|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Interesuja mnie 635 wlasnie lub 735. Teraz na ta druga promocja jest ze zwracaja 200zl na konto.
A normalnie ona 800-900zl w euro
|
|
|
|
|
#2252 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2256 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! Właśnie przymierzam się do zmiany telefonu i mam takie pytanko. Czy polecacie Huawei Ascend p7? Potrzebuję go rzecz jasna do dzwonienia, ale też do korzystania z internetu i robienia zdjęć.
Jakie macie zdanie na temat tej firmy? Edytowane przez poziomka15 Czas edycji: 2014-11-26 o 20:49 |
|
|
|
|
#2259 |
|
BAN stały
|
Powiem Ci, że podobno ktoś już dostał zwrot, jak dostanę to Ci powiem
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Żadnych huawei. Miałam, 1,5 roku i nigdy, NIGDY więcej tej firmy, kolejny badziewny chińczyk. |
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy możecie polecić jakiś dobry telefon, ale z tradycyjną klawiaturą? Szukam oczywiście z nowych modeli. Ma to być prezent dla mojej mamy, która nie toleruje telefonów dotykowych
|
|
|
|
|
#2261 |
|
BAN stały
|
W zasadzie jak chcesz z klawiaturą to jest kilka modeli takich nowszych, standardowe telefony.
|
|
|
|
|
#2262 |
|
BAN stały
|
ja ze swojego doświadczenia polecam nokie -niezawodny i obojętnie jaki model -mam już 4 lata i tylko baterie wymieniłam
|
|
|
|
|
#2263 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze swojej strony polecam motorolę- tania, ładna, szybko śmiga
|
|
|
|
|
|
#2265 |
|
BAN stały
|
Nie przesadzajmy? To telefon z najwyższej półki, on ma jeszcze tańczyć jak zechcesz a nie wystarczać normalnemu użytkownikowi. Także sorry, ale to jest zwyczajny chłam za tą cenę i z tymi bebechami.
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, może pomożecie mi w podjęciu decyzji.
Czy warto brać LG L Fino w mixie? Czy lepszy jest Samsung Ace 4 z LTE? Czy rozdzielczość wyświetlacza 800X480 jest OK? Potrzebuję telefonu do przeglądania internetu (fora, blogi) i robienia w miarę dobrych zdjęć. Nie jestem gadżeciarą i wolałabym solidny telefon, który starczy mi na parę dobrych lat. Obecnie już od chyba 5 lat mam klawiaturową Nokię 7230.
Edytowane przez olennnkaaaa Czas edycji: 2014-11-27 o 18:30 |
|
|
|
|
#2267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2268 |
|
BAN stały
|
Przepraszam ale jakie bajery? Bo ja nie znalazłam w nim nic poza w miarę dobrym aparatem a jak wspomniałam to telefon z najwyższej półki. Ani szybko nie chodzi, nie ma płynności, aplikacje te same co na modelach z najniższej półki, aparat w miarę ok, a upakowanie pixeli jest tak słabe, że i wyświetlacz szału nie robi więc powiedz mi, co w nim jest takiego bajeranckiego?
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
Pfffe,a ty masz Ascend P7? A co jest w nich takiego fatalnego? Z tego co czytałam,a przeglądałam różne recenzje i rankingi (w których nota bene jest dość wysoko-oczywiście bez porównania z iphone czy tymi najdroższymi modelami,ale mimo to wciąż wysoko) to jest dość chwalony,a nawet nazywany flagowcem. Wprawdzie jest mowa o nie do końca dopracowanym aparatem,ale ogólnie ocena końcowa jest dość pozytywna,a nawet chwaląca ten model.
A jeśli nie Huawei to jakie telefony polecasz? Słyszałam,że Lumie są ok no i na Windowsie,ale jakoś nie mogę się przekonać do ich wyglądu i tych ,,kafelek". Co jest takiego,że są one aż tak chwalone? A Samsungi? Warte uwagi czy odpuścić? A może LG? W ogóle o co chodzi z tym Androidem? Jest on aż tak zły? Przepraszam,że tyle pytań,ale jestem laikiem w tej kwestii a chciałabym wybrać dobry telefon nie żałować wydanej kasy. ![]() No i co sądzicie o odkupywaniu używanych iphonów? Na nówkę nie za bardzo mnie stać,a marzy mi się bardzo. |
|
|
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dodatkowo wygląd baardzo na plus, i przyciski z tyłu które są bardzo wygodne |
|
|
|
|
|
#2271 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Od windows 10 nie będzie kafelek a każda lumia na 8 dostanie 10 za darmo. Wejdź do sklepu i weź dwa telefony do ręki. W przypadku androida możesz wziąć najdroższy jaki znajdziesz a w przypadku windows phone wystarczy, że weźmiesz 630 do ręki i porównaj ich działanie, sama się przekonasz, że telefon, ktory kosztuje 2 tysiące chodzi gorzej od windowsa za 500 zł. |
||
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tez bede myslec na nokii lumii lub innym telefonie z windows phone.. A pffe na wp juz aplikacje ramu nie zjadaja? |
|
|
|
|
|
#2273 |
|
BAN stały
|
Powiem dla porównania w ten sposób: miałam androida, miałam kilka telefonów z tym systemem także z najnowszymi wersjami a w zasadzie znam go od początku, od pierwszej wersji miałam go na lg gt540. Teraz mam WP. Na androidzie pilnowałam wyłączania aplikacji, wyłączałam przesył danych żeby mu nie żarło ram a tu? nie zastanawiam się nad niczym. Mam przesył danych włączony non stop, nie wyłączam wcale, aplikacje po wyjściu do menu zostawiam jak były, one mogą działać sobie w tle lub się samoczynnie wyłączają ale ja o tym nie pamiętam bo nie muszę, nie zapycha się pamięć i się nie zamulił mi ani razu odkąd go mam a mam 3 tygodnie. Mogę mieć włączony odtwarzacz, przeglądarkę i grę i nic się nie dzieje, płynnie sobie przeskakuję między jednym a drugim.
|
|
|
|
|
#2275 |
|
BAN stały
|
I wierz mi, wzięłam tą cholerną G3, w tej chwili to chyba najlepszy LG i mnie rzuciło o ścianę i dziękowałam bogu, że nie wzięłam tego gówna, bo tak to należy nazwać. Telefon za tą cenę to jeszcze kanapki powinien mi robić a on przyciął przy przesuwaniu pulpitów, w ustawieniach przy zwykłym przesuwaniu góra dół co chwilę sobie przeskakiwał.
Nie jestem antyandroid ale w tej chwili ten system nie oferuje absolutnie nic. |
|
|
|
|
#2277 |
|
BAN stały
|
No co mam powiedzieć...polecam, bo na prawdę jest świetna, ja ją pokochałam całym sercem i te kafle to nie jest problem a już od WP 10 nie będzie kafli (chyba będą tylko opcjonalnie).
|
|
|
|
|
#2278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja może nie mam dużych wymagań, ale sądze że osoby które pytają na tym wątku o telefon raczej też nie mają, nie sądzisz? pokaż mi w takim razie telefon powyżej 5,5', z baterią trzymającą ponad 2 dni i dobrym aparatem w cenie <1300 zł mam taki bo trafiła mi się okazja, nie Twoją kwestią jest ocenianie tego ![]() a co do nowego androida, chodzi naprawdę płynnie ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2279 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I jak już mówiłam, jak dla kogo płynnie bo niektórzy nie mają żadnych wymagań a ten nowy android to ten sam co poprzedni, ot z nowym numerkiem i nakładką graficzną. Dobry telefon powyżej 5 cali chociażby 1520 ale nie wiem jak cenowo ona stoi. W każdym bądź razie nie, g3 płynnie nie chodzi a przypuszczam, że większość chce telefonu chodzącego płynnie, zwłaszcza za taką cenę bo jak ówię w tej cenie telefon to powinien tańczyć i śpiewać. |
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
A z tańszych telefonów, tak do 900-1000zł możecie coś polecić? Może być z Androidem.
![]() Myślałam o LG L fino, Samsung Ace 4 albo S3 Neo. Dobry jest też podobno LG L II 9, zblizony parametrami chyba do S 3, ale obecnie chyba dość trudno go dostać, bo już nie najnowszy. Chcę telefonu z w miarę szybkim netem i dobrym aparatem, nie większego niż 4,7 - 5 cali. Edytowane przez olennnkaaaa Czas edycji: 2014-11-28 o 22:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.