznie boli mnie brzuch, normalnie takie silne bóle jakbym lada chwila miała dostać okres. Wzięłam większą dawkę magnezu i odpoczywam, zaraz jeszcze chyba wezmę nospe. Rozważam nawet ściągnięcie TŻ i pojechanie na IP jak nie przejdzie
]
no widzisz, nie pomyślałam przy kupnie o lidlu, naprawdę te moje to masakra a zapowiadały się fajne bo takie grubsze a tu zonk

odpoczywaj!! a jak nie przejdzie to jedz, lepiej sprawdzić takie rzeczy
Stary 2019-10-30, 15:28   #2259
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Ivi ja całe internetu przekopałam, żeby znaleźć ta mój jedną jedyną A ty wiesz, ze jk ci twoja nie odpowiada, to zawsze możesz zdeklarować sobie inna? Mnie w pierwszej ciąży mocno zmotywowało do tego uświadomienie sobie, ze ona mnie będzie TAM dotykać po porodzie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Jak pamietam takie stwierdzenia z SR ale to dotyczyło małej torby stricte do porodu no i potwierdzam - ja podczas porodu torby nie dotknęłam o to TZ na bieżąco coś z niej wyciągał i wqr.wiał mnie tylko pytaniami

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Położna sama baaardzo długo szukałam. Do samego porodu kwalifikuje cię polozna, bo to ona bierze odpowiedzialność za jego przebieg. Oczywiście robi to m.in. na podstawie dokumentacji medycznej. Czasem wiem, ze może sama poprosić jeszcze o jakieś dodatkowe badania. Gin nie musi o tym wiedzieć nawet.
Jak trzeba jechać do szpitala to oczywiście kwesti tego, jak poród jest zaawansowany, ale w znakomitej większości przypadków spokojnie zdąży się dojechać autem. Takie położne przyjmujące pd są mocno wyczulone na wszelkie patologie i potrafią dużo wcześniej wiele rzeczy przewidzieć i odpowiednio szybko zareagować.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Powaznie! Za 2 tyg jesteś donoszona

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Są czyli ty od razu przechodzisz teraz na macierzyński? W kwestiach okołociążowych własna działalność jednak średnio fajna

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Arya jest tyle fajnych zajęć i spotkań, które są organizowane na mieście dla mam z małymi dziećmi, ze jak ktoś chce, to może przestać wyrabiać na zakrętach z zajęciami poza domem w towarzystwie dorosłych. W Wawie nie powinnaś mieć z tym problemu. Zobaczysz, czego ty tak na prawdę będziesz wtedy potrzebować
W mieście napewno jest dużo możliwości na spędzenie czasu z dzieckiem poza domem. Ja się obawiam trochę bo już mi brakuje kontaktu z ludzmi, a co dopiero później. Mieszkam na wiosce i to w dodatku na wybudowaniu, do samej wioski 2 km mamy i nawet tam nikogo nie znam bo przyprowadziłam się tu do męża. Bliżej kilka gospodarstw ale też głównie starsi ludzie tam. Większość czasu to tylko kontakt z TŻ i teściową bo mieszkamy razem. Teraz mocno to odczuwam, jak pracowałam było jednak inaczej. Pochodzę z dużego miasta więc wogóle trzeba było się mocno przestawić na życie na wsi.
Cytat:
cóż za udany dzień
Super łowy ☺ Ja kupiłam w ciucholandzie szlafrok za 4 zł do szpitala, cienki bawełniany i też byłam bardzo zadowolona, że udało się upolować. W domu mam gruby, puchaty a w szpitalu podobno gorąco to by się nie nadawał. Czasami można coś naprawdę fajnego znaleźć ☺

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 15:31   #2260
PatiPee
Zakorzenienie

Wrocilam. Przeżyłam, bylam w primarku, zrobilam chyba 8km bo sie zgubilam jak szukalam bankomatu, ryczalam pol drogi do domu... bankomatu szukalam bo w primarku wysiadły terminale do platnosci karta dobrze ze ta moja rwa nie boli jak chodze. Ale nie wiem czy nie urodzę po tej "przechadzce"...

Stary 2019-10-30, 15:40   #2261
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Do czego jest laktaza? Nigdy o tym nie słyszałam ja mam BioGaie, Pedicetamol, wit. D i z leków tyle.

Enzym na nietolerancję laktozy, ułatwienie trawienia produktów mlecznych itd.
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-10-30, 15:43   #2262
milawo
Wtajemniczenie

Czy tylko ja nie kupuje zadnych lekow oprocz wit d?

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 15:52   #2263
PatiPee
Zakorzenienie

Midusia ja Ciebie naprawde podziwiam i na maksa kibicuje
Tak jak napisalas, dla kazdego poczucie bezpieczeństwa i komfortu będzie czymś innym. Ja nie wiem co by bylo z Leo gdybym rodziła go w domu, najpewniej by nie przeżył, bo sie zaklinowal przy samych partych i byl potrzebny lekarz z vacuum. Do partych bylo idealnie tak na prawde, wiec jak pomysle ze mialabym rodzic gdzies poza porodowka to mokre plecy mi sie robią.

Milawo, nie musisz ale cos na gorączkę czy na ból brzuszka jednak warto miec w domu bo nigdy nie zaplanujesz kiedy się przyda. Ja akurat mam wszystko bo mam juz dziecko, wiec nie kupuje

Stary 2019-10-30, 16:23   #2264
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milawo Pokaż wiadomość

Ja też nic nie kupuję

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 16:29   #2265
PatiPee
Zakorzenienie

Ola widzisz jak Ci szybko poszło z wyprawką
Tak na prawdę miec liste, kase i w 3 dni wszystko w domu w tych czasach...

Stary 2019-10-30, 17:08   #2266
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:

Ja tak samo

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 17:15   #2267
misiaq002
Zadomowienie

Ja mam leki tylko dlatego, że jeśli coś się będzie dziać to ja + noworodek + wyprawa w zimie do apteki mimo, że to tylko 1 km to odpada. Będę sama pewnie już po 2 tygodniach także wolę mieć a nie użyć. No i wiadomo, że jak mi taki maluch wpadnie w gorączkę to od razu do lekarza ale jednak zanim tż wróci/zwolni się z pracy można ją trochę zacząć zbijać mając już leki. To samo probiotyk czy espumisan.

Ale to akurat nic dziwnego, że nie kupujecie. Ja mam po prostu takie odruchy Zosia samosia nikogo nie prosi ma na zapas..

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 17:52   #2268
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Ja mam leki tylko dlatego, że jeśli coś się będzie dziać to ja + noworodek + wyprawa w zimie do apteki mimo, że to tylko 1 km to odpada. Będę sama pewnie już po 2 tygodniach także wolę mieć a nie użyć. No i wiadomo, że jak mi taki maluch wpadnie w gorączkę to od razu do lekarza ale jednak zanim tż wróci/zwolni się z pracy można ją trochę zacząć zbijać mając już leki. To samo probiotyk czy espumisan.

Ale to akurat nic dziwnego, że nie kupujecie. Ja mam po prostu takie odruchy Zosia samosia nikogo nie prosi ma na zapas..

Mam tak samo, wolę mieć za dużo niż się stresować, że nie mam. Termin ważności jest do 2021 to prędzej czy później na pewno użyje, a jak nie to trudno

Kurde nie zmieszczę się w tą średnią walizkę z zestawu milion tych podpasek, podkładów, pampersów tyle to miejsca zajmuje. Co za kraj, że w szpitalu nie ma srajtaśmy normalnej czy ręczników papierowych i podkładów
Czy lepiej wziąć w takim razie:
A) średnia walizka + walizka kabinówka na rzeczy małego
B) średnia walizka + torba taka weekendowa na rzeczy małego
C) jedna wielka waliza największa z zestawu

Zastanawiam się czy przy opcji C) nie będą się na mnie w szpitalu patrzyli jak na wariatkę

Stary 2019-10-30, 18:03   #2269
MagaLena84
Raczkowanie

Ja po wizycie. Gin pomierzył moja pannicę i wychodzi że waży ok 2700. Twierdzi że na koniec powinna ważyć z 3600. No ale mi się wydaje że raczej więcej. Bo wg tej tabelki z centylami to wychodzi że jest w 90 centylu. Tydzień temu ważyła 2300. Coś dużo w ciągu tyg przybrała ogólnie wsio ok.
Byłam w lumpku dziś szukałam szlafroku bądź jakieś koszuli do porodu ale nic nie było, także zazdroszczę wam że wy znaleźliście takie okazje! Zaszłam do Pepco tam też nic nie bylo, obok był chiński sklep i o dziwo znalazłam tam koszule do karmienia i szlafrok no ale nie w takich cenach jak wy w lumpku no i w ciągu tyg przytyłam kg. Jak tak będzie waga szła to do końca ciąży stuknie mi +20kg

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 18:37   #2270
milawo
Wtajemniczenie

Chyba ktoras z Was przyjmuje heparyne jesli dobrze kojarze? W co sie klujecie na tym etapie ciazy?

Stary 2019-10-30, 18:42   #2271
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ktoras z Was przyjmuje heparyne jesli dobrze kojarze? W co sie klujecie na tym etapie ciazy?

Nadal w brzucho

Stary 2019-10-30, 18:43   #2272
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadal w brzucho

Kurcze mam zaczac brac od przyszlej srody ale jakos przeraza mnie fakt wklucia czegokolwiek w brzuch.

Stary 2019-10-30, 18:49   #2273
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Mam tak samo, wolę mieć za dużo niż się stresować, że nie mam. Termin ważności jest do 2021 to prędzej czy później na pewno użyje, a jak nie to trudno

Kurde nie zmieszczę się w tą średnią walizkę z zestawu milion tych podpasek, podkładów, pampersów tyle to miejsca zajmuje. Co za kraj, że w szpitalu nie ma srajtaśmy normalnej czy ręczników papierowych i podkładów
Czy lepiej wziąć w takim razie:
A) średnia walizka + walizka kabinówka na rzeczy małego
B) średnia walizka + torba taka weekendowa na rzeczy małego
C) jedna wielka waliza największa z zestawu

Zastanawiam się czy przy opcji C) nie będą się na mnie w szpitalu patrzyli jak na wariatkę

Dokładnie, też wyszłam z tego założenia z terminem ważności. Najbliższą aptekę całodobową mam niestety dobre 1o minut jazdy samochodem ze swojego zado0pia, więc wolę mieć paracetamol/probiotyk pod ręką. Zresztą do 2021 to się na pewno zużyje :P

Też obczajam te kosmetyki, podkłady, gigantyczne podpaski, pieluchy itd. i dochodzę do wniosku, że po prostu wezmę na to reklamówkę. Trudno, najwyżej wyjdę na wieśniarę, ale jutro idę sobie kupić coś rozmiarów torby na siłkę, a nie walizki na bagaż 20 kg
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 18:56   #2274
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze mam zaczac brac od przyszlej srody ale jakos przeraza mnie fakt wklucia czegokolwiek w brzuch.

Ja myślałam, że na dalszym etapie będę miała problem, ale ta igiełka jest krótka, więc na spokojnie daję radę a czemu na tym etapie heparyna ?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Dokładnie, też wyszłam z tego założenia z terminem ważności. Najbliższą aptekę całodobową mam niestety dobre 1o minut jazdy samochodem ze swojego zado0pia, więc wolę mieć paracetamol/probiotyk pod ręką. Zresztą do 2021 to się na pewno zużyje :P

Też obczajam te kosmetyki, podkłady, gigantyczne podpaski, pieluchy itd. i dochodzę do wniosku, że po prostu wezmę na to reklamówkę. Trudno, najwyżej wyjdę na wieśniarę, ale jutro idę sobie kupić coś rozmiarów torby na siłkę, a nie walizki na bagaż 20 kg

No właśnie gdyby nie te paki wszystkiego to na spokojnie bym się zmieściła w jedną średnią walizkę, a tak to nie wiem. Takiej wielkiej walizy to pod łóżko szpitalne nie schowam i lipa położna polecała walizki bo łatwiej przetransportować jak przerzucają nas z sali na salę

Stary 2019-10-30, 19:00   #2275
milawo
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślałam, że na dalszym etapie będę miała problem, ale ta igiełka jest krótka, więc na spokojnie daję radę a czemu na tym etapie heparyna ?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Zalecenie hematologa.
Koncze acard we wtorek i od srody mam brac heparyne do prorodu.

Stary 2019-10-30, 19:01   #2276
PatiPee
Zakorzenienie

Arya a jak bedzie wam najwygodniej by cos potem znalezc? Ja biorę jedna walizkę, dosc sporą. I tak mysle ze zapakuje dla Tymcia chyba ciuszki do szpitala. Wiem ,ze daja , ale czemu nie przeciez mam sporo. Wezme tez chusteczki swoje , bo tam mogą byc jakies pampers albo inne szajsowe. Co prawda wtedy były Hipp. Ale niewiadomo jakie teraz bedą.

Stary 2019-10-30, 19:10   #2277
maddd
Wtajemniczenie

Hej mamuśki Ale piszecie, ledwo nadrabiam. Ale nawet nie miałam czasu do Was dziś pisać, rano farbowałam mamie włosy, potem sama do kosmetyczki na brwi pojechałam, ćwiczenia w szkole rodzenia....a ja głupia myślałam, że będę się nudzić na zwolnieniu

Cytat:
[/COLOR]Gemini miała z miesiąc temu problem ze zbyt dużą ilością zamówień i szły tydzień lub dłużej
Hehe, chyba Gemini miała atak Wizażanek i dlatego ledwo się wyrabiali

Cytat:
cóż za udany dzień
Nilka, faktycznie niezłe łupy

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość

Gosiula, jak tam sytuacja u Ciebie?? Pomogły magnez i nospa?? Jak się czujesz?? Mam nadzieję, że ból przeszedł i nie trafiłaś na IP?:/

Cytat:
haha weź ja też jak się nie zmieszczę to wrzucę resztę w reklamówkę, no bez jaj

Dziewczyny, a jakie butelki kupujecie?? Te które kupują, bo wiem że nie wszystkie chyba z Was to planują na tym etapie? Jestem bardzo nastawiona na kp, ale wolę na wszelki wypadek mieć jakąś butelkę dla młodej..... Podpowiedzcie

Aha, i dziś w szkole rodzenia położna dała nam listę, w co warto przed porodem zaopatrzyć się w aptece... i tam są m.in.saszetki Tantum Rosa... coś mi świta, że kiedyś pisałyście o tym, czy to jest faktycznie takie potrzebne?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-30, 19:13   #2278
PatiPee
Zakorzenienie

Ja kupilam sobie dzis szlafroczek w Primarku, jak ma któraś blisko to polecam, cale 8euro zaplacilam, elegancki milusi rozowy

Stary 2019-10-30, 19:14   #2279
milawo
Wtajemniczenie

Maddd
Ja kupilam butelke Lansinoh.

I saszetki tantum rosa tez zamawiam

Stary 2019-10-30, 19:42   #2280
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej mamuśki Ale piszecie, ledwo nadrabiam. Ale nawet nie miałam czasu do Was dziś pisać, rano farbowałam mamie włosy, potem sama do kosmetyczki na brwi pojechałam, ćwiczenia w szkole rodzenia....a ja głupia myślałam, że będę się nudzić na zwolnieniu

Hehe, chyba Gemini miała atak Wizażanek i dlatego ledwo się wyrabiali

Nilka, faktycznie niezłe łupy

Gosiula, jak tam sytuacja u Ciebie?? Pomogły magnez i nospa?? Jak się czujesz?? Mam nadzieję, że ból przeszedł i nie trafiłaś na IP?:/

haha weź ja też jak się nie zmieszczę to wrzucę resztę w reklamówkę, no bez jaj

Dziewczyny, a jakie butelki kupujecie?? Te które kupują, bo wiem że nie wszystkie chyba z Was to planują na tym etapie? Jestem bardzo nastawiona na kp, ale wolę na wszelki wypadek mieć jakąś butelkę dla młodej..... Podpowiedzcie

Aha, i dziś w szkole rodzenia położna dała nam listę, w co warto przed porodem zaopatrzyć się w aptece... i tam są m.in.saszetki Tantum Rosa... coś mi świta, że kiedyś pisałyście o tym, czy to jest faktycznie takie potrzebne?
Ja mam butelki MAM. Bardzo polecam

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości