praca w Tally Weijl, Trollu, New Yorkerze, Cropp Town.. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 10:21   #2251
nikki89
Raczkowanie

Dot.: praca w Tally Weijl, Trollu, New Yorkerze, Cropp Town..

Dziewczyny,
orientujecie się może jak wygląda praca w GREY WOLF? Jak zarobki, etaty etc?
nikki89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 11:45   #2252
srutututu7
Zadomowienie

GG do srutututu7

dziewczyny, pracuje któraś z Was w Vero Modzie? możecie coś powiedzieć o pracy? słyszałam, że płacą 6zł brutto za godzinę, tak? trochę mało
srutututu7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 20:34   #2253
szatanica1990
Przyczajenie

Dziewczyny, potrzebuje pilnie newsa o Pierre Cardin. Jak zarobki, atmosfera?
szatanica1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 15:52   #2254
srutututu7
Zadomowienie

GG do srutututu7

wiecie może coś o pracy w calzedonii, intimissimi?
Stary 2011-05-14, 10:19   #2255
kate b
Raczkowanie

dziewczyny a na czym polega taka rozmowa kwalifikacyjna o pracę w sklepie?
kate b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-14, 14:44   #2256
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate b Pokaż wiadomość
dziewczyny a na czym polega taka rozmowa kwalifikacyjna o pracę w sklepie?
W różnych sklepach rozmowa może wygladać inaczej. Jest to najczęściej zestaw pytań o doświadczenie, szkołę, dalsze plany, jeśli jest to sklep z ciuchami - pytanie o trendy itp. Czasami pytają o Twoje 3 wady i zalety.
Nie pamiętam już dokładnie swoich rozmów.
Stary 2011-05-14, 17:53   #2257
wiola_924
Raczkowanie

Hej!Wiecie może ile wynosi wynagrodzenie na pół etatu w tally way?
I jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam!
wiola_924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 08:51   #2258
playboykaa77
Zadomowienie

a pracuje ktoras z was w Empiku ?
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 15:12   #2259
leila325
Przyczajenie

Ktoś pytał o pracę w Intimissimi. Tak więc szczerze odradzam. Szkoda czasu i energii. Wychodzi ponad 7 zł na rękę. Po miesiącu próbnym zwolnili mnie, chociaż dawałam z siebie wszystko. Ogólnie beznadzieja...
leila325 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 19:31   #2260
Zeila
Raczkowanie

Orientuje się któraś z Was jak wygląda sytuacja w Szczecinie ? Interesuje mnie Kaskada, bo od października przenoszę się na stałe do Szczecina i chciałabym też złapać normalną pracę, wiadomo już kiedy będą jakieś nabory ? Czy już składać aplikacje do sklepów na stronie ? Jak myślicie będą jakieś ogłoszenia w necie typu infoludek, czy pracuj.pl ?
Zeila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 21:00   #2261
maalinkaa8
Rozeznanie

Witam
Dzisiaj dzwonili do mnie z Promod'u i zaprosili na jutro na rozmowę kwalifikacyjną ... ale chyba się nie wybiorę po przeczytaniu tego wątku
Jestem dopiero początkującym poszukiwaczem pracy więc na razie poszukam czegoś lepszego Oczywiście- nie liczę na to, że zaoferują mi jakąś super stawkę za godzinę ale jeśli mam iść za 7zł/h do sklepu odzieżowego (tutaj mam na myśli akurat Promod) to wolę się trochę pomęczyć i poszukać czegoś innego

Wiem, że jak każda kobieta, mam więcej siły niż na to wygląda.
maalinkaa8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 21:05   #2262
zffazoffana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zeila Pokaż wiadomość
Orientuje się któraś z Was jak wygląda sytuacja w Szczecinie ? Interesuje mnie Kaskada, bo od października przenoszę się na stałe do Szczecina i chciałabym też złapać normalną pracę, wiadomo już kiedy będą jakieś nabory ? Czy już składać aplikacje do sklepów na stronie ? Jak myślicie będą jakieś ogłoszenia w necie typu infoludek, czy pracuj.pl ?
myślę że nie ma co składać z takim wyprzedzeniem skoro interesuje Cię praca od października starczy jakieś 2 tygodnie przed

i nie wiem jak to jest w innych miastach, ale jeżeli chodzi o Warszawę to chyba najczęściej tego typu ogłoszenia pojawiają się na gumtree

[reebok_c]210508[/reebok_c]
bardzo proszę o kliki
zffazoffana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 21:32   #2263
srutututu7
Zadomowienie

GG do srutututu7

Cytat:
Napisane przez maalinkaa8 Pokaż wiadomość
Witam
Dzisiaj dzwonili do mnie z Promod'u i zaprosili na jutro na rozmowę kwalifikacyjną ... ale chyba się nie wybiorę po przeczytaniu tego wątku
Jestem dopiero początkującym poszukiwaczem pracy więc na razie poszukam czegoś lepszego Oczywiście- nie liczę na to, że zaoferują mi jakąś super stawkę za godzinę ale jeśli mam iść za 7zł/h do sklepu odzieżowego (tutaj mam na myśli akurat Promod) to wolę się trochę pomęczyć i poszukać czegoś innego
tylko czego innego? 7 zł to całkowicie normalna stawka, a Promod do wielkich sklepów raczej nie należy. promod np. w gdańsku ma się nijak do tego sklepu we wrocławiu. wszystko zależy od kierownictwa. zawsze warto pójść i zobaczyć, najwyżej możesz odmówić a bez ew. doświadczenia też nie ma co wybrzydać
Stary 2011-05-21, 00:14   #2264
Pinky Doll
Raczkowanie

GG do Pinky Doll

Cytat:
Napisane przez Zeila Pokaż wiadomość
no to dobrze trafilas no wlansie na jesieni otwieraja kaskade, ale lepiej sie zahaczyc gdzies w glx lub turzyn, bo wtedy Cie moga przeniesc do kaskady od razu, mozliwe ze ja tak bede miala wlasnie, bo pracuje na turzynie. mozesz sprobowac juz czegos szukac, ja pracy szukalam od grudnia i dopiero od maja zaczelam prace w promod, no wlasnie...

Cytat:
Witam
no wiesz zawsze mozesz pracowac w kiosku za 5,50 ;] albo jak chcesz zarabiac wiecej to idz do subwaya tam jest dopiero "za****" albooo roznos ulotki masz wiele mozliwosci....
ja z reguly bardzo narzekam, ale jak zadzownili do mnie z promodu, a od grudnia szukalam pracy ( a wiem ze jednak promod ma jakas renome!) to poszlam, i przeszlam na drugi etap i mnie wzieli bylam mile zaskoczona. i jakos mnie nie odstrasza stawka 7zl/h, tyle samo mialam w restauracji tyle ze +napiwki... ale wpromodzie moge dostac umowe o prace jak dobrze pojdzie, poza tym pracuje z naprawde swietnymi dziewczynami!! a atmosfera jets dla mnie bardzo wazna w pracy.
Pinky Doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 08:01   #2265
ckin2u
Zakorzenienie

7 zl to normalna stawka wiec nie ma na co narzekac
ja slyszalam ze tam jets troche sztywno, ale moim zdaniem wszystko zalezy od kierownictwa
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 08:30   #2266
walicnazwe
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to walicnazwe

Cytat:
Napisane przez Pinky Doll Pokaż wiadomość
tyle samo mialam w restauracji tyle ze +napiwki...
ja jako kelnerka miałam 4 zł i też się robiło, a nie narzekało.

— Haruki Murakami - Kroniki Ptaka Nakręcacza
walicnazwe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 08:33   #2267
maalinkaa8
Rozeznanie

Według mnie 7zł to mało. Nie wiem dokładnie jaka tam jest stawka godzinowa ale zaproponowali mi pracę na umowę- zlecenie więc niezbyt korzystnie dla pracownika...
Pinky Doll nie byłabym taką pesymistką :P Nie chodziło mi o to, że poszukam czegoś za 10/h bo szanse są znikome ale może trafi się przyjemniejsza praca za te same pieniądze

Właściwie poszłabym na tę rozmowę... ale po co nawet mam zabierać komuś szansę pracy skoro nie chcę tam iść... Nie wiem czy wierzyć w słowa internautek/ forumowiczek ale jeśli tak to Promod nie jest zbyt "przyjaznym" dla pracownika.

Edytowane przez maalinkaa8
Czas edycji: 2011-05-21 o 08:40
Stary 2011-05-21, 10:18   #2268
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czy wierzyć w słowa internautek/ forumowiczek ale jeśli tak to Promod nie jest zbyt "przyjaznym" dla pracownika.
Gdybym ja się sugerowała opiniami znalezionymi w Internecie na temat pracy w Douglasie to straciłabym okazję pracowania w naprawdę świetnej filii.
Pamiętaj, że wszystko zależy od osób współpracujących. Oczywiście stawki są odgórnie narzucone, ale czasami jednak się różnią od tych podawanych na forach. Sama się przekonałam. Już miałam nie iść na rozmowę, ale stwierdziłam, że nic nie tracę idąc, a mogę przecież zyskać.

To, że np w Promodzie w Warszawie panuje ciężka atmosfera nie znaczy, że należy to przekładać na całą Polskę.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 14:30   #2269
maalinkaa8
Rozeznanie

Też racja

Stary 2011-05-21, 14:47   #2270
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie 7zł to mało. Nie wiem dokładnie jaka tam jest stawka godzinowa ale zaproponowali mi pracę na umowę- zlecenie więc niezbyt korzystnie dla pracownika...
Pinky Doll nie byłabym taką pesymistką :P Nie chodziło mi o to, że poszukam czegoś za 10/h bo szanse są znikome ale może trafi się przyjemniejsza praca za te same pieniądze

Właściwie poszłabym na tę rozmowę... ale po co nawet mam zabierać komuś szansę pracy skoro nie chcę tam iść... Nie wiem czy wierzyć w słowa internautek/ forumowiczek ale jeśli tak to Promod nie jest zbyt "przyjaznym" dla pracownika.
Dziewczyny w niektórych odzieżówkach zarabiają jeszcze mniej i nie narzekają.
Przypuszczam, że nie masz doświadczenia, a zaraz po maturze chciałabyś robić nie wiadomo co i nie wiadomo za jaką stawkę. Możesz iść na rozmowę, jakby Cię przyjęli, to zawsze masz jakieś nowe doświadczenie. Poza tym pieniadze na drobne wydatki zawsze się przydadzą. Ja bym brała.
Stary 2011-05-21, 22:51   #2271
maalinkaa8
Rozeznanie

Owszem- nie mam doświadczenia i szukam pracy od niedawna.
ale jak już pisałam- "Nie chodziło mi o to, że poszukam czegoś za 10/h bo szanse są znikome ale może trafi się przyjemniejsza praca za te same pieniądze "

Stary 2011-05-22, 19:30   #2272
szafiarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Dziewczyny w niektórych odzieżówkach zarabiają jeszcze mniej i nie narzekają.
Przypuszczam, że nie masz doświadczenia, a zaraz po maturze chciałabyś robić nie wiadomo co i nie wiadomo za jaką stawkę. Możesz iść na rozmowę, jakby Cię przyjęli, to zawsze masz jakieś nowe doświadczenie. Poza tym pieniadze na drobne wydatki zawsze się przydadzą. Ja bym brała.
jest młoda, życie ją jeszcze wiele nauczy a z takimi wymaganiami nie znajdzie pracy nigdy. Też tak kiedyś wybrzydzałam,w końcu pracuje w miejscu o którym kiedyś mowiłam że nigdy w życiu tam nie pójde, a okazało się że praca zaje** fajna...

do malinki
Tak, trafi ci sie taka lepsza praca za takie same pieniadze. Haa, nigdy nie znajdziesz jak masz wymagania, bo zawsze bedziesz twierdzic ze to nier jest to...

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 20:31   #2273
maalinkaa8
Rozeznanie

Szafiarko Nie mam ogromnych wymagań a jakiekolwiek chyba wypada mieć. Po prostu widzę, że na rynku pracy panuje zwykły wyzysk... Praca za 6zł/h .. albo jeszcze niżej. Mam nadzieję, że w przyszłości (ja pewnie tego nie doczekam) się coś w tej kwestii zmieni.

Jeżeli nie znajdę czegoś interesującego- trudno, świat się nie zawali. Wszystko przede mną. Owszem- wtedy zdecyduję się na taką pracę zapewne.

Stary 2011-05-22, 20:49   #2274
szafiarka
Zadomowienie

Cytat:
Szafiarko Nie mam ogromnych wymagań a jakiekolwiek chyba wypada mieć. Po prostu widzę, że na rynku pracy panuje zwykły wyzysk... Praca za 6zł/h .. albo jeszcze niżej. Mam nadzieję, że w przyszłości (ja pewnie tego nie doczekam) się coś w tej kwestii zmieni.

Jeżeli nie znajdę czegoś interesującego- trudno, świat się nie zawali. Wszystko przede mną. Owszem- wtedy zdecyduję się na taką pracę zapewne.
tak, panuje wyzysk ale dziewczyno co druga osoba tak zaczyna !! nie zarabia się odrazu tysięcy zł, wiec najpierw trzeba nawet za 5 zł zapierd... żeby potem zarabiac tysiące.
nie lubie, nie cierpię takich osób jak ty, co maja takie myslene. Dałabym odrazu łopate i rowy kopać jak sie nie podoba .

Stary 2011-05-23, 00:21   #2275
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość
tak, panuje wyzysk ale dziewczyno co druga osoba tak zaczyna !! nie zarabia się odrazu tysięcy zł, wiec najpierw trzeba nawet za 5 zł zapierd... żeby potem zarabiac tysiące.
nie lubie, nie cierpię takich osób jak ty, co maja takie myslene. Dałabym odrazu łopate i rowy kopać jak sie nie podoba .
zarabia tysiące... jassssne.
Dają 5zł/h, człowiek się godzi, pracuje 2-3 lata a podwyżki nie widać. Znam wiele takich przypadków.
Osobiście nie pójdę do pracy za 6zł/h (gdzie wiem że jest zapie****). Chyba że to by była obsługa solarium itp gdzie wiadomo że nie można oczekiwać więcej niż 5zł.
Ale jak się słyszy że firmy produkcyjne typu Raben,Manuli, Bitron, Ergom płacą 5-6zł za CHARÓWE to aż wątrobe ściska.
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 07:50   #2276
gryzelda
Zadomowienie

[QUOTE=szafiarka;27067443]tak, panuje wyzysk ale dziewczyno co druga osoba tak zaczyna !! nie zarabia się odrazu tysięcy zł, wiec najpierw trzeba nawet za 5 zł zapierd... żeby potem zarabiac tysiące.

tak ale mozna sie z tym nie godzic. I powinnismy sie z tym nie godzic!!! a nie przyjmowac tego z radoscia!!! skoro dziewczyna dopiero zaczyna tym bardziej sie nie zna jakie sa stawki i wogole... widac ty bylalabys tez pracodawca ktory wyzyskuje skoro lopate bys jej dala bo jej sie pensja nie podoba? wez sie zastanow co ty piszesz za 5 zl to ona rodziny nie wyzywi domu nie zbuduje wiec ma calkowite prawo sie frustrowac!! na co jej stracza na tusz do rzes i puderek?? nie rozumiem za co nie cieprisz takich osob z takim mysleniem? bo sie niegodza tak latwo jak ty? bo nieodpowiada im ze maja ciezko? bo nie jest lawto gdy sie zarabia tyle ...
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 08:31   #2277
szafiarka
Zadomowienie

[QUOTE=gryzelda;27071062]
Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość

tak ale mozna sie z tym nie godzic. I powinnismy sie z tym nie godzic!!! a nie przyjmowac tego z radoscia!!! skoro dziewczyna dopiero zaczyna tym bardziej sie nie zna jakie sa stawki i wogole... widac ty bylalabys tez pracodawca ktory wyzyskuje skoro lopate bys jej dala bo jej sie pensja nie podoba? wez sie zastanow co ty piszesz za 5 zl to ona rodziny nie wyzywi domu nie zbuduje wiec ma calkowite prawo sie frustrowac!! na co jej stracza na tusz do rzes i puderek?? nie rozumiem za co nie cieprisz takich osob z takim mysleniem? bo sie niegodza tak latwo jak ty? bo nieodpowiada im ze maja ciezko? bo nie jest lawto gdy sie zarabia tyle ...
czy ona musi wyżywić rodzinę i dzieci, ma w tym roku maturę , dopiero zaczyna prawda?
jak ktoś chce to umie żyć nawet za 1000 zł w dużym mieście.
Ale nie będę z dziećmi dyskutowała, życie was wiele nauczy.
Miłej dyskusji i powodzenia na rynku pracy

Stary 2011-05-23, 09:50   #2278
maalinkaa8
Rozeznanie

Już myślałam, że same "wredne baby" na tym forum

Szafiarko ... a skąd wiesz jaka jest moja sytuacja? 19-letni człowiek musi zaczynać od łopaty? Od harówy, wyzysku i pracy za śmieszne pieniądze? Dla mnie to jest frustrujące i dziwi mnie, że tak do tego podchodzisz...
Oczywiście- może i będę harowała za marną kasę ale nie z uśmiechem i myślą, że mi się należy i że tak trzeba !!

Wcale mnie nie dziwi, że tylu ludzi wyjeżdża z Polski bo tutaj się po prostu ludzkiej pracy nie szanuje.

gryzelda, aanneett nic dodać, nic ująć

Stary 2011-05-23, 11:07   #2279
thesmiths
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość

tak ale mozna sie z tym nie godzic. I powinnismy sie z tym nie godzic!!! a nie przyjmowac tego z radoscia!!!...

Wlasnie!
Swoja droga taki maly OT: dziwi mnie, ze u nas jeszcze nie doszlo do masowych protestow, patrz Hiszpania etc. Ale chyba sie juz "wydemonstrowalismy"
thesmiths jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 11:43   #2280
gryzelda
Zadomowienie

[QUOTE=szafiarka;27071574]
Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
czy ona musi wyżywić rodzinę i dzieci, ma w tym roku maturę , dopiero zaczyna prawda?
jak ktoś chce to umie żyć nawet za 1000 zł w dużym mieście.
Ale nie będę z dziećmi dyskutowała, życie was wiele nauczy.
Miłej dyskusji i powodzenia na rynku pracy
Dziekuje ze zyczysz mi powodzenia bo w tym kraju bardzo mi sie przyda nie jestem dzieckiem mam ponad 20 lat i wychowuje juz wlasne dziecko. I nikogo nie poowinno to interesowac czy w tym roku zdaje mature czy nie. Czy jest matka czy studentka. Zarobki powinny byc takie by dalo sie normalnie zyc. No moim zdaniem ty gadasz jak dziecko skoro wyzejesz za 1000 zl w duzym miescie? no chyba ze rodzice kupia mieszkanko i beda je oplacac, nigdy nie bedziesz miec samochodu , a na kino czy inne rozrywki bedziesz mogla sobie pozwolic raz na jakisc czas... oczywiscie wyzyjesz za te 1000 zl w miescie jesli jest potrzeba co zrobic jak takie panuja warunki ale bedziesz tylko zyc, parcowac na jedzenie i tyle.

Edytowane przez gryzelda
Czas edycji: 2011-05-23 o 11:46
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości