Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-13, 08:08   #2251
ineczka7
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Że tak pociągnę mój offtop, to nie ma co rezygnować z zajęć z powodu nie posiadania chudego i długiego brzucha U nas w grupie są 2 dziewczyny bardziej przy kości, a inne też niekoniecznie bardzo szczupłe, tańczą i nic im to nie przeszkadza.
nie no, ja wiem, że nie tylko chude tańczą tribal ale jakoś u nas są moim zdaniem prawie same chude i długie brzuchy, a ja jestem mała i pulpet, więc odpuściłam

zresztą teraz to nie tańczę przez kontuzję, może w marcu w końcu pójdę do ortopedy bo skierowanie mi zarasta pleśnią

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
A żeby nie było całkiem offtopowo to Coquette na wielu biustach chyba ładnie wyglada, a dzięki tej wstążece można regulować, czy się chce miec dolinkę, czy bardziej kreseczkę. Trzeba tylko uważać, bo jest chyba małomiseczkowy.
no według mnie jest dość mały, ale faaajniuuuusi
muszę spróbować go troszkę podregulować, chociaż nie wiem co to da w momencie, kiedy jest trochę za mały, czas podrasować dietę

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
jest malomiseczkowy
ja w swojej grupie oprocz chyba maji bylam najszczuplejsza (jakos podobnie z karoliną, obie chyba tancza w zespole), wiekszosc dziewczyn miala jakis zapasik zimowy, w kolejnej grupie, do ktorej sie przenioslam była większośc dużych dziewczyn
zreszta popatrz na nauczycielki one sie nie wstydza, to czego ty sie masz wstydzić
za to ja zawsze tanczac mialam mine jakby mi sie chcialo sr... i bylo mi starsznie glupio z tego powodu
zapasik zimowy a bycie małym pulpetem to taka drobna różnica...
dla mnie obie anie są szczupłe a beat też była jakoś do wakacji, a jest duża, bo to góra mięśni jest...a fajne jest to, że one nawet jak sa trochę większe to i tak są takie rozbrajająco dziewczęce

Cytat:
ale chyba zapisalabym sie i na klasyczny, tez kombinowalam zeby do beaty wlasnie, zawsze wydawala mi sie mega pozytywna i sympatyczna
beat już chyba nie uczy, ma problemy ze zdrowiem

ja wolę tą kupę żelastwa, ale ja mam mhroczne nawyki

Cytat:
Napisane przez divinee Pokaż wiadomość
Dziewczyny nawet nie wiecie jak jestem wam wdzięczna za uświadomienie Od dawna już śledzę ten wątek, nosiłam tradycyjnie 75b, ale to nie był absolutnie rozmiar dla mnie, tylko jakoś wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy. Po uświadomieniu zaczęły mi przeszkadzać moje staniki, każdy odstawał i był za szeroki w obwodzie. Według tabelki powinnam mieć 65D, ale postanowiłam najpierw spróbować 70, żeby nie było za ciasno i łatwiej dostać. Pomierzyłam trochę i kupiłam 70B, jest super i nic nie odstaje Następnym razem zrobię dalszą wyprawę po 65
jakie masz wymiary?

rozbraja mnie to 75b, absolutnie każda z nas chyba przeszła przez fazę "pani przymierzy 75b/75c doooobre będzie"
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 08:26   #2252
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Ja mam SA i przyznam, że trochę nie rozumiem tych obaw przed ściśliwością. Jest mniej więcej tak samo ścisły jak większość Panache'ów. Mam pod biustem - bardzo ciasno zmierzone - 77 cm, shock absorbera noszę 70 i nie jest za ścisły. Tak że przy wymiarach 72 wzięłabym jednak obwód 65, bo tę 70-tkę będziesz pewnie musiała szybko przepiąć na środkową haftkę. Weź pod uwagę, że stanik sportowy zakładasz tylko na trening, więc na dużo krótszy czas niż normalną bieliznę - nie będzie Ci się wrzynać przez cały dzień.
Zresztą może różne modele i różne kolory shocków mają różne właściwości? Bo wszyscy wszędzie piszą o tej ściśliwości, a mój jest jednak bliżej normy...
Wiesz co? Ja po zakupie inferno 65G przy wymiarach 72/96 uznałam, że nie potrzebuję żadnego stanika sportowego, bo ten jest ściśliwy i... ma tak wielkie spłaszczające cycki miski, że nie ma szans, aby mi cokolwiek skakało, a z uwagi na to, że ma odpinane ramiączka, to bez problemu krzyżuję je na plecach, przez co stanik jest "stabilniejszy"
Stary 2009-02-13, 10:38   #2253
divinee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość

jakie masz wymiary?

rozbraja mnie to 75b, absolutnie każda z nas chyba przeszła przez fazę "pani przymierzy 75b/75c doooobre będzie"

Moje wymiary to 72/84
divinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 10:43   #2254
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Do 12:00 ma być u mnie kurier z paczką.. Dam znać czy pasuje...

I to prawda, rozmiar 75B/C uznawany jest chyba za jedyny właściwy i każdemu pasujący
Stary 2009-02-13, 10:47   #2255
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez divinee Pokaż wiadomość
Moje wymiary to 72/84
to jak to 70B trafi Ci się nierozciągliwe to będzie bardzo OK pewnie

niby powinnaś celować w 65 w obwodzie, ale np. moja mama mając pod biustem tyle co ja nie dopnie się w takie staniki, które ja teraz noszę, bo u mnie tłuszczyk się ugniecie, a u niej twarde ciałko niet, więc ja uparcie noszę obwód 70 a ona 75 i ewryłan iz hepi.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 11:03   #2256
divinee
Raczkowanie

Chciałam też sprawdzić miseczkę C, ale z 70 istniało tylko A i B
divinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 11:07   #2257
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Wiesz co? Ja po zakupie inferno 65G przy wymiarach 72/96 uznałam, że nie potrzebuję żadnego stanika sportowego, bo ten jest ściśliwy i... ma tak wielkie spłaszczające cycki miski, że nie ma szans, aby mi cokolwiek skakało, a z uwagi na to, że ma odpinane ramiączka, to bez problemu krzyżuję je na plecach, przez co stanik jest "stabilniejszy"
Pod wpływem Twojego postu wypróbowałam moje Inferno pod kątem sportowym (ja mam rozmiar 60G, wymiary 64/92cm) i niestety biust skacze. Przerwa w ćwiczeniach trwa nadal.
Shock Absorber z Bravissimo mi nie przyszedł i raczej już nie przyjdzie. Zadzwoniłam do nich i mają mi jeszcze raz go wysłać (zamówiłam jeszcze dodatkowo drugi sportowy stanik Pure Lime Sports Bra) i poprosiłam o signed for - mam nadzieję, że tym razem przesyłka przyjdzie. Anulowałam zamówienie Porcelaina na którego czekam od początku stycznia - nie mają go na magazynie i nawet trudno im powiedzieć kiedy przyjdzie (może nawet w marcu go nie być).
Stary 2009-02-13, 11:11   #2258
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Pod wpływem Twojego postu wypróbowałam moje Inferno pod kątem sportowym (ja mam rozmiar 60G, wymiary 64/92cm) i niestety biust skacze. Przerwa w ćwiczeniach trwa nadal.
Shock Absorber z Bravissimo mi nie przyszedł i raczej już nie przyjdzie. Zadzwoniłam do nich i mają mi jeszcze raz go wysłać (zamówiłam jeszcze dodatkowo drugi sportowy stanik Pure Lime Sports Bra) i poprosiłam o signed for - mam nadzieję, że tym razem przesyłka przyjdzie. Anulowałam zamówienie Porcelaina na którego czekam od początku stycznia - nie mają go na magazynie i nawet trudno im powiedzieć kiedy przyjdzie (może nawet w marcu go nie być).
Może ja mam takie cycki, że nie ma nawet co skakać Ale poważnie, aerobik (czyt. podstakiwanie, bieganie, wymachy i inne cuda) robię w inferno skrzyżowanym na plecach (to moim zdaniem ważne, bo lepiej wtedy się w ogóle trzyma na ciele) i cycki nawet nie drgną
Stary 2009-02-13, 11:22   #2259
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Może ja mam takie cycki, że nie ma nawet co skakać Ale poważnie, aerobik (czyt. podstakiwanie, bieganie, wymachy i inne cuda) robię w inferno skrzyżowanym na plecach (to moim zdaniem ważne, bo lepiej wtedy się w ogóle trzyma na ciele) i cycki nawet nie drgną
Może coś w tym być U mnie różnica między biustem a obwodem jest większa, poza tym może na Tobie Inferno jest bardziej zabudowane. Ramiączka miałam skrzyżowane i maksymalnie podciągnięte, obwód tak podszyłam, że jest aż za ścisły (muszę znowu przerobić). W sumie to trzymało lepiej niż zwykły stanik, ale jak dla mnie za mało.
No trudno, muszę czekać na wysyłkę, mam nadzieje, że staniki sportowe, które przyjdą będą dobrze trzymały.
Podskakujący biust naprawdę może zniechęcić do ćwiczeń. Ja miałam wcześniej stanik Grand Prix Avocado (a właściwie to dwa), gdyby nie one to pewnie bym nie biegała, nie chodziła na aerobik itp. Przed migracją (czyli przy wymiarach 69/87) Avocado 70D spisywał się dobrze, ale teraz już się nie sprawdza.
Stary 2009-02-13, 11:28   #2260
Dewjani
Zadomowienie

Cytat:
mi jedyne co pomaga przy ćwiczeniach to...trzymanie biustu w dłoniach

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
w ogólę to pokażę się w dwóch stanikach, a co:
w Portii CK (70G) i w Coquette masquerade (70g, noszony jakoś od miesiąca)
no i - jestem już chyba po migracji albo w końcowej jej fazie i myślę, że gdyby nie to, że się odchudzam to bym się już przerzuciła na 70GG, bo mi w coquette piersi już bułkują (ale je upycham, bo lubię ten stanik), a tak poczekam trochę, bo znając życie z cyca mi jeszcze pare cm zleci.
Portia jest na styk, znaczy jak wezmę głęboki wdech to tasiemka się wżyna odrobinę (co tam trochę na jednym zdjęciu widać) i nie ma już za bardzo miejsca w misce żeby jeszcze coś w nią więcej wmasować - ale znowu - czekam aż mi z biustu trochę zleci a wtedy będzie bardziej niż idealna. I podoba mi się jak wysoko trzyma mi biust nie wżynając się jednocześnie w plecy.
nie wiem czemu maskaradka zawsze mi wychodzi na zdjeciach jakby była czarna ona naprawdę jest ciemnoturkusowa
mi się podobasz w obu stanikach
najbardziej jednak osobiście podoba mi się ostatnie zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Ok, zasugeruję się tym, że (...)
Ponura...czy Ty mnie prześladujesz...? do zobaczenia w poniedziałek

Cytat:
Ja nie mam delikatnej skóry tylko nienormalnie zbudowana klatkę piersiową i ostatnio uznałam, że wolę wrócić do źle dopasowanych staników, niz nabawić się strałych blizn, bo obecne musiałam traktować retinoidami, żeby zbladły Bo jak narazie to nikt nie umie mi pomóc i wskazać "bezpiecznego" stanika, a kilka takowych by się przydało...
aha, spoko.
nie dziwie Ci się- nikt nie chciałby mieć blizn na dekoldzie...
może powinnas pójść do gorseciarki?

Cytat:
Napisane przez Naamah6 Pokaż wiadomość
tROCHĘ SIE WSTYDZĘ, ALE CÓŻ...

Dziewczyny, czy ten biustonosz wygląda na dobrze dobrany? Bo sie nie znam, ale wydaje sie być wygodny.

Przepraszam za słaba jakość zdjęć - komórka i słabe światło...
bardzo ładny stanik-> jeszcze nie miałam nigdy gładkiego, a ten wygląd skromnie i elegencko
rewelacyjny dekold

Dewjani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 11:31   #2261
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dewjani Pokaż wiadomość
aha, spoko.
nie dziwie Ci się- nikt nie chciałby mieć blizn na dekoldzie...
może powinnas pójść do gorseciarki?
Szczerze mówiąc póki co nie bardzo mi się uśmiecha jechanie po stanik przez pół polski, bo jest nadzieja, że jakas millena podpasuje
Stary 2009-02-13, 11:32   #2262
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

dziewczyny, chciałabym Was prosić o pomoc
otóż, od jakiś 6 miesięcy noszę 65D (mam 67/83-84) - mam m&s (w załączniku), lubię go bardzo, dobrze się w nim czuję, mam freye sassy 65d- też ok, choć nie mogłam się przekonać do miękkich staników :P i mam jeszcze jeden m&s 65d tylko trochę ciasny w obwodzie :P bądź co bądź te wszystkie leżą dobrze, ale nie o tym.. kilka dni temu zakupiłam panache tango II jakoś tak pod wpływem chwili, też 65d. wiem, że rozmiar rozmiarowi nierówny, ale nie wiem czy to ja mam jakieś nieforemne cycki do takich staników czy co :P obwód ok, buł hmmm nie widać, choć jakbym się uparła i nie wygarnęła wszystkiego to by się pojawiły :P ale miseczki na czubkach bardzo odstają, marszczą się () nie wiem jak to dokładnie opisać więc zrobiłam kilka zdjęć.. dlaczego tak się dzieje? miseczka jest za duża czy za mała? czy to nie model dla mnie? moje piersi są takie dziwne, uciekają sobie na boczki ;P nie mogę jakoś tego określić bo jestem szczerze pisząc troszkę zielona, mimo iż temat od czasu do czasu czytam dlatego postanowiłam poradzić się bardziej obytych w tym temacie.. bo ja już nie wiem jakie modele kupować by jakoś w nich wyglądać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8399.jpg (32,5 KB, 162 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8395.jpg (28,3 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8396.jpg (35,2 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8397.jpg (29,3 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8398.jpg (33,7 KB, 98 załadowań)

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 11:43   #2263
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
otóż, od jakiś 6 miesięcy noszę 65D (mam 67/83-84) - mam m&s (w załączniku), lubię go bardzo, dobrze się w nim czuję, mam freye sassy 65d- też ok, choć nie mogłam się przekonać do miękkich staników :P i mam jeszcze jeden m&s 65d tylko trochę ciasny w obwodzie :P bądź co bądź te wszystkie leżą dobrze, ale nie o tym.. kilka dni temu zakupiłam panache tango II jakoś tak pod wpływem chwili, też 65d. wiem, że rozmiar rozmiarowi nierówny, ale nie wiem czy to ja mam jakieś nieforemne cycki do takich staników czy co :P obwód ok, buł hmmm nie widać, choć jakbym się uparła i nie wygarnęła wszystkiego to by się pojawiły :P ale miseczki na czubkach bardzo odstają, marszczą się () nie wiem jak to dokładnie opisać więc zrobiłam kilka zdjęć.. dlaczego tak się dzieje? miseczka jest za duża czy za mała? czy to nie model dla mnie? moje piersi są takie dziwne, uciekają sobie na boczki ;P nie mogę jakoś tego określić bo jestem szczerze pisząc troszkę zielona, mimo iż temat od czasu do czasu czytam dlatego postanowiłam poradzić się bardziej obytych w tym temacie.. bo ja już nie wiem jakie modele kupować by jakoś w nich wyglądać
Jedna z wizażanek zamieściła niedawno zdjęcie tanga i miała identyczny problem, tzn. miski marszczyły się. Najprawdopodobniej jest to efekt pomarańczy w szklance (czyli, że miska jest za mała). U Ciebie też nie wygląda na za dużą, marszczenie jest jakby wynikiem tego, że stanik nie może pójść wyżej, bo nie ma miejsca. Jeśli masz możliwość wymiany na 65DD (obwód jest dostatecznie ścisły?) może warto spróbować.
Ten efekt może też być wynikiem zbytniej rozciągliwości fiszbin (wystepuje w Panachach) i wtedy zamiana na wieksza miske nie pomoze).
Stary 2009-02-13, 11:56   #2264
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Jedna z wizażanek zamieściła niedawno zdjęcie tanga i miała identyczny problem, tzn. miski marszczyły się. Najprawdopodobniej jest to efekt pomarańczy w szklance (czyli, że miska jest za mała). U Ciebie też nie wygląda na za dużą, marszczenie jest jakby wynikiem tego, że stanik nie może pójść wyżej, bo nie ma miejsca. Jeśli masz możliwość wymiany na 65DD (obwód jest dostatecznie ścisły?) może warto spróbować.
Ten efekt może też być wynikiem zbytniej rozciągliwości fiszbin (wystepuje w Panachach) i wtedy zamiana na wieksza miske nie pomoze).
dziękuję za odpowiedź
niestety, możliwości wymiany nie mam.. pewnie wystawię go teraz na allegro, może komuś innemu posłuży lepiej.. obwód jest jak najbardziej ok dla mnie, zapinam się na najluźniejszą haftkę i trzyma nieźle.. no nic, może trafię kiedyś na 65DD i znów ulegnę

Stary 2009-02-13, 12:18   #2265
idealnecialo
Zadomowienie

Witam z rana prawie..
dzis robie napad na triumpha, koooolejny raz.. Zobaczymy czy cos bedzie na mnie (moze ten ultimate..) Obym wogole dotarla dzis do GCH w Gl.

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki (moze nie jest ten moj post zbyt "stanikowy" ale tak tu przyjemnie u was ze chyba sie uzaleznilam i zadomowilam.. )
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 12:35   #2266
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Wyglada na troche za maly ale mozliwe i wieksza nie lezalaby idealnie
w M&S miseczka jest jakby bardziej otwarta od gory a w tango ma kasztalt bardziej literki C
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 12:39   #2267
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Doszła do mnie paczka z Gai. Pierwsze wrażenie: spadochrony co ja tam wsadzę ? 75F
No, ale przymierzyłam... Pierwszy chyba leży całkiem dobrze... Obwód ciasny, ale się zapięłam.
Drugi - robi kacze dzioby i jest chyba za mały... Chociaż ta sama firma i ten sam rozmiar i obwód jakby luźniejszy... mogę zapiąć go na trzecią haftkę
Czy 75F to mój rozmiar, czy niekoniecznie?
Jej, wstydzę się wstawić zdjęcia ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG 015.jpg (39,2 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG 016.jpg (35,1 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG 017.jpg (72,7 KB, 133 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG 018.jpg (96,5 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG 019.jpg (43,6 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG 020.jpg (43,7 KB, 88 załadowań)
Stary 2009-02-13, 12:43   #2268
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

*Insane A dasz rade podniesc wyzej fiszbiny? bo wyglada jakby nie dochodzily do piersi od dolu
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2009-02-13 o 12:44
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 12:47   #2269
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Wyglada na troche za maly ale mozliwe i wieksza nie lezalaby idealnie
w M&S miseczka jest jakby bardziej otwarta od gory a w tango ma kasztalt bardziej literki C
no właśnie, dlatego przyszło mi na myśl, że może taki krój po prostu nie jest dla mnie.. szkoda bo się normalnie zakochałam w tym staniku :P
dzięki za odp

Stary 2009-02-13, 12:54   #2270
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
*Insane A dasz rade podniesc wyzej fiszbiny? bo wyglada jakby nie dochodzily do piersi od dolu
Dam radę... Spróbuję jak wrócę, bo muszę wyjsć.
Chociaż wygodnie miałam założony... Ale może jednak źle..
Hmm
Stary 2009-02-13, 12:55   #2271
Gosiaq
Raczkowanie

GG do Gosiaq Send a message via Skype™ to Gosiaq

Jeju dziewczyny mi sie już w głowie kręci od tych staników Już sama nie wiem jaki będzie na mnie dobry.
Czy ten http://ebras.pl/?m=2/1/24/28 w rozmiarze 60DD będzie na mnie dobry jak mam wymiary 68/82? Jak u niego jest z rozściągliwością pod biustem?

wczoraj mój TŻ nazwał mnie STANIKOŻERCĄ
Gosiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 13:47   #2272
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
ale miseczki na czubkach bardzo odstają, marszczą się ()
dokladnie to samo ze mna robi tango.. tzn wizualnie jest jeszcze gorzej
i kilka innych stanikow, a na dziewczynach potrafia lezec swietnie

insane mnie sie wydaje, ze ten pierwszy tez troszke za szpiczaste piersi robi, ale zalezy jaki ksztalt lubisz
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 13:52   #2273
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
dokladnie to samo ze mna robi tango.. tzn wizualnie jest jeszcze gorzej
u mnie podobnie- niestety to chyba raczej nie dla mnie krój - 32F E był za luźny w obwodzie i miał za małe miski. Zamówiłam 30G - obwód dobry, ale miski hmm..za duże? w sumie sama nie wiem- ale się brzydko marszczy z boków i na górze i fiszbiny sporo za szerokie... zrobię dziś zwrot. Ale zrobiłam kolejne zamówienie w dopasowanej - za prawie 500 zł- różne fasony i rozmiary- może wreszcie coś mi podpasuje
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 14:00   #2274
201704051255
Konto usunięte

ja musze dzis poodsylac... kusi mnie zeby zamawiac dalej w dopasowanej interesuja mnie jeszcze 3 rzeczy, kuszą listki i la senza a kasy brak
Stary 2009-02-13, 14:06   #2275
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

oj, to widzę, że nie jestem sama i że to jednak częsta przypadłość
a myślałam, że mam nieforemne piersiątka :P

a swoją drogą zastanawiam się nad jakimś staniczkiem z mileny (zdjęcia pushit zachęcają ) ale mam problem z rozmiarem.. jakieś 5 miesięcy temu zakupiłam lemon sorbet, według doradzającej Pani jak i tabletki miałam celować w 60F () - obwód okazał się b.ciasny a miseczki za duże (fiszbiny jakieś takie za szerokie dla mnie były, ramiączka to ja miałam pod pachą) i dlatego teraz zastanawiam się co wybrać - według tabelki może to być też 65C - ale boję się, żeby nie był za mały.. może 65D? myślałam właśnie o toffino.. ewentualnie coś z usztywnianych - może BAROQUE albo ROMANTICA ?
po tej przymiarce panache mam wrażenie, że wszystkie miękkie będą na mnie źle leżały (choć freya sassy jest całkiem ok- z tym,że obwód już za luźny)
co radzicie?

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2009-02-13 o 14:07
Stary 2009-02-13, 14:43   #2276
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
insane mnie sie wydaje, ze ten pierwszy tez troszke za szpiczaste piersi robi, ale zalezy jaki ksztalt lubisz
Troszeczkę, ale pod bluzką tego nie widać i ew. można jeszcze trochę ramiączka podnieść...
Ale ten czerwony niestety robi istne kacze dzioby
Kształt piersi oczywiście wolę zaokrąglony, niż spiczasty...

Jak myślicie, zostawić tan pierszy, a czerwony odesłać...
Stary 2009-02-13, 14:54   #2277
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Troszeczkę, ale pod bluzką tego nie widać i ew. można jeszcze trochę ramiączka podnieść...

czerwony na zdjeciach na dole jest pomarszczony i ksztalt robi okropny ja bym odeslala, ten drugi moze sprobuj wyzej troche zalozyc moze to cos pomoze od przodu ladnie wyglada z boku troche >, ale to juz jak uwazasz

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 14:54   #2278
Aska87
Raczkowanie

Cytat:
wydaje mi sie ze miseczka powinna byc rozmiar wieksza
Cytat:
Doszła do mnie paczka z Gai. Pierwsze wrażenie: spadochrony co ja tam wsadzę ? 75F
No, ale przymierzyłam... Pierwszy chyba leży całkiem dobrze... Obwód ciasny, ale się zapięłam.
Drugi - robi kacze dzioby i jest chyba za mały... Chociaż ta sama firma i ten sam rozmiar i obwód jakby luźniejszy... mogę zapiąć go na trzecią haftkę
Czy 75F to mój rozmiar, czy niekoniecznie?
Jej, wstydzę się wstawić zdjęcia ...
jak dla mnie to oba staniki dziobuja pierwszy mniej ale tez. eh ten poziomy szew. Zobacz jak bedzie wygladal biust w tym pierwszym po zalozeniu bluzki.

Cytat:
Napisane przez Gosiaq Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny mi sie już w głowie kręci od tych staników Już sama nie wiem jaki będzie na mnie dobry.
Czy ten http://ebras.pl/?m=2/1/24/28 w rozmiarze 60DD będzie na mnie dobry jak mam wymiary 68/82? Jak u niego jest z rozściągliwością pod biustem?

wczoraj mój TŻ nazwał mnie STANIKOŻERCĄ
powinien byc dobry przy 68 pod poczatkowo moze ci sie wydawac strasznie scisly ale szybko sie dopasuje
Stary 2009-02-13, 14:57   #2279
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
oj, to widzę, że nie jestem sama i że to jednak częsta przypadłość
a myślałam, że mam nieforemne piersiątka :P

a swoją drogą zastanawiam się nad jakimś staniczkiem z mileny (zdjęcia pushit zachęcają ) ale mam problem z rozmiarem.. jakieś 5 miesięcy temu zakupiłam lemon sorbet, według doradzającej Pani jak i tabletki miałam celować w 60F () - obwód okazał się b.ciasny a miseczki za duże (fiszbiny jakieś takie za szerokie dla mnie były, ramiączka to ja miałam pod pachą) i dlatego teraz zastanawiam się co wybrać - według tabelki może to być też 65C - ale boję się, żeby nie był za mały.. może 65D? myślałam właśnie o toffino.. ewentualnie coś z usztywnianych - może BAROQUE albo ROMANTICA ?
po tej przymiarce panache mam wrażenie, że wszystkie miękkie będą na mnie źle leżały (choć freya sassy jest całkiem ok- z tym,że obwód już za luźny)
co radzicie?
baroque nie jest zly.. chyba najmniej zabudowany
a sorbet i romantica maja tak samo szeroki rozstaw i sa zabudowane pod pachami, ze reka ruszyc nie idzie

Cytat:

czerwony napewno odeslac (sama mowisz, ze przymały, a do tego robi brzydki ksztalt piersi), a pierwszy jak uwazasz
Stary 2009-02-13, 15:03   #2280
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
czerwony na zdjeciach na dole jest pomarszczony i ksztalt robi okropny ja bym odeslala, ten drugi moze sprobuj wyzej troche zalozyc moze to cos pomoze od przodu ladnie wyglada z boku troche >, ale to juz jak uwazasz
No właśnie i jak tu rozmiary dobierać? Ta sama firma, ten sam rozmiar... Dwa różne staniki, ech.

Aska, Pushit - również dziękuję za opinie

To zdjęcia w bluzce tego pierwszego, który niby nie robi kaczych dziubków... Jednak robi
Z przodu ładnie, ale z boku niespecjalnie...

Ech, chyba odeślę. Szkoda, że większość modeli Mileny nie ma aktualnie rozmiaru 75F...
Czy to w ogóle "mój" rozmiar? Może powinnam większy/mniejszy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG 027.jpg (31,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG 028.jpg (27,9 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez *Insane
Czas edycji: 2009-02-13 o 15:04
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości