![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Mam do Was pytanko?ja mam zabieg w sobote i tak zastanawiam sie kiedy bede mogla wrocic do pracy(pracuje w biurze)?bo nie wiem ile musze wziac urlopu?teoretycznie chirurg powiedzial ze do czwartku bede miec gips. Przygotowalam kolezanke i szefa ,ze bede wygladac niekorzystnie. Nie maja nic przeciwko, wczesniejszemu powrotowi?Myslicie,ze jak we srode pojde to jakos negatywnie to wplynie na stan zdrowia?z gory dziekuje za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jesli chodzi o wyglad to wiesz kazdy Ci powie nie bedzie nam to przeszkadzac..a potem sensacja i ploteczki ![]() jednak opuchlizna i siniaki zwracaja uwage
![]() |
#2253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zasugerowalam ploteczki..hmmm cóż znam nasze spoleczenstwo. Niby sie czlowiek tym nie przejmuje a do milych to nie nalezy ![]() Wogole wydaje mi sie ze ciezko sie w pierwszych dniach skupic na pracy...chyba mysl jest jedna..NOSEK ![]()
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
MAMACITA Tak czytam twoje wypowiedzi i się wkręciłam jestem pod wrażeniem twojej urody zarówno przed i po no i świetnej osobowości. Mój nos miał mega większego garba też miałam operację na nosie otwartym . Jestem już 8 miesięcy po operacji jestem przeszczęsliwa i żałuję że nie mogłam tego zrobić wcześniej , mam39 lat może nie zdążę się nacieszyć pięknym nowym wyglądem. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam zabieg u Stepniewskiego 25 stycznia,juz zaczynam sie bac.Nie potrafie okreslic jaki nosek mi pasuje ![]() ![]() U kogo robiłaś nosek??kopie w postach,ale nie moge się dokopać ![]()
"Nie rezygnuj z celu tylko dlatego,że jego osiągniecie wymaga czasu,czas i tak upłynie" Edytowane przez BunnyZukino333 Czas edycji: 2011-01-05 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile płacisz za operację?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
bunzy kinoo -u stepnieskiego gips sie nosi 14 dni, ale wiekszosc sciaga 12 lub 13 dnia, sama w domu. Także z minimum 2 tyg wolnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Mi opuchlizna i siniaki zeszly po 10 dniach , oczywiscie zostaly pozostalosci zolto-zielone gdzie niegdzie, ale latwo dalo sie przykryc makijazem.Czytalam ze u niektorych schodzi nawet do 3 tygodni. Najlepiej wez 2 tygodnie wolnego , to powinno wystarczyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Rozeznanie
|
Mam całkowitą korektę.Chce pozbyć sie garbka i skrócić i wysmuklic nosek.Sama nie wiem dokładnie co i jak,boje się,że albo ja zażyczę sobie,albo doktor zrobi mi jakos tak,że nie bedzie to dobrze wyglądało:/ Im bliżej tym strach wiekszy...
"Nie rezygnuj z celu tylko dlatego,że jego osiągniecie wymaga czasu,czas i tak upłynie" Edytowane przez BunnyZukino333 Czas edycji: 2011-01-07 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
ja juz po konsultacji.
Zabieg calkiem niedlugo. Nie bede miala naciecia na zewnatrz...Mamacita Ty chyba mialas prawda??? Mi lekarz powiedzial ze czesc chrzestna bede miala zmieniana minimalnie bo generalnie jest ok. Bede miala setony wyciagane po 3 dniach ![]() po 10 dniach sciagniecie calkowite. Boje sie jednego "tragicznego wygladu po operacji"...moje dziecko moze sie wystraszyc...lekarz powiedzial ze wyglada sie jakby sie zderzylo z ciezarowka ![]() ps. jeszcze mama na mnie zla ze to robie.. mimo iz sa wskazania medyczne ..a nie tylko estetyka
#2263 |
Przyczajenie
|
Hej!
W zasadzie nie byłam pewna w którym wątku powinnam się wpisać. Z racji tego, że macie wiedzę,a niektóre z Was również i doświadczenie w zakresie "pooperacyjnego nosa" chciałabym się zapytać jak długo utrzymuje się opuchlizna po operacji? Nie miałam operacji, ale miesiąc temu w wyniku wypadku złamałam nos, który został nastawiony w ciągu kilku godzin. Oczywiście był strasznie opuchnięty. Teraz utrzymuje mi się coś, co wygląda jak obrzęk w jednym miejscu - z prawej strony na nasadzie (miejsce gdzie było złamanie). Jest minimalnie innego koloru niż reszta nosa i jest dość twarde. Myślicie, że jest to deformacja kości czy może być to jeszcze opuchlizna pozłamaniowa? Jeśli tak, to jak długo może się utrzymywać i co robić by zniknęła jak najszybciej (o ile w ogole cokolwiek można zrobić). Pytam Was, bo wiem, że w dużej mierze operacja plastyczna łączy się ze złamaniem nosa. Ile czasu od takiego urazu powinnam odczekać jeśli chciałabym się zdecydować na korekcję nosa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem powinnas udac sie do lekarza... po operacji plastycznej nos tak naprawde goi sie do roku czasu..pozostaje opuchlizna ktora widzi tylko osoba operowana...inni tego podobno nie zauwazaja
jesli chodzi o noszenie gipsu po operacji to okolo 10 dni
#2265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bedzie dobrze, zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jednak ja bede miala czesc kostna robiona...przegrode rowniez..naciecia z zewnatrz nie bedzie gdyz chrzastki nie trzeba bardzo modelowac... takze bede napewno wygladala jak po spotkaniu z ciezarowka ![]() ![]() martwi mnie jeszcze czy ja bede potrafila oddychac tylko ustami...bo jak teraz tak sobie trenuje i zatykam nos to jednym slowem wytrzymuje tylko chwilke ![]()
![]() |
#2267 |
Raczkowanie
|
ammm mialam takie same odczucia przed operacja co do oddychania ustami, pierwsza doba byla tragiczn ale to chyba dlatego ze ciagle o tym myslalam, po 2 dniach sie przyzwyczaisz i bedziesz pilnowac zeby jakies picie bylo zawsze kolo Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz lekarz zawsze ostrzega pacjentow o wygladzie po operacji , zeby sie potem nie wystraszyc.Doktor powiedzial do mojego Tz, ze jak wroce to bede wygladac jak po walce bokserskiej i zeby byl przygotowany na taki widok ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamacita zabieg planowany wstepnie juz na 18 stycznia!!!!!! Wszystki badania w tym dniu na odziale, krzepliwosc krwi itp. itd. calkowity koszt 7500 martwie sie naprawde tym jak sie zobacze po operacji, lekarz uprzedzil ze taki urok tego zabiegu ze wyglada sie jak po zderzeniu z ciezarowka... a jak te setony przezylyscie??? faktycznie boli??? mi lekarz powiedzial ze to chwila..i trzeba to przejsc generalnie mowil ze bolu nie ma po operacji...tylko czasem bol glowy boze tyle mysli po mojej glowie chodzi ze szok ![]()
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mamacita;24184197]Dzieki kochana za mile slowa
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Wydaje mi się że już od dłuższego czasu się nie zmienia .A najbardziej to na szerokości ponieważ te kości boczne też miałam łamane a profil raczej nie. inny też stawał się w dotyku szczególnie końcówka , w której przez jakiś czas tak jakby nie było czucia , jakbym dotykała obcego ciała to pewnie przez to cięcie między dziurkami i oddzielenie czubka od kości . Blizna między dziurkami jest niewidoczna .Tak ogólnie to ja byłam w pełni zadowolona już po ściągnięciu gipsu po 12 dniach mimo że troszke był opuchnięty i wydawało mi się że mam problem z domknięciem ust. Jeśli chcesz moje fotki podaj adres e-maila. Pozdrawiam gorąco ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- wejdz na pocztę zdjęcia tobie wysłalam mamacita |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: krzywa przegroda nosowa
Cytat:
![]()
![]() |
#2272 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- [QUOTE=roki3;24203493] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Roki3 dziekuje za maila i powiem Ci, ze mnie nim ¨zastrzelilas¨, w pozytywnym slowa tego znaczeniu. Powiem tylko wow wow wow !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mamacita Czas edycji: 2011-01-06 o 18:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Mamacita;24206344]No to juz za 12 dni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2274 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest zupełnie inaczej niż tak, jak teraz byś sobie zatkała nos. Mnie w ogóle to oddychanie ustami nie przeszkadzało. Cytat:
![]() Wyjmowanie setonów nie boli. U mnie z jednej dziurki wyszło bez problemu, z drugiej trochę przyschło tam w środku, ale użyłam wody fizjologicznej, co dostałam w klinice i ładnie dało się wyciągnąć. Ja powiem, że nawet lepiej czułam się z setonami, bo jak je wyciągnęłam to stale coś mi z nosa ciekło i co kilka godzin musiałam zmieniać opatrunek.
![]() |
#2275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tak wogole to fajnie ze sa tu przychylne osoby..bo cala rodzinka jest na nie !!! mama chce abym tylk oprzegrode zrobila pod wzgledem zdrowotnym i reszte zostawila..ale dla mnie to jest bezsensu...juz wole raz a porzadnie...poza tym jak to mama..ze to jest jednak glowa, ze mozg, ze narkoza, za mam male dzicko...oj nasluchalam sie dzisiaj...ze w pewnym momencie mi sie odechcialo
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2011-01-06 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że dostałaś taki szybki termin. Ja musiałam czekać 4 i pół miesiąca.
![]() |
#2277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wlasnie zastanawia mnie dlaczego w sumie nie bede miala tego naciecia na zewnatrz pod nosem..lekarz cos wspominal ze dzieki temu tez ciut mniejsze siniaki beda.... wiecie cos wiecej o tym??? tak szczerze to jak na you tube ogladalam filmiki to niektorzy po operacji sa mega opuchnieci a inni nie...mamacita Ty to bardzo malo opuchnieta bylas, siniaki tez niewielkie
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
roki3 czy robiłas sobie fotki dla prównania? zaraz po operacji i po tych 8 m-cach>?
ammm przewrazliwona mamusia jesteś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Raczkowanie
|
Mi tez, chirurg powiedzial,ze bedziemy nacinac pod nosem i zaraz pod oczodolami ale tam jakies 2 mm naciecia. Nie przejmuj sie ammmm moja mama tez sie bardzo stresuje, zwlaszcza wlasnie ta narkoza. Aktualnie mieszka w Hiszpanii i wogole chce przyjechac bo sie boi,ze sobie nieporadze, ze kto sie mna zajmie itd. Take ja tez mam w domu burze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------
Mamamcita dzieki za mile slowa... Najgorsze jest to ze na zdjecie setonow po 3 dniach musze dojechac a po 5 na zmiane gipsu...boje sie ze jak zobacza mnie sasiedzi to pomysla ze mne ktos pobil ![]() Moi sasiedzi mnie widzieli, bo wychodzilam z psami na spacer. Jak dochodzili to krzyczalam : Nie patrzec na mnie, nie patrzec ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.