![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Salony Mody Ślubnej w Tarnowie
pierwsza suknie zmierzylam w alis i juz myslalam ze to bedzie ta ale potem bylam w hermago i tam mierzylam dwie okazolo sie ze sa duzo lzejsze od tej z alis i bardzo mi sie podobaly w hermago obie byly podobne zdecydowalam sie na ta w ktorej lepiej sie czulam i byla bardziej bogatsza
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
bardzo zwracalam uwage na wygode po dowiadczeniach mojej przyjaciolki i jej poradachh i mysle ze dobrze trafilamm
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
iwka28 tylko, że ja wzięłam zdjęcie bukietu i jej pokazałam. Pani na to powiedziała, że to pewno zagranicą był robiony.
Słyszałam kilka dobrych opinii na temat tej drugiej kwiaciarni na Krakowskiej ale po rozmowie z tą Panią obok słonia odechciało mi się chodzić i pytać. Iwka możesz wkleić zdjęcie swojego bukietu? Jak będę w Tarnowie to na pewno przejdę się do tej kwiaciarni i porozmawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Raczkowanie
|
Ja słyszałam dużo dobrego o Panu który ma kwiaciarnie na rogu Krakowskiej i Czerwonych Klonów jak się zjeżdza na osiedle koszyckie, tam jest taka budka z kwiatami , robił bukiet, przystrojenie samochodu i kościoła moim znajomym i byli bardzo zadowoleni
![]() Edytowane przez jonathan00 Czas edycji: 2009-02-18 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Rozeznanie
|
Pani w kwiaciarni albo jest jakas nie normalna albo strasznie leniwa,ja chce taki sam bukiet kula z roz i dlugie trzymanie albo sizal (tuba) albo trawka,pytałam w kilku kwiaciarniach i w zadnej nie było problemu,tylko ceny mnie zszokowały bo za jeden bukiet 150 zl sobie licza!
Co do makijazu z dojazdem to moja znajoma slicznie maluje i dojezdza do panny młodej moge dac numer na prywatna wiadomosc jak ktoras z was chce!! Obraczki bedziemy robic u znajomego zeby bylo taniej. Ja swoja suknie juz mam!! ![]()
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. Nie mogąc przybrać żadnego kształtu, osiada ciasno na dnie serca jak śnieg podczas bezwietrznej nocy. Edytowane przez martak110 Czas edycji: 2009-02-21 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny!
widam Was po kilkudniowe nieobecnosci ![]() bylismy ze znajomymi w gorach, u nas zima to nie jest zima, w gora to jest dopiero zima ![]() wyszalalam sie na desce za wszystkie czasy... widze, ze zakupy garniturow poczynione, my z TZ-em wybieramy sie jutro i jutro tez idziemy za obraczkami, chyba, ze dzisiaj wieczorem wybierzemy sie do Maxa; odnosnie bukietow, ja tez chce miec forme kuli, tylko taka niepelna, zakonczona trawka, bukiet bede robila chyba na Lwowskiej w Adria czy jakos tak sie nazywa ta kwiciarnia, kobitka ma mnostwo katalogow, moja przyjaciolka tam robila bukiet, byla zachwycona, wiec ja tam sie wybiore nawet orientacyjnie; wczesniej jeszcze czeka mnie szukanie butow :/ Edytowane przez magdzia33 Czas edycji: 2009-02-18 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja Wam polecam sprawdzić kwiaciarnie w Zenicie. Teraz byłam na weselu u koleżanki i miała bukiety i butonierkę dla TŻ właśnie tam zamawiane. Bukiety były w formie kuli, białe kwiaty i taka trawka i listki do dekoracji. Jak będę miała zdjęcia to wkleję. Mnie osobiście się bardzo podobały bo nie były wielkie (a uważam że bukiet powinien zdobić a nie przysłaniać panny młodej) i do tego bardzo zgrabne. Nie wiem jak to jest cenowo ale chyba za 2 bukiety i butonierkę 180 zł. Nie wiem jak to jest w porównaniu do innych kwiaciarni ale efekt naprawdę piękny. No i kwiaty trzymały się bardzo długo.
Pozdawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie PM
![]() Przeczytałam prawie cały wątek co zajęło mi dużo czasu ![]() ![]() Teraz muszę znaleźć buty żeby miec już na przymiarkę, wybrac fryzurę (chyba będzie taka jak na zdjęciu tylko zamiast opaski jakaś szarfa...) no i dodatki ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
witaj zamroz na naszym forum
![]()
![]() |
#2260 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!
muszę się Wam pochwalić kochane- wczoraj z moim TZ kupiliśmy obrączki i garnitur! ![]() ![]() ![]() Garnitur kupiliśmy w saloniku koło świtu- idzie się tam schodkami (chyba na tym budynku jest telebim). I muszę Wam z czystym sumieniem polecić ten sklepik! Wybór aż głowa boli, różne kolory fasony, style a cena jest naprawdę przystępna. W sumie wydaliśmy tam ponad 800 zł ale ubraliśmy mojego TZ od stóp do głów (łaćznie z butami, paskiem a nawet skarpetkami ![]() ![]() ![]() Obrączki kupiliśmy tak jak polecałyście na krakowskiej (daliśmy za nie 1300 zł) są ze złota i białego złota, grawerkę mieliśmy za darmo na miejscu. teraz tylko jeszcze sukienka! a co do bukieciku to ja zastanwaiam się nad połączeniem frezji i storczyków. Myślałm nad kaliami ale wyczytałam gdzieś na forum że przynoszą łzy (ach te przesądy!) i zrezygnowałąm, a róże to mi się wydaja już taki oklepane ![]() 18 lipca 2009- Mój Wielki Dzień |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, my idziemy dzisiaj za obraczkami, ktory to jubiler jest na krakowskiej?? kolo jakiego sklepu? bo chce tam trafic
![]() kassate, calosc placiliscie za obraczki?? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy kassate1203 kupowala w tym samym sklepie co ja bo akurat na krakowskiej to jest kilka jubilerow ja napewno moge polecic tam gdzie my kupilismy czyli na krakowskiej miedaleko banku PKO dokladnie krakowska 17 niedawno przerobili ten sklep i jest duzo wiekszy my nie wpklacalismy calosci tylko zaliczke my akurat 400 zl i obraczki mamy do odebrania w marcu czyli po miesiacu juz z grawerem oczywiscie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
Ja własnie o tym sklepie koło świtu kiedys pisałam,naprawde godny polecenia jezeli chodzi o ubranie TŻ
![]() ![]() dziewczyny pytanie z innej beczki czy ktoras zna jakiegos sprawdzonego drozbe weselnego bo moj TZ teraz sobie wymyslil ze takiego chce a iwekszosc ma juz zajete terminy wiec jak macie jakies namiary to bardzo prosze.
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. Nie mogąc przybrać żadnego kształtu, osiada ciasno na dnie serca jak śnieg podczas bezwietrznej nocy. Edytowane przez martak110 Czas edycji: 2009-02-19 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Napisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- My tez zamówilismy na Krakowskiej 17 koło PKO, z białego złota, proste , moja tylko będzie z cyrkonią za ok 1100 zł. Wpłacilismy zaliczke resztę zapłacimy przy odbiorze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
chyba tam jst najtaniej, a ile wplaciliscie zaliczki? ile % placi sie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Przyczajenie
|
My daliśmy 300 zł zaliczki a z tego co pamietam to sprzedawczyni mówiła że 200 zł chociaż żeby dać. Polecam ten salon bo obeszliśmy kilka i tylko w tym coś nam się spodobało i to nie jeden model a kilka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja drużby napewno nie będe mieć, bo tak szczerze mówiąc to słyszałam dużo niepochlebnych opinii o drużbach wynajmowanych. Ze z orkiestrą nie potrafią się zgrać, że niektórzy to w ogóle śpiewać nie umieją, że pieniędzy dużo a rezultat marny itp. Jeżeli chcecie to weźcie sobie sprawdzonego- takiego który był u znajomych na weselu i który Was się spodobał. Ja osobiście raczej odradzam, można poprosić pana z orkiestry zeby tak trochę "robił za drużbę" wiem że w niektórych orkiestrach tak też robią. ---------- Napisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- [quote=martak110;11051506]Ja własnie o tym sklepie koło świtu kiedys pisałam,naprawde godny polecenia jezeli chodzi o ubranie TŻ ![]() ![]() Właśnie wiedziałam że ktoś tu polecał tylko nie wiedziałam kto ![]() ![]() No właśnie róże nie powiem że mi się nie podobają bo podobają mi się i to bardzo tylko że właśnie wydają mi się już takie pospolite. Ale mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie ![]() Edytowane przez kassate1203 Czas edycji: 2009-02-19 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
melduje sie
![]() bylismy z Tz-em w maxie, w swicie i na Krakowskiej, jedne obraczki bardzo nam sie spodobaly w swicie, niestety kosztowaly 1900, wiec zrezygnowalismy, w ogole jak mierzylam te obraczki to takie leciutkie wszystkie, tez tak mialyscie dziewczyny?? w kazdym razie nic nie wybralismy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznie prezentujesz sie w tej sukini !!!!!!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
my kupowaliśmy obrączki na targowej
![]() ![]() ![]() My drużbe mamy i to sprawdzonego ![]() Jest jeden taki pan mieszka w Tuchowie, sama go chciałam, ale niestety był juz zajęty ![]() ![]() Ej ej ej dawno mnie tu wogole nie było :P Qrcze to juz za niespełna poł roku ![]() ![]() Póki co jutro ostatni egzamin i moze bedzie troche wytchnienia ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
ksiooola88, wlasnie na targowa mamy zamiar sie wybrac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym poprosiła o naiary do tej znajomej ![]() ![]()
![]() |
#2273 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może powiedz orkiestrze, żeby bawiła gości. U mnie tak będzie ![]() Cytat:
Iwka możesz wkleić zdjęcie swojego bukietu? Jak będę w Tarnowie to na pewno przejdę się do tej kwiaciarni i porozmawiam. Już wklejam. Po długim rozmyślaniu zrezygnowałam z kali, które by mnie jeszcze bardziej "wyciągnęły" w mojej rybce i zdecydowałam się na storczyki. Nawet dobrze się składa, bo chcę mieć żywe kwiaty na torcie, a storczyki długo wytrzymuja i nie będę się bała, że oklapną. Na tapecie były jeszcze tulipany, ale przy moim "maratonie" w dniu ślubu nikt nie ręczy za ich trwałość. Jeszcze nie wiem który, ale jeden z tych (ten drugi byłby z zielonych storczyków tak jak ten pierwszy i kremowych lub bordowych goździków zamiast róż, wstążka zielona):
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2009-02-20 o 19:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
niestety TZ musial byc dluzej w pracy i nie poszlismy, ale myslimy nad tymi, ktore tak bardzo sie nam spodobaly, zastanawiamy sie, czy dolozyc i wybrac te wymarzone, mamy jeszcze czas
![]() odnosnie bukietow, widze, ze mamy podobny gust, ja wybralam ten drugi, tylko bedzie on z rozowych i fioletowych roz z biała (chyba) wstazka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
![]()
dziewczyny możecie mi polecić wypożyczalnie fontan czekoladowych w tarnowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Rozeznanie
|
dziewczyny melduje ze wczoraj byłam w art creo i weszłam blondynk wyszłam brunetka,ale takie było zamierzenie pani fryzjerki
![]() ![]() ![]() Bylismy tez u ksiedza,siedzielismy prawie 1,5 h bo ksiadz bardzo powoli bytał i byl bardzo dokladny :P Pytał nas podstawowych modlitw tj. Ojcze Nasz ,10 przykazań ,przykazania koscielny itd. w sumie to sie zdziwiłam ale w tym protokole przedslubnym jest takie pytanie hehe. Dostalismy juz kartki do spowiedzi poradni przedmalzenskiej i Nastepne spotkanie w kancelarii mamy dopiero 22 maja,wiec nie jest tak strasznie,duzo tego bieganina za papierkami nie ma.
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. Nie mogąc przybrać żadnego kształtu, osiada ciasno na dnie serca jak śnieg podczas bezwietrznej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
martak110, mieliscie juz te metryki chrztu ze soba jak byliscie u ksiedza??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dowody osobiste metryke chrztu i bierzmowania swiadectwa nauki religii (swiadectwo ze szkoly) i swiadectwo ukonczenia kursu przedmalzenskiego jak ktos juz ma. Dopiero na drugie przynosi sie dokument z USC wiec wszystko ok ![]()
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. Nie mogąc przybrać żadnego kształtu, osiada ciasno na dnie serca jak śnieg podczas bezwietrznej nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
a skad mamy wziac metryke bierzmowania? nic ksiadz nam nie mowil o metryce bierzmowania... i ile w koncu jest wazna ta metryka chrztu??
iwka, bede robila bukiet w kwiaciarni na lwowskiej, Adira chyba sie tak nazywa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.