![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Biedny Adrianek
![]() ![]() ![]() ![]() KAsiulko ja zostałam od wczoraj bezrobotna, załatwiałam od wczoraj sprawy w urzędzie pracy i dlatego mało czasu na net. Ząki Mati ma ładne, nic nie słyszałam o dentyście, zresztą z nim nie byłoby szansy na sprawdzenie, także nie myśleliśmy o tym. Ładnie Oliwka szybko załapał ![]() Teraz mam dobrą wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
Kociulku to faktycznie lepiej sprawdzić i mieć pewność że wszystko jest dobrze
![]() ![]() U nas z nocnikowaniem jest już duzy postęp ![]() ![]() ![]() Kasiulko a ty kiedy na te wczasy jedziesz ![]() Płatku to super, napisz Dari niech szybko wraca do nas i daje nam tu zdjęcia swoich dziewczyn. |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj u dentysty i jednak mąz dobrze zauważył ciemne plamki na ząbkach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulka, małemu doktorka też nie raz zaglądała w paszczę, ale nigdy nie powiedziała,że powinniśmy się wybrać do dentysty ![]() Ech... widzę, że moje dziecko najbardziej niekumate co do nocnika ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku, ale przy okazji łapania się za serduszko słyszeliśmy też ała ![]() ![]() Super, ze Daria wraca, bo jestem strasznie ciekawa jej najmłodszego Skarbu ![]()
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Kociulku to straszne
![]() ![]() A z nocnikowaniem to ważne, że jest postęp, a teraz to zobaczysz będzie coraz częściej wołał bo zacznie mu przeszkadzać jak w domu woła to zawoła i na dworzu. My to przeboije mamy gdy robimy zakupy i on woła na sali, a my musimy lecieć spory kawałek z nim do wc ![]() Ja wczoraj zażuciłam farbę na głowę i zonk ![]() Kostko co u Was bo widzę Cię ale nic nie piszesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny!
Kociulku tez jestem przekonana, że termin powinien byc szybszy, jesli sa do tego podstawy. Inna sprawa, jesli idziesz z dzieckiem do kardiologa na rutynowe badanie, tak po prostu. Wierzę, że wszystko u Adrianka jest w porządku ![]() Co do ząbków, to Natala nawet ładnie myje rano i wieczorem i na razie jest wszystko ok. Płatku, ja właśnie zaplanowałam sobie odswieżenie koloru dzis wieczorem, jutro paznokcie, a w poniedziałek regulacja brwi i henna u kosmetyczki. Po Natalę bylismy tydzień temu. Zostalismy na dwa dni, pojechalismy we czwartek od razu po pracy i wrócilismy w sobotę po południu. Powitania z Natalusią nie zapomnę do końca życia ![]() ![]() ![]() A dziś chodze na rzęsach, jestem padnieta po wczorajszej nocy. Natala sie przeziebiła. Goniła wczoraj jak oszalała i zgrzała sie, a potem zerwał sie silny i zimny wiatr i musiał ja przewiac, bo ma potworny katar. Nie mogła spac w nocy, duzo płakała. Budziła się dosłownie co godzinę, a dzis dosłownie wychodzi z niej mały diabełek, złosnik niesamowity. Gryzie, drapie i sprawdza moją reakcję. Kont juz zaliczyła kilkakrotnie, teraz śpi. Mam nadzieje, że jak sie obudzi to będzie spokojniejsza ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Wtajemniczenie
|
hello kobietki
to prawda ze terminy na wazne badania sa strasznie dlugie. a w przypadku dzieci to strasznie denerwujace. moja szwagierka dwa tygodnie temu stracila czesciowo wzrok. pisalam wam o tym. jezdzilam z nia na badania zajmowalam sie nie i siedzialam z nia. a teraz okazalo sie ze ma gruczol pnia mozgu. na szczescie po czwartkowej tomografii okazalo sie ze nie jest zagrozeniem dla zycia. a pierwszy ternin dawali jej na pazdziernik na tomografie. dopiero kiedy zaczelysmy naciskac ze to sprawa zycia lub smierci to znalezli 40 minut zeby chociaz te podstawowe przeswietlenia wykonac zeby sie upewnic czy nie jest to sprawa smierci. na szczescie okazalo sie ze jest maly i nie musi byc natychmiastowo operowana . kolejne badania stwierdzajace w jaki sposob nalezy go usunac ma 1 wrzesnia. tez siedzi jak na szpilkach na szczescie lekarka pozwolila jej do pracy wrocic. a ja pomieszkam troche w domu. nie dosc ze TZ w warszawie to i ja od rana do wieczora u szwagierki. wracalam z wiki do domu mylysmy sie i spac. a rano sniadanie i w droge. Kostko wim jakie t straszne tesknic za dzieckiem. ja na dwa dni zostawielam wiki z rodzicami kiedy jechalismy na wesele a w niedziele poryczalam sie jak glupia jak do mnie podeszla i przytulila sie. widze jak szczegolnie teraz gdy jest starsza przywiazuje sie i wie ze kogos brak. kiedy TZ wraca w piatek to biegnie i krzyczy tata i strasznie sie przytula. nie odstepuja na krok przez dobra godzine jego. Kociulku trzymam kciuki zeby nie bylo to nic strasznego z tym serduszkiem. a my dzisiaj pojechalismy do rodzinki za miasto ale bloto na podworku ze wiki cala brudna byla po 10 minutach wiec weszlismy do domku. zimno i deszczowo chociaz tylko po poludniu troche popadalo. teraz zawiozlam TZta na mecz i siedze z wiki sama. zaraz idziemy sie kapac i troche snu zlapac. postaram sie cos jutro skrobnac. pa pa kobietki milej niedzielki zycze.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
Halooooooooooooo......... .... Kobitki gdzie wyście się pochowały?
![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
no ja jestem, ale miałam ciezki tydzien, nawet pisac mi sie nie chciało, jak dobrze ze jutro swięto i nie trzeba isc do znienawidzonej pracy
![]() Oliwka była kilka dni na wczasach u dziadków, ale sie za nia steskniłam, a lobuziara sie z niej na tym wyjeździe jeszcze wieksza zrobiła. Ma takie teksty i buzia jej sie nie zamyka, non stop gada, jak kataryna ![]() Dzis wracamy do domu, Oliwka caly czas po drodze nawijka, my zamilkliśmy na chwile i Oliwka nagle stwierdzila "tata nic nie mowi", a ja "Oliweczko czasem trzeba nic nie mowic", a ona" mamo - Trzeba MÓWIĆ !!!" Kostko a co z Waszymi wakacjami? Macie juz cos na oku? Ja wyjezdzam 1 wrzesnia, chyba dostane jobla do tego czasu, jeszcze tak dlugo...ale sie ciesze, tylko szkoda ze dalej jestem gruba jak słon, nic nie schudłam ![]() Ch a go a jak Tobie idzie? a w ogole to wrzuciłybyscie jakies fotki, ja jutro postaram sie wkleic bo dzsi to tradycyjnie ![]() A propos tej ikonki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Moje odchudzanie stoi w miejscu a czasem nawet się cofa
![]() ![]() Co do śmiesznych tekstów, często jak już trzeba wracać wieczorem do domu mówię do Matisia: Choć kochanie bo już noc jest i trzeba spać. A on na to: ja nie musę spać, wies, mamusiu. Albo dziś schodzimy od babci a on na schodach znienacka mówi: Ale numel ... nie zablałem swojego picia !!! ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
Kasiulko prawdopodobnie z naszego wyjazdu nici
![]() Muszę wkleic jakieś zdjęcie Natalki, ma nową fryzurę. Chlasłam jej włosy do uszka, bo miała do ramion, ale takie nierówne, że kucyki dziwnie wygladały. A teraz ma w miarę równe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Ch ago usmiałam sie
![]() ![]() ![]() Co do odchudzania to mzemy podac sobie rece, ja stoje w miejscu, choc wiem ze sama jestem sobie winna. Wieczorem po całym dniu pracy odruchowo siegam po czekolade zeby sie odstresowac no i wszystko diabli biora.... Powiem wam ze dawno nie byłam taka zmeczona, chyba na gwalt potrzebuje urlopu. Szkoda Kostko ze Wam nie wypaliło, moglismy sie w sumie zgadac i pojechac razem na ten Rodos, dziewczyny by sie razem bawiły, moze w przyszłym roku? ![]() Gdzie sie podziewa Płatek??? ![]() Spadam, kapac Oliwke, zajrze potem |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
Wklejam obiecane zdjęcia
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zadomowienie
|
Kostko -- śliczna dziewczynka z Natalki, włoski udały Ci się
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Kostko super fotki, Natala rosnie jak na drożdżach, wyglada slicznie i ma łobuzerski błysk w oku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Wtajemniczenie
|
hello kobietki
nie wiem czy to wina burzy czy naszego kompa ale cos nie moglam nic przejrzec waszych wypowiedzi. dopiero teraz przeczytalam ( cos malo tego) i skrobne cos. Wiki robi piorunujace postepy na zajeciach. panie nie moga sie nadziwic i az po cichu szepcza pochwaly. bo podobno dzieci sie glosno nie chwali. sama grzecznie idzie z paniami za reke na zajecie i coraz lepiej sobie radzi z cwiczeniami. rzecz ktora najbardziej ich kierowala ku diagnozie ze ma objawy autyzmu - ukladanie rzeczy w rzadkach- zanikla. teraz uklada rzeczy w kolka a czesciej zajmuje sie jedna kakretna zabawka. potrafi sie skupic dluzej na czynnosci. same pochwaly a le i tak nie jest jeszcze gotowa na testy psychologiczne. jakos nie trawi psycholozki. ale i tak boje sie przeczkola. nie ma tam nocnikowania - dziecko musi samo powiedziec o swoich potrzebach zeby pani zaprowadzila je do lazienki. a wiki nie komunikuje. myslalam ze mam czas, wiki z nocniczka korzysta ale majtek zalozyc sobie nia da po domu lata w koszulce ino a o potrzebach nie komunikuje wcale. zobaczymy jak to bedzie. TZ dalej robi w waqrszawsie i do lutego maja tam prace. smutno mi bo myslalam ze zime bedziemy juz razem. na jedno dobtrze bo jest praca ale samej smutno jak diabli. tak to chociaz pogada sie o glupotach a przez telefon to jakos sztucznie gdy kilkadziesiat osob slucha i drze sie wnieboglosy. nie wiem jak u was ale u nas w nocu przeszla nawalnica. krzakow pelno i lalo jak nie wiem co. dzisiaj w dzien tez bylo zle ale nie tak strasznie. na szczescie teraz juzlepiej i na szczescie mozna okno uchylic bo przy zamknietych to udusic sie mozna. mam nadzieje ze jutro bedzie ladnie bo pod kielcami sa dymarki swietokrzyskie. chcielibysmy pojechac ale jak bedzie padac to z wiki nie ma co nawet isc na dymarki. wiki mnie ciagnie zeby jej wode na kapiel lac wiec zmykam do jutra kobietki
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
hej babulce niedobre gdzie sie podziewacie?
![]() Płatek co z Tobą? ![]() Tiaaro super ze Wiki robi postępy ![]() ![]() Oliwka o potrzebach tez nie komunikuje, efektem czego jest sikanie w majty ile wlezie. W niedziele w kosciele siedziala mi na kolanach i wysikała mi sie na spodnie ![]() ![]() ![]() Piszcie cos bo normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka, u nas w dalszym ciągu nie za ciekawie
![]() ![]()
![]() |
#2268 |
Rozeznanie
|
dzień Doberek
![]() co tam ??? ![]() Kiedy wyrzuce wszytkie wirusy to napisze wiecej bo starsznie wolno mi chodzi komputer. wstyd ale jeszce nie nadrobiłam tego wszytkiego co wystukałyście. chce sie tylko odezwac zebyscie wiedzxiłay ze nie dałam sie moim córom i żyje. ![]() no to qurde buziole wszytkim, do pozniej |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Daria, fajnie, że jesteś
![]() Dawaj koniecznie foty ![]() No i gratuluje córci ![]() A ja przechwaliłam Adriana, że czasem woła ![]()
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki czy mnie jeszcze pamietacie ??
![]()
#2271 |
Zadomowienie
|
Daria, świetnie, że się odezwałaś
![]() ![]() MALINA szooook ![]() Pisz tu zaraz ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
napisałam posta i szlag go trafił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zadomowienie
|
to prawda zniknełam...ale juz jestem
![]() ![]() ![]()
#2274 |
Zakorzenienie
|
Malina...
![]() ![]() ![]() ![]() A jak z tz-tem? Ułozyło sie Wam ? pamietam zee mieliscie jakies problemy... My jak widzisz ciągle razem, juz prawie 3 lata, choc nie piszemy juz tak intensywnie jak kiedys.Ale ja jestem od tego watku uzależniona i od tych watkowych bab i dzieciaczków ![]() ![]() Daria - Ciebie tez bardzo miło tu widziec, normalnie szok ze masz juz dwójke dzieci, jak ten czas zapiernicza, no nie ![]() ![]() Płatku nie poddawaj sie, tylko pisz, pisz - gdzie sie podziewałas tyle czasu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Raczkowanie
|
witajcie
mnie zapewne to już całkiem nie pamiętacie ![]() przypomnę,że mam córkę Weronikę,małą łobuziarę...od września idzie do przedszkola więc może się trochę uspokoi ![]() na początek to tyle ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
jeszcze wklejam zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malina Ty też nam się pokaż i Tomcia przede wszystkim ![]() Daria na Ciebie też licze ![]() ![]() Ja nie pisałam fakt, ale to przez to że nie miałam kompletnie nastawienia, na weselu ściełam się z tż i nie działo się dobrze więc nie chciałam pisaś, popadłam w jakąś depreche. Mati jest chory ma angine ropną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Płatku
![]() ![]() ![]() Mallaga ja Cie pamietam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Raczkowanie
|
weronika jest nawet az za bardzo samodzielna,od listopada nie uzywamy pampersów,załapała w ciągu kiku dni.od tamtej pory nawet w nocy woła siku
![]() oddaję ją do przedszkola tylko na 5 godzin.chcę żeby nauczyła się bawić z dziećmi a nie tylko je bić.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
ehh no u mnie wszystko kochane w normie po rozstaniu z Tż wziełam sie w garśc nie tylko ja bo moj Tż też .przez kilka miesięcy trzymaliśmy do siebie dystans ,po jakims czasie zaczelismy rozmawiac i zeszlismy sie na nowo od tamtej pory samae super latywy nie narzekam zmienilismy podejcie do życia a przedewszystkim dorośliśmy do tego aby byc rodzicami <psychicznie> postanowilismy sie przeprowadzic poniewaz wiekszosc naszych wczesniejszych problemow wynikała z otoczenia w którym wówczas bylismy po przeprowadzce bylismy zdani tylko na siebie i to pomogło .Oboje razem pracujemy dosyc dobrze zarabiamy takze nie mamy tez problemów finansowych które były wczesniej przyczyną wielu kłótni.Tomaszek jest zdrowy czasem łobuzuje ale to jak kazde dziecko w tym wieku .Jestem przykładem na to że mozna znalesc nic porozumienia jezeli sie tego chce.Także Płatku nie załamuj sie życie to koło macieja raz jest źle a pózniej cudownie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.