![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
![]() ![]() zapach mógłby być mój, gdyby nie kiepska trwałość - okoł godziny ![]() ![]() dopiero po godzinie poczułam nuty herbaty, czyli to na co się nastawiałam i śliczną beramotkę niestety wata cukrowa tylko przycichła, żeby co jakiś czas dolecieć do mojego nosa i niepotrzebnie dosłdzać Earl Greya i bergamotkę przetestuję jeszcze, chociaż obawiam się, że ulep dopadnie mnie również następnym razem zapach trwały na bloterku mam jeszcze czarną Coco EDT (kiedyś miałam ten zapach, ale chciałam sobie przypomnieć, zachęcona przez Was) takie trochę rozwodnione kwiaty, porażka, ale może nie podeszłam do niej z sercem, bo nastawiłam się na flowerbombki |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
Omnia Amethyst - cóż za rozczarowanie!!! Jako fanka Omni i Omni Crystalline robiłam sobie nadzieję na ten najnowszy zapach. A tu taka klapa - kwiatki i na tym koniec. Mam niemałą traumę po wczorajszym testowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Ojjj widzę, że Was wzięło na testowanie mojego ukochanego Flowerbomba
![]() ![]()
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
taka taka na mojej skorze Flowerbomb EDT jest trwalsze od EDP i Extreme
![]() ![]() Nie jest to jakies cudo perfumiarstwa, ale milo mi sie nosi, nie przeszkadza mi w pracy i traktuje je jako typowy rozweselacz ![]() ![]() ![]() maja79- jakie koncowe wrazenia po Eau du Soir?
#2255 |
Wtajemniczenie
|
Niestety ![]() ![]() Pewnie jeszcze raz zrobię podejście. To pierwsze perfumy, które tak zepsuły mi się na skórze - dotąd zapach mógł mi się podobać lub nie, ale pachniał - a ten niestety śmierdzi ![]() Szyprowy, majciany killer Mitsuoko w porównaniu z nim pachniał i rozwijał się cudnie (choć to nie mój zapach - ale na prawdę nie miałam mu nic do zarzucenia).
#2256 |
Zakorzenienie
|
Maju, widzę że większość próbek ode mnie nie przypadła Ci do gustu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też podobała się bardziej EDT, ale miałam okazję czuć ją niecałą godzinę ![]() dziś na bloterku wyczuam tylko EDP, po EDT została ledwo wyczuwalna nuta bergamotki Extreme niestety nie widziałam w Sephorze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2259 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Live Luxe J.Lo - klimat podobny do Innocenta - słodkie owoce i orzeźwiające, czyste nuty. Trwałość w miarę dobra. Może być, ale nie powiem, żeby mnie powalił.
Emporio Remix - owoce i wanilia. Przeciętniak, do psiknięcia i zapomnienia. Idealny na co dzień, nie sądzę, żeby mógł komuś przeszkadzać. Nawet przyjemny, ale ja chyba potrzebuję już wrażeń ekstremalnych ![]() ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dot: Ostatnio testowałam...
Infusion d'Iris - bardzo delikatny, trzyma się blisko skóry; początek delikatnie cytrusowy, orzeźwiający, później wyczuwanm tylko irysa - zupełnie inny niż w Hiris, nie ma tu wilgotnej ziemi i korzonków, raczej woń "prosto z wnętrza" kwiatu; naprawde ładny, subtelny zapach - ele kompletnie nie mój: byt ugładzony, bez pazura, bez niespodziewanek
Omnia Crystalline - kfiatuszki. Koniec testu |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dot: Ostatnio testowałam...
Cytat:
Mam nadzieję, że pojawi się w naszych perfumeriach.
![]() |
#2262 |
Rozeznanie
|
No ja sobie ostatnio troszku potestowałam
![]() Angel Pivoine- bardzo ładny, lecz trochę męczący tą piwoniowa jednostajnością.Nie wyczuwam w nim tej typowej angelowej nutki,za co ma u mnie plus, ale mógłby się na mnie bardziej rozwijać.Czuję zaś tylko słodką kwiatową piwoniową nutę.Bardzo trwały Angel La Rose-gdzie ta róża pytam się ![]() Eau de Dolce Vita -ten zapach był moim pierwszym "poważnym" .Chciałam go sobie przypomnieć i zakochałam się na nowo.Jest radosny i cudownie krystaliczny.Uśmiecham się gdy go czuję na sobie tak samo jak ma to miejsce przy Dolce Vita.Kojarzy mi się z wiosną, gdy pod wpływem pierwszych promieni słońca przyroda gwałtownie zaczyna budzić sie do życia. Wish-testowałam go kilka lat temu i nie przypadł mi wtedy do gustu.Wtedy wydawał mi się jednostajny i męczący.Dziś mam go na nadgarstku i zachowuje się zupełnie inaczej.Wyraźnie wyczuwam karmel i przepyszną czekoladę.Pobrzmiewają w nim dalekie nutki Lolitkowe,ale bez tego anyżku.Ogólnie ma u mnie wielki plus.Cudownie otula.No i ten flakon ![]() Ange ou Demon-też dziś go przetestowałam.i tak co chwilę przybliżając nos do nadgarstka miałam wrażenie,że skąś go znam.Któryś z niszowców pachnie bardzo podobnie i zastanawiam się,czy przypadkiem nie jest to La Chasse aux Papillons L`Artisana.Musze to jeszcze obadać,a na razie muszę napisać,że jest to jedna z lepszych nowości, które się pokazały ostatnio na rynku perfumeryjnym.Inne powącham i od razu zapominam.Ten wyróżnia się.Ma w sobie cudowną pieprzową nutkę(przynajmniej taka na mnie wychodzi).Jest taki chlodno-ciepły.Naprawdę bardzo ładny.Flakon mniej mi się podoba,ale moze być |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
S.Lutens Clair de Musc- na początku nie bardzo, ale teraz po czasie sliczne piżmo, wtopiło się w skórę i pachnie zmysłowo
Noir Epices M.Roudnitska Editions de Parfums F.Malle- kiedys wypełniłam test na ich stronie , a wczoraj niespodzianka przysłali mi próbeczke i cennik, zapach b. ładnie sie rozwija, jest z typu czarnej Coco, taki bogaty zapach. Cabaret Gres- ciekawy, troche pieprzny, troche dymny, nie jakis słodziak. Fiorucci- z typu PINK Sugar, a ja takich nie lubie, bo przesłodzony White Musk TBS- sliczne pizmo i tyle. Herba Fresca- troche pieprzna herbatka ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Ja testowałam My Insolence ale muszę to zrobić ponownie, bo jakiś dziwny jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
Testuję właśnie Innocent Illusion- nic, ale to nic ciekawego, lekkie, świeże kwiatki, po półgodzinie troszeczkę cięższe (ale tylko troszeczkę), a po godzinie już niemal wcale nic nie czuć.
Carolina Herrera Chic- okropne, ostre, wyzywająco- wulgarne, takie wręcz prymitywno- bazarowe. Już dawno czegoś tak wstrętnego nie wąchałam. Brrr. |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Dotarły do mnie próbki(Paulinko
![]() Bora Bora L.Claiborne-Liczyłam na wspaniały i soczysty tropikalny klimat a dostałam kwiatki i to bardzo rozowdnione.Szkoda ![]() Just Me P.Hilton-Jestem zaskoczona,Just Me pachnie bardzo ładnie ![]() ![]() Joop Muse-Ładny i ciekawy.Zbudowany na podobnym schemacie jak Sensations Jil Sander.Na początku pokrzywa,trawa i inne łąkowe rośliny potem na ich miejsce przychodzi mleczno-waniliowa łagodność.Podoba mi się i chyba potestuję jeszcze dogłębniej ![]() Halloween Freesia-Paskudek ![]() Glow After Dark-Dużo soczystego ananase i karmelu,początek niezwykle apetyczny.Potem niestety ananas gdzieś znika i zostają tylko blade kwiatki.Raczej nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dzisiajszte testy i wpadka.
antidote V&R - taki sobie, ani to charakterysyczne ani magiczne jak na reklamie, takie ot jak dlamnie. a szkoda bo wiele po nim oczekiwałem. hugo boss xy - ładny ale bez rewelacji. może 30ml, nabęde jakoś kiedyśtam. i wpadka. terre d'hermes - zakochałem sie, wpadłem po uszy i nie wiem co tam jeszcze. będzie mój czy to sie komuś podoba czy nie. jest genialny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I miło Cię czytać, znowu ;]
![]() |
#2270 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() uzupełnienie testów: Paco Rabanne black XS - też ładny, najpierw pomyślalem że kupie te truskawke, ale po Hermesie nic nie jest takie samo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Musc Ravageur
![]() Sport Jil Sander. Świeżutki, czysty, przyjemny. Otacza wyraźną chmurką, ale na komplementy nie ma co liczyć - to zapach świeżo wymytej osoby, a zachowanie higieny osobistej to raczej oczywistość ![]() Infiniment EDP Kwiatowy bukiet na subtelnie waniliowym tle. Podkreślam: subtelnie, raczej się go domyślam, niż wyraźnie czuję. Doskonały na codzień, nie absorbuje jakoś przesadnie, a jest przyjemny. Mementos, Terre d'Hermes jest przecudowny ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-09-18 o 18:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Podchodziłam do testów globalnych z nastawieniem negatywnym po testach nadgarstkowych, w których końcowe nuty brzydko jakoś na mnie wybrzmiewały, bardzo wytrawnie, bez odrobiny słodyczy, co znoszę tylko w szyprowych zapachach. I tak przez pierwsze trzy godziny noszenia zapachu wmawiałam sobie usilnie, że czuję te nieciekawe akordy, że nie pasuje do mnie, że mało trwały i wyczuwalny, ale poległam w tej nierównej walce ![]() Piękny jest! Od cynamonowego początku do drzewnego i suchego końca. Nie umiem wyodrebnic w tym zapachu poszczególnych nut, co też jest dla mnie dowodem na spójność jego kompozycji. Najbardziej jednak podoba mi się klimat, w który FdB mnie wprowadza - chwilowego dystansu, oddalenie, zapatrzenia w siebie i niebycia dla świata - takiej wewnętrznej emigracji. Tak jak Hiris, Gris Clair czy Zagorsk, trochę też Dune.
#2273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, zgadzam sie z tym co wytluscila Anuschka
![]() ![]()
#2275 |
Raczkowanie
|
Dziś - kolejne podejście do Angel.... Oh,jak ja żałuję tego jednego,jedynego psiku,ile dałabym by cofnąć czas! Ku mojemu zaskoczeniu Anioł zmasakrował mnie jeszcze bardziej niż kiedyś i bezlitośnie wyrył w mej podświadomości obraz zjawy z kosą kroczącej do mych drzwi oraz przewracającego się w cierpieniu żołądka!
Byłam wręcz pewna że będzie inaczej - oswoiłam się z Innocentem,byłam w stanie wąchać wariację Angela więc z radością odważyłam się sięgnąć po gwiazdkę kolejny raz... Nie jestem w stanie rozróżnić tam żadnych nut bo gdy tylko czuję go na moim ciele,mam wrażenie że jeśli natychmiast nie wstrzymam powietrza to wyląduję w łazience. Ja nawet nie chcę zagłębiać się w to co mi ten zapach przypomina bo nie jestem w stanie go wąchać przez dłużej niż 3 sekundy ![]() Jedno jest pewne - słodycze,karmel,czekolada ? To absolutnie ostatnie rzeczy jakie przyszłyby mi do głowy. Ja tu nie czuję żadnej słodyczy ani ciężkości,dla mnie to taki zabójczy,ZIMNY świeżak,cholernie trwały. TŻ o mało nie padł z przerażenia gdy je poczuł. No cóż,moja skóra nie toleruje zapachów Muglera ![]() Kolejne podejście? Siódme? Nie wiem. Czy w ogóle będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
Truskawo wyczułaś w Infiniment podobieństwo do Ange ou Demon? Dręczy mnie to od dawna, a nie mam z kim się skonsultować, bo ciężko w perfumeriach o testery Infiniment.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Rozeznanie
|
Wpadłam dziś na mały rekonesans do Douglasa i oto efekty:
Hiver Van Cllef&Arpels-naprawdę po tym niewyszukanym flakonie nie spodziewałam się takich doznań.Ten zapach jest przepiękny!!Jak na zimę przystało jest chłodny(czy wiecie jak pachnie śnieg??-to ten zapach ![]() BLV Bvlgari-ciagle wokół niego krąże.Przyciąga mnie z siłą magnesu neodymowego ![]() Omnia Amethyste-cóż..ładny i na tym koniec.Niczym sie nie wyróżnia na tle innych nowości-no może flakonem, który jest naprawdę bardzo ładny.Ogolnie typowo fioletowy zapach..jakich wiele ![]() Amethyst Lalique-brrrr...czarne porzeczki..Dobrze ktoś na forum zauważył,że to pachnie jak huba-buba.Ja tego zapachu nie znoszę.Po Lalique spodziewałam się klasy..a tu rozczarowanie.Podobał się będzie na pewno bo teraz moda na takie owocowe kompoty.Ale to nie dla mnie Innocent(ten różowy-tak nijaki na mnie,że nawet nazwy nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Soir de Lune. Dla mnie horror.
![]() ![]() ![]() Dziwne, bo opisane w KWC nuty zapachowe wydały mi się zachęcające. Ma coś-tam wspólnego z Eau de Soir, ale tamten toleruję, nawet lubię. Soir de Lune to natomiast pierwszy testowany przez mnie niesłodki zapach, od którego wykręciło mi żołądek na lewą stronę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie jeszcze inne zapachy towarzyszą Ci w tej emigracji, Anuschko? Cytat:
![]() Ja cały czas szukam jeszcze takich zapachów, ale na razie na mojej liście są tylko te cztery. A może aż cztery...
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
A ja dzis testowalam zapach, ktory wejdzie dopiero za kilka dni (bedac konsultantka w perfumerii mam to szczescie) najnowszy zapach Diesel FUEL FOR LIVE. Prosze Pan, bardzo ciekawa won. Na mnie przypomina Angel w poczatkowej nucie. A spoty relkamowe dla TV? REWELACJA!!!! Zobaczymy czy beda w naszej telewizji.
No i ostatnio Masaki Masaki. Bardzo ladny, kobiecy, zmyslowy kwiatowo owocowy zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.