![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Simonko fajne fotki Tamarka jest slodziutka,a Ty dzielna!
Kasiu dzieki ![]() ![]() Maszko na pewno mala z tego wyjdzie,ona juz nie tkaie problemy przechodzila i z tym sobie poradzi..mysle o Was i trzymam kciuki!!duzo zdrowka i sily Wam zycze ![]() Yaira widac roznice miedzy tymi naszymi maluszkami ![]() ![]() ![]() ![]() musze tez przyznac,ze nasz Macio nie ma latwych porankow meczy i drezy kupke i baczki od rowno ,jak w morde strzelil o 7,7:10 to nie sa kolki,bo to sa stekania,sapania i placz i jakies bidne baczki sen i znow placz stekanie,nie owocuej ono niczym ,dopiero ok 9,10,nawet 11 maly sie uspokaja i ok12 pojawia sie kupa:/dzis nie mialam sily,zeby klasc sie i wstawac w kolko 100razy i dalam malemu po pierwszym sygnale czopek po raz drugi(wczensije dalam polowe i kupa byla po godzinie)dzis dalam caly i kupa byla po 15sekundach..maly szczesliwy zasnal a ja znim i tak do 11 ![]() ale przeciez nie moge dawac mu co rano czopkow!infacol nie dziala,jem normalnie,herbatkami pluje,na plantex ryczal ostatnio,lakcid tez nie dziala rano, pozniej owszem ladne sa kupki-jogurtowe,lezenie na brzuszku slabo pogania baczki..mama mi radzi,zeby go woda przepajac,.zeby mu rozrzedzila moze w jelitkach ..sama nie wiem ![]()
#2252 |
Wtajemniczenie
|
Anitko, po pierwsze zabójczy masz avantarek ja chciał malej zrobic zdjecia stópek ale to nierelne nawet jak śpi to tak mam nogami ze nic mądrego nie wychodzi,
Co do kup to od tygodnia mam to samo do tej pory robiła po 3 na dobe teraz jak zaklęta 3 dni i nic, dałam jej połówkę czopka i po 6 godzinach robila mega kupę, ale lekarka przestrzegła mnie że po czopku spokojnie może nie być z 3 dni kupy bo on opróżnia doimętnie całe jelitka. Nie wiem czy karmisz piersia jak ja ale podobno dziecko na piersi może nie robic kupy przez 7 dni, chociaż dla mnie to niewytłumaczalne do tej pory robiła zawsze a teraz ciach bach i mamy problem.
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Wtajemniczenie
|
Anitko, mnie isę wydaje, że jak MAciuś tylko te kilka godzin marudzi i kupka lub kupki sa codziennie to nie ma co wspomagać czopkami ani panikować, ze coś jest nie tak. u mnie Kuba, często tak marudzi, zerwienieje na buźce i widać, zę cos by tam chętnie zrobił, ale nie idzie. kawałeczek czopka dałam tylko raz jak nic nie robił przez dwa dni. teraz zwykle jest jedna kupka dziennie a czesem nawet dwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Rzabbocop
|
Cześć
![]() komp mi padł i przez kilka dni nie miałam. Simonko tutaj położne mówią, że dziecko jest gotowe do dłuższych przerww karmieniu w nocy kiedy przekroczą 5 kg ![]() ja teraz w nocy karmię 2-3 razy niestety czesto o 5 rano mam półtoragodzinne noszenie a potem małż wstaje do pracy a w miedzyczasie Helenka przychodzi na karmienie więc nie ma mowy o spaniu czasem jestem wykończona, w czwartek wieczorem byłam tak padnieta, że jak ubierałam miśkę to nie mogłam trafic w napy jak zapinałam bylismy na kontroli u lekarza, mamy skierowanie na USG bioderek bo sa troche niesymetryczne, poza tym wszystko ok za 2 tygodnie szczepienie i ja do kontroli z depresją |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
dziewczyny bardzo prosze o rade.
mala moja od 3 dni nie moze zrobic kupki.meczy sie i steka.baki sadzi niezle ale zadnej kupki.placze bidulka.moze od szczepionki,pod wieczor miala goraczke 38. prosze napiszcie cos.nie wiem co mam zjesc albo co malej zrobic.probowalam juz termometr i nic.
#2256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wlasnie zaczelam czytac i widze ze u was tez nieciekawie.a ja najpierw napisalam posta a teraz czytam. no to lece po czopka do apteki... one maja jakas nazwe czy to sa czopki "na wywolanie kupki" ![]() ale ladniutka pogoda dzisiaj,zaraz na spacerek pozdrowka
![]() |
#2257 |
Rozeznanie
|
Madziamadzia chyba od szczepionki temperaturak ale gdzie mierzyłąs?jesli w pupci to odejmij 5 kresek, tak czy tak proponuje czopek ,,paracetamol,, ja dawałą zuzce po goraczce ,,poszczepieniowej,, tak czy tak u iemowlat dawkowanie TRZEBA SKONSULTOWAC Z LEKARZEM
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Kilka zdjątek moich słodkości....Coś w stylu :
- mała laska z torebką - chce mi się spać - starsza siostra u znajomych na rolkach - nadchodza kłopoty... ![]()
#2259 |
Zadomowienie
|
daria ta goraczka to od szczepionki.mierzylam w pupce miala 38,4 wiec po odjeciu 38-tak jak napisalam
![]() dziex za rade ![]()
#2260 |
Zakorzenienie
|
Aranko Laura na zdjęciach w rajstopkach w paski wygląda jak roczna dziewczynka! Co może odpowiedni image!!! Fajna laska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zadomowienie
|
Oto mój skarb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
Tysiak7
![]() ![]() Sohf mi juz tylko zostal espumisan i sab simplex do wyprobowania,bo reszta,albo nie dziala albo maly nie przyjmuje,wypluwa..tez mysle,ze czopki rozleniwiaja jelitka i nie chce z nimi przeginac,tym bardziej ,ze kupki w koncu w ciagu dnia 2-3 sa..ale wczoraj rano mialam juz dosc chcialam sobie z nim normalnie pospac,bo zwykle po takiej kilkugodzinnej naszej meczarni Madziu ja nie wiem,co sie dzieje z naszymi dzieciaczkami,u nas wszystko bylo super,az tu nagle poranne problemy:/moze w koncu znajdziemy jakas skuteczna metode,albo samo przejdzie ![]() Laura rzeczywiscie wyglada na starszaka z tymi gadzetami ![]() a Orzeszka skarb slodziutki ![]()
#2263 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mnie szlag trafił! Kupiłam na Allegro wg zdjęcia śliczny dresik na Laurkę na wiosnę...Wpłaciłam za paczkę a dziś przyszło poleconym (czyli taniej) coś czym dosłownie można podłogę wytrzeć! Kolor całkiem inny niż na zdjęciu a jakość na 3-! A nie jak w opisie na 5-! W życiu takiej steranej szmaty dziecku nie założę! Być może podczas prania od czegoś wrzosowy dresik zafarbował, że przyszedł w kolorze zszarzałym...No ake od wewnątrz pralka chyba kosmicznie nie mechaci...Koszmar. Napisałam polubownego maila i czekam na odpowiedź! Ale się zawiodłam! A na zdjęciu wyglądał jak nowiutki...
#2264 |
Zakorzenienie
|
hej
Maszko podpisuje sie pod slowami dziewczyn.trzymam kciuki za Ciebie i za Wiki. kurcze a ja mam chore zatoki buuuuuuuu masakrycznie boli ![]() Madziu zjedz jablko i daj malej herbatki koperkowej powinno pomoc.unas norma sa kupy raz na 3a nawet 4 dni choc ostatnio juz bylycodziennie. dziewczyny spojrzcie na te krostki nie wiem co to i czy isc z tym do lekarza.Laura ma je jedynie na glowce i to na tej stronie na ktorej spi-swoja droga czekamna rady Simony odnosnie cwiczen.wydaje mi sie ze to potowki.ostatnio przegieli z piecem i jak wstalam w nocy w sypalni 25stopni ![]() Kasiu mowisz ze mala podobna do mnie dla porownania zdjecie moje jak mialam 3 latka ![]() Aranko nie daj sie-ja tak kiedys body kupilam i tez bylam wsciekla-wrrrrrrr a Twoja Laurka to ma dlugie nogi-bedzie laska jak sie patrzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
a ja mam dwa miesiace
![]() Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2007-03-05 o 17:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Anitko zapomnialabym-Twoj przystojniak bardzopodobny do Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
Wszystkie dzieciaczki cudne, bez wyjatku!!
Marti wg mnie tekrostki to dzielo hormonow. Tosia tez takie miala i same zniknely. A ja jestem po 30. urodzinach siostry. Na imprezie bylo 70 osob!! Ja bylam niestety na sali tylko godzine, bo TZ zaczal marudzic, ze Tosia nie moze tak dlugo byc wsrod tylu ludzi. Jestem zla, bo pierwszy raz od jej narodzin mialam okazje sie troche pobawic, a on mogl ja wziac do domu i z nia siedziec. Zajezyl sie jednak, ze sam z nia nie zostanie, tak wiec tyle bylo z imprezy. A Tosia juz 3ci tydzien zmierzla jet, wysiadam juz psychicznie i fizycznie!! Zmykam, bo znow marudzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Wtajemniczenie
|
Marti wszzstkiego naj naj dla małej ślicznej Laury z okazjui 2 miesięcy
![]() Mi się też wydaje że to potówki,skoro są po jednej stronie tam gdzie mała spała.Może wykąp mała w krochmalu bo to pomaga na potówki,ale jak nie bedziesz małej przegrzewać to one szybko znikną i bez kąpieli. Ja też uwazam że Laura do Ciebie podobna!!! Aranko Laura śliczna i fajnie wygląda na tych zdjęciach z tą torebeczką. Simona kocur jak zwykle uroczy ![]() Tamarka teraz tyle waży co mój Colin jak się urodził ![]() Kruszynka taka fajniusia. Orzeszku Twój skarbek prześliczny . Maszko trzymam kciuki za Wikunie coby szybko wyzdrowiała . Anitko zdjęcie przy cycusiu boskie. Adrianna powtorze się Tymon boski !!!! Yaira Zuzka fajniusia !!! A propo kup to ja bym nie podawała czopków i nie rozleniwiała jelitek bo tak jak pisze Tysiak kupa jak się karmi piersią może byc zarówno 10 razy na dzień jak i raz na tydzień. Colin robi kupe raz na 3 dni i dramatu nie ma. Ma czasami wzdecia ale wtedy podaje mu plantex i jest ok ,zazwyczaj wtedy tego dnia jest kupa ![]() A jeszcze mi się przypomniało położna mi mówiła że jak kupa jest raz na kilka dni tzn że dziecko już lepiej trawi i dlatego nie ma tak czesto kupy (jak np zaraz po porodzie) i to jest normle że w pewnym wieku dzieci przestja kupkowac po 10 razy na dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
Marti Schatsi dzieki
![]() Marti wszystkiego naj naj dla pieknoti ![]() ![]() Schatsi ja wiem,ze jak sie karmi to nie ma problemu,kupy moga byc z rozna czestotliwoscia..Mnie niepokoi jednak to,ze maly co rano steka,jeczy i placze ,bo nie moze kupy wydusic..potem sa dwie kupkli w dzien,ale te poranki go mecza.. Kamilko no szkoda,ze tak malo uzylas z takiej fajnej imprezki..A czemu maz nie moze sam z mala zostac??moze sie boi zwyczajnie,ze sobie nie poradzi..moze powinien sie z cora bardziej oswoic?? Moj Prezes,bo to jest jego ksywka w domku wlasnie popiszczal na macie do zabawek,posluchal muzyczki dla bobaska i odfruwa..a ja jestem w nim taka zakochana ![]()
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zadomowienie
|
Czesc kobity,
widze ze powrocil temat KUPY jako priorytetowy. U nas tez problemy kupowe po raz drugi od urodzenia. Od dluzszego czasu- ok 2-3 tyg pojawilo sie stekanie i ,,wyduszanie" kupy i gazow i brzydkie duze kupy pomaranczowe w duzej ilosci, a od paru dni pojawila sie kolka niestety- w godz ok 10-11 rano i wieczorem. Odpukac nocki ok. Ja wiaze te problemy z podaniem bebiko. Podawalismy 2 razy - po urodzeniu jak mialam odstawic od piersi Tamare ze wzg na zoltaczke i potem byly kupy co 3 dni i to w ogromnych ilosciach, pozniej wszystko wrocilo do normy. I 3 tyg temu jak mialam ,,wychodne" i byl jeszcze TZ to zabraklo mojego mleka i podal Kocurowi bebiko i znowu klopot. Jak pokazalam lekarce kupe Tamarki w poradni przy okazji i mowilam ze steka prezy sie i dusi kupke to przepisala Lacidofil. Uznala ze kupa brzydka. Niestety Kocur jest zbyt cwany na takie numery i nie udalo sie podac leku. Kolejna pediatra przepisala Debracid. Podanie graniczy z cudem, chociaz pare razy sie udalo- Tamara tym pluje jak wsciekla. No i od paru dni sa kolki- nie wiem czy podanie niepelnej dawki Debricadu nie namieszalo tutaj. Dzisiaj Tamara meczyla sie w nocy przez sen a rano ,,dusila" bezskutecznie od 6. Ok 11 plakala i byly 2 pierdki- po nich lepiej, pozniej placz i w koncu kupa po godz- ogromna pomaranczowa i smierdzaca. Ale na szczescie przyszly dzisiaj Sab Simplex od TZ i o 21 zaczynam podawac. Jesli to nie pomoze to juz nie wiem. Czopkow nie podaje- dzisiaj chcialam ale nie wiem jak wlozyc- nie chce zrobic Tamarze krzywdy a jak deliktanie wkladalam to zaciskala zwieracze i nie szlo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Może to Bebiko jest do d....? Bo nie tylko na Wizażu słyszę, że wywołuje jakieś sensacje.
Ja Bebiko przysłane od teściowej sama zjadłam- łyżeczką. Bo uwielbiam mleko w proszku na sucho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam do was i mi znikło
![]() Ja obawiam sie zastoju kupy u mojej malej bo to nastąpiło z dnia na dzień, byly 3 na dobe a nagle nie ma przez 3 dni a mała płacze i sie pręży po 1 czopku zrobila "mega kupe" i potem znowu 4 dni nic bałam sie że znowu będzie ją boleć i skręcać jak przed pierwszym czopkiem więc podalam drugi i zrobila malutką kupke i o "gęstszej" konsystencji. Sama juz nie wiem schatzsi nie wiem czy w "naszym przypadku " oznacza to że dziecko już lepiej trawi i dlatego nie ma tak czesto kupy ![]() Kamilko daj swojemu TŻ w łeb ode mnie ![]() ![]() ![]() Aranka dzieki wiesz za co ![]() ![]() ![]() Marti wszystkiego naj z okazji 2 miechów maleństwa przede wszytkim zdrówka bo to najważniejsze ![]() Orzeszek.1 miło cie znowu widzieć ![]() ![]() aaaaaaaaa Wiecie że dziś DZIEŃ TEŚCIOWEJ ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
Rzabbo, bidulko, tez masz przesrane normalnie. A co z ta depresja? Jakie objawy? I I leczenie? A co do tych 5 kg to przede mna jeszcze jakies 700-600gr i moze bedzie faktycznie lepiej z nockami bo na razie to karmie ok 12-1.30 zalezy jak pojdzie Tamra spac, potem 3-4 i 6.
Anitko, zapomnialam napisac-pokazuj sie czesciej na fotkach ![]() Marti, najlepsze zyczonka na 2 miesiace ![]() Aranko, ale duzia juz Laurka i bardzo podobna do Julki juz sie robi Mialam wczoraj wkleic ale juz nie dalam rady. Na marginesie pisalyscie o wygladzie- ja tez nie jestem zadowolona, mam opone jak siedze nad dzinsami |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu a u nas poza stekaniem jest placz i nerwy, a najgorsze jest to,ze zero efektow:/potem w ciagu dnia pojawiaja sie 2-3 kupki..dzis byly ladne 3 ![]() Tysiak wow jakie swieto ![]() ![]() ![]() Simonko Ty masz oponke to co ja mam powiedziec??jak zrzuce te planowe kilogramy to jak najbardzije bede sie pokazywac czescie a to z lewej a to z prawej ![]() Rzabko chyle czola naprawde masz wycisk!
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Simona wyglądasz slicznie
Twoja oponka to chyba od kolarzówki, taka cienka! Nie to, co moja, jak od traktora, buuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Dzieciaczki piekne, mamusie sliczne
![]() Za mala Maszki trzymam kciuki ![]() ![]() Mam prosbe do Was. Wiem, ze chcecie sie pochwalic jak rosna wasze maluszli ale nie wklejajcie nagich zdjec swoich dzieci. Wszak pedofile nie spia a podniet wyszukuja na takich wlasnie forach... ![]() ![]() A ja jutro ide do szpitala na kilka dni ![]() Buzka ![]()
#2280 |
Wtajemniczenie
|
Jaga też tak sądze że to nie jest dobry pomysł z tymi nagimi zdjeciami i już dawno chciałam o tym pisać.Ale nie chciałam wydziwiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.