przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 20:39   #2251
Sweet Delights
Zadomowienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Dziewczyny, widzę dzisiaj sesjowy dzień mamy. Wszystkie piękne i kwitnące, mamusiowe modelki ślicznie Wam baby, figurki macie boskie, brzusie okrąglutkie po prostu cud, miód i malina Super

Fajnie, że mamy te numery, z czasem pewnie jak będzie potrzeba to jakoś to dopracujemy

majkela12 Ty tam dbaj o siebie i nie przemęczaj się, dobrze, że z maluchem wsio ok, chociaż tyle dobrze, szkoda tylko, że się nacierpieć musisz.

A przewijak na łóżeczko wydaje mi się wygodny, też taki kupiliśmy z berbera, bo wzorek mi się tak spodobał

Dziewczyny, jak mi się Sprita zachciało, normalnie szok. A wczoraj w nocy zupa śledziowa mi sie śniła...źle ze mną
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:54   #2252
zebra666
Zakorzenienie

Sweet Delights ja dzisiaj w nocy pierwszy arz spać nie mogłam z głodu i o 4 jadłam jabłko jak Tż do pracy wstawałi dziękuję za komplementa

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 20:59   #2253
Sweet Delights
Zadomowienie

zebra666 to Ty tylko jabłko, ja jednej nocy jakoś w zeszłym tygodniu wstaje w nocy do łazienki, patrze łóżko puste, drepczę na dół i co widzę? Tż stoi w kuchni i po ciemku wyjada palcem ze słoika nutellę nie wiem nawet która to godzina była, ale środek nocy jakoś. A to ja w ciąży jestem ogólnie sprite zagryziony bananem to nie jest dobry pomysł, te bąbelki... feee
Stary 2009-10-15, 21:03   #2254
zebra666
Zakorzenienie

Ja bym się coli napiła ale nie mam:P zstaje sok grejpfrutowy albo porzeczkowy.... zgaga będzie po tym na bank

Stary 2009-10-16, 07:18   #2255
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien Doberek

Ja wczoraj zamiast isc spac to musialam jechac z moim Tzetem i jeg kumplem do apteki bo jaies plasterki bo ten sobie pod okiemskore rozwalil.. a ze moj Tzet nie wiedzial gdzie ta apteka no to musialam jechac i tyle mialam ze spania

Ja jescze w nocy nie jadlam nic nie zdarzylo mi sie JESZCZE przynajmniej...

Dzisiaj na weekendzik do ostrowa sie wybieram... wiec jak zwykle bede mniej na wizazu
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 07:32   #2256
Puma13
Zadomowienie

Hejka Dziewczyny,
Zapomniałyście o mnie, wyślę wam mój numer po południu

Jak wy już urodzicie, to ja uciekam z wami na odchowalnie, tam też jest wątek młodych mamuś, tylko coś ostatnio zamarł.

Brzuszki macie prześliczne, u mnie to w sumie jescze nic nie widać, za to pokażę wam coś innego. Moje słodziaki (etap dwóch różnych skarpetek już za nami)

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 07:45   #2257
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sweet Delights ja dzisiaj w nocy pierwszy arz spać nie mogłam z głodu i o 4 jadłam jabłko jak Tż do pracy wstawałi dziękuję za komplementa
Na szczęście nigdy nie jadłam nic w nocy, ale jak czasem wstaje na siku to jęczę tztowi żem głodna
Dobrze że jabłuszko a nie np schabowy

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
zebra666 to Ty tylko jabłko, ja jednej nocy jakoś w zeszłym tygodniu wstaje w nocy do łazienki, patrze łóżko puste, drepczę na dół i co widzę? Tż stoi w kuchni i po ciemku wyjada palcem ze słoika nutellę nie wiem nawet która to godzina była, ale środek nocy jakoś. A to ja w ciąży jestem ogólnie sprite zagryziony bananem to nie jest dobry pomysł, te bąbelki... feee
No no podobno faceci razem z kobietami ciążę przechodzą, więc i nutellla jest możliwa
Oj zjadłabym teraz na kanapeczce na śniadanko

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzien Doberek

Ja wczoraj zamiast isc spac to musialam jechac z moim Tzetem i jeg kumplem do apteki bo jaies plasterki bo ten sobie pod okiemskore rozwalil.. a ze moj Tzet nie wiedzial gdzie ta apteka no to musialam jechac i tyle mialam ze spania

Dzisiaj na weekendzik do ostrowa sie wybieram... wiec jak zwykle bede mniej na wizazu
Oj może w ciągu dnia się kimniesz miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny,

Jak wy już urodzicie, to ja uciekam z wami na odchowalnie, tam też jest wątek młodych mamuś, tylko coś ostatnio zamarł.

Brzuszki macie prześliczne, u mnie to w sumie jescze nic nie widać, za to pokażę wam coś innego. Moje słodziaki (etap dwóch różnych skarpetek już za nami)
Piękne słodziaki pewnie sama Amelka się ubierała
--------------------------------------------------------------
Ja nawet w lepszym humorku . Raz tylko na siusiu wstałam. Jestem z siebie dumna Na razie brzusio ok, a mały fika jak szalony

Co tu dzisiaj robić jak nie mogę sprzątać pewnie cały dzień przed kompem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 07:52   #2258
samanthhha
Wtajemniczenie

Helloł

Puma
a podaj link na ten wątek młodych mamuś na odchowani.. Bo coś znaleźć nie mogę
Majkela ja bym chciała przeleżeć cały dzień ale mam tyyyle sprzątania... Asiulka miłego i ciepłego weekendu

Katar mam a nie chce mi się wstać po chusteczkę... Wiecie, że w radiu już lecą piosenki świąteczne

A i Pumciu Amelka jest tak cudna, że bym ją zjadła

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2009-10-16 o 07:53
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:00   #2259
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka Dziewczyny,

wcale nie zapomnialysmy ja swoj ci wyslalam

codo weekendu to wyjezdzam tam wieczorem ja tzet wroci z treningu i tyle musze czekac... sama w domu znowu umre z nudow,..
Stary 2009-10-16, 08:08   #2260
samanthhha
Wtajemniczenie

Asiulka nie umrzesz... masz nas Ale mi zimno! Mógłby ktoś napalić w piecu

Dziś będę dzwonić do mojej siostry ciotecznej z tego szpitala, w którym MOŻE będę rodzić Chcemy pojechać z Tż tam po to, żeby nam powiedziała co i jak i ogólnie się zorientować jak szpital wygląda... Bo w końcu nie wybiorę żadnego i tyle z tego będzie!
Stary 2009-10-16, 08:11   #2261
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja wlasnie musze jechac odwiedzic szpital w poznaniu ... bo nie mam pojecia co jak i gdzie bo gdybym wczesnij zaczelarodzic to co??? :conf used: ale na 2 tyg przed terminem smigam do ostrowa a tam mam wszystko sprawdzone... tyle zeja mam jeszcze czas..
Stary 2009-10-16, 08:14   #2262
samanthhha
Wtajemniczenie

ej nooooo.... ja też mam!!! tak jakby boje się
Stary 2009-10-16, 08:29   #2263
Sweet Delights
Zadomowienie

Asiuulka89 a możesz napisać coć o naszym szpitalu? Bo ja nie zamierzam chodzić na SR i nie bardzo wiem co i jak chodzi mi o takie sprawy jak np kwestia znieczulenia, porody rodzinne, czy są płatne, czy jakieś inne wymogi co do tego, co trzeba mieć ze sobą i dla dzidziusia ewentualnie, czy jakieś dodatkowe opłaty czy coś, no po prostu tak ogólnie co tam wiesz byłabym Ci bardzo wdzięczna, dobra kobieto
Stary 2009-10-16, 08:39   #2264
zebra666
Zakorzenienie

Dzień dobry dzieFczyny

Pumcia ślicznie razem wygladają ja czekam na zdjęcie mamusi z córeczką np i brzusiem( i nie ważne ile widać):P

Asiulka to nie bedziesz się nudizła... ja sie lekko przeziębiłam przez to przemoknięcie i zmarznięćie w środę więc grzecznie w domciu przesiedzę weekemd...w ściekła jestem, bo wiecie u mnie zapowiadali brak prądu nawet jeszcze dzisiaji odkurzyłam dom miotełką i łopatką żeby umyć podłogi a niedużo później włączyli prąd...i iod pozycji kucającej bolą mnie znów nogi tam gdzie kończy się stopa a zaczuyna noga.. któraś mamuśka pisała mi, ze to staw skokowy jak ostatnio mnie bolało
I dziękuję Ci za komentarzyk na nk jak i Sanderince która coś ostatnio ciuchutko Ukrywa się?

Samanthhha będę płakać... wczoraj do zdjęcia chciałąm wcisnąć się w swoje śliczne dżinsy biodrówki... myślałam, że najwyżej ich nie zapnę.... ale brakowało mi tak dużo do zapięcia się, że aż odstawało w dupcie mi musiało pujść jednak a ja sobie wmawiałam, że absolutnie...a Tobie chyba za to nie psozło?? tam

Stary 2009-10-16, 09:14   #2265
samanthhha
Wtajemniczenie

Zebra mi poszło w sam brzuch... na razie - zobaczymy jeszcze, w końcu dwa miechy przede mną Ale w spodnie sprzed ciąży też się nie mieszczę
Nie dobrze, że się przeziębiłaś Musisz się wyleżeć a nie z miotłą latasz A na mnie mówią, że wariatka bo ciągle sprząta

A teraz pytanie!!! Tylko się nie śmiać... Kojarzycie taką bajkę z dzieciństwa dziewczynce, która miała takie czarodziejskie lusterko, dzięki, któremu mogła się zmieniać w inne osoby??? Np za swoje koleżanki czy kogoś.. Jakaś ona chyba japońska była Kojarzy któraś?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

I pytanie numer dwa! Laktatory macie ręczne czy elektryczne?
Stary 2009-10-16, 09:15   #2266
majkela12
Zadomowienie

To była Sali co miała lusterko i kota. Mała czarownica

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Kupiłam ręczny

A co to za quiz???? co wygrałam
Stary 2009-10-16, 09:17   #2267
samanthhha
Wtajemniczenie

Eeee... no kfiatek oczywiście

A co sądzicie o takim? Bo się nie znam..

http://allegro.pl/item772141827_baby..._warszawa.html
Stary 2009-10-16, 09:19   #2268
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha ja tak z nudów tylko, bo prądu nie miałam:P A Ty tak, bo lubisz chyba normalnie
a ta bajka coś mi mówi, ale jeszcz enie wiem co:F

Widzę, ze rozwiązało się pyatnie nr.1
Odpowiedź na pytanie nr.2 - nie mam wcale ale jak kupię to ręczny avent

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-16 o 09:21
Stary 2009-10-16, 09:21   #2269
samanthhha
Wtajemniczenie

To nie jest sali!!! Jakaś inna... Oddawaj kwiatek
Stary 2009-10-16, 09:27   #2270
majkela12
Zadomowienie

dziękuje ja bardzo lubiłam oglądać japonckie bajeczki wychowałam się na jatamenie, dżdzi białe majteczki anny- ach to były czasy A no i moje ukochane czarodziejki z księżyca.

Nie słyszałam dobrych opinii na jego temat- w ogóle na temat tej firmy. Zebra chyba coś kiedyś wspominała że jest do d....
Ja mam TT- wiele osób go poleca i jest troszkę tańszy niż Aventu

Kurcze ja ostatnio czuję się taka duża. Taka ciężka. Jakiś tydzień brzydoty mnie dopadł Nie przymierzam starych ciuchów żeby się bardziej nie dołować

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

To nie możliwe- musi byś czarodziejka Sali
Stary 2009-10-16, 09:28   #2271
Sweet Delights
Zadomowienie

samanthhha z bajką nie pomogę, nie przepadam z chińskimi bajkami. Jeśli chodzi o laktator to ja planuję zakupić taki o: http://www.allegro.pl/item762320660_..._bpa_free.html

czytałam, że babki chwalą go sobie więc myślę, że będzie ok, poza tym butelki tez chcę z tej serii, żeby był komplet.

Ten co wrzuciłaś link to mamy raczej odradzały, ponoć nieskuteczny, nie odciąga i w ogóle do kitu...no i dla mnie tak jakoś mizernie wygląda.
Stary 2009-10-16, 09:31   #2272
samanthhha
Wtajemniczenie

To nie to... Sprawdziłam Mam wenę na bajki Wczoraj miałam na kota filemona ale wam się nie przyznałam

Też się czuje wielka z tym brzuchem. Ciąży mi ta ciąża już

Hmm... To poszukam tych TT a co

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

To ja też taki kupie jestem podatna na Wasze propozycje dotyczące laktatorófff
Stary 2009-10-16, 09:34   #2273
zebra666
Zakorzenienie

O teraz ten link zauważyłam dopiero heheh
Samanthhha właśnie ja kiedyś pisałam, ze jest o d... rozbić- z mamusiowego któraś mamusia go miała i nie zachwalała... oni mają fajne kocyki, ręczniczki i inne takie ale laktatora nie polecam

Może też psozukam z TT ze względu na cenę, ale jak coś to wiem, że ten avent sobie chwalą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 09:53   #2274
samanthhha
Wtajemniczenie

Ja się przymierzam do kupna tego TT ale poczekam na razie na Tż Czas się ogarnąć i zacząć kupować ostatnie potrzebne rzeczy

A przewijak
http://www.allegro.pl/item772932479.html
co myślicie?
Stary 2009-10-16, 10:00   #2275
Sweet Delights
Zadomowienie

samanthhha ja ma własnie taki
Stary 2009-10-16, 10:07   #2276
samanthhha
Wtajemniczenie

Też se kupie
Stary 2009-10-16, 10:12   #2277
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

co do laktatora to ja mam ręczny mendela czy jakos tak. ale koleżanka ma elektryczny to można silniczek pozysczyc słysząłam
Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
mój wyjada słoik nutelli jak ma depresje i nie wie co ze soba zrobic. i zawsze w nieodpowiednim momencie bo ja potem potrzebuje i? .. nie ma
Cytat:
Ja bym się coli napiła ale nie mam:P zstaje sok grejpfrutowy albo porzeczkowy.... zgaga będzie po tym na bank
mniam mniam soczek porzeczkowy może ja tez mam po nim zgage a nie wiem? musze sprawdzic

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzien Doberek

a więc ci miłej podróży zyczymy jezdzij bo potem to juz nieciekawie bedzie

Cytat:
Hejka Dziewczyny,

amelka niezła... może jest awangardowa i dlatego nosi 2 różne skarpetki??
Cytat:
Dzień dobry dzieFczyny

Pumcia ślicznie razem wygladają ja czekam na zdjęcie mamusi z córeczką np i brzusiem( i nie ważne ile widać):P

Asiulka to nie bedziesz się nudizła... ja sie lekko przeziębiłam przez to przemoknięcie i zmarznięćie w środę więc grzecznie w domciu przesiedzę weekemd...w ściekła jestem, bo wiecie u mnie zapowiadali brak prądu nawet jeszcze dzisiaji odkurzyłam dom miotełką i łopatką żeby umyć podłogi a niedużo później włączyli prąd...i iod pozycji kucającej bolą mnie znów nogi tam gdzie kończy się stopa a zaczuyna noga.. któraś mamuśka pisała mi, ze to staw skokowy jak ostatnio mnie bolało
I dziękuję Ci za komentarzyk na nk jak i Sanderince która coś ostatnio ciuchutko Ukrywa się?

Samanthhha będę płakać... wczoraj do zdjęcia chciałąm wcisnąć się w swoje śliczne dżinsy biodrówki... myślałam, że najwyżej ich nie zapnę.... ale brakowało mi tak dużo do zapięcia się, że aż odstawało w dupcie mi musiało pujść jednak a ja sobie wmawiałam, że absolutnie...a Tobie chyba za to nie psozło?? tam
te nogi twoje to własnie staw skokowy cie boli wiekszy ciężar teraz dzwigasz i dlatego ciepła woda nogi do góry i kremik..
uciekam po przwijak
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:27   #2278
zebra666
Zakorzenienie

Nie no nie mogę wAs czytać... pokazujecie mi takei fajowe rzeczy, których jeszcze nie mam a nie mogę teraz kupować przez meisiąc chociaż, bo sąsiad wczoraj był pomierzyć czego ile brakuje i będzie trza płacić jak kupi i co ja mu potem dam... pzrewijak???albo laktator o jacie ucieszyłby się napewno

Stary 2009-10-16, 10:30   #2279
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no nie mogę wAs czytać... pokazujecie mi takei fajowe rzeczy, których jeszcze nie mam a nie mogę teraz kupować przez meisiąc chociaż, bo sąsiad wczoraj był pomierzyć czego ile brakuje i będzie trza płacić jak kupi i co ja mu potem dam... pzrewijak???albo laktator o jacie ucieszyłby się napewno
Ja mogę Wam dokończyć remont i wypłacisz mi się w przewijaku i laktatorze

Kurde dużo mam do sprzątania i prasowania... Chyba się wezmę za to..

A i napiszcie mi kochane moje jak się robi naleśniki. TYLKO DOKŁADNIE
Stary 2009-10-16, 10:40   #2280
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha Naleśniki uwielbiam robić a więc mam andzieję, ze pomogę- dodam, ze to mojeje mamuni przepis i robiłam je z jego aż dwa razy ale za każdym razem supcio wyszły

mleko
mąka
troche soli
proszek do pieczenia
cukier
trochę wody

W takich proporcjach mleka i mąki ażeby miało to konsystencje gęściejszą od jogurtu. proszku daje płaską łyżeczkę a mleka z wodą tak pół na pół z mąką- jak dwie szklanki mleka to tyle samo mąki... wiesz wody zcasem nie dodawałam wcale bo nie wiedziałam że ją się daję i też były w deche... a cukru sama stwierdzisz czy ok jak usmażysz pierwszego na próbe to poczujesz czego Ci brakuje

A smaży się na odrobinie oleju wylewasz chochla i obracasz szybko patelnią żeby się rozlało na całą patelnię za chwilę obraczasz. do każdego placka ponownie doadje tą troszke oleju -tak żeby sie tylko nie przylepiał.. zresztą dużo zależy od patelni ja mam starej generacji

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-16 o 10:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości