Tarnowskie Panny Młode - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-18, 08:38   #2251
AmoTita
Raczkowanie

GG do AmoTita
Dot.: Salony Mody Ślubnej w Tarnowie

pierwsza suknie zmierzylam w alis i juz myslalam ze to bedzie ta ale potem bylam w hermago i tam mierzylam dwie okazolo sie ze sa duzo lzejsze od tej z alis i bardzo mi sie podobaly w hermago obie byly podobne zdecydowalam sie na ta w ktorej lepiej sie czulam i byla bardziej bogatsza
AmoTita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 08:47   #2252
AmoTita
Raczkowanie

GG do AmoTita

bardzo zwracalam uwage na wygode po dowiadczeniach mojej przyjaciolki i jej poradachh i mysle ze dobrze trafilamm
Stary 2009-02-18, 10:28   #2253
AgneseInes
Raczkowanie

iwka28 tylko, że ja wzięłam zdjęcie bukietu i jej pokazałam. Pani na to powiedziała, że to pewno zagranicą był robiony.

Słyszałam kilka dobrych opinii na temat tej drugiej kwiaciarni na Krakowskiej ale po rozmowie z tą Panią obok słonia odechciało mi się chodzić i pytać.

Iwka możesz wkleić zdjęcie swojego bukietu? Jak będę w Tarnowie to na pewno przejdę się do tej kwiaciarni i porozmawiam.
AgneseInes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 10:35   #2254
jonathan00
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jonathan00

Ja słyszałam dużo dobrego o Panu który ma kwiaciarnie na rogu Krakowskiej i Czerwonych Klonów jak się zjeżdza na osiedle koszyckie, tam jest taka budka z kwiatami , robił bukiet, przystrojenie samochodu i kościoła moim znajomym i byli bardzo zadowoleni pzdr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (46,5 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez jonathan00
Czas edycji: 2009-02-18 o 14:44
jonathan00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 16:08   #2255
martak110
Rozeznanie

Pani w kwiaciarni albo jest jakas nie normalna albo strasznie leniwa,ja chce taki sam bukiet kula z roz i dlugie trzymanie albo sizal (tuba) albo trawka,pytałam w kilku kwiaciarniach i w zadnej nie było problemu,tylko ceny mnie zszokowały bo za jeden bukiet 150 zl sobie licza!
Co do makijazu z dojazdem to moja znajoma slicznie maluje i dojezdza do panny młodej moge dac numer na prywatna wiadomosc jak ktoras z was chce!!
Obraczki bedziemy robic u znajomego zeby bylo taniej.
Ja swoja suknie juz mam!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S_(12).jpg (59,2 KB, 68 załadowań)
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. Nie mogąc przybrać żadnego kształtu, osiada ciasno na dnie serca jak śnieg podczas bezwietrznej nocy.

Edytowane przez martak110
Czas edycji: 2009-02-21 o 15:02
martak110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 16:28   #2256
magdzia33
Zakorzenienie

czesc dziewczyny!
widam Was po kilkudniowe nieobecnosci
bylismy ze znajomymi w gorach, u nas zima to nie jest zima, w gora to jest dopiero zima
wyszalalam sie na desce za wszystkie czasy...
widze, ze zakupy garniturow poczynione, my z TZ-em wybieramy sie jutro i jutro tez idziemy za obraczkami, chyba, ze dzisiaj wieczorem wybierzemy sie do Maxa;
odnosnie bukietow, ja tez chce miec forme kuli, tylko taka niepelna, zakonczona trawka, bukiet bede robila chyba na Lwowskiej w Adria czy jakos tak sie nazywa ta kwiciarnia, kobitka ma mnostwo katalogow, moja przyjaciolka tam robila bukiet, byla zachwycona, wiec ja tam sie wybiore nawet orientacyjnie; wczesniej jeszcze czeka mnie szukanie butow :/

Jestem żoną

Maleństwo

Edytowane przez magdzia33
Czas edycji: 2009-02-18 o 16:29
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 18:48   #2257
midnite
Raczkowanie

Dziewczyny ja Wam polecam sprawdzić kwiaciarnie w Zenicie. Teraz byłam na weselu u koleżanki i miała bukiety i butonierkę dla TŻ właśnie tam zamawiane. Bukiety były w formie kuli, białe kwiaty i taka trawka i listki do dekoracji. Jak będę miała zdjęcia to wkleję. Mnie osobiście się bardzo podobały bo nie były wielkie (a uważam że bukiet powinien zdobić a nie przysłaniać panny młodej) i do tego bardzo zgrabne. Nie wiem jak to jest cenowo ale chyba za 2 bukiety i butonierkę 180 zł. Nie wiem jak to jest w porównaniu do innych kwiaciarni ale efekt naprawdę piękny. No i kwiaty trzymały się bardzo długo.
Pozdawiam
midnite jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 20:19   #2258
zamroz
Przyczajenie

Witam wszystkie PM
Przeczytałam prawie cały wątek co zajęło mi dużo czasu Ja biorę ślub w tym roku, dokładnie 16 maja. Wesele odbędzie się w Machowej w hotelu Sezam, mamy zamówiona orkiestrę i fotografa, obrączki, garnitur i suknię. Suknia jest z Hermago. Na początku chciałam suknię wypozyczyć, ale okazało sie że tam nie wypożyczaja a ja się w niej zakochałam, więc musiałam kupić załączam zdjęcie, co o niej myslicie? Jest skromna, ale wszystko będzie skromne, wesele tez tylko na 60 osób.
Teraz muszę znaleźć buty żeby miec już na przymiarkę, wybrac fryzurę (chyba będzie taka jak na zdjęciu tylko zamiast opaski jakaś szarfa...) no i dodatki
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie004.jpg (84,9 KB, 133 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07Redhead.jpg (66,8 KB, 53 załadowań)
zamroz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 05:58   #2259
jadira
Raczkowanie

witaj zamroz na naszym forum Suknie masz przecudną, straszliwie mi sie podoba!!!!! Mozna wiedziec ile za nia dalas?
Stary 2009-02-19, 09:21   #2260
kassate1203
Rozeznanie

Hej dziewczynki!
muszę się Wam pochwalić kochane- wczoraj z moim TZ kupiliśmy obrączki i garnitur!

Garnitur kupiliśmy w saloniku koło świtu- idzie się tam schodkami (chyba na tym budynku jest telebim). I muszę Wam z czystym sumieniem polecić ten sklepik! Wybór aż głowa boli, różne kolory fasony, style a cena jest naprawdę przystępna. W sumie wydaliśmy tam ponad 800 zł ale ubraliśmy mojego TZ od stóp do głów (łaćznie z butami, paskiem a nawet skarpetkami Panie bardzo miłe i fachowe i dały nam na to wszystko jeszcze spory rabat A kamizelki ślubne są tam nie po 200 zł ale po 160 piękne bielutkie. No w sumie jak zobaczyłam mojego TZ w całej krasie to się można było zakochać po raz drugi

Obrączki kupiliśmy tak jak polecałyście na krakowskiej (daliśmy za nie 1300 zł) są ze złota i białego złota, grawerkę mieliśmy za darmo na miejscu.

teraz tylko jeszcze sukienka!

a co do bukieciku to ja zastanwaiam się nad połączeniem frezji i storczyków. Myślałm nad kaliami ale wyczytałam gdzieś na forum że przynoszą łzy (ach te przesądy!) i zrezygnowałąm, a róże to mi się wydaja już taki oklepane ale zdam się na zdanie pani kwiaciarki. Mój tż ma kolezankę właśnie co jest kwiaciarką i robi naprawdę bardzo piękne i niedrogie bukiety. do tego ma dobry gust.

18 lipca 2009- Mój Wielki Dzień
kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 09:36   #2261
magdzia33
Zakorzenienie

dziewczyny, my idziemy dzisiaj za obraczkami, ktory to jubiler jest na krakowskiej?? kolo jakiego sklepu? bo chce tam trafic
kassate, calosc placiliscie za obraczki??

Jestem żoną

Maleństwo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-19, 10:25   #2262
AmoTita
Raczkowanie

GG do AmoTita

nie wiem czy kassate1203 kupowala w tym samym sklepie co ja bo akurat na krakowskiej to jest kilka jubilerow ja napewno moge polecic tam gdzie my kupilismy czyli na krakowskiej miedaleko banku PKO dokladnie krakowska 17 niedawno przerobili ten sklep i jest duzo wiekszy my nie wpklacalismy calosci tylko zaliczke my akurat 400 zl i obraczki mamy do odebrania w marcu czyli po miesiacu juz z grawerem oczywiscie
Stary 2009-02-19, 10:55   #2263
martak110
Rozeznanie

Ja własnie o tym sklepie koło świtu kiedys pisałam,naprawde godny polecenia jezeli chodzi o ubranie TŻ Róże oklepane czy nie moim zdaniem najładniej wyglądają w bukiecie ślubnym

dziewczyny pytanie z innej beczki czy ktoras zna jakiegos sprawdzonego drozbe weselnego bo moj TZ teraz sobie wymyslil ze takiego chce a iwekszosc ma juz zajete terminy wiec jak macie jakies namiary to bardzo prosze.
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. Nie mogąc przybrać żadnego kształtu, osiada ciasno na dnie serca jak śnieg podczas bezwietrznej nocy.

Edytowane przez martak110
Czas edycji: 2009-02-19 o 11:38
Stary 2009-02-19, 12:18   #2264
zamroz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jadira Pokaż wiadomość
witaj zamroz na naszym forum Suknie masz przecudną, straszliwie mi sie podoba!!!!! Mozna wiedziec ile za nia dalas?
nie taka droga 1700 zł, w podobnym stylu były tez w allis też w podobnej cenie

---------- Napisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość
dziewczyny, my idziemy dzisiaj za obraczkami, ktory to jubiler jest na krakowskiej?? kolo jakiego sklepu? bo chce tam trafic
kassate, calosc placiliscie za obraczki??
My tez zamówilismy na Krakowskiej 17 koło PKO, z białego złota, proste , moja tylko będzie z cyrkonią za ok 1100 zł. Wpłacilismy zaliczke resztę zapłacimy przy odbiorze
Stary 2009-02-19, 12:21   #2265
magdzia33
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zamroz Pokaż wiadomość

My tez zamówilismy na Krakowskiej 17 koło PKO, z białego złota, proste , moja tylko będzie z cyrkonią za ok 1100 zł. Wpłacilismy zaliczke resztę zapłacimy przy odbiorze
chyba tam jst najtaniej, a ile wplaciliscie zaliczki? ile % placi sie?

Jestem żoną

Maleństwo
Stary 2009-02-19, 12:43   #2266
zamroz
Przyczajenie

My daliśmy 300 zł zaliczki a z tego co pamietam to sprzedawczyni mówiła że 200 zł chociaż żeby dać. Polecam ten salon bo obeszliśmy kilka i tylko w tym coś nam się spodobało i to nie jeden model a kilka.
Stary 2009-02-19, 13:01   #2267
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AmoTita Pokaż wiadomość
nie wiem czy kassate1203 kupowala w tym samym sklepie co ja bo akurat na krakowskiej to jest kilka jubilerow ja napewno moge polecic tam gdzie my kupilismy czyli na krakowskiej miedaleko banku PKO dokladnie krakowska 17 niedawno przerobili ten sklep i jest duzo wiekszy my nie wpklacalismy calosci tylko zaliczke my akurat 400 zl i obraczki mamy do odebrania w marcu czyli po miesiacu juz z grawerem oczywiscie
Tak dokładnie tam kupowaliśmy Nam się udało bo akurat były takie że i na mnie i na TŻ pasowały idealnie. Grawera mieliśmy gratis i zrobił nam grawerkę od ręki. jeszcze nam powiedzieli że jeżeliby potem te obrączki zrobiły się któremuś z nas za luźne lub coś w tym stylu to że za darmo zrobią nam "poprawkę" A 1300 zł to zapłaciliśmy za całość. Wybór był duży i naprawdę piękne obrączki. Nam nasze od razu przypadły do gustu...

Ja drużby napewno nie będe mieć, bo tak szczerze mówiąc to słyszałam dużo niepochlebnych opinii o drużbach wynajmowanych. Ze z orkiestrą nie potrafią się zgrać, że niektórzy to w ogóle śpiewać nie umieją, że pieniędzy dużo a rezultat marny itp.
Jeżeli chcecie to weźcie sobie sprawdzonego- takiego który był u znajomych na weselu i który Was się spodobał.
Ja osobiście raczej odradzam, można poprosić pana z orkiestry zeby tak trochę "robił za drużbę" wiem że w niektórych orkiestrach tak też robią.

---------- Napisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

[quote=martak110;11051506]Ja własnie o tym sklepie koło świtu kiedys pisałam,naprawde godny polecenia jezeli chodzi o ubranie TŻ Róże oklepane czy nie moim zdaniem najładniej wyglądają w bukiecie ślubnym

Właśnie wiedziałam że ktoś tu polecał tylko nie wiedziałam kto . Dzięki Tobie Martak110 własnie tam poszliśmy bo nie wiedzieliśmy że tam jest aż taki wybór. Więc teraz dziękuje . Ale naprawdę ja również polecam!!!

No właśnie róże nie powiem że mi się nie podobają bo podobają mi się i to bardzo tylko że właśnie wydają mi się już takie pospolite. Ale mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie

Edytowane przez kassate1203
Czas edycji: 2009-02-19 o 13:01
kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:05   #2268
magdzia33
Zakorzenienie

melduje sie
bylismy z Tz-em w maxie, w swicie i na Krakowskiej, jedne obraczki bardzo nam sie spodobaly w swicie, niestety kosztowaly 1900, wiec zrezygnowalismy, w ogole jak mierzylam te obraczki to takie leciutkie wszystkie, tez tak mialyscie dziewczyny?? w kazdym razie nic nie wybralismy jeszcze jutro pojdziemy na rynek, na targowa i na lwowska, mysle, ze cos wybierzemy, owszem jak mi sie ktores podobaly to moj narzeczony nie byl przekonany, w kazdym razie chcemy cos kupic w tym tygodniu, oby sie udalo

Jestem żoną

Maleństwo
Stary 2009-02-19, 22:26   #2269
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie PM
Przeczytałam prawie cały wątek co zajęło mi dużo czasu Ja biorę ślub w tym roku, dokładnie 16 maja. Wesele odbędzie się w Machowej w hotelu Sezam, mamy zamówiona orkiestrę i fotografa, obrączki, garnitur i suknię. Suknia jest z Hermago. Na początku chciałam suknię wypozyczyć, ale okazało sie że tam nie wypożyczaja a ja się w niej zakochałam, więc musiałam kupić załączam zdjęcie, co o niej myslicie? Jest skromna, ale wszystko będzie skromne, wesele tez tylko na 60 osób.
Teraz muszę znaleźć buty żeby miec już na przymiarkę, wybrac fryzurę (chyba będzie taka jak na zdjęciu tylko zamiast opaski jakaś szarfa...) no i dodatki
Pozdrawiam

slicznie prezentujesz sie w tej sukini !!!!!!!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 05:58   #2270
kasiooola88
Raczkowanie

my kupowaliśmy obrączki na targowej Z paskami po bokach białego złota oczywiscie grawer gratis polecam dalismy 1100 zł ale kupowaliśmy jeszcze w u.r. przed świetami bo ceny od nowego roku mialy iśc ostro w góre i poszły

My drużbe mamy i to sprawdzonego nawet codziennie go widuje bo pracuje ze mną hehe :P

Jest jeden taki pan mieszka w Tuchowie, sama go chciałam, ale niestety był juz zajęty więc znalazłam innego tez super faceta

Ej ej ej dawno mnie tu wogole nie było :P Qrcze to juz za niespełna poł roku ahh
Póki co jutro ostatni egzamin i moze bedzie troche wytchnienia
Pozdrawiam
kasiooola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 07:33   #2271
magdzia33
Zakorzenienie

ksiooola88, wlasnie na targowa mamy zamiar sie wybrac przeciez musimy znalezc jakies obraczki, ktore przypadna nam do gustu

Jestem żoną

Maleństwo
Stary 2009-02-20, 10:11   #2272
kaladusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martak110 Pokaż wiadomość
Pani w kwiaciarni albo jest jakas nie normalna albo strasznie leniwa,ja chce taki sam bukiet kula z roz i dlugie trzymanie albo sizal (tuba) albo trawka,pytałam w kilku kwiaciarniach i w zadnej nie było problemu,tylko ceny mnie zszokowały bo za jeden bukiet 150 zl sobie licza!
Co do makijazu z dojazdem to moja znajoma slicznie maluje i dojezdza do panny młodej moge dac numer na prywatna wiadomosc jak ktoras z was chce!!
Obraczki bedziemy robic u znajomego zeby bylo taniej.
Ja swoja suknie juz mam!!

Ja bym poprosiła o naiary do tej znajomej wielkie dzięki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100424030413.html
kaladusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 19:16   #2273
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie PM
Pozdrawiam
Witaj! Bardzo ładna sukienka i szarfa we włosach w tej fryzurze do niej będzie idealna - tak po grecku. Może jakieś drobne kwiaty. Myślisz o welonie? Wydaje mi się, że ładnie by wyglądała do niej bransoletka na ramieniu, może być spiralna.

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
muszę się Wam pochwalić kochane- wczoraj z moim TZ kupiliśmy obrączki i garnitur!
a co do bukieciku to ja zastanwaiam się nad połączeniem frezji i storczyków. Myślałm nad kaliami ale wyczytałam gdzieś na forum że przynoszą łzy (ach te przesądy!) i zrezygnowałąm, a róże to mi się wydaja już taki oklepane ale zdam się na zdanie pani kwiaciarki. Mój tż ma kolezankę właśnie co jest kwiaciarką i robi naprawdę bardzo piękne i niedrogie bukiety. do tego ma dobry gust.
Gratuluję zakupów! A kalie łez nie przynoszą. Nie dajmy się zwariować

Cytat:
Napisane przez martak110 Pokaż wiadomość
dziewczyny pytanie z innej beczki czy ktoras zna jakiegos sprawdzonego drozbe weselnego bo moj TZ teraz sobie wymyslil ze takiego chce a iwekszosc ma juz zajete terminy wiec jak macie jakies namiary to bardzo prosze.
Ja nikogo nie polecę - bałabym się mieć drużbę "nie zgranego" z orkiestrą. Żeby nie doszło do sytuacji że drużba swoje a orkiestra swoje. U mnie na drużbę mówi się starosta
Może powiedz orkiestrze, żeby bawiła gości. U mnie tak będzie

Cytat:
melduje sie
jeszcze jutro pojdziemy na rynek, na targowa i na lwowska, mysle, ze cos wybierzemy, owszem jak mi sie ktores podobaly to moj narzeczony nie byl przekonany, w kazdym razie chcemy cos kupic w tym tygodniu, oby sie udalo
I jak zakupy?

Iwka możesz wkleić zdjęcie swojego bukietu? Jak będę w Tarnowie to na pewno przejdę się do tej kwiaciarni i porozmawiam.

Już wklejam. Po długim rozmyślaniu zrezygnowałam z kali, które by mnie jeszcze bardziej "wyciągnęły" w mojej rybce i zdecydowałam się na storczyki. Nawet dobrze się składa, bo chcę mieć żywe kwiaty na torcie, a storczyki długo wytrzymuja i nie będę się bała, że oklapną. Na tapecie były jeszcze tulipany, ale przy moim "maratonie" w dniu ślubu nikt nie ręczy za ich trwałość.

Jeszcze nie wiem który, ale jeden z tych (ten drugi byłby z zielonych storczyków tak jak ten pierwszy i kremowych lub bordowych goździków zamiast róż, wstążka zielona):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg orchidee zielone.jpg (22,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orchidee i roze i perly_3.jpg (33,0 KB, 41 załadowań)

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2009-02-20 o 19:19
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 22:04   #2274
magdzia33
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

I jak zakupy?
niestety TZ musial byc dluzej w pracy i nie poszlismy, ale myslimy nad tymi, ktore tak bardzo sie nam spodobaly, zastanawiamy sie, czy dolozyc i wybrac te wymarzone, mamy jeszcze czas
odnosnie bukietow, widze, ze mamy podobny gust, ja wybralam ten drugi, tylko bedzie on z rozowych i fioletowych roz z biała (chyba) wstazka

Jestem żoną

Maleństwo
Stary 2009-02-21, 07:05   #2275
aguska1816
Zadomowienie

GG do aguska1816
Exclamation Dot.: Salony Mody Ślubnej w Tarnowie

dziewczyny możecie mi polecić wypożyczalnie fontan czekoladowych w tarnowie z góry dzięki
aguska1816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 10:22   #2276
martak110
Rozeznanie

dziewczyny melduje ze wczoraj byłam w art creo i weszłam blondynk wyszłam brunetka,ale takie było zamierzenie pani fryzjerki bardzo fajnie,mila atmosfera i pani kompetentana,byłam tam 3 godz i nawet nie wiedzialam kiedy to zleciało ,juz sie umowiłam na probna fryzure slubna i czesanie w dzien slubu,pani zobaczyla moje propozycje na fryz i powiedziala ze nie bedzie problemu wiec sie ciesze
Bylismy tez u ksiedza,siedzielismy prawie 1,5 h bo ksiadz bardzo powoli bytał i byl bardzo dokladny :P Pytał nas podstawowych modlitw tj. Ojcze Nasz ,10 przykazań ,przykazania koscielny itd. w sumie to sie zdziwiłam ale w tym protokole przedslubnym jest takie pytanie hehe. Dostalismy juz kartki do spowiedzi poradni przedmalzenskiej i Nastepne spotkanie w kancelarii mamy dopiero 22 maja,wiec nie jest tak strasznie,duzo tego bieganina za papierkami nie ma.
Stary 2009-02-21, 10:30   #2277
magdzia33
Zakorzenienie

martak110, mieliscie juz te metryki chrztu ze soba jak byliscie u ksiedza??

Jestem żoną

Maleństwo
Stary 2009-02-21, 10:58   #2278
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
odnosnie bukietow, widze, ze mamy podobny gust, ja wybralam ten drugi, tylko bedzie on z rozowych i fioletowych roz z biała (chyba) wstazka
hehehe fajnie Mnie się bardzo podoba kształt tego bukietu. Na wszystkich weselach na jakich byłam ostatnio królowały "zwisające" bukiety więc mój będzie jakąś nowością. Wybrałaś już kwiaciarnię?

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 11:33   #2279
martak110
Rozeznanie

Cytat:
martak110, mieliscie juz te metryki chrztu ze soba jak byliscie u ksiedza??
metryki chrztu i bierzmowania tak mielismy! na pierwsza wizyte w kancelarii trzeba miec:
dowody osobiste
metryke chrztu i bierzmowania
swiadectwa nauki religii (swiadectwo ze szkoly)
i swiadectwo ukonczenia kursu przedmalzenskiego jak ktos juz ma.
Dopiero na drugie przynosi sie dokument z USC wiec wszystko ok
Stary 2009-02-21, 14:43   #2280
magdzia33
Zakorzenienie

a skad mamy wziac metryke bierzmowania? nic ksiadz nam nie mowil o metryce bierzmowania... i ile w koncu jest wazna ta metryka chrztu??

iwka, bede robila bukiet w kwiaciarni na lwowskiej, Adira chyba sie tak nazywa

Jestem żoną

Maleństwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości