|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
no właśnie nam lekarz powiedziałł ze wszystkie firmy mają AR ale w sklepach nie ma. W aptekach tez nie, wiec nie wiem gdzie mam kupic takie mleko
a tego emfamilu nie chce pic.nie chwaliłam sie ze Wikusia juz po konsumpcji jabłuszka i brokułow jabłko smakowało, fajnie sie otrząsała ale ogólnie zadowolona ![]() tyle zdjęć ze pochwale wszystkie razem bom nie spamiętała wszystkich ![]() no i część dalsza odrzucania cycka u nas i wybaczcie ze nie zaglądam ale TZ ma teraz 5 dni wolnego wiec zajęta jestem
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2008-11-01 o 22:49 |
|
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Taka sobie a w dyzych marketach patrzylas?bo zazwyczaj kazda firma ma mleko normalne probiotyczne i AR,
Ja wczoraj ze akurat wykupione bylo doslowenie z kazdej firmy normalne mleko 1 kupilam probiotyczne tez z tej samej firmy co zawsze czyli Hipp chyba nic nie bedzie co? Moze wlasnei z tym AR tez u ciebie tak jest moze nie dlugo znow sie pojawi no ale wiadomo czekac ciezko. |
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma w hipermarketach
jest jedynie R ale to nie jest to. Musze miec AR, widze w necie ze faktycznie jest i nan i bebilon
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
jest i podobno jest tansze, ale my nie uzywamy mleka sztucznego takze wiecej nie pomoge. zapytaj pediatry o rec.
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Wiki tez ma problem z kupą a myślałam ze jabłko jej pomoze i cisnę jej ten słoik trzeci dzien.
dzis jej dała brokuły, nie jadła juz tak ochoczo. Nie chciałam dac marchwki bo tez moze zapchac, marchwianke podaje sie przy biegunkach wiec juz sama nie wiem co jest lepsze. Myslalam tez o soku jablkowym, widziałam w marketach, od 4 m-ca tez. Veronko pobowałas? wyczytaałam w necie ze na ulewnie dobrze jest zageszczac mleko Sinlaciem Czy Nutritonem. Czemu mi lekarze o tym nie mówili? musze sie spytac w aptece czy te nan Ar moge zamowic
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiesz czy recepta jest na kazde mleko? czy na nan AR dostane?
|
#2259 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze Taka sobie to lipa ze nei mozesz dostac tego AR
a od czego jest wiec same R czytalas co bylo na opakowaniu?Jesli chodzi o recepte na mleko to nie pomoge bo ja nei wiem jak to w polsce bo tu na pewni na to co uzywam nie ma.
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
TAKA SOBIE na pewno są recepty na mleka ale dziecko musi mieć jakąś przyczynę dostawania tego a nie innego mleka
jeżeli w kartotece ma wpisane że na przykład na coś tam jest uczulone czy coś takiego to lekarka może wypisać receptę jak ja ostatnio kupowałam w aptece sinlak to mi nie mogła lekarka wypisać recepty bo bez tego może funkcjonować tzn może zastąpić to czymś innym musisz zapytać lekarza czy się jej należy zniszka bo jest jej chyba nawet 50% jak się nie mylę a jeżeli chodzi o kupno tego mleka to w aptece na zamówienie na pewno ci go sprowadzą w końcu mają na tym interes |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
TAKA SOBIE a próbowałaś dać jej na te kupki surowe jabłuszko nie ze słoika
a kiedyś mówili starsze osoby że też jest niby na wywołanie kupki kompot ze śliwki |
|
|
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
taka sobie nasz maly tez nie chcial pic enfamilu AR (wiem ze ejszcze jedna mama miala ten sam problem - wydaje mi sie ze marticia ale dokladnie nie pamietam) u nas pomoglo przestawienie sie na wersje juz gotowa w plynie...nie ma ona charakterystycznego zapachu i jest duzo 'gladsza' ...poza tym ta w proszku normalna nie chciala sie nigdy rozpuscic do konca i zawsze zostawaly grudki.....
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Taka sobie u nas w Tesco pełno było mleka bebilon AR
Co do słoiczków to ja też nie wytrzymałam tzn. ze słoiczka Olcia zjadła banana i bardzo jej smakował, nic się nie działo. Kupki jak ta lala, żadnych krosteczek czy innych przebojów alergicznych. Poza tym Ola popija już sok z jabłka i marchewki - mocno rozrzedzony wodą, je jabłuszko tarte i ze 2 razy jadła kaszkę ryżową widać, że jej wszystko smakuje, jak na razie Martunia kochana a napisze dokładnie na którym jesteś odcinku w 3 sezonie to dostaniesz wszystko i nie wygłupiaj się Słonko z odwdzięczaniem dla mnie to sama przyjemność
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszy niby kompot z suszonych sliwek. A na kupki to nie surowe, tylko takie z kompotu jablko jest dobre.
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Źle, na odwrót jest: Jabłko surowe rozluźnia kupkę, jabłko gotowane zatwardza A z reszta to rozne opinie widze: Z tego co ja wiem, to samo jabłko ma włściwości zatwardzające, a soczek z jabłka działa rozluźniająco. |
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście u nas Olcia sadzi cały czas po 3 czasem 4 kupy dziennie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
samo R nie ma nic do ulewania ![]() Cytat:
![]() Kasia ja teraz jestem na gg jak cos to sie odezwij |
||
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamuśki.
Moj dzień wczoraj zapowiadał się bardzo smetny i samotny jednak jakoś po 14 przyjechali moi rodzice z bratem i bratowa z cmentarza zjedli obiad i pojechali ejszcze na cmebtarz na msze ale bratowa została. Musze przyznać, ze wyjątkowo miło się rozmawiało, już się nie kłócimy tak jak kiedyś (pewnie dlatgeo bo sie widzimy tylko po pare godziń ) poźniej przyszła moja przyjaciółka z chłopakiem i poszlismy wszyscy na spacerek. Robiło się już ciemno, ale było bardzo fajnie (ja jak by odżyłam - bo miałam towarzystwo oczyswiście) Po spacerku przyszliśmy do mnie na kwake. Ala jaka kochana była siedziała albo u mnie labo u przyjaciółki na kolanach i się uśmiechała, porobiłam jej pare zdjęć, ale coś brzydko na nich powychodziła więc ich nie pokażę Po 20 pojechałam jeszcze z bratem i bratowa na cytadele , tam dopiero było pięknie, pełno zniczy, normlanie cudnie. Ale kąpałam dopero po 22. Po kąpieli zjadła i usneła. Ja też posżłam dość szybko spać bo coś mnie brzuch bolał. Nie wiem czy te bole brzucha co mam ostatnio to nie od noszenia Ali , wczoraj na bank się oberwałam to wózek wznosiłam sama.Ala znowu spała całą noc, z tym spaniem jest kochaniutka. Ale z kupkami nadal ma problem. Dzisiaj zrobiła bo jej pomogłam. Taka sobie moja koleżanka miała recepte na mleko. Musisz z pediatra pogadać. Kasiulko ślicznie Ola wygląda. Ile ona już ma ponad 3 miesiące? Bo wydaje mi się, ze jest starsza od Ali a Ala ma już 6kg. Nie wiem czy ta moja córcia nie jest czasami za grubaśna. Ja ją nadal karmie tylko swoim mlekeim. Właśnie ja Ale nadal tylko swoim mlekiem karmie, a Wy już słoiczki podajecie, ciekawe jak ALa bedzie tolerowała inne jedzenie niz mleczko. Leleth fajne fotki i super wyglądałaś. Leonko mam pytanie odnośnie Twojje sofy- czy jest w niej miejsce na kołdre? Łóżko coś mi się psuje , będę musiała chyba coś kupić a sofa była by w sam raz bo nie mam dużo miejsca w pokoju.
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak dorbarQ jest w niej miejsce na kołdre
|
|
|
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
jezuuu ja juz 3 dzień walczę z gorączką i nie wiem od czego mam ponad 38 stopni... do lekarza nie pójdę
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę na spacerek z Maludą.
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-11-02 o 12:35 |
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
cześć wszystkim
Maladt a jak twoje piersi nie masz tej gorączki od piersi może masz jakieś zastoje |
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Babole!
Moje dziecię pobiło dzis rekord. Zasnęła między 22, a 23, a obudziła się 0 9:38.. Mniam..Czy któraś z Was nie handluję avonem? ![]() Malad, wybierz się lepiej do jakiegoś lekarza.... My zaraz ruszmy do Żywca na kolejny cimintirul.. Aaaaaaaaaa, Ksiulko, zapomnialam napisać, że Olcia ma uwodzicielskie rzęskiska . Łucyjka też ma fajne, ale jasne, więc tak nie widać... Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2008-11-02 o 12:50 |
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2279 |
|
Wtajemniczenie
|
A my własnie ze spacerku wróciłyśmy, ale mój pies brudny wrócił, musiałam go kąpać. Ponuro dziisaj ale bardzo fajnie się spacerowało
nawet mój tatao miał dobry humorMusze zmykać dać ALi jesć bo ostatnio po 12 jadła
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
hihi ja też handluję, ale przeważnie robię jedno zamówionko z katalogu, teraz z tego z tą wodą bondową już poszło, bo akurat mi sie udało na pierwszy termin
a to się akurat rzadko zdarza ![]() Byłam z mamą na cmentarzach jeszcze dziś, pogoda przepiękna 21 stopni w słońcu to istny upał. Ola przespała cały ten czas, teraz zjadła i szaleje. A dziś jej dałam soczku marchwiowo jabłkowego i wytrąbiła 160 ml... a z jaką błogością, zamykała oczka wzdychała wody to ona tak nie pija Dorbarku moja Ola ma skończone 3 miechy i haczyk a 21 października ważyła 5750 g na szczepieniu Fajnie się obserwuje jak maluchy wcinają, Ola załapała szybko o co w tym chodzi i łyka pięknie ![]() Martunia w takim razie będziesz miała wszystko od 17 odcinka 3 sezonu do tych ostatnich piątego sezonu, które teraz lecą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

a tego emfamilu nie chce pic.
jabłko smakowało, fajnie sie otrząsała ale ogólnie zadowolona 

o żesz.. zawsze byłam przekonana, że właśnie wspomaga pracę jelitek
to ja też nie wytrzymałam