|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: od dziś (xx.xx.2007) 100 dni bez słodyczy
Cytat:
gratuluję Ci serdecznie..Kurcze co za motywacja...Nie będę mówic,że Ci zazdroszcze żeby nie zapeszyc ..Cytat:
Mama to nie ma chyba litości ..a co do jogurtów czekoladowych to sama chciałabym wiedziec..
|
||
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() soofka to świetnie, że nie ruszasz tej czekolady ![]() lillu nie martw się tym kryzysem postaraj się nie zaprzepaścić tylu dni, których Ci gratuluję ![]() klaudiaa gratuluję kolejnego dnia i schudnięcia nefre widzę, że jakieś małe zwątpienie mamy ![]() moniqa16 gratuluję kolejnego dnia i tego, że nic nie zjadłaś słodkiego na tej 18-nastce monisciopaga sysska karolciavp gratulacje brenda_19 jogurty czekoladowe... hmm, to nie są słodycze, jednak raczej nie mają zdrowych wartości odżywczych... zawierają praktycznie same węglowodany, a oprócz tego sporo tłuszczu i są słodzone dużą ilością cukru więc lepiej zjeść sobie jakiś jogurcik naturalny (można do niego dodać łyżeczkę kakao gorzkiego - będzie zdrowsze, albo można dosypać musli, czy wkroić owoce) czy serek wiejski ![]() anett nie jesteś stara anniu kochanie, jak tam u Ciebie? pewnie dalej trzymasz się bez słodyczy ![]() U mnie dzisiaj 39 dzień
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ah, cieszę się. Mam nadzieję, że na tym się nie skończy Dam radę do wakacji. A później wreszcie będę mogła szorty założyć. Mam dosyć chodzenia w długich spodniach w lato ![]() Ty też sobie poradzisz, Anett. Na pewno dasz radę Powodzenia wszystkim I gratulacjeee
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nie jeść słodyczy ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#2255 |
|
♥
|
klaudia : witaj wariacie z 91
|
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
anniaa, agness51, klaudiaa, anett234 dziękuję
![]() ale jutro będe potrzebować Was 3majcie za mnie kciuki bo będzie naprawdę cięzko ale dam radę !
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi juz ochota na te głupie prince polo przeszła :P Jak sobie pomyśle, ze mam stracić już te 13 dni to btw. Jecie pączka w tłusty czwartek? Jak chyba zrobie własnej roboty, jakieś chudsze
|
|
|
|
|
#2258 |
|
♥
|
agness no pewnie że się trzymam bez słodyczy , od 7 dni zaczęłam cwiczyc siłowo-interwałowo ( tak to sie pisze ? )regularnie i diete i czuje się cudownie
dzisiaj 39 dzien mija
|
|
|
|
#2259 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
ojjj ja się zaczynam bac tego tłustego czwartku
bo co jak co to za pączkami chyba jednak trochę tęsknie ale dam rade, muszę być wytrwała
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
anniaa- hmm a jakie to ćwiczenia? bo ja tez musze cos sensownego zastosować..bo już dłużej tak nie moge, ciągle nie mieszcze się w moje stare spodnie;( musze zrzucic boczki, bioderka i to wszystko w tym miejscu:P i troche brzucha
![]() Hmm czyli jogurty czekoladowe odpadaja... a słyszałyście może cos na temat tabletek chudeus syt? to błonnik z buraka cukrowego, który pęcznieje w żołądku i sie nie jest tak głodnym... no bo ja kiedys je brałam ale to w gimnazjum to bylo hoho lat temu:P i nie pamietam czy mi pomagały czy nie:P buziaki
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
hmm i mam jeszcze pytanko co to jest to A6W? to jakiś zestaw cwiczen?
|
#2263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opłaca się, chociaż mam zamiar jeszcze trochę zmienić Idealnie nie jest, ale dużo lepiej niż wcześniej![]() Czyżbym płeć zmieniła? Jak Ci z dzisiejszych "Rozmów w toku"? Nic o tym nie wiem, noo Ale co tam, heloł![]() Cytat:
Ja też nie ![]() Cytat:
![]() Jest też o tym wątek na fitnessie, zajrzyj i poczytaj, dużo się można z niego dowiedzieć https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=41088&page=119 |
|||
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A6W - areobiczna 6 weidera - i tak to jest zestaw ćwiczeń(sześciu) na wyrobienie mięśni brzucha z tego co czytałam nie nadaje się zbytnio na spalanie tłuszczyku... ja ćwiczyłam i w sumie efekt był ale nei za duży
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
moniqa16 trzymam mocniutko kciuki
nefre jak dla mnie pączek to słodycz, więc nie jem (przynajmniej mam taką nadzieję ), nie chcę zawalać dni ![]() anniaa to świetnie, że dobrze się czujesz na nowej dietce Sysska no pewnie, że dasz radę ![]() klaudiaa na pewno będzie coraz lepiej wystarczy tylko cierpliwie czekać na efekty ![]() Obym przetrwała Tłusty Czwartek
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh a ja nie wiem czy dam radę ;/ Uwielbiam faworki, pączki itp (czyli to, co mama robi w tlusty czwartek). Będzie naprawdę cięzko
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
No na pewno łatwo nie będzie
chyba się wyprowadzę z domu na jeden dzień ![]() Pierwszy raz w tłusty czwartek mam zamiar nie zjeść nic słodkiego... ciężko będzie...
|
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
To nie jestes najstarsza. Ja tez '82
![]() Dzisiaj stanełam na wadze i mam mniej 1,5 kg w porównaniu do zeszłego tygodnia. Mam tylko nadzieje, że to nie sama woda. Dzisiaj mocno sie zmęczyłam na basenie i ochota na słodkie już sobie ode mnie poszła dzięki temu. A co do tłustego czwartku to tez się go boje. Pączki uwielbiam i ciężko będzie sobie odmówić. Ale mam nadzieje, że na pączkach w razie czego się skończy, bo jak ja zacznę jeść słodkie to końca nie widać. ![]() A dzisiaj mi mija 8 dzień już
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
soofka to super, że mniej na wadze
![]() gratulacje kolejnego dnia
|
|
|
#2270 |
|
♥
|
bredna jak cwicze cwiczenia siłowe czyli z obciążeniem http://www.kulturystyka.org.pl/- powybierałam cwiczenia które zaproponowal mi pingwin z atlasu ćwiczen , które sa wykonalne w domui do których mam sprzęt bo na siłownie chodze tylko raz w tygodniu choc nie zawsze znajde na to czas
i interwały czyli cwiczenia z zmiennym tempem 30 s na maxa i 30 s wolniej tutaj przewaznie to robie na skakance( tak przez ok 25 min ) , robie cwiczenia na nogi zgapione z róznych cwiczen które polecaja medatorzy na fitness jak i te co ja uwazam za stosowane, krece tez hula hopem , brzuszki różnie to bywa u mnie z cwiczeniami zalezy od dnia , energi i wogóle ![]() najlepiej to zajrzyc na forum fitness i poszukaj odpowiednich cwiczen bo one maja ci sprawiac przyjemność i nie warto katowac sie cwiczeniami wszystko z umiarem bo katowanie nic nie da ( w wakacje katowałąm sie cwiczeniami a jadłam jak myszka czego oczywiscie załuje ale to juz przeszłość )czasme tez cwicze z filmikami mam cała serie chce miec takei ciało i aerob pump it up ale tutaj to nie moze byc nikogo w domu bo uwielbiam cwiczyc w salonie na duzym telewizorze
|
|
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
agness gratuluję kolejnego dnia
moniqa16 jeśli o mnie chodzi to możesz na mnie liczyc..Zarówno jutro jak i zawsze.. nefre pączki własnej roboty i do tego "chudsze"..hmm..Muszą byc ciekawe W tłusty czwartek nie wychodzę z pokoju..wolę z nimi nie zaczynac bo wiem,że na tym się nie skończy.. anniuu gratuluję 39 dnia..i bardzo się cieszę,że masz takie super samopoczucie.. |
|
|
|
#2272 |
|
♥
|
wszystkie osoby które boją się o tłusty czwartek zapraszam do mnie do domu
![]()
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
anniuu gratuluję samozaparcia
![]() anett taak, gdyby nie Wy to pewnie bym nie dała rady ![]()
|
|
|
#2274 |
|
♥
|
agness wiesz coraz mniej czasu do maja wiec trzeba wziaść sie za te swoje ciałko
kiedys bałam sie ciężarow a teraz wiem że od tego nie bede wygladac jak pudzian tylko one spalaja tłuszcz i ładnie modelują ciałko oh ten watek to jedna wielka motywacja dla mnie bo czy ja wiem czy bym bez tak twrała ? |
|
|
|
#2275 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..Też chcę latem wejśc w szorty czy spódniczke..Już chyba dosyc zakrywania się...P.S.Stosujesz jeszcze jakąś dietę oprócz porzucenia słodyczy? Cytat:
Cytat:
Oj to dobrze,że jest ktoś z mojego roku..już mi lepiej.. Również gratuluję zrzucenia wagi..Napewno to też tłuszczyk spadł.. Po tym basenie widzisz jakieś efekty? Ach i gratuluję 8 dnia.. |
|||
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
anett234 no powiem Ci ze masz racje.. teraz za chiny nie moge zrzucic tego cięzaru.. a kiedys nie mialam takich boczkow..jakos to sie tak zaeczlo robic..a teraz czy sie odchudzam czy nie to one są;( masakra..ja mam taki problem kiedy kupuje spodnie..ze jak kupuje jedne spodnie zeby byly dobre w pasie..to ledwo mi wchodza przez biodra.. a jak juz wcisne.. to sie tak opinają na kostkach i doslownie cale boczki mi wypływają na wierz..to jak mam obcisłą bluzke..to masakra, a znowrz jak kupie wiekszy rozmiar to mi spadaja z pasa..i jak siadam czy kucam to widac cale majtki:P i jak tu życ..
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
czesc
![]() ktoras z was zapytała sie co to jest a6w...sa to cwiczenia na miesnie brzucha...wykonuje te cwiczenia jestem na 8 dniu i jak dla mnie to te cwiczenia sa bardzo dobre...wykonuje je rowniez moja mama u niej efekt jest troche mniejszy bo ona jest prawie dwa razy jak ja...ale bnawet ona czuje bol miesni na brzuchu... ![]() a co do slodyczy lubie paczki ale nie za bardzo wiec tlustego czwartku sie nie obawiam ![]() pozdrawiam ![]()
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
no i minął mi 13 dzien
Jutro juz będą dwa tygodnie |
|
|
|
#2279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok ale obiecaj,że nas schowasz gdzieś gdzie nie będzie czuc żadnych zapachów..Najlepiej w piwnicy Cytat:
|
||
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No jakbym siebie widziała..Dokładnie mam ten sam problem!A te boczki wylewające się ze spodni to bym najchętniej obcięła.. I nie mam pojęcia co z tym już robic!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Od świąt poleciało mi 5 kg. Nie sądzę, żeby to sama woda była, bo sporo piję, więc jakiś tłuszcz musiał to być
Strasznie się zdziwilam
Nawet normalnie ręki wyprostować nie mogę, ale cóż.. takie żyły
a z jakiego jestes rocznika? 

pewnie dalej trzymasz się bez słodyczy

3majcie za mnie kciuki bo będzie naprawdę cięzko

bo co jak co to za pączkami chyba jednak trochę tęsknie