|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
Aa i przepraszam, że od razu tego nie napisałam , ale zapomniałam w ogóle. Ja okresu jak nie miałam tak i nie mam. Chodzę napuchnięta jak przezd miesiączką. Dzisiaj już sie tak zadręczałam , że przyjaciółka z chłopakiem kazali mi zrobić test żebym już tylko ja mogła się upewnić , że wszystko jest ok. No i rzeczywiście wynik negatywny. Nie będziemy rodzicamy całe szczęście. Ale trochę mnie męczy już ten lekko spuchnięty brzuch. Może poszłabym do lekarza po luteine?Co o tym sądzicie?Aaa i nie wiem czy to też ma coś do rzeczy , że na dodatek w wakacje mialam wykrytą anemie :/
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Konto usunięte
|
bylam rano u tż i wylam caly czas
![]() ![]() ale mi zawse sie spoznial, nigdy regularnie nie mialam - okresy 34-42dni to norma byla dzis 33dzien jest i okresu nadal nie ma, od ok 3dni mam plamienia, ale to doslownie kropelki sa... ![]() Przepraszam ze pisze o tym w tym watku, ale nie moge tego nikomu powiedziec, tym bardiej rodicom; nie mam sie wiec komu wyzalic ![]() dodam, ze nie doszlo do stosuknu, jedynie petting, ale ja sie zawsze schizuje ze on przypadniem sie dotknal i przeniosl cos do mnie na palcu czy cos.. . ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba tak zrobie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży?
czy jak członek dotknał lekko narzadu kobiety czy moge byc w ciązy? prosze o bardzo szybka odpowiedz bardzo wazne to dla mnie to było miech temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2262 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Ale jakiego narządu konkretnie?! ![]() Narządy wzroku, czy mowy są raczej bezpieczne, narządy takie jak wątroba, czy wyrostek robaczkowy też. Jeśli zaś chodzi Ci o narządy rozrodcze, to na przykład jajnika dotknąć się nie da bez pochlastania ukochanej siekierą (albo innym ostrym narzędziem). I wreszcie - sam członek nie zapładnia. Do zapłodnienia potrzebna jest sperma, w pewien sposób z członkiem związana, ale jednak to nie to samo...
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabbath, chyba jednak nie jest u Ciebie az tak zle.... Jak zwykle w doskonalej formie, trzymasz fason ![]() Urocze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak... czasem to po prostu mi rece i nogi opadaja ![]() a to wina tego, ze mamy panstwo wyznaniowe i nauka w szkole o rozmnazaniu, antykoncepcji to w wiekszosci fikcja... w gimnazjum moja nauczycielka od biologii tłumaczyla nam jak badac temperature, śluz i na podstawie tego badać płodność... jak 15 letnie dziewczyny z nieregularnymi miesiaczkami maja to robic to ja nie wiem ![]() a prezerwatywy itp. to nie po katolicku wiec nam nie bedzie opowiadac...
![]() |
#2265 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem katoliczka i tylko na prezerwatywach jechalam.stwierdzilam, ze hormonami truc sie nie bede. prosze nie dyskryminowac ludzi ze wzgledu na religie:P
![]()
#2266 |
Zakorzenienie
|
ale ja nie chce nikogo dyskryminowac... ja tylko napisalam co nam powiedziala nauczycielka od biologii na temat prezerwatyw...
#2267 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() Jedni powiedzą urocze, inni złośliwe. ![]() Cytat:
Jesli jesteś Katoliczką możesz stosować kalendarzyk zwany uroczo watykańską ruletką oraz wstrzemięźliwość seksualną. Ta ostatnia jest naprawdę skuteczna. ![]() ![]()
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
wiem, ze grzech i jako ktos kto wyznaje ta wiare przyjmuje zasady mojego kosciola, ale istanieje cos takiego jak spowiedz
![]() ![]()
#2269 |
Zakorzenienie
|
Każdy będzie odpowiadał za siebie, kiedy nadejdzie odpowiedni dzień
![]() ![]()
#2270 |
BAN stały
|
Własnie, nie dyskutujmy na tematy religinjne, bo zaraz będzie krwawa jatka na tym wątku :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
i zaraz bedzie wszystko na mnie
![]()
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż nie. Literatury fachowej na ten i podobne tematy jest sporo tylko trzeba chcieć ja przeczytać. Niestety młodzież (i nie tylko) znajduje teraz znacznie lepsze zajęcia niż edukacja własna np. ściekanie i obmacywanie sie po dyskotekach, parkach przystankach. Słowem jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć to może. Wystarczy przeczytać podręcznik z 4 klasy szkoły podstawowej ( w wieku 10 lat) i zainteresować sie tematem na własną rękę. Przecie nikt nikomu nie będzie przez całe życie wszystkiego na tacy podawał jeśli sie chce cokolwiek wiedzieć trzeba sie tematem interesować a nie czekać aż ktoś zrobi wszystko za nas. Od uświadamiania i wychowywania dzieci nie jest tylko szkoła ale sa głownie rodzice. Z tym ze na szkołę jest wszystko najlepiej zrzucić. A co do młodzieży i antykoncepcji? No cóż ze tak powiem: "Po co kupować prezerwatywy skoro paczka prezerwatyw kosztuje tyle co paczka fajek." I tym oto optymistycznym akcentem (dla polskich porodówek i prywatnych położnych) zakończę swoja wypowiedz.
![]() |
#2276 |
Wtajemniczenie
|
ja dodam tylko, ze w kazdym moim podreczniku do biologii za czasow szkoly przy okazji tematu o tym jak powstaja dzieci byla tabelka ze srodkami antykoncepcyjnymi. a to o czym pisze kolezanka nt swojej nauczycielki to dla mnie jakies nieporozumienie. pierwszy raz o czyms takim slysze. malo tego mam bardzo wierzaca ciocie - nauczycielke biologii w gimnazjum. ona rowniez ma swoje przekonania, ale nie przelewa ich na uczniow. w szkole jest po to zeby przekazac wiedze z jakiegos okreslonego odgornie materialu. i nie ma tu miejsca na to kto jakiego jest wyznania. nie wierze, ze taka sytuacja o jakiej piszesz - ze nauczyciele nie chca mowic o prezerwatywach jest na jakas wieksza skale.
#2277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero w LO miałam sensowną babkę, skóra nie wstydziła się mówić o seksie, antykoncepcji itp. Mam młodszego brata i też widzę jak jest. W 6 klasie podstawówki dowiedział się do czego służą prezerwatywy i obawiam się, że do tej pory nie wie jak mniej więcej wygląda proces zapłodnienia. Gadałam z nim, i okazało się, że w szkole mówią na ten temat mniej niż minimum. Uświadamiałam go JA. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Wtajemniczenie
|
a skad pewnosc, ze to wiara jest tego przyczyna a nie najzwyklejsze w swiecie skrepowanie i brak latwosci rozmowy na tematy zwiazane z zyciem intymnym?
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Bo mniej wiecej szkoła średnia i wiek OK 16 lat jest tym wiekiem kiedy temat antykoncepcji powinien dopiero zacząć interesować. Chyba że ze Mna jest coś nie tak bo twierdze ze zabawa w seks jest dla osób dorosłych i odpowiedzialnych. Natomiast dla dzieci są podręczniki i nauka. Nie widzę sensu do tego by 10 czy 13 latka uczyła się o planowaniu rodziny i antykoncepcji nie powinno być jej to normalnie potrzebne. 3. To ze Ty zainteresowałaś sie tematem i uświadamiałaś brata to dobrze. Chociaż tak naprawdę powinni tym się zająć RODZICE. Szkoła powinna przekazywać z dziedziny biologii organizmu podstawy resztą powinni zając sie rodzice a nie wyręczać się we wszystkim szkołą. W tymże temacie ja mam 2 młodsze siostry (14 i 12) i obie posiadają wiedzę na temat rozmnażania w takim zakresie jak im jest potrzebna. Zostały uświadomione przez rodziców (głownie mamę). Na razie jest to wiedza z dziedziny "skąd się biorą dzieci" i przemian związanych z dojrzewaniem. O antykoncepcji natomiast porozmawia się jak będzie im to potrzebne lub będzie je to interesować. Ale jak mówiłam rolę nauczyciela w tej dziedzinie pełnili RODZICE.
![]() |
#2280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.