Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-18, 21:39   #2251
janusz20
Przyczajenie

Dot.: pomocy!!

ma bardzo cieply charakter, nie wyzywajaca raczej naturalna, romantyczna ale bardzo stanowcza, lubi robic zdjecia i zwierzeta ale walnolem opis :P aktualnie uzywa DKNY be delicious kolor zielony
janusz20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:40   #2252
karinkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
No nieeeee, co za różnica, czy blondynka, czy brunetka, czy ruda, czy spokojna, czy wesoła? Tyle razy już było o tym, że wygląd i charakter nijak się ma do lubianych zapachów...

Januszu, ciężko doradzić gdy podałeś tylko takie info, może sprecyzuj jak chciałbyś, żeby ukochana pachniała - kwiatkami, świeżo, owocowo, może jakoś słodko, orientalnie?
ale skoro nic nie wiemy na temat tej dziewczyny..bedzie latwiej wybrac cos..a temperament ma duzo do powiedzenia hehe..

Cytat:
Napisane przez janusz20 Pokaż wiadomość
ma bardzo cieply charakter, nie wyzywajaca raczej naturalna, romantyczna ale bardzo stanowcza, lubi robic zdjecia i zwierzeta ale walnolem opis :P aktualnie uzywa DKNY be delicious kolor zielony
to wydaje mi sie,ze odpowiednie bedzie dla niej jakis spokojny zapach.. The One raczej nie bedzie odpowiedni dla niej
moze tak jak wspomnialam wczesniej Baby Doll YSL,albo Touch of Pink Lacoste, albo Gucci Envy

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2007-04-18 o 22:23 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji EDYTUJ
karinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:44   #2253
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Najpewniejszy sposób, to dowiedzieć się czego używa osoba której chcesz kupić prezent. Nawet kolor i kształt buteleczki już mogłyby coś obecnym tu ekspertkom zasugerować. A jeśli nie masz takiej możliwości, to po prostu... powąchaj ją i scharakteryzuj jakoś zapach jej perfum. Świeże, owocowe, wiosenne kwiaty i.t.d.. Dziewczyny na pewno Ci doradzą coś w podobnym stylu.

Oczywiście... zagadałam się z siostrą i zanim wysmażyłam odpowiedź pojawiło się milion wpisów:/

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2007-04-18 o 21:48 Powód: dopisek
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:48   #2254
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
Witam wszystkie Panie. Kieruje sie do was z zapytaniem jakie perfumy kupic dla dziewczyny. Nie znam sie na tym i licze na wasza pomoc. Zastanawialem sie nad Dolce&Gabana the one, moja siostra ich uzywa i sa nawet ladne. Dodam ze ma ona 19 lat i aktualnie uzywa tez jakis markowych perfum o zapachu arbuza hehe nie mam pojecia co to jest ale jej sie bardzo podobaja. Z gory dziekuje i czakam na podpowiedzi.

Ja uzywam tych perfum i jestem w nich zakochama.One sa i eleganckie i sexowne w jednym.
Moje ulubione !!!

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:49   #2255
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
o, już jakaś wskazówka z tym Be Delicious czyli raczej coś świeżego
Light Blue faktycznie może być dobre, może L'eau par Kenzo? Omnia Cristalline, Cool Water, DKNY, Un Jardin sur le Nil?
Cytat:
Napisane przez karinkaa Pokaż wiadomość
ale skoro nic nie wiemy na temat tej dziewczyny..bedzie latwiej wybrac cos..a temperament ma duzo do powiedzenia hehe..
myślę, że to jednak bardzo mylące... choćby w na moim przykładzie... gdyby dopasowywać zapach do mojego temperamentu, wyglądu, wieku... wyszłaby tragedia
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:52   #2256
karinkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
myślę, że to jednak bardzo mylące... choćby w na moim przykładzie... gdyby dopasowywać zapach do mojego temperamentu, wyglądu, wieku... wyszłaby tragedia
no nie jest to regula ale czasami sie zgadza
Stary 2007-04-18, 21:54   #2257
janusz20
Przyczajenie

dziekuje bardzo ale teraz pojawil sie nast problem co wybrac? zawsze mam z tym problemy, ustane tam bede porownywal i nie zdecyduje sie;p gdybym mogl was jeszcze o to poprosic
Stary 2007-04-18, 21:55   #2258
neonka28
Zakorzenienie

Januszu zbliza sie lato, cieplo. Napewno One nie bedzie dobrym pomyslem dlatego bo twoja siostra jej uzywa, bo na lato wybieramy lzejsze zapachy.

Moze nowe Chanel Chance eau fraige albo sliczna Lolita Lempickiej , Baby Doll tez fajny na lato grejfrutowy w dodatku flakon ma dosyc ciekawej konstrukcji .

http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en

Albo Donny Karan cytrynowa swiezosc, choc pewnie z racji tego zielonego jabluszka milo by bylo dostac perfum innego kreatora

http://www.osmoz.com/encyclo/marques...RFUM&LANGUE=en

albo kup jej zestaw miniaturek np. Escady

http://www.allegro.pl/item186601553_...iniaturek.html

albo amor amor podobaja sie kobietkom
Stary 2007-04-18, 21:56   #2259
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje bardzo ale teraz pojawil sie nast problem co wybrac? zawsze mam z tym problemy, ustane tam bede porownywal i nie zdecyduje sie;p gdybym mogl was jeszcze o to poprosic

D&G-naj,naj

Stary 2007-04-18, 21:56   #2260
dzika truskawa

Myślę, że osobie używającej Be Delicious do gustu mogłoby przypaść Envy Me (z doświadczenia wiem, że i mężczyźni bardzo lubią!) i Rush 2 Gucci. I może jeszcze Incanto Dream Ferragamo.

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2007-04-18, 21:57   #2261
karinkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jezeli to twoja dziewczyna to perfumy musza sie tez Tobie podobac
ja mysle,ze Baby Doll beda odpowiednie,zwlaszcza teraz na lato

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-18, 22:03   #2262
neonka28
Zakorzenienie

albo to

http://www.allegro.pl/item185596633_...zapraszam.html
Stary 2007-04-18, 22:17   #2263
dzika truskawa

Neonko, Twoja propozycja to supersprawa! Ja byłabym zachwycona czymś takim! A poza tym - zapachy w zestawie są na tyle różne, że któryś po prostu musi się spodobać.

Stary 2007-04-18, 22:18   #2264
rachela
Zakorzenienie

Nie no, ludzie... Nie chcę wyjść na gbura, ale ten wątek nie ma sensu.
Januszu, z tego co wyczytałam, nie za bardzo wiesz, czego Twoja dziewczyna używa (arbuz to trochę mało); dziewczyny strzelają w ciemno (chociaż przyznaję, że strzały są bardzo przemyślane - w końcu znają się na perfumach ); i jeszcze okazjonalnie ktoś wpada i mówi, że dany zapach lubi - co wg mnie już zupełnie się kupy nie trzyma

Nie ma rady - musisz dokładniej zbadać zawartość toaletki swojej dziewczyny, bo inaczej będą spore problemy i duża szansa, że zamiast upragnionego prezentu będzie wtopa.

Nie możesz prosić, żeby ktoś wybrał perfumy za Ciebie.
Jeżeli masz wątpliwości, to może po prostu pójdźcie razem do perfumerii i przypatrz się, co jej się najbardziej podoba. I wtedy będziemy kombinować.

Edit: Neonko, miniaturki to bardzo dobry pomysł
Ale mimo wszystko radzę Januszowi jeszcze wybadać teren

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 22:30   #2265
janusz20
Przyczajenie

dziekuje bardzo na pewno bedzie mi latwiej podjac decyzje
Stary 2007-04-18, 22:43   #2266
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

A może po zbadaniu co to jest kup jej inne produkty z tej samej linii - np balsam do ciała? Chyba że to koniecznie perfumy muszą być
Stary 2007-04-18, 22:55   #2267
janusz20
Przyczajenie

dobry pomysl jeszcze mam 2 tyg na podjecie decyzji bo wtedy dopiero sie z nia zobacze
Stary 2007-04-19, 08:14   #2268
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

Napisz Nam jakie perfumki wybrales

Stary 2007-04-19, 08:32   #2269
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Świetny pomysł przy takim dylemacie. Co prawda przypuszczam, że Obsession ją zabije ale pięć flaszeczek to pięć razy więcej frajdy, nawet jak jedna stanie się tylko ozdobą. Ja bym była zachwycona. Z pięciu na pewno coś jej wpadnie w nos, zwłaszcza że - powiedzmy to sobie szczerze - jako właścicielka jednego Be jest na bank mniej wybredna niż my.

A skoro używa Be, a przed nami lato, to powąchać (Tobie) radzę: Darling K. Minogue, Hugo Boss Femme, Baby Doll faktycznie też można, Light Blue, Miss Sixty, Lacoste Touch fo Pink albo Touch fo Sun, Eclat D'arpege...
Jeśli to dla bliskiej osoby, to też będziesz to wąchał. Testować możesz na podstawie naszych porad, ale wybrać na podstawie własnego nosa radzę.

Jeśli mam być szczera, to wybór The One dlatego, że siostra używa jest nieco absurdalny. The One to zapach z zupełnie innej beczki, mnie np. zabija w 10 minut. Pomijam już, że generalnie podoba się średnio...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-22, 19:42   #2270
iza2007
Raczkowanie

Dot.: Pomóżcie dobrać perfumy

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za pomoc w wyborze perfum. Dzięki Waszym radom zakupiłam kilka próbek i teraz testuję. Powiem Wam,że jedną z tych próbek są GIVENVHY - VERY IRRESISTIBLE , oczarowały mnie, powiem więcej, mój mąż,który nigdy nie zwracał uwagi jakich perfum używam, teraz nie mógł sie ode mnie oderwać. Tak mu się spodobały, że postanowił kupić mi duuuuuużą flaszkę. I tu moja prośba,do Was kochane dziewczyny czy GIVENVHY - VERY IRRESISTIBLE i VERY IRRESISTIBLE SENSUAL to ten sam zapach?????? Wiem, że jedne to edt. a drugie to edp., ale czy tak samo pachną??? A tak na marginesie to może kogoś polecicie kogoś z allegro, nie chciałabym dostać podróbek. Pozdrawiam
iza2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-22, 20:15   #2271
evee
Wtajemniczenie

GG do evee
Dot.: Pomóżcie dobrać perfumy

juz po nutach V.I i V.I Sensual widocznie sie roznia- Sensual ma w bazie paczule i wanilie, wiec jest napewno ciezszy, moze byc lekko meczacy(podejrzewam ze ta roza z vanilia moze byl troche mdla i sztuczna).Natomiast klasyk V.I to z nut typowa swieza i soczysta roza , plus piwonia i anyz.
ale.. nie jestem ich wielbicielka i klasyka wachalam X temu...

jaka pojemnosc V.I Cie interesuje?
produkt czy tester?
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 16:13   #2273
katut
Przyczajenie

Opium, Diorella - szukam godnych następców.

Witam, jestem nowa na forum.Wczoraj czytalam Wasze wypowiedzi na temat zkupow na allegro. Postanowilam sama sprawdzic swoje szczescie w zakupach, niestety wpadka!!!
Umwowilam sie ze sprzedawca na odbior osobisty w Maximusie i cale szczęście. To nie byly perfumy, tylko okropne podrobki w cenach
Diorella 140 zl i Addict 2 265zl. Nawet nie protestowal tylko smutno stwierdzil "chyba inaczej pachną"
sprzedawca Czarnula203
Uwazajcie na niego.
Prosto z Maximusa pojechalam do SEPHORY i kupilam Flowerbomb i Jadore
Przez wiele lat uzywalam Opium /30 lat/ czasami dawniej Diorelle a ostatnio wody Yves Rocher / bez i zielona herbate/ jakos nie moge trafic na swoj zapach, a nie ukrywam , ze juz troche mam dosc Opium. Lubie mocne zapachy podpowiedzcie cos korzennego, orientalnego jako alternatywe do zakupionych kwiatowych zapachow.
Wczoraj mialam tez dyskusje z mezem, czy podrobki moga byc dobre? On twierdzil, ze lepiej nic nie uzywac ,niz byle co. Dzis przyznalam mu racje, wole wody z Yves Rocher, niz To cos co probowano mi sprzedac.
katut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 16:16   #2274
Zuziunia
BAN stały

Wink Pomóżcie wybrać zapach na lato i nie tylko

Kochane chcę sobie kupic któryś z tych 3 zapachów na lato (Angel, Alien, Hypnotic Poison) i w końcu nie wiem który.
Nie potrafię sie zdecydować Wszystkie 3 niezle zatruwaja otoczenie, ale ja tak lubię i nic na to nie poradzę musi byc mnie czuć z daleka Który najchętniej z tych zapachów podobał by sie wam, gdyby kros go nosił. Nęci mnie HP, ale tez nie potrafie sie uwolnic od Angela, a Alien ma tez tą swoja taka nutkę która mnie korci, najchetniej wszystkie 3 bym kupiła ale fundusze ograniczone i musze zdecydowac się na jeden.
Liczę na waszą pomoc i nie piszcie mi ze zapach to sprawa indywidualna bo potrzebuje pomocy
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 16:28   #2275
agaa13
Zakorzenienie

Dot.: Pomóżcie wybrać zapach na lato i nie tylko

moim zdaniem angel.
na drugim miejscu alien.
HP nie lubię.
Stary 2007-05-05, 16:37   #2276
giancarla
Raczkowanie

Hypnotic Poison. Ja tak bym wybrała, bo Anioł jest chyba bardziej popularny. Alien na drugim miejscu, mam wrażenie że ten Obcy potrafi nieźle zadręczyć nosicielkę... czasem A w ogóle to mamy podobny gust Pozdrawiam!
giancarla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 16:42   #2277
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez giancarla Pokaż wiadomość
Hypnotic Poison. Ja tak bym wybrała, bo Anioł jest chyba bardziej popularny. Alien na drugim miejscu, mam wrażenie że ten Obcy potrafi nieźle zadręczyć nosicielkę... czasem A w ogóle to mamy podobny gust Pozdrawiam!

Jak miło prawda jest taka, ze Aniołek trzyma sie lepiej na ubraniu niz na mnie i to mnie tak strasznie denerwuje, Aliel nawet po całym dniu sie niesamowicie trzyma, heh nawet po prysznicu dalej czuc go na nadgarstku.
Czizes...juz sama nie wiem...bo HP tez mnie nęci i faceci na niego dość żywiołowo reagują, nie wiem jak na Aliena
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 16:53   #2278
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier
Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro

Cytat:
Napisane przez katut Pokaż wiadomość
Witam, jestem nowa na forum.Wczoraj czytalam Wasze wypowiedzi na temat zkupow na allegro. Postanowilam sama sprawdzic swoje szczescie w zakupach, niestety wpadka!!!
Umwowilam sie ze sprzedawca na odbior osobisty w Maximusie i cale szczęście. To nie byly perfumy, tylko okropne podrobki w cenach
Diorella 140 zl i Addict 2 265zl. Nawet nie protestowal tylko smutno stwierdzil "chyba inaczej pachną"
sprzedawca Czarnula203
Uwazajcie na niego.
Prosto z Maximusa pojechalam do SEPHORY i kupilam Flowerbomb i Jadore
Przez wiele lat uzywalam Opium /30 lat/ czasami dawniej Diorelle a ostatnio wody Yves Rocher / bez i zielona herbate/ jakos nie moge trafic na swoj zapach, a nie ukrywam , ze juz troche mam dosc Opium. Lubie mocne zapachy podpowiedzcie cos korzennego, orientalnego jako alternatywe do zakupionych kwiatowych zapachow.
Wczoraj mialam tez dyskusje z mezem, czy podrobki moga byc dobre? On twierdzil, ze lepiej nic nie uzywac ,niz byle co. Dzis przyznalam mu racje, wole wody z Yves Rocher, niz To cos co probowano mi sprzedac.
Dziwna sprawa, powtórzę się...odpisałam Ci juz w wątku o sprzedawcach z allegro, tylko tych niepolecanych, bo tam tez opisujesz tą sytuację. Bo widzisz, mnie sie wydaje, że ona ma oryginały... oczywiście reki nie dam sobie obciac ale wszystko na to wskazuje.
Przepraszam, że to pisze, ale to Twój drugi post na wizażu i tak sie składa, że dotyczy wyłącznie tego sprzedawcy.......
W takim razie dziekujemy za ostrzeżenia, niewatpliwie bedą dla nas cenną wskazówką, ale pozwól prosze że same dokonamy oceny oryginalności jej perfum.

mulier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 16:54   #2279
giancarla
Raczkowanie

Ha... na chłopakach to ja się tak znowu nie znam, ale wydaje mi się, że do "kuszenia" lepsze będzie jednak HP. Alien jest piękny, ale trudny... Oczywiście to są wszystko sprawy subiektywne i unikalne.
giancarla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 17:28   #2280
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Który najchętniej z tych zapachów podobał by sie wam, gdyby kros go nosił?
Żaden.

Gdybyśmy się znały blisko i osobiście, pomyślałabym że chcesz mnie zabić.

Oczywiście nie mam zdania w tym temacie, bo żadnego nie lubię ani też żaden nie pasuje mi na lato. Jednak co człowiek to nos i gust.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości