Ostatnio testowałam... - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-16, 18:10   #2251
taka taka
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Flowerbomb EDT - miła przydymiona herbata Earl Grey, gruszka i może jakieś jeszcze inne owoce, kandyzowane, a może tylko suszone, nie znajduję kwiatów
zapach mógłby być mój, gdyby nie kiepska trwałość - okoł godziny

Flowerbomb EDP - początek dużo gorszy niż EDT, na mnie wychodzi wata cukrowa i eksplozja kwiatów w cukrze
dopiero po godzinie poczułam nuty herbaty, czyli to na co się nastawiałam i śliczną beramotkę
niestety wata cukrowa tylko przycichła, żeby co jakiś czas dolecieć do mojego nosa i niepotrzebnie dosłdzać Earl Greya i bergamotkę
przetestuję jeszcze, chociaż obawiam się, że ulep dopadnie mnie również następnym razem
zapach trwały

na bloterku mam jeszcze czarną Coco EDT (kiedyś miałam ten zapach, ale chciałam sobie przypomnieć, zachęcona przez Was)
takie trochę rozwodnione kwiaty, porażka, ale może nie podeszłam do niej z sercem, bo nastawiłam się na flowerbombki
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 18:32   #2252
wilhelmina
Zadomowienie

Omnia Amethyst - cóż za rozczarowanie!!! Jako fanka Omni i Omni Crystalline robiłam sobie nadzieję na ten najnowszy zapach. A tu taka klapa - kwiatki i na tym koniec. Mam niemałą traumę po wczorajszym testowaniu
Stary 2007-09-16, 20:57   #2253
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Ojjj widzę, że Was wzięło na testowanie mojego ukochanego Flowerbomba miło poczytać takie świeże recenzje a nie tylko w kółko słuchać swoich zachwytów.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 00:45   #2254
mariolasl
Zakorzenienie

taka taka na mojej skorze Flowerbomb EDT jest trwalsze od EDP i Extreme Szkoda, ze na Tobie sie tak szybko ulatnia. Podobaja mi sie obydwie wersje (EDT jednak bardziej chyba), Extreme tez
Nie jest to jakies cudo perfumiarstwa, ale milo mi sie nosi, nie przeszkadza mi w pracy i traktuje je jako typowy rozweselacz (podobnie jak The Parfum, opmaranczowy sweterek Sonii Rykiel i Pink Sugar). dla mnie niezastapione na zime

maja79- jakie koncowe wrazenia po Eau du Soir?
Stary 2007-09-17, 08:41   #2255
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
maja79- jakie koncowe wrazenia po Eau du Soir?

Niestety , skwasił się kompletnie, pachniał do końca zgniłymi łodyżkami kwiatów. A taki piękny, leciutki, klasyczny początek mają ...
Pewnie jeszcze raz zrobię podejście. To pierwsze perfumy, które tak zepsuły mi się na skórze - dotąd zapach mógł mi się podobać lub nie, ale pachniał - a ten niestety śmierdzi .

Szyprowy, majciany killer Mitsuoko w porównaniu z nim pachniał i rozwijał się cudnie (choć to nie mój zapach - ale na prawdę nie miałam mu nic do zarzucenia).
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 08:47   #2256
MoniaK
Zakorzenienie

Maju, widzę że większość próbek ode mnie nie przypadła Ci do gustu a ja już myślałam, że zarażę kogoś moimi ukochanymi HC
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 08:57   #2257
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
taka taka na mojej skorze Flowerbomb EDT jest trwalsze od EDP i Extreme Szkoda, ze na Tobie sie tak szybko ulatnia. Podobaja mi sie obydwie wersje (EDT jednak bardziej chyba), Extreme tez
Nie jest to jakies cudo perfumiarstwa, ale milo mi sie nosi, nie przeszkadza mi w pracy i traktuje je jako typowy rozweselacz (podobnie jak The Parfum, opmaranczowy sweterek Sonii Rykiel i Pink Sugar). dla mnie niezastapione na zime
Mariolasl, spróbuję jeszcze raz przetestować obie wersje
mnie też podobała się bardziej EDT, ale miałam okazję czuć ją niecałą godzinę
dziś na bloterku wyczuam tylko EDP, po EDT została ledwo wyczuwalna nuta bergamotki
Extreme niestety nie widziałam w Sephorze
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 12:16   #2258
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja79 Pokaż wiadomość
Niestety , skwasił się kompletnie, pachniał do końca zgniłymi łodyżkami kwiatów. A taki piękny, leciutki, klasyczny początek mają ...
Oj szkoda, bo to piekny zapach..

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
Mariolasl, spróbuję jeszcze raz przetestować obie wersje
mnie też podobała się bardziej EDT, ale miałam okazję czuć ją niecałą godzinę
dziś na bloterku wyczuam tylko EDP, po EDT została ledwo wyczuwalna nuta bergamotki
Extreme niestety nie widziałam w Sephorze
Koniecznie daj jeszce raz im szanse
Stary 2007-09-17, 14:33   #2259
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Live Luxe J.Lo - klimat podobny do Innocenta - słodkie owoce i orzeźwiające, czyste nuty. Trwałość w miarę dobra. Może być, ale nie powiem, żeby mnie powalił.

Emporio Remix - owoce i wanilia. Przeciętniak, do psiknięcia i zapomnienia. Idealny na co dzień, nie sądzę, żeby mógł komuś przeszkadzać. Nawet przyjemny, ale ja chyba potrzebuję już wrażeń ekstremalnych. Pora poszukać jakichś dziwnych próbek w internecie

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 20:18   #2260
chamelieu
Zadomowienie

GG do chamelieu
Dot.: Dot: Ostatnio testowałam...

Infusion d'Iris - bardzo delikatny, trzyma się blisko skóry; początek delikatnie cytrusowy, orzeźwiający, później wyczuwanm tylko irysa - zupełnie inny niż w Hiris, nie ma tu wilgotnej ziemi i korzonków, raczej woń "prosto z wnętrza" kwiatu; naprawde ładny, subtelny zapach - ele kompletnie nie mój: byt ugładzony, bez pazura, bez niespodziewanek

Omnia Crystalline - kfiatuszki. Koniec testu
chamelieu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-17, 20:47   #2261
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1
Dot.: Dot: Ostatnio testowałam...

Cytat:
Napisane przez chamelieu Pokaż wiadomość
Infusion d'Iris - bardzo delikatny, trzyma się blisko skóry; początek delikatnie cytrusowy, orzeźwiający, później wyczuwanm tylko irysa - zupełnie inny niż w Hiris, nie ma tu wilgotnej ziemi i korzonków, raczej woń "prosto z wnętrza" kwiatu; naprawde ładny, subtelny zapach - ele kompletnie nie mój: byt ugładzony, bez pazura, bez niespodziewanek

Omnia Crystalline - kfiatuszki. Koniec testu
Dziękuję za pierwszą recenzję nowej Prady - bardzom ciekawa tego wcielenia irysa jako jego zagorzała fanka. Słyszałam tylko, że nietrwały...?
Mam nadzieję, że pojawi się w naszych perfumeriach.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-17, 20:48   #2262
ETERNITY
Rozeznanie

No ja sobie ostatnio troszku potestowałam

Angel Pivoine- bardzo ładny, lecz trochę męczący tą piwoniowa jednostajnością.Nie wyczuwam w nim tej typowej angelowej nutki,za co ma u mnie plus, ale mógłby się na mnie bardziej rozwijać.Czuję zaś tylko słodką kwiatową piwoniową nutę.Bardzo trwały

Angel La Rose-gdzie ta róża pytam sięJa kompletnie w tym zapachu jej nie czuję.Za to bardzo wyraźnie czuję wszystkie nuty Angela.Nie dla mnie

Eau de Dolce Vita -ten zapach był moim pierwszym "poważnym" .Chciałam go sobie przypomnieć i zakochałam się na nowo.Jest radosny i cudownie krystaliczny.Uśmiecham się gdy go czuję na sobie tak samo jak ma to miejsce przy Dolce Vita.Kojarzy mi się z wiosną, gdy pod wpływem pierwszych promieni słońca przyroda gwałtownie zaczyna budzić sie do życia.

Wish-testowałam go kilka lat temu i nie przypadł mi wtedy do gustu.Wtedy wydawał mi się jednostajny i męczący.Dziś mam go na nadgarstku i zachowuje się zupełnie inaczej.Wyraźnie wyczuwam karmel i przepyszną czekoladę.Pobrzmiewają w nim dalekie nutki Lolitkowe,ale bez tego anyżku.Ogólnie ma u mnie wielki plus.Cudownie otula.No i ten flakon

Ange ou Demon-też dziś go przetestowałam.i tak co chwilę przybliżając nos do nadgarstka miałam wrażenie,że skąś go znam.Któryś z niszowców pachnie bardzo podobnie i zastanawiam się,czy przypadkiem nie jest to La Chasse aux Papillons L`Artisana.Musze to jeszcze obadać,a na razie muszę napisać,że jest to jedna z lepszych nowości, które się pokazały ostatnio na rynku perfumeryjnym.Inne powącham i od razu zapominam.Ten wyróżnia się.Ma w sobie cudowną pieprzową nutkę(przynajmniej taka na mnie wychodzi).Jest taki chlodno-ciepły.Naprawdę bardzo ładny.Flakon mniej mi się podoba,ale moze być
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 08:26   #2263
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

S.Lutens Clair de Musc- na początku nie bardzo, ale teraz po czasie sliczne piżmo, wtopiło się w skórę i pachnie zmysłowo

Noir Epices M.Roudnitska Editions de Parfums F.Malle- kiedys wypełniłam test na ich stronie , a wczoraj niespodzianka przysłali mi próbeczke i cennik, zapach b. ładnie sie rozwija, jest z typu czarnej Coco, taki bogaty zapach.

Cabaret Gres- ciekawy, troche pieprzny, troche dymny, nie jakis słodziak.

Fiorucci- z typu PINK Sugar, a ja takich nie lubie, bo przesłodzony

White Musk TBS- sliczne pizmo i tyle.

Herba Fresca- troche pieprzna herbatka

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 12:03   #2264
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja testowałam My Insolence ale muszę to zrobić ponownie, bo jakiś dziwny jest tzn. na początku wyczuwam duuuuuuuuuuuuużo pudru, wydaje mi się że więcej niż w klasycznym Insolence, zniknęły fiołki, zaginęły maliny. Niezwykle wyrazisty jest irys Zapach z każdą chwilą staje się bardziej zadziorny, coraz mniej słodki a końcowe nuty przypominają mi jak żywo bazę Eau des Merveilles Nie wiem może schizuję ale tak dokładnie pomyślałam, jak niuchnęłam swój nadgarstek wieczorem. Ogólnie zapach podoba mi się, ale jeśli bym kupiła to malutką pojemność, zdecydowanie wolę klasyczną wersję i tą nabędę wcześniej
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 12:27   #2265
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Testuję właśnie Innocent Illusion- nic, ale to nic ciekawego, lekkie, świeże kwiatki, po półgodzinie troszeczkę cięższe (ale tylko troszeczkę), a po godzinie już niemal wcale nic nie czuć.

Carolina Herrera Chic- okropne, ostre, wyzywająco- wulgarne, takie wręcz prymitywno- bazarowe. Już dawno czegoś tak wstrętnego nie wąchałam. Brrr.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 13:50   #2266
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Dotarły do mnie próbki(Paulinko),wi ęc czas na testy:

Bora Bora L.Claiborne
-Liczyłam na wspaniały i soczysty tropikalny klimat a dostałam kwiatki i to bardzo rozowdnione.Szkoda

Just Me P.Hilton
-Jestem zaskoczona,Just Me pachnie bardzo ładnie.To dziwne,ale bardzo przypomina mi Ogródek Nilowy w nieco bardziej dosłodzonej wersji i z większą porcją grejpfruta.Cierpki,nieco ziołowy (!) i orzeźwiający zapach niepozbawiony uroku.Chętnie przygarnęłabym mały flakonik a może nawet i większy

Joop Muse
-Ładny i ciekawy.Zbudowany na podobnym schemacie jak Sensations Jil Sander.Na początku pokrzywa,trawa i inne łąkowe rośliny potem na ich miejsce przychodzi mleczno-waniliowa łagodność.Podoba mi się i chyba potestuję jeszcze dogłębniej

Halloween Freesia
-Paskudek.Czuję w oddali ducha klasycznego Halloween ale stłamszonego przez jakąś nieokreśloną mdłą woń(absolutnie nie czuję żadnej frezji).Potem pojawia się trochę owoców(mango?passiflora?) ale i tak całość zdecydowanie nie prezentuje się dobrze.Cieszę się,że nie ustrzeliłam w ciemno.

Glow After Dark-Dużo soczystego ananase i karmelu,początek niezwykle apetyczny.Potem niestety ananas gdzieś znika i zostają tylko blade kwiatki.Raczej nie.
Stary 2007-09-18, 15:10   #2267
13ryjek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Ja testowałam My Insolence ale muszę to zrobić ponownie, bo jakiś dziwny jest tzn. na początku wyczuwam duuuuuuuuuuuuużo pudru, wydaje mi się że więcej niż w klasycznym Insolence, zniknęły fiołki, zaginęły maliny. Niezwykle wyrazisty jest irys Zapach z każdą chwilą staje się bardziej zadziorny, coraz mniej słodki a końcowe nuty przypominają mi jak żywo bazę Eau des Merveilles Nie wiem może schizuję ale tak dokładnie pomyślałam, jak niuchnęłam swój nadgarstek wieczorem. Ogólnie zapach podoba mi się, ale jeśli bym kupiła to malutką pojemność, zdecydowanie wolę klasyczną wersję i tą nabędę wcześniej
Kasiulka a ja mam wrażenie, że zabrali fiołka i irysa a zostawili tylko malinę i trochę pudru. Tez wolę klasyka
13ryjek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 18:04   #2268
mementos
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

dzisiajszte testy i wpadka.

antidote V&R - taki sobie, ani to charakterysyczne ani magiczne jak na reklamie, takie ot jak dlamnie. a szkoda bo wiele po nim oczekiwałem.

hugo boss xy - ładny ale bez rewelacji. może 30ml, nabęde jakoś kiedyśtam.

i wpadka.

terre d'hermes - zakochałem sie, wpadłem po uszy i nie wiem co tam jeszcze. będzie mój czy to sie komuś podoba czy nie. jest genialny.
mementos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 18:07   #2269
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mementos Pokaż wiadomość
i wpadka.

terre d'hermes - zakochałem sie, wpadłem po uszy i nie wiem co tam jeszcze. będzie mój czy to sie komuś podoba czy nie. jest genialny.
Cieszę się, że wreszcie (po tym, jak co najmniej kilka razy Ci o niej pisałam! ) przetestowałeś Ziemię - owszem, jest piękna!

I miło Cię czytać, znowu ;]

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-18, 18:27   #2270
mementos
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wreszcie (po tym, jak co najmniej kilka razy Ci o niej pisałam! ) przetestowałeś Ziemię - owszem, jest piękna!

I miło Cię czytać, znowu ;]
Ty wiesz pzeca że ja głuchy jestem to wiele razy mi trza mowić :P Boski zapach popieram bede bosko pachniał haaaa ;>

uzupełnienie testów:

Paco Rabanne black XS - też ładny, najpierw pomyślalem że kupie te truskawke, ale po Hermesie nic nie jest takie samo . MOże kiedyś mała pojemność
mementos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 18:53   #2271
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Musc Ravageur i tyle. Gorący, niebywale zmysłowy zapach. Cynamon, korzenne przyprawy, maleńka odrobinka wanilii w tle połączone w mistrzowski sposób. Początek gęsty, oleisty, nieco drzewny, coś jakby Pocałunek Smoka

Sport Jil Sander. Świeżutki, czysty, przyjemny. Otacza wyraźną chmurką, ale na komplementy nie ma co liczyć - to zapach świeżo wymytej osoby, a zachowanie higieny osobistej to raczej oczywistość

Infiniment EDP Kwiatowy bukiet na subtelnie waniliowym tle. Podkreślam: subtelnie, raczej się go domyślam, niż wyraźnie czuję. Doskonały na codzień, nie absorbuje jakoś przesadnie, a jest przyjemny.

Mementos, Terre d'Hermes jest przecudowny Sama chętnie bym używała

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2007-09-18 o 18:55 Powód: dopisek
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 19:22   #2272
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

/ - Feminite du Bois Shiseido. Ach, i po co mi to było, nieszczęsnej? To pytanie jest oczywiście retoryczne i pada za każdym razem, kiedy spodoba mi się kolejny zapach...
Podchodziłam do testów globalnych z nastawieniem negatywnym po testach nadgarstkowych, w których końcowe nuty brzydko jakoś na mnie wybrzmiewały, bardzo wytrawnie, bez odrobiny słodyczy, co znoszę tylko w szyprowych zapachach.
I tak przez pierwsze trzy godziny noszenia zapachu wmawiałam sobie usilnie, że czuję te nieciekawe akordy, że nie pasuje do mnie, że mało trwały i wyczuwalny, ale poległam w tej nierównej walce
Piękny jest! Od cynamonowego początku do drzewnego i suchego końca. Nie umiem wyodrebnic w tym zapachu poszczególnych nut, co też jest dla mnie dowodem na spójność jego kompozycji.
Najbardziej jednak podoba mi się klimat, w który FdB mnie wprowadza - chwilowego dystansu, oddalenie, zapatrzenia w siebie i niebycia dla świata - takiej wewnętrznej emigracji. Tak jak Hiris, Gris Clair czy Zagorsk, trochę też Dune.

Stary 2007-09-18, 19:41   #2273
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Najbardziej jednak podoba mi się klimat, w który FdB mnie wprowadza - chwilowego dystansu, oddalenie, zapatrzenia w siebie i niebycia dla świata - takiej wewnętrznej emigracji. Tak jak Hiris, Gris Clair czy Zagorsk, trochę też Dune.
Pięknie ujęłaś to zjawisko, Joasiu Czasem lubię się udać na takie emigracje i towarzyszą mi w nich między innymi dwa z wymienionych przez Ciebie zapachów.
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 19:51   #2274
kokakola
Zakorzenienie

Joasiu, zgadzam sie z tym co wytluscila Anuschka FdB jest spojne- ja tez odbieram je jako doskonala calosc. Podobnie mam z Hiris, Dune i Zagorsk - to majstersztyki, a nie zapachy
http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho
kokakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 22:10   #2275
SoBeautiful
Raczkowanie

Dziś - kolejne podejście do Angel.... Oh,jak ja żałuję tego jednego,jedynego psiku,ile dałabym by cofnąć czas! Ku mojemu zaskoczeniu Anioł zmasakrował mnie jeszcze bardziej niż kiedyś i bezlitośnie wyrył w mej podświadomości obraz zjawy z kosą kroczącej do mych drzwi oraz przewracającego się w cierpieniu żołądka!

Byłam wręcz pewna że będzie inaczej - oswoiłam się z Innocentem,byłam w stanie wąchać wariację Angela więc z radością odważyłam się sięgnąć po gwiazdkę kolejny raz...

Nie jestem w stanie rozróżnić tam żadnych nut bo gdy tylko czuję go na moim ciele,mam wrażenie że jeśli natychmiast nie wstrzymam powietrza to wyląduję w łazience. Ja nawet nie chcę zagłębiać się w to co mi ten zapach przypomina bo nie jestem w stanie go wąchać przez dłużej niż 3 sekundy

Jedno jest pewne - słodycze,karmel,czekolada ? To absolutnie ostatnie rzeczy jakie przyszłyby mi do głowy. Ja tu nie czuję żadnej słodyczy ani ciężkości,dla mnie to taki zabójczy,ZIMNY świeżak,cholernie trwały.

TŻ o mało nie padł z przerażenia gdy je poczuł.

No cóż,moja skóra nie toleruje zapachów Muglera Wielka szkoda,bo ta trwałość... Nieprzeciętna.

Kolejne podejście? Siódme? Nie wiem. Czy w ogóle będzie.
SoBeautiful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 07:46   #2276
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Infiniment EDP Kwiatowy bukiet na subtelnie waniliowym tle. Podkreślam: subtelnie, raczej się go domyślam, niż wyraźnie czuję. Doskonały na codzień, nie absorbuje jakoś przesadnie, a jest przyjemny.
Truskawo wyczułaś w Infiniment podobieństwo do Ange ou Demon? Dręczy mnie to od dawna, a nie mam z kim się skonsultować, bo ciężko w perfumeriach o testery Infiniment.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 12:45   #2277
ETERNITY
Rozeznanie

Wpadłam dziś na mały rekonesans do Douglasa i oto efekty:
Hiver Van Cllef&Arpels-naprawdę po tym niewyszukanym flakonie nie spodziewałam się takich doznań.Ten zapach jest przepiękny!!Jak na zimę przystało jest chłodny(czy wiecie jak pachnie śnieg??-to ten zapach).Dużo w nim białego pieprzu co uwielbiam i mnóstwo kwiatów.Naprawdę warto go poznać.Ja się zakochałam

BLV Bvlgari-ciagle wokół niego krąże.Przyciąga mnie z siłą magnesu neodymowegoMoże i jest nieco mydlany,ale na mnie przede wszystkim czuć mnóstwo kwiatów.I jeszcze jakąś nutkę, której nie potrafię opisać-jest taka metaliczna.Zapach bardzo trwały i podoba mi się niesamowicie.

Omnia Amethyste-cóż..ładny i na tym koniec.Niczym sie nie wyróżnia na tle innych nowości-no może flakonem, który jest naprawdę bardzo ładny.Ogolnie typowo fioletowy zapach..jakich wiele

Amethyst Lalique-brrrr...czarne porzeczki..Dobrze ktoś na forum zauważył,że to pachnie jak huba-buba.Ja tego zapachu nie znoszę.Po Lalique spodziewałam się klasy..a tu rozczarowanie.Podobał się będzie na pewno bo teraz moda na takie owocowe kompoty.Ale to nie dla mnie

Innocent(ten różowy-tak nijaki na mnie,że nawet nazwy nie pamiętam).Kolejny owocowy kompocik z zanurzonymi w nim kwiatami.I nic więcej na jego temat nie jestem w stanie napisac.Taki sobie po prostu
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 13:28   #2278
martwa papuga
Zakorzenienie

Soir de Lune. Dla mnie horror. Po raz pierwszy zdarzyło mi się prać rękaw kurtki w toalecie w centrum handlowym. Jest "wiercący" w nosie, bardzo mocno mdlący i przy tym strasznie trwały.
Dziwne, bo opisane w KWC nuty zapachowe wydały mi się zachęcające.
Ma coś-tam wspólnego z Eau de Soir, ale tamten toleruję, nawet lubię. Soir de Lune to natomiast pierwszy testowany przez mnie niesłodki zapach, od którego wykręciło mi żołądek na lewą stronę.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 20:46   #2279
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez Anuschka Pokaż wiadomość
Pięknie ujęłaś to zjawisko, Joasiu Czasem lubię się udać na takie emigracje i towarzyszą mi w nich między innymi dwa z wymienionych przez Ciebie zapachów.
Dziękuję za komplement

A jakie jeszcze inne zapachy towarzyszą Ci w tej emigracji, Anuschko?

Cytat:
Napisane przez kokakola Pokaż wiadomość
Joasiu, zgadzam sie z tym co wytluscila Anuschka FdB jest spojne- ja tez odbieram je jako doskonala calosc. Podobnie mam z Hiris, Dune i Zagorsk - to majstersztyki, a nie zapachy
Cieszę się, że odbieracie te zapachy podobnie i że wywołują w Was podobny stan

Ja cały czas szukam jeszcze takich zapachów, ale na razie na mojej liście są tylko te cztery. A może aż cztery...

Stary 2007-09-19, 20:47   #2280
ladyDIOR
Zadomowienie

GG do ladyDIOR

A ja dzis testowalam zapach, ktory wejdzie dopiero za kilka dni (bedac konsultantka w perfumerii mam to szczescie) najnowszy zapach Diesel FUEL FOR LIVE. Prosze Pan, bardzo ciekawa won. Na mnie przypomina Angel w poczatkowej nucie. A spoty relkamowe dla TV? REWELACJA!!!! Zobaczymy czy beda w naszej telewizji.

No i ostatnio Masaki Masaki. Bardzo ladny, kobiecy, zmyslowy kwiatowo owocowy zapach.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22432711
ladyDIOR jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości