|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
BAN stały
|
Dot.: plemniki a mycie rąk
dziewczyny jestescie okropne! ona zadala pytanie bo spodziewala sie normalnej odpowiedzi a nie głupich komentarzy. forum jest po to by pytac a ze wam sie to pytanie wydalo smieszne to trzeba bylo nie odpowiadac.
a co do pytania to nie bój sie-jesli rece zostaly umyte wszytsko bedzie w porzadku
|
|
|
|
#2252 |
|
Raczkowanie
|
Jad co niektórych wizażanek jest godny pozazdroszczenia. Jeżeli nie macie ochoty odpowiadać to po prostu tego nie róbcie bo w bardzo prosty sposób można kogoś zranić słowami DROGIE PANIE TROSZKĘ TOLERANCJI!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak dziewczyna ma lat tyle ile ma, zabiera sie za seks a wiedzy brakuje to jest to wysoce alarmujace. Temat mlodocianych matek porusza zawsze wszystkich pozniej, a stad takie cos sie bierze: "myslalam ze za pierwszym razem w ciaze zajsc nie mozna" "myslalam ze stosunek przerywany to dobra metoda antykoncepcji" itd. Nie zarzucam autorce, ze tak mysli (te powyzsze co napisalam) albo, ze bedzie mlodociana matka, ale o takie mechanizmy chodzi. |
|
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na ginekologii http://www.wizaz.pl/forum/showthread...175722&page=44 są tysiące postów o zachodzeniu w ciążę ''przez dżinsy''; to, co Kisia wie o antykoncepcji, to Jej sprawa, a to, co *o korzystaniu z tego, co już tu jest - nie tylko.
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak nawiązując do tych myśli to moja koleżanka, mając lat 17, cały czas uważała, że w ciążę zachodzi się za około siódmym - ósmym razem ![]() Szok, bo ja - będąc młodszą od niej - załapałam się już w szkole podstawowej na wprowadzenie w sprawy sexu(już pomijam dokształcanie własne).To się w głowie nie mieści.
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze trzeba wypromowac nowe haslo i sposob myslenia. Zamiast: "wstyd byc 18letnia dziewica" "wstyd miec 18 lat i na antykoncepcji sie nie znac!" |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym dała " wstyd mieć 18lat i dalej nie wiedzieć o so chosi w rozmnażaniu"
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ! a jak facet ma plemniki mutanty i przezyja dawke mydla czy innego detergentu ?! to jednak mozna zajsc !
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No baaa ![]() ale tu potrzebny jest dotyk, tak właśnie dotyk
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale pamiętam, jak na etapie 6 klasy wprowadzono nam pewne pojęcia, zwłaszcza, że wkraczaliśmy już wtedy w okres dojrzewania i wiadomo - własna cielesność zaczęła nas interesować. Oczywiście mieć 18 lat i wciąż być dziewicą to absolutnie nic ujmującego i nie wiem kto to wymyśli ł![]() , bo jak widać można mieć kontakt z seksem, ale nie mieć o nim najmniejszego pojęcia.Wspomniania przeze mnie koleżanka odbyła przypadkowy stosunek na imprezie z chłopcem, którego dopiero poznała i właśnie była święcie przekonana, że nie "wpadnie",bo...i tu odsyłam wyżej A czasy rodziców większości z Nas - Wizażanek chociażby, przedstawiały się tak, że około 18 - 23 roku życia młodzi ludzie mieli już pozakładane rodziny, nikogo nie dziwił młody wiek matki czy nawet ojca, zresztą 18 lat świadczy już podobno o dorosłości, ale jak się okazuje - to nie lata, ale słowa i czyny o tym świadczą.
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
Żal mi tego całego wątku bo zamiast miło pogawędzić i poradzić (pal licho czy treść pytania jest poważna czy nie) roztrząsa się powagę osoby pytającej a wówczas atmosfera się zagęszcza. A to czy jest za młoda na seks czy nie pozostawcie jej samej i nie oceniajcie bo to nie wasza działka
|
|
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to promujemy! Cytat:
Ogolnie chyba pokutuje taki poglad, ze 18 letnia dziewica to najpewniej szkarada i kaszalot, i nikt jej nie zechcial..taaaa. ans22 - kto tu powiedzial, ze autorka jest za mloda na seks? Nie wkladaj nikomu w usta slowa, ktorych ktos nie wypowiedzial
|
||
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie ty to powiedziałaś może skleroza cię dopadła dla przypomnienia przeczytaj sobie cytat("ale jak dziewczyna ma tyle lat ile ma, zabiera się za seks...) "KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZĘDŹ" |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie te dziewczyny mają pytać o takie rzeczy
?? w szkole to sie niedługo zabroni mówic o seksie myślę, ze trochę panie przesadziły nie każdy jest alfa i omegą. Zreszta teraz inaczej się zdobywa informacje niz kiedyś kiedyś nie było takiej możliwości, zeby zapytac na forum ![]() trochę wyrozumiałości kisia88 na przyszłośc uzyj wyszukiwarki oszczedzisz sobie ewentualnych szyderczych postów.Pozdrawiam |
|
|
|
#2267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie twierdzę tu oczywiście, że powiedzmy pięciolatka trzeba od razu o wszystkim uświadomić, ale powolutku wprowadzać można, potem to dzieci są święcie przekonane, że wyskoczyły z kapusty itp.banialuki. To po prostu biologia, a potrzeba seksu to potrzeba jak każda inna i wszelkie wątpliwości powinny być rozwiane O ranyyy, chyba minęłam się z powołaniem Wybaczcie![]() Syntagma ,a co do ostatniego zdanka Twojej wypowiedzi -
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi Edytowane przez Nati femme fatale Czas edycji: 2007-03-18 o 16:24 |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam serdecznie, A.
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz analizujemy moja wypowiedz: "ale jak dziewczyna ma tyle lat ile ma, zabiera się za seks a wiedzy brakuje to jest to wysoce alarmujace. ...". Dwa wyrazenia po przecinku, ktory jak powszechnie wiadomo zastepuje i. Czyli "ale jak dziewczyna ma tyle lat ile ma i zabiera sie za seks a wiedzy jej brakuje to jest to wysoce alarmujace.". Co jest wysoce alarmujace w tym zdaniu? Ano - brak wiedzy w tym wieku. Jedyny zarzut jaki mozesz mi postawic to: "oczekuje od 18latki wiedzy o rozmnazaniu"...ale litosci prosze mi nie wmawiac, ze jestem dewotka, ktora posadza maturzystki uprawiajace petting o zle prowadzenie sie bo z krzesla spadne i sobie zeby powybijam. Przeprowadze lepsza analize tego zdania: "jak dziewczyna ma tyle lat ile ma i zabiera sie za seks a wiedzy jej brakuje to jest to wysoce alarmujace." "jak dziewczyna ma tyle lat ile ma a wiedzy jej brakuje to jest to wysoce alarmujace." "jak dziewczyna zabiera sie za seks a wiedzy jej brakuje to jest to wysoce alarmujace." |
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ktoś ma ochotę i czuje, że jest już gotów na intymne zbliżenia, niech robi to nawet w wieku 15 lat, byle wiedział co z czym się je (bez podtekstów proszę ) i co się ewentualnie może stać, to wszystko.
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dokladnie Nati - najpierw trzeba sie dowiedziec a pozniej mozna szalec Ja sie chyba tez minelam z powolaniem.
|
|
|
|
|
#2273 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie jej problem rośmieszył,bo jeśli nie ma się o czymś pojęcia,to po co za to się zabierać. Fakt,może Twoim zdaniem dobrze,że zapytała,ale zapytała już "po" nie "przed" Naprawde polecam edukacje-biologie bądz rozmowe z pewną kompetentną osobą,która ją uświadomi. Cytat:
Wszystko mozliwe |
||
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zgadzam również z dziewczynami piszącymi, że zabierając się z własnym chłopakiem/nowopoznanym na imprezie kolesiem/ friend fu**erem za igraszki cielesne, warto by znać chociaż podstawy o zachodzeniu w ciąże nie?! Nie mówię, że trzeba znać dokładnie biologię o rozmnażaniu płciowym, kiedy to dochodzi do implantacji zarodka, ile plemików znajduje się w nasieniu czy cuś.. ale na miłość boską! Jak się wie tylko, że penisa się wkłada do pochwy/buzi/odbyt, chłopak robi swoje, tylko trzeba uważać, bo jak wyleje z siebie spermę wewnątrz mojego ciała, to ciąża murowana więc lepiej go wyjąć na 2 sek wcześniej i wytrzeć brudne palce, byle nie o spodnie bo przez spodnie plemniki przesiąkają... to ja przepraszam bardzo. Chyba należy najpierw zapytać czy ktoś już dorósł do takich zabaw.. (i nie mówię tu o ilości przeżytych lat).
To tak, jak brać się za pilotowanie samolotu nie mając odpowiedniej wiedzy. O katastrofę nietrudno ![]() A wiedzę czerpać ze szkoły, książek, osób starszych najlepiej PRZED rozpoczęciem współżycia wszelakiego.
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
<po klapsie> Plotkary..!
![]()
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że w ogóle zapytałam... któraś z Was napisała, że w pewnych momentach strach bierze górę... a racjonalne myślenie na bok.... tak było w moim przypadku... ale pomyślałam sobie: "nic nie szkodzi mi zapytać...." poznałam trochę wizaż i wiem, że są tutaj osoby pomocne i wyrozumiałe... jednak zamiast prostych odp, zostałam obrażana... mocno się zawiodłam.
PS. Przepraszam, że nie użyłam wyszukiwarki.... |
|
|
|
#2278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja się pod tym podpisuję.Dosyć się już nasłuchałam i naoglądałam o rozmaitych przypadkach zachodzenia czy też nie zachodzenia w ciążę zasługujących conajmniej na obśmianie niestety, bo tak żenujących ..... .I mam nadzieję, że się nie zraziłaś do Wizażu, bo znajdziesz tu na pewno wiele osób chętnych do pomocy, tylko wiedz, że ile osób, tyle różnych poglądów
|
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest setki podobnych wątków, więc warto użyć wyszukiwarki ![]() Cytat:
![]() Nie zrażaj się do nas- tutaj jest całkiem fajnie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

bo ja - będąc młodszą od niej - załapałam się już w szkole podstawowej na wprowadzenie w sprawy sexu(już pomijam dokształcanie własne).To się w głowie nie mieści.

ł
.
?? w szkole to sie niedługo zabroni mówic o seksie