|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Jolu widze ze robota ci sie pali w rekach
naprawde zazdroszcze
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś to ta pogoda
na mnie to działa jak akumulatorek
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda ze na mnie tak nie dziala
![]()
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Judi - też zazdroszczę Ci tego pałerka
Ja dzis slonca nie ujrzalam to i nic robic mi sie nie chcialo Teraz znow mnie boli brzusio chyba za dlugo przed kompem siedze w niewygodnej pozycji..
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
a za mna chodzi kisielek slodka chwila
mam malinowy, owoce lesne i poziomke, wszystkie sa z kawalkami owocow, ktorym mam sie zapchac laseczki
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
pozioma bedzie git
choc narazie mam malinke
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Mowisz i masz
Siedzę przed kompem z poziomką ![]() Mniam
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz nas zlinczuja bo smaka narobilysmy pewnie
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
oh wy kusicielki
Ide na kolację, bo przy Was dostaję ślinotoku
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
Jakie tam z nas kusicielki...Po kolacji zrób sobie kisielek i sie przyłącz Tymcio też ma ochotę-czuję to...
|
|
|
|
#2262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to super!! ja mam wypadanie płatka zastawki dowiedziałam sie tego przy grypie po zazyciu antybiotyku. zle sie poczułam było mi ciezko oddychac i serce bardzo szybko biło myslałam ze oszaleje! nie wiedziałam co sie ze mna dzieje a nerwy bardziej to wszystko napedzaja! pojechałam na pogotowie zrobiłam pozniej echo i wyszedł płatek.ale od tej pory było kiepsko w nocy zrywałam sie prawie co rano o 5.00 wiec na siłe chodziłam po lekarzach i próbowałam sie dowiedziec co mi jest az wreszcie trafiłam na fajna babke.mam zazywac magnez skierowała mnie na badanie nazywa sie holter. miałas takie badanie? i co sie okazało ze mam pauzy i moje serducho szasami sie zatrzymuje na 1-2 sekundy.powiedziała ze mam rodzic normalnie nic innego nie zazywac.biore tylko magnez czy zazywasz magnez? |
|
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny byłam u lekarza zwykłe przeziebienie nie mam zapalenia oskrzeli przepisał mi syrop przeciwkaszlowy drosetux ale mnie meczy to kasłanie . koszmar. ale zrobiłyscie mi smaka na kisiel,mniam mniam...
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Saga słonko fotusie dam jutro na pewno, tych sławnych stokrotek bo już mi się nie chce dzisiaj. Poza tym jutro gonię na 11:20 do pani gieniowej zobaczyć jak się miewa moja glukoza. Mam nadzieję, że dobrze. Ściskajcie kciukaski laseczki ![]() Przez Was jutro muszę sobie kupić kisiel... jesteście PASKUDNE! O! ;P
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się dzisiaj rozczarowałam i lekko wkurzyłam chciałam sobie dziś ubrać letnią kurtkę bo dość mocno dziś przygrzało i brakło mi jej żeby się zapiąć makabra już tyle zgrubłam a gdzie do końca
dopieo dziś pierwszy dzień 21 t.c. na glukozę i inne badania krew i mocz ide w przyszłym tygodniu powiedzcie mi bo któraś wcześniej pisała że przy badaniu glukozy czeba czekać coś 2 godz. czy tak zawsze jest bo nie wiem czy wogóle dobrze zrozumiałam |
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Uff jestem padnieta,
bylam w klinice, w ktorej mam rodzic na takim spotkaniu (odbywaja sie raz w miesiacu dla zainteresowanych), troszke sie dowiedzialam i troszke zobaczylam. Wiecej sie dowiem, jak bede sie meldowac do porodu, w 36 tyg, wtedy mozna indywidualnie pogadac i zobaczyc co sie chce. A dzis przyszlo chyba ok 50 osob na szczescie sadzac po wielkosci brzuchow, nie wszyscy rodza w lipcu ![]() Ogolnie klinika bardzo ladna, nowa, zadbana i wogole. Widzielismy tez sale porodowe- no coz, jakby normalne pokoiki, przytulne, czyste, nowoczesne. Nie mam zadnych "ale", personel zdaje sie byc mily. Tak wiec teraz czeka nas zapisanie sie na kursik rodzenia (dostalam nawet nr do poloznej, ktora mowi po polsku) no i przygotowania czas zaczac ![]() A tak wyglada jeden z pokoikow porodowych : |
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochane moje mam wózeczek zdązyliśmy przed zamknięciem sklepu Złożony stoi w pokoiku Jestem zadowolniona z wyboru Jeździłam po domeczku byłam u mamy, też się jej podoba![]() CO prawda do mamy mam do pokonania dwa schody ale ten taran przeszedł po nich jak po maśle A to takie duże, niestandardowe schodki![]() Jutro będą foteczki jak wstanę bo dzis już nie mam sił. O znowu kopniak w pęcherz, małemu tez się podoba
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi ja dziś w ogóle nic nie ubrałam, szłam w bluzce i jeansach ciążowych od małża
Co do glukozy to na skierowaniu powinnaś mieć napisane, u mnie to było tak, że przy 50 g jest godzina czekania i po godzinie ponowne pobranie - bo najpierw pobierają na czczo. Przy 75 g jak miałam powtórkę, a Martusia za pierwszym razem to czeka się 2 godziny po pobraniu. Tyłek mi skwadratowiał w tej przychodni, przeczytałam M jak Mama od deski do deski ![]() Judi gratuluję Wam wózeczka, a w szczególności Tymciowi Piękna, pierwsza bryka Dobrej nocki piękne kobietki
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ten nasz Rzeszów ciepły
Taka pogoda mi pasuje...ja z kolezanka siedzialam 2 godzinki na polku i wdychalysmy swierze powietrze no i moje pieski tez....Kasiunia trzymam kciuki za ta glukoze teraz napewno bedzie dobrze...a dostalas moze skierowanie na mocz?Judi gratuluje wózeczka ![]() slodkiej nocy mamunie
|
|
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 75 g glukozy czy to znaczy że bede czekać 2 godz. i jeszcze raz będą mi pobierać krew
i muszę tam cały czas siedzieć ??????????/ |
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
glukoze 75g wukonuje sie w spoczynku takze NIESTETY bedziesz musiala siedziec 2 godz i beda cie kluli 2 razy...
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak to biegnę do kiosku jutro![]() Dziewczynki dziękuję Wam, jutro zobaczycie na foteczkach czy podzielacie mój entuzjazm wózkowy ![]() dobrej nocki
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie wrocilam z usg mojej zainfekowanej nerki... przy wejsciu wspomnialam ze jak chca moga sobie tez malego poogladac na co reakcja byla: "nie mozemy"... potem gdy na akranie pojawila sie moja nerka wiedzialam ze cos jest nie tak... dwie kobiety wpatrywaly sie w obraz ze zdziwieniem i po dluzszych debatach zawolaly lekarza bo niby jest cos nie tak....szukanie lakarza zajelo jednej z nich okolo 5 min. w tym momencie druga zamknela drzwi na klucz i zaczela jezdzic po moim brzuchu, zeby poogladac sobie malego...okazalo sie ze maly ma glowke obok szyjki macicy i caly czas zgniata mi pecherz(nie chodze do ubikacji czesciej niz zwykle) no i w pewnym momencie mlody wlozyl sobie kciuk do buzi i zaczal ssac..... w ogole caly czas machal nozkami i odczuwalam jego kopniaczki bardzo wysoko... wlasciwie zaraz pod piersiami... i w tym momencie moje tajemne badanie usg sie skonczylo bo nadszedl lekarz i po rzuceniu okiem na obraz moich nerek stwierdzil ze to nie kamienie... po prostuu objawy infekcji (ogolnie chodzlo o to ze mojaz nerka byla duzo bardziej widoczna niz normalnie i w srodku byly widoczne czarne plamy - co zdecydowanie nie jest normalne) ....
no i w sumie to by bylo na tyle.... teraz wykorzystuje ostatnie godziny mojego wolnego dnia i ogladam 'przyjaciol' a potem sprobuje zabrac meza na zakupy - potrzebuje nowe buty haha slodkich snow
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Pieknie!!!
cos za wczesnie jak dla mnie..hmm ![]() Facet mnie obudzil zebym tylko przyjechala do niego jak najszybciej ![]() ja po sniadaniu...(budyn) a teraz spadam na kawke do sasiadki... Pozdrawiam i milego dnia Wam kochane życze
|
|
|
|
#2276 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Ciężaróweczki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
wwitam ponownie!!
Chcialam wam sie pochwalic moim brzuszkiem ![]() a i mam nadzieje ze jak zagladne tu po raz kolejny to zdjecia wozeczka juz beda JOLU no i zapomnialam..A KASI stokrotki...
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie brzuchatki
![]() Ja wiosny nie czuje bom z krainy smarkatych i pociagajacych nosem Piotrek cala noc nie spal, bo mama nie umiala oddychac, ale jak se zapodala krople do nosa ktorym kobietom w ciazy ponoc nie wolno to od razu odetkalam sobie nochacz i zasnelam To byl czyn w akcie desperacji wiec nie krzyczcie za mocno ![]() Wczoraj kupilam bajtlowi flachy i smoczki co to swieca w ciemnosciach a sobie wkladki laktacyjne U mnie siara sie narazie nie pojawia, i chwala jej za to niech sie pojawi pozniej, narazie za nia nie tesknie ![]() A oto moje zakupy ![]() butelki nuple krazki ![]() Leonko brzusio sliczny i zgrabny i sporawy ze tak powiem
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu cisza
![]() Leonko śliczny brzuszek. A ja dziś zaczęłam się trochę martwić o moją dzidzię. Ruchy czuję już bardzo długo, kopniaki i w ogóle. Ale od jakiegoś czasu dzidzia rusza się też tak jakby się szamotała czy coś. Tak mi się kojarzy z takim małym zwierzątkiem które się otrzepuje (wybaczcie porównanie, mam szczury i dlatego tak mi się skojarzyło z małym zwierzątkiem |
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Leona zdaje mi się, że taki sam jak mój. bania, że ho ho
![]() zgrabny dziekuje za docenienie mojego wyczynu budyniowego ![]() mam taki straszny stan mega lenia, że nie mogę nic zrobić to pewnie przez pogodę, bo siąpi deszcz. feee...a z tym badaniem glukozy to ja też nie wiem po co trzeba siedzieć godzinę w przychodni i czekac dobę na wyniki jakby nie mogli piknąć w palec glukometrem ![]() mogłabym się poświęcić i przynieść im domowy nawet jak nie mają. phhhhh służba zdrowia. edit: Cestia bobas się przemieszcza, bo ma jeszcze miejsce i może pływać. mi wczoraj przepłynęła płodzianka i zrobiła po prawej stronie brzucha górę. śmiesznie wyglądało |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

naprawde zazdroszcze

na mnie to działa jak akumulatorek
Teraz znow mnie boli brzusio chyba za dlugo przed kompem siedze w niewygodnej pozycji..
mam malinowy, owoce lesne i poziomke, wszystkie sa z kawalkami owocow, ktorym mam sie zapchac laseczki 

Jakie tam z nas kusicielki...

pamietaka po tym wydarzeniu jest blizna okrazajaca moj pepek i ciagnaca sie w dol prawie do spojenia lonowego- moze dlatego chce cesarke bo wiem czym jest rozciecie powlok brzusznych i wiem czego sie moge spodziewac w przeciwientstwie do porodu sn....
na szczescie sadzac po wielkosci brzuchow, nie wszyscy rodza w lipcu 
Jak tak to biegnę do kiosku jutro