|
|
#2251 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2020 cz. 3
Cytat:
Cytat:
:Jak odpieluchowanie idzie ? Cytat:
ale Ty też mniej godzin pracujesz to łatwiej, nie pamietam czego uczysz Pod tym względem praca nauczycielki fajna jak się ma dzieci, ale i tak nie zazdroszczę ;-)) choć sama chciałam bardzo uczyć Jak tam u endo ? Cytat:
A ja właśnie wróciłam z moim gangiem dziewczyn z nad morza taki spontan, zabraliśmy się w poniedziałek z moim bratem. hmmm ja najmniej odpoczęłam, ale Agata szczęśliwa, Oli też powdychała trochę jodu, teraz może jakiś wyjazd w sierpniu. Czeka na mnie tona prania a w sobotę imprezka urodzinowa dziewczynek dla babć i wujków
|
||||
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba koło roczku taka większa mamoza może być więc w sierpniu mąż w czasie urlopu przejmuje bo inaczej nie widzę żłobka … myślałam, że będę karmić dłużej a tym czasem tak gryzie, że nie mam kiedy sobie smarować …chyba w sierpniu raz dziennie przejdzie na butelkę i tata będzie dawał Dużo siły mam nadzieje, ze za chwile będzie u Was lepiej a powód to jakiś kolejny ząb |
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dacie wiarę, wczoraj ją trzeci raz w życiu zostawiłam sam na sam z tatą... Na godzinę płakała trochę, ale jakoś ją uśpił. Jak wróciłam, to akurat się obudziła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agata też była mamoza a potem gładko poszła do żłobka i teraz też nie boi się ludzi, dzieci, nowych miejsc więc jestem zwolennikiem noszenia, tulenia takie dzieci potem wiedzą, że mają bezpieczną bazę Na uśpienie jeszcze nigdy nie zostawiłam, ale jutro mąż pojedzie pierwszy raz z obiema do teściowej i pewnie zaśnie mu w drodze do domu to ułatwione zadanie ja w tym czasie Mani i pedi Edytowane przez akada Czas edycji: 2021-07-01 o 20:57 |
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też ostatnio straszna mamoza
ja nie wiem jak ona do żłobka pójdzie. Jeszcze na dodatek kp milion razy dziennie. Chciałam karmić do roku, już nie wspomnę o tym, że miałam ją odstawiać kilka miesięcy temu że względu na leki, które miałam brać. No ale karmimy się dalej i chyba teraz spróbuje trochę ograniczyć to karmienieHani znowu furczy w nosie. Ja już serio tego nie ogarniam już dobry ponad miesiąc tak ma. Przed wyjazdem nad morze lały się gile 10 dni, na wyjeździe trochę mniej furczalo a teraz znowu ️Planujemy za miesiąc jeszcze się wybrać choc na jedną noc nad morze a tak to spedzimy urlop na mazurach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci że chyba super
Robi pięknie siusiu na nocnik sama, czasem jak się za bardzo zajmie zabawą to jej przypominam i idzie zrobić. Co do kupy nie jest źle bo tak 70% idzie sama zrobić ale czasem widzę że jej się chce i trzeba ją zachęcić i dopiero pójdzie. Na początku to nie wiedziała co się dzieje i np. bawiła się i nagle zaczęła robić kupkę (latamy nago od pasa w dół narazie tzn. dziś pierwszy raz wjechały majteczki) i nie wiedziała co i jak, skąd to się wzięło. Teraz powoli już widać że zaczyna czuć kiedy jej się chce kupę Najlepiej jak latała goła i pryknęła i taka zdziwiona woła "co to za dźwięk" i się ogląda za siebie Wpadki mieliśmy dosłownie dwa, trzy pierwsze dni a teraz już nic. Pampers nadal na noc i na dłuższe wyjścia/podróż samochodem. Ogólnie chyba była gotowa bo myślę że jak na 2,5 tygodnia to mega dobrze załapała. Dzisiaj widać że te majteczki jej sprawiają trudność, nie umie ich sama dobrze podciągnąć a jak zdejmuje to całkowicie a nie tylko do kolan czy coś a oczywiście jak człowiek chce jej pomóc to jest dramat życia i nie wolno jej dotykać Co do mamozy ja mam to szczęście że u nas jest tatoza niemal od zawsze u starszej i teraz u młodszej (bo nosi dupkę a ja nie) i nie mam żadnego problemu z zostawieniem ich nawet na kilka godzin w dzień Jedyne co to wieczorem i w nocy muszę być bo wtedy choćby i ją nosił pół nocy i dał z pół litra mleka to dopóki nie dostanie cycka to nie zaśnie Także mam trochę problem, chciałabym ją już odstawić a tu nie wiem jak bo o ile w dzień może w ogóle nie pić z piersi tak nadrabia to potem. A ja już jestem tak zmęczona tymi fatalnymi nockami i pobudkami co godzinę że mam dość Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak idę do toalety to mój synek wpada w taka histerię jakbym go porzucała na zawsze Nawet jak mąż z nim jest. No nie wiem co się dzieje.. Ciągle"mama mama", rączki wyciąga. Muszę gotować z nim w nosidle. Usypia też tylko w nosidle, a jak nie, to usypianie trwa godzinę, półtorej.. Skąd on ma tyle energii 🤷 ♀️ Niby śpiący, marudzi, a jak go wykąpiemy i do łóżka kładziemy to nagle skacze, biega, przeskakuje przeze mnie na nasze łóżko, leci gdzieś 🤦🏻 ♀️ Ale z drugiej strony bawi się już czasem sam, umie się zająć przez chwilę. No i jest taki słodki, przytula mnie, całuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez *Catherrine* Czas edycji: 2021-07-01 o 22:32 |
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
☠![]() A te przytulaski i całuski są urocze. Mój też tak robi. My mamy 2 wesela pod koniec miesiąca i nie wiem jak to będzie. Moja mama zaproponowała, że przyjedzie, ale on raczej nie zostanie na noc bez ukochanego cycusia. Najwyżej wcześniej wrócimy. Mama zaproponowała jeszcze, że pojedzie z nami na salę i będzie siedzieć tam z Małym. Poza tym jak tak miałaby iść z nami, niezaproszona.
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli pije i wesele nie bardzo daleko to ja bym zostawila z mama . Zwlaszcza ze macie dwa wesela , wiec to pierwsze by bylo testem (chociaz u nas tez nie wyobrazam sobie wieczoru bez cycusia, ale wierze ze dzieci inaczej sie zachowuja z innymi osobami). U nas okropna noc. Chyba najgorsza od urodzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się nie sprawdzi, to na drugie wesele pójdzie z nami. A daje radę wytrzymać jakieś 5 godzin bez mleka, je wtedy więcej stałych posiłków, to myślę, że w dzień posiedzi z babcią. Cytat:
No nic, może od babci zechce wypić pod moją nieobecność. Zobaczymy. ![]() Cała noc nieprzespana? Rany. My się też zmagamy z jakąś gorączką. Nic się nie dzieje, nie kaszle, nie ma kataru, a temperatura sięga nawet do 39.5. ![]() ![]() Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane, dajemy mu na zmianę pedicetamol i ibum. Po lekach temperatura spada i z apatycznego znów staje się wesoły.
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od rana ogarniam chałupę, bo młoda łaskawa mieszkamy tu już trzy miesiące a ja dopiero posprzątałam w spiżarniach później trochę poluzuję w kuchni dzięki temu, jeśli oczywiście dzieci pozwolą Dzisiaj wyciągnęłam Oliwce kleszcza :/ a parę dni temu sobie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany, kleszcze? Byłyście ostatnio gdzieś w lesie?
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę chyba zrobić jakiś naturalny oprysk na nie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak samo zrobilam jak mala miala miesiac. Po kosciele wrocilam do domu nakarmic i uberem na sale. Ale wtedy bylo "latwo". Byle sie malej mleczko zgadzalo (pila moje z butli). Powodzenia dla Was ! U nas ta goraczka w ciagu dnia tez zaczela rosnac. Niestety nie wiem ile bo termometr raz pokazywal 37 a raz 39 :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, chyba trzydniówka, bo od zębów nie byłoby raczej aż tak wysokiej temperatury. Ciekawe czy pojawi się wysypka.
Roselyn zdrówka dla Malutkiej! Mój jak miał miesiąc, to był z nami na weselu, bo co chwilę się domagał cycusia. Mam nadzieję, że teraz będzie łatwiej, bo chociaż można go nakarmić czymś innym. ![]() Jakoś to będzie.
|
|
#2269 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na noc pampers luz, długi czas po odpieluchowaniu nosiła, ale na jazdę samochodem przy Oli chce pomyśleć o jakiś majtkach treningowych, starszej wkładaliśmy podkład i kilka razy szybko się zatrzymywaliśmy. I nie przejmuj się refrenami w razie wu, mieliśmy dwa gdzie nagle robiła znów siku na podłogę, szybko mijały.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeny ja nie znoszę robactwa a kleszczy to już wogole. Ostatnio czytałam jakie kwiaty można posadzić i kleszcze ich nie lubią, pamietam kocimiętke Cytat:
![]() Pazury zrobione, jutro idę po balony i zaczynamy imprezkę ;-) Fajna pogoda nam się szykuje, ciepło, ale nie upalnie Aaa i zrobiłam zdjęcie do paszportu, mąż stwierdził, że wygląda jakby miała wodogłowie Teraz widać jakie jednak moje córy są różne w podobnym okresie robiliśmy starszej
Edytowane przez akada Czas edycji: 2021-07-02 o 23:02 |
|||||
|
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Nadrobilam Was, ale ciężko mi się odnieść do Was wszystkich, bo z głowy mi ulatuje kto co napisał, a do tego nadal nie pamiętam kto jest kim na wizażu i fb prócz kilku mam wybaczcie ![]() U nas po tygodniu w żłobku starszego gorączka ponad 39 stopni od wczoraj. Obstawiam anginę, bo panuje w żłobku, także znów choroba i wszyscy w domu pewnie będziemy siedzieć. Kornel nadal z małym gilem, który złapał od starszego z poprzedniej infekcji. Tak w ogóle to tydzień temu zaliczyliśmy imprezę z maluchami. Na 18-ce byliśmy od 15:00 do 21:00. Maluchy świetnie się bawiły. Kornel chodził z rąk do rąk i nawet uśpił go na rękach partner kuzynki podobny do męża a chłopak przyszłej chrzestnej Kornela jest z zawodu fotografem i przy okazji mieliśmy mini sesję. Nie mogę doczekać się zdjęć Akada udanej imprezki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Damgala, to fajnie, zrelaksowałaś się.
Zdrówka dla Kornelka i dla starszaka!Akada jak tam po imprezie? U nas to chyba była trzydniówka. Po 3 dniach gorączka minęła, za to wyskoczyły jakieś drobne krostki na plecach i brzuszku. Marudzenie i mamoza pozostały.
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." Warto byś tu zajrzał(a), zanim założysz nowy wątek. Dlaczego wątki nie pojawiają się od razu po założeniu? Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2021-07-06 o 08:52 |
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwal się mini sesją moje dziewczyny po imprezce mają kilka fajnych zdjęć, ja tak sobie ;-) Cytat:
My już po urodzinach dla babć, chyba następnym razem wszystko robimy na zewnątrz. Roczki to jakieś szaleństwo, dzieci i tak jeszcze nic nie kumają, albo na obiedzie albo przy torcie wypada drzemka, bez sensu, to się robi tylko dla rodziny ;-) My się bardziej skupiliśmy na urodzinach starszej, myśle, że całkiem zadowolona. Dostała od teściowej jakąś zabawkę z koralikami…ciężko skomentować, myśli, że ja nie mam co robić tylko pilnować żeby Oliwia nie zjadała …schowana, poczeka z rok |
||
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiktor od niedzieli na antybiotyku, strasznie kaszle, ma zmieniony głos, pewnie przez to opuchnięte gardło. Pojechałam z nim w niedzielę na świąteczną opiekę medyczną. Kornel od wczoraj gorączka, kaszel, więc zapewne u niego też angina. Właśnie próbuję do pediatry się wbić na dziś. Zdjęć jeszcze nie mam, są w obróbce, najpierw jubilatka imprezy dostanie swoje, dopiero my pochwalę się na fb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
Akada usmialam sie z tej zabawki z koralikami
rzeczywiscie przy takim maluchu w domu to srednio trafione. no widocznie tesciowa nie pomyslalaMy za godzinke idziemy do pediatry. Jiz myslalam ze wychodzimy na prosta z ta choroba, ale od wczoraj brzydko kaszle. Na szczeacie asekuracyjnie juz wczesniej zarezerwowalam nam termin. To skorzystamy. Z dobrych wiesci wygralam wczoraj dwa dania w restauracji w konkursie zawsze milo. Ja mam farta w takich rzeczach bo to juz czwarty raz jak wygralam dania w restauracji.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Musze sie nadpisac nad wlasna wiadomoscia bo mam pytanie. Czy wasze nebulizatory tez maja dziurki w masce ? Bo dzis lekarka zapisala nam lek (nebud) i mowila ze maseczka musi mega przylegac by nic nie uciekalo. Tyle ze w naszej maseczce sa dziury. W waszych tez ? Zakleic je ?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A masz tylko Nebud czy Berodual/Atrovent też? Edytowane przez damgala Czas edycji: 2021-07-06 o 21:13 |
|
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazlam artykul mamy ginekolog ze do leku powinno byc bez dziur i ze mozna je zakleic lub kupic taka bez. Hmmm tylko czy ufac mamie ginekolog Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.nebule.pl/nebulizacja/ https://www.mamalekarz.pl/11-najczes...s-nebulizacji/ |
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

co tak ucichło na wątku?
Jutro mąż po prawie 3 tygodniach wraca do pracy i płakać mi się chce
Mieliśmy iść na jakieś 2 godzinki a byliśmy od 17 do prawie 22 a z dziewczynkami została moja mama
:

z rana byliśmy na pobieraniu krwi, bo w poniedziałek mamy w końcu wizytę u endokrynolog 

Agata też była mamoza a potem gładko poszła do żłobka i teraz też nie boi się ludzi, dzieci, nowych miejsc więc jestem zwolennikiem noszenia, tulenia
ja nie wiem jak ona do żłobka pójdzie. Jeszcze na dodatek kp milion razy dziennie. Chciałam karmić do roku, już nie wspomnę o tym, że miałam ją odstawiać kilka miesięcy temu że względu na leki, które miałam brać. No ale karmimy się dalej
️
a tak to spedzimy urlop na mazurach
jak idę do toalety to mój synek wpada w taka histerię jakbym go porzucała na zawsze
Nawet jak mąż z nim jest. No nie wiem co się dzieje.. Ciągle"mama mama", rączki wyciąga. Muszę gotować z nim w nosidle. Usypia też tylko w nosidle, a jak nie, to usypianie trwa godzinę, półtorej.. Skąd on ma tyle energii 🤷
♀️ Niby śpiący, marudzi, a jak go wykąpiemy i do łóżka kładziemy to nagle skacze, biega, przeskakuje przeze mnie na nasze łóżko, leci gdzieś 🤦🏻

Niby śpiący, marudzi, a jak go wykąpiemy i do łóżka kładziemy to nagle skacze, biega, przeskakuje przeze mnie na nasze łóżko, leci gdzieś 

Byłyście ostatnio gdzieś w lesie?
Teraz widać jakie jednak moje córy są różne 

a chłopak przyszłej chrzestnej Kornela jest z zawodu fotografem i przy okazji mieliśmy mini sesję. Nie mogę doczekać się zdjęć