|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbować do skutku III
Witam wszystkich serdecznie dość długo się nie odzywałam, bo miałam doła i nie chciałam was dręczyc swoimi problemami. Powoli się zaczynam jednak uśmiechac a to z tego powodu i ze i moja siostra mająca problemy z zajsciem w ciażę leczyła się dosyc długo i wreszcie wyszła na prostą i może zacząć regularnie starac się o potomka.
A ja sama w domu. Mąż od wczoraj w delegacji, dziecko prawie cały dzień w szkole a wdomu mam masę sprzątania. Takiego sobie bajzla narobiłam, że sama nie wiem w co ręce włożyć. Widzę jednak, że na tym forum nie tylko ja mam takie problemy Pocieszę sie jednak bo dzisiaj na obiad mam naleśniczki z serem, a one zawsze mnie pogodnie usposabiają do całego swiata. Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie. By wreszcie się udało i bysmy miały tu fasolkowy wysyp.
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Kapuściane Pole Agabi (Agnieszka)~~~~~ @ 24.09 / test ??? / Białystok Agabil1 (Agnieszka)~~~ @ 01.09 / test po 30.09 / Łodź AMILAMIJA (Ania)~~~~~ @ 09.09 / leczenie TŻ / test. ???/ Warszawa Anisia25 (Ania)~~~~~~~ @ 05.09 / test. po opóź. @ / Gliwice *aurora* (Gosia) ~~~~~~ @ 23.08 / test. po opóźnieniu @ / woj. łódzkie Bazylia 222 (Agata)~~~~ @ 02.09 / test. ??? / Dublin becia_leszno (Beata)~~~ @ 05.09 / test. po opóź. @ / Leszno bombka666 (Sylwia)~~~~ @ 18.09 / test. nie będzie / Krapkowice Dorotka@ (Dorota)~~~~~ @ 11.09 / test. po opóź. @ / Włocławek Frida 26 (Dorota)~~~~~~~ @ 02.09 / test.??? / Wielkopolska Funieczka (Ewa)~~~~~~~ @ ??? / test.??? / Radom freshona (Agnieszka)~~~ @ 14.09 / test. po opóź. @ / Śląsk GoniaJ (Gosia)~~~~~~~~ @ 16.08 / test. po opóź. @ / San Diego / Carlsbad Gothika (Arleta)~~~~~~~~ @ 01.09 / test. nie będzie / Szczytno Grażina (Grażyna)~~~~~~ @ 23.09 / test. ??? / Gdańsk JoanC (Asia) ~~~~~~~~~~ @ 01.09 / Bad. w zawieszeniu / test. nie będzie / Ciechanów jukol (Justyna)~~~~~~~~~ @ 17.08 / test. po opóź. @ / leczenie TŻ-a / Ząbkowice Śl. kachula27 (Kasia)~~~~~~ @ 17.09 / test. po opóź. @ / lubuskie Kasiulka22 (Kasia)~~~~~~ @ 19.09 / test. ??? / Rzeszów Kindzia1984 (Kinga)~~~~~ @ 18.09 / test. ??? / Nowy Sącz Madziorka (Magda)~~~~~ @ 14.09 / Leczenie TZ-a / Warszawa m@gd@len@ (Magda)~~~ @ 11.09 / test. po opóź. @ / leczenie TŻ-a / Chojnów Mała75 (Monika)~~~~~~~ @ 26.09 / test. ??? / Wielkopolska mamz (Anna)~~~~~~~~~~ @ 27.08 / test. po opóź. @ / Kraków marta 8117 (Marta)~~~~~~ @ 06.09 / test. ??? / Wrocław meszsares (Gosia)~~~~~~ @ 02.09 / test. po opóź. @ / Gliwice milunia ania (Ania)~~~~~ @ 13.07 / test. ??? / Rzeszów moni.qa (Monika)~~~~~~~ @ 30.08 / test. ok. 26.09 / lubuskie niunieczek (Żaneta)~~~~~ @ 08.09 / test. ??? / okolice Dzierżoniowa roxi1980 (Kasia)~~~~~~~~ @ 08.09 / test. nie będzie / Sosnowiec Schmetterling~~~~~~~~~ @ 30.05 / test. 28.06 / Niemcy !!!!! + BRAK IMIENIA seona (?????)~~~~~~ @ 09.09 / test. ??? / Rzeszów statmilka (Milena)~~~~~~ @ 06.07 / test. ??? / Poznań UnholyOne (Ola)~~~~~~~ @ 04.09 / test. po opóź. @ / okolice Warszawy Celka 2000 (Celina) (t.p. 05.11.2007 Adaś) bb-m (Bożena) (t.p. 17.11.2007) Yoolia (Julia) (t.p. 17.11.2007) *misia* (Monika) (t.p. 20.11.2007Mateusz) martka 83 (Marta) (t.p. 25.11.2007 Mateusz) Fiona_80 (Julita) (t.p. 04.12.2007) Jolineczka (Jola) (t.p. 05.01.2008 Alicja lub Tomasz) Kasik B (Kasia) (t.p. 13.01.2008 Aleksandra) Ramila (Milena) (t.p. 30.01.2008 Pola) mała_majeczka (t.p. 27.02.2008) joasiunial (Asia) (t.p. 28.02.2008 Marek) majula (Gosia) (t.p. ok. 15.03.2008) adatka (Agata) (t.p. 19.03.2008) ray (Justyna) (t.p. 25.03.2008) Myszka_ (Agata) (t.p. 11.04.2008) NIUNCIO (?????) (t.p. ??.??.2008) Eenax (Ela) (t.p. 18.04.2008) Fredziunia (Fredzia) (t.p. ??.??.2008) 83monia (Monika) (t.p. ??.??.2008 Kinga lub Artur) Nasze Kapuściane Bobasy
kasia_mw (Kasia) - Krzyś - ur. 20.06.2007 Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2007-09-26 o 15:03 |
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
[quote=roxi1980;5382628]Grażynko - ale do Pola to ja potrzebuję datę ostatniej @... chyba zapomniałaś
![]() Tak tak masz racje ok ostatnia to 23.09 |
|
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Cytat:
, a że jesień już, więc trzeba się jakoś ogrzać, będziemy wykorzystywać tż-ów ile tylko się da, w granicach rozsądku oczywiście . Ja też czuje, że ta wredna @ czai się gdzieś za rogiem i tylko czeka, żeby uderzyć Jeszcze jej pokarzęKasiu skąd ty tą koleżankę wytrzasnęłaś?? Głupota to chyba paruje jej wszystkimi otworami na ciele, bo się już zmieścić nie może... Nic tylko przybić jej blachę w ten pusty łeb. Przepraszam Kasiu, że tak mówię o twojej koleżance, ale inaczej nie mogłam. |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga koleżanki była nie na miejscu. Wywnioskowałabym (choć drażliwiec ze mnie), że koleżanka uwaza mnie za ...gorszą, bo nawet z czymś takim jak zajście w ciąże nie umiem sobie porazić. Chyba lepiej nie wdawać sie w rozmowy na temat dziecka z tą koleżanką.
|
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
Dziwwczyny powiem wam co mnie skłoniło aby znowu zacząć pisać. Moja sąsiadka tak jak ja poroniła swoją pierwszą ciąże i jest w moim wieku, miała wiecej szczęścia bo po 10 miesiącach udało sie jej i w piątek urodziła zdrowego pięknego różowego bobaska i dała mu na imie tak jak ja chciałam dać mojemu synkowi jak bym go miała czyli Oskar. Tak mnie to jakoś wzruszyło bo kiedyś rozmawiałyśmy o naszych tragediach ale ona wtedy już była w ciąży i pytałam jak da na imie jeśli będzie chłopiec i powiedziała że niewie a ja powiedziałam jej że dla chłopca strasznie podoba mi sie imie Oskar i jak będe kiedyś miała chłopca to tak go nazwe i prosze niespodzianka. Jeszcze nieodwiedzałam koleżanki bo chora byłam ale za jakieś dwa dni ją odwiedze i niemoge sie doczekać aż wezme na ręce malutkiego Oskarka.
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Ja propozycji urodzenia za mnie nie miałam, ale jedna z Pań mieszkających niedaleko zapytala czy ma nam pokazac jak sie dzioeci robi bo nam to wolno idzie ... z mężem mówimy na nia króliczyca bo ma jedno dziecko za drugim :P
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
boshe czemu niektore kobiety tak drecza inne...?
|
|
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
Becia to masz niezłych sąsiadów w okolicy, Pani ma fantazję, ja nie wytrzymałabym i puściłabym jej wiązankę na do widzenia.
|
|
|
|
#2262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem wam że ja też spotykam sie z twierdzeniami typu: a wy na co jeszcze czekacie , moglibyście już sie postarać o potomka kiedy na was kolej przyjdze nie oglądaj tak dziecka tylko zacznij sie starać o swoje od patrzenia jeszcze nic sie nie urodziło. Czasami mam już na końcu języka aby coś obpowiedzieć ale zagryzam go i tylko sie uśmiecham odpowieadając że na mnie też przyjdzie pora. |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raczej unikam kłótni z ludźmi. Po co? Ale kiedy w wieku 25 lat usłyszałam od sąsiadki, że już tylko staropanieństwo mi pozostało to jej powiedziałam, żeby się odpier....liła i pilnowała swojego. Jej mąż ma kochanki na lewo i prawo. Baba wie o tym a jednak wpierdziela się w życie innych...
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe u nas to standardowy tekst... zawsze odpwoiadam, że wiem skąd sie dzieci biorą i zmieniam temat bo żal mi takich ludzi... najgorsza jest teściowa ... ciagle tylko pyta kiedy, jakie imie, nawet zaczela ciuszki robic jakies ...
|
|
#2265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niemniej jednak poczułam się jak jakiś niepełnowartościowy towar na wyprzedaży... Oni mają dziecko, które zrobili za pierwszym podejściem, mimo nazwijmy to... pewnych problemów Ja poczułam się deczko dziwnie, bo ona ma dziecko... a ja nie mogę?? Ehhh - szkoda pisać... Idę robić frytki (wiem, wiem niech żyje zdrowe odżywianie), ale mąż mnie prosił, bo poszedł do pracy na zebranie z Dyrektorem, a babcia przyniosła nam takie piękne, świeżo ukopane przez jakiegoś jej znajomego typowo frytkowe ziemniaczki (długie i ogromne )Buziaki dla Was wszystkich - i przypominam (nie wiem czy pamiętacie), że jak pisałam o walce z pragnieniem, to badania wskazują, że najwięcej dzieci poczyna się między wrześniem a listopadem ze wskazaniem na październik - więc... do dzieła - październik już za kilka dni (Mam nadzieję, że ruch uliczny zaniknie i w wielu polskich miasta będzie słychać tylko "ohhhh", "aaaaaaa", "taaaaak, kochanie, moooocniej....", "oooooooooooo, jesteś rozkoszna...", hehe - miłego Wam życzę...)
|
|||
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=roxi1980;5383111]
Buziaki dla Was wszystkich - i przypominam (nie wiem czy pamiętacie), że jak pisałam o walce z pragnieniem, to badania wskazują, że najwięcej dzieci poczyna się między wrześniem a listopadem ze wskazaniem na październik - więc... do dzieła - październik już za kilka dni (Mam nadzieję, że ruch uliczny zaniknie i w wielu polskich miasta będzie słychać tylko "ohhhh", "aaaaaaa", "taaaaak, kochanie, moooocniej....", "oooooooooooo, jesteś rozkoszna...", hehe - miłego Wam życzę...)[/QUOTE]hihi tylko Ty mogłaś na to wpaść haha
|
#2267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ble ble ble i zawsze mam ochote powiedzieć kurde to nie piekarnia jak bedzie to będzie.
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu dzięki!!
Twoje niezwykłe poczucie humoru zawsze zwala mnie z nóg ![]() Będę walczyć a co tam....mam nadzieję że mi sie nie znudzi ![]() A ta Twoja koleżanka to chyba - przepraszam - ale ma nie po kolei w głowie? Jak nie wie co powiedzieć w takiej sytuacji to lepiej niech się wcale nie odzywa! Boshe głupota ludzka nie zna granic! Ludzie nie rozumieją że ktoś może mieć problem z zajściem bo im sie udało albo wpadli..Więc poczęcie to dla nich bułka z masłem i dla innych też powinno być.. Najlepiej to się rozmnażać na zawołanie.. |
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To może wreszcie czas to powiedzieć... ja bym zaryzykowała... |
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
moze takim glupim uwagom nalezy odpowiadac rownie glupio 'ale my nie chcemy dzieci, bo lubimy wygode i swoje towarzystwo' i sie szeroko usmiechnac
![]() a w myslach wyslac fluid pt 'spadaj ofiaro'
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też racja... może więcej tu będzie takich szczęśliwców mam nadzieję...
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Ja z wątku mamuś marcowo-kwietniowych, ale pozwole sobie wtrącić swoje 3 grosze.
Staraliśmy sie o dzidziusia 2,5 roku, więc też zdążyłam nasłuchać się różnych przykrych rzeczy. Najgorsze było wpychanie mi dziecka na ręce, "żebym się zaraziła" - to w kręgu rodziny (upiorna rodzinka Adamsów). Natomiast poza rodziną to jedna bezczelna wpadkowa mamusia zapytała mojego męża na ulicy (taaak, zaczepiła go) czy my przypadkiem nie możemy mieć dzieci. KOSZMAR! Tak w ogóle to najmądrzejsi w tej dzidzinie są albo Ci, co wpadli, albo Ci, co to " co rok - prorok". Oboje zdecydowaliśmy, żeby o naszym problemie, leczeniu, zabiegach nic nikomu nie mówić bo to przecież nasza intymna sprawa. Nie wiem, czy ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że jeżeli ktoś nie ma od razu po ślubie dziecka, to albo z wyboru, albo z konieczności i słowa tych życzliwych ani na jedno, ani na drugie nie mają absolutnie żadnego wpływu. Za ten cały jad, którym byłam karmiona w gronie rodzinki i poza przez 2,5 roku, wcale nie mamy zamiaru nikogo informować o mojej ciąży. Jak ktoś zauważy brzuszek, no to będzie wiedział. A póki co, ciiiiiii.... ![]() Powodzenia w Waszych staraniach. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
Nio i wszystkie kiedyś zasiądziemy do wigilijnego stołu i będziemy zagryzać makowca ogórkiem.
Wieczorkiem jeszcze wpadne ale teraz uciekam do pracy no ale wcześniej z pieskiem wyjde pa pa . |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
[quote Buziaki dla Was wszystkich - i przypominam (nie wiem czy pamiętacie), że jak pisałam o walce z pragnieniem, to badania wskazują, że najwięcej dzieci poczyna się między wrześniem a listopadem ze wskazaniem na październik - więc... do dzieła - październik już za kilka dni
(Mam nadzieję, że ruch uliczny zaniknie i w wielu polskich miasta będzie słychać tylko "ohhhh", "aaaaaaa", "taaaaak, kochanie, moooocniej....", "oooooooooooo, jesteś rozkoszna...", hehe - miłego Wam życzę...)[/quote]Buehehehe ![]() Takich wiadomości mi teraz trzeba
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) młodzi jesteśmy (to akurat prawda) b) sama sobie nie zrobię (bo maż wtedy jakoś zbytnio nie chciał) a na waszym miejscu powiedziałabym że się leczycie - głupie pytania by się skończyły. czasem nieźle wygląda taki szok u innych i można się pośmiać żebyście widzieli jak zareagowali moi znajomi na tekst że mam podejrzenie padaczki (o często mdleję i mam migreny - w sumie chyba od zawsze) - taaaakie oczy i więcej nikt o nic juz nie pytał.czasem lepiej dać se luuzz i brać innych na litośc - wtedy są tacy mili. bo ludziom się wydaje, że tak łatwo się dzieci robi - bum i jest! - bo sami wpadli albo zbyt wiele nie czekali. a poza tym - trzymam za was kciuki, bo za taką determinacje to należy się nagroda ![]() nie wiem, może ja do tego podchodzę dość lekko, bo zawsze jak myślałam o dzieciach i jakby się okazało że nie mogę ich miec to byłam zdecydowana na adopcję. wiadomo - to co innego, nie nosi się maleństwa pod sercem, ale z braku laku... z resztą - kocham wszystkie dzieci (a niektóre mnie też )coś mi się przypomniało: miałam kiedyś jakąś audycję na kompie gdzie pytano dzieci co to jest miłść i ślub. jedno odpowiedziało: najpierw sie ludzie zadłużaja, potem powbierają a po 3 miesiącach jest dziecko... i właśnie tacy rodzice "wcześniaków" będą wam mówić jak to się robi i kiedy macie mieć dzieci skoro sami nie zadbali o odpowiedni czas?
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2007-09-26 o 13:42 Powód: czemu robię tyle literówek? |
|
|
|
|
#2278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, zrobiłaś mi strasznego smaka na frytaski, ale boję się rzucić na głęboką wodę, bo czuję się trochę lepiej, po tej diecie lekkostrawnej, czasami coś przekąszę niedozwolonego, ale to różnie później bywa z moim żołądkiem. A co do jedzenia frytek, to powiem Ci, że zawsze z tż robimy je z 2 kg ziemniaków ,ja obieram, on kroi, smażonko i wielkie obżarstwo, oczywiście po połowie , a później stękamy, że się obżarliśmy.Oby te badania miały potwierdzenie na naszym wąteczku, czego wszystkim dziewczynom i sobie życzę. Na pewno nie będziemy próżnować
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście rodzice moi rodzice sa wspaniali i wiedzą, że jak ma byc to bedzie i nie zadręczaja nas pytaniami.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

Pocieszę sie jednak bo dzisiaj na obiad mam naleśniczki z serem, a one zawsze mnie pogodnie usposabiają do całego swiata.

Kapuściane Pole
. Ja też czuje, że ta wredna @ czai się gdzieś za rogiem i tylko czeka, żeby uderzyć
Jeszcze jej pokarzę

KOSZMAR! 
, zrobiłaś mi strasznego smaka na frytaski, ale boję się rzucić na głęboką wodę, bo czuję się trochę lepiej, po tej diecie lekkostrawnej, czasami coś przekąszę niedozwolonego, ale to różnie później bywa z moim żołądkiem. A co do jedzenia frytek, to powiem Ci, że zawsze z tż robimy je z 2 kg ziemniaków
,ja obieram, on kroi, smażonko i wielkie obżarstwo, oczywiście po połowie