![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :) cz. III
Jestem
![]()
#2252 |
Zadomowienie
|
Muiee ale zazdroszcze Ci tych wakacji
![]() Tak wąlsnie siedze czytam, ta była tu ta tam a ja? nigdzie... ![]() Ta sie zarecza ten sie hajta... I siedze przegladam nk gadam z ludzmi i już mnie trafia szlak za przeproszeniem... Na jakies rozkminki nad zyciem mnie wzieło... Niby ogólnie jestem zadowolona ze swojego życia ale... Dobra koniec smecenia nie bede sie rozczulać... Zaraz ma przyjechać moja Kochaniutka psiapsiółka i jedziemy na festyn he troche zimno i nie wiem czy padac nie bedzie no ale trzeba sie ruszyć z domu. Juz bym dawno to zrobiła ale wczoraj nie miałam torebki i wszytskie dokumenty z auta i wogóle, portwel zostawiłam u przyjaciółki w torebce ;/ Tri własnie ost woóle Cie nie widać na wątku... Oj nie ładnie ![]()
![]() |
#2253 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż może to ja mam szczęście do takich ludzi? ![]() ![]() Cytat:
Odnośnie polskich aktorów uważam, że jest kilku na prawdę świetnych. Uwielbiam Borysa Szyca i Maćka Stuhra. Ostatnio urzekł mnie też Lech Żurek, zwłaszcza po niezapomnianej kreacji Michała w "Małej Moskwie". Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Usprawiedliwiam Tri ![]() ![]() Dziewczyny, wróciłam właśnie do domku i oczywiście pierwsze kroki skierowałam do komputera, żeby podzielić się z Wami wrażeniami z popołudnia ![]() ![]() Generalnie było przesympatycznie i uważam, że organizatorzy na prawdę się postarali. Oczywiście wiadomo, że po imprezie na Pradze nie można się spodziewać cudów, ale było na co popatrzeć. Niemal na każdym podwórku rozbrzmiewała inna, charakterystyczna dla danego kraju muzyka; można było spróbować narodowych potraw i kupić tradycyjne stroje/biżuterię/ różne bibeloty. Gdybyście widziały ile tam było cudnych, etnicznych kolczyków! Dobrze, że nie miałam przy sobie zbyt dużo gotówki, bo na pewno całą bym ją przepuściła ![]() ![]() Jedyne co denerwowało mnie masakrycznie to wściekłe tłumy wszędzie, a zwłaszcza przy tych najciekawszych stoiskach, ale tego przecież należało się spodziewać. Najbardziej urzekło mnie oczywiście podwórko indyjskie (a to Ci niespodzianka ![]() Wrzucam Wam kilka fotek. Niestety bez rewelacji, bo rozładowały mi się baterie w aparacie (oczywiście zapomniałam naładować, jak ostatnia kretynka ![]() 1. Podwórko ukraińskie: gotowanie ukraińskiego żuru 2. Podwórko ukraińskie: nauka lepienia garnków 3: Podwórko afrykańskie: nauka gry na bębnach, dzieciaki na prawdę dały czadu ![]() 4. Podwórko afrykańskie: nauka tradycyjnego tańca 5-6. Co tu dużo mówić... Samba ![]() 7-10. Tradycyjny taniec indyjski. Nie mogłam się napatrzeć! Niestety aparat padł mi już prawie na wstępie ![]()
![]() |
#2254 |
Rozeznanie
|
Irm wstyd! Nie przyznawaj się nawet , że byłaś i nic nie powiedziałaś
![]() Sabciu nie masz co narzekać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2255 |
Zakręcony Chochlik
|
Byłam w domu przez weekend. Prawdopodobnie bedzie mnie tutaj jeszcze mniej przez pewien czas. Wybaczcie...
#2256 |
Rozeznanie
|
Lim po prostu bosko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tri mam tylko nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie?
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego? Coś się dzieje?
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, bardzo mi sie miło czyta wszystko to co piszecie, ale ja naprawdę sobie nie radzę. Na zmianę wyję i mam wszystko w nosie
![]() Lim, ze zdjęć i opisu widać, że na bardzo fajnej imprezie byłaś. Szkoda, że nie ma ciebie na zdjęciach ![]() Pogoda dziś beznadziejna, na żadnym zdjęciu nie wyszedł mi kolor włosów taki jaki mam, jak tylko aura się poprawi zdjęcia wstawię, pokoju też. Idę na kurnik, trzymajcie się
#2259 |
Zakręcony Chochlik
|
Powiedzmy ze mam depreche i musze sie z tym samodzielnie uporac, bo mam juz tego dosc.
#2260 |
Rozeznanie
|
mag , bo to co mówimy musi do Ciebie dotrzeć.Jeszcze zobaczysz, ledow się obejrzysz a zapomnisz o nim i będziesz balować tak jak Sabcia
![]() Tri kochana rozumiem, że sama chesz się z tym uporac, ale jakby co to wiesz, jesteśmy do dyspozycji i tu zawsze możesz się wygadać, albo na gg ![]() ![]()
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Tri-czasem samemu trudno uporać się z problemami i chandrą... Gdybyś doszła do wniosku, że sobie nie radzisz wystarczy, że dasz znać
![]() Mav- to zupełnie naturalne. Rozstałaś się z nim zaledwie kilka dni temu, to jasne, że jeszcze cierpisz ![]() ![]() ![]()
#2262 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mowiac szczerze, ja za wiele przeszłam w zyciu zeby sobie sama nie poradzic. ![]() Musze sobie w tej chwili znalezc dobry sposob na poprawe humoru i nastawienia, na motywacje i poprawe samooceny. Moze znacie jakies ksiazki psychologiczne? Procz potegi podswiadomosci.
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mag jednak co ![]() chyba padne dzis caly dzien naprawialam kibel bez rezultatu ![]() teraz w jakis sposob musze wytrzymac do jutra ![]() jutro moj szef i zarazem ten od kogo wynajmuje mieszkanie (polska mowa trudna mowa ![]() wczoraj bylam na 60 urodzinach powiedzmy wujka....nuda jak flaki z olejem. czas umilal mi dwuletni Nevio ktory nawet do ubikacji za mna dreptal i chcial zaraz buzi, no i moglam sie zajac jego maskotkami ![]() no ale konkurencja mnie pobila moj kuzyn gral z nim w pilke nozna ![]() i jeszcze telefon od Tz co mnie dobil totalnie jakis kretyn wjechal mu do auta....i ma gule na dwoje drzwi ( w sensie ze tylnie i przednie), to jest 1000 euro w 4 litery ![]() kretyn uciekl a co dziwne Tz'ta auto jest dosyc schowane w podworku, wiec jak on w nie wjechal nie mam pojecia Tz niepocieszony, zalamany i marudny, poszedl sobie spac po naszej jakze uroczej nocy piatkowej a tu taka 'niespodzianka' auto nowe nie ma nawet roku jeszcze ![]()
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno masz bardzo silną psychikę jeśli sama przebrnęłaś przez takie dramaty, ale przecież to nie oznacza, że musisz sobie radzić z tym sama. Od tego masz przyjaciół, żeby wspierali Cię w gorszych chwilach ![]() ![]() Jeśli chodzi o książki polecam: - "Uzdrawiającą samoakceptację" Isabel Carrolle - "Co możesz zmienić, a czego nie możesz" Seligmana (?) - "Coaching. Poznaj tajniki sukcesu" Blancharda i Homan. Poza tym moi znajomi zachwycają się "Sekretem" Rhondy Byrne, chociaż do mnie ta książka akurat w ogóle nie przemawia.
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
Limw takich sytuacjach chcialabym miec Cie tutaj gdzies niedaleko
![]() ![]() Już mi przeszło, to takie chwilowe z nudów chyba ![]() Widać że impreza napewno byla udana ![]() Mag ![]() Mav przeważnie tak jest że jak sie rypie to już wszystko ![]() Muiee dziękuje ![]() Tri trzymaj sie dzielnie Kochana ![]() ja wlaśnie wróciłam do domu, lipa na festynie więc wróciłam, nagadałam sie z przyjaciółką ![]() Teraz gadam z rafałem ![]() Jutro o 4 pobudka ![]() Milej Nocki wam życze ![]()
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Oho! Skucha
![]() ![]() Nie zazdroszczę perypetii z kibelkiem i samochodem i mam nadzieję, że zarówno z pierwszym jak i drugim szybko się uporacie ![]()
#2267 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Ja wiem ze na przyjaciol mozna liczyc oraz widze ze tutaj mam przyjaciolki. ![]()
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli te dołki powtarzają się tak cyklicznie od dłuższego czasu to już nie jest jakaś błahostka, tym bardziej biorąc pod uwagę, że okazuje się, że w dzieciństwie sporo przeszłaś... ![]()
![]() |
#2269 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Po 4 te moje posty trudno znalezc ![]() ![]() EDIT. Chyba wkleje po prostu zlepki wypowiedzi, bo calej historii nie znajde, a to bedzie najlepsze odzwierciedlenie. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Nie znajde jednak, o dziwo... W skrocie opisze i wkleje jednego posta po tym co sie stalo. W gimnazjum w 1 klasie uwziely sie na mnie dziewczyny(o dziwo prowodyrem byla kolezanka z klasy z podstawowki). Cos jej odwalilo. Grozila ze mnie potnie zyletkami, w wc mnie straszyla w szkole. Ogolnie bylo niemilo. Uspokoila sie po pojsciu do psychologa szkolnego z matka. Pozniej moje"kolezanki" z klasy uwziely sie. A czemu? Bo sie dobrze uczylam, bo nie nalezalam do wiekszej grupy. Bylam cicha itp. Jednak szybko przeszlo im. Niestety chyba pod koniec 1 wszej klasy chlopakom odwalilo. Zaczeli mi"umilac zycie" a pewnie dlatego ze popelnilam"najwiekszy blad w zyciu" powiedzialam nazwisko jednego nauczycielowi ![]() W akcie desperacji poprosilam lokalnych zbirow o pomoc(kolege mialam tam- nazwe go A.). A. przyszedl do mnie raz i nie poskutkowaly rozmowy z bratem prowodyra klasowej nagonki. A. przyszedl do mnie 2gi raz do domu i wtedy byla dluzsza rozmowa. Wszystko sie skonczylo jakby ktos machnal magiczna rozdzka. A prowodyr przyszedl do mnie na informatyce trzesac portkami i pyta" co ja Ci zrobilem ze nasylasz na mnie kolegow?''. Czulam taka radosc ![]() A pozniej... Cytat:
![]()
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2009-09-06 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Tri biedactwo
![]() ![]() ![]() ![]()
#2271 |
Zakręcony Chochlik
|
Princeska87 spokojnie, o dziwo zyje
![]()
#2272 |
Zadomowienie
|
Prosze Warszawianki o wybaczenie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- o jezu Tri moja kochana, teraz przeczytalam ta okropna opowiesc ![]()
#2273 |
Zakorzenienie
|
Trinette- biedactwo
![]() Dzieciaki potrafią być takie okrutne, a najgorsze jest to, że nauczyciele czy rodzice najczęściej nie reagują. Później skutki są jakie są... Wiecie, że ponad 50% osób, które w pracy stosują wobec innych mobbing miało doświadczenia z przemocą w szkole (jako prześladowca bądź ofiara)? Przenoszą wzorce znane w dzieciństwa w dorosłe życie... Zdenerwowałam się chyba nie mniej niż Princeska ![]() W każdym razie Tri jesteś bardzo dzielną dziewczynką, że się z tym uporałaś, tym bardziej, że byłaś przecież jeszcze dzieckiem, dla którego było to trudne podwójnie. Trzymaj się cieplutko, kochanie. Mam nadzieję, że tak samo jak poradziłaś sobie z tymi niefajnymi wydarzeniami z przeszłości, tak teraz poradzisz sobie ze zmiennymi nastrojami, które cię teraz dopadają. Gdybyś czegoś potrzebowała, gdybyś chciała się spotkać i pogadać bądź pomilczeć razem wiesz gdzie mnie szukać ![]() Wszystkim paniom życzę miłego dnia ![]()
![]() |
#2274 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() EDIT. Wpadnijcie do mnie w czwartek/piatek. TŻta nie bedzie w domu prawdopodobnie. ![]()
![]() ![]() Brian Tracy ![]() ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2009-09-07 o 07:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
Życze wszystkim wspanialym kobietkom milego dnia
![]() Dzisiaj przedemna pierwszy normalny dzien w Krakowie od 3 miesiecy! w koncu jestem u siebie ![]()
Waga w dół! ![]() Start! 58 - 56 - ... - 52! ![]() Edytowane przez irmandara Czas edycji: 2009-09-07 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Rozeznanie
|
Tri tyle czasu jestem na wątku, a nie pamiętam kompletnie żebyś o tym pisała. Straszne. Jak pomyślę sobie o takich dziewuchach to najchętniej wzięłabym za włosy i wyszarpała. Co teraz z nich wyrosło? I to wszystko przez to, że szkoła nie potafi poradzić sobie z taką sytuacją.
Najgorszy jest taki wiek. W gimnazjum to chyba najgorsza młodzież. Jak chodziłam do podstwówki to nie potrafiłam sobie poradzić z takim chłopaczkiem, który mnie zaczepiał. Bił pięściami i kopał nawet naszą nauczycielkę :/ Skoro nauczycielka nie potrafiła nic zrobić to poszłam do mamy. Tak wyszarpała chłopaka za uszy i pogroziła, że więcej się do mnie nie zbliżył ![]() Lim o tym mobblingu to pierwsze słysze. Ale w sumie by się zgadzało. U nas na studiach są osoby, które też nie do końca dojrzały. Upatrują sobie kogoś a potem szydzą z tej osoby, popychają, rzucają papierami. Nawet do koleżanki coś zaczynali, ale mi wtedy włącza sie agresor i musze być jak ten superman ![]() ![]() ![]() Tri ja chętnie o ile nie wyjadę i to zalezy o której godzinie. Życze miłego dnia, pędzę do dzieci ![]() Tri ![]()
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Tri, ja mogę w czwartek bo w piątek pracuje do 21
![]() ![]()
#2278 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Trini, ja też już sporo czasu na wątku jestem, ale pierwszy raz czytam o tej historii, widać mi umknęła wcześniej... Kochana, ci ludzie zgotowali Ci prawdziwą szkołę życia, wyobrażam sobie co musiałaś przez nich przechodzić. Wiem jak dokuczliwe może być takie nękanie, choć w moim przypadku miało miejsce "jedynie" psychiczne. No, nie licząc przypadku jak mnie w podstawówce "kolega" z klasy skopał na korytarzu. Powód? "Nie lubię cię" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie troszkę się wyklarowało. Z galerią się dogadałam,będę współpracować, ale od października bo nie mam na miejscu całego "warsztatu". A co dalej będzie to zobaczymy. A co do faceta. Oj dziewczyny, jakbym ja chciała zeby to wszystko proste było. Dzwonił, przepraszał, prosił o wybaczenie, opowiedział mi o swoich problemach, o których ja wiedziałam ale nie sądziłam, że sprawy zaszły tak daleko, mówił że zerwał ze mną, bo nie chciał mnie w to wszystko wplątywać, bo myślał że obojgu nam będzie lepiej, prosił zebym przyjechała do Wrocławia, że wszystko wyjaśni, że obiecuje ze nigdy tak nie zrobi i bardzo chce byc razem, jesli mu tylko wybacze. Ruszyło mnie to, jakoś się spokojniejsza zrobiłam, ale wszystko co myślałam się potwierdziło- że wróci, że to przez jego problemy itp. Nie wiem co będzie, pojadę się spotkać a co będzie dalej zobaczę. Potrafię przewidzieć jak zareagujecie, ale naprawdę- w tej chwili czuję, że tak powinno być. W każdym razie czuję się lepiej. No i dziś dla odmiany... pójdę skręcać meble ![]() ![]() ![]() Buziaki ![]()
#2279 |
Zakorzenienie
|
mag według mnie, to go nie usprawiedliwia niestety w żaden sposób. Są problemy - jesteście razem - rozwiązujecie je wspólnie. Nie musiał z Tobą zrywać. Mógł powiedzieć o co chodzi, zwłaszcza, że związek = zaufanie. A jeśli faktycznie chciał zerwać mógł powiedzieć, że słuchaj jest taki i taki problem, nie możemy być razem - co i tak by go nie usprawiedliwiało. A teraz zobacz Was za 10 lat, jesteście po ślubie, macie 2 dzieci, po czym on ma jakiś problem, coś go męczy itd. i dla Waszego dobra Was po prostu zostawia... tak się nie robi! Bycie razem do czegoś zobowiązuje. Zrobisz co zechcesz, to Twoja decyzja i oczywiście ja jak i pewnie reszta dziewczyn ją uszanuje. Najważniejsze jest Twoje szczęście i jeśli go kochasz faktycznie nad życie, wiesz, że nigdy, ale to przenigdy więcej tak nie zrobi to wróć do niego. Ja uważam, że nie jest to mega prawdopodobne, że się zmieni i taka sytuacja niestety ale może się kiedyś powtórzyć znów. A jeśli się nawet nie powtórzy, to myślisz, że nie będziesz o tym myśleć? Uważam, że będziesz myśleć prawie codziennie i bać się podświadomie, że Cię zostawi.. Tak jest niestety, ja to przerabiałam i na prawdę codziennie się zastanawiałam 'matko, zostawi mnie,czy nie.. czemu tak długo się nie odzywa? Może chce właśnie ze mną zerwać' itd. to doprowadza w końcu do jakiejś chorej paranoi.
eh no nic, wygadałam się ![]() a teraz lecę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. mam nadzieję, że jak wrócę to będę mieć co czytać..? A nie pustka i cisza ![]() ![]() paaaaaaaaa
Nowy wątek perfumeryjny (wymienię perfumy Chopard Happy Spirit Bouquet D'Amour + Venezia Laura Biagiotti): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1155971 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Princeska87 Czas edycji: 2009-09-07 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
Tri no nie za ciekawie ale najważniesze że sobie z tym poradziłaś
Mag powiem Ci szczerze że dziwne to wszytsko.. Już Ci raz napisałam że z podwójnej autopsji wiem że takie wracanie nie jest dobre...I popieram Princeske.. A Ty Kochana Księżniczko baw sie dobrze Tyle
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.