![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
czesc kobietki
![]() bylam dzisiaj u fryzjera, robilam odrosty blond i jeszcze pasemka brązowe ![]() ![]() u nas piekny dzien dzisiaj byl...o 15 bylam na spacerku z Kubusiem ![]() wiecie poszłam na prawo jazdy narazie mam wyklady ![]() ![]() Lucky kubus ostatnio ma dwie drzemki wczesniej mial 3( ostatnią dzemke mial o 16) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Lucky moc buziaków i uścisków dla Maksia
![]() ![]() A odnośnie Twoich pytanek: 1. Tymuś tez mało śpi, wstaje w okolicach6, potem o 10 wychodzimy na spacer i śpi godzinę lub dwie, następnie ma drzemke między 17 a 18, ale nie zawsze, śpi wtedy do godzinki, no i po 20 idzie lulu nannoc i w nocy niestety budzi się bardzo różnie,np. o 3 i nie śpi przez godzinkę tylko gada sobie.2. nasz ząbek to była na początku biała kreseczka, z drugim tak samo to wyglądało. Raniu słodki avatar ![]() Gosiu oby oczka niuni się wyleczyły jak najszybciej ![]() Magdulko ja właśnie kończę już jazdy na prawku, w sobotę mam egzamin wewnętrzny, muszę przyznać, że bałam sie jak diabli, ale naprawdę super się jeździ!!! ![]() ![]() ![]() Cudownie sie spaceruje, kiedy taka rewelacyjna pogoda. Synek mój, jak go raz posadziłam w spacerówce, tak juz wcale nie chce leżeć, rwie się do oglądania świata, mały ciekawski ![]() ![]()
#2253 |
Raczkowanie
|
Lucky moc buziaków i uścisków dla Maksia
![]() ![]() A odnośnie Twoich pytanek: 1. Tymuś tez mało śpi, wstaje w okolicach6, potem o 10 wychodzimy na spacer i śpi godzinę lub dwie, następnie ma drzemke między 17 a 18, ale nie zawsze, śpi wtedy do godzinki, no i po 20 idzie lulu nannoc i w nocy niestety budzi się bardzo różnie,np. o 3 i nie śpi przez godzinkę tylko gada sobie.2. nasz ząbek to była na początku biała kreseczka, z drugim tak samo to wyglądało. Raniu słodki avatar ![]() Gosiu oby oczka niuni się wyleczyły jak najszybciej ![]() Magdulko ja właśnie kończę już jazdy na prawku, w sobotę mam egzamin wewnętrzny, muszę przyznać, że bałam sie jak diabli, ale naprawdę super się jeździ!!! ![]() ![]() ![]() Cudownie sie spaceruje, kiedy taka rewelacyjna pogoda. Synek mój, jak go raz posadziłam w spacerówce, tak juz wcale nie chce leżeć, rwie się do oglądania świata, mały ciekawski ![]() ![]()
#2254 |
Zakorzenienie
|
Aloha sinioritki kobitki
![]() Moj maly nie zjadl kolacji i dopiero teraz poszedl spac wogule dzis jak wrobelek je ale normalny jest jak codzien ![]() ![]() ![]() Co do wagi to nie powiem ![]() ![]() ![]() Lucky te siedzisko jest plastikowe ale nie martw sie bo pappersiki maja maluchy a to im wystarczyPo swoim smyku nie widze zeby mu to jakis klopot sprawialo coraz bardziej cieeszy siea ja proje 30 km na godzine i krzycze pi pi hehe no wariatka moj tz tez tak hehe a ludzi polewaja PI PIIIIIIIIIIIII !!!! A moj maly ma 3 drzemki rano ok 1lub 2 i p 5 . ![]() Gosia mi sie tez wydaje ze to moze przez zabki zwymiotowal bo innego wytlumaczenia nie mam Ale to zaraz po posilku jakmu dalas czy wieczorkiem zjadl i w nocy sie przebudzil i beltnol? Magdulka Alabamo powodzenia i polamania egzaminatora ![]() ![]() ![]() Ale czuje sie ptysiowato hehe od nowa detke musze zrobic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Monka masz za ptasie mleczko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Magdulka pokaż sie w nowej fryzurce ![]() ![]() My wróciliśmy niedawno z koncertu - było fajowo i ostrooo ![]() ![]() ![]() Alutka sobie smacznie śpi i ja pomału zmykam lulu - dobranoc ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
Doridee a na jakim koncercie byliscie?
A tam ptasie mleczko zara sobie wmoce bialo czekolade hehe od jutra znow zaczne .Do tej detki trzeba miec ksiazke bo to mozna a tego nie itd .I ja nie wiem a jak na watku zapytalam to zaczelam sie lucic z klijetko . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Raczkowanie
|
Wlasnie jestem po filmie 11 wrzesnia -niewygodne fakty i wiecie co zaczynam sie zastanawiac czy rzeczywiscie to wina al kaidy,super film popart argumentami,takze bush chyba rece ma nieczyste
![]() Polecam wart tego aby go zobaczyc A ostatnio ogladalam Mala Gibsona w roli rezysera Apocalypto tez super,nadrabiam filmowe zaleglosci ![]() moja mala dzis po wieczornym karmieniu zarzucila malym wymiocikiem ,chyba sie przejadla,bo pod koniec karmienia zrobila dziwna minke a na koniec pawik Lucky moc buziaków i uścisków dla Maksia ![]() monka rozbrajasz mnie swoimi postami,kupa smichu ![]() Alabama24 powodzenia na egzaminie zdjęcie z avatarku robione przez mężula telefonem,wiec male same w sobie ale wkleje inne robione na dniach a niech tam ![]()
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Rania ale Nadia cala ty oczka w kropke w kropke po tobie Bedzie czarowac tymi oczkami .a ty masz urode turczynki .W lecie to pewnie cala czekoladka jestes
![]() ![]() U nas dawno juz pawia nie bylo po przejedzeniu dzis wszamal 200 mleka z kaszka i dopil sokiem i tylo w male bekanka byly hehe. Kto od jutra biega zemna ![]() ![]() ![]() Dobra nocka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Witam babeczki
Wszystkiego naj,naj,naj dla Maksia z okazji 7 ![]() ![]() ![]() Słuchajcie dałam Igusiowi wczoraj surowej (czytaj wędzonej)polędwicy.Taka zwykła szynka odpada bo tymi ząbkami by sobie coś zawsze wyszarpał,ryzyko zadławienia. Ach jak smakowało,ciumkał sobie i mniam,mniam ,mniam tylko słychac było ![]() Za kilka dni stuknie Igorowi 9 mies. ![]() Kupiłam kaszke manne z bobovity z mleczkiem ,mozna od 9 podawac. Ale coś nie bardzo smakowało,jeszcze poczekam i sama ugotuje. wklejam kilka fotek Igora w motorku
#2260 |
Zakorzenienie
|
Hip Hip Huraaa - Kartalek kończy dziś 7 miesięcy - dużo zdrówka, miłości i słodyczy Dori i Ala Tobie życzy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raniu śliczna mamusia z Ciebie a Nadia faktycznie ma Twoje oczka ![]() ![]() Kasiu super Igorek i super motorek ![]() Monka byliśmy na koncercie akustycznym Lipy (wokalista Illusion). Z tymi dietami i ćwiczeniami to nie można za Tobą nadążyć ![]() ![]() WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW Magdulka - 32 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 10 dni do końca ![]() Lucky - 30 dzień ćwiczeń (18 powtórzeń) 12 dni do końca ![]() Wenezja, ja - 8 dzień ćwiczeń ![]()
#2261 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Dosc dawno mnie tu nie bylo ale nie mam zabardzo czasu zeby siedziec na kompie. W ubieglym tygodniu bylam z Alexandra na ekografi i radiu. Mala przezyla tam horrror na radiu musialam wziac ja za raczki i trzymec je razem w gorze a babka od radia trzymala ja za nozki. No tak jak z kurczakiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny swietne fotki ![]() Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2007-03-30 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Rozeznanie
|
Doridee, ja mam 173 cm, ale to jakoś mnie nie pociesza!
Wszystkiego najlepszego dla małych solenizantów Maksia i Kartalka! ![]() Milka, tak mi szkoda Twojej małej ![]() My w poniedziałek idziemy do ortopedy- dopiero ![]() Dziewczyny, napiszcie- jeśli możecie- ile płacicie za wynajem. Wiem, że co miasto, to inne ceny, ale bym chciała się zorientować. Zastanawiam się, ile będą od nas chcieli. Aaa.. No i czy te mieszkania umeblowane były, czy to we własnym zakresie... ![]()
#2263 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla KARTALKA
![]() ![]() ![]() Skrobnę jeszce cos przed spacerkiem ,moja mala akurat spi smacznie ![]() milka witaj długo ciebie nie było,to ci stare wiedzmy Alex wymęczyły.Ja bym je tam ![]() kiedys jak bylam z Nadusią na badaniach krwi w zwiazku z przedluzajaca sie zołtaczka,jak zobaczylam jak babsko wyciska z nerwami krew z reki mojej corki nerwa dostalam i opieprzylam na czym swiat stoi,mala sie darla a ta glupia nieporadnie krew jej upuszczala bo iglą nie szlo.Mialam juz alergie na te babe bo w ciazy chodzilam i u mnie starej baby tez nie potrafila pobrac ![]() wenezja zazdroszcze wzrostu,ja z tych mniejszych jakies 164 ![]() monka z urodą Turczynki trafilas,wiesz co ja mialam jak bylismy na wakacjach w Turcji???? za 3 dni opalania w tamtejszym klimacie wszyscy na targu zaczepiali mnie po turecku i niewierzyli ze nic nierozumiem,mysleli ze jakiegos dzianego niemca poderwalam,bo tam ich jak mrowkow i do swoich sie nieprzyznaje,nie bylo to komfortowe,kiedy łazilismy z męzem,mezczyzni tak patrzyli krzywo na mnie,szkoda ze fotek nie mam niemielismy wtedy cyfrowki Doridee to sie wyszlalas na koncercie,napisz co z Łipetem.No i napisz gdzie swoja szkołę kończyłas. kasia1361 super Igorek,fajny ma pojazd ![]()
#2264 |
Zakorzenienie
|
Czesc czolem
![]() Dizekujemy za zyczonka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My wyspani do 8.30 spalismy a w sumie to i ja i tak nie sywpana hehe jakbym do 11 spala to byl by git ![]() ![]() Kasia ale mu dogadzasz z podniebieniem hehe fajne foteczki ![]() ![]() Doridee ja miejwiecej wiem co wolno ale lepiej ksiazke kupic moze jutro nabede ale dzieki za fatyge ![]() Milka dobrze ze juz wszystko w porzadku i juz tam wracac nie musisz ja wiem ze to jest straszne dla maluchow i dla rodzicow ale czasem musza przejsc takie rzeczy tak jak szczepionki.Jak dorosna to pamietac nie beda. ![]() Wenezja ty padala u nas wczoraj lekko hehe jak cos to mow co i jak jak jakas burza czy cus ![]() Rania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki!
Tak czytam dziewczyny że wasze szkraby już wędrują po całym domu i trochę się zdołowałam bo moja Emi słabo raczkuje a jak już to tylko do tyłu a jak już zobaczy mnie to zaczyna wołać błagalnie żebym wzieła ją na ręce-straszny z niej leniuszeka przecież ma już ponad 8 miesięcy ![]() Ostatnio mi chorowała i znów dziś słyszę że ją kaszle,kurcze już nie mam siły z tymi chorobami! czeka mnie znów wizyta u pediatry ![]() wkleję kilka zdjęc Emilki i zaglądne później bo mała już płacze! |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wróciłam właśnie z basenu i głowa mi odpada, jjakoś wyjątkowo źle znoszę to wiosenne przesilenie.... głowa mi tak nawala ze juz sama nie wiem co z nia robic, chyba odetne haha moze kto kupi na allegro ![]() Maksiu miał dziś dość ciężką nocke, nie wiem dlaczego czasem się w nocy budzi na sekunde i popłakuje, może to zabki ![]() ![]() ![]() czy Wasze dzieci tez sie tak wiercą?? Maks nie potrafi usiedziec minuty grzecznie, cały czas wierci sie jak mała wsza, normalnie juz problem jest go utrzymac, nawet jak je to rozglada się i kontroluje wszystko co sie wokól dziej ![]() ![]() Monka - dawaj wage, ale już ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fajna ta nowa dietka, cos mi przypomina ... aaaaa to moja dietka ![]() ![]() Raniu, normalnie Ty jakbs sie urwała z plaż południowych ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee - super ze byliscie na koncercie ![]() ![]() ![]() Kasiu - normalnie nie moge z Igorkiem a raczej jego fryzurką ![]() ![]() ![]() uciekam już, wróce wieczorkiem poczytać co u Was ![]() ![]() buziaki ![]()
#2267 |
Zakorzenienie
|
Madzia hehe smieszne te foteczki curonia kochana nie musze mowic i za ksiazeczki sie juz bieze no no moj Kartal jest na etapie kabli hehe .
Lucky pytalas o te zabki ja zapomnialam ja Kartalowi wyczailam palcem tez nic nie widzialam dziaselko takie ostre bylo w miejscu tych jedynek Wyczulam poprostu i potem bylo widac taka biala i czerwona kropeczke.Moze to zabki ida Maxiowi albo cos mu sie snilo nie wiem mi kartal tez sekundowo poplakuje .Dziekujemy za zyczonka ![]() Dawaj glowe ![]() ![]() ![]() ![]() Moj maly tez sie tak wierci straszne to Patrzcie ja on spi ![]() ![]() Dalam malemu wczoraj ptasie mleczko hehe i michalka nic mu nie bylo to dzis tez dostal.Musi w koncu ktos te ptaski wyjesc hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
THE TIMES- pisze, jak cchecie to przeczytajcie
LEK , KTORY JESLI NIE ZASZKODZI, TO WZMOCNI Popularne lekarstwa dla niemowlat i malych dzieci zawieraja mieszanke dodatkow , ktorych stosowanie zakazano juz w produktach spozywczych i napojach.Na 41 specyfikow stosowanych ponizej 3 roku zycia sprawdzonych przez FOOD COMMISSION tylko 1 nie zawiera zkodlowych skladnikow. Naukowcy nie maja najmniejszej watpliwosci ze nie u wszystkich ale u nieliczne czesci maluchow skutkami ubocznymi jest ROZSTROJENIE ZOLADKA , WYSYPKA NA CIELE, AGRESJA, BEZSENNOSC, UTRATA ROWNOWAGI.Wsrod lekow zawierajacych nieprzyjazny sklad znalazly sie miedzy innymi: NUROFEN DLA DZIECI, CALPOL PARACETAMOL, BENYLIN, BUTTERCUP, TIXILYX. Jeden z badanych lekow zawieral nawet wycofany w 1980 roku chloroform. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Monka Kartalek kochany
![]() ![]() Z tymi lekami to faktycznie nie za ciekawie, ja raczej unikam wszelkich leków... Ala do tej pory też w zasadzie nic nie brała, tylko Nasivin do noska.. ona jeszcze gorączki nawet nie miała - oby jak najdłużej ![]() Madziu Emilka przesłodka ![]() ![]() ![]() ![]() Raniu ja kończyłam szkołę w Olsztynie ale tu jest tylko licencjacka, chcąc kontynuować musiałabym jechać do innego miasta a teraz jakoś mi zupełnie nie po drodze ![]() Z Łipetkiem lepiej, była dzis na ostatnim zastrzyku ale dostała reklamówke leków do domu... Ma jeszcze infekcję. A w poniedziałek jedziemy na badanie krwi i usg w związku z hormonami - tu już nie pójdzie tak łatwo ![]() ![]() Lucky u nas też jeszcze nie widac ząbków chociaż Ala ślini sie jak buldog ![]() ![]() ![]() Milka te badania z powodu bioderek??? Pytam bo u nas sie raczej tego nie praktykuje... Jedynie usg. Ucałuj Alex ![]() Wenezja my za sam wynajem płacimy malutko bo wynajmujemy od znajomych, płacimy im 250zł ale..... są dosyć wysokie opłaty. Razem wynosi nas ok. 800-900zł a w okresie zimowym nawet 1600zł (w tym miesiącu tyle zapłaciliśmy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kartala z okazji 7 miesiąca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I dla Monki ,ze tak dzielnie znosi humory malucha. Monka ciekawe to co piszes o lekach,my na gorączke podajemy czopki. Jak do tej pory miał tylko moze ze trzy razy. Madziu Emilka śliczna,nie martw sie nie musi raczkowac. Raczkowanie to pewien etap rozwoju niemowlaka,jednak nie kace dziecko je przechodzi.Mój Igor chyba nie ma zamiaru raczkowac ![]() Na temat wynajmu nic nie moge powiedziec poniewaz mam mieszkanie z urzedu miasta.Teraz składamy wniosek na wykupienie Igus tez popłakuje w nocy ,chyba faktycznie przez ząbki ![]() u nas juz szykują sie górne jedynki. Dziś Igor był ze starszym bratem w piaskownicy i zjezdzał na slizgawce.Żałuje ,ze nie wziełam aparatu ale był zachwyt. Monka dawaj wage i wzrost ![]() Ja mam 170 cm i 68 kg ![]()
#2271 |
Raczkowanie
|
Kasiu, my się tu wszystkie tak uzewnętrzniamy wagowo a Monka się czai i udaje ze nie ma tematu haha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wenezja - nie pomoge ci , mieszkamy w swoim mieszkaniu i nic nie placimy ale rodzice maja spoldzielcze i placa ok 600 za 3 pokoje i kuchnia ![]() ![]() trzymam kciuki za wasze mieszkanko ![]()
#2272 |
Zakorzenienie
|
Wstawac spiochy
![]() Prawda to prawda ze dzieci niektore omijaja raczkowanie wiec nie ma sie co martwic moj jednak bedzie raczkowal jak juz nie raczkuje Tylko wyglada to jakby byl po paru glebszych hehe ale wie juz po co ma rece i jakos mu sie to zgrywa ,ale sie wywala ![]() Ja daje malemu czasem calpol jak byl jakis placzliwy jakos nie zauwarzylam ze cos sie dzialo .Sama nie wiem co mam dac jak tu to daja .Niby czopki mam te polskie ale jak narazie tez nie byl chory ani goroczki to trzymam w razie Wu. Moja waga jest jaka jest ale ja chce lepsza hehe mam 170 i waze tak jak pzed ciaza jak ktos jest pamietliwy to wi miejwiecej hehe .Nie tak serio to 55 kg mi stuklo ale jakos mnie ochota naszla na 50 kg i do koncza cerwca mysle ze bedzie ![]() Ja sobie oblewam teraz 7 -ke Treminatora ![]() A moj tz to swir dzwoni teraz do turcji do tv do tego programu jak u nas jest np szafa gra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zadomowienie
|
LUcky jak miał 6 miesiecy to dałam pierwszy raz kilka łyzeczek danonka wanilowego.Zaczełam od waniliowych,teraz zjada juz morelowe i malinowe.
Spróbowac zawsze mozna ,jak bedzie sie cos działo to drugi raz nie dostanie . Myśle ze jesli nie ma uczulenia to nic nie bedzie. A z doswiadczenia wiem ,ze danonki bardzo dzieciom smakują. No i nie ja jedna juz je podaje Miłego weekendu mamuśki
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Hello Laseczki
![]() Monka a ja bym chciała ważyć tyle co Ty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nic idę dać Ali zupkę i lecimy na urodzinki ![]()
#2275 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jestem przerażona!!! Normalnie z sił opadłam w jednej chwili... Teściowa wyczuła u Emki mały guz. Boże, że ja wcześniej nic nie zauważyłam... Lewa brodaweczka sutkowa jest troszkę wypuklejsza. Pod palcem czuć zgrubienie... Normalnie ryczeć mi się chce... Nic nie mogę znaleźć w necie. Kiedyś czytałam, że powiększone mogą być po urodzeniu i przy karmieniu cycem, ale ona na modyfikowanym... Boże, chyba osiwieję zaraz...
#2276 |
Zakorzenienie
|
Wenezja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
wenezja ja od kilku dni w prawej brodawce Nadii wyczułam guza taki mały orzeszek laskowy,moze ciut mniejszy.Włosy mi się postawiły ze strachu ,z płaczem zadzwoniłam do mamy i powiedziała ze ja miałam tak samo.To chyba gruczoły nierówno rosną.Troszkę sie uspokoiłam,przy najbliższej wizycie o tym powiem jednak lekarce.
Przeszukałam internet i jedna dziewczyna pisała ze jak z takim czymś poszła do lekarki to ta głupia zaczęła małej wyciskać bo myślała ze cos wyleci i ropień dziecku zrobiła.Więc lepiej nie panikować i poczekać czy to nie powiększy się.
#2278 |
Rozeznanie
|
Boże, Raniu!
![]() www.dziecko24.pl
#2279 |
Raczkowanie
|
Wenezja ty mnie też uspokoiłaś,bo skoro twoja Emilka ma tez cos takiego w tym samym wieku to chyba to nic złego,co
![]() Boże ja juz o najgorszym zacęłam myśleć,mąż mnie opieprzył bo ja taka panikara jestem. Wiesz co przypatrzyłam sie tym sutkom i wiesz tam gdzie guzek sutek jest duzo większy więc moze to cos z gruczołami,jak ci odpowiedzą to pisz na wizażu co i jak
#2280 |
Zakorzenienie
|
Wklejam nowe fotki mojej Niiunki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.