![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świnki Morskie cz. II
Anka, rozumiem jak to jest, gdy dziecko czegoś chce. Zwierzątko to nie jest rzecz. Zanim się je przygarnie należy zapewnić mu odpowiednie warunki.
Jako że czasu nie cofniemy - w tej chwili powinnaś poczytać jak najwięcej o świnkach - bo wbrew powszechnemu mniemaniu świnka to nie jest duży chomik. Informujemy Ciebie też, że męczysz zwierzątko wciskając je do tak małej klatki (przecież klatki dla chomików nie tylko są małe, ale tez bardzo niskie). Jeśli problemem są pieniądze, możesz poszukać używanej klatki na allegro [może być najprostsza, ważne tylko, aby miała ocynkowane pręty]. To, że Ty lub Twój syn możecie czekać miesiąc, nie znaczy, że prosiak też może - zwłaszcza, że już piszesz, że jest osowiały. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:47 ---------- nowe klatki: 60-kę kupisz już za 45zł klik 70-ka 59zł klik 80-tkę - taka byłaby najlepsza za 80zł klik używaną kupisz już za dwadzieściaparę złotych klik
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Jesteście bogaci nie macie dziecka chyba pogadamy za pare lat!!!!!
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Kupiłam świnkę tydzień temu jest mała więc mnie nie oczerniajcie jak nie znacie ciekawe czy od razu wiedzieliście co ijak!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- arrachnee TYLE KOMENTUJESZ A WIESZ JAKIE MA WYMIARY NAJWIEKSZA KLATKA NA CHOMIKA? NIGDZIE NIE NAPISAŁAM ŻE JEST OSOWIAŁY CZYTAJ LEPIEJ A NIE OPIERAESZ SIĘĘĘĘĘĘĘ NA WYPOWIEDZI KŁADA NIE MASZ WOGÓLE SWOJEGO ZDANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!ZASTANÓ W SIĘ I NIE PISZ WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- arrachnee 80 DZIESIĄTKE TO JA MAM WIĘC CO DODASZ CIEKAWEGO???????????????? ????????????????????????? ???????? Edytowane przez Anka11 Czas edycji: 2009-05-10 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
polecam melisę
![]() Nie wiesz, kto ma dzieci, a kto nie. Nie znasz też naszej sytuacji finansowej. Co ma na celu obrażanie forumowiczek? Jeśli bierzesz zwierzątko musisz być przygotowana na koszty. Proste. Zadałaś pytanie (z których wynika, że nie zebrałaś żadnych informacji o prawidłowej opiece nad świnką), otrzymałaś odpowiedzi od osób, które znają się na hodowli świnek - nie wiem czego oczekiwałaś? Pochwał za brak odpowiedzialności?
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
in love with life
|
Cytat:
Po 2. wiekszosc z nas jest juz dawno calkowicie dorosla a to, ze nie ma dzieci nie ma tu nic do rzeczy. Rozumiem cie bardzo dobrze, bo jak bylam mala to tez mi mama kupila swinke, bo chcialam. Mysle, ze pomysl ze zwierzatkiem jest naprawde dobry. Uszczesliwilas synka a na dodatek mozesz go nauczyc odpowiedzialnosci (synek ma juz 9 lat, wiec spokojnie sam moze sprzatac po swince i dawac jej jesc-tak jak mowila arachnee nie da duzo-swinke latwo utuczyc (heh z wlasnego doswiadczenia wiem, ze chomika tez)). Po 3. poczytaj o swinkach razem z synkiem. On bedzie sie cieszyl, ze podzielasz jego zainteresowania a na dodatek spedzicie troche czasu razem. Dzieki temu zarowno on jak i ty dowiecie sie na ten temat troszke wiecej. Mysle, ze swinka nie zdechnie jesli zaczeka 3 tygodnie na klatke. z tego co piszesz to jej obecna klatka wcale nie jest taka mala, a poza tym swinka jest jeszcze mloda (chyba) wiec i tak ma wiecej miejsca niz gdyby byla dorosla. 4. Jesli chodzi o kase na klatke, to uwazam ze allegro to swietne rozwiazanie. Mozesz kupic uzywana klatke i mniej zaplacisz. A swince to naprawde wszystko jedno, bedzie sie cieszyla z kazdej. Synek tez. Bedzie dobrze. Nie stresuj sie tak. A arachnee nie chciala zle, z tego co tu juz wczesniej czytalam w jej postach, ona naprawde sporo wie o zwierzatkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie chce sie wtracac... Ale Anka jezeli kupilas zwierzatko i nic o nim nie przeczytalas i pytasz sie nas jak karmic, jak dbac o higiene, a potem masz pretensje ze wogole sie odzywamy przepraszam za te slowa, ale uwazam ze osoba, ktora napisala w powyzszym poscie ma racje. Ja czytam o swinkach morskich juz od miesiaca, bo chce sobie ja kupic i dalej nie jestem pewna czy wystarczajaco duzo wiem o swinkach... a ty z nienadzka, bez wiedzy(zadnej) o swiniaczkach kupujesz ja, a nastepnie pytasz sie o wszystko nas (ludzi co chociaz troche wiedza o tych cudnych zwierzatkach) zanim wszystkiego sie o nich dowiesz to swinka moze odejsc do innego swiata za pare dni..... Nie wiem, ale takie jest moje zdanie. I ponownie przepraszam za powyzsze slowa...
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Aha i mylisz sie ze jestesmy bogaci, bo niektorzy zarabiaja na swoje utrzymanie, a niektorzy sa na pieniadzach rodzicow... wiec nie wydaje mi sie ze tu wszyscy sa bogaci ![]() Edytowane przez Lizaczek2301 Czas edycji: 2009-05-09 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Anka, z dobrego serca radze ci nie krzyczec i nie obrazac nas, bo niedlugo zarobisz pomarańczką...
![]()
#2257 |
Raczkowanie
|
![]()
Heh......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
Droga Anno
Ja mam 2 prosiaki,utrzymuje je sama z kasy za praktyki za które dostaje 300 zł a to jak każdy wie nie jest za dużo. Musze kupować karmę,trociny granulat witaminy,weterynarz itp... I jakoś sobie radzę.. Do tego mam dość często gości - 2 dzieci mojej siostry którzy sa w wieku 4 i 2 lat.. Wiec nie raz wiem jak rodzice muszą szanować kasę która mają.. A dodatkowo pokaże Ci świetny przykład: Moja siorka ma 2 synków alergików gdzie wydaje na nich kupę kasy,bo musi kupować leki,specjalne mleko itp. a dodatkowo ma świnkę.. I bez problemu liczy sie z tym ze świnka tez musi coś jeść, mieć mieszkanko,sprzątane i wyposażenie.. Więc teraz nie zwalaj winy na to,ze masz dziecko..bo to normalna kolej losu,że większość kobiet będzie je miała.
#2259 |
Raczkowanie
|
![]()
Pozwólcie ze porusze nowy temat. Ile kosztuje koszt przesylki na stronach www.krakvet.pl i www.animalia.pl??? Nigdzie nie pisze a ja chcialabym tam cos kupic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
#2261 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
a tu animalia:
http://animalia.pl/faq.php?kat=9154&pyt=23
#2263 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ! Gdzieś za miesiąc mam w planach adopcję kolegi dla mojego prosiaka i nie wiem czy wybrac w zbliżonym do niego wieku czy młodszego żeby się nim opiekował ?Mój ma 9miesięcy.
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
Czy wasze świnki też maja cos na podobne wyglądającego jak czkawka albo jak by miały chęć puścić pawia??
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2267 |
in love with life
|
Moja najukochansza swinka juz jest wprawdzie dead od paru lat, ale tez miala cos takiego, nawet dosyc czesto.
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2269 |
Rozeznanie
|
Jak by ktoś był w warszawie 30 maja
![]() http://www.ccp.aplus.pl/wystawazoo.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Wtajemniczenie
|
a mam takie pytanie, bo teraz jak przestali grzac jest zimno w mieszkaniu, i do lata bedzie raczej chlodnawo. czy robicie swinkom cos z tej okazji? nie wiem jakis kocyk do klatki? boje sie, zeby tofficzek sie nie przeziebil
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
in love with life
|
Cytat:
Ps. u mnie tez kaloryfery wylaczone, ale zimno to nie jest...
![]() |
#2272 |
Zadomowienie
|
nawet jesli nie jedza tylko biegaja a nagle tak sie dzieje??
A na ta wystawę można pójść i obejrzeć czy jak to sie odbywa??
,,człowiek jest największym drapieżnikiem na świecie'' 15.06.2009- FRYZJERKA Edytowane przez patrycja350 Czas edycji: 2009-05-13 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na wystawe mozesz isc obejrzec, czesto nawet fotki sobie zrobic, pogadac z hodowcami. Wstęp pare zł kosztuje, ale na legitymacje sa zniżki. Ja placilam cały bilet we Wrocławiu to okolo 10zł było. Czesto stoją tez rózne kramiki z karmami i przysmakami, wiec tez mozna sie zaopatrzyc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przypomnę babci o norce. kiedyś mi obiecała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
in love with life
|
Cytat:
A ze tobie w 18 stopniach zimno to sie nie dziwie, bo mnie tez by pewnie bylo heh ![]()
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
czy Wasze świnki tez tak szaleja na wybiegu? Ja czasami boje sie ze moja sie gdzies rozwali na scianie, tak szybko biega
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
in love with life
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
ale ona na prawde straaasznie szaleje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
in love with life
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.