Odchudzanie plotkowanie - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Czy chcecie aby ten wątek na forum był nadal
Tak 10 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 15:51   #2251
ziarnko piasku
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie plotkowanie

właśnie mi dziecko zasnęło więc piszę szybko do Was

jakaś poddenerwowana dziś jestem, nie wiem czemu okres się zbliża i pewnie dlatego no i leje dzisiaj u nas cały dzień

Tereska, nie wkurzaj sie na nas, bo my nie krytykujemy twojej fryzury i nie zmuszamy do niczego, delikatnie sugerujemy że zmiana na ciemniejszy kolor będzie dla towojego typu urody korzystniejsza zajrzyj na wizaży do działu Wizażystka lub Metamorfozy i poczytaj jak będziesz miała chwilę czasu i ochoty. A te uczulenia, o którym piszesz, że czerwona się robisz i skóra się łuszczy to wygląda mi to na lekkie atopowe zaplenia skóry - coś ją w kosmetyku podrażni i dlatego tak reaguje - sama tak kiedyś miałam, teraz już się doprowadziłam do porządku jak masz takie objawy to kup sobie krem Oilatum (drogi jest, tubka kosztowała mnie kiedyś 27zł) lub tańszy zamiennik polskiej firmy i też chwalony Oilan albo Dermobazę (kiedyś kosztowała jakieś 10-12zł) tylko to to tłuste jest więc się smaruj jak siedzisz w domu ale przynoszą natychmiastową ulgę. A na świcący pysiol polecam mąkę ziemniaczaną tak, tak, proszę się nie śmiać ja sama stosuję i efekt o wiele lepszy od sypieko pudru, nanosisz jej trochę na pędzel, otrzepujesz z nadmiaru i nanosisz na twarz cały dzień masz spokój od świecena a dodatkowo skóra ma jest taka satynowa w dotyku Polecam!
widzę że jesteś więc wysyłam wiadomość żebyś przeczytała

Jola, no faktycznie koszmar przeżyłaś w tym Szczecinie, współczuje i jeszcze niedługo pół Polski zjeździsz... w moje urodziny wyjeżdżasz mam nadzieję, że teraz pogoda dopisze, ciepło pewnie już nie będzie ale oby zamieci śnieżnych nie było Trzymaj się

Elcia, nie wiem co Ci poradzić odnośnie spirali bo ja generalnie jestem już a takie ingerencje ustawiona na NIE
Najlepiej wygoogluj sobie hasło intrauterine device i poczytaj. Ja wiem tyle, że oni spirale zakładają bez kontroli usg, tzn lekarz zakłada i cześć, jak się coś będzie działo, będziesz mocno krwawić, bedzie boleć etc to się do nich zgłoś, ale ja dziękuje za coś takiego, czekać aż ci nie daj Boże przebije macice żeby raczyli coś z tym zrobić fakt, mają tu antykoncepcję za darmo usg podczas zakładana spirali powinno być standartem. Przemyś dobrze ten krok, poczytaj na angielkich forach albo poszukaj opini (ja bym wpisała IUD experience albo IUD review)
Isn't it?

Edytowane przez ziarnko piasku
Czas edycji: 2009-10-20 o 16:32
ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 18:33   #2252
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Dziewczyny zrobiłam sobie TSH i norma jest do 4,700 a ja mam 8,647 a biorę leki .Muszę chyba powtórzyć badanie?
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 21:01   #2253
vena7
Rozeznanie

hej..jak pisłam mam wolne dziś..zaraz ide lulać..Ewka lecz się ..kurcze sopro ponad norme..Eluś Ty czytaj tam ..a jak nie to delikatnie z sexem..hihihi.....guma i heja...... Teresa blondino nasz kochana ...no faktycznie poczają zbąszynianie czy tam jak to sie pisze ..i zaraz tu napiszą ze 50 zł biorą.hihihi..a jak co to 150 zł...Jolus ..Borynio śliczny..i wesolutki..fajna foteczka..pozdrawiam cię serdecznie.....Gosi a uspała mała i klika..takie szybkie chwile dla siebie......pozdraw iam Wszytskie mile panie..zasyłam buziaki.pa
vena7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 22:48   #2254
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Obecnie stosuje diete Turbo do ktorej serdecznie zapraszam
Jezeli pogrzebiecie w necie na pewno znajdziecie plik jpg do sciagniecia.
Jak chcecie o niej poczytac wejdzie na link mojego watku.
Wkleilam tam malutki opis i menu podane przez autorow. Jednak menu mozna komponowac samemu w oparciu o wytyczne diety, zasobow lodowki i naszego portfela.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt...QVP/weight.png

Bylo 19.10.09 - 85.3 * jest 83.7*Marzenie
- 65
meliameli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 07:37   #2255
Terenia33
Rozeznanie

Witajcie kochane
Gosiaczku ja się nie wkurzam śmiać mi się chce tylko bo ja i tak zrobię po swojemu mnie nie interesuje ani moda ani kto jak by chciał bym wyglądał mi się ma podobać i tyle
Co do Twojej rady,skorzystała bym ale już nie ryzykuje tyle kremów co ja miałam w pale się nie mieści i od dermatologa jeden skutkuje z Ziaja i nie mogę tłustych skoro mam tłusta cerę bo to pogłębia to coś w ciągu lata mam spokój nadchodzi zima jesień w tedy się zaczyna kiedy dokucza z rana najbardziej i wieczorem.Kupiłam sobie żel,maseczkę i chyba lifting w jednym z garniera matujacy to pomaga myje 2 razy dziennie,i krem czekolada łagodzi te dolegliwosci tylko tego uzywam juz nie kupuje innych bo do dzis to stoi w domu na jedne miałam takie uczulenie ze oczy puchły i to od dermatologa przepisane i z tym sie borykam od dziecka nie od jakiegos czasu,tak jak wagry tego paskudztwa sie wyzbyc nie moge ponoc to rodzine co ja nakombinowałam a czerwienienie twazy przy róznych okazjach tez rodzinne mama to miała,ciotki,kiedys sie mówiło ze sie wstydzimy a gówno prawda tak reaguje organizm w sytuacjach stresowych.Mimo ze nie czuje sie ze stresowana w danej chwili Kazda z nas cos tam ma co sie ujawnia lub nie ja przywykłam bo co miałam zrobic walcze z tym od lat raz jest efekt za drugim razem nie skutkuje juz masc czy krem dlatego nie obciazam papuchy na codzien kremami myje tym zelem jest ok,wychodzac na zimno nakładam albo z garniera albo czekolade,i skutkuje.Jesli bym nałozyła tapete to juz koszmar wtedy zaczynaja sie swedzenia,a buziol az piecze dobra dosc o moim pysiaczku.
Ogladałam wczoraj moje sciagniete filmy kurcze popłakałam sobie ale sa super jak macie mozliwosc sciagniecia obejzyjcie sobie,,Australia,, ,,Oszukana,, ten pierwszy opowiada o czasach 2wojny,ale w Ameryce o dziecku miłosci no super z Nikol Kidman,ten drugi o kobiecie samej wychowujacej syna wychodzi do pracy wraca syna nie ma zaczyna szukanie i dalej nie opowiem bo film tak zaskakujacy ze szok ale on na faktach obejzyjcie sobie bo warto gdyby u nas w kinie leciały ja bym poleciała mimo ze juz ogladałam
A Elcia czytałam ale po łepkach ja zadnych diet nie stosuje a tym bardziej z neta na mnie nie działało ja po swojemu tego sie trzymam jem wszystko w mniejszych porcjach i jakos sie trzymam co widac ale kazda ma inny organizm i inny metabolizm wiec moze któres ta dieta akurat przypasi

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Jeszcze dodam film Australia jest dla całej rodziny początek trochę mi sie nie podobał bo myślałam ze komedia jakaś ale jest ważny by wiedzieć o co dalej chodzi.Stwierdziłam po obejrzeniu i popłakaniu sobie ze zrobie seans dla Karola on lubi takie filmy ale on jest tez taki pouczajacy zwłaszcza ze tam gra chłopiec fajny i na nim opiera sie cały film.Oszukana raczej dla starszych nie ma scen erotycznych ale koncówka jest bardziej dramatyczna i szokujaca mówie jak obejzycie nie uwiezycie ze cos takiego na koniec bedzie tego akurat dzieciom nie polecam za bardzo rusza serce
05.09.2008-79
26.09.2008-77
28.10.2008-75 nareszcie rusza
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71
Terenia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 08:03   #2256
vena7
Rozeznanie

Dziewczyny..ja noc przespałam a mimo to chce mi sie spać..strasznie..jest to godzina mego snu i organizm sie domaga ..chyba sie walne na godzinke bo usne...Piotrek w domku,,,,a w szkole..Deszcz leje i zimno jest.właśnie jestem po jogurciku truskawkowym i kaweczke łykam..nastawie zupe ..i muszę poprasować..o 16 zebranie w przeczkolu a na 20 do pracy...pozdrawiam lachoneczki.pa
Stary 2009-10-21, 09:52   #2257
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Witajcie

Jak sie macie dziewczyny, u mnie pogada w kratke ale najczesciej leje.
Obecnie staram sie o przyjecie do koscielnej szkoly na porzadny kurs angielskiego, jezeli dostane dofinansowanie to szykuja sie ciekawe zmiany.
Szkola jest dzienna 5h x 5 dni w tygodniu, jest drogawa ale jezeli bede miala sponsorowana bede musiala sie martwic co zrobic z lachonkami przez te 5 godzin i jakos wszystko ze soba pogodzic. Byc moze zaczelabym od stycznia lub ewentualnie od wrzesnia przyszlego roku, jednak wolalabym od styczni. Zobaczymy, jest to dla mnie bardzo wazne bo ostatnio nie nachodzilam sie za duzo do szkoly bo Milosz ciagle za pozno przyjezdzal z pracy wiec z mojego angielskiego nici.

Dzisiaj 3 dzien Turbo, zaczelam z waga 85.3 a dziasiaj waga pokazala 83.7, idzie w dol wiec sie strasznie ciesze bo to jednak dopinguje.

- 65
Stary 2009-10-22, 06:55   #2258
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Hej
Nie pisałam wczoraj bo jakoś nie radzę sobie z pewnymi problemami które można powiedzieć przerastają mnie a niestety sama muszę sobie radzić a nie jestem do końca pewna jak czy dobre decyzje podejmuje?
Sorki dziewczyny ale nie mam ochoty a raczej weny do pisania
Stary 2009-10-22, 06:58   #2259
jobu33
Wtajemniczenie

Hej
Ewcia co się dzieje
Nie możesz nam powiedzieć???
Może pomożemy)))

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 07:22   #2260
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Wybacz ale na razie nie mogę muszę si sama jakoś z tym uporać tu nikt nie może pomóc
Stary 2009-10-22, 10:05   #2261
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Ewa jak nabierzesz veny to pisz moze nawet gdy nie bedziemy umialy pomoc Tobie sam fakt wygadania sie pomoze i nabierzesz sama z siebie sily o pokladach, ktorych eszcze nie wiesz.

Terii schomikowalam film Australia moze za tydzien uda mi sie go sciagnac.

Monia jeszcze nie szukalam gazet ale mam to w pamieci.
Caluski Jola jednak masz patronat wirtualny i odezwiesz sie czasami a reszta spiochow gdzie?

- 65
Stary 2009-10-22, 11:32   #2262
Terenia33
Rozeznanie

Witajcie kochane
Ewcia kochana wiem co czujesz i nie będę naciskać sama musisz pookładać myśli i dopiero jak poczujesz ze chce rozmawiać powiesz Ja Ci tylko życzę wytrwałości,cierpliwości i jestem z Toba

Elu co Ty masz za program ze tydzień ściągasz film? Ja mam dany film w ciągu 3,4 godzin.Zobaczę później czy da rade przesłać Ci go przez GG lub skypa dam Ci znać to się udostępnisz bo inaczej się nie wyślę.I na pewno krócej
Jolcia ja się na Boryska napatrzeć nie mogę śmieszek mały Rozalka głaszcze monitor i się tez uśmiecha do niego ,chciałam jej fotkę walnąć z zaskoczenia jak się śmiała do niego ale zauważyła i się schowała
A u nas wody nie ma kurcze nie wiem jak długo ponoć rura pękła słyszałam ze coś jeździ i gada przez megafon ale nie słyszałam co dopiero jak poszłam do WC a tam nie ma w czym ząbków umyć w biedronce 0 wody pitnej później oblecę inne sklepy ale gadają ze nie ma już nigdzie ta co rozwożą nie załapałam się jeszcze trzeba przegotować.W piecu palić nie mogę bo wysadzi bojler a tam wody nima Dzwoniła do mnie Pani z poradni zobaczcie jak szybko od wtorku jak obiecała ale Agatki nie przebadaja bo taka opinia jest wazna 2,3 lata a ona ma ja nie cały rok ale porozmawiałam sobie z ta pania psycholog powiedziałam na czym problem polega pytała czy wyrazam zgode by zadzwoniła do szkoły i omówiła z nimi ta decyzje powiedziałam ze tak bo Agatka coraz niechetniej robi lekcje jak ma za duzo.No i zobaczymy co dalej A na Karola jeszcze musze poczekac.
05.09.2008-79
26.09.2008-77
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71
Stary 2009-10-22, 16:09   #2263
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Terii to chodzi o to, ze transfer na obecny tydzien wyczerpalam a gdy sie ma niezuzyty to idzie od razu - pewnie w zaleznosci od neta

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Hej dziewczeta

Dzisiaj wieczorem skladam podanie o przyjecie do szkoly dziennej na angielski. Jest to szkola przy naszym kosciele i kosciol utworzyl fundusz dotacyjny dla studentow na szkole i czesciowo na wynajem.
SZkola rocznie normalnie kosztuje 4 tys funtow wiec nie tak malo.
Na odpowiedz mam czekac do dwoch tygodni i zobaczymy czy ja dostane i czy bede musiala sie przeprowadzac na teren akademiku aby bylo taniej (wtedy nasza chatke bysmy wynajeli na rok czasu)
Oby wszystko wyszlo ale pewnie zanim nie dostane odpowiedzi bede strasznie sie denerwowac. Trzymajcie kciuki, no i zapalcie swieczke jak Pawlak z samych swoich w mojej intencji

- 65
Stary 2009-10-22, 19:57   #2264
jobu33
Wtajemniczenie

Elu fajnie,ze nauczysz się języka ale zastanawiam się dlaczego taniej wyniesie przeprowadzka, bo logiczne dla mnie jest,że za akademik sie płaci zwłasza jak ma się 4 osobową rodzinę...Musisz się wyprowadzać, przeciez lepiej jest sie uczyc u siebie na swoich własnych kątach niż w obcych pomieszczeniach. Może czegoś nie rozumiem, może u Was są inne zasady czy zwyczaje

Buziaczki dla Was dziewczynki))
Monia, Tereś, Ewcia i ziarenko kochane....:c mok:

Stary 2009-10-22, 20:28   #2265
Terenia33
Rozeznanie

No Elcia trzymam kciuki niech Ci się uda,ale tak samo jak Jolcia zastanawiam się czy opłaca się przeprowadzka I wyłączyłaś GG i przerwało ściąganie filmu ale swoja droga moje GG nie działa kreci się kreci i nakręcić nie może
Ja jak zwykle bez problemów dnia nie mogę zakończyć Karol z tymi 1 przesadził jest ich o 10 więcej miał iść na korepetycje do nauczycielki która sama zaoferowała mu pomoc nie odpłatnie gówniarz był 30min i zwiał bo go koleżanki wołały Mało tego obgryza paznokcie jak kiedyś Rozalka,zrobił mu się zastrzał palec spuchnięty,kurcze ja już nie pamiętam jak było z Rozalka czy było skierowanie potrzebne do chirurga Wiem ze miała nacinane i palec usztywniany,moczony w szarym mydle i maść.Ja mu nałożyłam tej maści i zabandażowałam,ale tez czytałam ze to nie pomoże musi być interwencja chirurga zabrała bym go od razu jak jutro idę do psychologa i laryngologa ale chirurg przyjmuje w poniedziałki i wtorki.A go boli
05.09.2008-79
26.09.2008-77
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 21:02   #2266
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Hej!
Ja juz zebrałam się do kupy ale powiem wam że wypłakałam się rozczuliłam nad sobą i jest mi lepiej
Terenia Ty to masz przekopane
Powiem /wam że mam problemy z synem ale to bardzo długa historia w każdym bądź razie na poniedziałek jestem umówiona z psychologiem moze mu jakoś pomoże najważniejsze że on chce żeby mu pomóc
Tak jak /wam pisałam (Chyba)miał ma bóle głowy boli go brzuch biegunki ostatnio nie chodzi do szkoły wcale od poniedziałku i co rano jest chory potem śpi do popołudnia przepisuje lekcje szykuje si,e do szkoły a potem rano znowu chory badania wszystkie dobre wyszły więc z nim gadam czy boi się czegoś w szkole bo tak mnie naprowadziła ta psycholog bo wcześniej z nią rozmawiałam bo to moja znajoma,no i w końcu powiedział że czego się boi ,tak więc prawdopodobnie tojakaś nerwica czy fobia.Nie będę dokładnie opisywała ale wszystko sprowadza się do tego że on prawie nic nie je ma bardzo ubogą dietę boi się posiłków w południe myśli co będzie musiał zjeść na kolację itd przez to ma biegunki i kiedyś w szkole go to dopadło i teraz boi się chodzić może jakoś pomoże mu ta dziewczyna zobaczymy
A ja powtarzałam badania i wyszły mi złe jak poprzednio i mam podwyższony cholesterol byłam zdziwiona bo jem chudo ale to podobno od zaburzeń metabolizmu tak powiedział mi szwagier który jest lekarzem przepisał mi mocniejszą dawkę Eutyroxu i zobaczymy no i musze wybrać się do endokrynologa ale to nie tak szybko bo u nas nawet prywatnie nie ma

No i teraz mam przyczyne dlaczego ostatnio utyłam

Edytowane przez ewaw71
Czas edycji: 2009-10-22 o 21:03
Stary 2009-10-22, 22:10   #2267
Terenia33
Rozeznanie

Ewcia fajnie ze się i wypłakałaś i napisałaś to pomaga.Ja sama zanim Wam napisałam o Karolu tez wyryczałam się.
W tej sytuacji co opisałaś musi być psycholog,dobrze ze on chce mój Karol staje okoniem Szkoła tez musi w jakiś sposób zareagować bo on nie przezwycięży tego tak szybko, z tymi posiłkami kurcze ustal z nim może co chce jeść i niech to je ale o danej porze nie musi zjeść całej porcji ale choć coś skubnie ważne by była stała pora.I rozmawiaj z nim dużo,będzie może unikał tych rozmów ale ważne byś się nie poddała,na każdy temat nie na ten akurat co go dręczy. Widzisz ja z moimi rozmawiam ale do każdego inaczej muszę podejść,Karol już bardziej się otwiera i mówi pozostaje mu oszustwo w kwestii nauki, ale tak się przyzwyczaili do tych rozmów ze czasami przesadzają a ja mam dość ale muszę wysłuchać.
A co do Ciebie tez zadbaj o jak najszybsza wizytę u tego specjalisty
A ja nie śpię choć zawsze już o tej porze komara tnełam ale Karol przyłazi z płaczem tak go boli co chwile w kubku wode gotuje i mczy pomaga ale na 30min ta mascia mu chyba smarowac nie bede bo wyczytałam w necie ze nie pomoze a Rozalka ja miała po zabiegu jak jej wyczyscił a u niego na razie palec spuchniety jak 2 i zaczerwieniony ropa jeszcze sie nie zbiera a dopuki sie nie zbierze bedzie bolec a on mnie napastowac juz nawet chcial ze mna spac ale pogoniłam bo chrapie
05.09.2008-79
26.09.2008-77
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71
Stary 2009-10-22, 23:25   #2268
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość
Elu fajnie,ze nauczysz się języka ale zastanawiam się dlaczego taniej wyniesie przeprowadzka, bo logiczne dla mnie jest,że za akademik sie płaci zwłasza jak ma się 4 osobową rodzinę...Musisz się wyprowadzać, przeciez lepiej jest sie uczyc u siebie na swoich własnych kątach niż w obcych pomieszczeniach. Może czegoś nie rozumiem, może u Was są inne zasady czy zwyczaje

Buziaczki dla Was dziewczynki))
Monia, Tereś, Ewcia i ziarenko kochane....:c mok:
Z tym mieszkaniem to tylko chlodna kalkulacja'
Jezeli szkola bedzie miala wolne mieszkania i je nam przyzna to doplaca nam 50% z funduszu czyli powiedzmy 500£ bysmy placili za dwu sypialniowe mieszkanie, swoje na rok moglibysmy wynajac za 900£, czyli 400£ mamy w kieszeni.
Na terenie Collegue gdzie bym sie uczyla jest przedszkole, gdyby dziewczynki dostaly sie do niego nie mialabym problemu z doworzeniem ich w inne miejsce tylko wszedzie z buta bez czekania na autobusy (w uk nie ma przebacz nie wolno sie spozniac po dziecko).
Dziewczynki sa zapisane do przedszkola w ktorym nie ma mozliwosci przedluzenia im czasu i moga zostac tylko te rzadowe dwie i pol godziny a na terenie collegue moga zostac na caly dzien wiec takie sa korzysci mieszkania tam.
Tutaj wszedzie trzeba dojechac A poki nie mam prawka jest ciezko komunikacja bo autobusy sa rzadko to sa uroki mieszkania na pieknym zadupiu.
Jezeli w odpowiedniku skarbowego uznaja , ze nasze dochody sa niskie to mamay jeszcze szanse na zwrot kosztow poniesionych na przedszkole wiec nic tylko miec nadzieje.

Z tym mieszkaniem jeszcze jestesmy uwiazani kredytem na 3 lata i po nich mozemy zrobic piszac po polsku zwiazac sie nowa umowa ale juz na nowe mieszkanie a to sprzedac i jak do tej pory dzieki tej szkole porzadnie bede mowic i zrobie np kurs fakturzystki bede miala zupelnie inna zdolnosc kredytowa i bedziemy mogli sobie kupic juz malutki domek.

- 65
Stary 2009-10-23, 08:10   #2269
Terenia33
Rozeznanie

Witajcie kochane
Elcia ja życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki
Lekarz już z rana zaliczony,dostał maść droga wrrr ale nie wykupie bo sprawdziłam składniki tej co mam i ma te same właściwości a tamta więcej przeciw wskazań,pytałam pani w aptece to powiedziała ze nie ma sesu kupowac tej z recepty bo tak samo działa jak nie pomoze do chirurga skierowanie tez juz mamy.
I zrobiłam opatrunek jak kazała i do szkoły pognałam bo nie umiera goraczki nie ma,jedyni sa wiec niech nadgania wypisałam zwolnienie z wf i usprawiedliwienie z 2 pierwszych godzin.
W południe z Rozalka laryngolog i z Agata psycholog.
Z djecia dzis w szkole robia,ale powiedziałam dziewczyna ze maja stanac do zdjec ale zadnych sobie nie robic bo nie biore,Agacie wezme w 6kl,bo beda zdjecia potrzebne a Rozalka ma z pasowania wiec nie potrzebuje kolejnych.Nawet nie wiem ile ale i tak nie biore.
Miłego dnia Jolcia Monis EwciaElcia:cm ok:Gosiaczku
05.09.2008-79
26.09.2008-77
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 13:23   #2270
vena7
Rozeznanie

Eluś powodzenia.....Tere sa tu też robili fotki..czekamy ciekawe jakie ceny ...ale nie musimy brać....dzis na 18 do pracy..szok..tyle godzin bo na sobote musimy duzo napiec.hihhi 12 godzinek zalicze ..straszne..zaraz wszyscy przyjdą na objadek..a ziemniaki nastawiałm niedawno bo mi sie przysneło..hihhihiPozdraw iam lachoneczki ..buxka
Stary 2009-10-23, 16:42   #2271
Terenia33
Rozeznanie

hahaha Rozalce sie popie......liło dziś zdjęć nie było maja być w tygodniu.Wiem ze nie trzeba brać Ona miała zapytać się pani czy na te tance co chce chodzic mam wypisac zgode,a ona powiedziała pani ze mama nie wie kiedy sa tance Agata tez chce i poszła o 16 dzis jeszcze jej nie ma,Rozalka ma miec w poniedziałki po lekcjach do 13:30 niech chodza lepsze to niz nudy
Ale sie nasiedziałam u laryngologa masa ludu,w srode znowu,mam grafik poniedziałek chirurg na 16,wtorek psycholog na 17:30,sroda laryngolog 12:07,czwartek luz piatek badanie eeg na 8 rano.
Rozalka mi zasneła,od rana pada pogoda do dupy bedzie latała po nocy
05.09.2008-79
26.09.2008-77
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71
Stary 2009-10-24, 11:36   #2272
vena7
Rozeznanie

hej ..wstałam.nastawiłam pomidorową..czuje się strasznie.nogi i dłonie bolą..jednak 12 godzin to dużo..PADAM..a zaraz mam faforki robić..dzieci chcą sie pobawic ciastem...mają też podobne zainteresowania jak Eli szkraby małe...Jola czy Borysek też juz robi cos z ciasta ???hihii pierogi..Teresa a jak twoje perły też kochaja ciapkać sie i coś pichcic?Pogoda straszna jest...ani prania gdzie powiesić..okropnie...Ewa może ktos ci pomoże w problemach syna..jakaś przyczyna jest tego...narwowo coś moze..szkoła potrafi zmienic czlowieka...Tereś też masz przekopcone...ale tańce to super sprawa.....Ela śliczne i pomocne masz dziewczyny..widziałam foto..Joluś buziaki...pozdrawiam Cie serdecznie..Gosia co porabia.....pozdrawiam
Stary 2009-10-24, 13:24   #2273
Terenia33
Rozeznanie

Hej kochane
Moniś papugujesz obiad ode mnie ja wczoraj gotowałam pomidorowa i na dziś tez została Jesteś tak zabiegana i masz mało wypoczynku ze kiedyś padniesz i prześpisz cały tydzień wiem po sobie mimo ze ja nie pracuje ale w domu jest z nimi co robić latać do lekarzy na spotkania coś załatwić widzę ze mi tez czasu brakuje ale przynajmniej nie mam czasu na nudę
Ja już posprzątałam cała chatkę dzieciom przebrałam pościelę ale maja w nosie sprzątanie swojego pokoju wiec ja ich tez mam w nosie.Karolowi palec spuchł bardziej ale ropa już się zbiera moczy ile się da no i do chirurga pójdziemy bo z tym nie ma żartów znalazłam Rozalki stara książeczkę miała to 8 maja zeszłego roku i ten sam lek przepisany jej nie pomogło dobrze ze nie wykupiłam bo bym sobie w gębę pluła
A tak po za tym jadę z praniem pale w piecu i susze na kaloryferach by szybciej przeschło Moniś sama wiesz jak się suszy pościele a tak poprzewracam kilkanaście razy i mam po 2 godzinach suche Rozalka zaraz idzie do babci na imieniny dziś wyprawia my zostajemy w domu.Nie dostaliśmy zaproszenia a ja się nie pcham bo po co.Miał jutro ojciec przyjechać ale zadzwonił ze mu buzia spuchła od zęba i nawet protezy założyć nie może i w takim stanie nie chce przyjeżdżać może w tygodniu przyjedzie.Ale przynajmniej z każdym porozmawiał każdego przeprosił ze nie może przyjechać już inaczej zareagowali.Powiem tak Karol chce się z nim spotkać nie mógł się doczekać rozmowy ale rozmawiał z nim oschle hmm albo powodem było to ze nie przyjeżdża albo zaś jego chandra.
Buziaczki dla Was
05.09.2008-79
26.09.2008-77
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71
Stary 2009-10-25, 13:59   #2274
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Witam
Mało się odzywam bo jakoś czasu nie ma ale i ochoty na nic Czuję że dpoada mnie jakaś depreska jesienna ,brak słońca aj cały czas sama i jeszcze problemy z Rafałem cały tydzień nie był w szkole ,jutro mamy psychologa rano ale nie wiem czy coś pomoże,za bardzo w to nie wierzę ,to musi być coś innego niż jakaś nerwica czy strach .Dziś było ok ale wczoraj miał jechać na kurs i nie pojechał bo znowu rano źle sie czuł nudności bóle głowy biegunka spał do 13 a potem zdrowy w czwartek wieczorem szykował się do szkoły ale rano znowu takie same objawy ale po południu juz zdrowy nie wiem co jest???Macie jakieś pomysły????Dodam że chodzi smutny nawet komputer go nudzi ,nic go nie cieszy,chyba przejmuje sie swoim stanem nawet powiedział że może rok na kompie nie grać ale żeby czuł się dobrze.
Nie mam pojęcia co robić czy jakieś badania jeszcze ?No nie wiem
Stary 2009-10-25, 15:21   #2275
jobu33
Wtajemniczenie

Ewcia, musisz wierzyć w to że psycholog pomoże ale pod warunkiem,że jej zaufasz i będziecie z nią szczerzy
Z tego co opisujesz ja bardziej przypisałabym to objawom jakiegoś strachu, przed zajęciam w szkole. \byłas wśród jego kolegów, nauczycieli, pytałas się czy coś się nie stało w ostatnim czasie??? Moja córka jak miała taki problem ale poradziła sobie uciekając z domu 12 laT TEMU TO Okazało sie póxniej ,że w szkole w taolecie były wypisane obraxliwe słowa o niej i wszyscy się z niej śmieli a Ona to tak przezywała,że wolała iśc w świat. \to dla dziecka jest wielki problem, wstydzi sie powiedziec i ucieka w swój świat. Widziałam jakies niepokojące objawy ale kładłam to na karb zmiany szkoły,wiek dojrzewania itd..to była moja wina że szybko nie zareagowałam. Popytaj się jego przyjaciela, zaufanej nauczycielki może coś ostatnio zauwazyły/li. Nie wstydź się, nie myśl co ludzie powiedzą , to Twoje dziecko i musisz o niego walczyc wyrywając go z tej choroby strachu.

\acha i nie wierz za bardzo w jego słowa, On chroni Ciebie i nie chce abyś się martwiła, lecz wyjście do szkoły jest silniejsze od niego nie daje sobie rady i dlatego te objawy. Skąd ja to znam Tak jakbym swoją córke widziała i słyszała

Edytowane przez jobu33
Czas edycji: 2009-10-25 o 15:24
Stary 2009-10-26, 07:09   #2276
Terenia33
Rozeznanie

Witajcie kochane
Ewcia widzę ze masz nie lada problem z synem i bardzo Cie to przerasta.Ale Ty musisz wzionąć się w garść,i pokazać mu ze jesteś silna nie załamujesz się by on tez z Ciebie brał przykład.Bo z tego co piszesz on wyczuwa Twoja rozpacz i wykorzystuje to,ile kochana będziesz dni znosząc ze wieczorem szykuje się do szkoły a rano już się źle czuje,musisz być stanowcza.Wiem ze to trudne dla Ciebie i jego,ale oboje musicie znalez wyjście.I co do psychologa,kochana tak jak Jolcia pisze,musisz uwierzyć ze pomoże,nie możesz zakładać ze nic z tego nie będzie.Na pewno po pierwszym spotkaniu efektów nie będzie on musi nabrać do niej zaufania by się otworzyć To już nie te czasy jak ludzie gadali ze do psychologa chodzą wariaci,a jak będziesz patrzeć pod ludzi nigdy nie rozwiążesz problemów.Widzisz Agatka cały czas już ileś lat chodzi do psychologa,Karol chodził ale mu nie odpowiadała ta kobieta teraz będzie inna co już trochę ja zna poznali się na innej stopie.Pierwsze spotkania są ciężkie,bo trzeba opowiedzieć sporo,czasami wkurza nas to ze musimy aż tak daleko wybiegać w przyszłość ale tylko w taki sposób jest w stanie psycholog zacząć prace. Uwierz w siebie i Rafała bądź dla niego wsparciem ale nie daj sobą manipulować Nie wypytuj go po wizycie o czym rozmawiali,Ty możesz z nią rozmawiać ale go nie pytaj,jak sam Ci powie ok,ale jak będziesz wypytywać odmówi współpracy pomyśli ze nie może nikomu zaufać.
Trzymam kciuki za Was
05.09.2008-79
26.09.2008-77
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71
Stary 2009-10-26, 15:02   #2277
vena7
Rozeznanie

Ewa życzę powodzenia,oby psycholog pomogła /....Teresa,,wiem jesteś zabiegana strasznie,3 dzieci...szkoła ,porradnie..matkko szok.....Joluś,Eluś pozdrawiam...byłam u de ntysty dziś miłam robbionego zuba i P też....o matko cos mi sie stało z klawiaturrrąnie moge pisać..heheh wyskakują mi litery inne niż naciska,,,co to kurcze ma znaczyć....dziś na 20 do pracy..a dziewczyny jada z parcay rowerem zaatakowała mnie pies taki wielki jak z filmu betowen.....normalnie myślałam ze niedźwiedz...szok..o mało w pory nie narobiłam...on spał pzrzy drrrodze a ja mu przerwałam sen..szok..stałam z 10 minut z rowerem w dłoniach i modliłam sie zeby nie skoczył a on warczał ..dobrze że auto jecghało i społoszył sie uciekłam kawałek dalej i pomału pomału odsuwałam sie od tego miejesca ..gdy byłam w bezpiecznej odległości top na rower i chodu...ale sie bałam..paaa
Stary 2009-10-26, 15:58   #2278
Terenia33
Rozeznanie

Moniś aleś miała przygodę chyba sama bym się ze strachu posr..... ale w końcu to był niedziwiedz czy pies
Karol jest już po zabiegu starał się być silny zęby zaciskał ale nie dało rady bo to potwornie boli ma wyczyszczone ale jak lekarz powiedział co najmniej z 2 tyg jak nie więcej się będzie goiło,dziś już nie ma mieć zmieniany opatrunek tylko mam zmoczyć wódka się uśmiałam ma usztywniony palec i musi nosić rękę na temblaku przerąbane ale byłam już u wychowawczyni poprosiłam by ktoś mu pomagał ubrać kurtkę,i zeszyty pożyczał ja będę przepisywać zwolnienie z wf ma do 9 listopada.Za tydzień na kontrole.A Agata ryczy i zazdrości mu małpa jedna nie rozumie ze to boli jak diabli,Rozalka się śmieje i porównują co on ma a co ona miała.Teraz zmykam na zebrania.
05.09.2008-79
26.09.2008-77
20.04.2009 - 73,5
10.06.2009-70,1
10.08.2009 - 71
Stary 2009-10-26, 17:01   #2279
asik777
Przyczajenie

hej dziewczyny
od dzis biore ADIPEX gdyz mam do zrzucenia kilkanascie dobrych kilogramow. Szukalam na necie ale nic nie znalazlam odnosnie zarzywania ADIPEXU i Luteiny jednoczesnie?? zarzywam ja od kilku miesiecy gdyz cierpie na zanik miesiaczki. Czy ktos z was wie cos na ten temat??? bylaby wdzieczna
asik777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 17:57   #2280
jobu33
Wtajemniczenie

CO TO JEST ADIPEX? ( dla tych co pytają...)

Adipex retard (substancja czynna: fentermin)
Anorecticum – lek hamujący łaknienie

Producent : Austria. Kupowany w Czechach ( tam jest jedna z fabryk na rynek wschodni, a Czesi mają na niego od wielu lat licencję podobnie jak Szwajcarzy, Niemcy czy Amerykanie)

Skład:

Substancją czynną jest żywiczan fenterminy. Jedna tabletka zawiera 75 mg żywiczanu fenterminy co odpowiada 15 mg czystej fenterminy

Substancje pomocnicze:

Wosk żółty, utwardzony olej sojowy, utwardzony olej roslinny, częsciowo utwardzony olej roślinny, lecytyna sojowa, żelatyna, 85% glicerol, 70% sorbitol, sól sodowa hydroksybenzoesanu propylu, sól sodowa hydroksybenzoesanu etylu ,tlenek tytanu, makrogol1750 (to jest składnik który może wywołać wspomnianą wysypkę), żółcień chinolinowa, żółcień pomarańczowa, homowanilina, metoksyacetofenon.

Właściwości i działanie:

Adipex jest preparatem zagłuszającym apetyt. Adipex tłumi odczucie głodu i ułatwia w ten sposób ograniczenie jedzenia, a tym samym likwiduje zwiększone odkładanie tłuszczu. W organizmie w sposób spowolniony fentermin uwalnia się z połączenia żywicowego. Dzięki spowolnionemu uwalnianiu substancji czynnej osiąga się przedłużone, trwające najmniej 10 godzin, tłumienie apetytu.

Zastosowanie:

Leczenie otyłości przez wsparcie diety u pacjentów z nadwagą, u których zastosowano odpowiednie zabiegi, obniżające masę ciała.
Lek jest skuteczny w redukcji masy ciała poprzez wspomaganie diety niskokalorycznej. Spadek nadwagi jest możliwy tylko wtedy, kiedy się redukuje przede wszystkim ilości podawanych potraw. Utrzymanie już osiągniętego ubytku nadwagi jest możliwe tylko przy dalszym konsekwentnym kontynuowaniu tych zabiegów. Samo tłumienie łaknienia nie ma żadnego wpływu na redukcję masy.

Dawkowanie:

Zwykle dziennie 1 kapsułka podczas śniadania. W szczególnych przypadkach można dawkę zwiększyć do 2 kapsułek dziennie na zalecenie lekarza. Przepisanej dawki nie wolno przekroczyć. Nie wolno podawać wieczorem, gdyż substancja aktywna może wywołać nerwowość i bezsenność.

Czas kuracji:

Leczenie trwa 4-6 tygodni i nie może przekroczyć trzech miesięcy. Jeśli się potem bierze pod uwagę powtórzenie leczenia, trzeba najpierw przerwać branie preparatu na okres jednego miesiąca.

Uwagi do stosowania:

Leczenie można prowadzić tylko pod kontrolą lekarza, który ma doświadczenie w leczeniu nadwagi. Przed początkiem kuracji lekarz zbada, czy nie istnieją organiczne przyczyny nadwagi. Przy leczeniu nadwagi trzeba kontrolować pacjenta globalnie, co polega na wiązaniu odpowiedniej diety z metodami medycznymi i psychoterapeutycznymi. Obniżenie masy ciała osiągnie się łatwiej, kiedy się da pierwszeństwo potrawom o niskiej wartości kalorycznej (chude mięso, owoce, warzywa) i tłuszczowej, jak też ograniczy się wyraźnie węglowodany (cukier, produkty mączne, ziemniaki). Po kuracji należy zachowywać dietę niskokaloryczną bez używania leku jeszcze przez 6 tygodni.

Przeciwwskazania:

Adipexu nie wolno używać przy:
- nadwrażliwości na substancję aktywną albo leki pokrewne
zwiększonym ciśnieniu płucnym
- bardzo wysokim ciśnieniu krwi (ciężkie nadciśnienie)
- równoczesnym lub wcześniejszym niedomaganiu systemu sercowo-naczyniowego lub mózgu,
- podwyższonej funkcji gruczołu tarczycowego, nowotworach rdzenia nadnercza, jaskrze,
- powiększeniu gruczołu krokowego (prostaty) oraz zakłóceniu funkcji nerek,
- równoczesnej lub wcześniejszej chorobie psychicznej, nawrotowym chorobowym chudnięciu (anorexia nervosa) i depresjach,
- skłonności do nadużywania leków i istniejącym uzależnieniu od alkoholi
- leczeniu dzieci poniżej 12 roku życia i starszych pacjentów.
Równoczesne używanie innych, centralnie oddziałujących leków hamujących łaknienie jest zakazane ze względu na zwiększone ryzyko możliwego powstania niebezpiecznego dla życia nadciśnienia płucnego. Leku nie wolno używać łącznie z pewnymi lekami przeciwdepresyjnymi (inhibitory MAO) lub dwa tygodnie po przerwaniu ich podawania.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości