|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
hej mam moze głupie pytanie ale chcialabym usłyszcec odp
popierwsze ile moga na zewnatrz przetrwac plemniki ... ? czy jest mozliwe ze podczas masturbacji( jakimś przypadkiem nawinąć skądś plemnik) mozna zajśc w ciąże ? Mam takie pytanie poniewaz moja siostra ubzdurała sobie poniewaz spoznia jej sie okres ze może tak zaszła w ciąze że może na reczniku zostało cos ( rożnie bywa) i ona sie wycierała ... nie wiem skad u niej takie myśli probowłm jej tłumaczyc to na wszystkie sposoby wiec postanowilam napisać tu zeby mogla sie przekonac sama prosze o odpowiedzi czy spotakliście sie z jakimiś takimi przypadkami i ile te plemniki moga przezyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden plemnik a juz szczegolnie z ręcznika nie jest w stanie zapłodnić kobiety. Plemnik powinien być odpowiednio silny i ruchliwy. Poza tym on się nie teleportuje z ręcznika do pochwy. Ja również mam czasem dziwne schizy, ale no bez przesady.
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
współzyłam z tżtem tuż po okresie (prezerwatywa+globulka) nic nie pękło było ok.
drugi raz 26 pażdziernika (prezerwatywa) dodam że on za każdym razem kończył na zewnątrz okres powinnam była dostać 27paźdź. a tu dalej nic pobolewa trochę brzuch najbardziej z rana ale nic poza tym, jeśli brać pod uwagę 2 raz to test moge zrobić w niedziele ale ja już wariuje dosłownie ![]() ![]() proszę o rade co o tym myślicie
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie.
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
dziękuje
![]() ale to "prawie" mnie przeraża myślisz ze mimo tych wszystkich zabezpieczeń mogę być jednak w ciązy?
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo niby rozum podpowiada ze nie ma czego się bać a i tak mam schizy ze moze jakimś sposobem skoro mi sie spóżnia już tyle
![]() |
#2258 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
noo ja tez jej to mowilam ale ona jest jakas gupia i schizuje bo o 2 mieiecy nie miala okresu i boli ja jajnik lewy wyczytała ze to moze byc objawa ciazy ... i ma jakis tam brzuch dziwny itp ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2260 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Noo to itak mało ... ja dostałam okres w 72 dc ... wiec mało śmiesznie bylo przez te daw miesiące wiec cie rozumiem i troche wiem co czujesz ... ale przy takim zabezpieczeniu to raczje nie powinnłas sie martwic ![]() i okres niby dostalam ale ... boli mnie podbrzyusze po jakims wysilku fizycznym i pobolewa jajnik ... i mam taki brzuch nabrzmialy i twrady ze masakra i sama nie wiem juz i dalej schizuje ale juz nie tak jak kiedys ... czymaj sie ![]() a swoja droga jak by ktos mial kiedys te taki przypadek ze mial podbrzusze twrade tak dziwnie to napiszcie ... bo moje juz chyba od jakiegoś miesiaca tak jest myslamm ze po okresie przejdzie ale dalej ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje za zrozumienie naprawde ![]() czyli z tego co zrozumiałam to nie miałaś przez 2 miesiące? a robiłaś wtedy test? ja i tak się boje..... ![]() a co do tego brzucha.... to byłaś u lekarza z tym?
![]() |
#2262 |
Przyczajenie
|
![]()
po jakim czasie sa wyniki jesli bede robiła badanie krwi na ciażę i czy te wyniki są czarno na bialym czy jakiec poplatane liczby do porównania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Przyczajenie
|
Witam,
chciałabym zapytać co zrobiłybyście będąc na moim miejscu... a wyglada to tak: Przez rok używałam plastrów antykoncepcyjnych EVRA. W czasie ich stosowania okres pojawiał się zawsze 3-4 dni po odkejeniu plastra i trwał 5 dni. 18 sierpnia tego roku przestałam używać plastrów, ponieważ pani ginekolog radziła,żeby mniej więcej raz na rok robic sobie taka 3-miesięczną przerwę. Wiadomo... hormony wpływaja na nasz organizm dość znacząco i dlatego warto robić przerwy w "braniu hormonów", po to chociażby, aby później nie mieć problemów z zajściem w ciążę No więc odkleiłam plasterek 18 sierpnia, a od 21 do 26 miesiączkę. Następny okres miałam od 26-30 września. I tu pojawia się problem.... 30 października powinnam dostać kolejny okres.... a tu 7 listopad i dalej nic:/ Zajście w ciążę raczej wykluczam, bo odkąd odkleiłam ostatni platerek, nie kochałam się z chłopakiem. Uznalismy, że nie chcemy ryzykować i poczekamy, aż z powrotem zaczne stosować plasterki No chyba, że prawdopodobne jest zajście w ciążę poprzez petting... W sumie tak na wszelki wypadek mogłabym zrobić test ciążowy, no ale trzeba go zrobić najlepiej tak z tydzień po stosunku.... czyli kiedy miałabym go zrobić skoro stosunku nie było??? Czy waszym zdaniem możliwe jest to, że po dość długim okresie stosowania plastrów mój cykl był uregulowany, a teraz już 3 miesiące po ich odstawieniu "się rozregulował"??? Pytam, bo wcześniej (zanim zaczęłam stosować plastry) miałam nieregularne miesiączki W najbliższym czasie (czyli jeśli się uda to w środę) wybieram się do mojego ginekologa dowiedzieć się co jest grane...ale do tego czasu chyba mnie niepewność zeżre.... Piszcie, co o tym sądzicie..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najczęściej tak własnie jest po odstawieniu hormonów. to nic dziwnego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Przyczajenie
|
Właśnie do tekiego doszłam wniosku-że mi sie 'cykl rozregulował', ale jednak trochę się martwię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tak przez 2 miesiace przeszlo chyba nawet nie robilam testu bo wiem ze jest to wykluczone wiec nie robilam ... poczekam do konca tego miesiaca zobacze czy dostane normalnie okres czy z nowu bedzie jakies opoznienie jak tak to wtedy wybiore sie do lekarza .... ale nie wiem o co chodzi z tym brzuchem nigdy chyba tak nie mialam .... czytalm tak pare fprum nie tylko tu i tez kilka dziewczyn pisało o tym zemaja takie dziwne podbrzusze lecz potem sie urywalo i do konca nie wiem jak to tam z tym bylo mam nadzieje ze moze to byc spowodowane tym opoźnieniem napewno wszystko bedzie ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie idz ![]() ja mimo wszystko zrobię test, ale tak około środy dopiero bo wcześniej nie dam rady wiem ze ciąza prawie wykluczona ale mimo tego zrobie Tobie i sobie życzę regularnych okresów ![]() ![]()
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokładnie to samo ![]() i też mam nadzieje że to nie ciąza
![]() |
#2269 |
Przyczajenie
|
Wszystko ok. Podczas badania USG wyszło że nie jestem w ciazy. juhuuuuuuu!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Przyczajenie
|
Hej ... ja mam pewne pytanie ktore pojawiło się wyzej juz nawet i mowiliście ze jest to nie możliwe ale mimo to chce napisac jeszcze raz ... bo mam juz chyba urojenia ... ;/
Wiem ze jest to jakies glupie i sama sobie to w kolko powtarzam ze jest to niemozliwe ale jezeli mozna zajśc przy peetingu to ja sie chce zapytac cy przy masturbacji jest to mozliwe zeby byc w ciaży ? Niemialam bezpośredniego kontaktu z nasieniem i nie wiemczy moglo ono byc na moim placu podczas tego ... może moglam gdzies dotknac albo cos i .... zastanawia mie to poniewaz okres mi sie spożnia przeszlo 2 miesiace nie wiem jakim moze byc tego powod ostatie wspolzycie bylo duzo wczesniej wiec jest to nie mozliwe wiec pomyślalam o tym .. ;/ gdyby tak bylo musialbym byc w 7 tygodniu nie mam adnych objawow jakiś nudności albo coś znaczy mialm w pierwszym tygodniu gdy okresu nie mialam ale nie wiem czy to nie bylo z nerwow i stresu mialm wtedy ciezki tydien potem jak wszystko sie uspokoilo bylo juz ok ... a tera chce mi sie siusiu jakoś czesto nie mam pojecia czy to nie wlansie ta obawa ze to moze ciaza bo jak mam cos do roboty to o tym nie mysle i do lazienki chodze normalnie ale od jakiegos tygodnia czaly czas chce mi sie siku ale znowu jakies dwa dni bylo normalnie i dzis z nowu ... i brzych mam jakiś napiety twardy nabrzmialy ... nierobiualm testu bo wydaje mi sie to glupie ale chce sie zapytac czy jest to mozliwe ... moze jak ktos inny powie mi ze nie to wkoncu sie opamietam mam pytanie gdy jest sie w ciazy czesto odwiedza sie toalete .. ja bym chcial sie zpytac jak czesto ? co ile bo mi sie tak chce czasami co 1H czasami co 2H co 3h ... chyba mam schizy .... |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a ja mam do ciebie pytanie bo kilka stron dalej pisałas ze masz taki dziwny brzuch i ze czujesz tak jak by ruchy itp ja ci mowilam ze tak samo mam i chce sie zapytac czy masz tak dalej ? mowials moze o tym lekarzowi ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to napewno nie ciąza!
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
Czy mozliwe, zeby przez 3 tygodnie od wspolzycia miec ciagle, nieustepujace wzdecia za przyczyna stresu ? czy one tylko i wylacznie moga oznaczac ciaze? Dodam, ze stosunek mial miejsce w ostatnim dniu miesiaczki( niby dni nie płodne). Robilam 2 testy ciaz.2 tyg po stosunku z wynikiem negatywnym...tylko nurtuja mnie te wzdecia, brzuch jak balon stres czy ciaza jak myslicie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Ciąża nie objawia się odrazu po stosunku. Ale jeśli był on bez zabezpieczenia jest możliwa. Jeśli test wyszedł negatywnie = nie jesteś w ciązy. a wzdęcia-może zla dieta??
#2275 |
Zadomowienie
|
dziewczyny prosze o rade. Sytuacja wyglada tak:
biore tabletki anty. Harmonet dziś pojawilo sie u mnie brazowe plamienie, chociaz do konca opakowania pozostalo 12 tabletek. A tydzien temu był stosunek-dodam że przerywany. Podczas poprzedniego opakowania wzielam 28 pigułek, ponieważ musialam przesunąć sobie krwawienie, nastepnie zrobilam 7 dni przerwy i 8dnia wzielam pierwsza talbetke z nowego opakowania. TAalbetki biore regularnie, zadnej nie pominelam. Moje pytanie brzmi: Skąd to plamienie? wem że teoretycznie ciąza jest mozliwa ale nie pominelam zadnej pigulki z opakowania a tabletki biore regularnie. czy moglo to być krwawienie implantacyjne? czy mogło miec na to wpływ to że przesuwałam krawienie(dodam ze podczas brania dodatkowych 7pigulek nie wystapilo zadne plamienie a sam okres normalnie 4 dnia przerwy). Dodam że Harmonet biore juz od ok 8-9 miesiecy. Niepokoję się, pierwszy raz spotykam sie z tak syutuacja, a wizyte u ginekologa mam dopiero 1 grudnia. Plamienie jest naprawde niewielkie, ale jednak jest..
#2276 |
Raczkowanie
|
Znowu ja
![]() Jeszcze nic nie wiem, bo to za wcześnie.. Mam pewne "symptomy", jednak, jak czytałam, to mogą być oznaką zbliżającego się @. Za wcześnie na ciąże.. Jem o wiele więcej niż przedtem, jestem bardzo senna i bolą mnie piersi.. Jednak, jeśli to ma być PMS, to trochę dziwne.. Bo przeważnie dostawałam @ między 15-18 dniem. PMS odczuwałam dopiero przed 2-3 dniem.. A do @ ponad tydzień.. Muszę zrobić test, najlepiej w środe. Jak obliczyłam (nie mogę być pewna w 100%), wtedy miałam prawdopodobnie dzień płodny. Zjadłam ostatnio na obiad: 2 kromki chleba, sałatkę, śledzia i ciasto.. Ehh, sama nie wiem.. P.S. Jeśli okaże się jednak, że jestem w ciąży, będę się z tego cieszyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb Czas edycji: 2008-11-08 o 23:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem co juz mam sama robic, popadam w paranoje i ciagle mysle o tym powiekszonych brzuchu...moze to byc stres, ale jako objaw ciazy tez moze wystepowac gdyz mam bardzo wyczulony organizm echhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Objawy ciązy jesli jakieś są ukazują się dopiero po kilku tygodniach, a nie odrazu. I powtarzam: Seks bez zabezpieczenia jeśli nie starasz sie o dziecko to nie jest zbyt mądre!
![]() |
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ponawiam pytanie, na test jeszcze za wczesnie a ja sie niepokoje..
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem, jeśli to jednorazowy wybryk organizmu to nie ma co się przejmować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.