|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
AgataB-szcê¶ciara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 574
|
Witam. Mam pytanie: czy mieszacie Wax z innymi kosmetykami?
Bo sobie my¶lê, ¿e skoro henna tak dobrze pomaga w przyswajaniu innych dobroczynnych sk³adników to czemy Waxa nie "udoskonaliæ" ![]()
#2253 |
Zakorzenienie
|
Ja do waxa dodaje olejek rycynowy i od¿ywki która akturat mam pod rêka. Skoñczy³ mi siê w tamtym tygodniu wax i dzisiaj siedzê sobie w domu i nie mam co na³o¿yæ na wlosy. Buuuu
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Ja do waxa dodaje olejek rycynowy i dolewam kilka kropel sebo (taka bomba przyspieszaj±ca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
spróbuj....ja jeszcze nie próbowa³am z kokosem ale z rycyn±(jak za duzo doda³am to mia³am po wysyszeniu po prostu t³uste w³osy
![]() ale co do czarnej rzepy to po³±czy³am kiedy¶ od¿ywkê z joanny z rzep± i bardzo dobrze siê sprawowa³a tylko ten zapach ![]() dziewczyny ja siê ju¿ chyba poddam. od stycznia do¶æ intensywnie dbam o moje w³osy a one wcale szybko nie rosn±. by³ taki momnent,¿e dosta³y kopa ale teraz stoj± w miejscu, w ogóle siê nie uk³adaj± i na dodatek ten kolor.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
po prostu £inli
|
Cytat:
![]() nie poddawaj sie ![]()
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Dziêkujê WinlyEm wiem, ¿e jak zastosuje np.waxa lub sebo to nie obudzê siê z w³osami za pas ale nie nale¿e do cierpliwych niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 384
|
U¿ywa³a która¶ z Was odzywki z Plantici-olej rycynowy trwa³y kolor i Mgie³ki Radical z Farmony?
#2259 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 030
|
Najlepiej po prostu siê zdrowo od¿ywiaæ i piæ du¿o herbaty ze szkrzypu polnego i pokrzywy
![]() I oczywi¶cie na jaki¶ czas po¿egnaæ siê z prostownic± i suszark±, wiem to musi byæ trudne ale naprawdê warto! ;D Polecam równie¿ po umyciu w³osów wyp³ukaæ je w pokrzywie. ( Parzymy herbatê pokrzywê np : 10 torebek i zalewamy litrem wody ...przykrywamy na 10 min po czym p³uczemy w tym w³osy. I nak³adamy normaln± od¿ywkê lekk± i sp³ukujemy. To jest bardzo wa¿ne aby wybieraæ od¿ywki ze sp³ukiwaniem ![]() Rozwa¿cie moj± opiniê.. ![]()
#2260 |
po prostu £inli
|
#2261 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 030
|
#2262 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 728
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
A ja cuda wyprawiam od stycznia i w³osy siê zagê¶ci³y i s± ³adniejsze, ale szybko¶æ wzrostu nie wzros³a.
![]() ![]() ![]() Niemniej jednak jestem i tak bardzo zadowolona z efektów. Mam aureolkê ¶wie¿ych k³aczków wokó³ g³owy co widaæ zw³aszcza po umyciu. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
po skrzypie i pokrzywie niektóre osoby akurat obserwuj± u siebie pogorszenie siê cery. Poza tym, pogrubione przeze mnie stwierdzenie jest akurat zupe³nie nieprawdziwe... Trzeba by mieæ faktycznie strasznie s³abe w³osy, by wypada³y obci±¿one od¿ywk± bez sp³ukiwania... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2266 | |
Perfumoholik z wyboru
Wiadomo¶ci: 3 784
|
Cytat:
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
![]() Ale co do od¿ywek bez skp³ukiwania- jakby po nich mia³y lecieæ w³osy, to po przeczesaniu ich, czy lekkim poci±gniêciu pewnie po³owa by wypad³a ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 051
|
Cytat:
Nie , nie , nie - nie poddawaj sie. W³asnie scielam w³osy ok 4 cm , grzywka leci mi na oczy,krêca sie na koncach i dostaje sza³u Wiec teraz juz intensywnie wzie³am sie za nie , zobacze co bedzie po mioesiacu ( mam nadzieje ze beda w lepszym stanie i zaczna rosn±æ ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 309
|
Czy ktoras z Was ma rozeznanie w tym czy amla rzeczywiscie przyspiesza wzrost wlosow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
a ja siedze wlasnie z olejkiem rycnowym , zoltkiem i sokiem z polowy cytryny na wlosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Dziêkujê enii za s³owa otuchy. Ja dwa tygodnie temu podciê³am grzywke przed brwi a dzisiaj ju¿ te wlosy kuja mnie w oczy. Grzywka autentycznie szybko uros³a ale reszta w³osów mam wra¿enie ¿e stoi w miejscu. Kupiê jeszcze Vatike i glorie, co 3 dni wax no i trzeba siê w rycyne zaopatrzeæ bo mi siê skoñczy³a plus dwa kubki pokrzywy. Zapomnia³abym o masa¿u!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 726
|
zastanawiam siê czy sobie nie kupic zestawu nisim szampon + od¿ywka
o, tego http://allegro.pl/item657256929_nisi...2_x_360ml.html mam pytanie : gdzie, poza internetem, mo¿na dostac nisim ?
#2273 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 29
|
Hej!W³a¶nie skoñczy³am czytaæ w±tek!!Ufff...ale by³o warto. Zaczê³am miesi±c temu, tradycyjnie, po wizycie u fryzjera
![]() ![]() Co robi³am?Pije pokrzywê i stosujê wax oraz seboradin. Ostatnio do³±czy³am te¿ masa¿. Jest chyba naskuteczniejszy... Jak Wy go wykonujecie? Czyta³am, ¿e trzeba palce dociskaæ do skalpu i tak jakby 'przesuwaæ skórê', bo to dodatkowo zapobiegnie przetluszczaniu. Zdrad¼cie sekret, jak masujecie ![]() p.s i mo¿na prosiæ o ten link do fotek Estelle?Szukam, ale nie mogê znale¼æ. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2274 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Szampon Nisim-Fast gor±co polecam przy¶piesza porost w³osów do 45 procent naprawê dzia³a te¿ nastawia³am siê do niego sceptycznie lecz pomóg³ mi na moje s³abe,chore ,³amliwe, rozja¶niane w³osy !
---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
ma zielone pojêcie
|
A pamiêtasz gdzie przeczyta³a¶ o tym, ¿e przesuwanie skóry zapobiega przet³uszczaniu? Bom bardzo tej metody ciekawa.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2009-06-12 o 01:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 728
|
Cytat:
![]() ![]() To nie chodzi o ro, ¿e takie masowanie zapobiegnie przet³uszczaniu siê w³osów tylko nie spowoduje, ¿e w³osy od tego masa¿u siê szybciej przet³uszcz±, co mia³oby miejsce jakby¶ masowa³a skórê (tzn tak jakby g³aska³a siê po skórze g³owy zamiast j± przesuwaæ wzglêdem czaszki). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 309
|
Masaz ma byæ wykonywany od karku do skroni,kolistymi ruchami,opuszkami palców. Tylko tyle;D
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2278 | |
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2279 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 29
|
W³a¶nie, dok³adnie o to chodzi, co aeronauta napisa³a
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
To chyba to. Nie wiem czy to zgodne z regulaminem. Mam nadziejê,¿e Estelle mnie nie zabije. By³am w ciê¿kim szoku przez kilka dni jak to zdjêcie zobaczy³am. Jest na w±tku tym: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287447 Je¶li zrobi³am co¶ niezgodnie z regulaminem to usunê linka. Z góry przepraszam. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2009-06-12 o 09:33 Powód: Dodanie linka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.